Janez Janša: “Človek, ki je pokadroval večino ljudi v sodstvu, danes trdi, da imamo politično sodstvo”

Predsednik SDS Janez Janša (Foto: Urban Cerjak)

Spirala absurda je dobila piko na i ravno v tem pismu Florjančiča, ki je postal predsednik vrhovnega sodišča ravno na predlog gospoda Cerarja iz časov, ko je bil on predsednik sodnega sveta, in zdaj se ti ljudje že med seboj obtožujejo, kdo vpliva na sodstvo, kdo ne vpliva na sodstvo in tako naprej. Od tega pisma naprej v tej državi najbrž ni nikogar pri zdravi pameti, ki bi še trdil, da imamo v tej državi normalno sodstvo, da to sodstvo ni politično.

Predsednik SDS Janez Janša je na 11. Pučnikovem simpoziju uvodoma spregovoril o programu mladinske organizacije, ki je bil za takratno totalitarno oblast “kaplja čez rob”. Zaradi tega je vrh slovenske partije in represije odločil, da “je treba porezati špice, ki preveč štrlijo”. Če kdo želi neposreden dokaz za to trditev, ga lahko najde v magnetogramu iz Tacna iz aprila leta 1988, ko sta Milan Kučan in Tomaž Ertl zbrala šefe Udbe in javne varnosti in jim rekla natančno to: da je treba preprečiti te kontrarevolucionarne pojave, nekatere stvari se da urediti, kot sta rekla, na bolj zvit način, nekatere špice pa je treba porezati tudi z več represije, če je treba, je pojasnil Janša.

Pučnikov simpozij 2018, že 11. zapovrstjo, je bil posvečen razmisleku ob 30. obletnici procesa proti četverici JBTZ.

“Ertl je tam še rekel, da tovariši v drugih republikah mislijo, da je v Sloveniji manj represije, kot pri njih, v bistvu je je pa več,” je Janša citiral dokument, ki je v celoti objavljen v knjigi 25 let pozneje, ki jo je izdala Založba Karantanija. Ko boste naleteli na namigovanja, kako je partija sama sestopila z oblasti, kako je bila partija pobudnica teh sprememb, vzemite v roke to knjigo, preberite ta magnetogram in boste videli, kaj je bilo vodilo dogajanja v Sloveniji v tistih časih, svetuje Janša.

V programu mladinske organizacije je bil en stavek, ki je predstavljal to kapljo čez rob. Od časov, ko je Jože Pučnik moral v zapor zaradi dveh člankov, je v takratni državi obstajal nek strah pred obtožbo. Karkoli si kritičnega rekel o režimu, tudi če je to samo zgledalo kritično, so te obtožili, da ti ne gre za stvar, ampak za oblast, da se boriš za oblast. To je javnost takrat nekako kupila. “Bog ne daj, da bi se kdo boril za oblast. Oblast je bila od delavskega razreda, od ljudstva, od vseh,” je dejal Janša. Niti niso smeli reči, da je na oblasti partija, partija je bila samo idejna sila, oblasti pa pravzaprav ni bilo, nihče ni hotel biti oblast, vse je bilo podružbljeno, je še pojasnil. Kdorkoli je bil takrat obsojen, da se bori za oblast, je bila to obsodba za kontrarevolucijo, za rušenje režima.
“Velikokrat sem bil sam v teh situacijah, ko sem kaj napisal za kakšen mladinski časopis, da sem se moral že takoj ograditi od tega v smislu, mi se ne borimo za oblast, hočemo samo spremeniti nekaj stvari znotraj sistema. V tem programu pa smo prvič zapisali naslednji stavek: Na očitke, da nam gre za oblast, odgovarjamo DA. Gre nam za oblast, oblast pripada vsem, ni samo vaša, pojdite na volitve in bomo videli, koliko oblasti ima kdo. Mi se bomo vsekakor borili za oblast, za tisti del oblasti, ki nam jo bodo eventualno namenili volivci,” je orisal Janša. Ta del je bil za takratno oblast prehud.

Janša je imel pozneje priložnost govoriti z nekaterimi ljudmi, ki so bili na tistem sestanku v Tacnu, ki so bili del tistega aparata. Nastala je panika, ker naenkrat ni bilo več orožja proti temu, ker je urok strahu popustil. “Ko smo mi to pisali takrat, se nismo zavedali, da se bo to zgodilo,” je še dodal.

Tisti, ki so kričali “Pred 20 leti ste nam ukradli državo”, so jo ukradli
Energijo, ki se je sprožila ob prvi aretaciji in doživela vrhunec z množičnim zborovanjem na Kongresnem trgu, je po besedah Janeza Janše partija zatrla, ta energija se je ponovno zbudila v začetku maja naslednjega leta ob ponovnih aretacijah. Pozneje so jo z razbitjem Odbora za varstvo človekovih pravic v veliki meri nevtralizirali. “Večji del te energije je potem obudil Demos, jo uspel preusmeriti v delno demokratizacijo in osamosvojitev in to je bil višek te energije,” je poudaril Janša in nadaljeval, da so tisti, ki so takrat izgubili to državo, jo potem hitro privatizirali, spet so jo ukradli. Na t. i. ljudskih vstajah leta 2012 je bilo zanimivo poslušati kričanje “pred 20 leti ste nam ukradli državo”. “Ravno tisti, ki so to kričali, so jo ukradli. S tem očitkom so mislili na državo, ki je oni niso hoteli, na državo, ki ni bila intimna opcija partije in njenih derivatov,” je pojasnil.

Ker je šel rez slovenske pomladi takrat tako globoko v slovensko družbo, si po Janševih besedah nekateri ključni akterji na nasprotni strani še vedno ne upajo temu odkrito nasprotovati, še vedno lažejo, zamegljujejo svojo takratno vlogo, trepetajo pred tem, da se bo našel še kakšen dokument v arhivu, ki to razgalja, poskušajo na vse načine arhive zapreti iz strahu pred tem, da mogoče niso čisto vsega počistili.
Janša je prepričan, da ta osamosvojitvena energija ni dokončno izgubljena ali porabljena. Tudi zaradi tega, ker je tisto obdobje procesa proti četverici, nastanka novih strank, Demosa, plebiscita, osamosvojitve, vojne in mednarodnega priznanja Slovenije vendarle ustvarilo vrednostno središče slovenskega naroda, do katerega ima večina pripadnikov naroda in prebivalcev te države pozitiven odnos.

To ravnanje je v nasprotju z vrednostnim stališčem slovenskega naroda
Vidimo tudi, da drži tista trditev, ki pravi, da kadarkoli upravljavci države zaidejo stran od tega vrednostnega središča, država zaide v krizo. “Ko v ospredje postavljajo obdobja in slavijo dogodke, ki so Slovence tragično razdelili, povzročili silne nesreče in se to slavi, imenuje čas napredka, čas pozitivnega prevrata v zgodovini in tako naprej, ko se časti diktatorje in morilce tistega časa, to je ravnanje v nasprotju z vrednostnim središčem slovenskega naroda in je škandalozno,” zatrjuje Janez Janša.

Boj še vedno traja
Po njegovem smo v letošnjem letu doživeli že dva viška vrnitve v te čase, enega na bakanaliji v Dražgošah, kjer je govornica, ki je bila pohvaljena od ključnih akterjev te opcije, jasno rekla, da odločno zavrača spravo, da se ve, kdo je zmagal, da zmagovalci pišejo zgodovino. Malo pozneje je ena od udeleženk tega srečanja, ki je postala predsednica največjega sindikata v državi, rekla na nekem zborovanju: “Včeraj smo prosili, danes zahtevamo, jutri bomo vzeli”. To je ponovila tudi na skupnem zborovanju s stranko SD, kjer je sedela zraven Dejana Židana. “Stranka, ki je naslednica tistih, ki so jemali in pobijali, je ploskala izjavi, v kateri se je grozilo ´jutri bomo vzeli´. Itak imajo največ, pa bi spet vzeli,” je izpostavil Janša. Zaradi tega končnega rezultata še ni, šele prihodnost bo pokazala, ali je ta energija dejansko dobila v slovenski državi svojo izpolnitev ali pa so jo uspeli uničiti. Boj še vedno traja.

Predsednik SDS Janez Janša je spregovoril tudi o procesu Patria, po katerem ga še danes sprašujejo tudi marsikje v tujini. “Ko ljudem poveš, da je obtožnico v zadevi Patria vložila žena agenta Udbe, ki nas je aretiral pred tridesetimi leti, ljudje ne verjamejo, večina ne verjame, nihče na zahodu si ne predstavlja, da je to možno,” je dejal in dodal, da za večino to ni znotraj okvira, v katerem razmišljajo, potrebno jim je dodano pojasnjevati, da razumejo.

“Grozili so mi, da ne bom nikoli več videl svoje družine”
Tako kot sojenje na Roški ni bilo javno, tudi sojenje v zadevi Patria ni bilo javno. Spomni se predsednika vojaškega sodišča, ki je prišel k njemu v celico, ga prepričevat, naj govori srbsko, da ne bo treba prevajati, kajti on ima rezerviran dopust. “Stvar je bila tako absurdna, bil sem v samici, grozili so mi, da ne bom nikoli več videl svoje družine, tip, ki mu je bilo naročeno, da nas obsodi, je pa prišel mene prosit, naj ne zahtevam prevajanja, zato da on ne bo zamudil dopusta,” je absurdnost tistega časa pojasnil Janša. Dodal je, da so bili tisti, ki so to spremljali od blizu, prepričati, da se bo stvar sesula, niso si pa mislili, da se bo tako hitro.

Proces Patria in obravnava na Roški: Kdor je gledal televizijo, ni izvedel ničesar
Za proces Patria je Janša dejal, da je vedel, da bo sodba padla. Trdno pa je prepričan tudi, da se bo ta sodni sistem, ki zaenkrat še obstaja, sesul, in misli, da do tistega časa ni več daleč. “Če bi slovenska javnost leta 1988 lahko v neposrednem prenosu spremljala en sam dan tiste obravnave na Roški, bi verjetno naslednji dan tam bilo sto tisoč ljudi, ko bi videli ta absurd. Tudi takšni, ki so takrat mogoče še zaupali takratnemu jugoslovanskemu režimu, sodstvu in tako naprej, tudi tisti bi izgubili vse iluzije. Če bi slovenska javnost lahko v neposrednem prenosu spremljala eno samo obravnavo v zadevi Patria, bi bil proces naslednji dan končan, ker bi bila reakcija takšna, da se tega ne bi dalo zdržati,” je prepričan Janša. Realnost je bila pa drugačna, kdor je gledal televizijo, ni izvedel ničesar.

Patria ni bil sodni proces, bil je politični proces, Janša pravi, da na zahodu temu pravijo kengurujski proces. To pomeni, da niti v formalnem smislu ni bil to pravni proces, celo ustavno sodišče je zapisalo, da se je sodilo za nekaj, kar ni kaznivo dejanje. Sodba ustavnega sodišča je bila soglasno sprejeta zaradi enega samega razloga, zato da se je preprečil postopek na evropskem sodišču, kjer bi to padlo z velikanskim pompom, je prepričan Janša.

Da bo kmalu prišlo do kolapsa tega monstruma, pa po Janševih besedah kaže tudi pismo aktualnega predsednika vrhovnega sodišča gospoda Florjančiča, ki ga piše predsedniku vlade v odstopu Miru Cerarju. Florjančič je bil v senatu vrhovnega sodišča v zadevi Patria in je glasoval za obsodbo, s tem je glede na kasnejšo sodbo ustavnega sodišča krivično sodil. Danes piše predsedniku vlade v odstopu, ki je predsednik vlade ravno zaradi te obsodbe, drugače ne bi bil, piše mu celo kot nekdanjemu predsedniku sodnega sveta, češ bili ste predsednik sodnega sveta, danes pa kritizirate sodbo sodišča, ves čas ste govorili, da se to ne sme kritizirati, zdaj pa vi kritizirate.

“Da je stvar jasna, tudi jaz osebno mislim, da je ta sodba vrhovnega sodišča glede ponovitve referenduma politična,” je dejal Janša, saj so bili po enakem zakonu izvedeni tudi vsi pretekli referendumi. Zakon je sporen že nekaj let, večkrat je vlada trošila javni denar za propagando. “Zdaj naenkrat, ravno v tem času, ko se je nekomu zahotelo, da se skrajša mandat in da se spet povzroči nenormalne razmere v času pred volitvami, ravno zdaj se odloči,” pravi Janša, ki je za rezultate sodbe izvedel kakšen teden prej, prepričan je, da je to vedel tudi Cerar, da to ni bil nek šok.

“Spirala absurda je dobila piko na i ravno v tem pismu Florjančiča, ki je postal predsednik vrhovnega sodišča ravno na predlog gospoda Cerarja iz časov, ko je bil on predsednik sodnega sveta, in zdaj se ti ljudje že med seboj obtožujejo kdo vpliva na sodstvo, kdo ne vpliva na sodstvo in tako naprej. Od tega pisma naprej v tej državi najbrž ni nikogar pri zdravi pameti, ki bi še trdil, da imamo v tej državi normalno sodstvo, da to sodstvo ni politično. To trdi celo človek, ki je veliko večino teh ljudi, ki so sedaj na teh funkcijah, celo pokadroval na te funkcije, ki danes ni več predsednik vlade, ker je pač eno stvar izgubil – na podlagi politične presoje v vsakem primeru. Zdaj tudi on trdi, da imamo politično sodstvo,” je bil več kot jasen Janez Janša.

Mnogi bolj ali manj pomembni referendumi so šli mimo, celo volitve leta 2014, ki so bile ukradene, so šle mimo, niso bile razveljavljene ali ponovljene, je pa zaradi njih nastala velika škoda, kar dokazujejo tudi podatki OECD od leta 2008 naprej, koliko je katera članica v tem času povečala bruto domači proizvod. “Na vrhu imate Malto in Luksemburg s 70 odstotki, spodaj imate Grčijo z minus 23 odstotki, potem je predzadnji razred minus dva, kjer smo mi, Hrvaška in še ena država, ki smo v zadnjih desetih letih povečali BDP za 12 ali 14 odstotkov. Na vrhu pod Malto in Luksemburgom so Češka, Poljska, Madžarska in Slovaška z dvigom BDP v tem času za tam od 35 do 60 odstotkov. Zaradi procesa Patria, zaradi zlorabe države in goljufanja za oblast danes države, ki so nam gledale v hrbet pred desetimi leti, mi gledamo v hrbet po vseh kazalcih, po kupni moči na prebivalca. Če je kakšen podatek nazorno pokazal, kakšni so rezultati tega procesa Patria, je ta relativna primerjava zadnjih desetih let,” je povzel Janša.

