Janez Janša že leta 2014 levi koaliciji nalil čistega vina o neumnostih priznanja Palestine

Janez Janša, predsednik SDS (Foto: SDS)

Palestinskega vprašanja ni mogoče rešiti brez tega, da bi zagotovili vsaj minimalne pogoje za to, da bi dve državi nastali v miru in tudi živeli v miru. V nadaljevanju objavljamo magnetogram razprave predsednika SDS Janeza Janše na parlamentarnem Odboru za zunanjo politiko ob obravnavi točke “Priznanje Palestine kot neodvisne in suverene države” z dne 28. novembra 2014, ki je aktualen še danes, saj je Vlada RS včeraj soglasno sprejela sklep, da nadaljuje postopek priznanja Palestine kot neodvisne in samostojne države.

“Del javnosti, ki to razpravo spremlja po televiziji, razume to temo kot nekaj, kar ni ravno ključni problem Slovenije v tem času. S tem se je sicer možno delno strinjati, delno pa tudi ne. To, kar bo Slovenija naredila s tem vprašanjem oziroma ali se bo odločila za priznanje Palestine ali ne, v tem času ne bo odločilno vplivalo na razmere. Je pa to vseeno pomemben drobec, ker je del nekega širšega dogajanja. In tukaj se je treba zavedati, da posledice takšnih odločitev, ki se sprejemajo daleč stran od situacije, seveda nosijo tisti, ki živijo tam. Nobeden za tem omizjem ne bo čutil nobenih neposrednih posledic, ne glede na to, kakšno odločitev bomo mi tukaj sprejeli.

V zadnjih dvajsetih letih sem sodeloval na številnih mednarodnih forumih, kjer se je razpravljalo o tem vprašanju. Pa moram reči, da je bilo malo takih priložnosti, kjer bi se v razpravi tako izpuščalo nekatera zgodovinska dejstva. Prvo se navezuje na to, kar sem rekel že v začetku, da so namreč Združeni narodi dve leti po koncu druge svetovne vojne sprejeli resolucijo, s katero so na ozemlju Palestine v bistvu ustanovili dve državi, in so to naredili brez tega, da bi po prvem koraku naredili še drugega in zagotovili vsaj minimalne pogoje za to, da bi ti državi nastali v miru in tudi živeli v miru. V resoluciji je pisalo, da se udejanji po šestih mesecih od odločitve, in ko je zadnji tank britanske okupacijske vojske zapustil glavni trg v Jeruzalemu, se je začela prva vojna med Palestinci oziroma Arabci in Izraelci. In tisti, ki so prvi napadli, niso bili Izraelci, ampak Arabci. In takoj je bila zraven tudi koalicija sosednjih arabskih držav in Izrael je bil prvi, ki se je boril za svoj obstoj. In mednarodna skupnost je to več ali manj opazovala.

Tisti, ki so v generalni skupščini dvignili roke za rešitev, ki je bila nedomišljena, so si te roke umivali, ampak od dvanajste ure, ko so Britanci zapustili svoj sedež okupacijske uprave, do večera je bilo že toliko žrtev, da jih nihče ni mogel prešteti. Nekateri ste govorili o tem, kakšne vojne so bile kasneje itd. Skratka, problem Palestine ni nastal tako, da bi neka vojaško močna država, kot je Izrael, okupirala sosednjo državo in bi zdaj to držala pod okupacijo, ampak se je oboroženi konflikt začel prvič zaradi pomanjkljive odločitve mednarodne skupnosti in drugič zaradi agresije arabske strani. Izraelci niso napadli in bili so tudi bistveno šibkejši. Kdor je bral zgodovinske vire iz tistega časa, mora temu pritrditi. Ampak zaradi te tragične izkušnje holokavsta je Izrael postal trdoživ narod, ki je pariral stokrat močnejši vojaški sili, in danes je tam razmerje takšno, kot je.

Zaradi tega tudi situacija, ki jo imamo danes pred seboj, s tem priznanjem, ni primerljiva s situacijo, v kateri smo bili mi, ko smo se odločili za osamosvojitev. V zadnjih dneh sem poslušal vrsto izjav, tudi nekaterih spoštovanih kolegov za to mizo, ki so govorili, da če smo sebi dali to pravico, potem jo moramo priznati tudi drugim. To pravico jim je svet priznal že leta 1947, vendar arabski svet ni pristal na izraelsko državo, ni pristal na rešitev dveh držav na ozemlju Palestine, ampak se je takrat okrepil džihad, sveta vojna. V tem trenutku je najmočnejša politična sila v Palestini Hamas, ki ima večinsko podporo tudi med prebivalstvom in ki ne pristaja na to, o čemer ste govorili za to mizo. Ne pristaja na to. S spletne strani sem natisnil zadnjo različico statuta Hamasa v angleščini, ki je na voljo, in vam bom prebral samo šest stvari iz tega statuta. V preambuli njihove ustave, kot oni to imenujejo, piše: “Da bo Izrael obstajal samo toliko časa, dokler ga islam ne bo preplavil.” V trinajstem členu piše: “Iniciative tako imenovane mirne rešitve in mednarodne konference so v nasprotju z osnovnim principom Hamasa.” V zadnjem odstavku trinajstega člena piše: “Ni druge rešitve za palestinsko vprašanje kot sveta vojna. Ni mogoče rešiti palestinskega vprašanja drugače kot s sveto vojno – džihadom.” 17. člen, ki bo zanimiv za kolegice poslanke, nima pa neposredne veze s palestinsko državo, ali pa tudi, govori o vlogi muslimanskih žensk: “She is the maker of man.” Njena vloga je, da vzgaja otroke za sveto vojno. Potem imamo 28. člen, kjer se od vseh sosednjih arabskih držav, ki obkrožajo Izrael, zahteva, da omogočijo, da odprejo svoje meje borcem svete vojne do dokončnega uničenja Izraela. V predzadnjem členu piše, da je opustitev boja za uničenje Izraela in delo proti /nerazumljivo/ veleizdaja in naj bo prekleta v Alahu. Poglejte, to je uradni dokument politične sile, ki ima zaradi takšnih in drugačnih razlogov in zgodovine, tudi zaradi napak druge strani in mednarodne skupnosti, daleč večinsko podporo v Palestini.

Poglejmo, kako je to potekalo v Sloveniji. 6. decembra 1990 je slovenska skupščina, katere nasledniki smo v parlamentu, sprejela izjavo o dobrih namenih. To je bilo nekaj tednov pred plebiscitom. Vsebina te izjave o dobrih namenih je kasneje postala v bistvu del ustavnega gradiva, ko je bila leto kasneje sprejeta Ustava RS. V tej izjavi o dobrih namenih smo sporočili vsem, takratni Jugoslaviji in svetu, da ima Slovenija pri procesu osamosvajanja dobre namene, da vzpostavljanje samostojne slovenske države ni usmerjeno zoper nikogar v Jugoslaviji in izven nje. Zapisali smo, da se bo Slovenija zavzemala za nenasilno reševanje konfliktov v svetu, da se bo vključila v evropski sistem kolektivne varnosti in sodelovanja in tako dalje. Mislite, da bi Slovenijo kdo priznal, če bi mi v to izjavo napisali, da je naš cilj priključitev Furlanije – Julijske krajine ali Koroške? To so bila nekoč slovenska ozemlja. In če bi napisali, da ni druge poti kot vojna, da pridemo do tega cilja. Mislite, da bi Slovenijo kdo priznal? To so zgodovinska dejstva.

Ni zgodovinsko dejstvo to, da jo je toliko in toliko držav priznalo, nekatere niso niti končale ratifikacijskega procesa palestinske države, ker to od leta 1947 v bistvu sploh ni vprašanje. Palestinci imajo pravico do svoje države, že po prvi resoluciji, ki je dala pravico tudi Izraelu. Vendar dajanje legitimnosti temu, kar sem vam zdaj citiral, z neko politično akcijo, ki v praksi ne bo čisto nič spremenila, ker v praksi razmerje sil ne bo nič drugačno, bo samo okrepilo ekstremistične zahteve na obeh straneh, in tega se je treba zavedati. Palestinske politične sile morajo iti skozi nek proces, kjer se bodo njihovi programi očistili teh iluzij, da lahko palestinska država nastane in da lahko nekatera ozemlja dobijo nazaj s sveto vojno. S tem, da se cilji Hamasa ne ustavijo samo pri Palestini. Nisem vam prebral členov, ki govorijo o tem, da so ambicije precej večje. Dokončna mednarodnopravna legitimiteta Palestine z vsem tem, kar to pomeni, je vendarle nek instrument, če hočete tudi instrument pritiska za to, da pride do teh sprememb. Če tega mednarodna skupnost ne uveljavi pri tem procesu, se bo samo ponovila – sicer v manjši meri, ker so zdaj razmere drugačne – napaka iz leta 1947, ko je bila sprejeta neka resolucija, niso pa bili zagotovljeni minimalni pogoji, da bi se ta resolucija vsaj na koliko toliko miren način uresničila.

V Evropi se zdaj delimo na dve strani: na tisto, ki se kompleksnosti te situacije zaveda, in na tisto, ki mogoče tudi zaradi nepoznavanja in takšnih ali drugačnih ciljev enostavno ene plati ne vidi. Zelo dobro je, da imamo empatijo do žrtev v Gazi ali Izraelu, kadar padajo Hamasove rakete na naselje v Izraelu, s tem, da je treba imeti tukaj tudi empatijo do lastnih žrtev, ki jih še nismo pokopali, pa do žrtev taborišč in morišč, ki so v Sloveniji. Sicer ta empatija ni iskrena. Več besed porabimo za tisto, kar morajo rešiti drugi, kot za tisto, kar bi morali rešiti sami.”

J. F.

 • Sredina

  Janez Janša je že leta 2014 napovedal odhod iz politike in upokojitev v primeru, da slovenija doseže gospodarsko rast

  Danes je le-ta skoraj 5% BDP, ni važno kdo je glavni zaslužni za to, dejstvo je da se Slovenija razvija in naj enkrat zbere tok poguma in pokaže, da ga ni samo gobec in naredi kar je obljubil..

  • Olga_10

   To bi vas veselilo, vemo tudi zakaj! Malo morgen!

  • šmentanamuha

   Sam gobec te je in to očitaš drugim.

  • terminalar

   Ga. Sredina,
   to isto predlagajte tudi Kučanu. Sicer pa ne vem, kaj ima vaš komentar s temo.

   • Sredina

    In od kdaj je Kučan aktivno zaposlen?

  • Capi

   Dejstvo, da se slovenija razvija?? v katero smer pa?
   Gospodarska rast je samo na papirju, v resnici pa mirujemo, oziroma je samo vprašanje časa, kdaj bomo začeli grmeti v prepad…..

   • hle

    A tista 04-08 ki je temeljila na tujem denarju je bila pa super

  • Anton

   In kučan je v penziji…..
   Hvala bogu da imamo g. Janšo!

  • antimur

   Pička, ali kar koli že želiš povedati s svojim avatarjem, ko bomo državljani občutili to gospodarsko rast, začni sukati svoj kučanistični gobec, zaenkrat pa še crkujemo, tako moralno kot materialno in to zaradi takšnih govedov kot si ti in ostala zločinska levofašistična drhal.

  • RATATA

   ZKS so rekli, da se bodo demokratično prenovili so pa samo ime spremenili v SDP.

  • Miro

   korist ki jo daje je enaka ničli. je pa zelo koristen za levico, saj dokler bo on na desnici se jim za rezultate volitev ni bati….

   • Sredina

    korist za državo ni enaka nič ampak ji dela celo škodo
    poleg tega pa se že od osamosvojitve preživlja na državne stroške, tako kot še nekateri nesposobneži, na čelu s pahorjem

  • Grenze

   Koza to sploh ni nobena gospodarska rast to so cmerarčki napihnili kot balone ki bodo kmalu počili.

 • Olga_10

  Levičarska vlada, ki se ne drži sklenjenih pogodb glede prodaje NLB in jih po balkansko izigrava, zahteva od Hrvaške izpolnjevanje arbitražne odločbe glede meje!
  Levičarska vlada se ne drži zavez, ki jih je dala Natu, glede financiranja slovenske vojske, ampak dopušča, da je ta vojska gola, bosa, brez orožja in opreme!
  Levičarska vlada se ne drži zavez o varovanju šengenske meje! Skozi državo je spustila v EU pol milijona nezakonitih migrantov, ko je nezakonito odprla šengensko mejo in ogrozila celo EU, vključno s Slovenijo!
  Levičarska vlada podpira ropanje Slovenije in Slovencev, ne preiskuje terorističnega pranja denarja v NLB!
  Sodeluje z Rusijo, kljub mednarodnim sankcijam EU proti tej državi! Zahteva celo ukinitev sankcij proti državi, ki je anektirala Krim in okupirala vzhodni del Ukrajine…
  Sedaj pa želi ista levičarska vlada enostransko priznati teroriste in njihovo državo!

 • Anton

  BRAVOOO G. Janez Janša, kot vedno si se tudi tu izkazal kot nekdo ki zna in zmore ljudem natočiti čistega vina.

  Pogum velja!

  • janez cepec

   de nisi ti mau preveč tega vina probu, nekam zmedeno meketaš?

   • FRANC3

    Tvoji nestrpni komentarji povedo vse o tebi. Verjetno si globoko v alkoholu?

