fbpx

Janez Janša ob predstavitvi skupne liste SDS in SLS za evropske volitve cilja na zmago: “Računamo na to, da bo ta dobra kombinacija izkušenj in sveže moči požela rezultat, ki bo zmagovit.”

Janez Janša

Predsednik SDS Janez Janša je ob predstavitvi skupne liste SDS in SLS poudaril, da je Evropa naš skupen življenjski prostor, Slovenci pa pripadamo temu prostoru in evropski civilizaciji. “To civilizacijo smo pripravljeni tudi braniti,” je dejal prvak SDS.

Predsednik SDS Janez Janša je dejal, da je Evropska unija lahko močna le toliko, kolikor so močne njene članice. V SDS in SLS izhajajo iz spoznanja, da si delijo podobne vrednote. Izhajajo pa tudi iz spoznanja glede aktualnih političnih trenutkov tako v Evropski uniji kot v Sloveniji, zato so se v težnji po normalni Sloveniji ter Evropi varnosti, svobode, miru in blaginje odločili oblikovati skupno listo za evropske volitve. Dodal je še, da ta lista zagotavlja njihov prispevek k Sloveniji, ki bo normalna, pravična in razvojno naravnana pa tudi upoštevana v Evropski uniji.

Janša je še dejal, da na tej listi najdemo kombinacijo slovenskih in mednarodnih znanj in izkušenj, pozabili pa niso niti na tiste, na katere se vse prevečkrat pozablja. “Evropski parlament mora slišati tudi njih,” je dejal predsednik SDS.

Predsednik SDS pa je spregovoril tudi o njihovem cilju – ta je enak kot na evropskih volitvah leta 2009 in 2014. “To je zmaga. Vsi štirje evropski poslanci, ki stojijo tukaj za mano, so v Evropskem parlamentu delali dobro in uspešno, tem štirim pa smo dodali še štiri sveže moči. Računamo na to, da bo ta dobra kombinacija izkušenj in sveže moči požela rezultat, ki bo zmagovit. Ne računamo na to, v to smo prepričani.”

M. S.