Ko sam sebe razglašaš za agonijo in prosiš, da se ti skrajša mandat
Približno milijon in sedemsto tisoč ljudi ima volilno pravico. Nekateri bodo šli na volitve, nekateri ne, volili bodo različno. Čeprav so včasih tri izbire, gredo na koncu v isto vrečo, kar je en problem, je dejal Janša. Ponovno je opozoril, da na zadnjih volitvah polovica ljudi ni volila. Po odstopu predsednika vlade ljudje, ki so imela 4 leta škarje in platno v rokah, govorijo, čim prej volitve, agonijo je treba skrajšati. “Če to prevedemo v razumljiv jezik, oni sami sebe proglašajo za agonijo in prosijo, da se jim mandat skrajša. Hkrati pa pravijo, da imajo vse pripravljeno za naslednji mandat in da bodo spet vladali. Koalicija je razpadla, hkrati pa trdijo, da je edino levosredinska koalicija svetla prihodnost Slovenije,” je povzel Janša. Dotaknil se je izraza “stare sile”, ki očitno še vedno obstajajo. To, da jih ljudje, ki po nekaj letih ugotovijo, da v bistvu niso imeli žezla v rokah, ne upajo opredeliti in poimenovati, se ni začelo s Cerarjem. “Spomnim se obdobja, ko je bil predsednik vlade dr. Janez Drnovšek. Nekajkrat sem bil v njegovi pisarni v temnem kotu vladne palače na jugozahodnem delu, na severozahodnem delu je bil pa predsednik države. Recimo, pokojni dr. Drnovšek enega imena in priimka nikoli ni izgovoril. On ni nikoli izgovoril imena Milan Kučan. Je pa velikokrat beseda oz. situacija nanesla na to, da bi moral to izgovoriti. Ni si upal reči niti predsednik države, on je takole kazal s prstom. Tam, tam tako pravijo,” je pojasnil Janša. Dodal je, da smo doživeli epizodo z gospodom Pahorjem, kateremu so zrušili vlado, in naenkrat je govoril o stricih iz ozadja. Dva dni nazaj smo doživeli podobno situacijo, nek odstopni govor nekoga, ki je rekel, “vračam vam oblast”; on oblasti nikoli ni dobil od ljudstva, tudi nikoli je ni imel, bil je marioneta. “Verjetno je že eno uro po tem dobil opozorilo in potem porabi dva dni, da se vleče ven iz tega. Vsi so stare sile, samo tisti ne, na katerega je mislil, ker tega pač ne sme izreči,” je še pojasnil Janša.

Vrnil se je tudi v čas razpada vlade Alenke Bratušek, ki je sklicala kongres Liste Zorana Jankovića, ki ga je izgubila. Preden se je to zgodilo, pa je prišel v njeno pisarno Milan Kučan, menda povprašat o proračunu. Podobno se je zgodilo pred nekaj tedni, ni prišel Milan Kučan, mogoče tudi, tega še nismo slišali, ampak je volilni štab Stranke modernega centra prevzel, kot pravijo, Andrej Klemenc, dolgoletni direktor Mladine oz. varuh lastniškega deleža Milana Kučana. “Od njega naj bi prišla ta ideja o odstopu. Gre za različno tehnologijo, ampak gre za enak motiv, v smislu skrajšati mandat, bolje volitve prej kot pozneje, glede na to, da koalicija razpada, preprečiti prodajo NLB v vsakem primeru, preprečiti resno obravnavo poročil treh preiskovalnih komisij in če se le da zbežati stran zaradi odgovornosti plačevanja teh nezakonitih izterjav pri NLB, kar se je odkrilo prejšnji teden – to je bila kaplja čez rob, če mene vprašate,” je aktualne razmere analiziral Janša.

Dela se nek cirkus, kjer se bo skušalo maksimalno skrajšati produktivni čas razprav. Kjer se da vse na isti imenovalec, ni več razlike med tistimi, ki so imeli formalno škarje in platno v rokah, in tistimi, ki so bili v opoziciji. Stranke, ki so bile v koaliciji, skušajo oprati svoj delež krivde za slabe rezultate. “Prostor za produktivno razpravo o tem, kaj narediti, da se bo stanje v Sloveniji popravilo, da se bodo razgradili globoka država in stare sile, da ne bomo nikoli več govorili o tem, ta čas in prostor se odmika, manipulacije so hude, večina ljudi tega ne vidi,” je dejal Janša. Podobno situacijo smo imeli že leta 2011 in leta 2014 in zdaj se nekateri trudijo na vse načine, da bi se to ponovilo, trudijo se tudi z novimi obrazi.

Sta pa dve bistveni razliki, kar se tiče zadnjih dveh predčasnih volitev. Pravijo, da gre osel samo enkrat na led, slovenski volivci so šli večkrat, ampak zdaj že znajo stvari premisliti in primerjati. “Razlika v političnem prostoru je pa to, da zdaj demokratične stranke, stranke članice Evropske ljudske stranke in novonastale stranke iz tega okrilja, zdaj sodelujemo. Tega ni bilo ne 2011 in ne 2014. Formalno vzeto imamo na eni strani to tranzicijsko ali izrojeno levico, ki se spopada med sabo, prosi, da se jim skrajša agonija, na drugi strani pa vendarle neko sodelovanje, nek poskus sodelovanja, priprav, skupen nastop, ki zna odločilno prispevati k večji volilni udeležbi na demokratični strani in tudi k bistveno boljšemu rezultatu, tudi k razjasnitvi same situacije,” je dejal predsednik SDS. Na drugi strani se bo povzročal kaos, zlorabljala se bo pravna država, delale se bodo afere in medijski spini, kljub temu pa mora biti na tej strani jasnost in odločnost in te razprave v krogu pomladnih in izvorno demokratičnih strank nakazujejo na resno sodelovanje. Ob koncu je Janša dejal, da je več dogodkov pripeljalo do situacije, “da se zdaj na vsak način trudijo skrajšati ta čas, ko na demokratični strani dobivamo zalet, tam pa je, kot sami pravijo, agonija. Bolj kot bo to jasno in prezentno, več ljudi bo prišlo na volišča, več ljudi bo videlo upanje, da se nekaj spremeni, prej bo uresničena želja dr. Jožeta Pučnika: ‘Rad bi dočakal vsaj še en dan resne spremembe, vsaj en dan nekega časa, ki smo si ga predstavljali, ko je Slovenija nastajala’, ko je izrekel tiste znamenite besede ‘Jugoslavije ni več, zdaj gre za Slovenijo’.”

(članek je prvotno objavljen na sds.si)

 • Krtača 20

  Jajo spet joka.

 • sprehajalec

  Praksa socialističnega samoupravljanja je izničila osebno krivdo, ter jo razdelila na družbo z terminom družbena odgovornost. Zato je sčasoma tudi izginil občutek za krivdo v ljudeh in moralna odgovornost.

  Zato se zagotovo Florjančič sploh ne počuti krivega, ampak smo krivi vsi, oziroma družba. Ljudska modrost za takšne situacije ima izrek “Takle mamo”….

  • MižekFiga

   IN kolektivna vodstva so izgubila osebno odgovornost. Torej, vsi smo krivi na čelu s partijskim vodstvom. ZBRKA za (ne)odgovornost. FUJ!

  • totex39

   Ljudstvo pri takem krivosodjo ne more nič vplivati pa čeprav imajo bedasti komunistični izrek V IMENU LJUDSTVA, kar se mi zdi še najbolj noro.

 • črnaovca

  Bolezen politikov je da ne marajo sodišč če ne odločijo v njihov prid. Tudi Janez ima to kronično bolezen celo tako hudo da se je strinjal s procesijami pred sodiščem, no Cerar še ni toliko bolan da bi si organiziral procesije. Počakajmo še malo

  • Vera

   Daj nehaj o kakšni kronični bolezni Janše ! Cerarja raje obdelaj, saj laže vsem, nam >

 • Miro

  Janša eno in isto mantro ponavlja že 25 let

  • MižekFiga

   JA, vendar vsaj 25 let premalo! Beri Pučnika.

   • Miro

    svaka čast Pučniku… ne mešaj pa tega smrdljivca s Pučnikom

    • totex39

     Tudi Pučnik je hotel Slovenijo rešite pred nasledniki komunistov, vendar ste se na vse kremplje borili proti in mu metali polena pod noge.
     Slovenija bi bila pod njegovim vodstvom povsem nekaj drugega, vendar ste raje izvolili izdajalca slovenskega naroda.

     • žogica

      Veliko polen je Pučniku pod noge zmetal Janez, oblast je zanj neprecenljiva !

     • Miro

      tud mamo bi prodal, če bi bilo treba, pa Pučnika ne bi

     • tramal

      Vi bi svojo mamo pojedli za oblast ,tako kot ste tisto dekle.

     • Miro

      hahahaha……

     • totex39

      Verjami mi, to je bila propaganda takratnih komunistov in nič drugega.

     • žogica

      Pa veš, da ti ne verjamem.

     • tramal

      Bumber a zato je bil samo štiri leta na oblasti,

     • žogica

      Pač ni sposoben, kaj češ.

    • zoro

     prekleti srbofil – svaka čast – je to slovensko, pezde nerazgledano, primitivno, čefursko. napiše se “vsa čast” ti pritepenec.

     • Miro

      kako si pametan…

     • osa

      kako si ti pameten sigurno boš moj volilni program izboljšal

      Kaj bi
      naredil, jaz, če bi bil predsednik SLOVENIJE

      1. Takoj bi
      uknil 95 % socialne pomoči. Človek hodi v službo in zasluži cca 600 €, nekdo pa
      je uradno na čakanju, ki doma spi pa
      dobi 500 €. Motijo me tudi oglasi: oče
      bolan, mama bolna 7- otrok pa lačnih:
      halo,…. če si bolan ne moreš
      delati otrok,( ko sem jaz bolan samo spim in počivam):! torej če lahko delaš
      otroke, si sposoben tudi delati.

      VSAK MORA
      SVOJO RIT POPDENATI SAMO S SVOJIMI ROKAMI !!!
      Danes je dela dovolj za vse. Država ni dolžna nikomur dajati službo, ja
      pa dolžna zagotoviti klimo, da lahhko SLOVENCI delamo ustvarjamo, se razvijamo,
      rastemo, se dobro počutimo v svoji državi, smo ponosni na svojo državo in plačujemo PRAVIČNE davke.

      NAPREJ
      RAZMIŠLJAM;”” vsi, prav vsi moramo spoštovati FIZIKO in NARAVO. Ne moreš nekomu govoriti, da je
      2*2 enako pet, če je dejansko 4. V tehniki se to takoj vidi, če gradbenik ne
      upošteva fizike se most podre, če pa politik laže in krade pa gre državi slabo.

  • tramal

   Nisem vedel da ti skozi poslušaš Janšo,jaz namreč ko začne klatiti neumnosti kakšen komunajzer ,takoj prešaltam na drug program.Morda boš pa čez sto let le prišel k pameti.

   • Miro

    kje se naj pa bolj iz srca nasmejem, če pa ne Janši…

    • tramal

     Pozabil si napisati da je tvoj nasmeh vedno bolj kisel.

     • Miro

      nasprotn… po volitvah se bom šele prešerno smejal… enkat sem se že ravno po volitvah

     • osa

      Kaj bi
      naredil, jaz, če bi bil predsednik SLOVENIJE

      4. Takoj
      ukiniti borčevske pokojnine in privilegije

      Kaj bi
      naredil, jaz, če bi bil predsednik SLOVENIJE

      5. Takoj
      začeti z postopkom lustracije, odstraniti vse komunistične simbole in takoj
      pozapreti še vse živeče zločince. Imamo 100.000 trupel, pa nobenega prijetega
      zločinca.

      6. Napisati
      resnično zgodovino, katera bo držala nadaljnih 1000 let. rdeča zgodovina ni
      zdržala niti 50 let. Rehabilitirati vse domobrance, razen tistih, katerim je
      dokazano krivično delo. zločince pa imenovati z imeni in priimki kot je nemški
      špiegel imenoval maršala tita, ki je zasedel 10 mesto na svetu, največjih
      morilcev človeštva.

     • osa

      Kaj bi
      naredil, jaz, če bi bil predsednik SLOVENIJE

      7. Zdravstvo
      popolnoma reorganizirati. pomebna cena zdravstva, uspehi zdravstva, zmožnost
      plačevanja zdravstva. komunistična ideja, da mora biti vse zastonj v realnosti
      daleč ni več. prvi obisk zdravnika je zastonj, drugi obisk pa se vedno plača 10
      ali več €. treji obisk pri zdravniku pa se odloči glede na stanje bolnika.
      zakaj ni čakalnih vrst pri privatnikih, ko moraš storitev plačati.

      Kaj bi naredil, jaz, če
      bi bil predsednik SLOVENIJE

      8.
      Šolstvo-iobraževanje IZOBRAZITI KADRE, KATERE GOSPODARSTVO POTREBUJE

      9. resnica boli
      samo enkrat, laž pa vedno

      10.
      Socializem-KOMUNIZEM je sistem, kjer bi v Sahari slej ko prej začelo
      primanjkovati peska, če bi komnizem vladal tudi tam

      Nemogoče je
      srečati socialista-KOMUNISTA, ki bi razumel zakonitosti tržnega mehanizma, Von
      Hayek je imel kar prav, ko je ugotavljal, da če bi socialisti -KOMUNISTI
      razumeli ekonomijo, ne bi bili KOMUNISTI.

      nosilci
      razvoja so ljudje, ki z doseženim niso nikoli zadovoljni. nikoli se ne ustavijo
      in želijo naprej, kajti pri razvoju in izdelavi ni mej.

      glasbenik
      zaigra lahko vrhunsko, vendar SE da se Še bolje

   • stajerc5

    Kaksnih sto let!? Sto dni, jetra, jetra, proookleta mekana…

 • župnik cefizelj

  osamosvojiteljski poscane ivan janša se spet zapleta v protislovja. uspelo mu je uničiti slovensko soddtvo, ki je postalo zmazek pravice. predlagam, da razveljavimo še referenduma o neodvisnosti in o vstopu v eu in nato. takrat je vlada rs tudi zelo enostransko vodila medijsko kampanijo.

  • MižekFiga

   Pozabil si kdo je spreminjal zakone o volitvah tožilskega in sodnega sveta in to tik pred spremembo Parlamenta (2x).

  • rubec

   Tebe so lastni ljudje vrgli s trajekta nazaj na pomol majmun majmunski. Kdo bo pa vohal tak smrad po poti.

  • komar marko

   verjamem da vas EU moti, edino ona še drži roko da ne razprodate in uničite SLO!

  • zoro

   brez JJ bi ti poscanec levistični kri scal, ker ne bi imel kaj za žreti, saj bi tvoji rdeči gnoji že prej še več pokradli, nato tudi tebe poscane za srboruskega sužnja prodali. – tele.

 • rubec

  Pokvarila se mi je tipka za presledek ampak mislim da se bo razumelo. ŽIVELJANEZJANŠA.

  • žogica

   Pokvarila se ti je tipka v glavi.

   • Miro

    sej jo ni nikol mel….zdej se mu je spet Firer oglasil in mu razsvetlil pot….

  • Vera

   Pa zmaga na volitvah .

   • karpelec

    Ta bo najslajša.

  • Mitja Mazini

   Sej to da bi živel mu vsi privoščimo, sam da je pa ženo z dvemy otrokoma pustu pa ni lepo, in to zarad ene mlade pumčare. Ajajaj.

 • RATATA

  V nedeljskih “Čestitkah in pozdravih”na slovenskem nacionalnem raSlo1 so mu “vsi njegovi” namenili “Na juriš”.
  Res bo treba jurišat bratje in sestre!!! Za prmejduš da bo treba jurišat!!!

  • komar marko

   saj sivolasi starček že piše cirkularnopismo, da se zberojo spet v HOSTAH. Najprej sledi scenarij LAŽGOŠE 2!!

 • Jovo Jamnica

  ravno zdaj se odloči,” pravi Janša, ki je za rezultate sodbe izvedel kakšen teden prej, prepričan je, da je to vedel tudi Cerar, da to ni bil nek šok…
  ———

  Ja. Tip je vedo že tedn dni prej, pa je tedn dni čako, kaj se bo zgodlo. Fsaka mu čast… Pol pa je na televiziji ko mesija lapo, da ga otstop Cmerara sploh ni preseneto.
  Ja. Črnač pa je nastavo Topolkota, keri je pol zakuho maketa afero. Janša je to ziher vedo…

  • komar marko

   in kdaj je prišel na ta direktorat če ga je nastavil ČERNAČ?

   • Jovo Jamnica

    Ja. Že dugo nazaj, da se je ajnfaro…

    • komar marko

     jaz sem SLOVENEC in ne štajerc. Ne razumem zapisa!

