Janez Janša predstavil alternativo neuspešnemu vladnemu spopadanju z migrantsko problematiko; da Slovenija postaja migrantski žep, opozarja tudi predsednik Pahor

Predsednik vlade Marjan Šarec na obisku v Ilirski Bistrici (Foto: STA)

“Namesto postavljaštva in ignoriranja bistva problema potrebujemo: 1. Dogovor s Hrvaško in Italijo o skupni zapori zelene meje med BiH in RH 2. Zaostritev azilne zakonodaje, kot predlagala stranka SDS. Sicer bomo jeseni imeli odprto mejo samo še z – Madžarsko,” je predsednik največje parlamentarne stranke Janez Janša na Twitterju predstavil svojo vizijo rešitve problema nelegalnih migracij, s katerim se vlada neuspešno spopada vse od samega začetka. Na veliko nevarnost, da Slovenija ob nadaljnji opravilni nesposobnosti odgovornih institucij postane migrantski žep, zdaj opozarja tudi že predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Potem ko ilegalne migracije obmejno prebivalstvo ob slovensko-hrvaški meji že več mesecev iz dneva v dan spravljajo v slabo voljo in strah, se je slovenski premier Marjan Šarec vendarle odpravil na teren. Pri tem pa ob obisku Ilirske Bistrice ni ponudil nobenih otipljivih odgovorov, ki bi tudi v realnosti pripeljali do rešitve situacije, ki je zaradi številnih kriminalnih dejanj ilegalnih migrantov iz dneva v dan bolj kritična. Več kot očitno torej je, da ima slovenska vlada obmejno prebivalstvo za naivno.

Po poročanju STA je Šarec v Ilirsko Bistrico prišel skupaj s še eno osebo, ki je odločilno odgovorna, da se Slovenija z migrantsko krizo ne spopada ustrezno, notranjim ministrom Boštjanom Poklukarjem, in generalno direktorico policije Tatjano Bobnar. V izjavi ob robu obiska je Šarec poudaril, da razume pomisleke prebivalstva. “Nikoli nismo rekli, da migrantskega problema ni,” je dejal in dodal, da so ugotovili potrebo po okrepitvi policijske prisotnosti na obmejnem območju.

So problemi prebivalstva ob meji res politično strašenje?
Da je šlo pri omenjenem obisku le za skrbno načrtovano predstavo, s katero je želela vlada pod vodstvom izkušenega igralca izključno z besedami ter svojo prisotnostjo pomiriti lokalno prebivalstvo, je bilo jasno že v naslednjih trenutkih, ko premier ni znal povedati niti približnega števila dodatnih vojakov in policistov, ki bodo poslani na slovensko-hrvaško mejo. Ob tem je šel Šarec še dlje. Dejal je namreč, da varovanje slovensko-hrvaške meje poteka skladno s pričakovanji in da “ne moremo pristajati na takšna in drugačna strašenja, ki so včasih motivirana tudi politično“. Je mar v skladu s pričakovanji to, da se zaradi poroznosti slovensko-hrvaške meje vrstijo kriminalna dejanja migrantov, ki iz dneva v dan uničujejo življenja obmejnih prebivalcev, vedno bolj pa tudi prebivalcev v notranjosti države? V skladu s Šarčevimi in Poklukarjevimi morda, v skladu s pričakovanji velike večine slovenskih državljanov pa zagotovo ne.

Notranji minister Boštjan Poklukar, predsednik vlade Marjan Šarec in ilirskobistriški župan Emil Rojc (Foto: Twitter)

Na dejstvo, da je Šarec ob obisku obmejnih območij ponovno ponudil le prazne besede in nobenih konkretnejših rešitev, so opozorili tudi nekateri uporabniki na Twitterju. Novinar Nova24TV Luka Svetina je tako med drugim na primer zapisal: “G. predsednik vlade, na meji so zaradi kriminala migrantov prestrašeni več mesecev. Mi poročamo, kar bi drugi zamolčali. Čas je, da “dvignete rit” in preidete k dejanjem.”

Sloveniji grozi, da bo postala migrantski žep
Podobno je poudaril tudi predsednik SDS Janez Janša, ki je v svojem odzivu na prazne Šarčeve besede pozval vlado k zaostritvi azilne zakonodaje ter dogovoru s Hrvaško in Italijo o skupni zapori zelene meje med Bosno in Hercegovino ter Hrvaško. V nasprotnem primeru bo po njegovo Slovenija kmalu postala migrantski žep, saj bo odprta ostala le še meja z Madžarsko.

 

Na veliko nevarnost, da Slovenija ob nadaljnji opravilni nesposobnosti odgovornih institucij postane migrantski žep, zdaj opozarja tudi že predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je na nedeljski spominski slovesnosti v Brdih med drugim povedal: “S strateškega vidika je jasno, da moramo okrepiti preprečevanje nezakonitih migracij na naši južni meji. Sicer bo Slovenija postala migrantski žep.” Kot kaže, so torej resnost situacije, povezano z migrantsko krizo, spregledali že prav vsi z izjemo dveh vidnih slovenskih politikov, ki pa bi to najprej morala storiti, predsednika vlade Marjana Šarca in notranjega ministra Boštjana Poklukarja. Oba namreč še vedno zatrjujeta, da je slovensko-hrvaška meja dobro varovana, pa četudi se iz dneva v dan vrstijo kriminalna dejanja, ki jih ilegalni migranti izvršijo na območju Slovenije.

Hkrati je Pahor še pozval k ukrepanju v smeri, da schengen obstane. Povedal je: “Nujno je, da ukrepamo tako, da bodo meje znotraj schengenskega prostora ostale odprte.”