    • janez cepec

     ene par peru, pa kešn takrat čez sm pa že podudu dons. betoniram, bi reku, betoniram. je pa neki, ti ko si trezn, večji traparije klamfaš, kot jes, če sm pjen. kdo j’ zdej tle Bunksl?

 • južnificirana_si

  v Zagrebu že odpirajo šampanjce ob novici, da bo Slo priznala Palestino

  • Nace

   V prvem filmu o Tarzanu (črnobela verzija) je bil domorodski poglavar imenovan Futa. Ko so mu pomnudili strup, se je izprsil: “Futa drink…” in padel.
   Sicer pa imam občutek, da je spletna stran Nove zopet napadena, zato grem brez imena, na tor pa sploh ne dela.

 • lunabije

  Tole je pa zelo dobro napisano! Upam, da bo kmalu lahko, kot PV začel to tudi uresničevati in, da nas Slovence,v ne bo več sram pred demokratičnim svetom.

 • rrrrr

  Breaking news ( konstrukt dr. Novič), na kratko:
  Spet nas je veliko ljudi iz kritične javnosti ostalo pred vrati namerno premajhne sejne dvorane, čeprav sem od predsednika Višjega sodišča g. Panjana zahteval, da omogoči javnosti nemoten ogled sklepnega dela zrežirane sodne farse. Hebe se Panjanu za malega upornika rrrrr !(Policistka je pred dvorano kar 18x štela, mi verjamete? Preveril sem, veliko obravnav je bilo za danes odpovedano, prostora v velikih sobanah je bilo dovolj, saj so justitutke in justituti že na svoji božičnih barkah na Karibih.)
  Pred zaprtimi vrati sta ostala tudi novinar in snemalec Nova24TV ter, celo mednarodna opazovalka za človkove pravice ga Michelle Laura Kling. Ne boste verjeli, varnostniki so v krvavo areno komaj spustili celo Novičevo ženo, dojemate? ( Brez problema pa so mimo ,,karaule” odkorakali režimski mediji, zanesljivo sem prepoznal Večerove in Planetove mojstre laži).
  Dobil sem tudi informacijo (nepreverjena), da tožilka Žgajnarjeva ni pustila pričati Noviču v korist objokani materi umorjenega dr. Jamnika ! Verjamete, dojemate, ste še na nogah?
  Sodba bo razglešena čez nekaj minut, ob 12. uri. Nimam dobrega občutka. Obsodilna sodba je terminsko postavljena prav pred sam praznik, idioti jo zaradi đingl bels sploh ne bodo slišali.
  Vrhunsko izpeljan sodni umor. Še Berija bi zardel ob taki profesionalnosti slovenskih udbomafijskih bratov!

  • rrrrr

   Dodajam še nekaj utrinkov:
   1 Zaključ.. obravnava je bila NAMENOMA iz 6.12 prestavljena na današnji dan, zato da ne bi mogel g. Anton Jamnik (oče umorjenega) pričati v korist Noviču ( pred dnevi je bil operiran in za to je Udba vedela!) in seveda po operaciji človek ne more nikamor. Vabilo so mu hoteli vročiti z detektivom, pa je go. Jamnik povedala, da k njim ni bilo nikogar. Saj vemo, tako kot udbo-medijsko vročanje pošte JJ !.
   2 Prav zato je svojega moža na predlog obrambe želela nadomestiti ga. Ana Jamnik, 83 let (mati umorjenega), tudi v Novičevo korist, pa ji senat NI DOVOLIL! Razumete tako sodstvo v državi, kjer starši žrtve želijo pričati ,,morilcu” v korist!? In naprej, ali razumete tudi to, da se kompletni pravosodni sistem, ki bi moral braniti pravico, spravi na nedolžnega ,,morilca” tako, da morajo ,,morilca” braniti starši umorjenega? Absurd absurda.
   3 Odločna in poštena gospa bi sodni mafiji skoraj prekrižala načrte, saj je bila, kot ste videli, v TV izjavah zelo odločna in je Noviča razbremenila.
   4 Na obravnavi so bila nejasno slišana tudi imena , Pejovnik, Golubič, itd. vendar je bil zapis večkrat brisan ali cenzuriran, a mafijcev niso niti zaslišali. Mi verjamete?
   5 Mednarodna opazovalka iz ZDA ga. M.L. Kling, ki so jo prav tako kot nas pustili zunaj na mrazu, se je spoznala z go Jamnikovo. Poleg tega nam je obljubila, da bo s stem konstruktom seznanila vso svetovno javnost in s OSEBNO in z vsem svojim VPLIVOM zavzela za ta primer. Kaj takega v vsej svoji službi še ni videla, doživela, čeprav je trda profesionalka!

   Včeraj je bila najdaljša noč, danes je dan JLA. Ob dvojnem prazniku najgloblje človeške teme in zlobe si bo Globoka država nazdravila s krvjo nedolžnega (in njegovih najbližjih), nato pa ob zvokih džigel belz, za naš denar, mirno odpeketala na Karibe. ….
   Ampak vsako dno nosi v sebi že nek optimizem. Pot gre lahko potem le navzgor…

 • von Rhein

  Levake prekleto malo briga samostojna Palestina. Vse v zvezi s tem je čisto prilizovanje mohamedancem in pošiljanje signalov …mi smo z vami.Briga njih palestinski narod,njim (levakom) je pomembno,da so njihove riti kolikortoliko na varnem pred njihovo agresijo.Preizkušeno že v Jugoslaviji,ki je podpirala teroriste,jih šolala in v zameno za orožje dobivala nafto,ki jo je bilo vedno premalo za promet in proizvodnjo.

 • janez cepec

  Janša je pravi vizionar, poleg tega, de je ljubljeni vodja, samozvani disident, pesnik in pisatelj, dobri pastir, pa še pa još, je od nedavna tud prerok, no ja, on je koaliciji prerokvou že leta 14, parav avtor. sam mau me čudi, de tak vizionar kot je, še ni pogruntu, de je ON sam passe, de je cokla za stranko in desnakarje, skratka zreu za penzijo. jebeš tacga vizionarja

  • Alojz Veselič

   To ravno je največja nočna mora takim vam podobnim političnim modrecev???!!

 • Osti jarej

  ..izrael domuje v ukradeni državi……svoboda palestini

  • janez cepec

   jest sm za, če ne bi teh Čifutov Amerji podpiral, bi že vild hudiča. Dolfe j’ že vedu, zakuga jim je kuru pod ritjo

 • Kosobrin

  Pometimo pred svojim pragom.

  • janez cepec

   ja za to pa je metla premau, še z bagerjam se ne bi prebiu skoz usa svejnarija

  • Caetano

   Naš prag je umazan zaradi levičarske vlade. Madžari, Poljaki, Čehi so se vzdržali glasovanja v OZN o pritisku na Trumpa za preklic priznanja Jeruzalema, kot izraelske prestolnice. Mi pa smo glasovali za.

   • janez cepec

    svinjarija je bla že prej, pa je vaš veliki vodja ni počedu, ampak svoj drek gor nakladu. zdej pa mamo, kar mamo.

    • Caetano

     Svinjarija težke kategorije je od zime 1941 kot je pravilno napisal spoštovani g. kolumnist Iršič. Kar je čistega je v glavnem prav Janša ali pa njemu podobni počistil v kratkih svetlejših obdobjih za Slovence.

     • janez cepec

      ja,ja, usrou se je, pošten povedan usi so isti. komunisti=janšisti

     • Caetano

      Janša je mož, ki se ne podela še pred takšno nevarnostjo, kot je udba ali KOS. In to je tudi že dokazal.

     • janez cepec

      ja, ja, taprau disident je biu, umes je pa mau srbohrvščino obnavlu uz sljadoljed

     • Caetano

      Janša je doživel politični teror in pa še nekaj na bolj subtilne načine ga doživlja še danes.

   • Olga_10

    Še Hrvati so se vzdržali!

    • janez cepec

     so jim Amerji ukazal, koko morjo glasvat

   • OrangeHitler

    Ne, naš prag je umazan zaradi desničarske vlade.

    Vidiš kako lahko je s prstom kazati na druge?

 • tarantela

  Prej ali slej bodo Palestinci dobili svojo državo, saj živijo na ozemlju Palestine!

  • tramal

   Dobili so jo ,pa so jo z terorizmom zapravili.

   • hle

    Žideki so jo ustvarili leta 47 z terorizmom zakaj se to načrtno pozablja

    • sprehajalec

     Židje so si jo pošteno priborili. Arabcem so jo pa dali Angleži in francozi. 5 arabskih držav je 15.05.48 napadlo Izrael, z namenom, da vse Žide pobijejo. Od prvega do zadnjega. to je bil edini vojni cilj.

     In še danes je. S takšnimi se lahko pogovarjaš samo čez nišan puške…

     • janez cepec

      merek, se reče, merek, po naše

     • sprehajalec

      To sam takšn uporablate janez, k louske strelate…

     • janez cepec

      borim se za materin jezik, vedrug pa sam lapate neki ke u tri krasne, tko kot vaš prerok, k je sbohrvašk na sodišču govoru. pičkica, ni upu translejterja zahtevat.

     • sprehajalec

      Ivan janez je med drugimi tudi poliglot, zato ne potrebuje translejterja.

      To ga taki nucate, k ste bl švoh z jeziki.

     • janez cepec

      če znaš slovensk, an mau anglešk pa srbohrvašk, glih nisi prou močan na jezikih, ane?

     • sprehajalec

      Ivan janez tekoče guvori kr neki jezikov. Neb biu tak uspešn literat, č neb biu dobr pa posluha meu za jezike. da npišeš taka zgodovinska dela, morš velik tujh knig prebrat.

     • janez cepec

      ni ti pomoči

     • Tone

      Ivan Janez je spregovoril angleško že v zibelki.

     • sprehajalec

      To ne, čez nekaj let pa.

     • hle

      Toliko pošteno da so malo pred tem Palestinski voditelji družno zleteli v zrak

     • sprehajalec

      Ti v principu opravičuješ arabski napad na Izrael en dan po ustanovitvi in poboj milijona judov, ki bi sledil ob arabski zmagi? ker je to gotovo, pobili bi vse, od prvega do zadnjega.

      vendar so izraelci premagali vse, sedaj pa cvilijo podporniki arabcev, pa palestinci pa to. kako so že rekli nekoč pri nas? Narod, ki se bori za svobodo in svoj obstoj je nepremagljiv, hle.

     • hle

      Nikogar ne opravičujem govorim o dogodku ki se je zgodil prej in je bil razlog za arabski napad pa če se prav spomnim so nam tudi za Jugoslavijo svoj čas trdili da je nepremagljiva

     • sodnikisozločinci

      Ja pa Črnogorci in Rusi so najmočnejši, zdaj so to Izraelci in Američani.

     • sodnikisozločinci

      Rusa i nas ima najviše, tudi to so govorili Črnogorci.

     • sprehajalec

      In ta razlog za arabski napad je bila ustanovitev izraela ali kaj? kaj nimajo dovolj 15 milijonov kvadratov. Teh 20.000 km2 jim gre v nos?

      Malo na Hrvate pa Jadran vse skupaj spominja, pa na zaliv.

     • Tone

      Palestinci imajo samo Palestino.

     • sprehajalec

      V mislih imaš verjetno palestince judovse veroizpovedi.

     • Tone

      Danesnji Palestinci so muslimanske ali krščanske veroizpovedi.

     • sprehajalec

      Praviš, da je judaizem izključen iz palestinske skupnosti, kljub dokazom o 3000 letnem kontinuiranem bivanju na teh področjih?

      Krščanski Palestinci so pa samo v Izraelu. Drukhe izven meja bi jih pobili. zato imajo srečo, da je Izrael.

     • Tone

      Kako pa so kristjani tam preživeli 2000 let, ko ni bilo Izraelske države, da bi jih ščitila? Samo za primerjavo: judi so iz krščanske Španije prebegnili v arabske države, tudi v muslimansko Sarajevo, kjer so preživeli do današnjih dni.

     • Tone

      Torej so Palestinci nepremagljivi!

     • sprehajalec

      Pravi Palestinci so judovske vere. Tam so bili že za časa kristusa.

     • Tone

      Tvoji Palestinci sebe imenujejo Izraelci.

     • sprehajalec

      Tvoji pa sebe Arabci.

     • Tone

      Ne, sebe imenujejo Palestinci. Arabci so tudi Sirci, Iračani, Jordanci, Egipčani, Libijci, Tunizijci, Alžirci…

     • sprehajalec

      Lažeš Tone. V socializmu se je učilo v šolah, da gre za en arabski narod, ki so ga imperialisti ločili z ravnilom.

      palestinci so produkt metelkove pa Roga. Niti kriterija ne izpolnjujejo: Narod = Država.

     • Tone

      Kaj me briga, kaj si se ti učil v socialističnih šolah, jaz govorim o tem, kaj je sedaj.
      Arabce druži predvsem jezik, sicer pa imajo različne identitete. Tunizijci vedo, da niso Alžirci, ne glede na imperialistična ravnila, čeprav so oboji Arabci po jeziku. Ali misliš, da bi Izrael dovolil, da se ozemlje z “arabskim” prebivalstvom priključi Siriji, Libanonu ali Egiptu? Ne, oni želijo samo ozemlje, ki naj bi jim, ga podaril Jahve, prebivalce pa bi pregnali, kot jim je naročil bog v bibliji. In to se tebi zdi super rešitev. Miloševićeva šola!

     • sprehajalec

      Ti zanikaš vso modrost doktorja Beblerja, Speransa Kardelja in podobnih kalibrov. Kdo pa si ti, da se čutiš bolj modrega od njih?

