fbpx

Janez Janša kritično glede Veselinoviča: Čas je, da odgovarja za to, ker je odpuščal na smrt bolne sodelavce in dopuščal širjenje medijskih laži!

Direktor STA Bojan Veselinovič in premier Janez Janša (Foto: STA)

“Odkar STA novice vodi direktor Veselinovič, odpuščajo na smrt bolne novinarje in pogosto laž prodajajo za resnico. Čas je, da direktor kot politično orodje skrajne levice odstopi in odgovarja za svoja nezakonita ravnanja. Ter omogoči STA-ju normalno delo in razvoj,” je zapisal premier Janez Janša. 

Človek res težko razume, da direktor Slovenske tiskovne agencije STA novice Bojan Veselinovič tako laže. Pa saj za vse obstaja pisna dokumentacija. Če na enak način posluje, potem je jasno, zakaj skriva dokumentacijo …” se je na Veselinovičeve laži v osrednjih medijih odzval direktor UKOM-a Uroš Urbanija. Veselinovič je v oddaji Tednik na Javni RTV namreč dejal, da “naj bi UKOM-u posredovali informacije o tem, zakaj je en članek daljši od drugega, zakaj so pisali o nekom tako, o drugem pa drugače in seveda na to niso odgovorili.” 

Urbanija je zgoraj navedene laži ovrgel s trditvijo: “UKOM ni nikoli direktorja STA spraševal po zgoraj navedenih vprašanjih, res pa direktor med drugim ni odgovoril na vprašanja, koliko je stal oglas v časniku Dnevnik in koliko novih naročnikov je STA dobila zaradi tega oglasa.” Odzval pa se je tudi predsednik vlade Janez Janša, ki je izpostavil, da odkar STA novice vodi Veselinovič, odpuščajo na smrt bolne zaposlene in mnogokrat laž prodajajo kot resnico. Obenem je še poudaril, da bi moral Veselinovič kot politični zastopnik interesov ekstremne levice odstopiti in za svoja nezakonita dejanja tudi odgovarjati. Tako bi bilo agenciji omogočeno normalno delovanje ter razvoj.

Direktor UKOM-a Uroš Urbanija, je opozoril na medijske laži direktorja STA Bojana Veselinoviča. (Foto: Twitter)

Znano je, da je Veselinovič odpustil neozdravljivo bolnega sodelavca Boruta Meška, ker ta ideološko ni “plesal”, kot je aktualni direktor STA “dirigiral”, kar je skrajno podlo in zavržno dejanje. Na domnevno patološko simbiozo med Veselinovičem in Dnevnikom pa so v nedavnem pismu, namenjenem prav direktorju STA opozorili v Združenju novinarjev in publicistov, kjer so spomnili na anonimko, v kateri naj bi pisalo, da naj direktor STA od medijske hiše Dnevnik kot nekdanji zaposleni, ne bi terjal mesečne naročnine za storitve, ki jih je zanj opravljala agencija, s tem pa je bila le-ta finančno oškodovana.

Veselinovič je leta 2019, zaslužil za 155 pokojnin oziroma 13 celoletnih povprečnih pokojnin!!
V združenju so še navedli, da Veselinovič škodi STA in ogroža njeno delovanje. Znano je tudi, da Ukomu ne želi predati potrebne poslovne dokumentacije, do katere je ta upravičen kot zastopnik vlade, edine družbenice STA. Ob tem je Veselinovič za talce vzel kar STA in svoje sodelavce ter zaigral politično dramo, ki si jo lahko privošči zaradi njemu naklonjenih pristranskih osrednjih medijev. Prav tako smo že poročali, da je leta 2019 zaslužil preko 100 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja, kar znaša 155 pokojnin oziroma skoraj 13 celoletnih povprečnih pokojnin, medtem ko številni slovenski upokojenci kljub preteklemu trdemu delu, životarijo iz meseca v mesec.

Domen Mezeg