Fakulteta za družbene vede: Novo leto prineslo štiri brezspolna stranišča, iz katerih so odstranili pisoarje in na vratih zamenjali označbe!

Foto: Twitter

Izprijena pobuda vodstva ljubljanske Fakultete za družbene vede (FDV) za ukinitev ločenih ženskih in moških stranišč ter uvedbo skupnih toaletnih prostorov za oba spola je zaživela tudi v praksi, namreč od novega leta je FDV “bogat” s  štirimi brezspolnimi (unisex) stranišči, ostala pa so vsaj zaenkrat še ostala ločena za oba spola.

V luči spodbujanja tako imenovane politične korektnost, enakosti med spoloma ter zavedanja o pravicah transspolnih oseb je FDV uvedel tri nova stranišča uvedel v pritličju, eno pa v bližini mednarodne čitalnice, ki se nahaja v prostorih Osrednje družbosloven knjižnice Jožeta Goričarja. Slednje je bilo pred tem stranišče namenjeno ženskemu spola, ostala tri pa so bila ločena za ženske, moške in invalide.

Medtem, ko pri spremembi stranišča za invalide in ženske v brezspolno stranišče v notranjosti ni prišlo, razen pri označbi na vratih, je povsem druga zgodba pri moškem stranišču. V moškem stranišču v pritličju, kjer so se dolga leta nahajali trije pisoarji in dve školjki, so pisoarje preprosto odstranili. Vidna pa je tudi sprememba v označbi stranišča na vratih, kjer se nahaja podoba odprtih vrat.

Foto: twitter

S pobudo na plano prišli magistrski študentje
Očitno je prišlo do uresničitve pobude, da bi na FDV-ju ukinili ločena ženska in moška stranišča ter uvedli skupne oziroma enotne WC-je ali toaletne prostore za oba spola. Po pobudo so se podpisali študentje na magistrski stopnji študija, kot glavna ideologinja pa naj bi nastopila upokojena profesorica na fakulteti Tanja Rener, katere ekspertna področja naj bi bila: sociologija  družin, sociologija spolov, sociologija vsakdanjega življenja, študij mladine in utopistika.

Že maja smo lahko videli, kako so moško stranišče zaprli, kar je študentom omogočilo, da so se predhodno pričeli navajati na to, da bodo ženska stranišča obiskovala oba spola. Glede na to, da je bilo na senatu fakultete, da ta odloča o pobudi za ukinitev ločenih ženskih in moških stranišč, je mogoče sklepati, da je ta le podal odobritev na pobudo. Napori levičarskih ideologov, ki zagovarjajo stališče, kako naj bi se transspolne osebe, ki se ne identificirajo ne kot ženska, ne kot moški, počutili diskriminirane, so padla na plodna tla.

Včeraj so že zaprli moški WC. (Foto: Facebook)

Marsikateri nekdanji študent je upravičeno razjarjen, ko vidi, da so v prostorih fakultete, ki jo je nekdaj z veseljem obiskoval, pričele uvajati izprijene levičarske ideje, ki z zdravo pametjo nimajo kaj veliko skupnega. Kljub temu, da LGBT-aktivisti vztrajajo pri vedno več spolih, pa je dejstvo, da sta biološka spola dva. Če temu ne bi bilo tako, fakulteta ne bi imela sploh študentov, prav tako pa tudi ne financiranja. Za reprodukcijo le ne moreta skrbeti dve istospolni osebi, pa če se LGBT-jevci še tako mečejo na svoje trepalnice. Očitno pa je prioritetna agenda fakultete postala podajanje LGBT ideologije. Prej kot se študentje navadijo navadijo, boljše je. Kdor pa se z njo ne bo strinjal, bo očitno označen za nestrpneža. Poraja se vprašanje, kako daleč bo vse skupaj prišlo v naslednjih letih? Bodo mar kmalu že v osnovnih šolah brezspolna stranišča?