     • Jovo Jamnica

      Ja. Že dolgo je tega. Človek more ždet na “delovnem” mestu nekaj časa, da se ustrezno poduči, kako se rečem streže…

     • komar marko

      vidiš,takokot si zgoraj zapisal je LAŽNJIVO, Ni lepo jaz te imam za POŠTENJAKA in delovnega moža!

     • Jovo Jamnica

      Kaj je lažnivo???

     • komar marko

      da ga je ČERNAČ nastavil!

     • Jovo Jamnica

      Bom probo najt…

 • MižekFiga

  Tov. ddr. Milan Kučan se ne skriva več. Njegovi “dobro plačani pristaši” delujejo enakosmerno z nakradeno “našo lastnino”.

  AMPAK vedno manj jih je !!!

  • zoro

   kaj jih že pobira.

 • Anton

  Bravoo Janez Janša, tudi tokrat brez dlake na jeziku, lucidno, pronicljivo, predvsem pa iskreno povedano.

  sarkazem press

  • Jovo Jamnica

   Sarkazem??? Še res je…

 • komar marko

  voliti bopotrebnonov obraz. Ali bo sedaj tudi krenilana pot kakka PROCESIJA proti Kamniku kot je na magistrat? A bo zastavanoša Palček Smuk ali sam PLENIČAR!

  • Miro

   a zelo boli, ko že v naprej veste, da gredo volitve po zlu…

   • komar marko

    jaz sem VESEL, ker mora tako biti, da boste do konca shebali. Potem bo narod nabavil gorjače. VESELO bo!

    • Miro

     končno si spregledal in si ne delaš utvar

     • komar marko

      jaz sem spregledal že , davnega leta, ko je TITEK krepnil,koliko solza in hinavščine. Jap

     • Miro

      enako je bilo ko je Pučnik krepnil….da si videl Janšo&co

 • žogica

  Le kaj Janez danes praznuje, da so ga dali na naslovnico Nove24?

  • komar marko

   nabavil si je NOVE špičake in je srečen.Le v kateri riti bodo pristali!

   • stajerc5

    Ovaduh!!!! Sedaj bodo zahtevali racun se od starih!!!

  • Miro

   Nora24 je

 • tramal

  Komunajzerji so v agoniji odkar so nastaliOdličen članek in odlično mišljenje Janeza Janše .

 • tetka z ozadja

  janšisteki imam pa lepo novico za vas. Po vseh javnomnenskih anketah se
  janšeki obeta vstop v parlament, prav tako po mnenju političnih
  analitikov bo janšek v parlamentu. Še več obeta se vam, da boste zopet
  največja opozicijska stranka, sicer z manj poslanskimi sedeži kot sedaj
  pa vendar…..

  • Miro

   pa saj to ni novica…. to že dolgo vedo

   • tetka z ozadja

    Imeli so iskrico upanja, ki pa je hitro ugasnila.

  • slosin

   …kaj, a te spet panika grabi, ha,ha,ha……..

   • tetka z ozadja

    Ker je stranko SDS odstop Cerarja presenetil, je janšek označil volitve že v naprej v nenormalne in nepoštene. Verjetno že pripravlja tožbo zoper vse volilce, ki ne bodo glasovali zanj.

    • slosin

     …spet bluziš…Janša je odstop Cmerkota pričakoval in ga tudi napovedal..
     Dej priznaj no, zajebal ste do konca, zdej vam pa gate nekam vleče in ste čisto panični…

     • janez cepec

      gate bojo teb potegnil nekam, ke u ret, ko ta bojo nazaj, u Begne spravl, tam kamor spadaš. koko s’ pa sploh spizdu ven med normalne ljudi? varnost šepa?

     • tetka z ozadja

      Če nas panika grabi. Malce si poglej ankete ( tudi desne).

     • slosin

      …mal poglej, kaj vse ste zajebal….
      zdravstvo
      nlb
      vojsko
      drugi tir
      arbitražo….itd….

     • tetka z ozadja

      Kljub vsemu bo leva vlada. To vem jaz in to veš ti.

  • janez cepec

   ja se j’ to zmenen tko, Janši paše opozicija, nč ne deva, u stvari pizdarije deva, za to je fajn plačan, ko se pa babe navliča, se da pa mau zapret, pa še točke si s tem nabija.

 • Osti jarej

  …da ima en sam starec tako moč,da vsi pred njim telebnejo na nos…?!?

  • MižekFiga

   Denar ima moč. Tov. ddr. Milan Kučan pa isto v mehiški banki!

   • tetka z ozadja

    In zmeraj je korak pred janšekom.

    • MižekFiga

     Zelo kratek korak, kajneda?

     • tetka z ozadja

      Kratek, ampak dovolj, da superjornejši prema janšeki.

   • Miro

    torej tega se mora desnica držat…

  • šmentanamuha

   Ni en sam, je pa to vrh piramide z mogočnim omrežjem, ki je razvejano po celem Balkanu. To je prava srhljivka:

   Tranzicijska prevara in organizirani kriminal političnih elit Ljubljana-Zagreb-Beograd
   https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg

   Domagoj Margetić je preiskovalni novinar iz Zagreba. Od leta 1999 se intenzivno ukvarja s preiskovanjem organiziranega kriminala političnih elit na področju držav, ki so nastale z razpadom Jugoslavije.

 • Tweety Bird

  S psihoanalitskega vidika desnosučni niste najbolj primerni za sodniško funkcijo… nimate tako izostrenega občutka za pravičnost kot levičarji. A ste boljši v razlagi svetega pisma in zagovarjanju pedofilije med farji. Desnosučni mediji in klerofašistične nevladne organizacije ste nekakšna petakolona, ljudem perete možgane.

  ZATO V ČIM VEČJEM ŠTEVILO VOLIMO LEVICO !!!

 • Stajerka

  sploh nem brala…….sodstvo ima samo 1 rešitev……ukinitev trajnega mandata in kazensko-materialno odgovornost za kršitve ČP…….nima smisla, da razpredamo…..
  zanima me nekaj drugega – a je te zakone spisal oz. požegnal Cerar kot svetovalec DZ????…..oba zakona sta v neskladju z ustavo RS……in namesto, da se Cerar ukvarja z zakonitostjo in ustavnim redom, se ukvarja in obračunava s sodnikom……
  če je kaj človeka in pravnika v njem, potem mora na faxu nujno odpovedat delovno razmerje……

 • tetka z ozadja

  Ali janšek že pripravlja tožbo proti volilcem, ker ve da bo tudi te volitve izgubil.

  • Miro

   ja izgnal jih bo iz njegovega Norega Kraljestva

   • Sale

    A veš da sta črt in Jakob zbolela zaradi murgeljn.ponoci svojega v pojstlo si ne upata pogledat pod pojstlo če je murgeljn tam.zbiram zamaške za ubogi nedolžni dušici amen

  • Tweety Bird

   Odkar je ustavno sodišče spustilo obsojenca v parlament mi je slabo, ko jih slišim.

  • Sale

   Ne. Najdel bo spet eno Hudo jamo da bo lahko svojim psom dal kosti za glodat

 • Jovo Jamnica

  Za @komarmarko:disqus
  ———
  Damir Topolko je, so zapisali na infrastrukturnem ministrstvu, “univerzitetni diplomirani ekonomist, ki ima 25 let delovnih izkušenj na področjih komerciale, izvoza, gospodarskih in javnih financ ter infrastrukturnih naložb”. Med leti 1991 in 2009 je Topolko delal v podjetjih Tam Gospodarska vozila in Petovia avto, po letu 2009 pa najprej v Direkciji za vodenje investicij v javno železniško infrastrukturo, leta 2012 je prevzel vodenje sektorja za planiranje in vodenje investicij na ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Decembra lani je postal nadzornik družbe DRI in predsednik nadzornega sveta. Od leta 2013 je član sveta Javne agencije za železniški promet RS.
  ……

  Ministrstvo za infrastrukturo in prostor

  Zvonko Černač – minister – imenovan 10. 2. 2012

  dr. Igor Šalamun – državni sekretar – imenovan 10. 2. 2012

 • Osti jarej

  Ob tem bi rad spomnil na znamenite besede skesanca Prestierija. Dejal je “da so lahko v Sloveniji počeli vse, kar so si želeli, saj ni nobenih pravil”. Obiskovali so kazinoje, se dobivali z ženskami in prijatelji z vseh koncev sveta. Neprekinjeno so v Sloveniji ostajali tudi po devet mesecev. “V Sloveniji smo bili povsem varni, zato smo uporabljali svoja prava imena,” je dejal Prestieri in dodal, da niso uporabljali ponarejenih dokumentov. Mafijci se v Sloveniji lahko gibajo neovirano.

  Poleg tega, dodaja Prestieri, so ustanove v Sloveniji na plačilnih listah različnih mafij: ruske, srbske, italijanskih, turške ipd. Za katere ustanove gre, si lahko sami predstavljate.
  ***********************************************************************************************

  …tole je pa že čisto druga zgodba…..po moje je tole bolj realno,kot zgodbice o malem plavem,palčku smuku špicparklju…..

  mafija reče….****** steče…..lahko sami dodate

  • MižekFiga

   Ne pozabi na tajništvo ex prezidenta tov. ddr. Kučana kot najzaneslivejši naslov za plačilo mafijskega prispevka.

  • Sale

   Janševi psi lajajo a muslimanske karavane prolaze

 • janez cepec

  ljubleni vodja in samozvani disident je spet naklobasov en kup nesmisla. on je pač tak, kot njegov vzornik, mentor in komunajzarski tovariš Tito, ki NE PRIZNAJE OVAJ SUD, seveda, kadar procesirajo njega za svari, ko so usem jasne, in, ki hvali sodstvo takrat, ko in če, slučajno, dosodjo u njegovo korist.

  • Sale

   Drug Tvito .Janez Tvito bird aj Tot ded aj si a comikat

 • ljubinica

  V normalni demokraticni drzavi bi mediji predsednika vlade, ki odstopi zaradi nesposobnosti, raztrgali. Bil bi politicno truplo.
  Pri nas ga pa MSM hvalijo, kako odlicno sahovsko potezo je naredil …. in sirijo njegove ambicije, da bo ponovno PV v levi koaliciji.
  Kdo je tu nor?
  Si predstavljamo, da bi direktor neke firme odstopil zaradi nesposobnosti, potem bi se pa ponovno prijavil na razpis za isti polozaj in naokrog razlagal, da je ravno on najbolj usposobljen, da povede firmo (z istimi ljudmi) v prosperiteto in razvoj ….?
  Poslali bi ga k psihiatru ….
  Nasim presstitutom se pa za vodenje drzave taka sprevrzenost zdi normalna ….

  • stajerc5

   Maja???

   • Miro

    l. 2987

    • stajerc5

     Zdaj te ze cebelica Maja moti!?

  • janez cepec

   ko bo Janša šu u penzijo

   • Sale

    V dobro jamo

  • MižekFiga

   Prvič smo to rekli že leta 1990. Razplet pa poznaš!
   Maja letos, zadnjič za miren konec komunizma.

  • Sale

   Konec je družina Janša je nasreco tragično poginila amen

 • Osti jarej

  …in potem v vsako koalicijo korl,ki je še vsakega zajebal in sd s stalnim hanom in debelogledim židanim….jaoooo

 • Osti jarej

  …cota pa najprej vpije,da so v ozadju njegovega odstopa temne .stare sile…na soočenju v tarči,ko mu janša reče,naj pove imena ,pa ceclja in laže,da pa on tega ni nikoli rekel…….

  mater!!!….res imajo folk za norce…..

 • andreas82

  Brozovi nasledniki jaz se tega bojim isto američani, ki bi tukaj radi vlagali pa ne morejo ker se bojijo komunizma! Kdaj pridemo na svetlo?

 • Tweety Bird

  Raje volim šimpanza kot Janšo :)

  • komar marko

   saj kaj pa so MESEČNIKI drugega. Brez pameti. Ha, ha,ha, Topa si zadel!

  • janez cepec

   ma isti ti je kurac, s tem, de ma majmun mejnh več dlake po glau

   • komar marko

    kuhac, Janez, Janez CEPEC.Jap vse je isto!

    • janez cepec

     kurac Marko, Marko DEBILKO.

  • Jaz nimam duše

   Janša naj se mi opraviči, ker nas je primerjal z onimi čarovnicami z RTV.

  • xtc

   Sej si ga izvolil pa ti je odstopil,kaj sepritožuješ.

  • šmentanamuha

   Vsak voli sebi podobne, Tweety, tvoja izbira je povsem logična.

   • Sale

    Vi imate radi Jakoba in crta

    • šmentanamuha

     Ja, in kaj naj zdaj to pomeni?

 • Sale

  Zbiram zamaške za črta in Jakoba za Janšo je prepozno

  • Osti jarej

   …otroke na miru pusti!!!

   • stajerc5

    Ne mores pomagati, doma zlorabljeni so najbolj bogi…

  • slosin

   šc, šc, spizdi pokvarenjak balkanski…

  • Jaz nimam duše

   Janša ima še preveč denarja. Zdravnice imajo 5000€ plače.

  • šmentanamuha

   Tudi zate je že prepozno.

 • Osti jarej

  …če laž ponavljaš 20 let postane resnica….kako lahko daste moč enemu majhnemu,žleht škratu

  • Miro

   zakaj mu jo ne vzamete…

   • Osti jarej

    ….kakor desni mu jo dajete

 • Osti jarej

  …ko pride mathilda,ki nikoli ne zamudi….koga se boste potem bali……damjana m.?

 • tetka z ozadja

  Pa tista izjava od Primca zmaga “da bi imele babice večjo vlogo pri vzgoji otrok”

  • komar marko

   saj da te BABICA ni vgajala se KUJ vidi. A sedaj veš zakaj je potrebna BABIČINA vzgoja!

   • tetka z ozadja

    Po tvoje je potrebna tudi vzgoja babic?

    • komar marko

     LUCKASTI,pameti rabiš,pameti!

  • Jaz nimam duše

   Babica me je pa že lepo vzgojila.

  • Sale

   Princ teme in rešimo otroške ritke graviranje raje zbirajte zamaške za otroke in ameriško cepivo jim vbrizgite v vene.hrano zastrupljeno in vodo jim pustite.amen izumrtje je neizogibno amen

 • komar marko

  sosedava FRANCKA poroča, da si je JJ nabavilnove lakaste špičake.Nagradno vprašanje. Za katero RIT so namenjene!

  • Miro

   urškino

   • slosin

    ne delaj se glup bolj kot si…

  • Jovo Jamnica

   Kam si zaj splino??? Se jas zapstojn mantram???

   • komar marko

    se mal pa bom spet. Pravkar prejel desert! Zaključujem.

    • Jovo Jamnica

     Aha…
     Damir Topolko je, so zapisali na infrastrukturnem ministrstvu, “univerzitetni diplomirani ekonomist, ki ima 25 let delovnih izkušenj na področjih komerciale, izvoza, gospodarskih in javnih financ ter infrastrukturnih naložb”. Med leti 1991 in 2009 je Topolko delal v podjetjih Tam Gospodarska vozila in Petovia avto, po letu 2009 pa najprej v Direkciji za vodenje investicij v javno železniško infrastrukturo, leta 2012 je prevzel vodenje sektorja za planiranje in vodenje investicij na ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Decembra lani je postal nadzornik družbe DRI in predsednik nadzornega sveta. Od leta 2013 je član sveta Javne agencije za železniški promet RS.
     ……

     Ministrstvo za infrastrukturo in prostor

     Zvonko Černač – minister – imenovan 10. 2. 2012

     dr. Igor Šalamun – državni sekretar – imenovan 10. 2. 2012

     • komar marko

      ne kopaj se ven, če si zahebal.Prav!

     • Jovo Jamnica

      Kaj sn zahebo???

     • komar marko

      beri še enkrart.

     • Jovo Jamnica

      Kaj naj berem še enkrat???