      Poslušaj tone, zapomni si, palestince je kreiral KGB konec 40 let. Če Izraela ne bi bilo, bi bili tam nekaj kozojebov, ozemlje pa bi bilo razdeljeno med Egipt, Sirijo in Jordanijo. Ti pi se pa vsajal nad kratenjem pravic ljudstva Tutsi v Ruandi. nekaj pač morate levičarji imeti, da se vsajate.

     • Tone

      Razni Beblerji in speransi meni dol visijo. Mali Janezek si levičarja ali komunista predstavlja tako kot ti.
      Mene tvoja amaterska gostilniška zgodovina sploh ne zanima. Dokler boš ljudi ustvarjene po božji podobi imenoval kozjejebi, si pa sploh neverodostojen sogovornik in nula od človeka.

     • sprehajalec

      Aha, Ultralevičar! nadgradnja dobrega starega komunista oziroma njegova europeizacija. Stara faca v novi izdaji, polepšani.

      če se nekdo plodi kot zajec, brez skrbi za prihodnost svojih otrok, potem ni drugega kot kozjejebec. daleč od božje podobe. Za katero je značilna skrb za svoje potomce.

      Tile tvoji palestinci so se namnožili od 1,2 milijona leta 1948, do 12 milijonov danes. To pomeni, da kot bi se 1,5 milijona Slovencev v istem času namnožilo na 15 milijonov. Sedaj si predstavljaj, ni dela ni prihodnosti. Torej ti gre politika po glavi, samo z nemiri lahko nekaj morda pridobiš…

  • sprehajalec

   kaj Židje pa niso palestinci, in kljub temu, da živijo na ozemlju Palestine. Konec koncev palestinci judovske veroizpovedi že imajo državo, to imaš prav.

 • Krtača 20

  A ga je kdo kaj vprašal? Tih nej bo.

  • janez cepec

   kerga? kdo?

  • tramal

   Aje tebe zguba kdo kaj vprašal?

  • sprehajalec

   Dolančev Faks za bežigradom, že 70 let trosi neumnosti in laži o Izraelcih Krtača. Tudi tebi je zmešal glavo…

   • janez cepec

    kdo j’ tud hodu na ta faks, aja vaš samozvani disident, al so mu na faxu pamet zjebal, al je pa že natur fuknen

    • sprehajalec

     Literat z bogatim literarnim opusom in mislec, ter partijski disident Ivan janez, je tudi nekaj časa hodil na Dolančev faks, to je res. Ko je spoznal, kakšne zablode se tam poučujejo, ga je ekspresno zaključil in odšel.

     • janez cepec

      jaki literat in disident: kot rečeno, njegov opus obsega 4 (štiri) knjige z rdečo partijsko knižco vred, eno pesmco je napisu (Toninu, hm sumljivo), pa mau se je na
      Dobu sprehaju. ne vem, če je to dost za disidenta, al bo pa treba JJ-u prilagodit pomen besede disident. 100 krat sm ti že to razložu, de je JJ deleč od disidenta, zdej ne vem, a si pozabljiv, al si res tko prfuknen, de ne kapiraš. zna bit, de je to drugo.

     • sprehajalec

      Toj zmešana slovenija janez. če usi gobcate kot prfuneni s normaln. zato maš ta občutk, da si.

     • janez cepec

      teb tud manka kol terapija, že vidm, isti butl si kot Janez aus Begne

     • sprehajalec

      Č bte med ribe spustu Janez, bse čez en čs tud sam začeu pučutit riba.

      To nardi kratka pamet.

     • janez cepec

      ti že veš

     • Tone

      Edino spričevalo, ki ga ima, je s tega faksa. Pa prištinski doktorat.

     • sprehajalec

      včasih je veljal faks za eminentnega, saj je nosil ime enega najpomembnejših likov takratne države, Staneta Dolanca – Jurčka – Dolančev Faks. Takrat, ko ga je ivan janez obiskval.

      Vendar ti časi so že davno mimo.

     • Tone

      In med tem je diploma pridobila na ugledu? Zdajšnja brez Dolenčevega imena pa ga nima?

     • sprehajalec

      Sedanja brez Dolančevega imena je brez vrednosti, saj ni služb v gospodarstviu za poklice tega profila. nekaj poiskušajo z RTV kjer jih je vseh skupaj 2500 oziroma kar nekaj generacij Dolančevega faksa skupaj. Vnedar pa zmanjkuje denarja za vse te načrte. Oziroma še ta ki je je sposojen.

  • Olga_10

   Kučan? Jasno, kaj pa dela penzionist na Hanzi! Saj ni zunanji minister, da se meša v Španske notranje zadeve! “Tih naj bo.”

 • tramal

  Bravo Janša ,dobro razloženo.Vsak bedak lahko vidi da so muslimi prvi napadli izrael in ta jih je razbil v sedmih dneh ,čeprav je bilo takrat samo tri miljone izraelcev ,muslimov pa dvesto miljonov.Upam pa da bo mosad tega butastega erjavca čim prej spravil dva metra pod zemljo.

  • Tone

   A maš mosadovce za teroriste?

   • Tone

    A je mosad njihova udba?

   • tramal

    Nikakor ne.To je organizacija ki spravlja parazite s tega sveta ,takšne kot je korl kahla rjavc.

    • Tone

     Še noben terorist ni pospravil poštenjaka. Vsi pospravljajo parazite, vsak po svojem okusu. Torej?

 • Boris_j

  Se strinjam, da morajo še kako biti izpolnjeni pogoji za dve državi. Prvi in najpomembnejši pogoj je, da se Izraelci nemudoma spokajo z vse pokradene zemlje po l. 67′ in na njej nelegalno stoječih hiš. Brez fizičnega ozemlja kajpaj ni države.

  Ker pa nismo barbari, da bomo Izraelce kar takoj metali iz nelegalnih naselij, naj se najprej Palestino vsaj formalno prizna, potem pa izvede tudi ta nujen pogoj, ki bo vsekakor izjemno dolgotrajen in ne bo nastal čez noč. Najprej naj se torej naredi tisto kar se da narediti hitro, potem tisto kar se da narediti bolj postopno.

  • janez cepec

   kv če bi, tko čist slučanj, kešn kres zakuril, gor na Golanski planoti, pa se Izraelcem ne bi blo treba spokat?

   • sprehajalec

    Kwa janez a ti aludiraš na delouca, levaka pa socjalista Adolfa? D te ni sram.

    • Olga_10

     Kučan? Pravi komunistični udbaš in terorist! Da ga ni sram!

     • OrangeHitler

      Hahahahaha
      Ne pozabi na Soroša!!!!

     • Boris_j

      Haha, ane? Na tej usekani strani lahko odpreš temo o jedrski fuziji, pa se bodo not prikradli Kučan, Soros, migranti in seveda Udba. Fuknjeno.

  • sprehajalec

   kakšen pacek si pokvarjen, Boris. Izraelcem bi odrekel 20.000 km2, Arabci imajo pa že itak 15 milijonov km2.

   poleg tega, če bodo izraelci šli, bo za njimi požgana zemlja, palestinci so pa dokazali v zanjih 70 letih, da nič ne zraste, razen ciganskim podobna naselja. tako, da s tem ne boš rešil problema Boris. vsi se bodo pojavili v Europi.

 • Jure kavčičeu

  Na pol resnica je tale zgodovinska pripoved. Izraelu so bile določene meje, okrog je živelo arabsko prebivalstvo. Agresor so bili Arabci, drži, vendar ne mi z nekimi lame izgovori v stilu “zaradi te tragične izkušnje holokavsta je Izrael postal trdoživ narod, ki je pariral stokrat močnejši vojaški sili”… že od začetka so imeli ogromno podporo mednarodne skupnosti, zahodnih sil itd. Še danes jim ZDA dobavlja orožje, Izrael je ena izmed 9 držav z jedrskim orožjem + ravno tako kot Severna Koreja v državo Izraelci ne spustijo mednarodnih opazovalcev, ki bi pregledali količino in stanje orožja.
  Ker se Izraelci, glavne zvezde najbolj poznane knjige na svetu, počutijo večvredne in enostavno upravičene do posesti določenega kosa ozemlja, si upajo izvajati genocid nad arabskim prebivalstvom, Hamas je nastal zaradi teh grozot, ne kar sam od sebe. Akcija Izraela je nato sprožila reakcijo med muslimani. Izrael krši vsa določila mednarodne skupnosti, saj poseljuje okupirano ozemlje, vso legitimnost teh dejanj črpajo iz stare zaveze, kar je bizarno. Koliko časa boste še igrali na karto “antisemitizma” in brezglavo podpirali državo, ki sistematično okupira in pobija ljudi za najmanjše prekrške, za izražanje ponosa nad svojim narodom, ki obstaja in bo dobil državo, pa če se Trump in vsi podporniki teh izrojencev prekoljete na dvoje od besa.

  • sprehajalec

   15.05.48 je imelo 5 držav Arabske Lige, ki je napadlo Izrael, ustanovljen prejšnji dan samo en vojni cilj. Pobiti vse jude in jih vreči v morje. Danes bi juričescu sicer cvilil, da so določene zgodovinske okoliščine sicer dopuščale takšen obračun z milijonom pobitih judov. Tako, kot Juričescu najde tudi opravičilo za holokaust, ki so ga izvedli delavski socialisti. Zato, ker so pobijali jude.

   Izrael ima že dolga leta 200 bojnih glav, to je bilo objavljeno že pred 30 leti in ni to nikakršna novost, ki si jo odkril.

   genocid je preprosto izmišljen pojem, veliko večji je bil namreč genocid izveden nad meščanskimi Slovenci, maja in junija 1945. pa kasneje. Ker nihče ni pobil več palestincev, kot arabski jordanci, v akciji imkenovani črni september. Poleg tega, če bi šlo za genocid, ne bi bile številke naslednje;

   leta 1948 je bilo 1,2 miljona palestincev. danes jih je 12 milijonov, od tega 2,1 milijona v Izraelu.

   če pogledamo slovenske številke, jih je bilo leta 1948 1,5 milijona, danes 2 milijona. Če bi se Slovenci plodili kot Palestinci, oziroma kot se zajci, bi bilo pa danes 13 milijonov Slovencev.

   pamet v roke Juričescu, pa ne piši neumnosti. dovolj si star, da jih prenehaš pisati.

   • Jure kavčičeu

    Kako površno in pristransko interpretiranje dejstev, kot bi bil v osnovni šoli.
    Judov je bilo 5 milijonov, danes jih je 10 milijonov več, torej Hitler ni izvajal holokavsta. A tako se to gre? Zanimiva indukcija, kje si se to naučil, v sedmem ali v osmem razredu? Pred 30 leti je Izrael imel 200 bojnih glav. Torej jih ima toliko tudi danes, čeprav ne dovolijo nikomur tega preveriti. Hmmm, sigurno nič ne skrivajo ti pošteni ljudje. Arabci so napadli Izraelce, torej le ti lahko sedaj okupirajo ozemlje nekega tretjega naroda in tam kljub prepovedi gradijo naselja. Ti si me udaril, zato te jaz lahko desetkrat udarim nazaj. Taka logika obvelja v osnovnošolskih prepirih ne pa v mednarodnih odnosih.
    Pa zakaj se sploh trudim z vami, itak se že v naprej odločite kaj je resnica in je vse skupaj brezveze. Si se tudi doma izmislil da je 14+8 enako 25 in si potem obtožil vzgojiteljico, da nima pojma ko ti je povedala da se motiš?

    • sprehajalec

     #Judov je bilo 5 milijonov, danes jih je 10 milijonov več#

     Juričesku, premalo veš, da bi debatiral. Če bi bilo Judov 5 milijonov in bi se razmnoževali kot arabci, bi jih bilo danes 30 milijonov.

     Samo Poljska je imela 3 milijone judov, Sovjetska zveza 2,5 milijona, pred drugo vojno. Nemčija pol milijona, Romunija 1 milijon, Madžarska pol milijona itd. pa Francija 225.000, Grčija 100.000, itd. Sva že čez 5 milijonov, pa Ameriških 5 milijonov nisva štela? Seveda ga je delavec Adolf izvedel, v Izrael je je šlo samo še milijon, preživelih.

     Poslušaj, Ob nastanku Izraela, je bilo cca. milijon Judov in cca. milijon Arabcev. Danes ima Izrael 8,7 milijona prebivalcev, od tega odštejev Sovjetske jude, 0,9 milijona, Arabce 2,1 milijona, 0,8 milijona pregnanih judov iz drugih arabskih držav, Torej se je prebivalstvo Judov povečalo od 1 milijona s priseljevanjem iz vsega sveta na 4,8 milijona.

     V istem času pa se je število palestincev iz 1,2 milijona povečalo na 12. Kljub kao genocidu, preganjanju itd. in veš zakaj? ker imajo judje normalne stopnje rodnosti, Palestinci pa imajo zajčje stopnje rodnosti.

     Arabci = Palestinci. Eno in isto, Poglej učbenik za 8. razred osnovnih šol. Palestinci so arabci. pa če se v tla vržeš, pa kričiš, so. Še enkrat, med Arabci in palesstinci ni nobene razlike. oziroma tistimi, ki se imenujejo Palestinci. ker pravi Palestinci so Izraelci.

