Janez Janša v oddaji Politično: Šarčeva koalicija je politično truplo, odvisno od cenika Zmaga Jelinčiča

Janez Janša v oddaji Politično s Tanjo Gobec.

“Vse, kar se je dogajalo glede umika vojakov iz Iraka je bilo na meji med komedijo in tragikomedijo. Žal je šlo tudi za igranje z ugledom slovenske vojske, ki je že tako ali tako osiromašen,” je v oddaji Politično na TV Slovenija 1 dejal Janez Janša. Predsednik stranke je Šarčevo koalicijo označil za “klinično mrtvo” ter za “politično truplo”, ki je odvisno od “cenika Zmaga Jelinčiča”.

Tokratni teden je zaznamovalo mednarodno dogajanje, ki je bilo še kako povezano s Slovenijo. Najprej se je zaradi zaostrenih odnosov med ZDA in Iranom zgodil umik šestih slovenskih vojakov iz Iraka. Scenariji so se odvijali kar javno, morda celo zaradi javnosti, ki je sprva spraševala, zakaj vojaki še niso doma, ko so bili doma pa, zakaj smo edini umaknili pripadnike specialne enote, vajene prav kriznih razmer. Največ kritik sta bila deležna predsednik republike Borut Pahor in obrambni minister Karl Erjavec, nekateri so poteze Erjavca videli v luči kongresa njegove stranke prihodnjo soboto.

Dogajanje na meji med komedijo in tragikomedijo
Na vprašanje voditeljice Tanje Gobec, ali je šlo pri umiku šestih slovenskih vojakov za politični šov, kot pravijo nekateri, ali preprosto za umanjkanje nekega strateškega razmišljanja, je predsednik SDS Janša dejal, da je “šlo za marsikaj, zagotovo je šlo tudi za skrb za varnost slovenskih vojakov. Tega ne smemo odrekati.” Izpostavil je, da je vse, kar se je dogajalo, bilo na meji med komedijo in tragikomedijo. “Resda so se razmere spreminjale. Ampak takrat, ko se razmere spreminjajo, mogoče izdaš nekaj sporočil za javnost, ko poveš, kaj boš naredil, pa skličeš tiskovno konferenco, ne pa obratno. Žal je šlo za igranje z ugledom slovenske vojske, ki je že tako ali tako osiromašen,” je ocenil Janša.

Predsednik vlade Marjan Šarec je v soboto na družbenem omrežju Facebook zapisal, da je šlo za medijski pomp, ki ga ne bi smelo biti, Janša pa je zapis komentiral z besedami: “Mar ni to, kar ste ravnokar citirali, napisal predsednik vlade, ki bi moral preprečiti, da bi se kaj takega dogajalo oziroma poskrbeti, da bi se stvari dogajale normalno?” Nato je Janša nadaljeval: “V Iraku pri naših inštruktorjih sem bil, mislim da, leta 2006. Ko smo pristali z bojnim helikopterjem pri bazi blizu Bagdada, so ravno pometali ostanke minometne mine, ki je malo prej padla tja. Pa ni nihče zganjal nobene panike, pa tudi teh slik nismo kazali naokrog. Tako da, težko bi pričakovali, da bo ravnanje ravno v tem segmentu obrambe in varnosti drugačno, kot je kjerkoli drugje.”

