Janez Janša na novinarski konferenci o ukrepih: Vlada že sprostila sredstva za nabavo zalog in zaščitnih sredstev, najbolj obremenjeni bodo dodatno nagrajeni

Glavna strokovna sodelavka Kriznega štaba dr. Bojana Beovič, premier Janez Janša in zdravstveni minister Tomaž Gantar se trudijo, da bi zajezili širjenje epidemije virusa COVID-19. (Foto: arhiv Nova24tv)

Ob 15. uri v dvorani Državnega sveta podajajo svoje izjave o aktualnem stanju predsednik vlade Janez Janša, minister za zdravje Tomaž Gantar in vodja Strokovne skupine za podporo Kriznemu štabu za zajezitev in obvladovanje epidemije dr. Bojana Beovič.

Predsednik vlade Janez Janša je povedal, da je vlada že na konstitutivni seji ustanovila krizni štab, ki ga v širši sestavljajo vsi člani vlade in ključni predstojniki organov v sestavi, ki lahko največ prispevajo. V ožji predstavi ga sestavljajo ključni ministri in predstavniki operativnih organov.

Vlada je že sprejela nekatere nove ukrepe. Od vseh ukrepov pa je po Janševih besedah najpomembnejša samoizolacija ter izogibanje večjih skupinah.

Za večino zaščitne opreme obstaja možnost povečanja zaloge, dobava pa je potekala tudi tekom današnjega dne.

Sprostili sredstva za nabavo zalog in zaščitnih sredstev
Po posvetovanju s strokovno skupino je najpomembnejši podatek, koliko je takšnih oseb, ki potrebujejo zdravniško pomoč. Iz slednjega se da bolje izračunati dejansko število okuženih, kot pa iz testiranj, ki s številom pozitivnih rezultatov kaže bolj relativne podatke. Vlada je z današnjim dnem že zamrznila cene posameznih ključnih izdelkov, določili pa so tudi prioriteto nabav. Zamrznjeno je bilo izvajanje proračuna, pri čemer se začasno ne bodo izvajala plačila, ki niso nujna, s čimer so sprostili 400 milijonov evrov. Sredstva bodo med drugim namenjena za nabavo zalog in zaščitnih sredstev.

Janša je napovedal, da bodo skušali zagotoviti nemoten, a nadzorovan tovorni promet, vključno s tranzitnim, v največji možni meri. “V zadnjih dneh ni bilo na voljo telefonskih številk, na katere bi lahko naši sosedje klicali,” je opozoril Janša in povedal, da imamo vsi enake interese.

Pozval je tudi župane slovenskih občin, da so samoiniciativni in, da se v prihodnjem tednu čim bolj angažirajo pri pomoči in organizaciji varstva otrok na domu: “Zelo veliko ljudi, mnogo tistih, ki jih nujno potrebujemo v zdravstvu in drugi kritični infrastrukturi, zdaj, ko ne bo šol in vrtcev, nujno potrebujejo varstvo.” Ko ne bo šol, ko ne bo odprtih dijaških in študentskih domov, bo na razpolago veliko mladih, ki bodo imeli čas in bi lahko pomagali pri varstvu otrok. Župani lahko pri tem pomagajo pri organizaciji.

Janša se je zahvalil vsem slovenskim medijem, ki, nekateri bistveno bolj kot prej, sproti objavljajo vse potrebne informacije. Zahvalil se je vsem tistim podjetjem, kot so na primer Mercator, Telekom Slovenije ali Gorenje, ki ob kriznih razmerah pomagajo po svojih močeh. Zahvalil se je tudi vsem zdravstvenim delavcem, ki so v zadnjih dneh pregorevali, slovenski policiji, prostovoljcem Rdečega križa in vsem ostalim, ki se jih ne da našteti. Vlada bo po njegovih besedah dodatno obremenitev v okviru razpoložljivih sredstev ustrezno nagrajevala.

Drugačen način ugotavljanja stanja
Bojana Beovič je povedala, da se virus že širi tudi znotraj Slovenije in bi bilo nemogoče izslediti vse kontakte z okuženimi. Tisti bolniki, ki bodo prebolevali okužbo dihal, bodo ostali 14 doma in ne bo ugotavljano, ali bolnik ima koronavirus ali ne, saj to ne bo imelo posledic, ker za COVID-19 ne obstaja zdravila. Če bo zdravnik potreboval hospitalizacijo, bo diagnostika narejena in bo ugotovljeno ali je bolezen povzročil novi koronavirus. Poseben režim bo uveden za zdravstvene delavce, ki bodo v primeru nujne potrebnosti testirani, da se bodo tako najhitreje vrnili v delovni proces. Številke bodo manjše, a bodo omogočale realnejšo oceno o dejanskem stanju.

Zanimiva posebnost te bolezni je po besedah Beovičeve ta, da se začne počasi, a po enem tednu zelo hitro napreduje.

Epidemijo je nemogoče popolnoma ustaviti ali preprečiti, je pa možno zmanjšati njene posledice. Temu so namenjeni sprejeti ukrepi.

Bojana Beovič (Foto: posnetek zaslona)

Ljudje se pomena omejevanja kontaktov ne zavedajo dovolj
Kot je povedal minister Tomaž Gantar, je bilo v primopredaji precej časa namenjenega aktualni problematiki in trenutnemu stanju.

Zahvalil se je ministru Alešu Šabedru za opravljeno do danes, izrazil pa je obžalovanje, da nujni ukrepi niso bili sprejeti že prej. Prav tako obžaluje, da javnost ne razume dobro priporočil o omejevanju kontaktov, v njegovem kraju Piran je bilo danes na ulicah precej živahno.