Šarec veliko govori in malo naredi za reševanje migrantske krize
To, da Šarec veliko govori in le malo naredi za reševanje migrantske krize, potrjuje dejstvo, da je bilo v letošnjem letu doslej nezakonitih prehodov meje za 47 odstotkov več kot v istem obdobju lani, kar je zatrdil tudi župan Ilirske Bistrice Emil Rojc. Ob tem vedno pogosteje prihaja do napadov s strani ilegalnih migrantov. Na novogoriškem območju je tako na primer v nedeljo popoldne ilegalni migrant porezal taksista, nato pa je z nožem stekel še proti policistoma, ki sta ga ustavila šele s strelom v noge. Že prej smo bili priča tudi filmski ugrabitvi 79-letnega Mirka Moravca iz Bele krajine, nedavno pa so ilegalni migranti lovcu na območju Policijske uprave Koper ukradli tudi pet pušk. Glede na vse našteto je jasno, da je skrajni čas, da Šarec in Polukar vendarle prenehata zavajati slovensko javnost ter prevzameta odgovornost za nastalo situacijo, povezano z ilegalnimi migracijami.

Rajko Golob

 • Antonius

  Naivno je pričakovati, da bo na konkretno vladno politiko v državi kaj vplivalo, če igralec Serpentinšek vlogo predsenika vlade odigra v MGL, Drami, Šentjakobskem gledališču, radiu GaGa ali v vladnih prostorih.

  • Vera

   Ko sem videla kako se je ” vladna ekipa ” obnašala ob meji,me je minilo,da bi o Šarcu sploh rekla še kakšno besedo .

 • Beli Sneg

  Tale Šmarec bo samo všečno govoril, dokler narod ne, bo šel množično na cesto.Grki so čez noč zamenjali “rdečega lukca”. Pri nas je pa vlada praktično nezamenljiva. Koliko mesecev je Cmerko sedel na položaju po tem ko je že odstopil?

 • Janez Novak

  Serpentinšek blefira. Narediti ne namerava nič oziroma tisto, kar mu bo ukazal njegov lutkar. Veliki slovenski lutkar pa si želi novih volivcev levice. Za slovenski narod pa mu je toliko mar, kolikor se da iz njega izcuzat v korist neopartijske nomenklature.

 • Amerikanc

  Če dobro pogledamo, so na gornji sliki Serpentinšek, Jasna Kuljaj in Mr. Bean. Kaj tista Blonđa v ozadju dela, ni jasno !

  • samotoje

   Obe “Jasni Kuljaj” sem učil. Ta prava je Einstein proti tejle Serpentinškovi senci.

 • tasilo

  Šarec je obiskal zaselke ob južni meji.

  Ja … je mislil, da tam snemajo Ljubezen po domače …

 • Common Sense

  Ne skrbite. Serpentinsek je rekel, da je vse pod kontrolo.

  • Borut Stari

   In on tudi.

 • Franjo Trojner

  Šarca za jajca drži Mesec, Šarec pa za jajca drži notranjega ministra Pokljukara, kar pomeni, da naša južna meja še naprej ostaja odprta za vse migrante tega sveta.
  Popolnoma jasno je, da prav vse stranke leve vladne koalicije: ZL, SD, LMŠ, SMC, ZAB in DESUS, ilegalne migracije odobravajo, zagovarjajo in zato tudi namenoma dopuščajo. Ker LEVA vlada/koalicija ilegalne migracije odobrava, nemerno dopušča, se v parlamentu tudi NE sprejme strožja azilna zakonodaja, ter naredi red na naši južni meji.
  Dejstvo je, da sta naša policija in vojska SPOSOBNI zaščititi naše meje in preprečiti ilegalne prehode mej, seveda v primeru, če bi jima levi politiki na oblasti to dopustili.
  Hm, z namerno opustitvijo varovanja meja pa leva pilitika na oblasti trči v USTAVO, ki varovanje meja do potankosti predpisuje. Tudi vrh policije je v veliki zagati, saj je varovanje meja po zakonu njihova naloga, opustitev z zakonom predpisanih jim nalog, ali malomarno izvajanje z zakonom predpisanih jim nalog, se pa preganja po uradni dolžnosti, kar pomeni, da šefica policije Bobnarjeva gotovo dobro ne spi.
  Za ves kaos, ki se dogaja na naši južni meji, je neposredno odgovorna LEVA Šarčeva vlada/koalicija, ter vrh policije, ki množičnih vsakodnevnih ilegalnih prehodov naših meja ne prepreči.

  • joza joza13

   Torej, kriminalka..!?
   Kaj bi pa pričakoval drugega od mafije…

  • lokec

   Bodo jim odpustili. Tudi v Franciji so bili pokoli pa Francozi še vedno volijo Makrone. Slovenski volilci so pustili Hrvate v EU na referendumu. Sedaj se bodo pa še mnogo let borili za tisti delček piranskega zaliva. Uspeha pa ne bo . Slovenija ne bo nikoli več pomorska država, pa bi lahko bila, če bi bili slovenski volivci bolj odločni na referendumu.

   • Borut Stari

    Okrnjena suverenost? Ja pa je! Država, ki nima suverenosti na svoji meji je invalidna država.

  • Mitja Mazini

   Še dobro da imamo volitve, kjer odloča večina in se tako razne ekstremno neumne ideje niti ne opazijo.

   • črnaovca

    Kaj ti koristijo volitva ko zmagovalec ne zna sestaviti vlade in potem se ti nabere druščin az vseh vetrov katere edina skupna točka je “proti SDS” in druga polniti svoje žepe, državo in državljane pa Kurz gleda

   • Borut Stari

    Mitja, od kdaj je 12,6 % glasov večina? To je komaj polovica glasov, ki jih je prejela na volitvah SDS.Tudi z lepilom antijanša in dajmošarec zlimana tovarišija ni merodajna ne količina ne vrednost.Suverena država na vse načine ščiti svoje meje. Suverenost ni mačji prdec.