     #Ti si me udaril, zato te jaz lahko desetkrat udarim nazaj.#

     Sedaj ti še enkrat povem, vojni cilj Arabcev od leta 1948 se ni spremenil. In to je pomor vseh judov, ki bi jih našli. In ti ob takšnem vojnem cilju se zgražaš, ker udarijo izraelci nazaj.
     Brez argumentov zagovarjaš ciganske naselbine v gazi in na zahodnem bregu, kar je skregano z vsako pametjo. Zapomni si: Izrael in Slovenija sta dva prijateljska naroda.

     #Pa zakaj se sploh trudim z vami, itak se že v naprej odločite kaj je resnica in je vse skupaj brezveze.#

     edina tvoja pravilna ugotovitev. pa ti še povem zakaj juričescu? zato ker nisi dorasel debatam na temle portalu, Se pa čutiš zafrustriranega.

     • Jure kavčičeu

      Kaj natančno želiš povedati s temi podatki o rodnosti? Da je ne bi smeli imet? A ni to tisto kar si klerikalci najbolj želite in najbolj spodbujate? Pa zakaj je slaba stvar, če so Palestinci Arabci. Vem da so in nimam problemov s tem, če si slučajno mislil…

     • sprehajalec

      Naj jo imajo, pa naj ne hodijo potem v Europo.

      pa tudi pomoči ne. Sem upokan, najdem brezpravno Ajšo, ki postane stroj za rojevanje, pa 10 otrok skače napol nagih okoli pločvinastega sluma. Pa socialno kasiram.

      Vrste, ki se preveč namnožijo za svoj življenski prostor, se začnejo pobijati med seboj. in to se tam doli dogaja.

  • janez cepec

   kot rečeno, Izraelci uhka drek mešajo na Bližnem uzhodu tok cajt, dokler jih bojo idijoti ala Trump podpiral

   • sprehajalec

    Levičarji boste tudi toliko časa mešali drek po Sloveniji, dokler vas bodo bankirji podpirali.

    • janez cepec

     jest sicer nism levičar, bojo pa levaki mešal drek tok cajt, dokler boste vi Janšo podpiral. tle si pa zadev srž problma

     • sprehajalec

      Keširao te janez, da tuki pluvaš čez Ivana janeza. Praute, Ivana janeza se rešte, pou pa dobr. je en tak klukc k ti enkrat pisou, Ivana janeza pospraumo na Dob, pol pa še Zokija. Ivan janez je šu na Dob, Zoki je pa farmaceuteke porivu. pa 16 miljonov so mu brisal

      bedaki. zato pa Zoki uspeva, kste taki bedaki.

     • janez cepec

      pa dej povej, kje talajo dnar, jest nism še nč dubu

     • sprehajalec

      tebe še plačajo ne, tok s cepec. Zarupotej, pa boš dobu.

     • janez cepec

      zdej s’ me pa najdu, prznam

     • Alojz Veselič

      Janši želim še dolgega življenja v politiki da nekateri ne boste mogli spati od skrbi !!?

     • hle

      Edini ki lahko mirno spijo ob tem dejstvu so levaki kajti toliko časa se jim ni treba bati da izgubijo oblast

     • sprehajalec

      če bi se pogovarjali pošteno hle, pa da bi res v vse skakli, pa jih hoteli pospraviti, vsegliharji. Potem bi morda še celo razumel.

      tako se pa vaše vsegliharstvo zreducira na Ivana janeza, pa stavek, vsi so glih. Zokija pa lahko za khurac potegnete. Tu se pa vaše vsegliharstvo konča. zato ne morem drugače, kot da zaključim, da tebe, pa cepca, pa Krtačo pa podobne like pravzaprav pošilja Zoki. Oziroma se spravljajo na tistega, na katerega si upajo, Ivana janeza.

     • hle

      Če hočeš pošten odgovor ko je Janez prevzel glavno vlogo na desnici tam ob prelomu tisočletja je bilo razmerje levico in desnico nekje 50-50 danes pa ima desnica le še dobro četrtino podpore to je vaš rezultat budale hudičeve

     • sodnikisozločinci

      V tem času so si levaki zahrbtno navlekli kakih 200000 volivcev iz bivše Juge in tretjega sveta ter jim podarili državljanstvo. V Sloveniji ne more nobena slovenska narodna stranka dobiti 50 % glasov, ker bi zanjo moralo voliti preko 90 % Slovencev, ker bi bili vsi ne-Slovenci proti njej. Slovenski narod si lahko povrne svojo ukradeno domovino nazaj le z vojno.

     • sprehajalec

      Pa veš zakaj? Ker je še vedno želja Slovenca živeti socialistično. Za malo dela mnogih, dobra plača.

      To je teh 50 milijard, ki jih je Slovenija dolžna. Financira to “socialistično”. In tako kot v lokalnem društvu česarkoli že, je naloga predsednika “da rihta denar”, ostali pa pametujejo. Tako je to v Sloveniji, menjamo obraze, ki bodo rihtali denar. Ko ga ne zrihta dovolj, je na vrsti Nov obraz.

     • hle

      Ne gre se zato da bi želeli socializem gre se za to da človek ne mara radikalnih sprememb za teh 50 miljard je ravno toliko kot leve zaslužna tudi janezova vlada takrat so nas zasuli z denarjem in nam napravili balon

     • sprehajalec

      O radikalnih spremembah ni nihče leta 1947 nikogar vprašal. samo šus v glavo.

      Strukturna neravnoveskja te družbe z pridihom starega (naše + državno = naš ponos) so posledica dejstva, da je bil 26.06.91 samo nov dan in nič drugega. Vse je ostalo enako, navade principi, filozofija, razmišljanje, pa tudi zapufavanje. vse kar je bilo značilno za propadlo državo.

     • Tone

      Nehajte že pačit to lepo Slovenščino! Ne reče se: gre se za, ampak gre za to in to.

   • etrusk

    Vedno so ljudje , tisti ki se imajo za pametne , so najbol butlni . Toliko butlni , da niti na vedo da so butlni.

    • janez cepec

     u špegu poglej, pa boš Butl vidu. Butl

 • Franjo Trojner

  Ma kaka Palestina, ukvarjajte si vi glavonje raje z nakopičenimi problemi doma!
  Rjavec se naj raje briga za upokojence, mnogi upokojenci danes tudi zaradi slabe politike Rjavca živijo slabše, kot mnogi palestinci.
  Židan se naj raje briga za naše gozdove, da jih ne bo Lobadar pojedo in bomo potem tudi v Sloveniji imeli krajino, kot je danes tam v palestini.
  Cerar pa naj raje poskrbi za našo pravno državo, državno blagajno, gospodarstvo in predvsem zdravstvo, ker ne manjka več dosti, da bo vse našteto popolnoma enako ali še slabše, kot je danes v palestini.
  Same lape so totih iz Cerarjeve vlade, koalicije, vsepovsod, kjer treba samo lapati so vedno prvi, tam pa, ko je potrebno kaj narediti pa jih ni nikjer! Narcisoidni nastopači v 4 letnem mandatu niso uspeli speljati niti ene samcate nujno potrebne reforme. K vragu idite in nikoli več na oblast!

 • Hun

  vazn da je Kosovo republjik priznal Jajo sipac

  • Olga_10

   Ne morete pozabiti, ko so jih dobili od “Jajota” po pi… brača iz Beograjskega pašaluka….?

   • Hun

    primitivnost desnicarska

    • rabbit

     Govori kralj primitivizma.

     • Hun

      sj desnicarji ste po defoltu nazadnjaski vm liberar ne disi

  • tohuvabohu

   Dej, smrkovec, umiri se.

   • Hun

    od smrkovca dobis uhka po picici rasisticni

 • Franjo Trojner

  Upam, da Vam je jasno g. Janez Janša, da bi vsi tisti, ki so danes pripravljeni priznati Palestino takoj priznali tudi Jugoslavijo z obstoječimi mejami in enopartijskim režimom izpred leta 1990.

 • Olga_10

  Teroristi sodijo pred sodišča in za zapahe! Terorizem je zavržno dejanje, saj so žrtve teroristov nedolžni ljudje, od otrok, do starcev! V sodobni družbi je nesprejemljiv, ne glede na cilje! Hamas je teroristična organizacija!
  Slovenska vlada s Cmerarjem in Erjavecem kot zunanjim ministrom, ruši ugled države na vseh koncih! Vladajoči so izgubili so vsak kompas!
  Lezejo v rit Putinu, agresorju na suvereno državo in se upirajo sankcijami proti Rusiji, blatijo Ameriko, njenega demokratično izvoljenega predsednika! Ameriška prva dama, Slovenka, mora preko sodišča terjati odškodnino za klevete proti sebi!
  Obenem se Erjavec hvali, da je lahko Slovenija “mediator” med Ameriko in Rusijo… Kučan, zadnji šef komunistične partije in zločinske Udbe, pride navijati na Hanzi za priznanje Katalonije…človek, ki mu samostojna demokratična država Slovenija ni bila nikoli “intimna opcija”!
  Od Hrvaške zahtevajo “frajerji” spoštovanje arbitraže, sami pa kršijo vse, kar lahko, od prodaje NLB, do prikrivanja pranja terorističnega denarja….
  Sedaj pa se solo akcija priznanja Palestine!
  Skrajno debilno! Izstavimo jim račun na volitvah!
  Vsi na volitve! Za Slovenijo gre!

  • andreas82

   Povej to nacionalki in tistemu njenemu zavitemu novinarju, ne poznajo sramu skrajni levičarji, cel sistem đihadističen pri nas!

  • Franjo Trojner

   Bojim se draga Oga, da nam SLOVENCEM narodu, ki izumira ni več pomoči. Gospodu Janezu Janši bodo sile zla/udbomafije za vsako ceno preprečile naskok na oblast, ker predobro vedo, da je eden izmed zadnjih domoljubnih, klenih Slovencev, ki jim lahko poseka vse vezi preko katerih obvladujejo državo/kapital. Žalostno je že danes vedeti, da stranka SDS, ki bo gotovo zmagovalka parlamentarnih volitev 2018 ne bo postavila nove vlade/koalicije. Račun se zaradi ostalih micenih strank na desnici, ki na volitvah pobirajo glasove na politični desnici, a nato ne prestopijo parlamentarnega praga enostavno ne izide. Micene stranke SLS, Kanglerova nova SLS, Primčeva stranka in stranka NSi bi se morale povezati in na naslednjih parlamentarnih volitvah nastopiti skupaj, kar pa žal še vedno ni mogoče, ker jastrebe znotraj njih bolj skrbi za njihov položaj, prestiž, EGO, kot za stabilno, bogato in ugledno SLOVENSKO DRŽAVO IN BLAGOR LJUDI. Morda se na političnem prizorišču znova pojavi Jelenčičeva NS in pobere do 5 morda 7% glasov volilnega telesa, kar pa znova ne pomeni prav nič, ker pri Jelinčiču nikoli ne veš katero politično grupacijo bo podpr.
   Jasno je tudi, da bodo nikoli neodvisni in nikoli nepristranki dominatni mediji, kot vedno do sedaj podprli kandidata, ki ga bo po Pahorju/Židanu, predvsem pa Jankoviću, Bratuškovi in Cerarju ponudila blazno bogata tranzicijska levica, kar pomeni, da bo lahko že danes faforiziran populist Šarec ponovil volilni rezultat, ki ga je na zadnjih parlamentarnih volitvah dosegla danes pri državljanih nepriljubljena stranka SMC. Dejstvo je, da bo po tem pričakovanem scenariju novo koalicijo, vlado znova stavila politična levica, najverjetneje v sestavi Šarec mandatar v koaliciji s sranko SD, SMC in morda, če bo potrebno za ustavno večino še z stranko ZL. Erjavec z Desus tudi, če pride v parlament tokrat v koaliciji gotovo ne bo. In ta leva ustavna večina me skrbi, ker lahko še bolj postavi SLOVENSKO DRŽAVO NA GLAVO, kot je to že storila zdajšna Cerarjeva s pomočjo glasov ZL.
   Že zaradi vseh naštetih dejstev bodo morali intelektualci na politični desnici stakniti glave in poizkusiti prepričati predvsem Ljudmilo Novak Nsi, Marka Zidanška SLS, Franca Kanglerja Nova SLS in Aleša Primca GOD , da ustanovijo neko novo stranko, ki bo sposobna pritegniti 20 in več % volilnega telesa in nato skupaj z stranko SDS postaviti po dolgem času znova desno vlado.

 • Boris_j

  Nima smisla, da se valimo po časovnem traku gor in dol. Magari v l. 48′, z namenom, da relativiziramo etnično čiščenje nad Palestinci. Ali pa še slabše, da trobezljamo kot Netanjahu o nekakšnem kralju Davidu, ki najverjetneje sploh nikoli ni obstajal.

  Ključno je seveda l. 1967, Šestdnevna vojna, ozemlja, ki jih je Izrael zasedel v tej vojni in jih še do danes okupira. In pa vse pomembne resolucije, ki so bile sprejete s strani mednarodne skupnosti, da prisilijo Izrael, da v imenu mednarodnega prava spoštuje pravice Palestincev in jih še vedno ne.

  Še posebej pomembna je resolucija Varnostnega sveta ZN št. 242 iz. leta 67′, takoj po izraelski vojni zasedbi palestinskih ozemelj. Sprejelo jo je 15 držav, stalne članice: ZDA, Francija, VB, Sovjetska Zveza, Kitajska in nestalne: Argentina, Brazilija, Bolgarija, Kanada, Danska, Etiopija, Indija, Japonska, Mali, Nigerija.