Tomaž Gantar (Foto: posnetek zaslona)

V nadaljevanju je Janša povedal, da je že včeraj govoril z Giuseppejem Contejem, glede meje z Italijo pa je povedal, da ni zaprta, a je nadzorovana.

Novinar Nova24TV Luka Svetina je povprašal po tranzitu in glede morebitne uvedbe karantene. Janša je povedal, da se lahko socialno distanciranje doseže brez nekaterih radikalnih ukrepov, če so le ljudje dovolj ozaveščeni. Glede tranzita Janša pričakuje rešitev na ravni schengenskega prostora, ki bi jo vsi spoštovali.

Rok Krajnc

 • Someone

  Kako bo manj testiranj pripomoglo k realnejši sliki situacije? In kako naj potem ljudje vedo ali imajo samo prehlad ali pa koronavirus?
  Ps: v besedilu je napaka.. verjetno je mišljeno: če bo pacient potreboval hospitalizacijo (in ne zdravnik)

  • rabbit

   Dr. Eržen je včeraj povedal, da če imaš vse znake si pozitiven, ker je epidemija razglašena.

 • Peter

  Tumpek, ti si zadnje dni zelo obremenjen.
  Te bo Janez dodatno nagradil, no.

  • Rožle

   … nagradil ga bo s psihjiatrom .. in še ene par njemu podobnih ..

 • rubec

  Janez Janša že drugič rešuje slovenijo. Slovensko pravosodje sprašujem ali ni že čas, da ga tretjič zapremo?

  • Peter

   Skrajni čas je, no.

  • marta

   Ja, takšne primere razsodb in sploh, da se takšne vrste sodni procesi sploh začnejo – mislim, da težko najdeš v neki resnično urejeni demokratični državi.
   Naše sodstvo je SRAMOTA za miroljubno Slovenijo.

   • Novakec1

    Z novo ministrico bo pa še slabše.

    • Ivan Ivanovič

     Misliš, da je tudi ona Kučanova dekla?

  • samsara

   Radijska voditeljica “nacionalke” pri današnjih poročilih ob 15:30 bi se zagotovo strinjala s tem.
   Prizadevno je dajala dramaične povdarke na nekatera dejanja vlade, predvsem pa na dajstvo, da sta bili Ermenčeva in Bobnarjeva, zamenjain ponoči. Celo analitik, s katerim je komunicirala je pragmatično povedal, da je v tem trenutku Janez Janša pravi človek na pravem mestu, saj mu je, analitiku namreč, jasno “koliko je ura”. Voditeljici poročil pač ne bilo jasno, bodisi zato ker je izredno omejenega uma, ali pa izredno zlobna egoistka-karieristka, ki igra na ustaljeno antijanša doktrino. Zaradi njenega toksičnega slaboumnega vodenja in pritlehnih, primitivnih insinuacij sem ugasnil radio.

   • Ivan Ivanovič

    Mene zanima, kako da se še ni našel demokratični odbor, ki bi začel protestirat pred nacionalko, dokler pristranski novinarji ne bi postali stranski novinarji.

  • samotoje

   ZKS že razmišlja (Zemljarič je zaspal, Gorenc pa si trebi zobe). Linije s pravosodjem so odprte, samo nekam preveč hrešči.

  • rrrrr

   Sobotna iskrica !

 • Antonius

  Po sprejetih ukrepih in priporočilih vsej slovenski javnosti je mogoče takoj prepoznati razliko, med prejšnjo anti-Janša in zdajšnjo koalicijo.
  Janša svojo osebno širino dokazuje tudi s tem, da v pohvali in zahvali ni izpustil nikogar, ki se je na katerikoli ravni angažiral v reševanju težav zaradi starejšim in starim smrtno nevarnega korona virusa.
  Ko bom Janezu ob srečanju naslednjič stisnil roko, ne bom pozabil, da moja čestitka velja vsem strankam in službam v njegovi vladni koaliciji.

  • rubec

   Vidimo se v bovcu. Če bomo v maskah dragi Antonius, jaz bom Ivanhoe, moj pes pa Zorro.

   • Antonius

    Če me bodo do takrat z novim dvokolesnim Šimlnom opremili, se mi pa pri mojih letih lahko zares zgodi, da se priklatim v Bovec.
    Ampak, dragi Rubec, še vedno brez prijateljskega objemanja. Moji kofetarci v bifeju sem že obljubil prve naslednje prijazne poljubčke ampak, šele po novem letu.

   • Kučko pod pručko

    A me vzameta s seboj!!!

    • rubec

     Seveda. Če ti ni nerodno, da prideva s prikoličarjem od Rommla se kar prštimej. Pa na šal ne pozabi.

     • Ivan Ivanovič

      rubec, ti si model za Dražgoše, ne za Trento.

     • samotoje

      Tam bo imel govor.

  • Slovenka

   Veliko vode bo preteklo, preden bodo levakarji našli njemu podobnega. Le koga bodo tokrat poslali v predvolilni boj proti njemu?

   • rubec

    Lenina. Masko že ma.

    • Slovenka

     A si ga bodo sposodili iz mavzoleja v Moskvi? Žvepleni bo moral uporabiti zveze, kar tako mu Rusi svoje dragocenosti ne bodo dali. Pogajanja bodo gotovo trajala leto ali dve in če ne bo pohitel, ne bo nič.

     Če mu ne bo ratalo, lahko poskusi v Hiši cvetja, lahko pa izkoplje tudi Kidriča ali Kardelja.