    • Mitja Mazini

     Kot bi lahko opazil imamo v Sloveniji koalicijsko vlado in te stranke skupaj imajo nad 50%. Podobno se je zgodilo tudi Zokiju, samo takrat si verjetno imel drugačno razlago. Mora pa ti biti jasno da je Janez Janša največja garancija da desnica ne pride čez 50%.

     • Borut Stari

      Samomorilski nagon Slovencev se manifestira tudi na volitvah.Omogoča izvolitev tistih ljudi, katerih prihodnost je vrnitev v preteklost.Razen lastne riti jih kvaliteta življenja in blaginja prebivalcev ne zanima.Omejenost opranih možganov volivcev je varovalka tistih večnih 50 % leve provenience.

   • Franjo Trojner

    Imamo sporen, neustaven volilni sistem. Predvolilna suočenje so neenakopravna, nepoštena, za kar izdatno poskrbijo, dominatni politični levici servilni mediji. NE, nimamo poštenih volitev in na volitvah ne odloča večina oddanih glasov! Kljub vsemu je domoljubna mogočna stranka SDS premočno zmagala v prav vseh volilnih okrajih. Če greva gledati še kdo vse sedi v parlamentu in kako malo volilcev je glasovalo zanj in koliko jih v parlamentu ne sedi, čeprav so zbrali 3 krat in več glasov, bova skupaj ugotovila, da ta tvoja leva vlada nima podpore večine volilcev, ki so na volitvah glasovali.
    Druga zgodba je čast, o kateri na levici nimate veliko pojma, saj časten mož, ki je na volitvah pogorel, ne bi sestavljal vlade, a vaš 10% Šarec je to storil in prvič v zgodovini samostojne Slovenije postavil vlado, ki izključuje in ne povezuje. Če pogledava še objavlene ankete, ki merijo podporo parlamentarnih strank in to samo v vaših, politični levici servilnih medijih, kr hitro ugotoviva, da danes vladne stranke SMC, Desus in ZAB med anketiranci podpore več nimajo, oz so zunaj parlamenta, kar pomeni, da ta tvoja leva vlada/koalicija nima nikakršne legitimnosti in bi že zdavnaj morala odstopiti, oziroma niti postavljena ne bi smela biti.
    .

  • samotoje

   Medtem ko se vladni pobalini držijo za jajca, po kamniški Qlandiji paradirajo muslimanke v burkah, sirski kriminalec “ordinira” na ulici sredi Ljubljane, na Tromostovju so oni dan vreščale tri zavaljene Arabke v nikabih. Slovenistan.

   • Franjo Trojner

    Žal je po celotni Sloveniji tako, kot ste zapisali. Sam v Mariboru v velike nakupovalne centre ne hodim rad, ker čutim nelagodje, če srečam osebo, ki zakriva svoj obraz. Ne zdi se mi prav, da osebe v javnosti hodijo zakrite, saj na zakritih osebah ne vidim obrazne mimike in kaj mi ta sporoča. V takšnih trenutkih imam vedno nek neugoden občutek, kot da mi zakrita oseba prikriva svoje namene. Brrr, kr strese me.

 • učko

  Glumi Šarac gljivu a uvek ispadne govno !

  • tasilo

   … je po domače zarobil avtohtoni kremeniti Kranjski Janez, ki od rojstva hodil v slovenske šole in ki prisega na edino Slovenijo, slovenstvo in slovenščino.

   Glumi čefur Učko Slovenca a uvek ispadne pizdajničko govno.

 • GverilaStyle

  To, da pahorček, predsednik, OPOZARJA……..mi veliko oz ogromno pove…….sposobni so gobce laufat…..ampak da bi poskrbeli za državljane pa je neumnost, ker sredstva pod mizo iz EU so več vredna!!!! Me zanima koga bodo krivili za vojno, ki se bo razvila v NAŠI SLOVENIJI???!!!

  • totex39

   Za njih bo kriv Janša , kajti na tak način so že polovico ljudi v državi nahujskali proti njemu.

 • Novakec1

  Prodajajo Slovenijo in sloovce za male pare, sloovce pa be, be, be…

 • antimur

  Pomaga nam še edino državni udar, teh levofašističnih prascev se drugače ne bomo rešili. Potem ti pa za piko na i ta baraba Šarec gobca, da oni niso nikdar trdili, da ni migrantskaga problema. Za takšno laž si pa zasluži kaj več kot pa samo krepko preko kepe. Slovenci pa, kot da bi bili hipnotizirani in jim je dovolj, če ta Šiptar reče, da zadeve obvladujejo, smo kot popolni troti, namesto, da bi realno pogledali in ocenili, kako so zločinec Kučan in njegova banda uničili državo.

  • VERZIFIKATOR

   Kakšen puč, na dlani je rešitev,
   strel iz lovske puške tu zadošča
   in da skrije mrhovino gošča,
   brez dodatnih vsakih pojasnitev.

   • me

    Zacni…bomo takoj za tabo….

  • Mojca pokraculja

   Ja pa saj še vedno trdi! Migrantskega problema ni, če pa bo, bo pa migrantski problem.

 • Franjo Trojner

  HALO, ŠAREC, POKLJUKAR in BOBNARJEVA!
  Zakon o nadzoru državne meje je jasen in v 2. členu pravi, da se nadzor meje med drugim opravlja zato, da se preprečujejo NEDOVOLJENE MIGRACIJE in ZAGOTAVLJA VARNOST LJUDI, premoženja in okolja. PO NAŠI ZAENKRAT ŠE VELJAVNI ZAKONODAJI NEZAKONITIH PREHODOV NAŠE JUŽNE IN S TEM SCHENGENSKE MEJE SPLOH NE BI SMELO BITI!
  Da leva Šarčeva vlada/koalicija ignorira ZAKON o nadzoru državne meje je popolnoma jasno in dokazljivo kakor je tudi jasno in dokazljivo, da leva Šarčeva vlada/koalicija z neupoštevanjem Zakona o nadzoru državne meje zavestno ogroža varnost ljudi:, premoženja in okolja na naši južni in s tem schengenski meji.
  A so ovadbe proti vsem odgovornim v vladi in vrhu policije že vložene?