Marsikam so šle provizije od pranja iranskega denarja
Evropska unija je po umoru iranskega generala Sulejmanija bila zelo zadržana do politike ameriškega predsednika, Janša pa je javno podprl njegovo potezo. Kot je pojasnil, je do eliminacije Sulejmanija prišlo po tem, ko so enote tega generala nekaj dni pred novim letom zmasakrirale na tisoče Irancev, ki so protestirali tako kot protestirajo tudi danes protestirajo. “Pa temu tudi evropska javnost ne posveča toliko pozornosti kot pa umoru sponzorja šiitskega terorizma po svetu. Kar se tiče reakcije Evropske unije – po Evropi so bile reakcije različne. Iran je vplivna država. , kar se ni dogajalo samo v Sloveniji, temveč tudi v nekaterih drugih evropskih državah,” je povedal predsednik SDS. Dodal je, da je seveda veliko razhajanj glede tega, kaj sedanja situacija pomeni za varnost Evrope. “Po mojem mnenju je ravno ta del Iraka, kjer so oziroma so bili tudi naši inštruktorji, strateškega pomena za varnost Evrope, zaradi tega, ker danes, ko je v Iraku demokracija, imajo šiitske stranke, ki so pod vplivom Irana, večino. V bližnji prihodnosti bo po mojem mnenju parlament v Bagdadu izglasoval resolucijo, s katero bo omejil avtonomijo Kurdistana. Potem bodo tja poslali vojsko in če ne bo tam mednarodnih sil, ki bi to preprečile, bo prišlo do spopadov. V tem primeru bo Evropa tista, ki bo trpela posledice še nekaj milijonov kurdskih beguncev. To ne bo niti Izrael niti ne bodo to ZDA,” je ocenil Janša.

https://twitter.com/strankaSDS/status/1216458315602984960?ref_src=twsrc%5Etfw

Predsednik stranke Šarčevi manjšinski vladi napoveduje kratek rok trajanja, omenjajo se tudi predčasne volitve. Ali kot je povedal Janša: “Ta koalicija je bila klinično mrtva že od samega začetka. Umetno dihanje ji je zagotavljala Levica. Tega umetnega dihanja ni več. Gre za politično truplo, ki se ohlaja. Hitrost tega ohlajanja pa je odvisna predvsem od cenika Zmaga Jelinčiča. Tako, da vprašanje glede dolžine trajanja te vlade je treba naslavljati na Jelinčiča. On je tisti, ki to ohranja pri življenju. Koliko je to v interesu države, koliko je to tista stabilnost, ki jo Slovenija potrebuje, pa presodite sami.”

Koalicija klinično mrtva
Predsednik stranke je odgovoril tudi na vprašanje o tem, kako je mogoče, da sta SDS in Levica kljub ideološko različnim pogledom, obe glasovali proti Mlinarjevi, ter da se strinjamo tudi z nekaterimi zakonskim rešitvami.  Po njegovih besedah je Levica tista, ki skuša popraviti vtis, ki ga je zapravljala in izgubljala tudi podporo javnosti na začetku, ko je bila nadkoalicijska stranka. “Zdaj Levica redko glasuje za vlado. Zaradi tega v neki bližnji prihodnosti ta vlada ne more računati na neko ponovno strateško podporo te stranke. To dodatno potrjuje dejstvo, da je ta koalicija klinično mrtva. Vprašanje je, kaj je možno v tej situaciji narediti? V tej sestavi parlamenta neke zelo razvojno naravnane koalicije ni mogoče sestaviti. Možno je sestaviti nekaj boljšega, da se predvsem prepreči škoda, pa mogoče ne zapravi vseh priložnosti, ki jih Slovenija še vedno ima, nenazadnje sta recimo v Bruslju dve milijardi nepočrpanega evropskega denarja,” je poudaril predsednik stranke. In nadaljeval: “Ali je tu nekdo dovolj ambiciozen, in poskusi sestaviti neko vlado, ki običajno v Sloveniji,- dva takšna poskusa smo že imeli -, traja kakšno leto, pa se bo pokazalo v naslednjih tednih.” Kot je dejal Janša, se v SDS zavedajo, da nekaj trdnega ni možno sestaviti. “Dilema, ki je pred nami in tudi pred drugimi stranki je, ali se bo preprečevalo škodo ali pa bomo vendarle vsi trezno razmislili, če Slovenija, kljub temu, da je od prejšnjih volitev preteklo relativno malo časa in da si niti poslanci niti večina javnosti tega ne želi, vendarle ni prišla do trenutka, ko bi bilo to potrebno. Nenazadnje, nekatere evropske države gredo dvakrat trikrat na volitve, da pridejo do rešitve,” je dejal Janša.

