Janez Janša: Nihče naj v nesreči ne ostane sam!

Janez Janša (foto: epa)

Na hudo povodenj, ki je zajela večji del države, se je odzval nekdanji predsednik vlade in predsednik SDS Janez Janša. Sodržavljane je pozval k medsebojni pomoči in solidarnosti. Po njegovi oceni poplave dobivajo razsežnosti nacionalne katastrofe. 

Obilne padavine so državo potisnile v izredno stanje. Po državi poročajo o izpadih električne energije, helikopterskem reševanju tistih, ki so ostali ujeti na strehah, v nekaterih delih države je kontaminirana tudi voda, ki jo je zaradi tega potrebno prekuhavati. Civilna zaščita do nekaterih območij še vedno ne more dostopati. Meteorologi sporočajo, da se bo močno deževje še nadaljevalo.

V izrednih razmerah se je oglasil predsednik SDS, njegov zapis objavljamo v celoti.

“Pozor! Poplave dobivajo razsežnost nacionalne katastrofe. Vključimo se v napore za reševanje ljudi in premoženja. Pomagajmo po svojih močeh županom, službam zaščite in reševanja v okvru CZ in predvsem gasilcem. Veliko članov GD je odsotnih zaradi dopustov v tujini ali v krajih, ki so nedostopni. Nadomestimo jih. Upoštevajmo navodila pristojnih. Pokličimo naše starejše člane in vse, ki jih poznamo in so na ogroženih območjih in organizirajmo pomoč. Nihče naj v nesreči ne ostane sam! Skupaj lahko močno omilimo posledice ujme,” je zapisal Janša. 

Ž. K.