  • Mitja Mazini

   Janez je slaba alternativa, ker svoj vzpon na oblast gradi izključno napodpihovanju strahu pred migranti in upa da mu bo zavesti pretežno politično nekompetentne in neizobražene (razno razni Franjoti in Franceki) da bodo začeli verjeti da so ogroženi. Ko bodo ti nevedneži spoznali da so bili zavedeni, bo prepozno.

   • branči

    in kaj imajo razni navadni franceljni sedaj? razen, da so navadni, ničesar drugega! kdaj boš pa ti spoznal, da nisi zaveden, ampak usekan?

    • Mitja Mazini

     Kvaliteta življenja v SLO je med top 10 na svetu. Je pa Janezova vlada zjebala gospodarstvo ko ga je pregrela in v njenem času je nastal največji del bančne luknje. To so dejstva. Vi samo volite Janeza, itak nikol ne bo na oblasti.

     • Borut Stari

      človek z malo začetnico in invalidnimi možgani

   • Borut Stari

    Kakšne substance uživaš za produciranje takih neumnosti?

 • rubec

  Bi bilo veliko bolje, če bi Pahor zbrane v Brdih vprašal, zakaj imajo črešnje od šjore Rezke okus po kumarah. Pa ja nisem jaz edini, ki ga je nafukala.

  • Mojca pokraculja

   Hahaha… Rezka, Rezka vsak se vanjo zatreska, treska…
   Nisi edini!

 • wert

  Ubogi Bistričani, ni jim lahko.
  Še dobro, da imajo normalnega župana Rojca, ki se zaveda svojih dolžnosti.

 • branči

  Mel Brooks – možje v pajkicah! vaški zabavljač gre še bolj naprej: “vlada v zelenih pajkicah!” pajkice nimalo žepov, zato je vsaka panika odveč!

 • Joško

  Kaj pa lahko pričakujemo od komedijanta kot ignorantski odnos do vsake, še tako dobronamerne pobude za rešitev migrantskih težav, ki prihaja z desnice…

 • rubec

  Ko sem na poti proti Ljubljani na izhodu iz avtoceste odložil Iračana, ki je celo pot tumbal kako mu je všeč slovenija in da tako dobrih žgancev ali pa jote v njegovi domovini ne dobiš, pa da kako lepa je logarska dolina, sem mislil da sem s tahudega ven, a kako sem se motil. Kilometer dalje sem ustavil ob štantu s goriškimi češnjami, kjer mi je gospa z ruto rekla, da jih da ceneje, ker glih pospravlja. Zemte zemte gospod rubec, prave su sladke iz Brda, jučeraj su nabrane. Če bote kilicu uzel, vam šenkam še malčak korenja, če zamete dve kilici, vam pa dam še moju malicu pitu iz češanja od doma.
  Se sprašujem, v katerih Brdih je sploh bil Pahor, tistih nad Bihačem?

  • Mojca pokraculja

   Ma oštja, kej spraševas, mona sentpjetrska ne vej nanka ki je Sabotin.

   • rubec

    Hehe. Oriđinale.

    • Mojca pokraculja

     Orka inu ta telefon, jemam prste jenmalu taku, se reče sprašavat !

 • marker

  Naša država bo žep za migrante zaradi slabega varovanja južne meje, ohlapnega azilnega zakona, po katerem moramo vsakega migranta sprejeti, če samo izgovori čarobno besedo azil. Hrvati so in bodo vedno vedno poskrbeli, da bodo migranti čimprej zapustili njihovo ozemlje. Oni migrante dostavljajo na našo mejo, da imajo z njimi čimmanj dela. Delujejo preudarno in pametno, kar za naše postopke z migranti ne moremo trditi. Mešane patrulje na meji z Italijo so Cerarjeva bedasta ideja. Migrantom moraš preprečiti vstop v državo, ne pa izstop. Žep za migrante bomo postali zaradi dostavljanja migrantov naših sosedov, ki se jih bodo hoteli čimprej znebiti in zaradi patrulj na italijanski meji, ki bodo preprečevala ob pomoči naših patrulj migrantom izhod iz naše države. Mi pa bomo vse te stroške plačevali. Ne vem, zakaj Šarec ne pove direktno Merklovi, naj jih pride iskat, ker jih je ona povabila. Mogoče zaradi denarja, ki ga zanje prejemamo?

 • mapu

  Imeti vlado, katero vodi komedijant in imeti dva telička na odgovornih mestih za varnost države, je res katastrofa za Slovenijo, je hujša od naravnih nesreč…

 • lokec

  Pustite Belokrajce in Kočevarje naj živijo v miru, ki so si ga priborili.

 • Morala

  No pa se je le oglasil g. predsednik Pahor…to smo čakali,… kajti če ostalim, ki opozarjajo na ta problem, ne verjamejo, bodo vsaj verjeli predsedniku države…

  • marker

   Žal so mu naivno verjeli tudi zaradi arbitraže…

 • karpelec

  Ućna ekskurzija je bila izbrana na pravšnji dan: ni bilo prevroče, ne premrzlo, ravno pravo vreme za mestno gospodo. Vsak je imel eno cunjo v roki in masko na ustih in očistili so vse vikende in vso navlako po gzdovih, pa je ostalo prijetno s koristnim.

 • piko8

  Ta vlada je za Slovenijo blj nevarna, kot naravne katastrofe!!

 • skorpijon93

  hihihihihi, kar volite , to imate, samo da ni janša ane

 • Mitja Mazini

  A je Janez Janša bivši visoki predstavnik komunistične mladine ?

  • macon

   Ti si še danes Titov mladinec pa te ima verjetno vseeno kdo rad. Pes, če ga imaš.