  Vsi po vrsti ZA, ni bilo glasu proti, ni bilo abstinence.

  Najpomembnejše (ne pa vse) točke resolucije 242:
  1. Umik izraelske vojske iz (takrat) nedavnih okupiranih ozemelj,
  2. Doseči pravičen dogovor o stanju palestinskih beguncev,
  3. Poslati posebnega predstavnika na Bližnji vzhod, ki naj bi spodbujal in pazil na implementacijo resolucije,
  4.Poročanje Generalnega sekretarja ZN Varnostnemu svetu o napredku resolucije.

  http://www.un.org/Depts/dpi/palestine/ch3.pdf

  Tako, zdaj pa marš na delo Izraelci. Žogica je že dolgo na njihovi strani. Svet čaka že 50 let, da se ta resolucija izpolni, pa tudi mnoge druge. Pa upam, da se je pleško na vrhu česa celo naučil.

  • janez zorman

   Ko napadeni malček “za odškodnino” pobere zemljo arabskemu okupatorju, je resolucija 242 čisti nesmisel.

  • stajerc5

   Na kateri “bausteli” si pa poslusal tisto; Mars na delo!??

  • sodnikisozločinci

   Tisto resolucijo si lahko v rit vtaknejo. Čeprav jo je takrat podpisala tudi ZDA, je pa zdaj ne podpirajo več. Slovenija, tako pravite levičarji, je pravna država, v kateri pa pravosodje deluje po principu, da se zmagovalcem ne sodi, zato tudi niso sodišča obsodila nobenega partizanskega zločinca zaradi povojnih pobojev. V skladu s slovensko sodno etiko in sodno prakso ima zmagovalec vso pravico ubiti poraženca, to spada tudi med vrednote EU in evropskega sodišča za človekove pravice. Izraelci imajo vso pravico izgnati in ali pobiti vse Palestince, to pravico jim daje zakon močnejšega, ki je tudi temeljni zakon mednarodnega prava.

 • Rotar Jakob

  kurćanov fdv kaže-primite tatu da še naprej vztraja na genocidu nad slovenci!

 • črnaovca

  Tole o Palestini kar sedaj natepava oni Erjavec je res čista neumnost. Sedaj ko rabimo vplivne prijatelej za uveljavitev arbitraže se bomo skregali tako z Izraelom kot z Američani. Ejavc je res en klovn ki dela v škodo Slovenije.

  • Boris_j

   Izraelci bodo kar se arbitraže tiče najbrž res potegnili s Hrvati, saj so sami notorični kršitelji mednarodnega prava in ne bodo podprli zmagovalcev (nas) v tej razsodbi.

   • tohuvabohu

    Torej, po tvoji butasti logiki, če ti varaš svojo žen(sk)o, se boš pajdašil s tistimi, ki počnejo isto?

    • stajerc5

     Kurbir z kurbirjom, baraba z barabo, Posten z postenim!!!

     • Tone

      Torej: Izraelci s Hrvati.

     • stajerc5

      Seveda, pametno!

 • andreas82

  Kakšni Palestinci neki, teroristi, USA je treba stati ob strani vedno in povsod, Janša naj gre v akcijo, depeše je pa Musomelli poslal, njim kako stvari pri nas stojijo so precej jasne, ambasadorju ni bilo treba dvakrat rečt:))

  • Jure kavčičeu

   Janša janša janša. Malikovanje ni dovoljeno, prepovedal vam ga je vaš bog. Kesaj se!

 • janez cepec

  Janša je pravi vizionar, poleg tega, de je ljubljeni vodja, samozvani disident, pesnik in pisatelj, dobri pastir, pa še pa još, je od nedavna tud prerok, no ja, on je koaliciji prerokvou že leta 14, parav avtor. sam mau me čudi, de tak vizionar kot je, še ni pogruntu, de je ON sam passe, de je cokla za stranko in desnakarje, skratka zreu za penzijo. jebeš tacga vizionarja

  • tohuvabohu

   Ali tebi ni nikoli nerodno, sralec?

   • janez cepec

    ne, jest sm čist normaln, teb pa zna bit, de je precej narodn, k si tak vosu

    • tohuvabohu

     Vidim, ja. Ne da bi sploh bral članek ali celo vedel, o čem piše, ti vedno goniš svojo blesavo janšafobijo. To je zate normalno, porka mizerija blentava, čestitam, res.

     • Tone

      A janšamanija pa ni bolezen?

     • tohuvabohu

      Najbrž je. Mnogi so prav obsedeni z njim. Revež, ki se predstavlja kot “janez cepec”, v vseh komentarjih tolče po njem, ne glede na vsebino članka.

     • Tone

      A tisti, ki pred njim brezpogojno klečijo, pa niso manijaki?

     • tohuvabohu

      Seveda ne. SDS je resna stranka, ne združenje norcev. Njeni volivci so ponosni Slovenci, ki ljubijo svoj narod. Kaj si ti, me pa ne zanima.

     • Tone

      In to jih opravičuje, da slepo zaupajo vodji. Kot komunisti Stalinu.

     • tohuvabohu

      Brigaj se zase, mulček.

     • Tone

      Ti pa se brigaj zase, starček.

  • Franjo Trojner

   Da res je, vedno, kot špricar hladen Janez Janša je vizionar in da res je tudi desident, politični zapornik, domoljub, demokrat, pesnik in pisatelj. Res pa je tudi, da je edini in največji trn v peti vsej udbomafiji, vsem nelustrirancem in vsem jugonostalgikom, ki brezsramno uničujejo, izčrpavajo našo samostojno Slovensko državo in VES naš SLOVENSKI ROD.

   • janez cepec

    počas se gor ven, na Gorensk odprav, u Begnah majo še plac za takele Bunkslne, kot si ti

    • Franjo Trojner

     Jaz se nea tja silim, je od evih zate rezervirano.

     • janez cepec

      če ti je pa Polje u Ljubljan bliži, pa piči tja dol

     • Franjo Trojner

      A tud tam si že bil, a ti niso čisto nič pomagali? Te boš na koncu ziher v Hrastovcu pristal. Ma kr smiliš se mi, saj si nisi sam kriv, da si cepec.

     • janez cepec

      vidm, de ti tud obvladaš use tele destincije, a mau krožeš, ke okol. zgled, de te nikjer ne marajo?

     • Franjo Trojner

      Jaz takšne, kit si ti v naštete ustanove po službeni dožnosti vozim. Ziher sem tud tebe že v LJUBLJANO POLJE PELO.

     • janez cepec

      ma teb ne bi dau skirce vozet, ne pa avta

   • Tone

    Kaj pa jemlje, da ima vizije?

 • Aron

  Ko Palestince zbanaliziras na nivo Hamasa, ki ima oblast samo v Gazi, zamegljujes problem. In tocno to dela Jajo, z manipulacijo krivdo zvraca na Palestince, izvirni greh pa je seveda drugje- v okupaciji in genocidu Izraelske umetne tvorbe nad avtohtonimi prebivalci.

  Se pa strinjam, da velik del krivde nosi ZN. Ustvariti drzavo na obmocju, ki tega ne zeli, je izvor vsega hudega. Vsaj v mednarodno pravnem kontekstu.

  • janez cepec

   pa Jajo, kot mu prauš ti, drgč je samozvani disident, zbanalizira kerga more, zmanipuliru je ne sam politične nasprotnike, ampak svoje strankarske kolege, de ne rečem naivne ovce, k’ jih vabi u svojo čredo.

  • andreas82

   Zahod plus Izrael je civilizacija, kdor podpira đihadizm naj se vpraša kaj dela v Sloveniji, spadamo na Zahod tako ali drugače!!!

  • Olga_10

   Mislite genocida nad Slovenci s strani zločinskih komunističnih revolucionarjev – teroristov? Teroristi – komunisti podpirajo teroriste – ISLAMISTE!

  • sprehajalec

   Izvirni greh je v 15.5.1948, ko je 5 arabsko palestinskih držav pod imenom Arabska Liga dan po priznanju Izaela napadlo Izrael, z le enim namenom. Da pomorijo 1 milijon judov in jih vržejo v morje. V 70 letih arabske države tega vojnega cilja niso spremenile.

   kdo se ne bi branil, pa kdo bi jim dajal zemljo, če imajo takšne cilje? To bi bilo noro.

   • Tone

    Kaj bi pa ti naredil, če bi OZN po Evropi razpršenim Keltom dovolil, da na delu Slovenije, kjer so pred tisočletji živeli, ustanovijo svojo državo?

    • sprehajalec

     Primerjava je neumestna, judje in arabci so živeli približno številčno enakovredni. Sovražnosti so trajale od leta 1920, Arabci imajo 15 milijonov km2. judje 20.000. Toliko kot Slovenija. Torej 15.000.000 : 20.000. In še teh 20.000 želijo Izraelcem ukrasti.

     na svetu ni večje krivičnosti in sebičnosti, kot je je sposoben slovenski levičar.

     • Tone

      Nič nisem primerjal, samo postavil sem te v položaj, v kakršnem so bili palestinski Arabci.

     • sprehajalec

      Potem so se počutili kot 10 milijonov nemcev, ki so jih izgnali iz vzhodne Europe in pobijali tudi.

      verjetno obstaja takšno sočutje kot za Arabce tudi za nemce? ti ki si poznavalec?

     • Tone

      Tako je, če opranoglavo prepričanje človeku ne dovoli, da bi normalno diskutiral. Vprašanje je bilo čisto preprosto in je še vedno tam. Nemce pa so iz Vzhodne Evrope izgnali zato, ker so tako določili zavezniki na Jalti. Preganjanje Palestincev pa ni odobrilo nobeno mednarodno telo.

 • sodnikisozločinci

  Odličen govor Janše. Levaki bi radi priznali Palestino. Zakaj ne bi raje priznali Medgalaktično federacijo neodvisnih planetov s sedežem na temni strani Meseca (to je tista plat na kateri sedi).

  • stajerc5

   Upam, da bom prej krepno, preden bodo srbini dobili svojo enklavo pri nas!

 • Olga_10

  Čestitke gospod Janša! Levičar stoterih Nickov spet meša meglo in skuša prikriti stvari in opravičiti idiotijo in dvoličnost Murgleoneja in njegovih podrepnikov….

 • Matija

  In zakaj si Palestinci naj ne bi zaslužili imeti svoje države? Sam sem mnenja, da imajo do tega enako pravico kot Židi,…. in tudi mi.

  • stajerc5

   Cuj ti, zlahta Macka, zakaj pa nebi mi dali ciganom enih par hribckov pri Novem mestu, da dobijo svojo drzavo!???

   • Matija

    zlahka Macka??

   • Matija

    A smo se mi priselili na njihov teritorij al so se oni priselili na naš teritorij?

    • stajerc5

     Vprasaj mamo od kdaj ste pri nas…

     • Matija

      Pravi, da smo mi tukaj od slovanskih selitev. Se pa sprašuje, kdo ste vi.

     • Franjo Trojner

      Slovani So prišli iza Krpatov. Slovenski rod pa tukaj živi že vekomaj.
      „Od nekdaj stanuje tukaj moj rod, — če ve kdo za druz’ga, pove naj od kod.” Tako je
      pel naš slavni pesnik Valentin Vodnik, ki je bil prepričan, »da Slovenec ni priseljenec v svoji domovini…

     • Matija

      Seveda, od nekdaj, baje še pred dinozavri, kajne

     • Franjo Trojner

      Čuj nea se jezi, tvoji so pač prišli iza Krpatov, kot sam praviš, Vodnikovi pa so pač od evih tu. Če že pred dinozavri pa moraš Vodnika in ne mene vprašati.
      Hecno se mi zdi, zakaj bi Slovenec moral na vsak način priti iza Krpatov, če pa o tej
      migraciji v zgodovini ni nikakršnih sledi, zapisov kar tudi sami zgodovinarji v Rusiji ugotavljajo. Govorijo pa zapisi Grkov in nato Rimljanov o narodu mogičnih Slovinov, ki je že takrat živel na teh prostorih. Slovaki nas Slovence še danes imenujejo Slovini. In nenazadnje poglej samo naš jezik, ku je eden najbolj arhaičnih jezikov v Evropi in tudi nasploh? Edini med uradnimi jeziki Evropske Unije tudi pozna dvojino, zraven tega pa ima največ narečnih skupin in narečij, glede na število prebivalcev, ki ga uporabljajo, kot svoj materin jezik.
      Čuj razumem zakaj Germanom ne ustraza naša prava zgodovina, zakaj pa se ji odrekamo sami mi pa ni jasno?
      Kot vse kaže bomo kmalu morali svojo zgodovino na osnovi odkritih vedno novih dejstev zapisati na novo. Prava zakladnica je Bavarska in med Bavarci je razširjen naš SLOVENSKI gen, dokazano z gensko analizo.

     • Matija

      In zakaj je naš jezik to hudimana podoben ostalim slovanskim jezikom, da jih že sprva ene pol razumemo? Jaz bi rekel, da zaradi skupnih korenin in korena. In seveda so sledi o slovanskih migracijah na ta prostor; vse je je dokaj uradno in dostopno za razumevanje.

     • hle

      Ruski zgodovinarji trdijo da je šla migracija v drugo smer

     • Matija

      Aja? In od kje naj bi šla kam?

     • Tone

      Seveda, nekako so morali upravičiti, da so okupirali pol Azije.
      To se tako dela. Še vsak okupator je rekel: prišli smo vas osvoboditi, prinašamo civilizacijo, pravo vero itd., nobeden: prišli smo krast, kar je edino res.

