Janez Janša o Šarčevem sklicu Sveta za nacionalno varnost: V razkroju zdravstvo in vojska ter težave z migranti, edina točka pa pritiski na koalicijskega partnerja LMŠ POP TV!

Foto: STA

Žalostno. Po sedmih mesecih sklicana prva seja Sveta za nacionalno varnost. V razkroju zdravstvo, Slovenska vojska že četrtič zaporedoma ocenjena negativno, ilegalnih prestopov meje trikrat več kot lani – edina točka dnevnega reda pa pritisk na koalicijskega partnerja LMŠ POP TV,” se je na sklic Sveta za nacionalno varnost odzval vodja opozicije Janez Janša. 

Ključni državni podsistemi – zdravstvo, vojska, sociala – so na najnižji točki, ko lahko rečemo, da država ni več sposobna opravljati temeljnih funkcij. Toda predsednik vlade Marjan Šarec je danes prvič sklical Svet za nacionalno varnost za povsem trivialno zadevo.

Kot razlog navaja razkritje poskusov vplivanja hrvaških predstavnikov na poročanje POP TV o prisluhih v arbitraži med Slovenijo in Hrvaško, kar je svojevrsten precedens v zgodovini naše države. Gre namreč za nadaljevanje prisluškovalne afere Pirangate, ko naj bi hrvaška vlada skušala preko posrednika vplivati na POP TV, da ne bi prišlo do razkritja, kdo naj bi stal za prisluhi v arbitraži med Slovenijo in Hrvaško.

Afera je blef za prikrivanje resnih strukturnih težav in je namenjena reševanju propagandnega trobila LMŠ
Torej, namesto da bi krivdo za mednarodni škandal s pogovorom med takratnim arbitražnim sodnikom Jernejem Sekolcem in agentko Simono Drenik našli in razčistili znotraj svojih vrst, so pred evropskimi volitvami odprli novo temo, namenjeno predvsem propagandi Marjana Šarca. Znano je namreč, da je poročanje POP TV izrazito na strani politike premierja Šarca, znane so tudi povezave med novinarko Suzano Perman in Šarčevim svetovalcem Damirjem Črnčecem. Povedno je tudi dejstvo, da novinarka POP TV Irena Joveva kandidira na listi LMŠ za volitve v Evropski parlament.

https://twitter.com/BKrizar/status/1115615368775700481

Med člani vlade, ki so prišli na zasedanje, sta tudi finančni minister Andrej Bertoncelj in ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. Ta je glede dogajanja okoli prisluhov ter poskusov vplivanja na POP TV ob prihodu na sejo dejala, da je to nedopustno, da se take stvari ne bi smele dogajati ter da je prav, da se naša država odzove tako, kot je treba. “Upam, da je to vsem nam v poduk, kaj se po telefonu pogovarjati,” je dodala.

V imenu največje opozicijske stranke se je zasedanja Sveta za nacionalno varnost udeležil poslanec SDS Franc Breznik, ki je ob prihodu pojasnil, da pričakujejo informacije, ki se jim zdijo že samoumevne. Predsednik SDS Janez Janša, ki je po navedbah stranke na poti v tujino, pa je na Twitterju navedel: “Žalostno. Po sedmih mesecih sklicana prva seja Sveta za nacionalno varnost. V razkroju zdravstvo, Slovenska vojska že četrtič zaporedoma ocenjena negativno, ilegalnih prestopov meje trikrat več kot lani – edina točka dnevnega reda pa pritisk na koalicijskega partnerja LMŠ POP TV.”

C. Š.

 

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM !
  KER PA JE EX ZL=LEVICA – LUKA MESEC – POSLANEC IN JAVNA OSEBA
  PONAVLJAM SPODNJE REALNO,
  NIČ ŠALJVO MOJE OSEBNO VIDENJE L. MESCA OB NJEGOVEM PITJU PIVA.
  NI ŠALA
  Dajte
  tisti,
  ki bolje poznate tega “FAKE LEVICA” Luko MESCA
  raje nam verodostojno napišite
  KOLIKO
  – P I V A – RES SPIJE V SVOJEM ŽIVLJENJU – TA ” LEVICA” Luka MESEC?!
  Jaz
  sem na moje lastne oči videl tega Luko MESCA v lokalu PELIKAN pod METALKO v centru LJ,
  KO
  JE BREZ VSAKE TEŽAVE – SPIL KAR T R I V E L I K E – VRČKE P I V A !
  Enega za drugim.
  Koliko piva v njega življenju – RES SPIJE – ta Luka MESEC ?
  Ali on toliko piva spije vsak dan?
  TRI VELIKA PIVA ENO ZA DRUGIM
  to se meni,
  ki nič ne pijem – zdi – precej. Kaj pa vi mislite? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

  • Janez Pavel Kanc

   Si se preobjedel kraševe čokolade?

  • šrauf

   Če ga na svoje stroške,ga zaradi mene lahko tri “faselne”….jaz mu pa častim še liter Rundop-a.

  • Pepe Nadloga

   morbit je biu Mesec po treh pirih pjen, ti s’ pa trapast. brez pira. sam Mesc je biu zjutri trezn, ti s’ pa še skoz trepast.

   • Den456

    Pozabu si povedat, da je bil Mesečni Lukec zjutraj sicer trezen, Butalec pa je že od rojstva. To je genetska hiba vas levuharjev.

 • RATATA

  Hrvat te nategne tud če nima glih časa. To, DA TE NATEGNE mu je u krvi.
  Če te neb nategnu bi ne bil hrvat!
  O kako si je naš genij France Presheren že ob novini leta 1844 želel, da bi imeli soseda in ne vraga za mejaka, kar je tudi v napitnico Zdravico napisal!
  Toda Preherna nihče ne posluša, predvsem ga pa že od nekdaj potvarjajo!
  No pa še o tem, kako hrvati tuhtajo po programu… ena stara izkustvena: “ako stvarno ne može drugćije, tek onda pošteno!”
  Zatorej:
  Ljubi Bog na višavah, prosim te, obvaruj nas “rata”, kuge i hrvata!!

  • Beličič
  • Joško

   Levaki nategujejo sami sebe!

  • ZatonMesecnikov

   #To, DA TE NATEGNE mu je u krvi.#

   že Kranjca je nategnil za Istro, kljub Zemljovidom dežele Kranjske….

   Kranjec je pa cvilil, že takrat, Tako kot cvili še danes ob podobnih prilikah…..

   Štajerc pa nič….

   • RATATA

    Kako da Štajerc nič, kaj pa Dravska Banovina brez Medmurja po letu 1929?
    Kaj bo kdo cvilil, če jim je pa vse zamolčano in potvorjeno?
    Kdo le bo cvilil, ko je pa vse tako polenjeno od socializma in pokomunističnih privilegijev?

    • ZatonMesecnikov

     Govoriva o Kranjcu 19. stoletja, ko se je odvijala bitka za istro. Z župniki in učitelji. Tisto, na kar sta naletele kardelj in bakarič, je bilo že zatečeno stanje na terenu.

     • RATATA

      Iz 19. v dvajseto stoletje je šla Istra z otoki v sklopu dežele večinsko slovenske starodavne Primorske! Ne o etnijah spet, ki nimajo zveze z državnostjo!!

     • ZatonMesecnikov

      Nekaj ne razumeš. Če na spornem teritoriju živijo prebivalci, ki nočejo biti Hrvati, ampak Istrani in Kranjci, potem bo ta teritorij pripadal današnji Sloveniji. Prej ali slej. Vendar kolikor pomnim ni bilo enega glasu za tak scenarij. Kot Baski naprimer, bi podtikali bombe, pa upor, pa protesti, pa štrajki… Skupaj s tvojimi zemljovidi bi se sprožil mednarodni spor.

      In obratno, če na teritoriju živijo prebivalci, ki hočejo biti Istrani in Hrvati, potem ti nobeni zemljovidi ne pomagajo. In ravno takšnega scenarija se spomnim.

      Že Angleži so vedeli, da ozemlje resnično osvojiš le s kolonisti. Tako si je Argentina svojila Malvine, pa jih po pichki dobila. Povsem drugače bi pa bilo, če bi zasedbo malvinov navdušeno pozdravili tam živeči prebivalci. Potem bi spor še danes trajal. Pa je niso…

     • RATATA

      Saj razumem.
      To niso moji zemljevidi temveč uradni zemljevidi, kjer so meje risane po dikcijah mirovnih pogodb, kar je po pravilih in principih internacionalnega prava edino relevantno, le da jih naša stran ne upošteva in ne razgrne! Pa jih imamo! Še avstrijci so ponujali vse iz svojih arhivov!
      Kdo je že izjavil (uradno), da je bila Istra vrnjena hrvatski(?), pa ni bila vrnjena njej, ker ni bilo možno njej vrniti nekaj, kar hrvatska ni nikoli imela!!

     • ZatonMesecnikov

      Poslušaj, potem ima Avstrija pravico do bosne, saj jo je dobila na berlinskem kongresu leta 1878.

      edina relevantna stvar je Bismarckova realpolitik, politika realne sile. Da neko ozemlje pripada državi mora biti prebivalstvo za to in država mora biti močna, da to ozemlje obrani. Oziroma ima moč, da ga zahteva zase.

      V primeru istre oba pogoja odpadeta.

      hrvati so si vzeli velik del kajkavcev in ga vkomponirali v svoje nacionalno telo. S troedinostjo jezika, pa so si prisvojili še njihov jezik.

      Kranjec pa ni storil nič. Še štajerca ni uspel asimilirati.

     • RATATA

      Ne nima pravico do Bosne saj je Karlov Manifest (16.X.1918) ki je nastal po regularnem postopku omogočil razpad in združevanje:
      Kronski svet je 15. oktobra pripravil besedilo, Ministrski svet je besedilo sprejel v noči na 16. oktober, cesar ga je pa potrdil še isti dan. Uradno je stopil v veljavo naslednji dan.
      Wilson je odrekal vsakemu ukrepu KuK po januarju 1918 veljavo glede mirovnih pogajanj, priznal pa je veljavo Manifesta glede državnih zadev Dvojne monarhije. Tako je manifest obveljal in je podlaga legitimitete narodnih svetov v deželah Avstrijskega cesarstva. Bil je seveda tudi pravna podlaga za ljubljanski Narodni svet. Manifest pa ni dovoljeval cepitve Kraljevine Ogrske, saj je le potrjeval obstoječo državnost avstrijskih dežel in jim priznaval pravico oblikovati nacionalno, na etniji temelječo oblast. Ogrske pokrajine (npr. “kraljevina” Hrvatska ali pa Slavonija) pa niso bili subjekti državnega prava niti jim z manifestom tega statusa ni bilo mogoče podeliti. Zato Manifest ni zadeval celovite in enovite Kraljevine Madžarske in je bilo torej zagrebško Narodno vijeće nelegalno telo!
      Na podlagi Manifesta so se v Cislajtaniji oblikovali narodni sveti in na Dunaju je bila na tej podlagi iz večinsko nemških dežel razglašena Republik Deutschösterreich. Tudi v slovenskih deželah so zvezni poslanci skladno z določili Manifesta osnovali skupni Narodni svet v Ljubljani za Primorsko (sestavljena iz Goriške, Trsta in Istre z otoki), Krajnsko, Koroško, in slovenski del Štajerske. Slovenska krajina (madžarsko Totszag) še ni mogla biti upoštevana, četudi je Maister v začetku novembra izvršil “pojezdo” (legalno manifestacijo zasedbe teritorija – uti possidetis) tako, da je z vojaško posadko na vlaku prevozil ves teritorij od Ormoža prek Čakovca do Kotoribe. Trianon je seveda potrdil celovitost in enotnost Slovenske krajine tako, da je pri določitvi madžarske meje točko v sotočju (junction) Mure in Drave pod Kotoribo definiral kot tromejo med Madžarsko, Slovensko krajino in Hrvatsko. Stanje je do banovinske ureditve 1929 spoštoval tudi Bgd – Vse Pomurje je bilo v sklopu Mariborske oblasti. (Mednarodno pravo – Trianon 1920 – je torej upoštevalo in uveljavilo SEDEMSTO LET STARO stanje pred 1250, ko je češki kralj Otokar II prepustil Slovensko krajino kot nagrado svojim zaveznikom Madžarom! Naši strokovnjaki in državniki pa se posmehujejo komaj sto let starim, še danes obstoječim internacionalnopravnim dejstvom!!!)
      To pravno situacijo je poznal, priznal in upošteval tudi srbski regent Aleksander, ki je popravil Pavelićevo adreso 1.12.1918 v Beogradu. Pavelić je namreč rekel, da se s Kraljevino Srbijo združuje Država SHS, regent pa je odgovoril da se DEŽELE države SHS združujejo…. Jasno, z državo se ne more združevati nič, kar ni država. Države so bile samo slovenske DEŽELE. Zato je srbska vojska Hrvaško in Slavonijo OKUPIRALA kot antantna sila (tako pove madžarska uradna zgodovina) in se nista PRIDRUŽILI Kraljevini Srbiji. Naša zgodovina pa je izdelek zagrebške “šole” in hrvaškega državnopravnega pravljičarstva…
      Legitimnost in državnopravna kontinuiteta slovenskih dežel vključno z ozemljem, državljani in oblastjo je bila tako z Manifestom zagotovljena.
      Četudi slovenski “narodni voditelji” v zadnjih sto letih niso niti upoštevali državnopravih izhodišč, kaj šele v skladu z njimi ravnali, je tako državnost kot vsi njeni atributi slovenskih dežel (MEJE!!!) še naprej obstajala in je zadnje in edino mednarodnopravno stanje, ki sme zanimati in ga sme v skladu z zahtevo Sporazuma o arbitraži opaziti tribunal, saj je splošno sprejeto dejstvo, da je Jugoslavija razpadla. Nekaj pa lahko razpade samo na tiste dele, iz katerih je nastalo.