     • samotoje

      Zlobni mrtveci 2. del.

 • Van Der Waals

  zelo priporočam da pred vstopom v trgovino nataknemo maske!!!!

  • šmentanamuha

   Kje pa si jo nabavil?

   • Slovenka

    Lekarna.

 • Waltter

  Tale pristop je malenkost cuden glede ne testiranj in neobravnavanj tistih ki imajo okuzbo dihal in ne potrebujejo bolniscnicnega zdravljenja. Kriterij odlocanja kdaj in kako bodo obravnavani tisti ki bodo zdravljenje potrebovali pa ze tako ali tako poznamo iz ostalih situacij kjer bo dobesedno prislo do tega da bodo po telefonu prericevali ljudi da tega ne potrebujejo. Iz celotne zgodbe izvzeto pomeni realnega stanja ne bo, ampak bodo belezili statistiko samo na dejansko obolelih. Tako ne bo potrebe po karanteni, ne bo potrebe po zascitnih sredstvih in nasploh ne bo potrebe aktivacije nicesar.
  Mnozicno testiranje bi vsaj pomenilo nekaj, da bi se vedelo pri cem smo, resda bi povzrocilo nekaj panike in bi delodajalci imeli neko osnovo da delavci ostanejo doma, tako pa bodo lahko delali brez zadrzkov, ce pa bodo zboleli pa ne bodo obravnavani ampak bodo lahko ostali doma v zacetku samovoljno ali kaj?
  Ce ni testiranj ni okuzenih, ni panike in ni skode.
  Torej ce problema ne dokazes pomeni da ga ni ali pa ga zelo omejis. Torej lahko samo upamo da ne preraste v pandemijo kar pa z taksnim obravnavanjem zagotovo bo in to kmalu. Ko bo vdarlo bo vdarlo huje kakor v Italiji. Lep primer tega je Svica in Spanija, ki sta obe uporabili tale model v spaniji je katastrofa, v svici pa je zelo blizu katastrofe.

  • novi

   Se strinjam. Kaj pa je g. Janši????? Brez testiranja, pokličeš zdravnika, se zlažeš in že si v karanteni!!!! STE VI NORMALNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • šmentanamuha

    Ukrepe so predlagali strokovnjaki. Janša jih samo izvršuje. Kaj ti ni jasno?

   • Korl

    Kako pa bi ti uredil ? Bi raje okužil ves ZD, da bi ga za teboj razkuževali ?
    Predlagaj !

  • rabbit

   Jaz ne vem kaj ste vi poslušali, jaz sem gledala in poslušala in dr. Beovićeva je rekla, če imamo v intenzivni terapiji 10% hudo bolnih pomeni koliko je približno obolelih se pravi, če jih je 10 imamo 100 bolnih, če jih je pa 100 jih je pa približno 1000. Kaj ti ni jasno. Sedaj ko imamo več kot 180 potrjenih ni za pričakovati, da bodo zdravniki tekali za vsakim s kom se je družil. Včeraj je dr. Eržen povedal, če kašljaš in imaš vročino si pozitiven na COVID 19. Simpel kot pasulj in če je potek lažji si v izolaciji doma, če ne pa v bolnici. Tonin je celo rekel, da kdor ne bo mogel biti doma v izolaciji ga bodo namestili ali v začasne prostore ali v kakšen prazen dijaški doma, hotel ali kaj podobnega. Kaj bi še ti storil.

   • totex39

    Kitajski strokovnjaki pravijo, da bi morali vsi imeti maske, tudi lekarniške so vredu, kajti ko greš v trgovino se ne vede primeš z rokami po obrazu in si naneseš bacile v usta ali nos. Posnetke, ki smo jih gledali iz Kitajske so vsi ljudje nosili prav take maske, pri nas pa tega ne bo tako dolgo, dokler vlada ne bo tako odredila.

    • rabbit

     Jaz sem gospoda vprašala kje je je nabavil je rekel, da jo je naročil po internetu pa se je sedaj več ne dobi, države kjer delajo maske same rabijo te maske in smo res v dreku, pa da ne bo pomote ne samo mi, cel svet jih nima. Prijateljica iz Italije je rekla, da jih tudi pri njih ni. Tudi v Kanadi jih ni. Dobijo jih samo tisti, ki gredo k zdravniku ali v bolnišnico. Je pa to tudi pri nas, ena moja znanka je šla na pregled in jo je dobila preden je šla v ZD.

     • totex39

      Imeli smo maske, ampak jih je “visoko strokovni komedijant” daroval Kitajski.

     • rabbit

      Menda je bilo tako da so jih Kitajci po nalogu svoje vlade pokupili in nato je neko podjetje reklo, da jih daruje slovenski vladi ta pa jih je poklonila Kitajski, upam, da nam sedaj to gesto vrnejo.

     • Janez

      Imam podatke,da jih je Šarec in še nekdo precej drago prodalKitajcem,nam pa se je zlagal,da jih je Kitajski podaril.Novinarji ,preiščite malo .

 • Anton-Tič Krueger

  Čujte, do danes so nam o virusu predavali imunologi, civilna zaščita, nijz…od danes pa o vsem vse ve En in edini Sončni kralj… Janez Janša je edini, ki lahko v okrogli sobi smeti v kot pomete !?!?

  • šmentanamuha

   Infantilen komentar. Odrasti.

 • Garbage man

  NAJBOLJ POMEMBNO JE , DA BABA ZA MUTAVE STOJI NA TISKOVKI,……TAKO KOT V USA, KER GLUHONEMIH V SLOVENIJI JE 25%. ZAČNITE ŠE V ARABŠČINI …… LAIME

  • Novakec1

   Več kot polovica državljanov slolandije ne obvlada slovenščine, pa jim na tak način sporočajo novice.