     • Tone

      Vsi so prišli od nekod drugod, le da nekaterim na določenem območju uspe organizirati državo. To, da so od vedno naseljeni tam, pa je izmišljotina in propaganda .

 • Jana učak

  Ja kdo ga je pa sploh kaj vprašal???

  • sprehajalec

   Ivana janeza na posvet in mnenje kličejo najpomembnejši svetovni državniki. Gre pač za človeka z veliki izkušnjami in modrostjo, saj so ga komunisti dvakrat zaprli in velja za edinega komunističnega disidenta v današnji Sloveniji. drugi so bolj ali manj koketirali s partijo.

   • janez cepec

    matr si ga usrou. eden redkih disidentou je biu pokojni Pučnik, ker ga partija ni mogla zjebat, ga je Janpa, kar se pa koketiranja tiče, je biu pa glavni koketnik s komunajzarji, no ja sej je še, (koketar in komunajzar) vaš veliki ssamozvani disident.

    • sprehajalec

     Tib Ivana Janeza preč spravu janez, Zokiju bi pa farmaceutke natstaulou?

     Kakšn vseglihartvo pa je to?

     • Tone

      Kadar nimaš argumentov, je tudi farmacevtka dobra.

 • Franjo Trojner

  A bo naša vlada Cerar, Rjavec mimo volje državljanov Slovenije poustila teroristom HAMASA, HEZBOLLAHA itd. in priznala Palestino. Upam, da ne! Izrael nam takšne napake nikoli ne bi oprostil, še je živ spomin na dogodke iz davne preteklisti, ko smo jim povzročali krivice.

 • Roman Benedik

  Pametovanje,ki ne seže čez Trstenjakovo

  • Rožle

   Iz kerga leta maš tole osebno izkaznico ? …

 • RATATA

  Proslava rtvSlo. Začetek zamorjen u 3pm.
  Prva skladba prvi solist ćefur.
  Za spremembo drugi solist v prvi skladbi ćapac!

  • RATATA

   Tretja skladba … elektronsko obdelan vokal državnega rekorderja v recitiranju števila Pi !!!

   • RATATA

    Utopična družba … obnovitev družbe …. revščina nemogoča ….
    Robotizacija …. dvig življenjskega standarda … spodbujanje … ljudje sledijo samouresničitvi…. razvoj samokulture.. etika …. širitev onkraj … tudi onkraj teles ….

    • RATATA

     Benko poje Robežnikov Orion … čez tisoč let …. na novo aranžirana GRDO!!!

     • RATATA

      Petra Vidmar čara zvok. Antipatična grozljivka.
      Benku sveti bela svetloba reflektorja v golobučno lobanjo in s sencami tvori grozljivo je za videt. glas ima!
      …. brezpogojni idealizem spodbujajo….

     • RATATA

      Ob 20.52 se mi ne da več. Oprostite mi prosim.

     • Rožle

      Kako kaj monologi :)

     • RATATA

      To je tudi moj stil.

     • Ana Job

      Violeta Tomič je imela monolog v predstavi Kurba. Janez cepec je bil tako iz sebe, da ji je na oder vrgel svoje gate, na kar so ga odpeljali nazaj na psihiatrijo.

     • RATATA

      O saj je hvala Bogu ob 20.55 konec!!
      Dan jna?

  • Ana Job

   Milan Kučan, 31. 1. 1990
   “O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.”

   • RATATA

    To je verjetno moral izjaviti. Taktična izjava. Diplomatska. Zelo premišljena in svetovana od vseh doktorjev profesorjev vseh družbenih ved in …. dolgo trenirana.

   • janez cepec

    »Tukaj
    se nahajamo, da bi si pridobili izkušnje, z njimi obogatili svojo aktivnost in
    hkrati te izkušnje prenesli na bazo iz katere izhajamo. Vsi udeleženci pohoda AVNOJ 77 bi morali postati nosilci
    različnih aktivnosti v svojih sredinah, predvsem pa na področju splošnega ljudskega
    odpora in družbene samozaščite,« je med drugim modroval mladi Ivan. »V takšnih
    okoliščinah se torej rojevajo novi
    kadri, ki bodo sposobni prevzeti naloge, ki jih čakajo ali v komisijah pri
    predsedstvu občinskih konferenc
    ZSM, ali pa v delavnih
    organizacijah na področju SLO. Kajti mladega človeka gradi akcija. Izkušnje
    starejših prehajajo na nas, mlajše. Hkrati s tem pa teče proces
    osamosvajanja-izkušnje starejših TOVARIŠEV so samo osnova za nadaljnjo
    izgradnjo. Mladi smo bili vedno najbolj revolucionarni in na nas leži naloga, da naprej razvijamo našo samoupravno socialistično družbo,, da gradimo na revolucionarnih temeljih marksizma.
    JANEZ JANŠA V POROČILU O POHODU V jANJCE

    • Ana Job

     Levičarski parket je sesut, to je jasno, zato morajo rdeči tovariši sesuti pomladni osamosvojitveni parket, ki, vsaj sodeč po javnomnenjskih anketah, vsak dan pridobiva na lestvicah merjenja javnega mnenja. Trdno upam in verjamem, da nam bosta čas in predvsem zdrava pamet pomagala, da bo končno slovenski narod dojel, za kaj gre in se bo osvobodil izpod krvave zvezde, ob kateri še vedno plešete “kolo”!

     • janez cepec

      kva bluziš, ovca zblojena, jest eno, ti čist drugo. pojma nimaš. pejd raj šporget pospravt, lej kašno svinjarijo maš okol

     • Ana Job

      Ti budala komunajzerska zabita, častiš prazen rdeči kult, kjer je veliko ropota, hujskanja, laganja, potvarjanja in predvsem nepredelanega sovraštva.

      P. S.
      Janez Janša je zate velik gospod, ti pa še za čevlje nisi obrisati, drekač zabiti!

  • garfi

   teh grozljivk ne gledam

  • Tone

   Grozna tekma: prvi koš čefur, drugi koš čapac, tretji koš črnuh in tako naprej do končne zmage.

   • RATATA

    Košarkarska reprezentanca, ki je zastopala državo Republiko Slovenijo je bila letos najboljša v Evropi.
    Državna proslava, ki jo kritiziram ni bila najslabša, lahko bi izvajali namesto Zdravice Zdravljico in to celo v arabščini.

    • Tone

     Nič ne omenjaš Zdravljice, ampak čefurje in čapce, ki izvajajo program, pa 3pm. A imaš tako oprane možgane, da niti svojega komentarja ne moreš prebrat?

     • RATATA

      Tone, tebi ime Tone sploh ne paše!
      Si si ga sam nadel?
      Si v bistvu
      Toma
      Tada
      Tanasije
      Tanasko
      Toplica
      Takosava
      Tatomir
      Toša
      Taško
      Trajan
      Trajko
      Teodosije
      Trivun
      Teofan
      Trifun
      ???

     • Tone

      Res sem Tone, krščen na ime sv. Antona Padovanskega. Ti misliš, da človek, ki tako razmišlja kot jaz, ne more biti Slovenec, kaj šele, da bi Slovenec razgaljal neumnosti drugega Slovenca, saj vendar skupaj držimo proti čefurjem in čapcem. Dobro si se pustil nategniti od pokvarjencev, ki so pametnejši od tebe. Res se mi smiliš, ampak kdaj pa kdaj čutim dolžnost, da opozarjam na gnoj, ki ga po spletu trosite ti in tebi podobni, žal tudi Slovenci.

     • RATATA

      Trudi se! Ne obupaj!
      Lepo kapo imaš.

     • Tone

      Hvala za lepe želje, spadajo k Božiču.
      Tega s kapo pa ne razumem.

     • RATATA
     • Tone

      Hvala za kompliment. Dober štikeljc.

 • samotoje

  Janša ima popolnoma prav. Priznanje Palestine kot države (čeprav palestinski narod ne obstaja, so samo Arabci) v tem času pomeni dajanje legitimnosti Hamasu, Al Fatahu in tudi Hezbolahu. Tudi njihovemu cilju, da Izrael zbrišejo z zemljevida. Kdor pozna razmerje sil, mu mora biti jasno, da gre za nerešljiv položaj. Poteza Slovenije bi bila brez koristi, brez učinka in slaba za našo pozicijo v svetu. Ne vem, ali ima odhajajoča vlada pol leta pred volitvami sploh še mandat, da sprejema tako relevantne mednarodne odločitve.

  • Matija

   In zakaj Slovenija ne bi smela imeti enakega mnenja kot večina vseh držav na svetu?

   • Goran Hvala

    Nimas kaj imet svojega mnenja…treba sledit amerikancem…

    • Matija

     Hja, sorči, jest nisem tko sprogramiran, men so amerikanci lih tko k eni malezijci s tem, da oni ne hodijo po svetu izvažata demokracije in rezat vratove

   • sprehajalec

    In, kakšna je ta večina? Koliko je teh resnih držav, če odštejemo Burkino Fasso tipa države?

  • Burek Burecki

   Po tem takem nismo slovenci ampak samo slovanci…

   • garfi

    vi ste ZLOvenci

  • Boris_j

   “Tudi njihovemu cilju, da Izrael zbrišejo z zemljevida. Kdor pozna razmerje sil, mu mora biti jasno, da gre za nerešljiv položaj”

   Mhm, ti Aleksander Rudolf Maister Veliki poznaš “razmerje sil” ane. Hezbollahove petarde bodo jedrski Izrael po nekem čudežu “zbrisale iz zemljevida”. Matr si butnjen in vsi drugi tud, ki ponavljate te neumnosti.

  • Vlado77

   SE popolnoma strinjam. Palestinci se z našim priznanjem ne bodo na boljšem . Ključni problem so HAMAS in podobne organizacije ,ki sanjajo o nemogočem. Plus so napadalne in njihova sposobnost organiziranja je slaba. Izrael je daleč bolje organizirana država na vseh področjih – še posebej na vojaškem . Terorizem nikoli ni prinesel uspeha. Je pa bedo ,ki jo čutijo palestinci. To se zgleda ne bo spremenilo še dolgo. Mi pa bomo zgubili če ne drugega kakšnega turista iz Izraela .Palestinskih turistov ne vem če je kakšen. Čudno pri vsem tem pa je ,da je prav naša oblast s Kučanom in Ropom delala biznis s “osovraženim” Izraelom

 • Goran Hvala

  JJ leze v rit izraelcem oziroma amerikanosom…nimas kaj…sam ne vem zakaj tolk laze model…se o pogrebu pucnika se je nalagal 100 na uro prek twiterja…pol pa verjem takmu modelu…laze glih tolk kot levaki..sam da je desnak…

  • hle

   Enkrat marksist vedno marksist

   • sprehajalec

    Imaš Gorana v mislih?

   • Goran Hvala

    Jj se spreneveda…on ni baje nikol bil komunist…tisto so mu podtaknil…

  • plamen100

   In kaj se je zlagal?? Vse do pike je pac zgodovinska resnica o nastanku Izraela, o napadu na Izrael, ki se je tudi pozneje ponovil in spori na tem obmocju vse do danes. In tudi program Hamasa je taksen kot je napisal. Ampak ker je pac to napisal JJ je to kar v tri dni vsega obsojanja vredno, brez vseh argumentov ampak kar neki, kot bi taksnemu mnenju rekli danes!

   • Goran Hvala

    Glede izraela ne vem kaj je reku..niti nisem bral…jaz sem napisal da laze ze o tolk malih stvareh kot je en pogreb bivsega drzavnika…kaj sele o ostalem…

  • sprehajalec

   Gorane, iz vzhoda pa juga smo Slovenci dobili samo komunizem, pa pizdarije. Iz zahoda pa letalo, avto, Unro, traktorje, ure, kompjuterje, internet, dobre filme…

   Danes se zahvali preden boš zaprl oči (ok upam da ne za večno, Bog ni vse obdaril enako s pametjo) za vse našteto zgoraj Amerikanosom.

   • Štalmajster

    Z vzhoda smo dobili …….. Vaš…žido-boljševizem in strašne zločine od oktobrske revolucije naprej. Katastrofa za Ruse, Poljake, Ukrajince, …………in tudi celo Jugo. in odurne izmečke človeštva kot so Kaganovich, Jagoda, Trotsky, Lenin, Sverdlov,………..

    Kdo je začel graditi avtoceste, pa avte za folk in ga imenoval Volkswagen se pa ve. Tudi kmetijstvo so razvili na zavidljivo raven zaradi “embarga” in “svete vojne” ki so jih Ž napovedali leta 1933. Koliko znanja, znanstvenikov, načrtov,…… so POKRADLI iz Nemčije.

    In Nemci so jih dobili okol kepe s ta “leve” in s ta “desne” od ta istih zločinskih vojnih hujskačev in financerjev.

    • sprehajalec

     To ti še kar tumbaš svojega Adolfa. Avtoceste je začel graditi Roosevelt, v okviru Javnih del New deala. Državno intervencijo v Kapitalizmu je pa spesnil njegov svetovalec Keynes.

     Delavec in socialist Adolf je samo posnemal to, kar so počele Zahodne države za izhod iz krize 1929. Glorificiraš “delavca Adolfa” pa “delavski avto” koncept, ki ga je izumil Henry Ford, s svojim tekočim trakom in radikalnim padcem cene avtomobila. Ford T je bil ameriški ljudski avto, že precej pred delavčevim. Povprečen Američan z avtom ter mreža cest po Ameriki iz New deala, je bil program 20-30 let.