      Temeljno pravilo mednarodnega prava pa je itak, da vedno najprej obvelja ZADNJE INTERNACIONALNOPRAVNO RELEVANTNO STANJE. Prej opisanega stanja nihče nikoli ni internacionalnopravno korektno ukinil (kaj šele, da bi nastalo neko drugo, novo!)! ZATO OSTAJA in OBSTAJA.

     • ZatonMesecnikov

      #Kronski svet je 15. oktobra pripravil besedilo, Ministrski svet je
      besedilo sprejel v noči na 16. oktober, cesar ga je pa potrdil še isti
      dan. Uradno je stopil v veljavo naslednji dan.#

      Z postavitvijo kamnov na meji St. Germain 1919 je gornje odpadlo. Pogodbe, ki so določale meje se menjajo in ažurirajo glede na dejansko stanje. Potem tudi Avstrija lahko zahteva Južno Tirolsko od Italije.

     • RATATA

      http://www.domovinasospomini.eu/blog/2010/11/08/teze-v-zvezi-z-mejo-2/
      Daj, prosim, enkrat, ko boš imel čas, kritično presodi star sestavek Andreja Lenarčiča in ovrzi karkoli. Utemeljeno, ne po partizansko.

     • ZatonMesecnikov

      Lej, z vsem se strinjam. Nimam kaj ovreči. Pa še kaj dodam lahko, naprimer narobe prevod Gorine v Brenner. Pa windische Frau tam od Dürerja.

      Samo kaj ti danes to pomaga? kaj boš šel Švicarjem razlagat, da so potomci alpskih Slovanov? kaj imaš od tega? kaj imajo oni od tega? Ti bodo ploskali ali kaj? Boš džek?

      Poslušaj, brez veze. stanje je kakršno je, vsak narod ima svojo zgodbo, da so prebivalci Gurin v Švici nekoč prevzeli jezik v Gurinerdeutsch je bila njihova odločitev. In je njihova odločitev, kaj so danes in za kaj se imajo.

    • lili pili

     Medimurje je bilo zamenjano takrat z belo krajino…

     • RATATA

      Pa kaj še?

     • lili pili

      Za to vem, a ti ves kaj vec, pret tem bela krajina ni bila v dravski banovini preveri.. ratatataaas

  • RATATA

   Pa kaj se ti Butl RATATA znašaš nad hrvati matr, znašaj se nad “našimi”, ki so vse to dopustili in jim omogočili(!!)

   • RATATA

    Ja, res je, za povrh pa še vse kar se sliši in lahko tudi opazi, kakor pravijo, kot tole npr.:
    1.OD LETA 2009 IZSELJENIH VEČ KOT 100.000 SLOVENCE JE EKONOMSKI RODOMOR. PRI TEM GRE ŠE ZA VOLILNO GOLJUFIJO IN DRŽAVNO PRAVNI UDAR Z VPISOM 35.000 BOSANSKIH SRBOV V VOLILNO BAZO JANKOVIĆA, KI SE FINNACIRA Z KOKAINOM SRBSKIH DILERJEV V LUBLANI
    2. ZASTRUPILI SO SKORAJ VSE SLOVENSKE BREZDOMCE
    3. ZAVZELI VSE TV IN RADIJSKE POSTAJE IN IZVEDLI KULTURNI RODOMOR Z CENZURO SLOVENSKE GLASBE IN KRAJINSKE KULTURE
    4. NASELILI SO 200.000 ALBANCEV IZ KOSOVA
    5. BOSANSKI SRBI PREKO KOLEKTORJA PORABIJO 1 MILJARDO IZ SLOVENSKEGA PRORAČUNA
    IN ŠE IN ŠE

   • Gašper

    A si pozabil račun zamenjat al se sam nad seboj pizdis ahaha

    • RATATA

     Gašper,zakaj se pa ti oduzad smejiš? A si buzić?

     • Gašper

      Ko te prebiram, se mi na vse strani smeji ;)

     • RATATA

      Oprosti, nisem hotu! Če bi hotu, bi ti iz vseh lukenj špricalo!

     • Gašper

      Torej rad posiljuješ? Ti predlagam obisk uatrezne ustanove ;)

     • RATATA

      Saj si študiran, toda polovico mlajši od mene, zato tvojega predloga ne bom upošteval.
      Išči neresnico v mojih textih pa boš še napredoval. Na dobri poti si.
      Veš kaj me pa res zanima, oblika tvoje pleše…. a si populu al ti je titovka ogulla?

     • Gašper

      Duhovnik me je po glavi bozal ;)
      Praviš da si pol starejši, zakaj potem način komunikacije kot da si pol mlajši?

     • RATATA

      Nostalgija pikec.

  • xtc

   A bi prosim idio t utihnil?

   Težava niso Hrči madrveč Kučani in SFRJ banda.
   Sedaj pa odtavaj ,odmagli in odj*****************+

   • RATATA

    Saj ni nič hudega če si hrvat! Veliko prijateljev in znancev imam, ki so hrvati.

  • stane

   Budale! Niso Hrvati krivi,da je nasa politika rahiticna s slaboumno vlado.
   Hrvati so samo vzeli tisto,kar jim je bilo ponujeno.
   Slovenska politicna stran je bila vedno kleceplazna,do tujcev. Hrvati so pokoncen in ne pritlehen narod.
   Tako kot se Hrvati borijo za lasten obstoj(splosno),bi se morali Slovenci. Ne pa,da nas lastna vlada omejuje pri samozasciti in zapira predstavnike pobud za samozascito v varnostnem smislu.
   Jebem tako vlado,ki nas pusca na milost in nemilost v roke radikalnih islamistov,da nas istreblja,nam vlada krade in daje jutrisnjem klavcem.

  • Aton

   A tebe sosedi prenašajo?

   • RATATA

    Sam hodim. Zakaj?

    • Ana Job

     Zato ker ima on berglo.

 • Janez Pavel Kanc

  Janša ne more iz svoje “ideološke” kože in zgrabi vsako priložnost, da tolče po vladi in državi, čeprav se deklarira kot domoljubni državotvorec.
  Problem je v hrvaški umazani politiki in ne v delovanju hrvaških obveščevalnih služb.
  Ja, ideološka zlizanost med SDS in HDZ tudi ni zanemrljiva.

  • rabbit

   Zakaj bi Hrvatje branili naše nacionalne interese. Ali bolj, da bi naša oblast branila naše nacionalne interese.

  • Lustrator

   Si sploh prebral članek? Po lastni državi dejansko tolčete zgolj tisti, ki NE tolčete po tej izdajalski vladi, ki se je še enkrat znova izkazala za povsem nekompetentno in nezmožno braniti tako interese kakor ugled Slovenije. Najprej ste komiji še pred vstopom Hrvaške v EU PROSTOVOLJNO (??!!) na referendumu izglasovali arbitražo, potem ko smo v njej (kakor že napovedano) dobili manj kot bi morali, pa se celo borite za njeno uveljavitev. TO je ideologija, ne pa kritika oblasti – le ta je v teh razmerah nujna, podpiranje Serpentinšku in Cmerarju podobnih klovnov pa izdajstvo,. Upam, da boste zanje nekega dne tudi plačali iz lastnih žepov.

 • Janez Janša-Brščič

  VELIKI JANEZ JANŠA REŠI NAS

  • Janez Pavel Kanc

   Nas že predolgo rešuje, pa ni učinka.

 • totex39

  Pri nas imamo velike notranje probleme in bi že zaradi tega moral Šarec sklicati sejo za nacionalno varnost in v tem sklopu tudi obravnavati probleme glede hrvaške.

 • FRANC3

  Tako je, ker smo Slovenci dali oblast luzerjem in amaterjem.
  Sami smo si krivi, zato ne jamrajmo. Popravni izpit bo na naslednjih volitvah.

  • rabbit

   Pred arbitražo je Janša lepo povedal ne za arbitražo in Hrvatje ne v EU, kaj naredi Barbi zliže se s Kosorjevo in Kakšen fantastičen dan in vas je vse, ki ste bili za arbitražo fajn nategni. ha ha. Makedonci so morali zaradi Grkov spremeniti ustavo in celo ime svoje države. Naši levi cucki pa so jim skoraj še Ljubljano podarili.

 • Edi Puc

  mmmmmm………….. pod tem komedijantom, zmagovalcem volitev bo narod plačal svoje

 • RATATA

  hrvati so brez Vatikana in Amerike nula!

  • Janez Kepic-Kern

   TO PA NE DRŽI !
   Veliko stvari imajo bolJe porihtanih – kot mi v Sloveniji. A ne veš? L. r. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • janko

    Kaj pa? Po značaju so hujši od ciganov, slovenčeke navijejo vedno okoli mezinca. Rodovitna Panonija (proizvodnja lastne hrane države je pogoj za vzpon države) in velika topla obala ki vabi vso Evropo (zlata jama brez dna za državo) – jim nič ne koristi. So leni. Janez, zelo te cenim, zato me zanima tale tvoja izjava.

    • rabbit

     Včeraj je Božo Novak rekel, da je Panonija prazna, da se velika posestva prodajajo za par tisoč evrov. Kdo ve je to res.

     • tomven

      Res je, imam inf od svakove žene, ki je po rodu iz Osijeka. Vsak teden gre nekaj avtobusov mladih proti Evropi, Nemčija, Avstrija itd… za zmeraj.

    • Janez Kepic-Kern

     PRETEŽKA TEMA ZA DANES.
     Pri Hrvatih mi je všeč njih talent za glasbo, pa folklorna društva imajo OK.
     So oz. znajo pa biti – zelo neprijetni.
     posesivni in maščevalni.
     Več 100.000 Hrvatov je bilo pomorjenih – leta 1945.
     ZAGREB JE BIL LETA 1946 – PRAZNO MESTO.
     Imam eno razglednico, ki jo je moja mama leta 1946
     poslala domov. V ZG je šla po neke vojne sirote-otroke.
     NA RAZGLENICI ZAGREBA 1946
     – SO ULICE CENTRA MESTA ZAGREB – PRAZNE: le par pešcev
     sredi lepega poletnega dne – GROZLJIVO. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

     • tomven

      Tudi tale ni slaba:

      Se pogovarjata Slovenec in Hrvat.
      H; (Hinavsko, škodoželjno) Sanjao sam vašu Ljubljanu, mrak, svuda dim, vatra, eksplozije, ljudi beže, djeca plakajo…
      S; Ajaj, pa kakšni ste vi to ljudje.. tudi jaz sem sanjal vaš Zagreb. Sonce sije, ljudje nasmejani, dobre volje, muzika igra, povsod plakati…
      H; Kakvi plakati??
      S; Ne vem, nimam pojma, ne znam brat cirilice…

   • RATATA

    Najbolj so porihtali pravoslavne Srbe!! S križem v eni in z nožem v drugi roki Janez aus Komenda! Ne veš tega?