   • wert

    Prav zanimivo, koliko komunistov se drenja po tem portalu. Ali jim njihovi ne povedo resnice ?

    • Mitja Mazini

     Prav zanimivo je pogledati koliko komunistov (bivši itak ne obstajajo) se drenja po vodstvih kao desnih političnih strank. Vi sam volite Janeza, naivneži.

 • macon

  Predlagam, da postavimo proti Italiji svojo ograjo, višjo! Pa še na deset hribov, ki gledajo proti Italijo stometrske črke Naš Fido! Iz v ta namen posekanega drevja pa postavit bunkerje!

  Makaronarji se bodo že videli zajebavat z voljo enotnega ljudstva! Dol s pizza fašisti!

  • Mojca pokraculja

   Dejmo rajši Fides!

   • rubec

    Hahaha

 • Dragan Krstič

  Jaz pa verjamem da Šarec ni vedel da vsakodnevno prihajajo množice migrantov v Slovenijo. Vzrok je enostaven saj o tem nič ne pišejo v New York Timesu, Le Figaroju, New Herald Tribunu in Frankfurter Algemeine Zeitungu.Če bi pisalo, bi prebral, vedel in ukrepal.

  • Andrej

   Lari fari. Šarec ne zna nobenega od teg jezikov.

 • slosin

  Ježek je že pred davnimi leti rekel, da bi bilo treba na južni meji postaviti zid…pa ga ni noben poslušal….zdej pa mamo poleg balkancev še migrante…

  • Bobrock

   Ježek za predsednika….ah, škoda, da ga ni več

 • hle

  Janez Janša predstavil alternativo alternativi Janeza Janša bizarno bilo bi celo smešno če ne bi bilo tako prekleto žalostno

 • Lisjak

  Fajn bi bilo,da bi Šarčina večkrat prišel na mejo,saj so sedaj kameltrajbarji prvič videli helikopter na meji.

  • Bobrock

   hmh, bi prej rekel, da so jih nekateri kar nekaj sklestili z neba…ampak so zdaj po prehodumeje čisto nedolžni kmetje

 • črnaovca

  Janez bi se spet nekaj dogovarjal s hrvati. Kaj vidi lepega pri hrvatih. Izučiti bi ga moralo že l.91 ko so hrvati neovirano pustilei tanke in vojsko JNA v Slovenijo, kljub vsem prejšnjim dogovorom o skupni obrambi. A je pozabil ali je zadaj kaj drugega? Dokumenti o nečednih poslih ki se po njegovem niso dogajali. Hrvati niso niti slučajno v stanju zavarovati svoje meje tudi če bi hoteli in število prebežnikov narašča ravno az to ker jim dovolijo ali jih celo usmerijo na pravo pot

  • ZatonMesecnikov

   Ovca, če bi se nek pameten človek dogovarjal s Hrvati zadnja tri leta in ne levičar, bi hrvaška že bila v šengnu, varovalo pa bi se Južno hrvaško mejo. Oziroma kot je hotel Avstrijec Kurz pred leti, ko je zaprl migrantsko pot, takrat.

   Da se učinkovito zapre dostop iz Grčije. Grčija žal igra neko svojo igro, meni nerazumljivo in jih dostavlja na celino. verjetno nagaja na ta način Europi, ker ji ne odpišejo pufov. In dajo denarja za lagodno grško življenje.

   Pa Srbija se maščuje, ker so ji onemogočili mejni stik z Nemčijo ter jo vrgli iz kluba petih Velikih (Kitajska, ZDA, Rusija Britanija, Francija), kamor je prepričana da zgodovinsko spada. In je sprostila vizni režim.

 • totex39

  Vladajo nam ljudje, ki nimajo slovenskih genov in to je tudi “srš” vsega tega in ko postajajo starejši se to njihovo sovraštvo do Slovenije še bolj poglablja.

 • ZatonMesecnikov

  Ha, ha, sedaj pa je vrag odnesel šalo. Še Hanzi portal piše zaskrbljen članek o migrantskem žepu, kar je bilo še pred enim tednom znanstvena fantastika.

  Bedaki na najvišjo Potenco! Od leta 2015 je jasno, da se razmere ne bodo stabilizirale. Slovenija je imela 3 leta časa, za postavitev učinkovitih ovir na meji v Madžarskem in Bolgarskem slogu.

  Neeeee, ambasade miru in svetovalci zunanje politike na Metelkovi, Rogu, SAZU, nevladniki in vladniki, džukci in papki, so tumbali o ograjah v glavi, pa odprtih srcih in vratih domov, pa fašistih.

  Kretenčki na najvišjo potenco!

  V svetu je 2-4 milijarde migrantskega potenciala. Z globalizacijo in svetom “brez meja”, se je zaradi različnih stopenj rodnosti začelo prelivanje iz prenaseljenih delov sveta oziroma tistih, ki si sami niso sposobni zagotoviti neko življenje, kot ga vidijo na internetu in TV, da obstaja v razvitem svetu.

  Večim se bo uspelo prebiti v Europo, več jih bo krenilo na pot. Tega ne bo konca. Ali se bo to učinkovito ustavilo in prisililo določene države v zniževanje svojih rodnosti, ali pa bo cel svet postal Tretji svet in se vrnil civilizacijsko v 7. stoletje.

  • Friderik Peršič

   No , malo bo pripomoglo tudi globalno segrevanje …že zdaj je med migranti večina iz Pakistana in tistega okoliša , verjetno ne zato ker živijo sredi rajskega vrta …

   • ZatonMesecnikov

    Praviš Fricl, bolj mrzlo je podnebje, več otrok se rodi zaradi ugodnejših pogojev življenja?

    Ne pa kot v afriških tropih, kjer je preživetje zaradi pomanjkanja rastja in slabega uspevanja rastlin hudo težavno.

    Skandinavija, pa Grenlandija, to je to. kar vržeš na tla uspeva….

