Janez Janša: Samo v letu 2017 je bilo v Evropi več kot 200 terorističnih napadov

Datum:

To, da migracije med različnimi civilizacijami ne delujejo, je bilo dokazano že tisočkrat. To dokazuje primer Nigerije; ista država, obstajal naj bi tudi isti narod, ki pa je razdeljen, severna Nigerija – muslimani, južna Nigerija – kristjani, stalni konflikti, ne gre skupaj, kljub ustavi, ki določa participacijo, enakopravnost in tako naprej, je nedavno v državnem zboru izpostavil prvak SDS Janez Janša. “In to je eden od glavnih razlogov za to, da namesto da bi ta država cvetela, je ena od glavnih izvornih točk za migracije v bogato Evropo. In namesto da bi tako imenovani Zahod, jedrne države, na katere se sklicujete, te stvari pomagal urejati, zgolj izkorišča ta kaos za to, da tam poceni kupuje nafto in ostale surovine.” V luči pogovorov o Globalnem dogovoru o varnih, urejenih in zakonitih migracijah je Janša javno postavil vprašanje: “Kje sta solidarnost in človekoljubnost levičarjev, ko je potrebno pomagati Slovencem v Venezueli?”

Kar se tiče slovenske solidarnosti: Slovenija je imela bistveno nižji GDP v letih 1992–1994, ko smo pomagali več kot 70.000 beguncem iz Bosne in Hercegovine, civilistom, v glavnem so bili starejši moški in ženske z otroki, ne glede na to, ali so prihajali iz srbskega dela, muslimanskega, hrvaškega, od povsod so prihajali, pač, imeli smo jih za begunce. V naših begunskih centrih, ki so bili pod ministrstvom za obrambo, kjer je bil minister Janša, smo skrbeli za 35.000 ljudi. “Zanima me, kdo od vas je kdaj skrbel za kakšnega begunca ali za ta problem v tem času? Nihče v Sloveniji takrat ni temu nasprotoval. Vedeli smo, da gre za begunce, da ne gre za izkoriščanje, in smo pač pomagali. Tudi mnoge slovenske družine so jih sprejele in jim pomagale,” je izpostavil Janša.

Stranka SDS je dvakrat ali trikrat formalno predlagala, da bi Slovenija izdelala poseben program za repatriacijo tistih Slovencev, ki so morali po II. svetovni vojni, ali v strahu pred smrtjo in sankcijami ali s trebuhom za kruhom, oditi, da se ti ljudje vrnejo, tudi zaradi tega, ker so mnogi v tem času v svetu uspeli, postali vrhunski znanstveniki, zdravniki, profesorji, umetniki, športniki. Nikoli pa ta predlog ni šel skozi. “Celo ko smo mi imeli vlado in koalicijo, v koaliciji ni bilo soglasja o takšnem programu in zato nismo imeli večine. Sedaj je bil nekajkrat predlog, da bi se pomagalo nekaj desetim Slovencem, ki želijo iz Venezuele, iz tistega socialističnega raja v normalno življenje. Kje sta tukaj vaša solidarnost in človekoljubnost? Naenkrat so ušesa gluha,” poudarja.

Trenutne razmere v Venezueli izjemno težke
Prevladuje splošno pomanjkanje, primanjkuje hrane, mesa ni dovolj, še toaletnega papirja se ne dobi, izklapljajo elektriko. Poleg tega imajo Slovenci v Venezueli velike težave s pridobitvijo slovenskega državljanstva. Tamkajšnja minimalna mesečna plača je namreč komaj dovolj za pokritje stroškov uradnega prevoda rojstnega lista in potrdila o nekaznovanosti v slovenščino, kar lahko uredijo le pri dveh prevajalcih v Argentini. Urejanje državljanstva v Venezueli stane več kot 300 evrov, skoraj dvakrat toliko kot v Sloveniji. Poleg te izjemne razlike v ceni je med rojaki slišati tudi pritožbe o nefleksibilnosti veleposlaništva. Veliko odstopanje je v ocenah števila v Venezueli živečih oseb s slovenskimi koreninami – po oceni tamkajšnjih rojakov naj bi jih bilo med 1.200 in 1.500, po oceni Vlade RS pa od 500 do 600; novembra 2016 je bilo registriranih 289 oseb.