   • rubec

    Hehe

    • Zgornji

     ;-)

  • lokec

   Razdalja med udeleženi tiskovke je bila 3 metre. Prevajalka za gluheje pa mahala 10 centimetrov od Gantarjeve glave. Izgledalo je prav hecno.

  • Traktor

   Mutava ti mama

   • Garbage man

    OK za gluhoneme in LGBTPQ, ker Gluhonemi ne morejo brat na internetu, a ne ? Zakaj pa še Mario ni prišel na tiskovko in Zorangutan, musliji, EMA pedroljoti in milći ? Vozi si pedre domov , k tvoji mutavi mami

  • Janez

   Če je vaš komentar dosegljiv desetim uporabnikom, vas je v dno duše lahko sram.To ni baba za mutave ampak prevajalka za slušno prizadete.Takšna neolikanost se rada vtne.Gluh lahko postaneš v sekundi.

   • Garbage man

    Moja pokora je ta da imam nadpovprečen sluh, ki ga v srbosloveniji ne morem vnovčit

 • Anton-Tič Krueger

  Tako slabe tiskovke pa še ni bili. Janez Janša, HALO !!!… Zbudi se in povej bistvo. Prejšnja vlada je to bolje obvladovala… Več je razložil g. Šabeder… kratko, jasno kar je bilo v dani situaciji treba povedat !!!

 • enamum

  avstrijski mediji poročajo, da imajo ogromno potrjenih primerov s svojih smučišč, npr. en naslov:
  SKIURLAUBS-EPIDEMIE”
  Coronavirus: 459 Norweger in Österreich infiziert

  Vlada, naroči vsem našim turistom-smučarjem naj ostanejo v samoizolaciji.

  MINISTER FORDERN ZUR SELBSTISOLATION AUF
  Wenn Sie in diesen Gemeinden waren, begeben Sie sich in Quarantäne

  • Slovenka

   Sveta nebesa. Smučarska središča – gojišča virusa.

 • Anton-Tič Krueger

  Torej, nova vlada je imela sestanek v maskah? Ha ha ha ha ha ha ha ha …sami klovni. Predstava za javnost !!!

  • Korl

   Hja, po tebi se zgledujejo. Ali ni tako prav ?

  • Slovenka

   V Dražgošah so imeli januarja ples v maskah, kaj pa to?

 • Slovenka

  Mimogrede, Slovenske novice so že začele z ofenzivo: norijo zaradi mask in vladi očitajo dvoličnost. Na dlani je, v kakšnih razmerah bo delovala nova vlada. Vsako njeno dejanje bo dlakocepsko spremljano, vsaka izjava trikrat prežvečena in narobe razumljena in zlohotno interpretirana.

  Nova vlada bo morala najti dobre propagandne prijeme, da bo temu kos.

  Se pa čudim, da ni o Žveplenem ne duha ne sluha.

  • samsara

   V njegovem imeni bruhajo žveplo njegovi podrepniki na glavnih medijih. Nekateri bolj diskretno in z insinuacijami, drugi, bolj ambiciozni in pohlepni, pa tudi bolj direktno. Tudi na omenjenem mediju.

   Žvepleni v svoji znani maniri drži vajeti, skrit v ozadnju. Pa še med najbolj izpostavljenimi tarčami virusa je.

  • karpelec

   …ne diraj lava dok spava – kuje pa nove glave.

 • Scipio

  To ni nič!!! Zapreti morate lokale, večje trgovinske centre,..Kaj so to sedaj za eni mlačni ukrepi od nove vlade?! Sem pričakoval veliko bolj rigorozen pristop tej situaciji!!!

  • rabbit

   Zakaj, če si ti polnoleten in veš kaj pomeni. A nisi dovolj samoomejevalen, da veš kaj je prav in kaj je narobe. Pri nas doma gremo enkrat na teden v trgovino si napišemo listek. Preden grem v trgovino si nataknem rokavice, če bi imela masko bi si jo nadela, pa če pomaga ali ne jaz bi se bolje počutila. Poskrbim varnostno razdaljo v vrsti naberem čim hitreje. Ko pridem do avtomobila ima pripravljen razkuževalni robec odprem avto, zložim vse notri z robcem primem spet vrata jih zaprem vrnem voziček, z razkužilnim robcem odprem vrata, snamem rokavice in jih dam v posebno vrečko kot tudi vse potencialno kužne stvari , si razkužim roke grem domov, doma podobno razen brez rokavic potem pa še doma dobro operem roke. IN SEM DOMA NE DA BI MI MORAL KDO ZAUKAZATI. Pamet v roke, če bi vsi to naredili bi bili samo 14 dni v samoizolaciji sedaj smo pa vsi v nevarnosti. Jaz, ti vsi mi. Pa ne se zanašat na to da umrejo samo stari v Italiji je sedaj najbolj ogrožena skupina med 40 in 50 leti.