    • Janez Kepic-Kern

     Vem,pa nimam nič s tem.
     Kraljevo YU so očitno s prevarami in z izigravanji Hrvatov
     – po nepotrebnem “skup spravljali” – oa je šlo v tako smer.
     Kaj so pa Srbi – rinili med Hrvate? L.r. Janez K.Kern KOMENDA

     • RATATA

      Srbi so tam, na ozemljih hrvatske, Slavonije, Bosne … živeli. Prišli so glih tedaj kot hrvati! Verska vojna je bila to, kot večina vojn.

  • ZatonMesecnikov

   S tem da ima Kranjc boljše izhodiščne pozicije. Ima prvo damo Amerike, pa ima dobre zveze z Vatikanom, tradicionalno…

   pa nič iz vsega skupaj. samo cviljenje…. Kot Hlapec jernej nekoč.,…

   • RATATA

    Natura pač, druga, drugačna nikakor ne južnoslovanska nrav Krajnca. Vojno Krajino je popolnoma drugače jemal.
    O dobrih zvezah Krajnca z Vatikanom pa močno dvomim! Vatikan bolj potrebuje in so mu ljubši hrvati kot stražniki na meji s pravoslavjem.

    Potiho ti priznam, da mora biti v Krajncu, v Slovencu nekaj blaznosti. Na tole mislim:
    Prispevki k tej “slovenski blaznosti” so šokantni:

    “…moramo Slovenci gojiti znanost združeni s Hrvati… Naše Atene so v Zagrebu in več kot enih ne bo nikoli na slovanskem jugu…Ni(ti) slovenski narod ni(ti) slovenski jezik nima kulturne bodočnosti ako ostane sam zase, narodno nezavisen od svojih bratov na jugu.”
    Dr. Josip Pavlica, Branik 1861, Gorica 1902, doktor cerkvenega prava, Rim 1888, v: Rimski katolik 1892, IV.

    “v … situaciji, ki bi postavila na izbiro ali vera ali narodnost, treba izbrati vero … in se odreči narodnosti.” Aleš Ušeničnik v: Čas 6/1912

    “Jugoslavija ali smrt!” F.S.Finžgar v: Slovenec, 21. apr. 1918

    “če bi se … združili s Hrvati, ne bi pravzaprav svoje narodnosti žrtvovali, ampak bi svojo narodnost šele dobili.” Aleš Ušeničnik v: Čas 7/1913

    “Slovencev sploh ne bi bilo brez katoliške vere… pravzaprav ni pravi Slovenec, kdor ni katoličan…” J.Pirc, Aleš Ušeničnik in znamenja časov, Ljubljana 1986, str. 332

    “Slovenci in Hrvati tvorimo eno narodno celoto” – zaključna resolucija kongresa državnih in deželnih poslancev Vseslovenske ljudske stranke in Hrvatske stranke prava, Ljubljana, 20.10.1912

    • ZatonMesecnikov

     #Vojno Krajino je popolnoma drugače jemal. #

     O tem nam priča Prešeren;

     Kómur mar prijetnih glasov
     pesem, ki pojó Matjaže,
     BOJE KROG HRVAŠKE STRAŽE
     mar, kar pevec pel Ilirje,
     mar Čebel’ce roji štirje,
     Kranjec moj mu osle kaže.

     Kranjec se je na vse požvižgal.

     #Potiho ti priznam, da mora biti v Krajncu, v Slovencu nekaj blaznosti. Na tole mislim:#

     Ni imel zgrajene državnosti in ni imel mitov, ki bi to državnost gojile. In še danes nima tega. Ko ga kradejo, ga zanima samo njegovo. Skupno, je že preveč abstraktno, oziroma vidi to skupno kot priložnost za lastno okoriščanje…

     • RATATA

      Ja, matr, kako me to jezi!!

      Poglej tole…., objavil časopis Slovenski Narod, na strani 2 18.02.1932

      ##
      Prekmurskim dobrovoljcem
      Prekmurske in medjimurske dobrovoljce obveščam, da se bo dne 28. t.m. ob 9 ih dopldne vršil prvi skupni nacijonalno zgodovinski ustanovni občni zbor organizacije prekmurskih in medjimurski h dobrovoljcev v dvorani hotela »Krona* v Doljnji Lendavi, na katerega se tem potom naslovljeni vabijo.
      Kakor je naši javnosti znano, je do sedaj obstojala samo organizacij a prekmurskih dobrovoljcev, dočim medjirmirski dobrovoljci niso imeli svoje organizacije .
      Zato je nastala nacijonalna potreba, da se tudi ti organizirajo. To težko delo je prevzel podpsani in ga v treh mesecih tudi izvršil s tem, da sem organiziral medjimurske dobrovoljce, ki jih je nad 2300. Da bi svoje vrste še bolj pomnožili in organizacijo ojačili, smo se odločili, da si obe organizaciji ustvarita skupni savez s sedežem
      in upravo v Dolnji Lendavi. Ta savez bo štel okrog 3000 članov.
      Višji nacijonalni interes zahteva od nas, da se tega zgodovinskega občnega zbora polnoštevilno udeležimo in tako tudi na zunaj pokažemo, da smo v resnici pravi dobrovoljci, ki smo vedno pripravljeni odzvati se klicu domovine, za katero smo
      prvi dvignili puško in za katero so junaško umirali naši tovariši-dobrovoljci. Tudi naš narod se je moral odkupiti iz suženjstva z lastno krvjo svojih junaških sinov, ki so žrtvovali svoje najdražje, življenje, de bi mi uživali svobodo.
      Glede na to prosim vse gg. bivše komandante, poveljnike in komandirje prekmuskih in medjimurskih dobrovoljcev, ki so pomagali in pripomogli, da sta se ta obmejna kraja priključila Jugoslaviji, da se zanesljivo udeleže občnega zbora. Nadalje prosim za udeležbo tudi vse one gospode, ki so na kak drug način pomagali nam dobrovoljcem pri našem osvobodilnem delu, da blagovolijo prisostvovati temu zgodovmskemu zborovanju. Mi dobrovoljci, ki smo leta 1018, 1919 ustvarjali našo državo, hočemo danes ravnotako aktivno sodelovati pri njeni konsolidaciji. Čutimo se poklicane, dolžne in sposobne, zato želimo, da se nas upošteva
      in vsakovrstno sodelovanje omogoči!

      Vsi na občni zbor !
      Horvat Pavle, predsednik
      prekmurskih in medjimurskih dobrovoljcev
      Dolnj a Lendava .
      ##
      http://www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:doc-TZ6SLGO3/5928ecef-917d-4cb0-854e-6a307fe14460/PDF

     • ZatonMesecnikov

      Poslušaj, Kranjca zanima samo kje bo kaj drpnil v žep, pa kdaj bo frej, pa kam bo šel na dopust…

      prekmurje je današnja slovenija dobila, ker je bila tisti čas madžarska zelo nepriljubljena. Tako kot danes. S triatonskim sporazumom so ji vzeli 1/3 ozemlja, bila je poražena v vojni, pa komunisti Bele Kuna so harali po njej.

      pa če ne bi srbska vojska vkorakala takrat v Prekmurje, vprašanje če bi ga dobila.

     • RATATA

      No no, saj nismo vsi Slovenci v javnem sektorju, da bi razmišljali le o tem kar praviš! 15. so plače in prispevki, kar je treba zaslužit – naredit in izterjat, zadnjega je treba pa ddv odvajat! Vsak mesec, tudi julija in avgusta!
      Vkorakala je naša vojska in ne srbska, saj je bilo ujedinjenje izvedeno 01.12.1918.
      O povezanosti Medjimurja s Štajersko priča nenazadnje prometna, železniška in gospodarska prepletenost. Šele z dogovorom o personalni uniji z Avstrijo in prepustitvijo reškega pristanišča Budimpešti, so Madžari zgradili železniško povezavo preko Drave do Reke. Da Zagreb niti z železnico ni upravljal na “svojem” ozemlju, seje pokazalo ob razsulu 1918, ko so železnice na Hrvaškem bile dejansko v totalnem razsulu: Vse osebje, tehnika in instrukcije so bile madžarske, pa je promet docela zastal. V hudi nuji je Zagreb prosil Slovence za pomoč. In Ljubljana je poslala zadostno število osebja – Slovencev, kajti Slovenci so v svojih deželah upravljali tudi z železnico. Tako je bilo med osebjem, poslanim v pomoč, veliko železničarjev s Tržaškega, ki je prišlo pod Italijo in jih je Italija pregnala.
      Tudi Medjimurje, ki je bilo skupaj z danes slovenskim Prekmurjem in madžarskim Porabjem enovito v okviru madžarskega kraljestva, je bilo v trdni gospodarski in družbeni povezavi s slovensko/avstrijsko Štajersko. Nenazadnje je bil za generala Maistra nadvse pomemben korak, ko je s posebnim vlakom Ormož-Čakovec-Kotoriba demonstriral prevzem uprave nad Medjimurjem. Tudi sicer se je povezanost manifestirala tako, da je bilo Medjimurje leta 1922 vključeno v Mariborsko oblast – torej ponovno združeno z ostalim Prekmurjem.
      Nobenega dvoma ni: izhodišče za pogovore o meji med RS in RH more biti le stanje 1918, saj je edino legitimno in legalno, ter zadnje, ki vsebuje mednarodnopravno relevantne atribute. Ne ob spremembah 1918/19 niti kdaj kasneje ni prišlo do nobene s preizkušeno voljo ljudstva ali kakršnimkoli mednarodnopravno zavezujočim aktom podprte določitve drugačnih meddržavnih meja. Meje 1918 so jasne in utemeljene.
      Pa še nekaj, še leta 1932, kot je zapisano v tistem časopisu, ki sem ti ka prej poslal, je bilo poročilo o trenutni vremenski situaciji tudi v Kotoribi (to je tam na sotočju Mure in Drave, kjer začne potekati meja!!).

  • Lustrator

   Nista ZDA, Vatikan in Amerika kriva, da komunistični režim ne deluje prav na nobenem področju razen pranja možganov, kar se občasno pokaže celo v tvojih komentarjih, pa sem prepričan, da se imaš za demokrata, če ne že kar desničarja.

   Ravno nasprotno: profesionalnost in domoljubje hrvaških institucij se je tudi v tem primeru jasno izkazalo za čisto nasprotje naše izdajalske rdeče vlade. Se dejansko ne zavedaš, da s tem, ko v tej zadevi plešeš kot ti serpentinškov cirkusant igra, nisi nič bolj patriota, ampak lutka v rokah globoke države, ki je priredila še eno igrico “nacionalnega interesa” za slaboumne ravno v času pojavitve Doma in njene pristne domoljubne mednarodne drže.

   • RATATA

    Se strinjam, glede hrv.inštitucij, toda biti je treba tudi genocidno nacišovinistično programiran za takšne geo in sociopolitifne posege, kot jih uprizarja hrvatska zadnje stoletje.

    • Lustrator

     Ratata ker poznam tvojo obsesijo s sovraštvom Hrvatov, ne mislim še enkrat znova odpirati isto debato, a lepo prosim: ne nasedaj prozornim spinom Šarca in njegove režimskomedijske mašinerije, ki so s točno določenim namenom izvedli to “dom-oljubno” diverzijo. Gre za klasično komi taktiko kvazi-nacionalizma s katerim se jemlje veter z jader resničnih domoljubnih gibanj (podobno kot udbovski projekti Jelinčič, Peče, Šiško, ki služijo izključno k temu, da Slovenija nikoli ne bi dobila ene same normalne, s komunističnim omrežjem nezlizane desne opcije. SDS je namreč desna sredina, ne pozabimo).

     • RATATA

      OK
      LP

     • Lustrator

      Hvala za razumevanje.

    • Ana Job

     Domoljubi in nacionalisti ste mi bili vedno zelo fukiš.❤️

 • branči

  a mi lahko nekdo pove, kaj je ogrožanje nacionalne varnosti? še predobro se spomnim, da so v ratečah ob slovenski tromeji vsi domačini imeli doma tri zastave! za vsak primer so rekli, če glih oblast sploh ne ve, kaj bi rada! pa če me dons vprašaš, grem raje po bencin v avstrijo, kot kolaboracija davkov za tiste, ki se ji tudi ne sanja cena idiotov na oblasti!

