fbpx

Izobčenec z nami delil spomine od začetka vojne do danes: “Vsi v levici so prvorazredni in nedotakljivi, žalostno pa je, da jih ščiti tudi sodišče”

Foto: STA

Izobčenec M. P., čigar polno ime hranimo v uredništvu Nova24TV, je z nami delil spomine od začetka 2. svetovne vojne do danes in ob tem poudaril, da ker ni bil sin nobenega borca, ni imel nobene možnosti, poleg tega pa se je počutil zelo zapostavljenega. “Ko sem služil vojsko, so me hoteli vključiti v komunistično partijo, ker pa tega kljub hudim pritiskom nisem želel, cela kasarna ni kontaktirala z menoj. Bil sem izobčenec.”

Uvodoma je spomnil na začetek vojne, ko je bil star sedem let in je poslušal ljudi okrog sebe. “Spraševali so se, ‘Le kaj nas čaka?’ ter pripovedovali, kako je bilo v 1. svetovni vojni, kako so prišli iz ujetništva Rusije.” Vsak večer so se zbirali pred hišo, skrbelo jih je, kako bodo preživeli, kako bi zaščitili sebe in svoje najbližje. Organizirali so vaško stražo in ob tem opazovali, če se morebiti kdo približuje naselju.

Ko so Nemci 6. aprila 1941 napadli Jugoslavijo, so avioni preletavali Slovenijo, kmalu pa se je približala tudi italijanska vojska. “Začeli so zapirati vse moške in jih voziti v taborišča na Rab, Gonors, Renicci in drugam.” Nekateri so se po besedah izobčenca uspeli skriti, da jih niso ujeli. Ti so se začeli družiti in tako postali domobranci, partizani, bili so bratje, sestre in starši družine, branitelji domovine in doma. Večinoma so bili kmetje, ki so podnevi obdelovali zemljo in skrbeli za svoje družinske člane, ponoči pa so morali biti na postojanki. Izobčenec M. P. poudarja, da noben domobranec ni vabil Italijanov, da naj pridejo, ti so namreč morali kontaktirati z njimi, kljub temu, da so bili okupatorji.

Foto: Wikimedia

Komunisti so se pojavili med partizani in prevzeli oblast nad njimi
V času med vojno so se tudi pri nas srečevali partizani in domobranci, ki so bili verni kristjani in so živeli v velikem strahu za svoja življenja in življenja bližnjih. Komunisti so se pojavili med partizani in prevzeli oblast nad njimi. Nad slovenskim narodom so se pojavile tri vrste zločincev: fašisti, nacisti in komunisti, pri čemer so komunisti tisti, ki so izrabili partizane, da so ti morali pobijati verne in napredne družine, pri čemer niti otroci niso bili izvzeti. “Če niso izpolnili ukaza poboja družine, ki so jo določili komunisti, so sami postali žrtve poboja. Največ partizanov je bilo ubitih v hrbet, ali pa s kakšno zvijačo. Pošiljali so jih, da so na primer prenašali pošto na določne kraj, kjer so bili ubiti iz zasede.”

Kosti so nem, vendar zgovoren dokaz krutega zločina. (Foto: STA)

Kaj ima Slovenija od komunizma, ki vlada že 75 let?
“Več kot 650 zamolčanih grobov, preko 100.000 pobitih kristjanov, domobrancev in partizanov, ki so bili pošteni in delovni ljudje,” poudarja naš sogovornik in dodaja, da kar je ostalo živih partizanov, so jih odpeljali na Goli otok. Po koncu vojne so si komunisti lastili imetje ljudi, ki so bežali, da so si rešili življenja. “Več mesecev pred koncem vojne so šli voz za vozom na Koroško, več kot 300.000 beguncev je takrat odšlo čez mejo s trebuhom za kruhom, da bi ohranili svoja življenja. Sledila je obvezna oddaja, popis kokoši, prašičev, krav, pridelkov, od krompirja do žita in podobnih živil. Spomnim se, da smo posadili krompir, pa so nam skoraj vsega pobrali.”

“Ker nisem bil od nobenega borca sin, nisem imel nobenih možnosti, počutil sem se zelo zapostavljenega. Ko sem služil vojsko, so me hoteli vključiti v komunistično partijo, ker pa tega kljub pritiskom nisem hotel, cela kasarna ni kontaktirala z menoj. Bil sem izobčenec,” je povedal M. P. 

Goli otok (Foto: Wikimedia)

Komunistična partija ni tolerirala prestopa cerkvenega praga
Po prepričanju izobčenca, ki se je odločil spregovoriti za nas, je vsa levica ista, vsi so povezani in zaščitniški med seboj. Vse leve vlade so sovražne do kristjanov, otrokom so vzeli sanje, saj ne priznavajo Miklavža, božiča in velike noči. “Če si bil član komunistične partije, si bil ves čas pod strogim nadzorom, če si prestopil cerkveni prag in hodil k maši, so te že izločili. Vsi v levici so prvorazredni ljudje, nedotakljivi, predvsem žalostno pa je, da jih ščiti tudi sodišče.” 

Drugorazrednim ljudem sta bila odvzeta duša in razum, je prepričan naš izobčenec, ki ob tem dodaja, da imamo v 75 letih komunizma že klonirane komuniste (levica). “Slovenci, prebudite se in se borite za svoj dom in za domovino Slovenijo, kot so se predniki pred nami. Pomagajte Anžetu Logarju in Jelki Godec, ki raziskujeta področje bank in zdravstva. Hočemo vedeti, kje so ukradene milijarde našega denarja, hočemo imena in priimke vseh vpletenih. Pojdimo na volitve vsi, to je naš referendum, da se rešimo ljudi, komunistov, ki so storili genocid nad kristjani. Preko 100.000 mladih fantov in deklet je bilo pobitih, čeprav niso bili nič krivi. Ko danes gledam mlada dekleta in fante, se mi srce trga, ker prav takšni so bili po nedolžnem pobiti. Mojo sestro so hoteli ubiti, ker je pela v Marijini družbi,” nam je še zaupal naš sogovornik.

N. Ž.