     • komar marko

      sedaj pa utrujaš!

     • Jovo Jamnica

      Vem, da utrujam. Z resnico…

     • stajerc5

      Oooo, kdo se spet javlja na pozornico! Pa dze si bio brale von stajermark?

     • Jovo Jamnica

      Kaj je @štajerc5, ka te muči???

     • stajerc5

      Cuj, sam firbcn sm, ki si biu, de ti se do interneta niso stil.
      Si ga pa mogu fejst zajebat, nje!?

     • Jovo Jamnica

      Pa nea se mi da komenterat, ker je tu fse bezveze. Škoda, da sn se sploh oglaso…

     • stajerc5

      Ne se jezit, enmal cudn se mi je zdel ko si spet kr tak prletu nazaj ko da si bil Lost in space.

  • Sale

   Črta injakoba

   • xtc

    Kaj je pedofil se ti spet cedijo sline po otrocih?

    • ljubinica

     Sveleja je treba ignorirati.
     Clovek je ocitno dusevni bolnik.
     Ne razumem, zakaj ga administrator ne odstrani s foruma.

     • Sale

      Prvi korak h samoozdravitvi je priznanje.priznam ko berem vase umobolneumsvinjarije obolevanja.zdaj pa vi priznanje ne boste zato boste pocrkal gnide ušivec zalegle na zdravem smrt svinjam jansevikom svoboda in klobase narodu

    • Sale

     Kaj je prašiči pedofilski cerkveni.masturbirate ko vam opisujem vase svinjarije gravzi umazani.smrt pedofilom vas Janša svinjski bo stegnil papir poglej bled crknu bo v tem letu bolnik.samo da ne bo še lastne familije fental jaz bi ga zaprl v eno izmed jam da tam gnoji amen

     • FUCK COMMUNISM

      Tut davljenje je zate prelepo! Tebe je treba pocas odirat kot svinjo, da bos crkaval par dni!

     • janez cepec

      s kere klavnce si pa ti ušu, pička jim materna, pa sm reku mesarjem, de je take pizduhe kot si ti treba tkoj zaštihat, pa šus ke u glavo.

   • FUCK COMMUNISM

    Tebe je treba zadavt. Lepo pocas. Krogla je zate prehitra odresitev! Prasec!

    • Sale

     Sem ti stopil tam kjer te boli pedofil nagravzni domosralske serjemo se na tvoje v Hudo jamo

 • Osti jarej

  …globoka država jih drži za jajca….

 • Tweety Bird

  POZOR POZOR POZOR !!! GRE ZA ZELO RESNE ZADEVE !!!

  Vsakdo ima pravico do pitne vode. Vodni viri so javno dobro v upravljanju države. Vodni viri služijo prednostno in trajnostno oskrbi prebivalstva s pitno vodo in z vodo za oskrbo gospodinjstev in v tem delu niso tržno blago. Oskrbo prebivalstva s pitno vodo in z vodo za oskrbo gospodinjstev zagotavlja država preko samoupravnih lokalnih skupnosti neposredno in neprofitno.

  In kdo je bil proti temu? SDS in NSi … tisti, ki bi naše vodno bogastvo prodali za drobiž.

  • xtc

   Cepc zarukan,ko bo država v bankrotu,bo morala najpreje prodati to podjetje.
   Da imaš možgane kot v si levaki v riti pa mi je itaq jasno-bebec zarukan zahojen škodljivi za narod.

   • Osti jarej

    …ko bo v bankrotu???….počakaj,da….bohnedaj…..pride še ena kriza

    • xtc

     Do tega ni daleč,še letos bomo zadevi prišli blizu preberi koliko denarja bomo še rabili pa se nevarno približali grški poti.

     • komar marko

      tega BUTCI in CEPCI ne vedo.Približuje se GRŠKI scenarij. Na dobri poti!

  • komar marko

   ah noTUNKO,tisti zapis je bil za vas norčke. VODE so že zavarovanejbrez tistega zapisa. TUDI PRDNEŠ ne, tako so zaščitene.,

   • Tweety Bird

    Poserjem se na SMC, SD, NSi ipd. Z največjim veseljem pa seveda poserjem na SDS in narodnega izdajalca Janšo. Prodaja vode je izdajstvo.

    VSI VOLIMO LEVICO !!!

    • komar marko

     pač si MESEČNIK,kam pa to pelje VEMO!
     Glede sranja, pa edino sebe lahko ponečediš, ker v vseh drugih primerih boš hodil s špičakom v riti! Probaj!

    • Poštenje velja

     Toooo se en madat da se priblizate Venezueli.
     Enjoy butale..

   • Osti jarej

    …to,da je pravica do pitne vode zapisana v Ustavo,nič ne pomeni……jo kršijo bolj brez problema,kot prdnejo v javnosti

    • komar marko

     Ne piši NEUMNOSTI. Škoda da VEČ VODE ne prodamo. PRAV!

     • Sale

      Tvoji otroci bodo cuzali tiče germanske za sto vode amen.

    • Sale

     Zato je v ustavi da lahko spremenijo

  • Osti jarej

   ,,ja,oni bi vse prodali muktinacionalkam……mi bi pa iz luž po dežju, vodo zajemali,ali pa jo plačevali kot,da je zlata….no,sploh pa je realno vprašanje,koliko je še imamo v lasti

   • komar marko

    in kdo ti jo bo odpeljal.Kdo je to ON. CMERKO, ki je lakirnico mimo zakonov dalpostaviti na vodni rezervat?

   • xtc

    A tud tebi d**** na možgane kaplja.

    • Osti jarej

     ..nak… ga je zmanjkalo….zaradi kapljanja na tvoje možgančiče

   • Tweety Bird

    Raje se drek pišem, kot pa volim za narodne izdajalce :)

    • Poštenje velja

     Narodni zdajalci ste levuharji.
     Zajebali ste vse zato vam mladina bezi.
     Ostajate samo starci in levuharska govna ki boste kmalu jedla drek.

   • Sale

    Nič vse v koncesiji za sto let upajo da Slovencev več ne bo Nestle Viča cola hajniken

  • Poštenje velja

   TOREJ DRAGI BUTALEC. VODO IMAD V KLETI IN GLAVI.
   SOCIALISTICNE KOMUNALNE DLUZBE PA TI JO DRAGO ZARACUNAVAJO.-VODO BUTALEC
   KI JO IMAS V USTAVI. BEEEEBEE

  • Sale

   Lastna cepiva samooskrbe z hrano vodo.solstvo zdravstvo službe domove.upokojence vse to je treba zaščititi.oni nam pa mažejo oči z raznimi komunisti emigranti teroristi.kaj dela obveščevalna Damir Niger Janši prileznik bivši skin crkn Janša in tvoji ubij se naredi nam medvedjo uslugo in se vrzi v dobro jamo bomo še spomenik ti naredil za to žrtvi amen

 • jovan jovan

  Še dobro, da ustavno sodišče ne odloča politično! Ubogi sektaši! Kaj vam bo šele Šarec naredil!?

  • Poštenje velja

   Tebi bo naredil obilje.
   Da bog da crkli.

  • komar marko

   nam nič, za vas bo pa še ena KOMEDIJA. Smejali se bomo pami demokrati, ko bodo gorjače padale po vas!

  • stajerc5

   Kaj bo naredil? Kako si ti sele blesav, komedija bo, komedijo bo naredil, da se nam bo celi svet smejal!
   No ja, pimpeki rdeci se ne boste mogli vec smejati, ker je ves Denar porabljen in ste padli pod kontrolo EU- FBI-CIA in vseh ostalih, globalno gledano kontrolo penezov.
   Cobane cefurski, pakaj kofere jer trajekt vec ceka!!!

 • Osti jarej

  …vse je jasno,ko mafijec izreče željo,da bi mu sodili v mafijastanu

  • stajerc5

   Mogoce se je malo zajebal, ce se Vlada spremeni na pravo stran…!?

 • xtc

  Janša pravilno ugotavlja o manipulacijah,vendar slovenceljske rdečo ovčjetropne bebce ne bo izučilo nič drugega kot bankrot in EU prisilna uprava kot v Grčiji,takrat bo sledila streznitev in normalnjše mišljenje.

 • šmentanamuha

  Kučan, Zemljarič, .. to je samo vrh piramide z mogočnim omrežjem, ki je razvejano po celem Balkanu.
  Intervju Domagoja Margetića se sliši kot prava srhljivka:

  Tranzicijska prevara in organizirani kriminal političnih elit Ljubljana-Zagreb-Beograd
  https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg

  Domagoj Margetić je preiskovalni novinar iz Zagreba. Od leta 1999 se intenzivno ukvarja s preiskovanjem organiziranega kriminala političnih elit na področju držav, ki so nastale z razpadom Jugoslavije.

 • Tweety Bird

  Janeza v zapor in cerkev obdavčit…to je resnica… Ad acta!!!

  • komar marko

   Ste toliko butasti, da mu še ene rabote ne morete dokazati, Kot drugo, kdaj je DAR obdavčen!

  • janez cepec

   ma ne seri, tak zapor, ket ga mamo dones, pa sej mu je bolš kot doma. z Bavčarjam bo košarko špilu, pa fuzbaliru, kanale na TV uhka sam zbira, babe ni, de bi ga jebala, pa kva mu fali?

   • Tweety Bird

    Mogoče pa bi Igor nabijal Janeza…od zadaj…brez žajfe :)

    • komar marko

     kaj pa ko bi ti šel SVIRAT FRULICE. Trdiš da obvladaš!

     • Tweety Bird

      Bo Janez sviral frulico Igorju…na eno luknjo…hahahahahahahahaha…

     • komar marko

      za to si ti specialist, saj veš praksa, Koza Julika pa to!

     • Tweety Bird

      Res je, jaz “sviram frulico” mojemu Tuneku…v položaju 69 :)

    • Sale

     Raje imajo majhne fantke majhni luleki a de

   • Soave

    Hudir no ?? Pa kaj ste sami homiči ? Ptiček, cepec,tetek . . . . . itn . ??

  • Sale

   Cerkve zrušiti leglo pedofilije

 • tetka z ozadja

  Tako janšisteki, vi boste izvoljeni na mesto opozicije, kjer se boste ukvarjali z zgodovino, mi se pa bomo ukvarjali z bolj pomembnimi temami. OK?

 • tzt

  Kretenčki levakarski se sami s sabo pogovarjajo. Neprecenljivo gledat debile kako si dajejo korajžo. Luzerji. Zmankal bo autdejtanih Albert piškotkov.

  :-) pa tile bodo še škripnl z Janševim imenom na ustnicah :-)

 • rubec

  Novorojena mlada zvezda RTV Slovenije Zvezdana Mlakar vabi na snemanje oddaje kjer bo govora o posiljevanju farmacevtk. Vabljeni.

  • tzt

   A bo meu janković praktični prikaz?

   • Miro

    ne predstavnik RKC

    • tzt

     Čefurček, kdo je tebe kej uprašu. Noben te ne jebe niti pod razno. Zato odjebi majmun.

     • stajerc5

      Jaz ga imam se pri “zivotu”, da ga malo slovenstine naucim, pa, kako bi rekel; Smili se mi…

     • tzt

      Moj tud dela kot je treba. No, prav živahn je še. Dvomim, da tem levakarjem še pride. Vsak dan jim vsaj 10x stop, ko zašlišjo Janša. Pol jim pa doma babncam poštarji polirajo kanale.

     • stajerc5

      V Murglah so lahko baje se samo dvakratzgani postarji….

     • tzt

      Ne sam to. Imajo še sosede in pse. Pol se pa parijo med sabo. Multikulti.

     • Sale

      Gotofi ste venčki.pozrli vas bodo hhahaaa

   • stajerc5

    Ze iscem ajmer za kozlat..

    • tzt

     Ma, sam da vidm kdo mu rit gor in dol premika. Pa če mu še stoji in pride brez viagre. Mal za ferbc.

     • stajerc5

      Ce pokazes opankarju kuckino sliko, lahko nategne slosarjev kip v Velenju!

     • tzt

      Unga itak vsakič posperma, ko pride u Veleje. Zato pa že rosta. Ga bodo albanezi že zglancal.

     • Miro

      a to misliš kip pred katerim je molil Janša

 • Tweety Bird

  Dol mi visi vaša klerofašistična enklava. Če že je, naj bo srbska (Zoki)… ne pa vaša albanska, od vašega potomca s Kosova.

  • komar marko

   povprašaj KONTIČA. On je tvoj ROĐAK!

  • Željko Ražnatović Arkan

   Ne skrbi. Vse bom uredil. Brez skrbi. Šarec mora še spustili islamiste v EU. Potem bom pa predstavil rešitev.
   Nož, žica Srebrenica. Islamisti sami so moja največja reklama.

   • Sale

    Se Janšo peljali na ekskurzijo bleiburg v Barbarin hostel na skupinski samomor amen crknte Janševiki odtrajniki pobijeBog amen.bog vam pomogo

  • Poštenje velja

   Vazn da si ti pravi slovenac potomec
   medveda in buke.

  • učko

   Te bo treba izsel’t u Niš !

   • Sale

    Bo čašni hradjan

  • Sale

   Živela srbija

 • Krtača 20

  Jajotov neutolažljiv jok….

  • Poštenje velja

   Jokate lahko vi ker niti ene vlade ne speljete do konca.
   Za vami vedno ostajajo dolgovi in razsulo.

   • učko

    Ja, sam levuharji zase dovolj nakradejo, drugim pa račune izstavljajo !

 • Tweety Bird

  Kdo se je rodil 17. septembra 1958 v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine? Sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj?

  Tako, zdaj grem pa h kosilo…dober tek :)

  • učko

   Jebal te šiptarji, pa te za to čedale bol srbi, a!

  • Beli Medo

   Foglof tunek vejetno!

  • Poštenje velja

   Vse je bolje od levuharja.

  • Sadako
  • Korenjak

   Natanko tako: medtem, ko ti mamica kuha kosilo, ti trobezljaš XTC delirije iz Metelkove online. Tipičen levičar.

  • Soave

   Kdo , ali kaj pa je že tvoj kandidat ??

  • Korenjak

   Tviti, ti zjebani hemafrodit iz Metelkove: janševa klinika v Avstraliji pozdravi vse, še najbolj zadrte levičarje. Veselo romanje!

  • šmentanamuha

   Hm, tudi za Drnovška ne vemo, kje in komu se je rodil pa za Šarca tudi ne…

  • DJURO SUMAR

   Dober tek. Ali imaš kaj proti kosovarjem?

  • Sale

   Pedofil Janša .kaj pa misliš da sipci delajo z otroci ne vsi

 • učko

  Mah, tisti ljudje, ki jih je Cmerko nafukal na sodniške položaje so itak “lastnina” Udbo-mafije. Če niso bili že vsi takrat, so pa potem postali !

 • Jovo Jamnica

  Ni sam Vili neugodn za SDS. Tut Požar!

  BojanPožar twitter
  ————–
  Če nam boste na volitvah zaupali svoj glas, bomo:
  * objavili imena in fotografije vseh obsojenih pedofilov
  * povišali kazni za nasilne in spolne zločine
  Zakaj?
  * že vsak 5 otrok v SLO = zlorabljen
  * že vsaka 5 ženska = deležna nasilja v družini
  * že vsaka 7 ženska = posiljena

  • Sadako

   Bom preverila, če je to res, bom obkrožila Požarja.

  • šmentanamuha

   To je sicer o.k, ampak gre še za vsa druga področja, kjer pa nima pripravljenih programov, pa tudi kadrov ne. SDS v tem trenutku ponuja največ v vseh ozirih. Taka je ta stvar. Zame je to najbolj racionalna odločitev, ne pa čustvena. Saj ne volimo predsednika razreda.

  • Soave

   Veš, težka bo na takle način. Voz je zelo težak. Morali bi ga riniti skupaj.