 • janko

  Že dalj časa se sprašujem, zakaj je doslej že nekaj vrlih ljudi zapustilo SDS? Kaj je vzrok?
  Kot mediator in organizator s talentom bi se npr. podstopil povezati SDSovce, DOMovce, NSi jevce in SLSovce – v ENO KOMPAKTNO STRANKO, eno samo desno politično stranko s praktično vsestranskim idealnim in perfektnim ustrojem, kjer bi si vsakdo izpolnil svoje cilje in bil cenjen.

  • RATATA

   kdo bi bil predsednik predsedstva je hudo težko vprašanjce!

   • janko

    JJ, ker je genialen kot državnik, je najzaslužnejši osamosvojitelj in trpin. Slovenci smo špica, izkazano v tujini. Tokrat smo končno sami na svojem, poleteli bomo, samo stari rdeči zmaj nas mora izpustiti iz krempljev!

    • RATATA

     Zmajev s kremplji sploh se ne bojim,
     mi gabljiva je gomazeča se golazen,
     lenuhi meni so odveč prikazen,
     kaj storil sem narobe, da tako trpim?

     • janko

      Tale pesmica je dobra!
      Imaš talent.

     • RATATA

      Hvala. To imam po Francetu P.

     • Pepe Nadloga

      a s’ ti tud pjanc, dohtar gotov nis, ka-li?

     • RATATA

      Saj ni bil pjanc! ne nasedaj komunajzrjem!

     • Pepe Nadloga

      ma ti’ s fuknen, če Fronc ne b’ biu pod gasom, ne b’ blo njegovih mojstrovin. de ne bo kešnga misanderstendinga, mu prou nč ne zamerm. vaska mu čast. se pa vid, de maš oprano glavo, ko se j’ že vedl, de ga j’ Fronc rad cuknu, komunizma še blo ni.

     • RATATA

      se je obesu na cvirn

 • Govekar

  Včeraj so bili pod hudim pritiskom, alt-right scena je pokazala svojo moč in prišla s transparentom.

  • branči

   ali je hud pritisk na tisto, kar ti je še ostalo od sivih celici?

   • Govekar

    Zakaj misliš, da sem napisal komentar na tem portalu, ki kotira nižje od porno revij?

 • RATATA

  Hrvati so imeli vso pravico prusluškivat Sekolecu, saj je on njihov!

 • RATATA

  So mi povedal doušniki, da je serpentinar pisal ta sklic stoje, saj se zaveda, da je stendap komičar.

 • rabbit

  Vojska tik pred razpadom, zdravstvo prav tako, sodišče že dlje časa ne deluje, diplomacija v razsulu, prav tako tajne službe. Šarec pa skliče sejo za nacionalno varnost zato, ker so njegovi koalicijski partnerji dobili premajhno podkupnino. Hahahahah

 • RATATA

  Bo pa potrebno počasi razumeti to režijo vsega dogajanja v zvezi z mejo…
  Hrvatiji da lahko državnost le Slovenija (tako kot ji je le Slovenija lahko omogočila prehod do Istre v tistem času!!)!
  Zato je bilo potrebno lagati o datumu in sočasnosti osamosvojitve (kar je notorična laž!!! in s tem veleizdaja ter je zaradi tega odločba arbitražnega tribunala pravno nična – je ni – ne obstaja!!! a “naši” še kar naprej tiščijo vanju),
  zato je bilo potrebno skrbno paziti, da nismo slučajno v memorandum k sporazumu o arbitraži priložili kakšnega internacionalno pravnoveljavnega dokumenta,
  zato sta morala pokvarjena siromačeka sekolac in drenikova lapat primitivne bedarije (lapal je tudi bebavi pokvarjeni kljukec rjauc!).
  No in sedaj bo vse to požegnano!!!
  Kdo je opozicija poziciji in kdo je sploh za Slovenijo ter za ozemlje starodavnih slovenskih dežel, pa tudi to se lahko vprašam, kdo se sploh razume na pravila in principe internacionalnega prava(?)

 • RATATA

  Matr, škoda da nimamo Budimirja Lončarja, ta bi pa hrvatarjem dau po pićkiićkiički!

 • garfi

  neumni klovn šarec je začuden nad vohunjenjem kot bi bil star 5 let
  skriva pa nateg-stik z odprtem morjem v arbitažni propagandi za referendum
  in seveda, da so jih ujeli s prsti v marmeladi
  vsi problem izvirajo iz opevane jugoslavije in že takrat so jih hrvati nategnili z mejo
  na škodo Slovencev
  Banda izdajalska in nesposobna
  Kaj vse je v SLoveniji zagonil komunizem http://www.publishwall.si/ludvik.novak/post/139200/kaj-vse-je-v-sloveniji-zagonil-komunizem

 • JANEZ GUS

  Včeraj se je vsa Hrvaška smejala naivnosti našim pogajalcem,,pot tv greznica ,z grozo ugotavlja škandal mednarodnih razsežnosti,ona ostarela rdeča prestitutka Krčmanc vije roke,oni zraven bebo pa jo gleda kot deveto čudo.Vsak dan nova predstava v butalah.Tresla se gora,rodila se miš ali vihar v kozarcu vode.Še en strel v lastno koleno.Danes pa komedijant skliče svet za nacionalno varnost.Pričakujemo jurri vojno napoved Hrvaški.Kam se bo skril. Vkamniku na grad.

 • Duhec

  Šarec se je zadeve lotil skrajno resno. Letele bojo glave.

  • rabbit

   Čigave, a bo Erjavca pa Cerarja zamenjal.

   • Duhec

    Za začetek naj zamenja dir Sove. Janši je njegov pobegnil, prebegnil k nasprotnikom. Skrajno neugodno.

    • rabbit

     A direktorja, ki mu ga je sam Serpetinšek nastavil?

     • Duhec

      Ne, takrat je bil Črnčec njegov. Ne vse verjet Janši.

     • rabbit

      A Dnevniku pa lahko: Marjan Šarec očitno zadel z izbiro: novi direktor Sove bo Rajko Kozmelj

     • Duhec

      Prvič slišim za tega. Pol bo pravi.

     • rabbit

      Preveč tle dežuraš pa premalo svoje bereš.

     • Duhec

      Lol. Škoda besed.

     • Pepe Nadloga

      toj’ od ta starga Kozmela sin, baje

 • Stajerka

  ….saj NISO normalni……in kot sem pisala že v času polemike okrog Tajanijevega govora, je slovenska komi klika pričela iskat ZUNANJEGA sovražnika, da se javnost odvrne od dejanskih problemov……izgubljat besede s POP je nesmiselno…..čakam samo še na informacijo, da bo SDH odkupil POP TV, ki bo tako tudi uradno postalo vladno trobilo!!!……

 • garfi

  “Komunisti so po drugi svetovni vojni prepustili Savudrijo Hrvaški, čeprav je bila ta vedno slovenska in čeprav je Londonski memorandum prepovedoval delitev narodnostno mešanih občin.

  Komunisti v predsedstvu Republike Slovenije so maja 1990 omogočili JLA večinsko razorožitev TO. Komunisti v predsedstvu RS so oktobra leta 1991 preprečili, da bi slovenska vojska zasedla vojaški objekt na Savudrijskem Rtu, čeprav je takratni obrambni minister Janez Janša to predlagal na način, ki ne bi zahteval nobene žrtve in čeprav je edini nekomunistični član predsedstva RS Ivan Oman tak predlog podpiral.

  Komunisti v vodstvih obalnih občin in lokalni policijski upravi Koper so kontrolno mejno točko s kamnoloma prestavili na sedanje mesto in to brez soglasja takratne Demosove vlade.

  Komunistični predsednik RS Milan Kučan je leta 1992 zahteval, da se Slovenska vojska enostransko umakne s Trdinovega vrha. Njegov komunistični naslednik dr. Danilo Türk pa je v svoje učbenike zapisal, da je Slovenija geografsko prikrajšana država. Nedavno tega je potem z državnim odlikovanjem ozaljšal nekdanjega šefa Udbe Tomaža Ertla, ki je pred prvimi svobodnimi volitvami pozival Beograd in JLA, naj ukrepata proti Sloveniji.”
  http://www.publishwall.si/ludvik.novak/post/139200/kaj-vse-je-v-sloveniji-zagonil-komunizem

 • rabbit

  Eno vprašanje ali slučajno veste kako je ime in priimek osebe, katerega naj bi hote podkupiti tisti hrvaški frater.

  • Duhec

   Verjetn dir CMEja Mainusch.

   • rabbit

    Bo treba Požarja jutri brat pa, da vidimo, danes je rekel, da pozna vse leve slovenske politike in ima v Slovenije podjetja, ki oglašujejo na POP TV.

    • Duhec

     Če pozna leve, pozna tudi desne.

     • rabbit

      Pozna že, denarja pa jim ne nosi kot levim.

 • garfi

  Janša je leta 2010 pravilno napovedal razplet arbitraže, Pahor je Sloveniji zapravil teritorialni stik z odprtim morjem – toda sodba je za Slovenijo žal veljavna!
  http://nova24tv.si/slovenija/jansa-je-pravilno-napovedal-razplet-arbitraze-pahor-je-sloveniji-zapravil-stik-z-odprtim-morjem-toda-sodba-je-za-slovenijo-neveljavna/

  • rabbit

   Za Pepe Nadloga ker pod njegovim postom ne vzame: Janša je hotel pa mu Kučan in co nista dovolila na seji za nacionalno varnost so vpili da nas hoče zaplesti v vojno s Hrvati.

   • garfi

    ja komunajzarski večni izdajalci
    trenutno se sami tepejo s hrvatarji z hudim orožjem – politiko miru
    in skrivajo svojo izdajo in goljufijo

 • Stajerka

  …vojska oceno NEGATIVNO, Šarec pa v napad :))……

  • FORT WORTH

   Vrhovni poveljnik nasih oborozenih sil pa pere avtomobil Ilki Stuhec, nogometasem cisti kopacke, kuha, asfaltira…
   Ke bebo !!

   • Beličič

    Kako pa misliš,se duhovno na spopad pripraviš?

   • Novakec1

    Zadnje čase ga ni nič videt, a je sploh še živ?

    • tohuvabohu

     Ne more več kandidirati, kaj bi se še trudil.

     • Novakec1

      A pol pride Kučko na vrsto?

 • garfi

  komunajzli enostransko predajajo ozemlje hrvatom
  saj so za odprte meje torej ukinitev držav

  • Pepe Nadloga

   maš prov, veliki vodja j’ komunajzar

   • rabbit

    Kardelj

   • garfi

    Pepe s kućanovo Nalogo

 • Duhec

  Janša na poti v tujino?! Upajmo, da ne spet v Bosno.

  • Pepe Nadloga

   a smo že 29.ga novembra, Jajce vabi?

   • FORT WORTH

    A si ti Polda iz cepcovega jajca vun priso ??
    Hehehe

    • Pepe Nadloga

     mnogo s’ pametn

  • Janez Kepic-Kern

   A TI VEŠ
   – kaj je to “KAFILERIJA”. Nekaj zelo čudnega. Na Barju. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   LEPA PESEM ZA TE.
   “TVOJA ZEMLJA”
   https://www.youtube.com/watch?v=f_wGmO0DG9Q

   • Pepe Nadloga

    a ti veš, kje so Begne. aja, kok nauš vedu, sej tam žviš

 • RATATA

  Drenikova pa predavateljica na Katoliškem inštitutu!

 • Skrajno Desni

  Dudek sklicu Svet za nacionalno varnost in to brez Regice ne bodo nič komentarja Dudeka, mu Regica ne dovoli.

 • Beličič

  Pri nas si res varen,samo še v prometu!

 • FORT WORTH

  V poslovnem svetu, nestrokovne in nepremisjene poteze vodijo v bankrot in propad podjetja.
  Pri vodenju drzave je popolnoma isto, slabe, nestrokovne, nepremisljene poteze vodijo v razkroj, propad in bankrot le da je zato potrebno nekoliko vec casa.

  Sarec & levaska co. nepopravljive skode ste naredili dovolj in prevec, POP TV pa naj se neha dogovarjati s Hrvati !!

  Aja, turnsek ni samo partizan, komunist, zagovornik yugo revolucije, borec z borcevsko priviligirano pokojnino, ampak zdaj hoce biti ze osamosvojitelj…

  • Beličič

   Pa dobro,če ni škode si ga lahko mojster na roko fukne!¨Da popravi vsaj sebe!