   • Scipio

    Poglej problem je za tiste ki hodimo MORAMO v službo, ja sam se držim vseh teh zapovedi med tem ko moj sodelavec med vikendom žura, skupaj pa MORAVA sedet v avtu. Za take obstajajo le ukrepi repreesive, v dobro vseh nas

    • Scipio

     Dejstvo je da so v Italiji že par dni zaprti vsi lokali, javni promet itd…pač s tako mentaliteto kot so Italjani, Slovenci itd. ne gre drugače kot v rokavicah

     • rabbit

      Ti bom tukaj povedala skupaj: Tvojega sodelavca bi moral v roke vzeti šef, njemu niti represija ne bi pomagala, ker kar sem se jaz naučila v teh 14 dni da so Slovenci pravi packi. Na žalost. Jaz lahko delam od doma, kar je super. Pa imam družinskega člana, ki hodi v službo z javnim prevozom, kar ni lahko, dela vse kar lahko, da ne zboli pa tudi mi da se ne družimo preveč, od rokavic,razkuževanja, umivanja da takoj sleče obleko, ko pride domov in da prati. Je težko ampak kar se mora, se mora.
      Za Italijo moja prijateljica mi je ravno v četrtek rekla, to kar smo mi zasrali upam, da vi ne boste in se boste ravnali odgovorno vidim, da nismo nič boljši od Italijanov. Z izjemami. Danes v trgovini vidim samo 10% ljudi z rokavicami z masko je bil pa samo en gospod, ne vem kje jo je dobil.Tudi jaz bi jo imela. Menda se nekateri še vedno norčujejo z ljudmi, ki nosijo maske, češ da so maškare mimo, to je čista neumnost. Ljudje mislijo še vedno da je to podobni gripi, to ni gripa. Poglej na internetu časopis iz Bergama 1. marca je bila stran pa pol osmrtnic, včeraj pa 10 strani in človek reče in so nam govorili to je samo malo hujša gripa.

     • Scipio

      Ukrepi so preliberalni. Zavoljo nas ostalih normalnih mora nova vlada sprejeti konzervativnejše ukrepe. Zaprtje vseh lokalov itd. Odprte trgovine samo za najnujnejše. Visoke kazni za kršitelje…na žalost to je balkan in s tem je treba tako ravnati

     • rabbit

      Saj vam dam prav, ampak si predstavljajte, da bi to Janša naredil danes zjutraj pa to bi levi tulili, da smo policijska država. Janša jim je dal dan ali dva da se samo izoliramo ampak očitno to ne bo šlo in ukrepi bodo tukaj. Potem bodo pa ravno tisti, ki niso spoštovali tega, da se samo osamijo najbolj glasni, jih že kar vidim in slišim.
      En gospod je lepo napisal, da njegov dedek je preživel soško fronto, pa drugo svetovno vojno mi pa ne moremo 14 dni biti na kavču, jesti in piti. Kaj je narobe z nami. Gospod je rekel, da je narod razvajen. Poglej twitter kjer nekateri objavljajo svoje slike iz Šmarne gore in ostali krajev. Ne vem kam smo zašli.

     • Scipio

      Se popolnoma strinjam z vami. Res pa da s temi ukrepi spet ne smemo preveč odlašat. Upam da bodo tudi kazni za kršitelje izredno visoke.

     • rabbit

      Mislim, da bodo jutri novi ukrepi tam do srede pa karantena, če tudi to ne bo pomagalo.

     • Antonius

      Spoštovana *rabbit*, če nimate obrazne maske, uporabite ovratni šal. Preko dihal si ga ovite na obrazu in boste zelo zanesljivo zaščitena.
      Čuvajte se!!!! Dragocena ste vašim najdražjim in nam.

     • rabbit

      Saj ga brez skrbi, tudi vam in vsem vaši veliko zdravja in srečno.

  • samotoje

   Če si je Šmarec vzel 14 dni, tri tedne, da se je zganil, bomo pa tudi zdaj počakali kakšen dan ali dva, da stopijo novi ukrepi tudi v veljavo, a ne.

 • Anton-Tič Krueger

  Lažnivi hujskaški mediji v lasti SDS bodo imeli odslej druge prioritete. Ustanovljeni za širjenje laži, nestrpnosti, sovraštva in napadanja, so ta trenutek brez kompasa. Janša za zdaj še ni dal smernic za naprej, kar zbuja nelagodje pri “finančno” odvisnih od njegovih trobil in lažnih profilov na družbenih omrežjih. Gre za hobotnico, kakršne si niti ne predstavljamo. Hujše od koronavirusa je janšavirus!!!

  • rubec

   Hahahaha. Če je tebi psihiater kot pot k ozdravitvi priporočil pisanje po forumih, bi jaz na tvojem mestu preveril, če sploh ima licenco.

  • Zgornji

   Tvoje ime Krugerjev-tič pove vse o Tvoji Zlobni Pokvarjenosti !!! ! !!!

 • Unikatna

  Najbolj pametno bi bilo, da bi bili vsi testirani, a kaj ko ni dovolj testov!

  • Peter

   Nima smisla. Pet minut za tem, ko si testiran, ga lahko fašeš na poti domov….

 • Peter

  Si šel že spat, tumpek?
  Priden, no.

 • Anton-Tič Krueger

  Čujte, vlada je imela sestanek v maskah??? Kako vas ni sram ustvarjati nepotrebno paniko…. upoštevajte STROKOVNE nasvete… uporaba maske je nepotrebna! Populizem na višku. Banda desničarska!!!

  • Zgornji

   Tvoje ime Krugerjev-tič nam pove vse o Tvoji Zlobni Pokvarjenosti !!! ! !!!

   • AlternativaZaSlovenijo

    Pusti tega lewuharskega psihopata, če ga pes ni vreden da ga poščije, zakaj bi se matral in mu odgovarjal.