     Delavec in levičar socialist Adolf, je samo plagiator.

     Pokradli so načrte za V-2, pa Me-262, pa Šturmgever, pa še nekaj igračk, ki niso nikoli zaživele, ker je Delavec socialist in levičar Adolf katastrofalno vodil vojno in popeljal nemški narod v brezno. Hebeš takšnega vodjo, po katerega smrti država propade. Podoben v tem je bil tudi Broz. Vse ostalo pa so imeli zavezniki sami vsaj na takšni ravni ali pa boljše.

     #in odurne izmečke človeštva kot so Kaganovich, Jagoda, Trotsky, Lenin, Sverdlov, Ehrenburg……..#

     Kratke pameti, kot si, ti vztrajno gornje razvrščaš pod Jude? Za nobenega od naštetih ni nikjer zapisano, da je prakticiral judaizem. Še več, oni so religije preganjali in postavili svojo, komunistično.

     razen seveda če Jude smatraš kot človeško raso in ne verstvo?

     pa jehovce kot človeško raso in ne versko ločino? Tudi njih je delavec preganjal.

     Vzemi se v roke, dovolj si star in ne piši neumnosti.

     • Štalmajster

      “Kratke pameti, kot si, ti vztrajno gornje razvrščaš pod Jude?”
      Aaaa jaz ? …..Kaki faktor sn pa ……. jaz ? Tu maš enega svojega s “kratko pametjo”
      https://www.youtube.com/watch?v=whiJ7s4IbRI&t=0s
      Pa v vašo enciklopedijo si poglej.

     • sprehajalec

      Neki Srbin priča? Pa kaj si ti nor, da daješ te stvari kot dokaz. kaj veš, da je bila Srbija prva judenfraj v Europi?

      še enkrat lekcija: Judaizem je VERA in NE RASA. ko boš to zakapiral, boš lažje živel. morda je še upanje.

     • Štalmajster

      Aaaaa da je Srbin ? Srbija pa judenraj ?

      A tiste zgodbe o ….”izvoljenem ljudstvu” so …….fake news ? Izrael pa svetel vzor multikulturalizma, mavrične strpnosti, istospolnih porok, človekovih pravic…….

      Aleluja, pa sem le doživel …… razodetje.

      .

     • sprehajalec

      Judenfraj štalmajster. Izrael je europska država z europsko kulturo. seveda pa zna udariti, če je treba, za razliko od europskih držav.

     • Štalmajster

      Ja ja pa saj se razumeva tak kot praviš judenraj.
      A Turčija je tudi v Evropi ? Moram priznat, geografija mi ni nikoli ležala ….. zemljokradice pa to…. pa meje sem ter tja,…….
      Kitajci so že vedeli zakaj so zidali zid, Izrael jih zgleda …. posnema

      Bo pa že tako kot praviš, če ima kar svoj parlament v Evropi……http://ejp.eu/
      Ja ja udarit s kako ………. sveto vojno, migranti, lgbt, multikultiviranjem,……

     • sprehajalec

      jaz bi se na tvojem mestu vseeno malo izpilil iz geografije. pa izpilil tale tvoj kao pronicljivi humor, “neko namigovanje” na holokaust v Srbiji me drugo vojno…

      Za vsakega ubitega nemca s strani partizanov in četnikov, je z življenjem plačalo po vrsten redu 100 judov, če jih ni bilo dovolj, ciganov, če teh ni bilo dovolj, političnih, če kvota še ni bila dosežena pa mimoidoči na ulici, če je bila ulica prazna pa en šolski razred. Tako je bilo v Kragujevcu. seveda se danes govori samo o teh zadnjih, šolskem razredu pa komunistih. jude in Cigane nihče ne omenja….

     • Štalmajster

      Hvala za nasvet. Tvoja dobrotljivost je …brezmejna. Saj se trudim…….sem pa že prišel do zaključka, da je tudi Avstralija v Evropi. Na Evrosongu že pojejo……zdaj še samo čakam da Aboringi v Bruslju ustanovijo svoj evropski parliament EAP, namesto zvezde bodo pa dali not didgeridoo.

      Oh ti grdi Švabi, da so tako grdo ravnali z ……… nedolžnimi. Pa ne, da so se tudi v Srbiji oz. po Jugi šli podobne “nedolžne igrice” kot po Nemčiji, Poljski, Češki, …………. “ubi ubi bubo Švabo” ???
      https://www.youtube.com/results?search_query=judea+declares+war+on+germany

      Ehrenburgov sodobnik Moša Pijade je na I. zasedanju AVNOJ imel zanimive …fore, kot Ehrenburg..
      http://www.casnik.si/index.php/2013/03/14/sedemdeset-let-prikrita-resnica/
      https://www.youtube.com/watch?v=1SXrBeRnpY8

      Saj to ne more biti res ? Kajne, da ne ? Same laži in podtikanja……
      V bistvu so pa načrtovali avtoceste po Srbiji, pa Zastave so začeli delati v Kragujevcu, ko jim jih je dal striček Henry Fordowich, kao novi dil………….

     • sprehajalec

      Der ewige Jude, je mojstrovina zate, izpod rok levičarskih režiserjev.

      Želiš prodati Pijado, kot Juda? Kolikor mi je znano, judaizma ni prakticiral. Prakticiral je komunizem.

      gre za Judovsko Raso torej? Kavkazoidi, Negroidi in Mongoloidi. Ki jim ti in tebi podobni dodajate tudi jude, kot četrto vejo človeške vrste? Oziroma podvrste, kot se trudiš dokazati. Pozabi, nikjer ne boš našel te tvoje kategorizacije.

      ostalo o avtocestah so blodnje.

      To tvoje zaganjanje v ameriške industrialce je teoretik levičarske in socialistične misli Joseph Goebbels strnil v en stavek;

      “As
      socialists, we are opponents of the Jews, because we see in the Hebrews
      the incarnation of capitalism, of the misuse of the nation’s goods.”

     • Štalmajster

      Ne mešetarim s pokvarjeno robo. A….ti bi ga kupil zaaaa …….shequele ? ….Paaa Cardellija tudi ??
      https://en.wikipedia.org/wiki/Mo%C5%A1a_Pijade

      (če Slovenec prakticira kriminal-je kriminalec, če veruje je lahko katolik, potestant, jehovec,……….če veruje v ž boga Marxa in njegov holokavst nad manj-vrednimi rasami…….)
      Mojstrovina ?? Če ti je všeč jo pa glej. (v vsakem sr… se lahko najde kanček resnice…… tudi Wieselovih pravljicah)
      Ja, ja Joža Goblesov je zato navalil proti Rusiji zaradi kapitalizma, ki se je tam bohotil pa široke avtoceste …… v pekel so tvoji Kaganovichi gradili, svoje pa pošiljali v Birobidzhan vstran na varno.

      Malo sem se moral spustiti na ……… tvoj nivo, da boš lažje razumel svoje blodnje.

     • sprehajalec

      Druga vojna se ni začela ideološko, ampak z novo ofenzivo na zahodu po 22 letnem premirju. Enako na vzhodu. zato so tvoje blodnje o avtocestah samo blodnje.

      kaj tole vedno nabit pišeš? presledki, preskoki, namigovanja, okrajšave?

     • Štalmajster

      A da ni bila …… ideološka? A Kaganovich, pa Ehrenburg & Co niso bili Marxovi kapitalisti, pa gradili avtocest pa moskvičev za rajo po Fordovem receptu
      Ahja saj res Švabi so se šli …. boljševizem, paa eno dodatno državo so hoteli met, tam nekje na bližnjem vzhodu v …..”Evropi”.
      22 letno premirje ????
      Ti ga pa res orng ……..zaugaš. Malo spusti choke, da te ne bo ……. zalilo.
      A je to v pričakovanju ….. mesije?

     • sprehajalec

      vidim, da se pogovarjam z nekom, ki je absolviral samo jutube. Pa še to selektivno, kar mu sede v kontekst.

      čisto resno, si kdaj kakšno knjigo prebral v življenju?

     • Štalmajster

      Ja pa sn. Grimove pravljice, Ta veseli dan……,Iliado,….Ukano,…. pa Don Kihota,……. …….. na zadnje ….. Sekret behind communism. Ta pa je ….. napeta. Marsikaj sede v kontekst za današnji čas. Po moje je to neki … šund.
      Ampak zanimivo. Tudi v knjigah po navadi začnejo stavek z veliko začetnico. Ti si zgleda bral ene druge.
      In kje si ti absolviral ? Na kateri šoli, oz. faksu ? Imam te na sumu, da nekje v deželi: “Piši kao što govoriš.” ;-)
      Moji absorberji znanja so še pa …… kolikor toliko v dobri kondiciji.

      In kaj ti priporočaš ? Wieselove pravljice, Dnevnik Ane Franck ….. ?

     • sprehajalec

      ne, začni z Skrivnost templarjev. Vidim, da te zarote in ozadja privlačijo…

   • Goran Hvala

    Aja..tocno…sej ste mi prav vi dopovedali na tem portalu da so amerosi fural iphone ze takoj po 2.vojni…sam mi nismo vedel zarad komunizma…
    Pa se napis kdo je izdelal in natuhtal vse kar si nastel…;-)…pa kolk so pokradl po svetu da so potem tiste pizdarije prisle iz vzhoda naprimer…

    • sprehajalec

     Hočeš reči, da sta bila brata Oliver pa Wilbur vzhodnih korenin, sa sela Vrajtovići? Pa Bill pravzaprav Gejtović? Pa zabriši komp čez okno, da ne bodo oni kasirali dobičke….

  • xtc

   Izraelci izvrstno obvladajo prijatelje levih s desert Eagli 16 mm” vsak dialog je uspešen maximalno.Probems solved in a minute”.

   • Matija

    Z desert Eaglom 16 mm ne boš nobenga obvladoval

   • Goran Hvala

    Zdej lahko ko jih cel svet ujcka zarad bogih 6mil zrtev med vojno…ostali miljoni niso omembe vredni..dokler jim amerosi palico drzijo so lahko pametni proti modelom s kamenjem…

  • Burek Burecki

   Eden redki na tem portalu, ki vidi stvari kot so… Janezek je del problema slovenske druzbe in bi ga bilo potrebno odsloviti iz politicnega parketa. Sele takrat bo desnica zmagala na volitvah saj velika vecina noce voliti za desnico prav zaradi janeza kriminalca…

   • janez cepec

    Janša je pravi vizionar, poleg tega, de je ljubljeni vodja, samozvani disident, pesnik in pisatelj, dobri pastir, pa še pa još, je od nedavna tud prerok, no ja, on je koaliciji prerokvou že leta 14, parav avtor. sam mau me čudi, de tak vizionar kot je, še ni pogruntu, de je ON sam passe, de je cokla za stranko in desnakarje, skratka, zreu je za penzijo. jebeš tacga vizionarja.

    • garfi

     v ozadju se bo lahko udaril z vašim malim pezionistom

     • janez cepec

      ne bo, sej ne upa it na volitve

     • garfi

      stric iz ozadja

   • garfi

    to ne bo desnica

   • Goran Hvala

    Prav imas…pac smesno mi je to kolk je folk opran da goni eno in isto ze 30let…zame so vsi barabe..in to tezke…sej ni razlike med levaki in desnaki…razen v tem da desnakov(pardon bolje receno jansistov) noben ne prebavlja..se desnaki ne…jaz sem eden tiszih ki definitivno ne bom zrtvoval nedeljskega dne da bi sel na volisce…raje grem na piknik..nobenmu ne dam svojega podpisa da bo fino zivel na racun ljudi pa se kradel po vrhu…

    • borko

     voliš tisto kar je tebi dobro itak,,,,glej da greš

   • borko

    dobr vam noče pa se ga vsi bojite

  • garfi

   komu ti lezeš v rit

   • Goran Hvala

    Nobenmu…ni potrebe…nobenga ne povelicujem z razliko od tebe ali vas…tud nikoli od nobenga nisem nic imel..al levih al desnih..k nede…

   • Bang Čaoping

    Vsakemu, ki jo mu nastavi.

  • borko

   a ti če se z nekom strinjaš mu že v rit lezeš..ne vem od kje ti to

   • Goran Hvala

    Ja od kje…s tega portala…ne se zdej zmrdavat…pisem sam modrosti pobrane iz teh strani…nism desnak in sem neumen…pa morm vase poste kopirat itd…

  • Tone

   Od kdaj pa je JJ desnak, on jih samo uporablja.

   • Goran Hvala

    Pa nemors pisat no da je jj komunjara….bodo vsi desnaki padli v delirij…;-)

 • sprehajalec

  Izraelci so tam že 3000 let, o tem so napisali celo pismo, Sveto pismo.

  Arabcev ne omenja nihče. Edina omemba bi lahko bila v Pilatovi epizodi, ko zo zahtevali, da izpusti zločinca po imenu (b)Araba namesto Jezusa. To pa je tudi vse, kar zvemo o tistih, ki se danes imenujejo palestinci.

  • Burek Burecki

   Izraelci so puscavski cigani brez identitete in drzave. Na tisoce let iskoriscajo druge, da bi poceli stvari v zidovskem interesu. Prej z lazmi sedaj pa z denarjem katerega so nakradli…

   • Matija

    Točno tako

   • sprehajalec

    Burek, antisemit. ter rasist. Pravi komunist torej. Z primesmi delavskega socializma.