Hipokrizija na vidiku
Pred nekaj tedni je bila podana uradna prošnja, katera država bo ponudila zatočišče Asii Bibi, ki jo je pakistansko sodišče obsodilo na smrt, ker ni hotela prestopiti v islamsko vero. “Ali ste se ponudili? Za enega samega človeka je šlo. Ko je šlo za Ahmada iz Sirije, evo, tukaj je bilo njegovo zatočišče, v državnem zboru ste ga skrivali. Ko je šlo za ta svetovno znani primer, čista tišina,” je kritično izpostavil Janša. “Torej, ko gre za to hipokrizijo, predlagam, da molčite in da se ne prepričujemo tukaj v tem smislu, kdor je proti temu sporazumu, je skrajno desnica. Mimogrede, 70 odstotkov prebivalcev te države razglašate s tem za skrajno desnico. Kdor je pa za, je pa človekoljub, je pa napreden, je pa ne vem kaj. To je vse skupaj popolnoma iz trte izvito.”

Globalni dogovor o varnih, urejenih in zakonitih migracijah nedvomno iz dneva v dan vedno bolj deli svetovno, evropsko in tudi slovensko javnost. Namreč, gre za akt, ki ima lažen naslov, ker ne gre za globalni dogovor – po besedah Janše gre pravzaprav za akt, ki mu prepričljiva večina ljudi na Zahodu nasprotuje, se ga pa kljub temu skuša sforsirati tudi s trivialnim izgovorom, češ da gre za nekaj, kar nima pravne veljave, in da bo to sprejeto 10. decembra v Marakešu z aklamacijo, se pravi s ploskanjem. Ob tem pa opozarja, da je 17. decembra ta resolucija na dnevnem redu Generalne skupščine OZN, kjer se bo glasovalo. “Se pravi, gre za formalen akt, za katerega mora država po neki proceduri sprejeti stališča, tako da njena delegacija potem odloča na Generalni skupščini Združenih narodov.”

“Rekli boste oziroma rečeno je bilo, to je nepomembna stvar, neformalna zadeva, pravno ne obvezuje. Ni res, glejte, ta tema je v ospredju razprav, vsaj na Zahodu. Ta tema je tema, ki vsak dan povzroči, da kakšna država odstopi, izstopi iz tega kroga. Govorjenje o tem, da 150 držav podpira ta akt … Glejte, to je tako, kot včasih, ko je Jugoslavija govorila v Generalni skupščini Združenih narodov, ‘imamo neuvrščeni večino’, pa so sprejemali resolucijo in obsojali Izrael, nič pa od tega potem ni veljalo, ker Varnostni svet Združenih narodov tega potem ni potrdil in to je organ, ki v OZN dejansko odloča o realnih ukrepih. Generalna skupščina vam, seveda, daje usmeritve in v tem tako imenovanem globalnem dogovoru so, seveda, usmeritve in s tem dogovorom se države na 46 mestih, tiste, ki bodo za to glasovale, obvezujejo, da bodo nekaj naredile. Se pravi, so neke zaveze, ki so politične na začetku, kot vedno pri vsaki resoluciji ali pa deklaraciji, če bo to sprejeto na Generalni skupščini Združenih narodov in bomo mi glasovali za to, so to obveze, ki članice OZN zavezujejo, in to se bo potem začelo prelivati v pravne akte.”