 • Beličič

  Šarec moj voditelj najjači!S teboj smo Sveta navijači!

 • Janez Kepic-Kern

  Jaz nikoli ne izvajam – telef. ali e- prisluhov.
  imam OK fantazijo – ki me redko prevara.
  Tole mi je moja
  “fantazijska ptičica” povedalaa o ex KP, ZK “FAKE” LEVICI.
  Verjetno drži !
  Nekaj, veliko mi pa pove moja privatna info “LJUBLJANČANKE” “agencija”.

  O “NADEBUDNIH”
  “PONOSNIH NASLEDNIKIH EX KP, ZK” – DOMNEVE !
  KAJ – DOMNEVNO – DELAJO V
  NEPOMLADNIH STRANKAH
  PONAVLJAM MOJ
  MISLIM DA KAR POSREČEN ZAPIS
  KAKO SE POGOVARJAJO V T.I. POMLADNIH STRANKAH – NE VEM
  V NEKI NAŠI HA, HA
  NEOMARXISTIČNI “STRANKI” SE PA BAJE – POGOVARJAJO – PRIBLIŽNO TAKOLE:
  KOT MI JE
  ZELO UMETNIŠKO ZAPELA PTIČICA – IZ MOJE FANTAZIJE.

  ŠALA
  UMETNIŠKA
  ŠALA

  Vsaka podobnost z realno z ljudmi iz “LEVICE” in s stranko “LEVICA” je naključna : ta šala je umetniška, imena so prispodobe=metafore, ne realne osebe ali stranke.

  URA RESNICE – “LEVICE”

  Prvi
  – FDV dr. iz “LEVICE” – T A R N A : “Zdaj me v MB več ne “tepe” SDS – zdaj v MB kar neke šipe razbijajo podjetniku županu – upam, da ne bomo krivi mi iz “LEVICE”, ki smo znani, da smo – “proti prenizkemu obdavčevanju kapitalistov”,
  Drugi
  – FDV DR. vnemarno reče:” ah kaj, v MB je dosti ljubiteljev alkohola, ki za eno flašo ali kak EVRO – razbijejo šipo – po naročilu. Na OBALI razbijanja šip ni. Vsi se bojijo samih “kapitalistov” ali pa “naših” institucij prava”. Meni ni uspelo postati “samostojen programski kapitalist”- raje bom sprivatiziral en delček države ali pa – kar – tole “mojo, našo, vašo” stranko LEVICA. A imate kaj proti. Upam, da ne boste “državljanske vojne proti meni” organizirali – kot jo skušajo organizirati – proti meni ljubemu MANDURU”?”
  – “pravoverni” AHIM iz LEVICE reče:”dohtar, le glej, da ne boš ti moj Trocki, “car” “LEVICE” sem jaz.
  Se razume.NE SEKTAŠI:Trenutno filmsko uprizarjam CHE GUEVARO. ne vem še, kako bo ratalo”,

  – miroljubni, bonvivanski AKUL reče: ” oh AHIM – pazi, da tebe CHE GUEVARO – ne bojo tudi kakšni
  RANGERJI fental, kot so tistega ta pravega CHE GUEVARO. Ah, tovariši, ne prepirajmo se – bodimo
  prijatelji in tpvariši. Gremo raje – na kakšno – SLASTNO TEKOČINO”.
  – AKUL še reče: ” bomo ob npr. PIVU pogruntali, kakšne šanse ima kaj naša
  – tovarišica VIOLETA – za biti
  izvoljena v – EU PARLAMENT.!
  – AHIM reče: meni se zdi – da ima bolj slabe ŠANSE ZA BITI IZVOLJENA V EU PARLAMENT.
  Na FACEBOOKU ji že očitajo, da je pozabljiva – da je pozabila, da je govorila “POSLANCE NA
  MINIMALCE”. Jaz se ne spomnim kaj je kdaj ona govorila. Spomnim se samo, da je govorila
  – “DA SE JE BORILA PROTI OKUPATORJU”
  Danes jo ni. Verjetno v Beli krajini – štiha gredice na vrtu”

  – AKUL reče: ” dobro, bomo to dorekli ob požirku kake slastne pijače” “Vamonos=gremo”!

  – DR. LGBT zakon reče:” paziti moramo , da LMŠ ne bo sforsirall, kak zakon, da moram biti
  stranke finančno odgovorne ZA NAŠE PREDLOGE. Jaz nimam toliko denarja, da bi plačal
  3,4 MILIONE EVROV, KOLIKOR JE BIL STROŠEK LGBT REFERENDUMA, KI SMO GA ZGUBILI.
  ITD.
  ITD. Ostanka debate v LEVICI, mi moja domišljija ni posredovala. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  UMETNIŠKE ŠALE
  P.S.
  KAJ SO PILI V ZGORNJI – ŠALI – NE VEM.
  KER PA JE EX ZL=LEVICA – LUKA MESEC – POSLANEC IN JAVNA OSEBA
  PONAVLJAM SPODNJE REALNO,
  NIČ ŠALJVO MOJE OSEBNO VIDENJE L. MESCA OB NJEGOVEM PITJU PIVA.
  NI ŠALA
  Dajte
  tisti,
  ki bolje poznate tega “FAKE LEVICA” Luko MESCA
  raje nam verodostojno napišite
  KOLIKO
  – P I V A – RES SPIJE V SVOJEM ŽIVLJENJU – TA ” LEVICA” Luka MESEC?!
  Jaz
  sem na moje lastne oči videl tega Luko MESCA v lokalu PELIKAN pod METALKO v centru LJ,
  KO
  JE BREZ VSAKE TEŽAVE – SPIL KAR T R I V E L I K E – VRČKE P I V A !
  Enega za drugim.
  Koliko piva v njega življenju – RES SPIJE – ta Luka MESEC ?
  Ali on toliko piva spije vsak dan?
  TRI VELIKA PIVA ENO ZA DRUGIM
  to se meni,
  ki nič ne pijem – zdi – precej. Kaj pa vi mislite? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

  • Pepe Nadloga

   uhka, de j’ biu Mesc po treh pirih pjen, ti’ s pa trapast, brez pira. sam Mesc je biu drug dan trezn, ti s’ pa še skoz trapast

 • slaipowi

  Jajo je spet zamudil priložnost, da bi bil tiho. Tak pač je. Če mu gobec zapreš bo pa rit frfrala.

  • Pepe Nadloga

   ma ON bi biu rad TITO, ne tiho, to ga jebe

  • Beličič

   Ne pričakuj od zapornika da Makedonijo poimenuje!

 • totex39

  Že od samega začetka tukaj smrdi in to, da so najeli za arbitražnega sodnika Hrvata, saj pol pa drugače sploh ni moglo izpasti kot je.

 • Montana

  Bedni Šarec sklicuje Svet za nacionalno varnost zaradi svojega Pop Tv-ja. Slab klovn in še slabši šef vlade.!

 • Beličič

  Šarec vsaj ve zakaj se gre!Nekdo prišteven na tem Svetu vendarle obstaja!

 • Beličič

  Če nimaš maćete nisi obuti Maček!

 • Beličič

  ŠAla!

 • Beličič

  Kurva mi je vse pobruhala!Pa še plačal sem ji fukanje!

 • Franjo Trojner

  Policija preiskuje HRVATA g. IvanaTolja, ki je želel vplivati na preprečitev objave POP TV, kdo je prisluhe med arbitrom Sekolcem in agentko Drenikobo izvajal, arbitražnega sodnika Jerneja Sekolca in naše agentke Simone Drenik, ki sta se v prisluhe ujela pa NE?????Siol.net, je 2015 poročal, da je bila na Sekolčevem računalniku nameščena programska oprema za prisluškovanje. Drenikova pa je bila glede na pomebno mesto, ki ga je takrat v državi zasedala poučena glede uporabe varnih linij telefona v primeru kadar gre za državo pomebne zadeve, kar je arbitraža gotobo bila!
  Šarec znova si dokazal, da si samo tretjerazredni glumač, ki na položaju predsednika vlade državi Sloveniji in vsem državljanom delaš samo škodo in sramto.
  Ves ta cirkus okoli prisluhov si namensko izrabo za promocijo stranke LMŠ in samega sebe, da dobiš na bližnjih volitvah kak glas več za tvoje kandidate za EU poslance. Zelo prozorna je ta tvoja cenena propaganda Šarec! Čim je zaradi tvoje osebne nesposobnosti in nesposobnosti tvojih ministrov, ki odstopajo, kot po tekočem traku, tebi in tvoji vladi pričela padati javnomnenjska podpora si naredo pomp z to vohunsko afero, da odvrneš pozornost javnosti od dejanskih problemov, ki tarejo našo državo in državljane. To da so vohunili in prisluškovali HRVATI je vsem v Sloveniji že od leta 2015 jasno! In HRVATI prisluškujejo in vohunijo tudi danes! Ej Šarčino, če si s to afero mislo resno, zakaj te nisi HRVAŠKEGA VELEPOSLANIKA IZ SLOVENIJE IZGNAL????
  Navaden blefer, glumač in kot tak zelo škodljiv za državo in državljane si Šarec, kot predsednik vlade. Odidi sam dokler še imaš čas, saj te bo kmalu razočaran in vedno bolj razjarjen narod z vilami gnal iz oblasti.

 • Beličič

  Vlada je zaradi reda,vladamo pa mi!Za male pa čelade!

 • Get Smart

  Rvacku je, tako kot je serbiju nje, ustanovila kaviaržidoKOMINTERNA in navozila barbaska plemena divjakov OBAROV, VOLGAROV, KAZAROV in kar je še zakarpatja in zauralja. Kar je od teh SERBUSOV za SERBUSE rojenih v sosednjih krajih, je tako, kot je napisal Ratata nje.

  Saj menda VESTE, da je področje FEJK držav rvacke in serbie naseljeval slovenski narod, kajne. Torej, na »turške«=SERBUSNE pohode niso hodili ljudje, torej v večini kmetovalci, ki so si postavili svojo hiško in vrt, ampak LUMPENPROLETERSKA KLOAKA, ki jo je kaviaržidoKOMINTERNA UVOZILA:

  “oni, koji nemaju ni kuče ni zemlje ni stoke bruo če se i sami priklučiti nama, jer čemo im obečati veliku pljačku” (MOSES MOŠA nje, toda vzorec je prastar in vedno isti).

  Prešeren seveda ni imel v mislih samo ta OBARSKO VOLGARSKA plemena, ampak vso mejo, saj so tudi ostale mejne države (in našo tudi), kontrolirali SERBUSI kaviaržidoKOMINTERNE.

  • Get Smart

   KOMINTERNA je ta prostor “čistila” in ga še vedno “čisti”
   (cilj je: “IZBRISATI SLOVENSKI NAROD z ZGODOVINSKE POZORNICE”)
   s t. i. “TURŠKIMI VPADI”, ki so vpadi MUSLIćKULTI serbusov =
   = primer Hasan Paša Predojević nje =
   saj
   pozante zgodovino, ko je četica 4.000 SLOVENSKIH FANTOV pri Siseku
   razturila 40.000 tisoč glavo množico mekanocurnih TURŠKIH SERBUSOV,
   obarskih, volgarskih, zakarpatskih, zakavkaških, zapizdjovskih
   vukojebskih SERBUSNIH
   PLEMEN, ki so sprejela delo nastavljanja dupeta gazdi = TUREKU =
   TUREK pa je podjemnik kaviarŽIDO KOMINTERNE.
   “Vpadi”, naseljevanja, bastardiranja … in potem, kar je ključnega pomena, pranje glavićev.
   KOMINTERNA ustanovi t. i. SRBIJO in ustanovi t. i. RVACKU,
   NE na MARSU, ampak na prostoru, kjer so TISOČLETJA bivale
   SLOVENSKE DRŽAVE, ki jih je USTANOVIL SLOVENEC =
   kjer je imela in ima domovinsko pravico le KULTURA ŽIVLJENJA.
   Kot rečeno, “teren čistijo” ter navažajo tako LUMPENPROLETERE=kriminalce
   kot tudi uboge RADNIKE nje,
   ki
   pa bodo vedno ostali zvesti kao svoji (kao kulturi = pomni samo primer
   jezika: KOMINTERNA je za SERBUSE vzela peščico SLOVENSKIH besed, jih
   malo sfejkala, dodala nekaj
   TURŠKIH in dobili so kao SRBSKI in
   kao RVACKI jezik … ), dejansko bodo torej vedno leSERBUSI, za SERBUSE
   rojeni, razen redkih izjem, ki kljub HUDI AGITPROPAGANDI
   invseživljenskem pranju možganov spregledajo in sprejmejo za svojo
   SLOVENSKO KULTURO ŽIVLJENJA, nakar se ubogi tamkajšnji ljudje seveda
   zatekajo k nekakšni kao svoji kulturi, ki je ni bilo in je ni, saj je
   SERBUSNA kultura le SERBUSOVANJE gazdi, je nastavljanje biča željnega in
   vajenega hrbta in dupeta gazdi.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura SMRTI”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   Ena od TEMELJNIH AGEND teh kreatur je:
   TRANSIćIZEM:
   svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola.
   Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
   Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
   = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
   PEDRIZEM / LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   = »Deli in vladaj!« =
   ker samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI) zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = vsesplošno pa kaviaržidoKOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi ti -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi. Kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE:
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   _ 1. _ = PRVORAZREDNI pusići in prvorazredni TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
   _ 2. _ = DRUGORAZREDNI pusići in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije = VOJAKI REVOLUCIJE, kot jim pravi Milan KUćAN,
   _ 3. _ = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI.
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Beličič

  Bodi pameten!Ne koplji po gnoju!Lahko eko sistem uničiš!