Na vprašanje glede poročila Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb v zvezi z arbitražo in očitkih, da je javna objava poročila škodovala Sloveniji, je Janša dejal, da ima formalno večino v tej komisiji opozicija, toda odkar Zmago Jelinčič glasuje za vlado, Levica pa v komisiji ne sodeluje, je mogoče v tej komisiji karkoli sprejeti samo, če del vladne koalicije sprejme neko poročilo, sklep ali odločitev. “Tako je bilo tudi v tem primeru, torej tega očitka, če gre za očitek, ne naslavljajte na opozicijo, kajti stvar je bila tako trdna, da so jo podprli tudi nekateri iz vlade oziroma vladne koalicije,” je dejal Janša in dodal, da “če bi tudi vlada sama pravilno reagirala na to poročilo, potem bi poročilo uporabila za krepitev slovenskih argumentov, ne pa obratno, saj je poročilo je v bistvu razbremenjevalo odgovornost slovenske države za tisti fiasko pri kršenju arbitražnega sporazuma.”

Glede dogajanj v Evropski ljudski stranki, ki ga je nekaj dni nazaj komentiral madžarski premier Orban, ki je dejal, da se Evropska ljudska stranka krči in slabi, pa je predsednik SDS dejal, da to stališče znotraj ELS ni osamljeno. “Ko sem bil nazadnje član Evropskega sveta, je bilo tam 16 predsednikov vlad iz vrst ELS, danes jih je pol manj, torej smer oziroma gibanje ni ravno prava. Tukaj bo prišlo do sprememb, bodisi znotraj Evropske ljudske stranke, bodisi v iskanju alternativ,” je še zaključil predsednik stranke.

Hana Murn

 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA. ŠE VEDNO EDINA NAŠA IKONA.

  • pajot

   Na Tanjo Gobec si pa pozabil. Pred intervjujem si je privoščila šilce žganega. Za korajžo.

   • rubec

    Ki ga je poplaknila z bokalom dalenjskega cvička, ki ji ga je podaril janez. Zato je pa bila tako prijazna z njim.

   • tomven

    Ona ga ka korajžo ne rabi. Ona ga potrebuje. na splošno.

   • Slovenka

    To moraš razumeti. Janša je strah in trepet nevretenčarske druščine na RTV.

  • Rožle

   Dabo Bubamaro in ROMPOMPOM ti pa nič ne všečkata

   • rubec

    Jima že ne pašem. Sta kot moja žena.

    • Rožle

     Matr sta pa zbirčna :)

     • RATATA

      Sem.

 • Beli Sneg

  Nekaj neobičajnega, da so ga spustili na Hanzi TV. Bilo je olajšanje, da smo končno slišali pametne besede. Bravo JJ. Ostali pajaci ti ne sežejo do gležnjev.

  • slosin

   ….sem včeri kr zinu… JJ na nacionalki….mogoče jim pa na nacionalki počas prhaja…

   • JANEZ GUS

    Kadunc je v toplicah.

   • Slovenka

    Kaj? Se zavedajo, da jih odtegne odpihniti ljudska jeza?

  • milanček

   se 100% strinjam!!!

  • zokispoki

   571,ta zejna tetica, je poizkusala malo pametovati in najedati na zacetku intervjuja, potem pa je v nekem momentu modro uvidela, da mu pac ni dorasla in se je lepo umirila. Koliko casa je minilo od zadnjega Janezovega intervjuja na Hanzi TV, ki jo vsi placujemo ? To pa je sramota !

 • Viktorh

  Njihova sreča, da je Padalec poceni. Še dolgo lahko hrope in dela škodo.
  Škoda je le, da truplo smrdi, nas vznemirja….

  • PFloyd

   Padalec je imel pred izvolitvijo AM probleme s kozljanjem.Najprej mu je šlo na kozljanje zaradi predstavitve AM na odborih, drugič pa mu je šlo na kozljanje,ker so ga pred glasovanjem nabasali z angelskimi piškotki.