  • Valter BraniSlav

   Bomo na meje poslali Fajonko in Videmska.

 • me

  NAROBE.
  slovenija postaja balkansko migrantski žep in močvirje narave, kriminala in lopovščine.
  Država ni vredna imena in obstoja.

  Neumnost naroda je brezmejna……. ……..rešitve ni……oziroma jo je veliko Slovencev že našlo
  izven slovenije.

 • Black_hawk

  Janša naj dvigne roke nad vukojebino, naj levaki rešujejo.

 • odzunaj

  Kaj predsednik države Borut Pahor piše twite o tem kaj bi morali narediti , kar je v njegovi pristojnosti pa tega ne naredi ? Še en slovenski unikum na najvišjem državnem nivoju. Ne ukrepanje predsednika Pahorja glede zaščite suverenosti in varnosti države ni dosti daleč od Kučanovega ne ukrepanja oz prikrite podpore agresorju v času slovenskega osamosvajanja in Kučanovega predsedovanja !!!

  • Black_hawk

   O temu banditu škoda izgubljat besed. Zame ne obstaja.

 • Olga101

  Človek se sprašuje, če funkcionirajo levičarji na principu poskusov in
  napak? Niso sposobni predvideti tega, kar jim SDS že ves čas dopoveduje?

  • Valter BraniSlav

   Nocejo.
   Tudi levi idioti so neke vrste Olgisti.

 • Andrej

  Dokler na Sabotinu “sije” TITO, je vse v zvezi z migranti navaden blef. Ta napis vsej Evropi na daleč pove kako in kaj je pri nas.

  • branči

   so hotel napis popestriti z led lućkami, pa salvini ne da subvencij za izvoz!

  • Valter BraniSlav

   Da bi zivel Tito migrantskega problema ne bi bilo.

 • Garbage man

  Jebem mu mrtvo (drogeraško) mater v usta in upam ,da crkne včeraj

 • Mariza Petrovcic

  Nesposobna vlada in njeni zagovorniki naj migrante peljejo v svoja velika ograjena dvorišča ter jih vzdržujejo, slovenski državljani bi se morali upreti taki vladi, tako kot so levi napumpali narod proti desnici ali nam je sedaj bolje z levičarsko oblastjo?

 • Common Sense

  Kaj pa ste pričakovali od vaškega komedijanta in zabavljača na radiju Ga-Ga, ki igra predsednika vlade? Srečo ima, ker smo v (še) v ugodnem konjukturnem ciklu, pa se lahko poja po partizanskih proslavah in tolče nebuloze, medtem ko drugi (tudi zanj) delajo. Rezultatov pa ni nikjer. Aja! So. Neobdavčen del regresa se je povečal, pa sindikatom javnega sektorja je odobril povišico. To je bilo tako hudo garanje, da mora sedaj počivati. Vmes pa bo še kakšen davek ali pristojbino več nabil gospodarstvenikom, pa kakšno novo omejitev za “grde zle kapitaliste” (ala Akrapovič) mu bo Kordiš spisal in poturil v podpis. Beda od stranke LMŠ in beda od t.i. predsednika vlade. Fant je pač obul prevelike čevlje. Bistveno prevelike.

 • Hanzi

  Ko admin pušča poste kot ta “Jebem mu mrtvo (drogeraško) mater v usta in upam ,da crkne včeraj”,

  briše pa poste, ki podajajo rahlo kritiko, dela enega in edinega, vidiš nivo portala.

  • sodnikisozločinci

   Tvoj post bom citiral Hanzi, za vsak primer, če bi ga zbrisal:

   “Ko admin pušča poste kot ta “Jebem mu mrtvo (drogeraško) mater v usta in upam ,da crkne včeraj”,
   briše pa poste, ki podajajo rahlo kritiko, dela enega in edinega, vidiš nivo portala.”

   Rdečo zvezdo lahko nosiš na Hanziju in se s tam prisotno druščino norćuješ iz žrtev partizanskih klavcev, ne bodo te cenzurirali, brez skrbi. To vidiš, je pa nivo javne hiše in njenih uslužbenk Mojce Pašek Šetinc in Evgenije Carl.

   • Hanzi

    Moja kritika je bila namenjena adminu, saj menim, da takšni posti na sodijo na forum, tebe pa očitno muči funkcionalna nepismenost.

 • Matt von Glanz

  Hej saj ce nas z vseh strani zaprejo ven, smo poskrbeli za varnost. Just thinking outside the box.

 • tretjerazredni

  Lahko bi poskušali s kakšnimi skupnimi akcijami, po možnosti z žegnom EU parlamenta, ampak jaz si raje ne bi delal nobenih iluzij. Naše meje, naši problemi, najbolj bi bilo, če bi si pomagali kar sami.
  Zakaj so migranti sploh problem, če jih EU hoče, zakaj se potem pvercajo in komplicirajo, rabimo samo par sprejemnih portalov in organiziran prevoz na severozahodno mejo. Če jih nočejo, pa jih je treba obrniti nazaj od koder so prišli oziroma jim moramo sami onemogoćiti vstop v Slovenijo, kar bi seveda prizadelo edino hrvate in madžare.
  Najhujše so laži in manipulacije

  • ZatonMesecnikov

   Skupne akcije so bile v preteklosti, v režiji Avstrijca Kurza.

   Same balkanske države (vključno s Slovenijo) so namreč nesposobne vsakršnega dogovarjanja in povezovanja v smislu skupne akcije.

   Že tri leta nazaj je bilo Sloveniji ponujena pomoč avstrijskih in nemških policajev na meji, pa jo je moralni odklonil, ker bi ZZB in Strički skočili pokonci, češ “zakaj smo se pa borili”…..

 • Luckyss

  Priznam,da članka sploh nisem bral…če bi vseboval resnične informacije, potem tu ne bi bil objavljen…
  Janša pa bolje da je tiho okrog migrantov..ravno on je lastnoročno podpisal sporazum “o prostem pretoku migrantov” iz Afrike…
  Marakeški je le obnavljanje tega na vsake dve leti..v bistvu je le poročilo in kot tak neobvezujoč..