 • Janez Kepic-Kern

  VEČ 100.000HRVATOV JE BILO ZLASTI LETA 1945
  NESODNOKP STALIN-TITO POLIT POMORJENIH.
  V LINKU
  spodaj, imate avtentično razglednico centra Zagreba
  – poleti 1946. MESTO JE BILO SREDI LEPEGA POLETNEGA DNE – PRAZNO.
  Vsega par pešcev.
  Te teme so pretežke za – pisanje – tu.
  Poglete MOJ TEKST V LINKU. Zanimiv je. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  p.s.
  LINK – Janez Kepic-Kern – REHABILITACIJA D. MIHAJLOVIĆA.
  “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/08/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_webFINAL_mihajlovic.pdf

 • Olga101

  POP je “zvesta” kurba – dela samo za zvodnika iz Murgl…

  • Beličič

   Dokler ima Narod Očeta mu ni hudega!

   • Janez Kepic-Kern

    HVALA !
    V SMEH SI ME SPRAVIL.
    “oče – pa tak” – ni mi do pisanja o njem L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

    • Beličič

     O Mami Slovenije pa nič ne napišeš?

 • Janez Kepic-Kern

  PRETEŽKA TEMA ZA DANES.
  Pri Hrvatih mi je všeč njih talent za glasbo, pa folklorna društva imajo OK.
  So oz. znajo pa biti – zelo neprijetni.
  posesivni in maščevalni.
  Več 100.000 Hrvatov je bilo pomorjenih – leta 1945.
  ZAGREB JE BIL LETA 1946 – PRAZNO MESTO.
  Imam eno razglednico, ki jo je moja mama leta 1946
  poslala domov. V ZG je šla po neke vojne sirote-otroke.
  NA RAZGLEDNICI ZAGREBA 1946
  – SO ULICE CENTRA MESTA ZAGREB – PRAZNE: le par pešcev
  sredi lepega poletnega dne – GROZLJIVO. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  RAZGLEDNICA PRAZNEGA CENTRA ZAGREBA POLETI 1946
  JE V TEKSTU PRISPEVKA IZ MOJE “SLOVENIANE”
  “REHABILITACIJA DRAŽE MIHAJLOVIĆA”, spodaj v LINKU
  https://sloveniana.si/wp-co

 • Olga101

  “Afera” Pirangate se je začela in končala v Udbi – Kućanovi! Nacionalna varnost je ogrožena zaradi udbomafije, s Kučanom na čelu!
  V treh mesecih dobilo v Sloveniji prebivališče okrog 20.000 ljudi?!!!l Meja pa je kot švicarski sir, pcušča na vseh koncih! Ni čudno, da nam Avstrijci NE zaupajo!

 • Ježek Teka Teka

  Ey folk ne se napenjat … ni dobr za zdravje, pa to … Hrvati so dobra kost za glodat, levaki to dobr vejo …

 • Beličič

  Vsi ki imate v omari kravate navijate za Hrvate!Pika,

  • Beličič

   Če imaš žogo pa imaš zlato žogo!

   • Beličič

    Če imaš tiča v riti pa verjetno nisi doma!

    • Den456

     Ti to iz lastnih izkušenj, a? Saj ste levuhi za LGBT.

 • Janez Kepic-Kern

  HRVATI – SO PAČ – HRVATI
  BOLJ VPRAŠLJIVI SO MI TILE
  IZ
  NAŠE R. SLOVENIJE.
  O “NADEBUDNIH”
  “PONOSNIH NASLEDNIKIH EX KP, ZK” – DOMNEVE !
  KAJ – DOMNEVNO – DELAJO V
  NEPOMLADNIH STRANKAH
  PONAVLJAM MOJ
  MISLIM DA KAR POSREČEN ZAPIS
  KAKO SE POGOVARJAJO V T.I. POMLADNIH STRANKAH – NE VEM
  V NEKI NAŠI HA, HA
  NEOMARXISTIČNI “STRANKI” SE PA BAJE – POGOVARJAJO – PRIBLIŽNO TAKOLE:
  KOT MI JE
  ZELO UMETNIŠKO ZAPELA PTIČICA – IZ MOJE FANTAZIJE.

  ŠALA
  UMETNIŠKA
  ŠALA

  Vsaka podobnost z realno z ljudmi iz “LEVICE” in s stranko “LEVICA” je naključna : ta šala je umetniška, imena so prispodobe=metafore, ne realne osebe ali stranke.

  URA RESNICE – “LEVICE”

  Prvi
  – FDV dr. iz “LEVICE” – T A R N A : “Zdaj me v MB več ne “tepe” SDS – zdaj v MB kar neke šipe razbijajo podjetniku županu – upam, da ne bomo krivi mi iz “LEVICE”, ki smo znani, da smo – “proti prenizkemu obdavčevanju kapitalistov”,
  Drugi
  – FDV DR. vnemarno reče:” ah kaj, v MB je dosti ljubiteljev alkohola, ki za eno flašo ali kak EVRO – razbijejo šipo – po naročilu. Na OBALI razbijanja šip ni. Vsi se bojijo samih “kapitalistov” ali pa “naših” institucij prava”. Meni ni uspelo postati “samostojen programski kapitalist”- raje bom sprivatiziral en delček države ali pa – kar – tole “mojo, našo, vašo” stranko LEVICA. A imate kaj proti. Upam, da ne boste “državljanske vojne proti meni” organizirali – kot jo skušajo organizirati – proti meni ljubemu MANDURU”?”
  – “pravoverni” AHIM iz LEVICE reče:”dohtar, le glej, da ne boš ti moj Trocki, “car” “LEVICE” sem jaz.
  Se razume.NE SEKTAŠI:Trenutno filmsko uprizarjam CHE GUEVARO. ne vem še, kako bo ratalo”,

  – miroljubni, bonvivanski AKUL reče: ” oh AHIM – pazi, da tebe CHE GUEVARO – ne bojo tudi kakšni
  RANGERJI fental, kot so tistega ta pravega CHE GUEVARO. Ah, tovariši, ne prepirajmo se – bodimo
  prijatelji in tpvariši. Gremo raje – na kakšno – SLASTNO TEKOČINO”.
  – AKUL še reče: ” bomo ob npr. PIVU pogruntali, kakšne šanse ima kaj naša
  – tovarišica VIOLETA – za biti
  izvoljena v – EU PARLAMENT.!
  – AHIM reče: meni se zdi – da ima bolj slabe ŠANSE ZA BITI IZVOLJENA V EU PARLAMENT.
  Na FACEBOOKU ji že očitajo, da je pozabljiva – da je pozabila, da je govorila “POSLANCE NA
  MINIMALCE”. Jaz se ne spomnim kaj je kdaj ona govorila. Spomnim se samo, da je govorila
  – “DA SE JE BORILA PROTI OKUPATORJU”
  Danes jo ni. Verjetno v Beli krajini – štiha gredice na vrtu”

  – AKUL reče: ” dobro, bomo to dorekli ob požirku kake slastne pijače” “Vamonos=gremo”!

  – DR. LGBT zakon reče:” paziti moramo , da LMŠ ne bo sforsirall, kak zakon, da moram biti
  stranke finančno odgovorne ZA NAŠE PREDLOGE. Jaz nimam toliko denarja, da bi plačal
  3,4 MILIONE EVROV, KOLIKOR JE BIL STROŠEK LGBT REFERENDUMA, KI SMO GA ZGUBILI.
  ITD.
  ITD. Ostanka debate v LEVICI, mi moja domišljija ni posredovala. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  UMETNIŠKE ŠALE
  P.S.
  KAJ SO PILI V ZGORNJI – ŠALI – NE VEM.
  KER PA JE EX ZL=LEVICA – LUKA MESEC – POSLANEC IN JAVNA OSEBA
  PONAVLJAM SPODNJE REALNO,
  NIČ ŠALJVO MOJE OSEBNO VIDENJE L. MESCA OB NJEGOVEM PITJU PIVA.
  NI ŠALA
  Dajte
  tisti,
  ki bolje poznate tega “FAKE LEVICA” Luko MESCA
  raje nam verodostojno napišite
  KOLIKO
  – P I V A – RES SPIJE V SVOJEM ŽIVLJENJU – TA ” LEVICA” Luka MESEC?!
  Jaz
  sem na moje lastne oči videl tega Luko MESCA v lokalu PELIKAN pod METALKO v centru LJ,
  KO
  JE BREZ VSAKE TEŽAVE – SPIL KAR T R I V E L I K E – VRČKE P I V A !
  Enega za drugim.
  Koliko piva v njega življenju – RES SPIJE – ta Luka MESEC ?
  Ali on toliko piva spije vsak dan?
  TRI VELIKA PIVA ENO ZA DRUGIM
  to se meni,
  ki nič ne pijem – zdi – precej. Kaj pa vi mislite? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Anton

  Če je novica na radiu aktual je avtomatsko laž. Pol pa zavrtijo hrvatske tužne….

 • Beličič

  Ma že Stalin je rekel da je v Rogaški slatina!

 • Morala

  Zakaj mu je sedaj to pomembno, ko pa imamo bolj pereče težave?! Saj podpirate združeno Evropo brez mej…tak, da si bodo Hrvati prilastili še kaj več…

 • Beličič

  Včeraj smo se igrali po šumi.Pok pok.En je še na begu,ker ne ve da v ponedeljek domov hodimo!

 • Beličič

  Za koga?Za mater Rusijo,za Putina!Živeli!

 • Janez Kepic-Kern

  Ja, ja – je že nekaj resnice – na spodnjih – “modrovanjih”
  AMPAK !
  Slovenci se moramo najprej notranje
  prenoviti in povezati na
  osnovi naše kvalitetne tradicije,
  PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
  A
  VZGELA – POSNEMANJA – VREDNE

  “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
  VERJETNO
  ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
  Življenje pa ni – ideologija
  pač pa
  realna stvar – način kako ljudje živimo.
  živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

  “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
  praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
  VREDNI SO
  VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
  “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

  Jaz sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
  ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
  ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
  proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
  in ima za vodjo
  res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
  Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
  za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
  Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
  NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
  Jaz
  Janez Kepic_Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
  da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

  – vzgleduje – po uspešnih

  množičnih
  in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
  ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
  MOJ
  PREDLOG JE RESEN !
  Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

  DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
  D R U Š T V O
  “ORLI” DR. J. E. KREKA

  – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
  ORGANIZIRANI

  KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK – SDS, NSI, SLS.
  Imeli so tudi
  realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
  KI JE VKLJUČEVAL:
  – versko etično, družinsko – vzgojo,
  – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
  izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
  kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
  – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
  Osnovne info o vrlih in krepostnih
  ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
  dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
  O začetni
  organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
  pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
  Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
  P.S.
  ZLATA KNJIGA “ORLOV”
  FRANC TERSEGLAV, 1910.

  https://www.slovenska-biogr
  SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

  IZ MOJE “SLOVENIANE”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”
  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

  • Beličič

   Mali pišeš kaj češ!Samo nikoli ne boš vedel kako se vegetarijanci ščitimo.Iščeš Boga kjer ga ni!Škoda časa.