 • Davorin Trstenjak

  Lepo se sliši, a bojim se, da bo za zgoraj omenjeno nagrajevanje vsled vsakodnevne izpostavljenosti, že tako preobremenjenih trgovk in varnostnikov, ki pregorevamo v obleganih nakupovalnih centrih ali denimo za bolničarje/negovalce, šoferje avtobusov in ostale kolateralce (zadnje čase celo s podaljšanim delovnim časom in praviloma na minimalcih), zgoraj omenjenih razpoložljivih sredstev za dodatno obremenitev, kljub očitni permanentni podvrženosti tveganjem zaradi izpostavljenosti biološkim dejavnikom, bržkone spet zmanjkalo ali pa le ta, po glavi posameznega prejemnika, ne bodo niti omembe vredna.

 • Anton-Tič Krueger

  Čujte, v zdravstvu nam mask primanjkuje. V ambulantah jih že v sredo nismo imeli dovolj in smo morali šparat. Nova desničarska vlada pa si je nadela maske na gobce. Naj jih bo sram !!!

  • rubec

   Kako desničarska vlada. A pol ni madžarska?

   • Planinec Triglav

    Avstroogrska vlada

  • rabbit

   A si se že kdaj peljal z avionom?

 • Peter

  Kakšna desničarska vlada? Kolikor vem, desnica nikoli več ne bo vladala, no.

 • Anton-Tič Krueger

  Folk, a ste pričakovali kaj drugega od Janezove ekipe? Še hujše bo. Za sebe bodo poskrbeli, briga jih zdravstveno osebej itd. JJ in njegova podana kompanija, Luna, Gorenak, Petek, Predalič Hojs, Rupnik, Kangler pol NoveTV… gorje vsem ki so drugače misleči. Gorje državljanom, sedaj se res primite za denarnice, kot je bil slogan Janše za sedanjo vlado…. Izdajalci SMC in DeSUS vse se vrača in vse se plača… tudi tokrat bo tako. Pivčevo je nagradil s podpresednico vlade… kupljena duša ni kaj. Me ne čudi, da dobiva smrtne grožnje. Pa tako simpatična je !!!

  • Planinec Triglav

   Če želiš da sploh beremo tvoja jajca od postov prej vsaj napiši za koga si pa ti glasoval na parlamentarnih volitvah

   • Anton-Tič Krueger

    Za edino pošteno stranko…LEVICO !!!

    • rabbit

     Njih pa še vaši ne marajo , je včeraj Trček lepo razložil kako socialno čuteči so. Si predstavljaš da nas sedaj vodita ali Lukec ali Mihec. Že pri Marjanu smo bili mrtvi na dolgi rok pri teh dveh smo pa na zelo, zelo kratki.

  • Maži Tjaži

   Vtakni si Tica…pa se jajca…v smrdljivi gobec…

 • Peter

  Baje so nekateri tukaj izjavljali, da desnica in še posebej janša ne bodo nikoli več vladali v Sloveniji.
  Mene med njimi ni bilo. Če bi bil, bi imel pa toliko samospoštovanja, da se sem ne bi več javljal, no.

 • Rožle

  Vikendaš, italjanski smučar ter doktor iz Metlike …
  je poskrbel, da je okuženih 7 stanovalcev v domu starejših, ki se že zdravijo na Golniku ..
  A niso zadnjič rekli, da so vse testirali tam in ni okuženih …?

 • Peter

  Trček je ugotovil, da je preodrasel in prezahteven tako za Levico kot za poslansko skupino Levice ter je očitno bolje, da se njihove poti razidejo, pri čemer mu je Mesec po njegovih navedbah odvrnil: “Te pa pojdi”. Trček ni dolgo razmišljal: »OK, pa grem.« Med drugim je proti koncu še zapisal: “Če me njen koordinator namesto tega, da bi mi prisluhnil ob številnih ‘revolucionarnih’ infantilizmih članov PS, podi, te pa grem. In ne gre za neko mojo dnevno kaprico, gre za predolgo butanje z glavo ob zid strankine oligarhije in njih samovšečnosti.”

  Za našega volivca edine poštene stranke, no.

  • trumpet2018

   če nisi fanatični antifa zombi brez možganov, te izločijo, Trček očitno še nekaj možganov ima, čeprav mi ni bil nikoli všeč

   • Janez Korenjak

    Koliko ima ta iztrebek možanskih celic, si lahko pogledaš na posnetkih mariborskih vstaj izpred sedmih let: https://www.youtube.com/watch?v=jZqE6kPmHNo&t=80s

    Bodi pozoren na glavne vstajnike okoli Trčka na posnetku. Danes vsi v mestnem svetu ali na različnih – seveda plačanih – položajih. Kruhoborci in priskledniki, nič drugega. Zdaj se jim pač svet razsuva: epidemija se še niti prav ni začela, pa že močno diši po gospodarski krizi, kjer za proračunske parazite ne bo več toliko prostora, kot v preteklih letih.

    • Slovenka

     Očitno je bila Levica prehuda doza celo za tega nepridiprava.

 • trumpet2018

  ne pomaga vam 10 kriznih štabov, zaloge bi morale obstajati že pred meseci, saj ste že 2 meseca vedeli za izbruh na KItajskem, pa niste pravočasno napravili zalog. Zdaj mask ne boste dobili nikjer, ker so zaloge po svetu pošle. Nekateri ne razumejo, da gre za globalno gospodarsko krizo, ki se nam hitro bliža, vključno z borznim zlomom, propadom mnogih podjetij, tudi 60 procentov slovencev bo po mojem ostalo brez zaposlitve, tako da odpiranje šampanjcev ob prevzemu oblasti se mi zdi smešno, to lahko počnejo samo ljudje, ki ne znajo predvideti nevarnosti in razmišljajo samo 1 dan vnaprej.