Porast pritiska ilegalnih migrantov na Slovenijo dramatičen
Eno je blaženje slabe vesti, drugo je političen interes pri socialistični opciji, po besedah Janše pa obstaja še tretji interes za forsiranje takšnega dogovora, to pa so dobički. “Trgovina z ljudmi je danes v svetu eden od najbolj profitabilnih poslov. Nekaj dni nazaj smo od slovenske policije na komisiji za nadzor tajnih služb slišali podatek, ki je javen, pa ga slovenski mediji skrivajo kot kača noge. Dva podatka pravzaprav, drugega še bolj skrivajo. Prvega, da je ta porast pritiska ilegalnih migrantov na Slovenijo dramatičen, da tudi sosednje države sedaj ne vračajo več enega, dva ali pa nekaj deset, ampak nekaj sto ilegalnih migrantov, še posebej Italija, da gre tukaj za petkrat večje število letos kot lani v celem letu.”

Cenzuriran način poročanja s strani sredstev javnega obveščanja
Najbolj zaskrbljujoč podatek je, da je slovenska policija samo v letošnjem letu odkrila 169 tihotapcev ljudi. Se pravi, v letošnjem letu je slovenska policija odkrila 169 posameznikov, ki organizirano tihotapijo ilegalne migrante v Slovenijo in čez Slovenijo. Če jih je odkrila 169, potem jih je najbrž še mnogo več, ki jih ni odkrila. In poleg teh ilegalnih migrantov, ki so jih odkrili, jih je verjetno še mnogo več, ki jih niso odkrili in ki jih bodo sosednje države, še posebej Italija, v Slovenijo vračale. “To je tisto, kar piše v tem dokumentu, češ, sredstva javnega obveščanja morajo o tem poročati cenzurirano, po domače rečeno. To se v Sloveniji že dogaja. To se v Sloveniji že dogaja in, glejte, potem se pojavljajo tudi špekulacije in lažne novice v drugo smer. Ker če ljudem ne poveste, da gre za 500, lahko nekdo reče, da gre za 5.000, in se bo verjelo. Torej edina obramba proti lažnim novicam je resnica. Povejte po resnici, povejte, kaj bomo naredili, kaj se da narediti in ljudje ne bodo nasedali lažnim novicam. In tukaj ni težava pri slovenski policiji, ki je na skrajnih mejah svojih zmogljivosti obvladovanja tega problema, ampak pri vladi in tej politiki,” je prepričan Janša.

Foto: Twitter

“Predvsem pa je treba odgovoriti na trditve, da se od leta 2006 ni nič spremenilo. Saj se je spremenilo. Pokažite mi v tem aktu, v tem tako imenovanem globalnem dogovoru en sam stavek, kjer si svet prizadeva za odpravo revščine, kar je bil takrat temeljni cilj, ker revščina je glavno gonilo migracij, glavni motiv teh migracij. Naenkrat se je na to pozabilo,” poudarja Janša in dodaja, da ne bomo odpravljali revščine v državah izvora in vzrokov za migracijo, ampak jih bomo sprejemali tukaj. “Stvar se je postavila na glavo in še enkrat, ne nam očitati, da smo leta 2006 podprli in podpisali nek dokument, ki ste ga naredili maja letošnjega leta. Mislim, tako sposobni res nismo,” je Janša izpostavil pred kolegi poslanci. Kaj se je še spremenilo? Leta 2006 so bile migracije velik problem za Avstralijo. Od takrat naprej so zelo velik problem za Evropo. Samo v letu 2017 je bilo v Evropi več kot 200 terorističnih napadov. Veliko teh, ki so jih izvedli, je ilegalno prišlo v Evropo. Veliko tudi preko Slovenije v tem valu, ki smo ga baje tako dobro obvladali.

V tem dokumentu je jasen namen, da se pravica do migracije počasi naredi za človekovo pravico, beri: življenje na račun žuljev drugih se naredi za človekovo pravico, in to je konec neke resne civilizacije. Države, ki bodo prej prišle k pameti, bodo pač toliko na boljšem.

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...