 • bubamara

  Kar realna ocena stanja v domovini in tujini. Mogoče bi oceno stanja klinično mrtve vlade razširil na stanje v družbi, ki je tudi klinično mrtva, ko nemo spremlja vzpon levega fašizma in neoliberalizem. Oportunistično je velika večina državljanov pripeta na proračunski denar kot nagrado za nedelo in se jim kratko malo jebe za jutri. Egoistična družba; Janez. To si pozabil povedat.

  • Vera

   S takim sogovornikom,kot je g.Janša , odmerjene minute prehitro minejo,zato ni bilo časa za kaj več.

 • Andrej

  Komentar Šarca bo, kot vedno: samo politične točke si nabira. No, Šarec jih izgublja.

 • mimogrede….če koga zanima: Kako Iran financira regionalno nestabilnost: https://ambasador21.wordpress.com/2020/01/10/kako-iran-financira-regionalno-nestabilnost/

 • JANEZ GUS

  Kaj se je pa zdaj zgodilo na rdeči greznici,da povabijo Janeza.Kaj imajo za bregom.

  • Lustrator

   Nič drugega kot dajanje vtisa neodvisnosti, da se naivne bučmane prepriča, da imamo uravnoteženo nacionalko. Verjamejo, da bodo z razmerjem 1:20 (20 rdečesrajčnikov vs 1 demokrat) navidezno “uravnotežili prostor” in upravičili svoj letni preko stomilijonski budget.

   • Vera

    Dam vam prav, zato,ker je slučajno spet dobil možnost nastopa na RTV SLO 1 g.Možina s svojim gostom pri ” Pričevalcih “. Upam,da ga ne bodo nekateri spet napadali in mu grozili.

 • RATATA

  Slovenija je za nekatere upanje, ki ga ni, za druge pa življenjska osebna priložnost.
  Z demokratičnimi postopki se spremeniti ne da prav ničesar, saj od tistega, ki je na oblast prišel z revolucijo ne moreš pričakovati, da bi demokratične postopke omogočil.
  Bistvena težava je, da je bila osamosvojena le socialistična Republika Slovenija – gledano tako po ozemlju, kot po akterjih delovanja in odločanja.
  Dokler bodo Dražgoše obiskovali kljub poznavanju resnice ne bo drugače.

  • pajot

   Na kratko povedano in resnično.

  • WISKY 1000

   Saj rdeči levaki točno vedo,da so partizani pobrisali v gošo,samo oni imajo radi športni dan vsako leto,taglavni rdeči pa še mastno dnevnico pokasirajo iz davkoplačevalskega denarja,fuj.

   • RATATA

    V mojem imenu se skriva odgovor na to in takšne svinjarije!

   • Slovenka

    In istočasno pokažejo svoje limuzine.

 • crniocar

  —–Črt
  Govori nekdo, ki je politično v umetni komi že od poletja 2013.

  • Lustrator

   Če si ciljal letnico, ko ste ga rdečesrajčni “osvoboditelji” spravili ob svobodo zaradi nevarno visoke podpore ljudstva, si se zmotil. Bilo je leta 2014. In glej no glej, s skoraj enkratnim naskokom vas je iz “politične kome” premagal tudi na zadnjih volitvah.

   Ste komiji res taki butli ali samo blefirate zaradi lepih nagradic iz naših žepov?

  • WISKY 1000

   Ti boš kmalu v tapravi

 • Ahoj

  RTV prispevek treba ukinit.

 • FORT WORTH
 • Unikatna

  Ko sem iskala med programi, sem sprva mislila, da je JJ na Novi24tv…potem pa vidim, da je RTV Slo in skoraj nisem verjela…dobro, da tudi njemu in SDS dajo možnost…

 • Rožle

  Pozdrav Janezu…
  dirigent napredka in demokracije …
  edinemu, ki ga slovenski narod priznava za svojega voditelja ..
  je svoje življenje posvetil borbi za rešitev naroda pred balkansko samooklicano komunistično hohštaplerijo…

  • WISKY 1000

   Zato v bodoče vsi na volitve za našega Janeza,on je edina svetla zvezda,da v Sloveniji počisti svinjarijo,ki že trideset let uničuje lepo Slovenijo.