   • Sadako

    Naj se končno prekucne, bomo vsaj videli s čim je natovorjen.

    • Soave

     Za ta voz je dokaj jasno, kdo in kaj je gori .
     Za onega drugega se pa vedno šele po volitvah pokaže !

 • soc

  Na kakšen način te fakte in v tako zgoščeni obliki, da jih bo razumel, predstaviti Janezu Novaku, IQ 92 (upam, da nisem preveč radodaren do slovenskega poprečja), slepo zagledanemu v zlagano uradno zgodovino in sistemske medije?

  Vse, kar bi bilo potrebno, je kakih 100 mio EUR za uravnoteženje share-of-voice. Kikiriki za Nemčijo ali ZDA, pa jima očitno dol visi. Malo denarja za Rusijo – a ona je skupaj s Srbijo itak na strani Kučana in njegove klike, svoje so že vložili…

  • Korenjak

   ..zelo si radoraren do slovenskega povprečja, zelo…

 • Kosobrin

  Narod si bo pisal sodbo sam ….

  • Krtača 20

   Janša mu je ne bo in ne rode…

 • Osti jarej

  ….stavko si je sam zakuhal,sodbo v korist državljana k. si je sam nakopal,koalicijske zmije si je sam izbral…no,ja,recimo…..hrvatarjem je dovolil,da plenijo premoženje nlb ,torej naše,že od leta 2015in,ko mu kuzla spet skoči v rit malo bolj, odstopi…..a si predstavljate,da se v tej državi kaj pretresljivega zgodi…..recimo kakšen teroristični vdor……po moje ga ni aviona,s falkonom vred,ki bi ne bil nabito poln raznoraznih elitnih šalabajzkov ,od politike naprej,ki bi v prvem momentu spizdili iz države

 • PIA PlA

  Citiram, Janez Janša: “Človek, ki je pokadroval večino ljudi v sodstvu, danes trdi, da imamo politično sodstvo”

  Ja Janez, če je to res, ni v Sloveniji bolj kompetentnega človeka za to trditev. On že ve.

 • rubec

  Če bi američani v drugi vojni namesto indijancev bratuškovo angažirali za tajna sporočila, bi nemci bombardirali Tokio.

 • Osti jarej

  …menim,da bi en dober pretep v državnem zboru marsikaj rešil

 • Sadako

  Hrvatarji in Luka Mesec ne opazijo, da UDBA načrtuje uvoz islamistov, da bo potem Arkan lahko ponudil rešitev.

 • Soave

  Pa kaj za vraga ste sploh brali ?? Tale članek zgoraj ?
  Pa ja de !!

  G. Janša – dobro povedano !! Bravo.
  Še ostale desnake nekako spravite pod svojo perutko. Na vsak način , prosim.
  Drugače bomo dokončno v rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

 • Krtača 20

  V Sloveniji je sam jajo tolk sposobn da premaga pamet.

 • Tweety Bird

  Še zdaj mi ni nihče odgovoril… kdo se je rodil 17. septembra 1958 v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine? Sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj?

  Dajte desnosučni, vi sigurno veste :)

  • Krtača 20

   Pomoč, rad pretepa ženske kot vsak pošten šiptar.. .

   • Tweety Bird

    Aha, rad pretepa ženske?… Baje ko je bil še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil slovensko ime. Albanski priimek in ime so iz albanščine poslovenili.

    • Krtača 20

     Rosvito Pesek je na vrtu hotela Turist udaril pred ostalimi gosti. A zakaj? Ker mu je težila, da je noseca z njim. Sedem mesecev kasneje, je rodila sina Filipa. Ocka je Janez Janša!

     Nika Dolinar, ta vdana in zaslepljena ženska, bi lahko kaj vec povedala o toplini Janeza Janše. Nika Dolinar je veckrat okusila težko roko in tanke živce predsednika SDS-a.

     Špela Predan mi je sama zaupala, da jo je Janez Janša pretepal.

     Nina Orel je obrnila hrbet stranki in predsedniku Janši, ko ji je slednji poskušal storiti silo. Prav ste prebrali, Janez Janša je na starem sedežu stranke SDS na Komenskega, poskušal posiliti Nino Orel. Pri poskusu je ostalo samo zato, ker se Janezu ni dvignil.

     • Tweety Bird

      Pa jaz tega ne morem verjeti…da je Ivan Janez takšen grobijan. Pa da mu gate ftrga…bi rekel Tunek :)

     • Krtača 20

      A je đuđićko tud žmajznu da je kredit dala?

     • Sadako

      Naredil jo je. Naredil. Kar dobro poglej oba in boš videl, če pa ne boš videl, si pa kupi očala.

     • Sadako

      Dvomim. Če bi bil Janša oče bi splavila, ker nekaj takega brez las…

 • Krtača 20

  Še ena pomoč tvitiju. Komu so na roški 88 postregli s sljadoljed? Sljadoljed sljadoljedarju, oni so že vedl zakaj….

  • Tweety Bird

   Krtača, to tudi vem :) Tudi to, da se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ… recimo Janković :)

   • Krtača 20

    Pravi janičar tale jajo…

    • Tweety Bird

     Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna morfologija ni namigovala na slovensko poreklo, pač pa je bila bolj podobna ljudem iz zahodnega Balkana, bolj natančno Albanije. Ko je zasedel visoka mesta v državi so te govorice potihnile, saj so se vaščani Grosupljega bali sankcij, saj se je izkazal kot zelo avtoritativna osebnost.

     • Črni humor

      Slobodanu Peneziću. Slobodan Penezić je ujel domobranca, ki se je izkazal za domobranko….

     • Sadako

      Slobodanova ljubičica bela je bil kar Tito.

  • šmentanamuha

   Kako pa kaj Drnovšek in Šarec, kakšno je njuno poreklo?

 • šmentanamuha

  Zelo dober Janšev govor v parlamentu, dne 18.3.2018
  Trije predpogoji za dobro prihodnost Slovenije

  https://www.youtube.com/watch?v=tjet1dH_NLc

  Hejterji, poskušajte malo odklopit čustva in poslušajte nepristransko. Marsičesa sploh ne vemo.

  • Krtača 20

   Karkol je že povedu, pozabi….

   • šmentanamuha

    Tvoj komentar je brezvsebinski. Jaz sem pravkar poslušala in tudi tebi bi koristilo.

 • Krtača 20

  Janez se je čist zgubu….

  • Tweety Bird

   Seveda se je zgubu…že leta 1991 se je zgubu. Janez je kot poveljnik teritorialne obrambe dobil priložnost, da se maščuje komunistom in Srbom za travme iz otroštva in mladosti. Njegovo poveljevanje je bilo osnovano na agresiji, zato je bila Slovenija v veliki nevarnosti popolne ofenzive in uničenja s strani JNA. K sreči je bil glas razuma predsednik predsedstva Milan Kučan, ki je spor rešil po diplomatski poti in omogočil našo osamosvojitev hitro in brez veliko prelite krvi.

  • šmentanamuha

   Če že kdo, potem si se izgubil ti in levičarji v celoti. Poskušaj biti malo bolj vsebinski.

 • Prle

  Joj Pučnik se obrača v grobu, kakšno sramoto mu dela ugrabitelj njegove stranke Ivan Janez. Sramota.

  • sprehajalec

   Ivan Janez, komunistični disident tako kot pokojni Pučnik, je povsem logična izbira za vodenje njegove stranke.

   • Prle

    Kot vidiš stranka logično pada pod vodstvom pravokatorja Ivana.

 • Rožle

  Lewaki kako ste se potem odločili ?
  Janša vam nudi dostojno življenje .. ali pa želite še naprej , da vam Murgle odžirajo milijarde …?

 • Tweety Bird

  Na Novitv je istočasno prispevek o Jankoviću, Cerarju in judomrznežu Brščiću. Vsi trije skupaj imajo 266 komentarjev…prispevek o Janši pa ima že 420 komentarjev!!!!! ZAKAJ?

  • Rožle

   Tunnek ne seri …mi smo se že vse zmenili s tvojimi levaki koga bomo volili ..!!!
   Lewaki bi se radi še naprej gužvali pred KARITASOM …
   Zatorej pamet v roke in volite SDS edina pot v demokracijo in razvoj …

   • ĐĐ Style

    Z desnico naprej ————– v prepad

    • sprehajalec

     Z Levico pa v severnokorejski raj….

     • ĐĐ Style

      V severni Koreji ni komunizma imajo pa velikega vodoj, enoumje, fake news….. nakaj podobnega SDS-u. samo Juche sistem.

      The most surprising fact is that North Korea has
      dropped all official references to Communism, Marx, Lenin, etc., and
      solely espouses the native North Korean ideology of “Juche”

     • sprehajalec

      Seveda je komunizem v severni Koreji. Kar vprašaj jih.

      Si ti kompetenten, da določaš kaj je komunizem in kaj ne? kdo pa si ti?

     • ĐĐ Style

      Kdo si pa ti? Preberi si kaj je Juche.

     • sprehajalec

      Od njene uvedbe jo v slovenskem tisku poznamo kot Džuča. 50 let.

      Glup si kot točak, pa še neke nove izraze bi rad uvajal. Moraš imeti nekaj kompetenc zato…

     • ĐĐ Style

      To je tvoje mnenje, da sem glup, ko nimate argumentov začnete žaliti. Desničarska klasika, poveži Juche in komunizem v Korejskem sistemu. ti samo vidiš zvezdo in misliš da je takoj vse komunistično, po tej logiki je tudi Heiniken komunistično pivo.

     • sprehajalec

      Ne samo moje mnenje, tudi mnenje večine diskutantov na temle portalu. da si glup, vsak tvoj post to dokazuje.

      rekel sem ti, da je ime Džuča od njegove uvedbe s strani dr. Aleša Beblerja.

      Heiniken je EDINI, ki ima pravico nositi Rdečo Zvezdo, ker je to licenčno kupil in je bil to srednjeveški znak Ceha nemških pivovarjev. Komunisti so ga brez licenčnine ukradli…

     • ĐĐ Style

      Malprej si trdil, da S.Koreja in NOB imajo isti znak. Potem sem ti napisal, da preveriš kaj je Juche. Na netu imaš ogormno o tem, lahko si poiščeš na You tube, če ti se ne da brati.

     • macon

      Na neki način imaš celo prav. Juche je tako primitvno zaostalo fevdalno sranje v industrijskih pogojih, da se mu ne da reči več niti socializem iz katerega je štartal. Regresija celo na socializem.

     • ĐĐ Style

      Spet namerno mešaš pojme. Preberi si kaj je JUCHE v S.Koreji in kakšno ima povezavo s komunizmom.

     • macon

      Prebral in gledal dokumentarce. Tebi paše dobesedno sprejemati pojme, ki si jih sami nadevajo, recimo ljudsko in demokratično, ki imajo v nazivu.

      Tako si pravijo, torej so ljudski in demokratični.

     • sprehajalec

      Rekel sem, da je med NOB in potem in v S. Koreji šlo za enake oddelke komunitičnih gverilcev. Zvezdana makarović propagira torej enako stvar, kot jo imajo v S. Koreji.

      Džuča je samo ena linija v okviru komunizma. Realnega, samoupravnega, agrarnega, komunizem Džuče, pa maotove Rdeče knjižice.

      Sve ti je to isto sranje džidži…

   • Tweety Bird

    SDS NIKOLI !!!… Samo in zgolj mojo LEVICO !!!!… Naj MESEC sveti :)

    • šmentanamuha

     Zaenkrat je tema, s tako butastim predsednikom boste še dolgo v luninem mrku..

    • Rožle

     NAJ SE METELKOVA SVETI V PLAMENIH !!! ….

     • šmentanamuha

      Hudo:)

   • stajerc5

    Pa kako ga bos odvadil? Ti v Lidl ali pa kaj jaz vem kam, on pa v Karitas! Stara navada- zelezna srajca!

  • Olga_10

   Zato, ker se en dežurni s 100 Nicki trudi širiti laži …. Levici, s Kučanovim klovnom vred, podpora pada…strah za izgubo privilegijev in oblasti je velik….. Širi se strah tudi v murglah pred odhodom v nemske zapore…..

 • sprehajalec

  Ivan janez je izbira za vrnitev v družino normalnih europskih držav in ne kreiranje neke komunistične oaze sredi Europe, kamor na vsak način želijo Levaki. S pokojnim Brozom kot državnim simbolom.

  • ĐĐ Style

   Broz ne more biti državni simbol, o zvezdi se pa že lahko pogovarjamo.

   • sprehajalec

    Tako kot severna Koreja?

    • ĐĐ Style

     Pa amerika , mogoče ne veš Nova Zelandija ima 4 rdeče petokrake v zastavi

     • sprehajalec

      Nimajo pa Komunizma, tako kot severna Koreja.

      Severni Korejci imajo tudi enaka vojaška obeležja, kot NOB Borci za svobodo. Gre za eno in isto gibanje, Džuče ali pa Samoupravljanja…

      https://d.ibtimes.co.uk/en/full/1415799/life-north-korea-3.jpg

     • ĐĐ Style

      Severna Koreja se je leta 94 oddaljila od načel komunizma, Načela Juchea nalagajo da je samo korejski narod vladar Koreje ter da je potrebna močna vojska za zašćito Sjeverne Koreje. Politika “vojske na prvem mestu.

      Leta 2009 beseda komunizam je izbrisana iz sjevernokorejske ustave ter so iz javnega življenja umaknjene vse reference na komunizem, tako da je Korejcem
      nedostopna komunistička literatura, vključujno z klasikami komunizma kot je “Kapitala” Karla Marxa. Rdeča zvdezda pa je zgodba zase.

      Se vidi da nimaš pojma

     • sprehajalec

      Ha, ha, tudi jugoslavija se je leta 1948 oddaljila od načel komunizma. Odvisno pač kdo to ugotovi. Koga ti šopaš,

      https://maxarifay.files.wordpress.com/2009/11/marx_corea.jpg?w=604

     • ĐĐ Style

      Marxism–Leninism presented a series of opinions on building of
      Socialism and Communism, but it confined itself to presupposition and
      hypothesis owing to the limitations of the conditions of their ages and
      practical experiences … But many countries applied the principles of
      Marxist–Leninist materialistic conception of history dogmatically, failing to advance revolution continually after the establishment of the socialist system.[41]

      North Korea would not encounter such difficulties because of the conceiving of Juche.[42]
      In his words, North Korea was “a backward, colonial semifeudal society”
      when the communists took over, but since the North Korean communists
      did not accept Marxism, because it was based on European capitalist experiences, or Leninism, which was based on Russia’s experience, they conceived of Juche.[42] The situation in North Korea was also more complex because of the American presence in South Korea.[42]
      Thanks to Kim Il-sung, Kim Jong-il argued, the revolution had “put
      forward original lines and policies suited to our people’s aspirations
      and the specific situation of our country”.[42] “The Juche
      idea is a revolutionary theory which occupies the highest stage of
      development of the revolutionary ideology of the working class”, Kim
      Jong-il said, further stating that the originality and superiority of
      the Juche idea defined and strengthened Korean socialism.[42]
      He then conceded by stating that “Socialism of Our Style” was “a
      man-centered Socialism”, explicitly making a break with basic
      Marxist–Leninist thought which argues that material forces are the
      driving force of historical progress, not people.[42] Socialism of Our Style was presented as an organic sociopolitical theory, using the language of Marxism–Leninism, saying:[43]

     • sprehajalec

      Daj prevod, Nova je domoljuben portal.

      Zapomni si, edine komunistične države starega tipa v tem hipu na svetu so Kuba, Severna Koreja, Slovenija, Venezuela.

     • ĐĐ Style

      Nauč ise ANG. če že toliko sanjate o evropi in v zadnjem času o Trumpu

     • sprehajalec

      Ti sanjaj pa naprej svojega Džuča Kima pa Venezuelo.