 • rubec

  A tisti telefonski razgovor, a je to bilo v angleškem jeziku al moram jaz še kaj poštimat na nastavitvah mojega Samsunga?

 • šmentanamuha

  Sekolec je izvedel “tisti” pogovor po mednarodni liniji z Drenikovo v navezi z globoko državo. Kot vidimo, ga nihče ne preganja, nihče ne odstavlja, nihče ne procesira, nihče ne problematizira. Torej je tu zraven vmešan tudi Erjavec. Fantje in punce, tile tipi se zajebavajo z nami in z državo, ker računajo na reciklažo stare Yuge sooner or later. Kučan vodi stvari v smeri svoje intimne opcije.

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++++++, točno tako.
   dr. Turk je vsilil dr. SEKOLCA.
   JE TO POVEDAL DR. PETRIČ NA R. OGNJIŠČE. !
   To resno povem – kot vem z R. OGNJIŠČA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Beličič

  Zdaj sem ga še šel pobožat pa vodo dat!Jutri Jože pride ga boma zaklala!Zjebala ga je mati Svinja:

 • Janez Kepic-Kern

  DRUGI DEL ŠALE
  O GRABNIH NA LJ BARJU, PRI MURGLAH,
  O VETERINI V MESTNEM LOGU ITD.
  ZANIMIVO.
  ŠALA
  2.DEL
  O ČLOVEKU
  PACIENTU V VETERINARSKI BOLNIŠNICI – MESTNI LOG
  MURGLE PRI LJ.

  VETERINAR – V BELEM, reče blatnemu pacientu, ki je čisto histerčen:
  “ZDAJ SE PA UMIRITE, VSE JE OK.
  LEŽAL STE ŽE SKORAJ MRTEV V ENEM BARJANSKEM GRABNU – PRI MURGLAH
  PAR STO METROV PROČ OD TU – PRI MURGLAH
  pa so vas neki mimoidoči izvlekli in vas pripeljali
  k nam na VETERINO, ker smo čisto blizu MURGEL.
  BLATNI PACIENT
  reče:
  “JA SE SPOMNIM,DA SEM ŠEL VČERAJ – PO EN DENAR – V MURGLE”.
  VETERINAR
  V BELEM ŠE REČE:
  “ZDAJ PA MIRUJTE. Iz vas smo izpupmpali VELIKO BLATA IN BLATNE VODE.
  Zdaj vam moram dati
  ŠE INJEKCIJO, DA NE STAKNETE KAKE OKUŽBE; SEPSE”
  BLATNI
  pacient gleda OGROMNO INJEKCIJO V VETERINARJEVIH ROKAH
  in skoraj
  JOKAJOČ; PRESTRAŠEN VPRAŠA:
  “A,
  a je tole KONJSKA injekcija, ko je tako velika?”
  VETERINAR
  flegmatično reče: : “INJEKCIJA JE RES – TAKA – ZA KONJE.
  A dozo sem za 4x zmanjšal”
  BLATNI PACIENT
  – SE POKRIŽA – in reče: “GOSPOD ZDRAVNIK – VETERINAR, SAJ VAM ZAUPAM.
  Ampak – a bo delovalo? Tako se bojim umreti. SEPSA JE GROZNA STVAR”
  VETERINAR
  SE GROMKO ZASMEJE:” N*Č BAT – MED KONJI IN LJUDMI NI VELIKIH RAZLIK”
  BLATNI
  pacient se še enkrat pokriža
  in reče:” JA, KAR NAJ BO KAR BO, SAJ SEM RES -EN KONJ”. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC 2. DELA ŠALE
  O ČLOVEŠKEM PACIENTU
  V VETERINARSKI BOLNICI

  Veterina Mestni log, LJ
  https://www.google.com/sear

  • Janez Kepic-Kern

   ŠE TOLE ZA SPROSTITEV
   Malo oddiha s ponovitvijo poučne – šale
   O TEM
   KAJ SE LAHKO ZGODI ČLOVEKU.
   KI POGOSTO IN NEPREVIDNO
   HODI
   PO LJ BARJU, PRI – MURGLAH
   IN MESTNEM LOGU.
   Nevarnih grabnov z blatno vodo in ostalih pasti za neprevidne je na LJ BARJU, MESTNILOG-MURGLE
   res veliko.
   Verjetno “naš” provokator, mnogoimenski IZTOK PUŠNIK
   je hodil okrogMestnega loga – MURGEL
   in
   ZGODILO SE MU JE TOLE:
   TA REVEŽ
   NA TERAPEVTSKI MIZI “VETERINE” V MESTNEM LOGU-MURGLE, LJ?
   A SI BIL TI ? A ne – IZTOK PUŠNIK=BELIČIČ? ITD.
   ŠALA

   NA TERAPEVTSKI MIZI
   V VETERINARSKI BOLNIŠNICI V MESTNEM LOGU – PRI MURGLAH, barjanski rob Ljubljane
   leži en še kar šport
   a čisto zmahan, moker in od barjanskega blata umazan – tip, moški cca 60 let.
   URGENTNO
   SO MU V VETERINARSKI BOLNICI – PRAZNILI ŽELODEC IN PLJUČA,
   KER JE PREJŠNJI VEČER
   MALONE UTONIL
   IN SE SKORAJ ZADUŠIL
   V ENEM VODE IN BLATA POLNEM BARJANSKEM JARKU-GRABNU – PRI MURGLAH,
   KI NISO DALEČ
   OD VETERINARSKE BOLNICE – Mestni log, v LJ.
   MOŽAKAR
   NA MIZI – ODPRE OČI,
   ZBEGANO POGLEDA OKROG SEBE,
   ZAGLEDA V KOTU ORDINACIJE – NEKAJ PRIVEZANIH PSOV
   IN
   VPRAŠA MOŠKEGA V BELEM OB SEBI:
   “Kje
   za vraga – pa sem? Kaj pa so tisti psi tukaj?”
   Moški v belem reče”
   “JA V VETERINARSKI BOLNIŠNICI – MESTNI LOG – STE”
   PACIENT,
   BLATNI ŠPORT MOŠKI SE POKRIŽA – IN
   ZATULI”
   “JA – ZAKAJ SEM PA V VETERINARSKI BOLNIŠNICI? Jaz sem- ja – človek”
   in doda:
   “NO, VSAJ ZDI SE MI, DA SEM – ČLOVEK” L.R. jANEZ K. kERN KOMENDP.S.
   P.S.
   KONEC ŠALE.
   1.DEL
   se bo nadaljevalo

   • Janez Kepic-Kern

    TRETJI DEL ŠALE
    O VSEH,
    KI IMAJO ČUDNA POTA
    PO LJ BARJU, V MURGLE ITD
    TER O “VETERINI” V MESTNEM LOGU.
    ŠALA
    3. DEL

    NE VEČ BLATNI,
    ŽE OČIŠČENI ČLOVEŠKI PACIENT – V VETERINARSKI BOLNICI
    reče
    VETERINARJU V BELEM – – PO ŽE PREJETI
    “KONJSKI INJEKCIJI:
    ” zdaj se pa že spomnim, kaj je bilo včeraj – V MURGLAH.
    šEL SEM K MOJIM “ŠEFOM”
    PO NAVODILA IN PO KAK DENAR. pa ni bilo – NIČ.
    SAMO JAMRALI SO, KAKO SLABO JIM GRE, PA DA JAZ PREMALO NAREDIM ZANJE I.TD.”
    Sem slabe volje – kar odšel.
    Ampak sem – SE ZGUBU. Tam v MURGLAH – so vse tiste nizke hiše enake.
    HOTEL SEM SI SKRAJŠATI POT DO MOJEGA AVTA .

    – SEM SKOČIL ČEZ EN GRABEN.
    Ampak je bilo mračno, rob grabna pa blaten – PA SEM ZDRSNIL V TISTO BLATNO BROZGO”
    VETERINAR reče:
    ” ja verjetno je bilo res tako. Poln želodec in pljuča – blatne vode – ste imel”
    NIČ VEČ
    BLATNI PACENT
    SE VESELO – POKRIŽA IN REČE: ” Hvala Bogu na višavah,
    da me je rešil.
    NIKOLI VEČ NE GREM V MURGLE
    IN V TISTO – BLATO”
    NIKOLI VEČ – NOČEM BITI – KONJ” In odide iz “VETERINE” L.R. Janez K. Kern KOMENDA
    P. S.
    KONEC ŠALE
    o človeškem pacientu
    na VETERINI, Mestni log, MURGLE
    PODOBA “VETERINE” MESTNI LOG, MURGLE
    https://www.google.com/sear

    • Beličič

     Janez ,ko ne bo tvojih pravljic,zaspat ne bo možno!

 • Matija Mataja

  Dva prava zateženca na sliki.

  • Beličič

   Z vnuki ni šale!

   • Janez Kepic-Kern

    ŠALA
    Si imel oa srečo, da so te našli v tistem grabnu in te odpeljali v
    VETERINARSKO BOLNICO v Mestnem logu pri MURGLAH.
    Saj
    si bil – TI? – tisti človek – pacient na VETERINI ? A ne? L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA
    P.S.
    SE TI OPRAVIČUJEM, ČE SE MOTIM.
    KONEC ŠALE

    • Beličič

     JAz ja!Čuj mali ti bi lahko knjigo napisal,v starih časih!

 • xtc

  Pop Tv v bankrot in likvidaciji,
  Jovova?
  Bugarka bi zastopala interese SLO.
  Posvojewni Balkanec bo zastopal interese SLo?
  Pa saj ste nori.
  Ni čdno da se EU pomika v vojno.

  • Beličič

   Jovanka ti ne bi dala!

  • Janez Kepic-Kern

   A?
   T to RESNO?
   O BANKROTU – POPTV? L. R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Beličič

    Štejejo!

 • Beličič

  Jebo jim pas mater!Pokvarjeni so v dno duše!

 • Beličič

  Čuj nekaj resnega!Šarec nas vodi!Na tej poti mu je potrebno z vsemi močmi pomagati!

  • piko8

   Bebo tebi ni pomoči!!

   • Beličič

    Dve kepici mešano!

 • Nšo-či

  NOVA24 zakaj ste blokirali Janeza Pokončnega? Izjemen komentator je. Njegove kritične misli so vredne razmisleka. Tudi o tem kdo vlada EU.

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++++ se strinjam.
   Njegova opozorila so pomembna. So taka za v Parlament. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • samotoje

  Tokrat je odziv edine prave opozicije razmeroma blag glede na cirkuško predstavo, ki jo Šarec uprizarja s svojimi podklovni. In popravljam svoj vtis glede Šarca in podanikov- ne gre le za blago duševno motnjo. Stanje je zelo resno.

  • Beličič

   Vidiš če češ!

 • Luiggi

  Le koji kurac visis tle na tej gnili nova24,aha zato,ker na drugih cajtungah ne mores otresati gnilega gobca!!

  • Beličič

   On je smrt! Tvoja in moja!

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TA
  ŠALA
  Si imel oa srečo, da so te našli v tistem grabnu in te odpeljali v
  VETERINARSKO BOLNICO v Mestnem logu pri MURGLAH.
  Saj
  si bil – TI? – tisti človek – pacient na VETERINI ? A ne? L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA
  P.S.
  SE TI OPRAVIČUJEM, ČE SE MOTIM.
  KONEC ŠALE

 • Beličič

  Čuj Tottenham moj vodi! Par tisoč pa na CiTY!Zdaj izranavam in fuknem vse na nulo!

  • Beličič

   CEla koća gre v pizdo!

   • Beličič

    Mi smo profesionalci!Ostali so samomorilci!Priporočam!

    • Beličič

     3 minute za 200.tisoč!

     • Beličič

      Ena od mnogih.Nič usodnega!

 • lili pili

  Jajo je izgubil obcutek za realnost, se vidi, da je popolnoma financno odvisen od virov iz tujine….

  • Beličič

   Glavno da je zdrav in se dobro drži!Ve da je star in se umika!

   • lili pili

    Da bi se umikal ni videti, na prvi pogled je zdrav, ko pa zacne twitat secpa vidi, da ga ze jebe starost, debilnost in zlehtnoba…

  • centurion

   Spet ti je pes ušel.
   Liliročnogapili….