 • Antonius

  **Kot je dejal Janša, se v SDS zavedajo, da nekaj trdnega ni možno sestaviti.**
  Zato, da nekaj trdnega nikakor ne bo možno sestaviti, so Drnovškovi zaobšli na referendumu izraženo voljo o dvokrožnem večinskem volilnem sistemu. Vedeti je treba, da se z ravnanjem Drnovškove vlade ni strinjalo niti Ustavno sodišče.
  Kam po 25-ih letih še danes z novo obraznimi Serpentinški Slovenijo vodi levica nam je najbolj preprosto razložil že Churchill. Takole se bere njegov razmislek in analiza.
  »Prvi levičar je bil Krištof Kolumb. Odjadral je, ne da bi vedel, kam. Prispel je nekam, ne da bi sploh vedel, kje je. In na koncu so morali vsi drugi poravnati vse njegove stroške.«
  Koalicijski levičarji danes ne vedo kje so, niti nimajo pojma kam jih je njihovo vladno blefiranje pripeljalo, zagotovo pa levičarsko jadranje zelo drago plačujemo danes že mi in ga bodo plačevali tudi vnuki naših otrok.
  Volilna volja bo morala v parlament spraviti ustavno večino desnega političnega razmišljanja, da spremeni proporcionalni volilni sistem v dvokrožni večinski, potem pa ne bo več nobenih vladnih izsiljevanj, ker bo zmagovita stranka nosila odgovornost za vse, kar je v svojem mandatu naredila dobrega in slabega. Takrat bo imelo tudi delo opozicije v parlamentu povsem drugačno težo, kot jo ima danes.
  Treba se je zavedeti dejstva, da je edino priporočilo volivcem na naslednjih volitvah lahko samo odgovorno delo vlade v njenem minulem mandatu.

 • WISKY 1000

  A potem je jelinko prostitut ima cenik,pravilna ugotovitev našega Janeza.

 • Boco

  Janez Jansa na RTV o trenutni politicni realnosti, levica pa zdruzno in veselo v Drazgose. Ne bi moglo biti bolj ocitno, kdo zivi v preteklosti in koga skrbi za prihodnost Slovenije.

 • SIMONA MURKO

  …vse je povedano! Politično truplo v stadiju razpadanja!

 • Philip Morris

  kučanov učenec in prištinski dohtar janša, je vse manj aroganten, ker se je začel zavedati da nobena stranka ne bo nikoli več šla z njim v koalicijo, niti krščanske komunjare s toninom na čelu, komaj čakam naslednje volitve, ko bo zmagal po zaslugi svojih drugorazrednih butlov, a vseeno ne bo mandatar, kako je v prazno buljil po zadnjih volitvah, ko se je zavedel tega, ves čas je mislil da se bo že nekako zmenil z klovnom-šarcem, na koncu pa nič …hehehehehehehehehe
  VSI SO ISTI KOMUNISTI

  • Lustrator

   Govori zase. Nekateri so komunizmu odločno pokazali sredinec že pred 35 leti, ti pa si še danes ne upaš in tule pisariš rdeči agitprop proti edini stranki, ki se po vsem tem času še upira novi ZKS.

   • Black_hawk

    Stranka je vredu, čeprav jo včasih podpiram s stisnjenimi zobmi. So pa daleč najbolj racionalni v slovenskem prostoru. Definitivno.

    • Lustrator

     Se strinjam. A glede na politično in mentalno (ne)uravnovešenost slovenskega političnega prostora in normalizacijo družbe kot take, nujno potrebujemo vsaj eno močno desno stranko (SDS je žal občasno prisiljena v gnile kompromise sredinskosti ali celo levičarstva – sploh v evropskem kontekstu EPP) in eno klasično libertarno.

     A zaenkrat se to zdi dlje od sanj…

  • WISKY 1000

   Ti še ni tableta popustila?