    Zapomni si Burek, Izraelci so puščavo spremenili v cvetoč vrt in jo ukrotili.

    Oni drugi niso naredili nič, razen da so seksali kot zajci zadnjih 70 let. Še vodovoda si niso potegnili. hebeš tak folk.

  • Matija

   Ni čisto tako. Židi izhajajo iz Mezopotamije in od tam jih je Abraham vodil v obljubljeno deželo, ki se imenovala Kaanan in so jo naseljevali Kaananci, predniki Palestnicev. Pa pol jim Kaanan ni bil všeč pa so šli v Egipt, od koder jih je kasneje popeljal Mojzes zopet v Kaanan.

   • sprehajalec

    Tudi Indoeuropejce, oziroma Arijce, je iz severne Indije in Kavkaza nekdo popeljal skozi tisočletja tja, kjer so danes.

    • ogledalo

     Ti se kar slrrhahaj še naprej.

     • sprehajalec

      Kaj si hotel povedatI? še še ta včerajšnji ali kaj?

  • Tone

   Judje so se razselili po vsem svetu, potem ko so jim Rimljani podrli tempelj in Jeruzalem. Nazaj so se pričeli naseljevati v začetku 20. st. V glavnem so to bili socialisti, ki so na kupljeni zemlji ustanavljali kibuce – kolektivna posestva. Ko pa so prišli tisti s črnimi klobuki in svedrastimi zaliski, pa se je pričel kažin.

   • sprehajalec

    našopali so te Tone levičarji. Križarji omenjajo jude, ko so napadli haifo leta 1099 in so jo Judje branili pred njimi en mesec. Torej 1000 let po njihovem izgonu kronisti naštevajo 50 judovskih komun v Palestini. Med njimi Jeruzalem, Cezarejo in Gazo. Po padcu jeruzalema, so jim križarji požgali sinagogo.

    • Tone

     A sedaj bi pa spreminjal temo, ker ti ne paše to, kar sem povedal. Vsi vemo, da so se raztepli po vsem svetu. Vsi pa tudi vemo, da nikoli ne gredo v begunstvo vsi, nekaj jih vedno ostane doma ali v bližnji okolici. In ker tega nisem omenil, ti misliš, da ostalo zato ni res?

     • sprehajalec

      Iz zgodovine se ve, da so jih Rimljani razgnali. ne ve se pa koliko. večina je zagotovo ostala.

     • Tone

      Ti verjameš to, kar ti ustreza, če ni si pa izmisliš, da se ti konstrukt zgodovine ne podre.
      Zakaj pa ta večina ni ni ustanovila države, zakaj je po tvojem to storila šele priseljena manjšina? Te tvoje večine nikdar nikjer nihče ne omenja.

     • sprehajalec

      Tone, ti boš meni govoril o kreacija in prirejanjih zgodovine.

      zato ni ustanovila, ker takrat za palestince še vedel ni nihče, šlo je za arabce. koliko Arabskih držav si pa imel leta 1947?

     • Tone

      22. marca 1945 je v Aleksandriji sedem držav ustanovilo Arabsko ligo. Te države pa niso bile ustanovljene takrat.
      Tudi za Slovence je večina sveta menila, da ne izpolnjujemo pogojev za državo, pa kaj? Tudi Palestincem bo prej ali slej uspelo, če bodo dovolj vztrajni in prepričani vase. Na mednarodni sceni imajo vedno več pristašev. Kaže, da se jim pridržujemo tudi Slovenci.

     • sprehajalec

      Slovenska oblastna levičarska nomenklatura ne zastopa slovencev. gre za uzurpacijo oblasti.

      Zakaj ne cviliš za donavskimi Švabi? kaj si ne zaslužijo svojo državo? Pa Vzhodnimi prusi, ki so jih potolkli do zadnjega? kaliningrad? Oni seti pa nič ne smilijo? ker pač ne živijo v ciganskih naseljih pa med smetmi.

      zapomni si Slovenci in izraelci so zavezniki. palestinci v današnjem pomenu so pa izum KGB iz konca 40 let.

      Če ne bi bilo Izraela, bi bilo tam par Kozojebov, ozemlje pa bi si delili jordanija, Egipt in Sirija. Za od KGB kreirane palestince ne bi nihče sploh vedel.

     • Tone

      Slovence zastopajo tisti, ki jih izvolijo slovenski volivci na volitvah, ki jih mednarodna skupnost prizna. Tako funkcionira demokracija, ki tebi očitno dela preglavice.
      Meni se Palestinci nič ne smilijo, samo zastopam stališče, da imajo pravico ustanoviti svojo državo. Državo imajo tisti, ki si jo priborijo, ne tisti, ki si jo zaslužijo. Ne spomnim se, da bi manjšine, ki jih navajaš, kdaj zahtevale svoje države.
      Zastopaš stališče, da naši zavezniki smejo delati krivice in zločine.
      O tem, kako bi bilo, če ne bi bilo, pa nič ne vemo.

 • Burek Burecki

  Se pravi bi morali arabci pozret dol ukradeno zemljo in se sprijazniti, da so jih okupirali ljudje, ki nikoli niso imeli svoje drzave… Niso vsi slovenci kateri pozrejo vse od istre pa sedaj do piranskega zaliva pa se kaj bi se naslo…

 • Matija

  Očitno misli, da so igrice zvesta kopija realnosti

 • garfi

  leviĆarji pač nadaljujejo jugoslovansko neuvrščenost
  glasovali so tudi za resolucijo proti Američanom

  • Burek Burecki

   Edino pravilno. Te zidovske copate niso za nobeno rabo kot za vojno in ubijanje…

   • garfi

    kaj pa tvoji musliĆi ?

 • RATATA

  Tebe se pa ne da nategnit.

  • Ana Job

   Zakaj pa so na državne proslave vabljeni v prvih vrstah, predvsem zagovorniki totalitarizma in rdeče zvezde?

   • RATATA

    Ker so lepi in jim pašejo oblačila.

    • Ana Job

     Se spomniš gnile predstave v Trbovljah letos? Še dva dni me je mora tlačila! Upravičeno se lahko bojimo, da v Sloveniji ne bo konca ne kraja uničevanju kulturnih objektov, potvarjanju zgodovine in že povsem neokusnemu čaščenju zločincev s postavljanjem spomenikov z opravičevanjem, da so bili zmagovalci, državne predstave pa so iz leta v leto bolj gnile. Gre za inštalacije zadetih režiserjev, ki pravzaprav ne vedo, zakaj se pravzaprav gre.

     • RATATA

      Ob takšnih skropucalih najprej pomislim, da me izzivajo,
      potem, da so se res dobro potrudili ti pohabljeni umi, kako narediti nekaj kar se da negledljivega.
      Vse skupaj je le dodatek stalnemu pohabljanju uma v okvirih dodatka medijske agitacijske propagande, ki ves čas traja.

 • romanos1

  Nekateri spodaj sami ekstra zgodovinarji brez znanja zgodovine.
  Po domače nakladači !

 • Qwerty

  Meni se zdijo te sds fenice prave jansisticne afezejevke, zelo rade tocijo krokodilje solze, ko jim reces naj preberejo v imenu drzave in prevarano slovenijo se sprenevedajo, ob vsaki jansevi zrtvi vpijejo na smrt na smrt na smrt, janseve zrtve jih ne ganejo

 • Boris_j

  Naj še enkrat poudarim kako se tukajšnji cepci sploh ne znate o čem drugem pogovarjat kot pa o udbi, Kučanu, povojnih pobojih in kar je zadnji veliki hit – migrantih. Tu se pogovarjamo o Palestini, vi pa nazaj k partizanom. Nič, naj vam že zdaj vsem skupaj zaželim srečno 2018 in lahko odprete svoje darilo: http://www.bolha.com/hobi-z

  • Janez

   Od kod
   si pa te mrliče privlekel ? Pa je rres čas za izklop e-tablice in spanje ! L.r. J. KOMENDA

  • Valter BraniSlav

   Boris kaj ga serjes, tukajsni cepci govorijo tudi o istospolnih, teoriji spola in transspolnih osebah ki so krive za vse za kar ni kriv Kucan…

   • Boris_j

    Saj res, hvala, da si me spomnil. Zdaj vemo komu Janša naliva čistega vina – predvsem svojim oboževalcem. Ti ga pa dnevno cukajo v nemajhnih količinah.

   • Bang Čaoping

    Komu ti to cepec?

    • Cucurbita Pepo

     Kritično razmišljanje 10/10

  • borko

   to so problemi ki nas že 27 let jebejo,zarad tega so minimalci in prag revščine tako niski.To nam zgodovina dela ne prihodnost,tudi tebi srečno 2018 in bodi zdrav iskreno.

 • Valter BraniSlav

  Kdor ima zveplenega 171cm v zelodcu naj popije tole zdravilo:
  http://www.bio-sad.si/images/produkti/slike/marshal.png

  • Bang Čaoping

   A na tebi deluje?

   Če ne prime dodaj Prozac ali pa vsaj Persen.

 • učko

  JaJo spet nekej pametuje tam iz kota opozicije. Dokler ne bo sposoben priti na oblast, ga KURC GLEDA !

  • borko

   dej urko,,,zakaj ne pride na oblast zato ker je nesposoben ha ha…

 • Marija

  Bravo g. Janša. Kako resničen zapis.Vsi kateri se spodaj prepirate in odpirate vse druge teme,pojdite v knjižnice in preberite vsaj knjigo Jeruzalem,pa boste razumeli kaj je g. Janša napisal.Da pa nekatere toliko skrbi Palestina ne pa naše zadeve se pa tudi strinjam. Najprej je treba doma pospraviti.Drago komentatorji vesele praznike in gremo z optimizmom,na boljši jutri v Leto 2018.

 • ogledalo

  Šmarjak nima nobene zveze z vinom. Še manj pa s čistim vinom.

  • Marija

   Koliko dela imamo doma pa nas drugi bolj zanimajo.

 • Bang Čaoping

  Današnji dežurni plačani komentatorji (v praksi ena ali največ dve osebi z več tablicami v rokah):

  *učko
  *borko
  *ValterBranislav
  *Boris_j
  *Burek Burecki
  *Goran Hvala
  *janez cepec

  Za mir pred njihovimi plačanimi bedarijami in rušenjem razprave pritisnete gumb “Blokiraj” desno zgoraj nad njihovim komentarjem.

  • učko

   hahaha, jesi butec! Ti si zelo podoben JaJotu, ki je od Udbe “sprogramiran politični luzer” ! Vsi, ki se lepijo nanj imajo kasneje težave, ker so “čipirani”. V bolnici, na primer, če se tam pojavijo, takoj vejo, čigavga so dobil in nima ustreznega medicinskega tretmaja kot ostali “normalni”. No to je samo en primer diskriminatornega odnosa do “Janševcev”.

  • Boris_j

   Uf, ko bi bil vsaj “plačani” komentator. Ko bi bil vsaj.

 • Cucurbita Pepo

  Kritično premislite zakaj nova24 ne premore slabe besede o Jazezku :)

 • Jožef

  Ni pomembno, kdo je napisal ta članek ali izpovedal te misli. Ker spadam v tisto generacijo Slovencev, ki smo preživeli pretežni del svojega življenja v komunistični Jugoslaviji, vam lahko z gotovosto zatrdim naslednje: Izrael je vedno podpral zahodni svobodni svet z ZDA na čelu, dočim so bili arafatovi Palestinci vedno deležni zaščite s stani Varšavskega pakta in seveda titove Jugoslavije. Mi starejši se še kako spomnimo titovih bahavih potovanj po deželah neuvrščenih. Ljubljeni maršal se je poljubljal celo s cesarjem Etiopije Haileselasijem. Da je bil Arafat njegov ljubljenec, pa ni potrebno izgubljati besed. Torej, od tu izhaja težnja nekaterih “bajagi” Slovencev za priznanje države Palestine. Ne moti jih pa ogledivanje izrelske vojaške opreme. Eden glavnih teoretikov jugo komuzma, da ne pozabimo, je bil Moša Pojade, ki je trdil, da bodo kmete dobili v partizane le, če jim bodo uničili domove in kmetije in jih spremenili v reveže. Toliko dragi človekoljubneži, ki se borite za svobodno državo Palestine.

  • Tone

   Kaj pa tisti zahodnjaki, ki za Tita in Varšavski pakt še slišali niso, pa vseeno podpirajo Palestince? S papežem vred.

 • Šobar Davorin

  Omenja gospod ijj zgodovinska dejstva. Jih bom še jaz nekaj naštel. 1. Četa Ivo Lola Ribar; Jajce, Bosna: pohod, komisar čete: Janez Janša. 2. Knjiga; Richard Schneider: “Kraj zločina: Hypo Alpe Adria”; stran 81: “…Podkupnina je znašala 250.000 US$. Ta denar je bil namenjen obrambnemu ministru, Janezu Janši…”. 3. Knjiga; Matej Šurc: “Prevarana Slovenija, domoljubje, zapisano z ničlami”, str. 335: “…Ko je tožilka Brezigarjeva zavrgla ovadbo, je bilo vsega konec…” 3. Predstavitev; knjiga;prevod; Matej Šurc: “Patriotism For Sale”: “…V Luko Koper je priplulo 40 ladij…”. Matematika: 40 ladij krat 250.000 US$ = 10.000.000 US$. To je, reciinpiši deset milijonov ameriških dolarjev. Za privez. Ladij. Z orožjem & municijo…4. Ostalo: slovenska orožarska literatura.