   • lili pili

    A ti sovrazis zivali…..

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA
   Si imel pa srečo, da so te našli v tistem grabnu in te odpeljali v
   VETERINARSKO BOLNICO v Mestnem logu pri MURGLAH.
   Saj
   si bil – TI? – tisti človek – pacient na VETERINI ? A ne? L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA
   P.S.
   SE TI OPRAVIČUJEM, ČE SE MOTIM.
   KONEC ŠALE

   • Beličič

    Janez ti si šampion!

   • lili pili

    Jajo ima res smolo, da ga podpirajo taki kot si ti, se je nalezel bebavosti, vcasih je bil drugacen…..

   • lili pili

    Moj kolega, ki tudi spremlja tvoje pesniske izlive pravi, da se je narava s teboj kar kruto poigrala.

    Tvojemu ocetu je bilo zal, da ni sel rajdi drva zagat kot da je tebe naredu…

    Ej samo salaaaaa mala hooooo

 • Beličič

  Najboljšega voditelja imamo na svetu!Amerikanci so Obamo imeli sedaj pa so nagi!

 • Beličič

  5 tisoč bom zdaj fuknil gor!Ne rabim denarja,Jaz ga proizvajam!

 • piko8

  Edino pozitivno razmišljanje g. Janeza Janše, kividi probleme Slovenije resnično take, kot so!!
  serpentinšek pa v rdečih revirjih razglaša vladajočo koalicjo za “ČUDAKE”, ki jih nihče ne razume!!!
  Kaj takega se tudi v BUTALAH ni do sedaj zgodilo!!
  Bog nam pomagaj!!!

  • Beličič

   Mali ona dva sta brata kraj rata!Vse isto!

   • centurion

    OseLJ…

    • Beličič

     TO da mi denar pošiljaš moje domače moti!

 • centurion

  Nehaj no, rdeči, rabljeni kondom,no….

 • Beličič

  Vse bomo pomilostili!Kaj pizdite!Jajce barval oni ki jih ni nikoli imel!

  • Beličič

   AVtogram od Smrti!

   • Beličič

    Psice male lajave!

    • Beličič

     Če je šla milijarda ,grete tudi vi!

     • Beličič

      Pizda vam mila Materina!

     • RATATA

      Dober konversejšn. Vse je res.

 • Beličič

  Meni boš spizdo?Kaj si genij?

  • Beličič

   Bi rad Državo nago prikazal!

 • Beličič

  Država je hujša kot za časa Tita!Kdor ni z nami,naj gre v grob!

  • Beličič

   Jaz bom politiko skupaj štrikal ti boš pa mi sproti rušil!Jok brate,odpade!

 • Janez Kepic-Kern

  No ja ?
  Potrebna je obnova politike.
  NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
  Predlagamm tole.
  AMPAK !
  Slovenci se moramo najprej notranje
  prenoviti in povezati na
  osnovi naše kvalitetne tradicije,
  PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
  A
  VZGELA – POSNEMANJA – VREDNE

  “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
  VERJETNO
  ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
  Življenje pa ni – ideologija
  pač pa
  realna stvar – način kako ljudje živimo.
  živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

  “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
  praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
  VREDNI SO
  VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
  “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

  Jaz sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
  ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
  ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
  proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
  in ima za vodjo
  res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
  Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
  za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
  Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
  NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
  Jaz
  Janez Kepic_Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
  da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

  – vzgleduje – po uspešnih

  množičnih
  in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
  ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
  MOJ
  PREDLOG JE RESEN !
  Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

  DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
  D R U Š T V O
  “ORLI” DR. J. E. KREKA

  – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
  ORGANIZIRANI

  KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK – SDS, NSI, SLS.
  Imeli so tudi
  realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
  KI JE VKLJUČEVAL:
  – versko etično, družinsko – vzgojo,
  – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
  izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
  kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
  – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
  Osnovne info o vrlih in krepostnih
  ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
  dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
  O začetni
  organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
  pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
  Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
  P.S.
  ZLATA KNJIGA “ORLOV”
  FRANC TERSEGLAV, 1910.

  https://www.slovenska-biogr
  SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

  IZ MOJE “SLOVENIANE”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”
  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

  • Beličič

   Čuj ti se nisi pretirano bal ko je baba k žegni nosla!

 • Beličič

  Vlada vlada!Pizdeki od ćesa pa mislite da ste živi?

 • Stajerka

  …vredno pozornosti :))

  Državljani zabavljajo nad Šarčevim sklicem Sveta za nacionalno varnost : Mar bo vojna? Pa ravno smo plačali dopust na Korčuli!
  https://www.domovina.je/drzavljani-se-zabavljajo-nad-sarcevim-sklicem-sveta-za-nacionalno-varnost-mar-bo-vojna-pa-ravno-smo-placali-dopust-na-korculi/

 • Beličič

  Pozno je že.Kaj Šarca ne bo danes?

 • Beličič

  Ko jaz rečem gremo Janšo fukat,reče kolega Janez nič ne da!Vse skupaj je žalostno!

 • Viktorh

  ..Antonius, lažnivi komentator na Nova24tv oglasi se in pojasni svoje trditve o
  @LucijiUsaj

  • Beličič

   Psa ti bo v rejo poslal!

   • Viktorh

    ..slepega?

    • Beličič

     Ga kličeš da ti se še zadnjič zlaže!

 • Beličič

  Ne kvarite si duševnega mira!Človek živi 2000 let z lahkoto.Je skrivnost v dobi interneta več ne!

 • Andrej

  Šarec do sedaj sploh ni vedel, da imamo Svet za nacionalno varnost. Njegova “nacija” se prične in konča pri POPTV.

 • Janez Kepic-Kern

  “VZTRAJNIKI” ODBORA 2014 – še naprej podpirajmo ZA OSAMOSVOJITEV NAŠE R. Sovenije RES ZASLUŻNE – cenjenega gospoda J. JANŠO IIN SDS, ki sta v preteklih 20 in več letih več kot dokazzala, da jima edinima res gre za nas Slovence in našo R. Slovenijo. Pozdravljam krepitev t. i. POMLADNIH strank – bendar naj se NOVE POMLADNE STRANKE – dokażejo v praksi.
  Spodaj ponujam pozitiven posnemanja vreden VZGLED
  VRLIH IN KREPOSTNIH TER GOSPODARNIH
  “ORLOV” dr. J. E. KREKA, 1908-1940. Posodobljeno jihOŻIVIMO PA BO NAŠA SLOVENIJA IN MI
  SLOVENCI – ZDRAVI IN MOČNI TER ŠTEVILČNI. L. r. Janez K. Kern KOMENDA

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura SMRTI”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   Ena od TEMELJNIH AGEND teh kreatur je:
   TRANSIćIZEM:
   svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola.
   Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
   Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
   = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
   PEDRIZEM / LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   = »Deli in vladaj!« =
   ker samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI) zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = vsesplošno pa kaviaržidoKOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi ti -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi. Kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE:
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   _ 1. _ = PRVORAZREDNI pusići in prvorazredni TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
   _ 2. _ = DRUGORAZREDNI pusići in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije = VOJAKI REVOLUCIJE, kot jim pravi Milan KUćAN,
   _ 3. _ = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI.
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
    = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
    = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
    ki so vse po vrsti IZUMI = TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21 =
    = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik pa je MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Janez Kepic-Kern

  PA ŠE TU
  NE SLEPOMIŠIMO
  Saj smo normal odrasli ljudje.
  ZNANI PRAVNIK DR. E. PETRIČ
  JE JAVNO NA R. “OGNJIŠČE” povedal,
  da je bil on-dr. Petrič ZAINTERESIRAN, DA BI BIL ARBITER ZA MEJO S HR,
  Pa da je
  – dr D. TURK – vsilil nikomur poznanega dr. SEKOLCA.
  Ostalo ugotovite
  – VI DRUGI. Jaz sem normal penzionist.
  Nimam stika s takim “DRŻAVNIM MIŠMAŠEM” – “MIŠKOLANCAMI” L. r Janez K. Kern KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  TOLE MI PTIČICA FANTAZIJE PRINESE, POJE
  ZVEČER, NA BALKONU.
  REALNOST JE PA TAKA
  – LMŠ M. ŠAREC – ZDAJLE – ŽE “LETI”
  BAJE
  LETI . V EU.
  NA POGOVORE O MEJI S – HR …ITD.
  IN
  LMŠ M. ŠAREC – TUDI – “PADA” – baje, politično – hudo – PADA.!?
  JAZ
  Z MOJEGA BALKONA ZVEČER – VSE SLIŠIM
  – GLASOVI
  VESELJA, ŽALOSTI, GROZE ITD. -saj veste. Ptičica fantazije v večernem miru nad LJ.
  ŠE TUKAJ
  PRILEPIM.
  ŠALA.

  Tudi prejle sem pred spanjem bil na mojem balkonu ,- s katerega imam lep pogled
  – na vsaj pol Ljubljane – iste glasove – slišim kot
  včeraj zvečer, ko sem bil pred spanjem na balkonu mojega stanovanja v LJ,
  Se mi zdi,
  da sem slišal eno oddaljeno dretje – precej podobno tistemu od Serpentinška:
  – in eno žensko stokanje – je slišati – tudi,

  ” JEST PADAM !
  – HITR PADAM.
  – NEJ MI ZA HUDIČA KDO ŽE PRNESE
  – ENO PADALO, EN PADAV,
  ČE NE SE BOM
  – KR – RAZTREŠČU KT ENA MELONA!”

  Zraven sem slišal še – ENO JAMRANJE:
  ” PADAM,
  – ŠE KAR NAPREJ – PADAM,
  – VEDNO VEČ LJUDI
  – ME ZAPUŠČA, KMALU BOM OSTAL – GROZA — ČISTO – S A M !

  – DRAGA
  -: a me boš ti – tudi zapustila ?
  – aja
  – zaradi – otrok me ne boš – zapustila ! Jih morva preživet – ja!

  – Oh,
  ljudje me tako nikoli niso marali, zdaj se me ppa še strankarski kolegi – odrekajo !
  – ostal-a sem
  – SAM-A ! Nikjer ni nikogar – ki bi me imel – rad !
  Grozno !
  – RECI;
  DA ME IMAŠ RADA; RAD – brez takih besed – UMIRAM !

  Kaj mislite?
  Sem imel jaz včeraj zvečer – le ene slušno zaznavne motnje? L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  MOJSTROVINA AVTORJA – GRANADE
  Augustina LARA-ja
  iz Mehike — ”
  “RECI, GOVORI MI, DA ME LJUBIŠ”
  KAKO – PRAZNA – JE NOČ… BREZ TEH BESED
  NOCHE DE RONDA”

  https://www.google.com/sear
  IN BOLJ VEDRA
  “AVENTURERA- AVANTURISTKA”
  POJE IN IGRA
  AVTOR, MOJSTER a. LARA
  https://www.youtube.com/wat
  mlada Natalia Lafourcade, aventurera
  https://www.google.com/sear
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  JE POMEMBNO
  PA ŠE TU
  NE SLEPOMIŠIMO
  Saj smo normal odrasli ljudje.
  ZNANI PRAVNIK DR. E. PETRIČ
  JE JAVNO NA R. “OGNJIŠČE” povedal,
  da je bil on-dr. Petrič ZAINTERESIRAN, DA BI BIL ARBITER ZA MEJO S HR,
  Pa da je
  – dr D. TURK – vsilil nikomur poznanega dr. SEKOLCA.
  Ostalo ugotovite
  – VI DRUGI. Jaz sem normal penzionist.
  Nimam stika s takim “DRŻAVNIM MIŠMAŠEM” – “MIŠKOLANCAMI” L. r Janez K. Kern KOMENDA

 • Aton

  Na drugi strani meje pa se hahljajo…

 • Dada

  Janša je previsok, da bi se udeležil seje Sveta, ( tako se nam predstavi politik z najdaljšo pol. kariero in “državotvorec) na sejo pošlje tretjerazrednika v SDS. Pod črto, če sta bila naša pogajalca na arbitraži opozorjena na komunikacijo med potekom, potem mi ni jasno, zakaj sta žlobudrala po navadni, nezaščiteni liniji. Naj to žensko nekdo povabi v studio TV in ji predoči “pouk pred arbitražo” in kje je videla razlog, da ona po svoje………

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!