     • ĐĐ Style

      Vsaj ne sanjamo o Madžarskih salamah, vsi se obračajo k zahodu, samo SDS vzhodu

     • sprehajalec

      Levičarji Združene levice tradicionalno gravitirate v Moskvo. pri tem vas ne moti dejstvo, da je Putin daleš od levičarja. Ko sem rekel Rusu, da slovenski komunisti in levičarji vidijo v Putinu zaveznika in Levičarja, se je držal za trebuh…

  • Vera

   Tito ni bil ” slovenske matere sin ” , temveč Stalinov odposlanec . Janez je pa res prava oseba, da Slovenijo spravi v normalne tirnice .

  • stajerc5

   Ce nebi v Velenju naredili slosarja tako velikega, bi ga dal Metercvancig ze zdavnaj preoblikovati v svojo- palckovo podobo!

 • sprehajalec

  V razmerah Vladanja Levice in družbeno/državnem lastništvu produkcijskih sredstev in dobrin, vse Javno, Državno in Družbeno, dobi značaj privatnega lastništva ozkega kroga levičarjev, ki jim je to javno, Državno in Družbeno dostopno. Vendar pa hkrati ne razvijejo prakse “Dobrega gospodarja”, tako značilnega za Kapitalizem.

  Karl Marx, Komunistični Manifest, 1848.

 • ĐĐ Style

  Škoda ker z izdajalci niso obračunali leta 1945 tako kot so to storili Francozi zob za zob . Danes je Charles de Gaulle narodni heroj in tam se pogovrajamo o večjih številkah kot pri nas.

  • sprehajalec

   Džidži, glup si ko točak. Ne vem v kateri stranki si, vendar pa si lep primerek svoje stranke, verjetno Združene Levice.

   Slovenci, ozrite se na poste lika pod imenom DžiDži in spoznajte, kakšni glupsoni vam želijo vladati. Torej Združena Levica…

   Oni bi radi zanetili državljansko vojno, nadaljevanje tiste iz leta 1942-45. Si res želito to Slovenci?

   Da vam takšni bedaki Vladajo? Združena levica?

   • ĐĐ Style

    Ozrite se na desničarje, ki javno grozijo na tem portalu in vi bi radi vladali, malo morgen

    • macon

     ĐĐ, a so kaki Rusi na obzorju okoli Murske, da bodo protikomunisti bežali pred njimi?

     Zdi se mi, da ne, torej drži gobec.

    • Sadako

     V Franciji se bo začela nasilna revolucija proti ISLAMU. Francoski partizani bodo spravili muslimanske vlake v reke.

    • sprehajalec

     In takšni naj vam vladajo Slovenci, združena levica, ki enega smiselnega stvka ne spravijo skupaj? Izogibajte se tega Slovenci. Dovolj je bilo krvi in trplenja v 72 letih.

   • tetka z ozadja

    No pa da vidim malce tvojo sposobnost analiziranja političnega vzdušja v Sloveniji: Ali misliš da bo kadarkoli še janez janša premier v Sloveniji?

    • macon

     To ni pomembno, pomembno je, da nas bo levica s kriminalom in korupcijo kot državo uničila.

     Vi levi ste tako omejeni, da se kot papagaji obešate na nepomemben videz, prioritete pa vam niso niti najmanj jasne.

    • Sadako

     Ne. Prej bo Arkan kralj EU.

    • ĐĐ Style

     NE

    • sprehajalec

     Po stečaju Državnih financ. kako je zadnjič Šivilja grozila v Tarči, da bo vrnjena Državna pomoč NLB?

     Če je Ivan janez pameten, bo to problematiko prepustil Novemu obrazu. Ciprasu II, kot se imenuje v ljudskem žargonu…

     • tetka z ozadja

      Ni bilo to vprašanje. Vprašanje je billo povsen jasno in odkrito brez vsakega vijuganja.

     • sprehajalec

      Po stečaju državnih financ, se bodo karte premešale.

  • Sadako

   Če bi jih Slobodanova ljubičica Tito toliko pobil, bi bila Jugoslavija – prazna. Argentina, Avstralija, Bolivija, Kanada, Chichago in Toronto pa polna.

 • Sadako

  Putin je bil dober kristjan, ki je branil Sirske kristjane pred mohamedanskimi zavojevalci. Medtem, ko je Janša šenkal krščansko Kosovo Albancem, ki so se zaradi Titovih socialnih transferjev tako namnožili kot zajci v detelji.

  • stajerc5

   Toliko kot je Putka kristjan, je Kucan posten!
   Vse jasno?

  • Vera

   Si preveč popil ? ” Ministrstvo za zdravje opozarja , da preveč popitega alkohola, škoduje zdravju ” !

   • stajerc5

    Ne ga zajebavat, ko je pijan se slabse cita kot trezen!!!

 • Olga_10

  Bravo Janez Janša! Kot vedno jasno, glasno in pronicljivo!
  Desnica je prihodnost za Slovenijo, saj ščiti družino, narod in državo! Desnica gradi pravno državo, ki je osnova pravični socialni državi in gospodarski blaginji! Desnica bo dala tudi slovenski vojski mesto, ki ji pripada in ji vrnila dostojanstvo, ki ga je imela ob osamosvojitvi!
  Levico, ki državo ropa in uničuje s pomočjo mafijsko-udbaškega Dona iz Murgel, je treba nagnati z oblasti za vedno!
  Vsi na volitve! Volimo desnico in ne Kučanovih kukavičjim jajc!
  Srečno Slovenija!

  • Vera

   Slovenci, zato pa na volitvah ” pamet v glavo ” , ter voliti ljudi, ki nam bodo naredili Slovenijo spet ” slovensko ” !

 • MOSTISCAR

  Janša od junak do, raje ne bom napisal,,,

  • stajerc5

   Se zgodi da komu utrga, khmmm, poizkusi se enkrat…

 • tetka z ozadja

  janšisteki imam pa lepo novico za vas. Po vseh javnomnenskih anketah se
  janšeki obeta vstop v parlament, prav tako po mnenju političnih
  analitikov bo janšek v parlamentu. Še več obeta se vam, da boste zopet
  največja opozicijska stranka, sicer z manj poslanskimi sedeži kot sedaj
  pa vendar…..

 • Olga_10

  V Tarči se je jasno videlo, kdo je najsposobnejši politik in odličen poznavalec razmer doma in v tujim – Janez Janša!
  Komunisti z Židanom znajo pa samo rovariti, lagati in podtikati!
  Židanova zmerljivka “Radikalna” desnica, za stranko, ki se bori za pravično in socialno državo, gospodarsko uspešno, pravno državo in varno državo, pokaže vso bedo komunistov!
  Ne znajo delati drugega kot lagati, krasti, manipulirati in parazitirati!
  Njihova Antifa, ki jo Kučan s Fajonko, obroroženo šeta po Ljubljani, ki je kamenjali policiste in rušila slovensko legalno izvoljeno vlado, ki je grozila mestnim svetnikom po Mariboru, obešala lutke z imeni ljudi z mostu nad Dravo in rušila mariborskega župana, kaže na vso bedo komunistov, prebarvanih v levičarje!
  Antifa so spoznali v svetu kot teroristično skupino! Komunizem pa kot zločinsko ideologijo enako nacizmu!
  Ne nasedajmo več lažem komunistov in podprimo tiste, ki jih oni demonizirajo, ker se bojijo za svoje privilegije in oblast! Komunisti brez parazitiranje in širjenja sovraštva doma in v tujini, enostavno niso sposobni preživeti!

  • tetka z ozadja

   Ampak kljub vsemu bomo mi zmagali. In vi boste potem jezni. Zakaj že?

   • sprehajalec

    Zmaga levice, kot v Grčiji in Cipras. Potem pa nastopijo drugi časi…

    • tetka z ozadja

     Drugi časi, ampak nikoli za janšeka :-)

     • sprehajalec

      Nikoli ne reci nikoli. Ljudje imajo Ivana janeza radi. Če bo večkrat na RTV, pa če bo RTV začela pozitivno govoriti o njem, potem ga bodo še bolj vzljubili….

     • ĐĐ Style

      Ljudje naj ga imajo radi, problem za vas so tisti ki ga nimajo radi. Njih zaničujete in to se vam bo maščevalo.

     • sprehajalec

      Če so tako glupi kot ti, potem se jih upravičeno zaničuje.

     • ĐĐ Style

      Torej ti si pameten, če sem jst glup. Saj veš kdo sam sebe poveličuje.

     • sprehajalec

      Dokler boš tukaj pozival k Državljanski vojni v imenu združene levice, potem nisi vreden niti najbolj mastnega pljunka…

     • ĐĐ Style

      Kdaj točno sem pozival k vojni???

     • Sadako Penezić

      Ja, Mihec, ti si pozival k vojni.

     • sprehajalec

      Spodaj si še enkrat preberi, kaj si napisal.

     • ĐĐ Style

      Pokaži mi kdaj sem pozival k vojni???? POZIV K VOJNI in ne izmikaj se

     • sprehajalec

      Pobijanje desničarjev.

     • ĐĐ Style

      Ja povej naprej, do konca in kje sem pozival k državljanski vojni. To so tvoje besede. Jst sem pisal o prejšni vojni, ti trdiš da pozivam k novi vojni. Sedaj ko si ujet v laži lahko začneš žalit ali pa menjat temo. Ali pa tisto standardno Kučan, Murgle, Islamisti, Gayi in po novem Venezuela.

     • sprehajalec

      Pobijanje Antikomunistov v prejšnji vojni in slavljenje tega pobijanja ter izražanja občutka obžalovanja, da je bilo premalo Antikomunistov pobitih po vojni, JE pozivanje k novi vojni. Da bi se še več Antikomunistov pobilo.

      Ne bluzi sedaj, spodaj si napisal kar nekajkrat to misel. Naj Slovenski narod sprevidi, da jo Združena levica vodi v nova pobijanja.

     • ĐĐ Style

      Po tvojem mnenju je to poziv k vojni, res si plitek. Po sexu pač več ne razmišljaš o sexu.

     • sprehajalec

      Seveda je pozivanje na vojno proti Antikomunistom.

      Nadaljevanje prejšnje. Za katero trdiš, da je bilo premalo Antikomunistov pobitih. naj Slovenci vidijo, s kom imajo opravka v levičarskih strankah.

     • ĐĐ Style

      Izdajalcev, vidiš da se motiš. Nikoli nisem omenil antikomuniste, samo izdajalce lastnega naroda.

     • sprehajalec

      Izdajalce? Koga imaš v mislih? četnike majorja Novaka pa Tigrovce poleg Antikomunističnih milic?

      vse torej, za katere je Partija rekla, da so izdajalci? To trdiš?

     • Sadako Penezić

      Ko bo Šarc umaknil žico iz meje, bodo Evropejci okronali Arkana, ker bo edini, ki bo lahko ponudil rešitev nastale situacije, kot je bila tudi Alenka Bratušek edina, ki je lahko ponudila rešitev za poslance.

   • Olga_10

    Srbi praznujejo poraze….tudi komunisti…veselite se, dokler lahko, saj na oblast prihaja desnica!

    • tetka z ozadja

     Prej bo La Toya devica.

     • Sadako Penezić

      Za 1200€ je lahko

    • ĐĐ Style

     Ja , samo ne v Sloveniji

     • Olga_10

      Ja, tokrat definitivno prihaja desnica, samo da takrat vas ne bo več v Sloveniji, saj bo vaš mandat rušenja države neuspešno zaključen….Verjetno vas niti Srbi, ki so doma opravili s komunizmom, ne bodo želeli sprejeti nazaj!

     • ĐĐ Style

      Saj pravim, samo ne v Sloveniji

  • tetka z ozadja

   Pa saj ti ne gledaš TV Slovenija

   • Olga_10

    Tisto, kar plačam, tudi gledam in prebiram! Žal na Hanzi nimaš kaj gledati, saj širijo samo Kučan Goebbelsov agitprop! Tega bo kmalu konec!

    • ĐĐ Style

     Po volitvah bo herr Orban ukinil pomoč Nova24 in boš spet pristala na svoji ljubi HANZI

     • Olga_10

      Haha… Takrat bomo ukinili Hanzi! Sama pa bom prostovoljno plačevala Novo 24, ki se bori za demokracijo!

  • žogica

   Danes nosiš hlače, te ni sram, da se skrivaš za ženskim imenom? Pravi dec pokaže svoj fris, pa, če je še tako pokvarjen !

  • etrusk

   Ko bo Slovenski narod enkrat spoznal kakšni bedaki so na levici , takrat bo Slovenski praznik.

  • Mitja Mazini

   Belčki so prisegli fašistom, zdi pa se mi da so njihovi nasledniki prisegli tujem kapitalu. Ve se pa ko na koncu zmaga, boljši .

 • ĐĐ Style
 • ĐĐ Style

  https://www.youtube.com/watch?v=voPR9znBgOQ

  Roman Zalokar : ” Kje je Janša, kje je Kučan, kje so ti prasci ?
  … Kaj so naredili iz Slovenije ? …

  Kaj pa sedaj????

  • sprehajalec

   rešietev so seveda Mesec&Violeta. Pa Kordiš…

   • Janez

    Butl

 • ĐĐ Style

  SDS je stranka političnega enoumja in namenjena zgolj vzdrževanju kulta osebnosti Janeza Janše, nekdanjega zagrizenega komunista, ki je prevzel mehanizme nekdanjega režima in jih vstavil v delovanje lastne stranke. Briga njega Slovenija in njeni državljani, on vidi samo sebe in njegov edini cilj je, da pride na oblast in izvaja svojo “demokracijo”, ki je zgolj v slovensko zastavo zavita politika enoumja.

  • macon

   Ne bom ti pisal, kaj vse je narobe s tvojim režimskim zapisom, ker je brezveze, vendar če si verjameš, si duševno prikrajšan. Ubožček.

   • ĐĐ Style

    Ker nisi Psihiater tvoje mnenje ne velja, lep pozdrav

 • MEFISTO

  Imam namen NOVI24TV donirati večji znesek.

  Zdaj pa sprašujem, ali zadostuje, da ga nakažem kar ĐĐStylu in ostalim njegovim nickom, saj ima na tem portalu prvo in zadnjo besedo.

  Kolikor pa vem, je glede na dneve, ki nas še ločijo do penzije, tudi zelo potreben denarja.

  • ĐĐ Style

   Moje materijalno stanje zadovoljuje vse moje potrebe in potrebe moje družine, To počnem prostovoljno iz humanitarnih razlogov. MEFISTO pozabil si omenit moža tisočerih nickov.

   • MEFISTO

    Bplj neposredno, domače in prijateljsko je, če ti namesto mož tisočerih nickov rečem kar ĐĐStyle.

 • ĐĐ Style

  Kaj sudoku ne gre, mogoče bi rabil otroško verzijo

 • VERRZIFIKATOR

  Miron Florjanšek

  POLITIK IN SV. FLORJÁN

  Zoper svetega bentil Florjána
  je politik neki znameniti,
  kot da dali bi mu nekaj spiti,
  je robantil kakor reč pijana.

  Pa poglejmo dejstva si pobliže,
  kar zadeva svetega Florjána,
  je zadeva kar precej zlagana,
  naš politik pa si rane liže.

  Sveti Flórjan ni v resnici sveti,
  le za takega se tip predstavlja,
  na piedestal se sam postavlja,
  da politiki so prizadeti.

  Je politik javno se zacmeril,
  da so kršene mu vse pravice,
  da ni mogel revež do resnice,
  ni ustavno pravno je overil.

  Je glasnó podvomil v nepristranskost,
  točil solze prave krokodilje,
  bil še bolj ubog je od šivilje,
  lastno je objokoval obstranskost.