  • Nata

   No, to glede Šarca si pa v zmoti. Če bi na karkoli računal, ne bi v tistem znanem soočenju razkril nekakšen dogovor o nenapadanju, ampak bi bil tiho. . . . Saj človek ni neumen in je že takrat vedel, kam bo LMŠ zavila.
   Meni pa je bila njegova aroganca všeč. . . . . .tudi twittati se je malo odvadil.
   Glede Nsi pa bomo tudi še videli.

  • šmentanamuha

   Kakšno mržnjo nosiš v sebi, ti je Janša kaj naredil?

   • borko

    on je od Frante sin..

 • Black_hawk

  Janša nasvet ti dam. Za popularnost se izogibaj vsega kar sliši na ime dražgoše in partizanstvo, ker nam takoj vrnejo. Preprosto je treba te stvari ignorirat. Desnica mora tukaj pokazat modrost in predstavit vizijo in razvoj, o tem bodo ljudje veliko raje poslušajo.

  • Lustrator

   Ne bi rekel – na zadnjih volitvah se je dobesedno ogibal komentarjev na ideološke teme, pa so komiji še vedno zmagali z dvotretjinsko večino. Zakaj? Prav zaradi te mobilizacijske teme:
   1. ker se ideološki potomci zločincev identificirajo s partizansko stranjo
   2. ker tudi nekateri tisti, ki niti ne vedno najbolje kdo ali kaj so bili partizani, zelo dobro živijo na naš račun dokler režim in vsa korupcija v ozadju ostane nespremenjen.

   • Philip Morris

    bedak fuknjeni, kdo živi na vaš račun, 2/3 (66%) prebivalstva je sredinsko ali levo, brezposlenih je pa 7%, pa še to vglavnem cigani.. koliko podpore (subvencij) gre za vas desno usmerjene gruntarje, pa še tisto kar pridelate in zredite, lepo na črno prodate…

    • Kučko pod pručko

     Se je pa oglasil nekdo, ki Lustratorju ne seže do gležnjev!!!

    • WISKY 1000

     Komunajzar,kaj si zopet doziral danes?

     • Philip Morris

      tebi se že po nicku vidi, kaj doziraš, drugorazredni pijanček…..

     • Nata

      Joj no. Ne se jezit. . . . . . @WISKY 1000 je prav posebna pijača. . . . kritična !!

      In za pravi WHISKY pijančki nimajo denarja. Oni pijejo pelinkovec !

    • Lustrator

     Potrebuješ risbico za otroke, da boš razumel kdo si že skoraj 80 let neprekinjeno poseduje slovensko oblast in v katere žepe se posledično steka nekaj milijard (!) letno z naslova ohranjanja “nacionalnega interesa” in kako je možno, da narod ne pobesni tako kot v vseh normalnih ex komunističnih držav? Zato ker vsaj 2/3 prebivalstva živi bodisi v posredni (manjša podjetja) ali neposredni (večja podjetja + celoten javni sektor) odvisnosti od režima in večina od njih je s stanjem zadovoljna, ker so vzgojeni v odsotnosti svobode misli in družbeno apatijo v suženjstvo, manjšina pa ne, a žal izbire v Sloveniji ni. Obstajajo pa celo fanatiki, ki nimajo od režima praktično ničesar, a so jih starši, šolstvo, mediji, krivosodje vzgojili v popolni odsotnosti vsakršne morale in vrednot, kar je avtocesta do rdečega mudžahedinstva kakršnemu smo v Evropi priča le še v Sloveniji s tudi po 150 komunizem slavečih orgijah letno in preko 3500 spomenikov revoluciji, ki ni Sloveniji prinesla ničesar razen več kot 600 množičnih morišč, popolno odtujenost od evropskih političnih, vojaških, trgovskih in miselnih tokov (z izjemo kulturnomarksističnih seveda) in seveda življenje v totalitarni nesvobodi že več kot tričetrt stoletja. V tem nas “prekašajo” le še Rusi, ki so boljševizem fasali že leta 1917.

    • ironelza

     Od kje pa si se ti privlekel, da takšne kozle streljaš ?
     Se ti vidi, da o stanju v Sloveniji NIMAŠ POJMA.
     Fant, malo še počakaj s komentiranjem, da prej stvari spoznaš… pa srečno hodi !