  • ZatonMesecnikov

   Laki Ass, tebi je Ivan Janez rdeča nit in motiv tvojega bednega življenja?

   • Luckyss

    Daleč od tega…..je pa res da rad osveščam ljudi, ki zaradi političnih plašnic nekaterih stvari ne vidijo….
    Dajo ovcam slamo in zelena očala in to je to…

    • ZatonMesecnikov

     jaz sem Ivana janeza prečital, bodi brez skrbi.

     vidim ga kot simbol boja drugorazrednih in 70 let zatiranih proti Komunizmu in njegovim sedanjim derivatom.

     kdo pa se bo postavil za te ljudi, če ne Ivan janez?

     • Luckyss

      Esmeralda..ona je tudi bila slepa in spregledala…Žal je to bila le filmska fikcija..

     • ZatonMesecnikov

      Pa mi ti povej nekoga, ki se bo zavzel za tisoče in tisoče divjaško pobitih, posledico genocida, ki so ga zagrešili Borci ZZB NOB? ter ohranjal spomin na te žrtve?

     • Luckyss

      Še enkrat….bili so izdajalci lastnega naroda..plačani in opremljeni od okupatorja, da so morili lasten narod !!!
      Po mednarodnih standardih ni večjega zločina…Seveda so med njimi bili tudi nedolžni…tudi tisti civilisti, ki so jih pobil domobranci so bili nedolžni razen po klasni pripadnosti……In preberi si definicijo genocida..
      Ka misliš, da je vojna sajenje rožic ali kaj !?

     • ZatonMesecnikov

      Vojna je bila za jugoslavijo končana 17.04.1941. S podpisom pogodbe o njenem končanju.

      Komunisti so začeli z Revolucijo na svojo pest. kot sva ugotovila včeraj, da piše v nemških zgodovinskih učbenikih;

      Za Izdajalca naroda in kolaboranta je bil proglašen VSAK, ki ni aktivno sodeloval v komunističnem odporu. Ali je bil še celo proti komunističnemu odporu.

      Prisvojiti si “narod” kot so si ga komunisti, je bilo protipravno dejanje.

     • Luckyss

      To so tvoje domneve…
      Ki pa seveda niso pravilne….Čeprav bi bilo logično da se vsak opravilno zmožen državljan upre okupatorju, namesto, da nastavi rit in celo denarnico…
      Sankcij za neopredeljene ni bilo…očitno je celo kler dobro preživel sodeč po teh straneh…

     • ZatonMesecnikov

      Praviš narod mel gibsonov in braveheartov.

      zakonske podlage za tvoj zahtevek “Bi morali” in “Morali bi”, ni bilo ne takrat ne danes. Niti je nobena nacija ne pozna.

      izumili ste jo ZZB komunisti za kratek čas z zakonom o splošni Ljudski obrambi in ga raztegnili retroaktivno za nazaj, ter s tem poskušali pravno utemeljevati genocid nad delom slovenskega naroda.

      je pa lahko gobcati za tastaturo o nekem žrtvovanju, pa dolgu do naroda, pa podobne bedarije. raje kaj spij, da skuliraš svoje narodoljubje….

     • Luckyss

      Nima smisla prepričevati prepričane…Zgodovina pač pove svoje…
      Nekaterim pa v glavi “laufa” risanka…
      https://www.youtube.com/watch?v=V_DkU28fB6E

     • branči

      ne se sekirat! na koncu vsa rdeča golazen pokaže svoj bogati repertoar, ti nisi nobena izjema!

     • ZatonMesecnikov

      Definitivno ne bom nikoli slavil prihod Komunistov na oblast kot “Osvoboditev”.

      Lahko popaš kalimerote kot prepričevalni argument, vendar me ne boš prepričal. Bom vprašal čez mejo, če so kje dojemali prihod komunizma na oblast kot osvoboditev.

     • Common Sense

      Ma pusti idiota!

     • Common Sense

      Jej jej jej….. 80 let po koncu vojne se vi obkladate kdo je bil na pravi strani. Jao jao jao. Prihaja nova tehnološka revolucija, ti pa o domobrancih. Pa eni drugi o partizanih. A ste “prifuknjeni”? Roboti vas bodo nadomestili čez 15 let vi se pa obkladate z domobranci, drugi pa nazaj s partizani. Slovenceljn si res zasluži bedo grškega kova izpred nekaj let. Ampak čisto zares. Ker Slovenceljn mora pošteno dobiti po pi*ki, da bo začel razmišljati normalno. Čist preveč časa ima folk, ki se obklada z domobranci/partizani. Za posrat.

    • Nata

     Prosim, pojdi osveščat kam drugam.

     • Luckyss

      Ne piši neumnosti….Bolničarji in zdravniki največ doprinesejo ravno na urgenci…

    • Common Sense

     Ti ovčar pa imaš en velik fetiš na ovce. Definitivno:)))) Podzavesti se ne da preslepiti. Freud bi kaj naj to temo znal povedati.

  • Desnoklik

   Janša je tudi podpisal zakon o števcih na radijatorjih. Sedaj moramo to imet. Oblast pač.

  • Nata

   Dej, dej, ne smeši se !!

   Če je bil oni sporazum v redu, zakaj ga je bilo potrebno sedaj ob resnično velikem prilivu ilegalcev, obnavljati ??

   • Luckyss

    To se obnavlja že petič zapored in je le farsa, ker je zavezujoča le v Tripoliju podpisana Afrika-EU deklaracija o migracijah in razvoju.
    Kdo je že to podpisal ?!

    • Nata

     Pa kako si potem razlagaš te horde prišlekov, sedaj po 14 tih letih ??