  Za jokavca ni luči v predoru,
  še predobro se zaveda tega,
  a najhujše se mu zdi od vsega,
  da lahko politik bo v zaporu.

 • Tweety Bird

  RESNICA št.1 – Jasno, levica se za oblast ne bori. Levici oblast v dolini pripada po difoltu. Oni nič ne naredijo zato, da bi pridobili volilce, da bi bili na oblasti, kje pa, oni pač taki so, iskreni, prisrčni, prijazni,
  razumevajoči do drugačnih in do drugih, ne delijo naroda, malo grejo u Dražgoše na proslavo, drugač pa jih borba za oblast ne zanima.

  RESNICA št.2 – To zlo, borba za oblast, ki jo je treba izključno in samo pripisati desnici, kot
  sem že zgoraj obrazložil, se je pojavilo v dolini z demokracijo, ki je zato vsega obsojanja in izgona iz doline vredna.

 • VERRZIFIKATOR

  Mojster Pepe

  V NEKEM JE RAZREDU ČISTA ZMEDA

  V nekem je razredu čista zmeda,
  razred kot da je povsem iztirjen,
  s stanjem ni, se ve, nihče pomirjen,
  kar kipi v učilni od nereda.

  Ko ukor je padel bil pred dnevi,
  vse sesulo se je kar po vrsti,
  žebelj že zabili so na krsti,
  zdijo kot Avgijevi se hlevi.

  Se enic nabralo je čez glavo,
  komaj kdo premore ubogo dvojko,
  sanjajo že štiri leta trojko
  in brez upanja razredno slavo.

  V razred se še eden je prislinil,
  to učenec bojda je begunski,
  vajenec frizerski res vrhunski,
  ta bi med odlične rad se vrinil.

  Je ukorov padlo na stotine,
  zlasti zdravje zdaj po šivih poka,
  predmet pravoznanstvo silno stoka,
  gospodarsko poslovanje gine.

  Pol razreda zgolj brezglavo leta,
  tirnic ni, da razred se utiri,
  kaos se iz dneva v dan le širi,
  kot nazorno kaže nam maketa.

  Razred ta je čista katastrofa,
  celi šoli skrajno gre na živce,
  treba brž bo poloviti krivce,
  naj povem, je to predzadnja strofa.

  V zadnji najde krivec se leseni,
  lutka to Ostrožkova je znana,
  v šolo z abecednikom poslana,
  to dežurni krivec je ceneni.

 • Tweety Bird

  Desnice ne zanimajo dejstva, temveč fantazije. Fantazije so močnejše in privlačnejše od dejstev. Nihče si jih ne zapomni. Ljudje itak nočejo dejstev, temveč fantazije. Ljudje bolj verjamejo temu, ki jih straši, kot pa onemu, ki našteva dejstva :)

  • beno

   Dej Tunek spel se spat, da boš šel jutri v službo, al bomo misliš še tebe futral ?
   Imaš zdrave roke in noge, glavo pa ti itak že skoz v eno stran vleče, ampak zato vseeno lahko pa delaš.
   Ajd, spat !

   • komar marko

    ja ga boš fotal,ker on Je UČITELJ in visi na naših plečih. Je v SVIZCEVMU sindikatu in je v enem tednu pojedel vse nohte, ker so bili PREPOHLEPNI!

    • beno

     Sej nohti mu bodo zrasli, ampak pamet pa ne. :)

   • Tweety Bird

    pssst…

  • komar marko

   TUMPEK , tvoja dejstva so v DESANKI, fantazije pa pri Kozi JULIKI! To so fakti!

 • Artur
 • Tweety Bird

  POZOR POZOR

  @Peter bo tožil mojega moža Tuneka…hahahahahahahahahaha….

 • Tweety Bird

  Čujte, z nacionalistično retoriko skrajne desnice SDS… z vsem tistim o muslimanih, ki bodo islamizirali Slovenijo, o beguncih, ki ogrožajo slovenstvo, o Sloveniji, ki mora ostati slovenska, o teroristih, ki pod krinko beguncev prihajajo k nam, o Slovencih, ki se morajo nujno oborožiti ipd…. bo Ivan Janez kljub temu popušil na volitvah.

  • beno

   A, ti, da si koza Julika ??? Ne verjamem. Tumpek jo išče, kot nor. Zdej išče veze, da bi šel
   še na luno gledat za njo.

   • komar marko

    no bo šlo, ker on je še za MESECEM!

    • Tweety Bird

     Naj nam MESEC sveti… VSI VOLIMO LEVICO !!!

     • komar marko

      potem te pa LUNA nosi in pišeš norosti!

     • Tweety Bird

      Luna, mesec, rdeča zvezda…samo da sveti :)

     • komar marko

      pozabil si na KLADIVO, s katerim mahate po prstih in glavah, ter na srp s katerim POBIRATE!

 • Artur

  Ne samo skorumpirano politično sodstvo tudi nekatere kriminalne agencije, kriminalce na vrhu oblasti in kriminalna režimska sredstva javnega obveščanja :
  http://www.misteriji.si/datoteke/dat_1377_Globalni_zlocin_z_neba.pdf
  http://www.prisluhni.si/index.php/aktualno/prispevki/443-zastrupljanje-z-neba

 • Tweety Bird

  Tako kot se Janezu in SDS-u prikazuje islamizacija Slovenije in množično posiljevanje slovenskih deklet, se ji prikazuje komunizem in levica…hahahahahahahahahaha… Ponoči sanja srp in kladivo :)

 • Tweety Bird

  Same fantazije se dogajajo v glavah slovenske klerofašistične desnice. Vse se ji le prikazuje. Nič, slovenski konservativni um le halucinira. Vidi to, česar ni. Kaj to pomeni? Da je konservativni Janezov um sprt z realnostjo? Niti “polje” ga ne more rešiti :)

 • Vera

  Kaj vam pomaga pisanje , pluvanje vas katere smo blokirali ? Celotna stran = ” Uporabnik je blokiran” , zato pa zgoraj piše , da je že 700 komentarjev od katerih je 90 % vaših iz leve strani , ki niso vredni branja .

  • žogica

   Smo prevzeli Novo !

 • Tweety Bird

  A vidite kako se Peter sam sabo pogovarja? Shizofrenija skoz prebija…fantazija…isto kot Janez :)

  • Novo Jutro

   idiot

 • Tweety Bird

  Novo24tv držimo levičarji pri življenju, no :)

 • Tweety Bird

  Dejstvo je, da JJ živi v svoji realnosti? Da trpi za strašno shizofrenijo ali pa vsaj hudo kognitivno disonanco? Janez v svoji bolni glavi pravi, da svet ne deluje več tako kot nekoč… “Zdaj smo SDS imperij… in ko delujemo, mi ustvarjamo realnost. In medtem ko boste preučevali to realnost, bomo mi ustvarili že nove realnosti.”… Bog mu pomagaj :)

  • Jana učak

   Točno !!!

 • Tweety Bird
  • sprehajalec

   “Kot zadnja je v taborišču v začetku leta 1945 umrla še Klara Moskovič.”

   Pravljica! Ugotoviti zaporedje smrti družine Moskovič v Auschwitzu eno leto po samih dogodkih ter na osnovi tega izvesti sklep o določitvi dediča, ki naj bi takoj nato prodal vilo Ljudski oblasti, je znanstvena fantastika in debela laž.

   nacisti niso puščali spiske umrlih judov v Auschwitzu, niti velike večine niso popisali. Pa krematorije soi razstrelili pa dokumentacijo zažgali.

 • žogica

  So se že vsi poskrili, lekaj se dogaja?

  • KP

   Ti žogar si obenem tudi ptiček iz Haloz,a ne? Da sta vedno v duetu. Al pa je to ona pogumna partizanska dvojica,najboljša pa v bežanju brez ovir.

 • Olga_10

  Komunajzlom se svet podira! Padli si v lastni drek, ki so ga sami navozili…in metali v druge!
  Povsod zmaguje desnica!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Svet se jim že zdavnaj podrl. Skrili so se pa v to luknjo, ki se ji na žalost reče Slovenija. Samo še tu prosperirajo. Žal se z njimi podira tudi tisto kar je dobro

 • AlternativaZaSlovenijo

  Hja, ni bilo lustracije in to nas tepe. V bivši vzhodni Nemčiji bivši Stasejevci še prdnejo težko kaj šele da bi lahko kaj zinili iz ust.

  • jovan jovan

   Tudi ivan bi bolj na tankota prdel, če bi imeli lustracijo.

   • KP

    Najbolj pa mi greste na jetra pritepene brihte od dol,in povsem brez vsakega spoštovanja do Slovenije! Kje je šele kakšna hvaležnost…

 • Lustrator

  Odlično – vse povedano. Če bi bila več kot četrtina slovencljev vsaj pismenih, če že ne funkcionalno pismenih, bi bilo večini to jasno že leta nazaj, tako pa si predstavljam, da bi večina le buljila v ta članek in ne znala povezati dveh stavkov skupaj. Medijska možganopralnica poneumljanja in avtomatskih miselnih asociacij je naredila svoje.

 • jovan jovan

  MLADINA
  Registriraj ali prijavi se

  Išči
  MLADINA Trgovina
  27. 1. 2012 | MLADINA 4 | POLITIKA

  J. J.? Ne, hvala!
  Odprto pismo uredništva Mladine Janezu Janši: 15 razlogov, zaradi katerih ne bi smel postati mandatar
  V času Vašega mandata je bilo izpeljanih več kot 200 menedžerskih prevzemov, tudi zato, ker ste leta 2004 zavrnili že pripravljeni zakon o prevzemih.

  V času Vašega mandata je bilo izpeljanih več kot 200 menedžerskih prevzemov, tudi zato, ker ste leta 2004 zavrnili že pripravljeni zakon o prevzemih.
  © Borut Peterlin

  Spoštovani gospod Janša!

  V prihodnjih dneh bo parlament odločal o Vašem mandatarstvu. V uredništvu Mladine menimo, da niste primerni za to funkcijo, saj postavljate interes svoje politične stranke in svoj lastni interes pred interes države.

  Interes države, gospod Janša, ne more biti drugega kot javno delovanje, Vi pa se temu javnemu delovanju izmikate in za prevzem oblasti uporabljate nedemokratična sredstva. To ste pokazali že ob prvi priložnosti, ki ste jo dobili kot predsednik vlade, a tudi kasneje, ko ste vodili opozicijo.

  Namesto odkrite, javne besede in soočenja s kritiko raje posegate po polresnicah, manipulacijah, osebni diskreditaciji in propagandi. Namesto jasnih pojasnil iščete notranje in zunanje sovražnike in v politiki ustvarjate izredne razmere, da lažje dosežete osebne in strankarske cilje. Namesto argumentov dajete prednost politični lojalnosti in politični opredelitvi, ki ste jo v času svojega vladanja kot vrhovno merilo povzdignili v medijih, gospodarstvu, kulturi, uradništvu, šolstvu, zdravstvu itd.

  Pri sprejemanju odločitev ne upoštevate strokovnih predlogov ali argumentov ljudi, katerih politična opredelitev ni najpomembnejša. Ker vse druge vzvode v družbi podrejate nadzoru politike, širite krog sovražnikov. Kdor ni z Vami, je proti Vam. Menimo, da to Vaše nezaupanje v javno delovanje in v interese skupnosti vodi v napačne odločitve za vse.

  Nekaj od teh naštevamo.

  Takšna politika, ki že sedaj v javnosti ne uživa podpore, je še posebej škodljiva za državo v času gospodarske krize, saj bi rušila solidarnost in skupnost, namesto sodelovanja pa bi povzročala nove blokade.

  Zaradi tega smo prepričani, da niste primerni za voditelja vlade.

  S spoštovanjem,
  uredništvo Mladine

  1. Zadolžili ste Slovenijo
  Zaradi napačne finančne politike ste dovolili, da se je neto zunanji dolg Slovenije v času Vaše vlade v zgolj štirih letih povečal za 10,1 milijarde evrov. Še leta 2004 nam je bila tujina dolžna več kot mi njej, v zgolj štirih letih pa smo porabili 10 milijard evrov več, kot smo jih ustvarili. In sicer zato, ker Vaša vlada ni upoštevala ukrepov na 360 straneh, ki jih je še pred uvedbo evra pripravilo finančno ministrstvo pod vodstvom Dušana Mramorja v sodelovanju z Banko Slovenije, ki jo je vodil Mitja Gaspari. Čeprav ste vedeli, da uvedba evra pomeni pocenitev kreditiranja, ste kreditiranje, namesto da bi ga omejevali, še spodbujali. Omogočili ste še večje zadolževanje Darsa, država se je namesto doma zadolžila v tujini, domačega varčevanja niste spodbujali, ste pa domače zadolževanje spodbujali z razprodajo državnega premoženja v več kot sto podjetjih. Politiko ste postavili pred državo: Vaš minister Andrej Bajuk se ni niti enkrat udeležil vsakomesečnega sestanka sveta Banke Slovenije.

  S funkcijami v gospodarstvu, v nadzornih svetih in v upravah podjetij so bili nagrajeni Vaši politični somišljeniki in neizvoljeni kandidati za poslance SDS.
  2. S političnim kadrovanjem ste uničili del javnega gospodarstva
  S funkcijami v gospodarstvu, v nadzornih svetih in v upravah podjetij so bili nagrajeni Vaši politični somišljeniki in neizvoljeni kandidati za poslance SDS. Z njimi ste zamenjali direktorje, ki so kljub dobrim poslovnim rezultatom odstopali iz osebnih razlogov. Intereuropa, kamor ste postavili svojega strankarskega kolega, bivšega prodajalca orožja Andreja Lovšina, je imela zaradi zgrešenih investicij v Rusiji leta 2009 in 2010 več kot sto milijonov evrov izgube. Luka Koper, ki jo je prevzel Vaš strankarski kolega Robert Časar, sedaj obtožen zlorabe položaja, je zaradi zgrešenih investicij v dveh letih imela več kot 60 milijonov evrov izgube, na začetku pa je imela več kot 240 milijonov evrov privarčevanega denarja. HIT, kamor ste postavili Jano Grbec, članico strokovnega sveta stranke, se po letu 2007 utaplja v izgubah, skupaj te znašajo že več kot 50 milijonov evrov … Casino Ljubljana, ki ga je Grbčeva vodila za tem, je že v stečaju.

  3. Nepremišljeno ste razprodali državno premoženje
  Velike razprodaje državne srebrnine, v več kot sto paradržavnih podjetjih, ste se lotili brez sektorskih strategij v trenutku, ko za kaj takšnega ni bilo ekonomske potrebe. Slovensko industrijo jekla ste prodali za 105 milijonov evrov, čeprav je država vanjo vložila skupaj 736 milijonov evrov, Splošno plovbo ste prodali nemškemu ladjarju za ceno ladje ali dveh, za 55 milijonov evrov, samo v zadnjih treh letih pa je imela Splošna plovba več kot sto milijonov dobička. Ob poskusu privatizacije Petrola in prevzemni vojni z Istrabenzom, ki je temu sledila, ste Petrol osiromašili za nekaj deset milijonov evrov, Telekom ste želeli prodati manjšemu, islandskemu telekomunikacijskemu podjetju. V vseh drugih primerih, pri prodaji državnih deležev v Merkurju, Istrabenzu, Primorju, ste spodbudili tajkunizacijo in izčrpavanje. Vrhunec teh Vaših napačnih odločitev pa je še danes očiten v največjem od slovenskih podjetij, v Mercatorju, ki ste ga prodali v svoji pisarni 12. avgusta 2005 in ki mu zaradi tega sedaj grozi tuje izčrpavanje.