     • Rožle

      Ne vem, zgleda, da je nek Adminov ljubljenček ..
      tudi en sam komentar mu še ni pobrisal ..

     • Philip Morris

      seveda da ni zbrisal moje komentarje, saj zaradi mojega nasprotovanja sds-u, vi postajate še bolj goreči verniki v janševo politiko….admin me potrebuje

  • Nata

   Saj imaš prav- vizija in razvoj !
   Ampak ob današnji miselnosti ljudi, bo težko samo tako kaj doseči.
   Jaz bi na mestu J. J. zopet uporabljala ono prejšnjo odločnost. Jasen glas , ki te ošvkne po buči !! Ne vem, kdo mu je svetoval to malo ” omiljeno ” govorico ?? Ni dobro. Povzdigniti mora glas !! Tako, kot včasih.

 • tramal

  Vsi komunajzerji skupaj Janši do pet ne sežejo .Bravo Janša za pokončnost,odkritost in pogumnost.

  • Philip Morris

   seveda ne janša je največji komunajzer……

 • Ryuk

  Levi nestrpni mehkužci se že spet pritožujejo, da je bi na javni rtv JJ.

  • šmentanamuha

   Ja? Kje si to vidu?

 • Nata

  Upam, da ne bodo ljudje, ki si danes še kaj upajo, obupali.
  In ne bodo več govorili in pisali. Tako , kot obljublja dr. Jan Zobec .
  Jaz samo upam, da ga bodo še naprej srbeli prsti. . . .
  https://www.iusinfo.si/medijsko-sredisce/kolumne/255873

 • Garbage man

  Filozof na račun nas kmetov brez zemlje !!!!!!!!!!!!!!!

 • Garbage man

  Vrhunske odvetnike ima SDS in pričakuje ,da mi kmetje rešujemo Ustavne zadeve.

 • PFloyd

  Vsa leva srenja skupaj… v DZ Janši do gležnjev ne seže.

 • PFloyd

  Šarec kot tišlar ne zna izdelati lesenega osla, zna pa osla delati iz sebe.

  • Slovenka

   Tudi berilo v cerkvi bere, kot se šika.

 • freedomfighter

  Ja manjsinska vlada je vedno odvisna od opozicije

 • TT-TrdiTič

  A se Janez Janša zaveda, da je on politično truplo, odvisno od svojih dementnih ovc? Samo ovce še ga upoštevajo, vsi ostali pa nič. Zato nikoli več ne bo sestavil vlade. Bobu bob !!!

 • xtc

  Ja ne vem kaj ste pričakovali od Šiptarske Burekđije.

 • Slovenka

  ”Hitrost tega ohlajanja pa je odvisna predvsem od cenika Zmaga Jelinčiča. Tako, da vprašanje glede dolžine trajanja te vlade je treba naslavljati na Jelinčiča. On je tisti, ki to ohranja pri življenju.”

  Spoštovani Janša, zavedajte se, da se Zmagu čisto nič ne mudi na volitve, ker ve, da trenutno pleše svoj zadnji ples na parlamentarnem parketu. Ne pozabimo, da je tip sredi ločitvene razprave in da se, če sodba zanj ne bo ugodna, lahko obriše za parcelo na Primorskem, pol hiše v Ljubljani, za lepe vsote denarja in za razne dragocene zbirke. Seveda lahko dobi sodišče namig s pravega mesta, kako razsoditi, če bo Zmago priden in bo podpiral vlado. Glede na to, da odvetnik stane, in glede na dejstvo, da si mora Zmago nabrati denarja kolikor se ga da še pred izgonom iz parlamentarnega raja, mislim, da bo ta oblast po Zmagovi zaslugi še dolgo životarila naprej v lepši jutri. Koalicija je sicer klinično mrtva, jo pa utegne obuditi Palček Smuk. Udaril bo z roko po mizi in prisilil Levico k sodelovanju. Treba je biti pripravljen na vse. Škodljivci še ne bodo tako hitro odpeketali, kot bi to bilo dobro za Slovenijo.