  • Slovenka

   Spoštovani, da bi zaloge morale biti, je že res, toda kdo je bil takrat na oblasti. Janša je vlado prevzel včeraj, ne more čez noč nabaviti materiala, ki ga povsod primanjkuje. Potrebno bi bilo vzpostaviti lastno proizvodnjo, kar pa ni preprosto, če si desetletja svojo industrijo pošiljal k vragu. Ne krivi Janše za pomanjkanje materiala.

   • trumpet2018

    nikjer ne omenjam Janše, oblast ima še vedno globoka država, ki je zadnje14 dni pridno kadrovala, najprej bo moral janša počistiti te podtaknjene krte, ki delujejo proti slovenskemu narodu in uničujejo našo državo od znotraj, tudi policijskega sindikalista bi bilo treba nujno zamenjati, ker je skrajni levičar , ki navija za teroristični režim v Iranu, samo spomnite se njegovih izjav, tudi Štruklja takoj zamenjati, ker je kučanova lutka, ki dela samo škodo, lahko še naštevam pol ure, koga vse bi bilo treba zamenjati

    • Slovenka

     Tu ti pa dajem prav. Globoka država je vedela, da je Šarec pa-pa, pa je zadnje tedne delala škodo in to škodo je težko odpraviti čez noč.

    • Rožle

     Drži, da SDS premika hribe in griče .. ne pa tudi gore ..
     Tako, da prvi dan se ne da vsega zrihtat .. začetek je bil že odličen.
     Bobnarjeva .. je zelo hitro odbobnala …

    • Scipio

     [email protected] Pa ukinit državno financiranje nevladnih organizacij (Amnesty, pic, mirovni itd.) Pod nujno!

     • trumpet2018

      ja res, to sem pozabil, me zanima kaj bo Muki potem počel, ko ga vržejo na cesto.

     • rabbit

      Delat bo moral začeti ali bo pa lačen. No mu bo mamica dala za jesti in piti.

     • trumpet2018

      še za novo frizurco ne bo imel :) Zdaj oćitno misli. da je John Lennon

     • AlternativaZaSlovenijo

      Mogoče pa mu bosta dala za jesti oči ali “oči” :)

     • Winstonblue

      Po moje sta se ga že zdavnaj odrekla, vsaj jaz bi se ga če bi imel takega pamza. Pred tem bi ga pa pošteno spustil čez roke da ga lasna mati ne bi spoznala.

     • Winstonblue

      Mamica mu bo dala ja, foter pa če ni isti kot pamz bi ga moral pošteno nalomit da ga še lastna mati ne bi spoznala in se ga javno odreči. Vsaj jaz bi to naredil.

  • rabbit

   Slovenci so do sedaj volili leve vlade in kot pravijo naši bivši bratje: Posle jebanja nema kajanja.

  • Janez

   Kdo pa je odpiral šampanjce?

 • AlternativaZaSlovenijo

  Bistveno pri vsem tem je, da imajo strokovnjaki odločilno besedo in da vlada upošteva mnenja strokovnjakov, ki se s tem ukvarjajo. Moramo vedeti, da o samem virusu tudi znanost še ne ve vsega in da se lahko moti, je pa vseeno bolje poslušati njo kot pa politike. In to očitno nova vlada dela. Bravo in +++!
  Pa še nekaj kar sem razbral iz konference: potrebno je imeti na skrbi tudi ostale težke bolnike, ki niso okuženi z corona virusom, pa vseeno potrebujejo intenzivno nego. Zato taki ukrepi, da se ne kurijo zdravniški resursi po nepotrebnem. In glavno sporočilo. OMEJEVANJE SOCIALNIH STIKOV, je ključno za zajezitev virusa. In tega se nekateri bumbarji lewuharski ne zavedajo…primer popivanja v Portorožu, kjer so bile gostilne polne. Na žalost imamo v Sloveniji še ogromno brezbrižnežev in ti so glavni vzrok za širjenje virusa in bolezni.

 • Davorin Trstenjak

  V Avstriji staršem otrok do 14 leta starosti na voljo 3 tedni (s strani države do 1/3 subvencioniranega) izrednega dopusta – to so preventivni ukrepi države, ki ji je mar za družino in prihodnje rodove
  https://www.pnp.de/nachrichten/panorama/Drei-Wochen-Sonderurlaub-fuer-oesterreichische-Eltern-moeglich-3633740.html?fbclid=IwAR1z3q3lziNdMsQpAX2yg-8pzP_zWqmEz6jx-aWKdBH9_hT_WDtZPHNddFQ

 • JANEZ GUS

  Poslušajte rdečo greznico,kako negatovistično poroča o ukrepih vlade ,o zamenjavi nesposobnežev v prejšnji vladi,skratka o vsem .Pijane Gobec trobi neumnosti in levi fašist Krajnc.Takoj razformirat to lažnjivo rdečo greznico,preden bo ta smrad naredil kontra učinek prizadevanju vlade. TAKOJ

 • Ivan Ivanovič

  Po posvetovanju s strokovno skupino je najpomembnejši podatek, koliko je takšnih oseb, ki potrebujejo zdravniško pomoč. Iz slednjega se da bolje izračunati dejansko število okuženih, kot pa iz testiranj, ki s številom pozitivnih rezultatov kaže bolj relativne podatke.
  ***
  Pa smo tam kot v Italiji. Število okuženih je postavljeno arbitrarno, brez testiranja vsakega sumljivega posebej. Ljudje lahko obolijo tudi zaradi drugih prehladnih virusov in navadne gripe, ne zaradi covida. Šteli pa jih bodo med obolele zaradi koronavirusa.
  Je to slučajno ali namenoma? Je komu v interesu, da se zadeva napihuje? Povprečna starost umrlih, ki jih pripisujejo covidu v Italiji, je 80 let. To je starost, pri kateri ljudje tudi sicer umirajo. Tri četrtine umrlih je moških, kar tudi ustreza dejstvu, da je povprečna starost žensk ob smrti višja kot pri moških. Skratka… Khmm …

 • JANEZ GUS

  To komuno fašistično trobilo z dezinformacijami naj vlada TAKOJ razformira,preden nam naredi katastrofo.