  4. Niste izpeljali strukturnih reform
  Kljub obljubam niste izpeljali ne pokojninske, ne zdravstvene, ne reforme dela. Zapravili ste odlično priložnost v času visoke gospodarske rasti. Ne samo domači, tudi tuji strokovnjaki in celo tuje mednarodne institucije so Vas že od leta 2004 opozarjali na nujnost pokojninske reforme. Evropska komisija še pred uvedbo evra, Mednarodni denarni sklad in drugi potem še večkrat po prevzemu evra. Pokojninsko reformo ste sicer pripravljali za zaprtimi vrati, a ste jo potem zamrznili, saj, kot je priznal Vaš bivši reformator Jože P. Damijan, naj bi z njo preprosto »preveč razburkali javnost«.

  5. Omogočili ste tajkunizacijo
  V času Vašega mandata je bilo izpeljanih več kot 200 menedžerskih prevzemov, za katere ste odgovorni tudi Vi. Na ministrstvu za gospodarstvo so prenovljeni zakon o prevzemih, ki je sporne menedžerske prevzeme »za en evro« prepovedoval, pripravili že leta 2004, a zakona Vaša vlada ni sprejela. Čeprav so deževala opozorila o spornih prevzemih, čeprav so Vam pisma pisali ekonomisti, čeprav je javnost vedela, kdo je dejanski lastnik Pivovarne Laško ali Istrabenza, čeprav je Vaš generalni sekretar vlade iz SDS Božo Predalič tudi sam sedel v nadzornem svetu Istrabenza v času menedžerskega prevzema, ste molčali. Zakonodaje nato niste popravili zaradi izčrpavanja podjetij, ampak šele 28. novembra 2007 ali tri leta prepozno in deset dni po znani izredni seji v parlamentu, ko ste se javno razšli z Boškom Šrotom zaradi kritičnih člankov, objavljenih v »njegovem« Delu.

  6. Odpravljali ste socialno državo
  Kljub rekordno visoki gospodarski rasti se je število revnih in izključenih na koncu Vašega vladanja celo povečalo z 12,1 odstotka leta 2004 na 12,3 odstotka leta 2008. Razgrajevali ste solidarnost in odpravljali socialno državo, čeprav za to ni bilo potrebe. Z enotno davčno stopnjo pri dohodnini ste želeli z enakim bremenom obtežiti oboje, revne in bogate. Tiste z višjimi prihodki ste razbremenili z dohodninsko reformo, uvedli ste toliko olajšav, znižanj davkov in ukrepov za minimalno državo, da kljub rekordno visoki gospodarski rasti država ni zmanjšala dolga, ampak ga je celo povečala, le da ste to delno prikrili, ko ste dolg statistično prenesli z države na Dars. Nazadnje sta imela od visoke gospodarske rasti nenormalen dobiček predvsem gradbeništvo in finančna industrija. Leta 2007 je bila gospodarska rast rekordna, a Rdeči križ je moral pomagati 10 odstotkom več socialno ogroženih kot leto prej.

  7. O krizi ste se sprenevedali
  Čeprav danes v imenu krize ustvarjate izredne razmere, ste si do konca svojega mandata pred njo zatiskali oči. Še septembra 2008 ste nam o opozorilih ekonomistov dejali, da je »bil in bo neposredni vpliv svetovne finančne krize na nas bistveno manjši, kot so nekateri napovedovali,« in da ni »nobenih resnih znakov, ki bi dajali osnovo za govorjenje o recesiji«. To ste ponavljali kljub opozorilom vladnega urada za makroekonomske analize. Kljub vsem opozorilom je Vaša družinska prijateljica in strankarska kolegica, tedaj zdravstvena ministrica Zofija Mazej Kukovič, osebno odhitela na še zadnja pogajanja s sindikati javnega sektorja in skupaj z Gregorjem Virantom z darežljivo predvolilno reformo javnih plač obremenila javne finance za leta vnaprej. Prve ukrepe vlade Boruta Pahorja ste novembra 2008 pospremili celo z besedami, da »če še nimate angine, ne jemljite antibiotikov«.

  8. Podredili ste si medije
  Spolitizirali ste RTV Slovenija, kjer ste s spremembo zakona o RTV dosegli prevladujoč vpliv parlamenta na kadrovanje. Spolitizirali ste državno Slovensko tiskovno agencijo (STA), kjer se je kadrovska rošada začela, potem ko ste za direktorico postavili Alenko Paulin, prej svojo svetovalko in odgovorno za stike z javnostjo v Vaši stranki. Kadrovska rošada od direktorjev pa do novinarjev pri Delu se je začela, ko je predsednik nadzornega sveta Dela postal Boris Zupančič, član SDS in član strateškega sveta SDS. Državna podjetja so prenehala oglaševati v do Vas kritičnih Mladini in Dnevniku, namesto tega se je denar stekel v Vaše brezplačnike. 571 novinarjev, ki so proti Vam protestirali s peticijo, ste obtožili političnega navijaštva in »intelektualne črne gradnje«.

  Lotili ste se brskanja po arhivih, da bi diskreditirali Danila Türka, izpeljali ste iskalno akcijo po arhivih Sove, da bi diskreditirali Janeza Drnovška.
  9. Privatizirali in spolitizirali ste šolski sistem
  Ključne spremembe šolske zakonodaje ste sprejemali v nesoglasju s stroko ali z ignoranco. Svet za splošno izobraževanje, najvišji strokovni organ v šolstvu, ste ob pomoči »nekega« Društva matematikov, fizikov in astronomov iz Kopra kadrovsko spremenili tako, da je postal podaljšek vlade. Z reformo šolske zakonodaje je Vaša koalicija raziskovalne inštitute podredila vladi, s kadrovanjem v svetu za visoko šolstvo ste ustanovili več zasebnih fakultet, ki jih sedaj izdatno financiramo iz proračuna. Najbolj se je pri tem okoristil ustanovitelj Vašega Zbora za republiko Peter Jambrek, ki ste mu omogočili ustanovitev zasebne univerze. Ustanovili ste tudi študijski center za narodno spravo kot podaljšek svoje stranke in uredili, da ga velikodušno financira državni proračun: tako brezpogojno, brez referenc in v takšnih zneskih kot nobeno drugo raziskovalno institucijo.

  10. Spolitizirali ste upravo in izpeljali kadrovske čistke
  Vaša vlada je zamenjala tako rekoč vse šefe direktoratov na ministrstvih, sporazumno so odšli skoraj vsi generalni sekretarji ministrstev, direktorji uradov in agencij, odšel je tudi generalni direktor policije, ko se je začel pritoževati, da se je začela Vaša vlada vmešavati v njegovo delo. Z zakonsko spremembo ste spolitizirali uradništvo in razširili možnost političnih zamenjav, saj so morali biti pod Vašo vlado uradniki, če citiramo Vašega tedanjega ministra Viranta, »osebnostno kompatibilni« s politično imenovanimi funkcionarji. Takoj ko ste izgubili na volitvah leta 2008, pa je Vaša vlada zaposlila več kot sto zaslužnih novih uradnikov z argumentom »kadrovske podhranjenosti« v državni upravi.

  11. Pripomogli ste k militarizaciji in kriminalizaciji družbe
  Izdatke za obrambo ste povečali z 1,3 odstotka BDP na 1,5 odstotka BDP, spremenili ste slovensko politiko do Iraka in tja poslali vojake, ker ste bili pripravljeni »karkoli storiti« za ZDA, kot so razkrile depeše, ki jih je objavil WikiLeaks. Z nakupom patrij ste sklenili najspornejši in najdražji – 278-milijonski – orožarski posel v zgodovini države in za povrhu ste v središču Ljubljane želeli pripraviti vojaško parado. V tem duhu ste spet uvedli dosmrtno zaporno kazen in poostrili kazensko politiko.

  12. Spodkopavate sodno vejo oblasti
  S svojimi izjavami spodkopavate in rušite avtoriteto sodni veji oblasti, kličete ljudi na ulice in politično moč uporabljate za boj proti sodišču v svojem lastnem primeru, kjer ste pravnomočno obtoženi korupcije. Med svojim mandatom ste na vrh tožilstva postavili svojo strankarsko kolegico Barbaro Brezigar, ki je v preteklosti na sporen način že ustavila nekaj kazenskih postopkov, kjer bi bili lahko eden od obtoženih, od preprodaje orožja ob osamosvojitvi do zlorabe pooblastil v primeru Depala vas. Brezigarjeva Vas tudi sedaj ni pustila na cedilu: delovala je Vam v prid, ko je z oviranjem preiskave v zadevi Patria toliko časa zavlačevala in Vas branila, da so Slovenijo ošvrknili celo v OECD. Nazadnje pa tudi ni podpisala sporazuma o sodelovanju s Finsko in z Avstrijo v preiskavi.

  13. Poglabljate spore s Hrvaško
  Za dosego svojih strankarskih ciljev ste želeli blokirati vstop Hrvaške v Nato, nasprotovali ste vstopu Hrvaške v EU, za kar ste izkoriščali mejni spor. Šli ste tako daleč, da ste proti sosedom uporabljali vojaško retoriko, »mejo s Hrvaško je treba varovati z realno silo« ste dejali, potem ko ste na mejo v Hotizo poslali policijske specialne enote. Tik pred volitvami leta 2004 ste se s tedanjim hrvaškim predsednikom pogovarjali o mejnih incidentih. Kot so razkrili mediji, ste mu dejali, »da SDS predvolilne ankete dobro kažejo in da incidenti niso potrebni«.

  14. Kupovali ste politično podporo RKC
  Z neustavnim zakonom o verski svobodi (t. i. Šturmov zakon) in drugimi zakonskimi spremembami ste občutno povečali pravice in dohodke, ki jih RKC dobiva od države. Omogočili ste javno zaposlovanje duhovnikov v bolnišnicah, policiji in vojski, Vaši ministri so prek javnih razpisov denar načrtno usmerjali k cerkvenim institucijam; celo denar za promocijo znanosti ste namenjali RKC. Vaša vlada je privolila v ogromne, milijonske odškodnine, ki jih je država izplačala cerkvi, denimo 8,3 milijona evrov za objekt na Vrbanski cesti v Mariboru, čisto na koncu pa ste cerkvi še podarili nepremičnine na Blejskem otoku in ji otok prepustili v 45-letno brezplačno uporabo. V zameno Vas je cerkev podpirala pri volitvah, na referendumih in tudi pri najbolj nesocialnih ukrepih, kot je uvedba enotne davčne stopnje. Tedaj je cerkvena komisija za pravičnost in mir sporočila, da morajo ljudje prevzeti več »odgovornosti za svoj gmotni položaj in za svojo srečo«.

  15. Širite sovraštvo, etnično nestrpnost in osebno diskreditacijo
  Lotili ste se brskanja po arhivih, da bi predsednika države Danila Türka obtožili mednarodnega terorizma, pri čemer ste namerno ponaredili arhivsko dokumentacijo. Za namen diskreditacije bivšega predsednika države Janeza Drnovška je Vaša vlada začela iskalno akcijo po dokumentaciji Slovenske obveščevalne službe (Sova), ki ste jo v ta namen izpostavili. V javnosti širite sovražno, agresivno in nasilno retoriko. Vaši kritiki so vedno znova diskreditirani kot »komunistična kontinuiteta«, »tranzicijska levica«, »dediči Zločina«, ki so »poškropljeni s krvjo«. Že od osamosvojitve ločujete državljane Slovenije na »nove« in »stare«, na »državljane srbskega rodu« in Slovence. Med ene in druge vnašate razdor. Tako kot ste ljudi, oropane socialnih pravic (izbrisane), izenačevali z okupatorjem, tako kot ste nedavno pod psevdonimom Tomaža Majerja omalovažujoče in rasistično pisali o volivcih Zorana Jankovića in s tem spodkopavali legitimnost demokratičnih volitev. Posledice tega Vašega javnega spodbujanja nezadovoljstva smo videli tudi v pogromu enega od Vaših volilnih okrajev proti romski družini Strojan.

  Deli!

  Pisma bralcev pošljite na naslov [email protected]. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

  PISMA BRALCEV
  MATJAŽ ZAJEC, LJUBLJANA

  J.J.? Ne, hvala!
  Spoštovani, VEČ

  STANISLAV SAVIĆ, LJUBLJANA

  J.J.? Ne, hvala!
  Spoštovani! VEČ

  RUDI KROPIVNIK, LJUBLJANA

  J.J.? Ne, hvala!
  Ljudje se sprašujejo, kako je mogoče; da J.J., kljub vsem packarijam, ki ste jih našteli, pa sploh niste vseh, še vedno politično uspeva? Kdo je odpovedal v naši demokratični družbi? V razvitih demokracijah je …..

 • Mitja Mazini

  Kdo je pa sodnike na ustavno sodišče skadroval, pa razne na tožilstvo, da o policiji ne zgubljamo besed. Fant je prebral kaj so južnoameriški diktatorji delal da so prevzelmoblast. Podsisteme je bilo treba obvladat into je pol v Sslo naredu. Pol se pa širokousti globoka država, pa človek ti si ji luknjo skopu, da o bančni luknji ne govorimo. VERNIKI PA ŠE NAPREJ VERJAMEJO. TUD BELČKI SO FURERJU VERJEL.

  • KP

   Joj,al te takoj preberem,da si en navaden nehvaležni prihajač. Pojdi blejat nazaj k svojim,prosim.

 • Get Smart

  Pomni: POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje pa je?
   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
   globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM,
   je
   AGITROPAGANDA KOMINTERNE = pranje možgančkov, laž, zavajanje …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

   • Get Smart

    Zdaj menda že veste, da so vsi tako imenovani PAJDAŠKI KAPITALISTI, o katerih drkajo MURGL JUGOKOMUNISTIČNE
    mekanecurice,
    pač člani FORUMA 21 = združenje, ki združuje ves od JUGOKOMUNISTIČNE sodrge v Sloveniji
    naropan kapital.
    Ustanovitelj in predsednik FORUMA 21 je tovariš MILAN KUćAN,
    ki je tudi
    PREDSEDNIK predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
    v Sloveniji.
    Soustanovitelji so še ostali MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI tovariši tipa Zoranće Janković,
    najbolš ritard đupljan na svet nje in kar je še MURGL JUGOKOMI sodrge, kot si ti stekli
    psi sami pravijo.

    Kar niso prepisali na svoje FEJK nabiralnike v FORUMU 21,
    pa so prenesli na FEJK nabiralnike KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v RVACKOJ
    (Mercator, Droga, Kolinska …)
    ali pa na PUTINOVE sovjetske nabiralnike (Industrija Jekla, Perutnina Ptuj …),
    pa na svoje oazne nabiralnike na BERMUDIH, Ciprih … i tako dalje do tokija nje,
    ostalo pa so uničili.

    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
    vas bo osvobodila.«

 • Sale

  Hitro so umaknili PUTINA iz nove TV.vam je Janša ukazal da ne smete pisati o Rusih da ste skoraj povzročili rusko revolucijo brez Rusov kaj pa šele da bi Rus bil tukaj.vceraj je bil ruski dan na novi.kaksna evforija desni do besede niso mogli priti.smo vas preglasili desne fasote.jansa ne sme muksniti o Rusih kot miška ki se zavlekla v luknjo pred mačko hahhahahah fasoti odklenkalo vam je.

 • Sale

  Janša ve kam pes taco moli.jansa vas bo na koncu vse desne v prizon vrgu

 • lado

  ” Mladina”,eh to je KUĆKINO TROBILO !!!! NEHAJTE BLEJAT!!! NA VOLITVAH POKAŽITE DA HOČETE SVOJO DOMOVINO NAZAJ!!!!! BREZ OSTALE GOLAZNI KI NAM JO VSILJUJE RDEČA DRHAL !!!!!!!! ZA ZGLED SO VAM LAHKO MADŽARI IN NAŠI VSI SOSEDJE!!!!!!!!! NOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ČESTITKE MADŽAROM IN ORBANU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Get Smart

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje
   kurtzu = prodajanje magle=
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   .
   Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!