fbpx

Janez Janša o Šarčevem sklicu Sveta za nacionalno varnost: V razkroju zdravstvo in vojska ter težave z migranti, edina točka pa pritiski na koalicijskega partnerja LMŠ POP TV!

Foto: STA

Žalostno. Po sedmih mesecih sklicana prva seja Sveta za nacionalno varnost. V razkroju zdravstvo, Slovenska vojska že četrtič zaporedoma ocenjena negativno, ilegalnih prestopov meje trikrat več kot lani – edina točka dnevnega reda pa pritisk na koalicijskega partnerja LMŠ POP TV,” se je na sklic Sveta za nacionalno varnost odzval vodja opozicije Janez Janša. 

Ključni državni podsistemi – zdravstvo, vojska, sociala – so na najnižji točki, ko lahko rečemo, da država ni več sposobna opravljati temeljnih funkcij. Toda predsednik vlade Marjan Šarec je danes prvič sklical Svet za nacionalno varnost za povsem trivialno zadevo.

Kot razlog navaja razkritje poskusov vplivanja hrvaških predstavnikov na poročanje POP TV o prisluhih v arbitraži med Slovenijo in Hrvaško, kar je svojevrsten precedens v zgodovini naše države. Gre namreč za nadaljevanje prisluškovalne afere Pirangate, ko naj bi hrvaška vlada skušala preko posrednika vplivati na POP TV, da ne bi prišlo do razkritja, kdo naj bi stal za prisluhi v arbitraži med Slovenijo in Hrvaško.

Afera je blef za prikrivanje resnih strukturnih težav in je namenjena reševanju propagandnega trobila LMŠ
Torej, namesto da bi krivdo za mednarodni škandal s pogovorom med takratnim arbitražnim sodnikom Jernejem Sekolcem in agentko Simono Drenik našli in razčistili znotraj svojih vrst, so pred evropskimi volitvami odprli novo temo, namenjeno predvsem propagandi Marjana Šarca. Znano je namreč, da je poročanje POP TV izrazito na strani politike premierja Šarca, znane so tudi povezave med novinarko Suzano Perman in Šarčevim svetovalcem Damirjem Črnčecem. Povedno je tudi dejstvo, da novinarka POP TV Irena Joveva kandidira na listi LMŠ za volitve v Evropski parlament.

https://twitter.com/BKrizar/status/1115615368775700481

Med člani vlade, ki so prišli na zasedanje, sta tudi finančni minister Andrej Bertoncelj in ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. Ta je glede dogajanja okoli prisluhov ter poskusov vplivanja na POP TV ob prihodu na sejo dejala, da je to nedopustno, da se take stvari ne bi smele dogajati ter da je prav, da se naša država odzove tako, kot je treba. “Upam, da je to vsem nam v poduk, kaj se po telefonu pogovarjati,” je dodala.

V imenu največje opozicijske stranke se je zasedanja Sveta za nacionalno varnost udeležil poslanec SDS Franc Breznik, ki je ob prihodu pojasnil, da pričakujejo informacije, ki se jim zdijo že samoumevne. Predsednik SDS Janez Janša, ki je po navedbah stranke na poti v tujino, pa je na Twitterju navedel: “Žalostno. Po sedmih mesecih sklicana prva seja Sveta za nacionalno varnost. V razkroju zdravstvo, Slovenska vojska že četrtič zaporedoma ocenjena negativno, ilegalnih prestopov meje trikrat več kot lani – edina točka dnevnega reda pa pritisk na koalicijskega partnerja LMŠ POP TV.”

C. Š.