     • Luckyss

      Povsem legalno “bežijo” v Evropo na podlagi te omenjene deklaracije…
      Samo ne vem zakaj kljub telefonom z navigacijo ne znajo prečkati meje na mejnem prehodu ?!
      Morda bi jih tam lahko kar zavrnili in oni ne bi mogli zaprositi za azil…ne vem…ta zakonodaja mi je butasta..

     • Nata

      Drži.

      Ko bi prišli na mejni prehod, bi jih zaprli. Saj nimajo nobenih dokumentov.
      Navkljub pametnim telefonom, imajo osnovne pojme o enem osnovnem redu čisto zgrešene.
      Nagnali so jih v EU , kot živino. Pravi stampedo ilegalnih legalcev ??

     • Luckyss

      Ja, če mene vprašaš, se Frau Merkel ne trese brez razloga in gospod “išijas” ne obuje dva leva čevlja kar tako ;)…
      NWO je spustil voz po hribu navzdol in smo v bistvu brez moči…V Evropi bo vojna in tokrat ne bodo kurili Židov…
      Ampak “zmaga” bo grenka…”Redukcija” prebivalcev sveta na 500 milijonov ni bilo mišljeno kot šala…

  • Common Sense

   Si ti tudi eden tistih ADHD-jevcev, ki imajo attention span 3 sekunde, da ne zmore članka s 250 besedami prebrati? Kaj potem smetiš tu gor z nekimi “kao” komentarji, če niti ne prebereš članka, ki ga “kao” komentiraš? Si umsko bolan? Glede ovc pa beri nalo nižje.

 • Terminator

  Ko bo Slovenija sposobna 100% preprečiti ilegalne prehode na meji z Hrvaško, potem lahko upamo, da se bodo zadeve spremenile, prej pa sigurno ne.

 • Nata

  Hja. . . . na kaj pa naj odgovarja ta nesreča Šarčeva ??
  Imamo sarkastičnega premiera iz komedijantskih logov !! Nič ne bom nakladala, samo tale sijajen članek pripela.
  O samozavesti in bleferstvu. . . . .

  https://www.portalplus.si/3308/zakaj-nas-vecinoma-vodijo-bleferji/

 • Igor Kodelja

  Šarc naj gre sam malo po meji in naj pregleda stanje če misli da je use urejeno.al se boji da ga ne kak ilegalc sfrizira.saj ni nenadomestljiv kot usak.važno da se je golaž in maha z jugoslovNsko zastavo.

 • samotoje

  SamodaniJanša koalicija bo seveda vsak predlog, ki bi od daleč izgledal kot Janšev oz. inteligenten in državniški, z gnusom zavrnila.

 • mare

  Kako pa kaj čarovnica Eugenija, sam vprašam.

  • sodnikisozločinci

   Skriva se med endivijo pred rdečimi polži.

 • Zombi Gartner

  Danes sem poslušal sejo iz državnega zbora….
  Šarcu gre na jetra vaša Nova24.
  Sploh si nemorem mislit, da ta bedak pluva po vaših medijih…sredi državnega zbora. Sramota.
  Ta pa je za na Šar Planino, ovce naj gre past.
  Čoban…

  • Aresnica

   On je čistokrvni Šiptar- Šarčev posvojenček – torej tista lutka, ki nam trenutno vlada – je imel na lesarski šoli 6 popravcev. – Prosim naj mi nekdo našteje v roku 30ih let tišlarje, ki so imeli cc dva popravca. – Vprašanje za Luckyss – Hvala za odgovor.
   _________________
   Lep pozdrav

   • Zombi Gartner

    Odgovora neboš našel ker ga ni.
    Ne morem vrjeti, da imamo tako zblojenega premiera.
    Kaki zblojenci so šele tisti, ki so ga volili….
    Te bi pa jaz rad videl te ljudi v živo.
    Lahko kdo pomaga?

    • Aresnica

     Odgovora neboš našel ker ga ni……………..

     Če sem dobil prave informacije-?- da so bili (3) trije tišlerji, ki so imeli dva popravca – ta bebec-lutka (mimogrede ga poznam) pa je imel 11cvekov oziroma na koncu (6) šest popracev.- SLO mafijsko omrežje že pripravlja novo lutko.——– bom skrajšal ———- to omrežje in njihov dirigent tovariš Kučan – lahko to dela toliko časa dokler bodo imeli pod kontrolo večji del oblasti – torej (dominantni) MEDIJE in SODSTVO …………………..
     ____________________
     Lep pozdrav

 • Garbage man

  Jebemti, po slikah rez ne moreš določit kdo je šiptar, kdo je neandertalc ali lezbijka, ampak vse skupaj izgleda, kot ena lepa skupina idiotov.

 • šmentanamuha

  Tega Harlekina vedno težje gledam. Mislim, da naši vodilni politiki v samostojni Sloveniji intelektualno nikoli niso bili bolj na psu kot danes. Kot da bi gledali vajence v neki socialistični nadaljevanki.

 • Miki Miška

  zdej pa je zadost ….Šarec je igreaaaaaaaleeeeec……politik pa za neumne glave

 • Tomaž Brglez

  Vlada proti migrantov ne sme ukrepati, opozicija pa lahko laja. Če bi se vloge zamenjale, ne bi bilo nič drugače. Dejstvo je, da Slovenija ni suverena. Za suverenost je, za začetek nujno potrebno, da ima država 10 milijonov državljanov. Tako pa je Sovenija le geopolitična točka na svetovnem zemljevidu. Vlada (ne glede na priimek Janša Šarec Cerar itd) pa se mora priklanjati vladajočim elitam iz tujine.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM !
  OH !
  ZAKAJ NE UVEDEJO – OK – SISTEMA ZAŠČITE Z VOJSKO IN S POLICIJO
  – KAKRŠNEGA IMAJO
  TAKOJ PREKO KARAVANK – V OK R. AVSTRIJI? L.T. JANEZ K. KERN KOMENDA