 • lena

  Se takoj vidi popolnoma drugacen pristop k tezavi, rdecim pa se je ‘ebalo za narod, samo da so si polnili zepe, narod pa naj pocrka, od lakote ali bolezni, rdecim je vseeno.

 • JANEZ GUS

  Rdeča greznica RTVS največje trobilo sovražnega govora,komuno reklama,Produkt sovraštva in dezinformiranja,laži,hinavščine—Takoj prekinit informiranje oz. fajonizma..

 • Winstonblue

  A o migrantih pa nič novega, samo o korona virusu in novi vladi ?

  • Antonius

   Hvaležen vračam. HVALA !!

   • rubec

    hehe

    • Rožle

     To bo moral HUN še malo natrenerat, da bo še Janšo hvalil …

     • Winstonblue

      Tebe sigurno ne.

 • Rožle

  Ne vem no .. a po celi Evropi tut tako testirajo .. brez testa ???

  Prej sem mislil, da bom škripnu za navadno gripo namesto za korono ..
  .. zdej bom pa ravno obratno .. za korono namesto za gripo

 • JANEZ GUS

  Kot se je treba izogibat zaprtim prostorom in hoditi na javne shode,da se izognemo corona virusu,prav tako se izogibajmo gledanju komuniostične anti slovenske propagande RDEČE GREZNICE RTVS.NE BO VAM ŽAL.

 • novi

  Sem zelo razočaran, ker ni razglašena karantena za celo državo, očitno mora ZPIZ prihraniti nekaj denarja. Kaj zaboga Janša čaka, da bo okužene pol Slovenije?? Ljudje so neresni, gostilne polne, polni nakupovalni centri. Prosim , uvedite karanteno!! Le tako se bodo ljudje zavedali nevarnosti, bolje 5 dni prej, kot 1 teden prepozno!!! Več sem pričaloval od te vlade. RAZOČARAN!!!!!!!!!!

  • LeftistsNPCs

   prejšna vlada v enem mescu ni nič naredila …….?? ta nova bi pa morala v pol dneva narediti vsemogoče čudeže.

  • Martin Krpan

   Kaj? Zakaj ze? Pojdiite v karante o in tam ostanite za veke vekomaj amen

 • trumpet2018

  mene nič ne skrbi, imam odlično osebno zdravnico :))

  https://www.youtube.com/watch?v=ftm6aKaf0IM

  • Janez

   Nič ti ne bo pomagalo

  • AlternativaZaSlovenijo

   Moja tud ni slaba.

 • Rožle

  Zdaj mi Disqus takoj avtomasko vrže na block vse tiste , ki so rojeni od 10. februarja 2020 naprej …

 • Martin Krpan

  Noben dikktaormv zgodovini clovestve si v svojih najbolj mokrih sanjah zamisliti ni mogel svinjarije kot jo zdaj izvajajo v imenu nekega “virusa” oblastniki Evrope in ljudje oprani od tv temu vzklikajo v stilu tito partija…

 • AlternativaZaSlovenijo

  Iz naftalina je vun prilezel Jelko Kacin. Imam občutek, da gre za novo epizodo: Vojna za Slovenijo II. :)
  Stari kameradi se zbirajo :), definitivno tisti, ki jim Slovenija nekaj pomeni.
  Upam, da bo vojna dobljena. Srečno Slovenija!

 • Vrhovni sodnik

  Zdaj vidimo kaj je strup za rdeče, žvepleni je poniknu, vsi, ki se boste okužili prvo k Štefki na čaj, pol se rokujte s ponyom in se mu zahvalte za to situacijo…

 • Vladni komik

  Prišel je čas, ko se bom moral posloviti od vas, delal sem po svojih močeh, novi vladi želim veliko uspehov…

 • Poštenjakar

  Od Ponedeljek dalje so v LJ- zaprti vsi lokali !!

 • Slovenec 33

  Vam moram priznati, da sem vesel, da je po štirih idiotih na čelo vlade prišel patriot.

  Zato ne dvomim, da bo za slovenske državljane postalo življenje bolj znosno in manj obdavčeno ali drugače povedano , bolj optimistično.
  O rezultatih bo mogoče v kratkem kaj reči vem pa, da je brezglavega zadolževanja konec.
  Kakšna je razlika med idioti in patrioti so pa že Stari Grki natančno razložili.

  Moderna doba je pokazala, da so idioti levaki, levičarji, levuhi, levosučni in “napredni”, ki delajo škodo avtohtonemu prebivalstvu predvsem s tem, da omogočajo v okupirani državi Sloveniji nadaljevanje okupacije s strani rdečih klerikalcev, ki pomeni zatiranje in ropanje.

 • Jani Steiner

  Ampak, tole je pa strel v koleno, da se upošteva šebedrovski zakon o prepovedi zaščitnih sredstev nam državljanom. Daj, razveljavite ta šebedrizem. Le kje je solatkar, nič ne ukrepa.