Matej Narat & Janez Kocijančič: tandem, ki bi bil sposoben izvesti operacijo #IranNLBgate?

Matej Narat in Janez Kocijančič (foto: STA)

V zadnjih tednih smo zaradi afere povezane s pranjem iranskega denarja v največji slovenski banki NLB govorili s številnimi insajderji iz slovenskega korporativno-političnega parketa. Spraševali smo jih o tem, kdo bi lahko bili slovenski akterji, ki bi bili sposobni pripeljati in tudi operativno realizirati omenjen posel? Večina sogovornikov je ocenila, da v tistem obdobju ni bilo bolje mednarodno omreženega človeka, kot je Janez Kocijančič. In ne boljšega bančnega operativca znotraj NLB, kot je bil Matej Narat.

Učitelj in učenec?
Pred tednom dni izvoljeni novi predsednik Evropskega olimpijskega komiteja, Janez Kocijančič, še zmeraj uraduje v elitnih pisarnah 12. nadstropja TR3. Zgolj par metrov vstran stoji upravna stavba Nove Ljubljanske banke, kjer je dolga leta deloval Matej Narat. Kot trdijo naši viri, naj bi bila Janez Kocijančič in Matej Narat interesno tesno povezana. Tisti, ki so imeli priložnost prisostvovati njunim srečanjem, znajo povedati, da so v obe smeri že leta leteli le superlativi. Lahko bi tudi dejali, da gre v njunem razmerju za relacijo Učitelj : Učenec. Naši viri iz NLB trdijo, da naj bi Kocijančič in Narat tudi poslovno sodelovala na področju kreditov iz tujine. Znano je, da se NLB zadolžuje na mednarodnih finančnih trgih ter omenjena sredstva plasira naprej. V finančnih krogih se Janez Kocijančič že leta omenja kot nekdo, ki je v Slovenijo pripeljal večje vsote teh sredstev, predvsem za delovanje NLB. Dobri poznavalci levice pravijo, da je bil Janez Kocijančič vselej desna roka Milana Kučana za posebne operacije v gospodarstvu, predvsem pa je Kocijančičeva vizitka pogosto romala v roke tujih podjetij, ki so imela ambicije po delovanju v Sloveniji.

Janez Kocijančič se je tako od odhoda iz Kavčičeve vlade leta 1973 pozicioniral kot generalni direktor družbe Interexport, preko katere je koordiniral večino uvozno-izvoznih poslov, leta 1982 pa se je zavrtel na čelo takrat vplivne in pomembne Adrie Airways, ki jo je vodil dobrih 11 let.

Kocijančič vse prej kot le ljubitelj športa
Nekdanji dolgoletni predsednik Slovenskega olimpijskega komiteja ni le ljubitelj športa, še zmeraj je aktivno vpleten v slovensko politično sceno, kjer skupaj z Milanom Kučanom, Cirilom Ribičičem, Miranom Potrčem in Borutom Pahorjem deluje kot član Sveta modrecev SD, ki ga je leta 2014 ustanovil predsednik Socialnih demokratov, Dejan Židan. V mladosti je deloval kot predsednik CK Zveze mladine Slovenije (1966–68) in predsednik Zveze mladine Jugoslavija (1968–1971). Nekaj časa je deloval kot minister v Kavčičevi vladi, nato pa se pozicioniral kot generalni direktor družbe Interexport, preko katere je koordiniral večino uvozno-izvoznih poslov, leta 1982 pa se je zavrtel na čelo takrat vplivne in pomembne Adrie Airways, ki jo je vodil dobrih 11 let. Ko se je Zveza komunistov Slovenije – Stranka demokratične prenove združila z Delavsko stranko, Socialdemokratsko unijo (SDU) in dvema skupinama iz tedanje Socialistične stranke in Demokratične stranke upokojencev in se preimenovala v Združeno listo socialnih demokratov, je postal njen predsednik. Leta 1993 je Kocijančič postal poslanec v prvem sestavu Državnega zbora Republike Slovenije, kjer je deloval tudi kot član Odbora za finance in kreditno-monetarno politiko, pa Odbora za mednarodne odnose ter Odbora za notranjo politiko in pravosodje.

Zaradi slabega rezultata se je leta 1997 umaknil in svoje mesto prepustil Borutu Pahorju. Takrat se je odločil, da se s politične scene umakne ter začne pohod na gospodarstvo in medije – leta 1997 je ustanovil podjetje JK Consulting d. o. o. in hkrati postal predsednik sveta RTV Slovenije. Pred meseci smo na Novi24TV že poročali, da ima Janez Kocijančič tudi pestro poslovno preteklost v ZDA. Marca 1996 je bila v Atlanti ustanovljena firma N. O. C. Slovenia, Inc., po podatkih, ki so jih mediji že razkrili, so bili med zastopniki ameriške firme trije takrat vodilni delavci OKS – poleg Kocijančiča še Tone Jagodic, nekdanji generalni sekretar OKS, in Miro Cerar starejši, oče zdajšnjega predsednika vlade Mira Cerarja. Hkrati z ustanovitvijo družbe N. O. C. Slovenia, Inc. v Atlanti je bila v New Yorku ustanovljena še ena družba – Fin/Cor Inc., ki je delovala vse do leta 2004, ko je na volitvah v državni zbor zmagala Slovenska demokratska stranka. Poleg Kocijančiča je bil zastopnik družbe slovenski državljan Slavko Lorbek.

Tretja ameriška družba, kjer je Janez Kocijančič aktivno deloval, je bila družba JAN Consulting, ki je bila odprta leta 2000 in naj bi bila še zmeraj aktivna. Iz imena JAN je logično sklepati, da gre za osebno družbo JANeza Kocijančiča, ki jo uporablja za svoje “strokovno svetovanje”. Na vprašanje kolegov iz Večera je pred časom odgovoril, da “gre za podjetji, ki sta se ukvarjali s svetovanjem in povezovanjem partnerjev iz Evrope in ZDA.”

Vzporedno s “strokovnim svetovanjem” iz udobne pisarne v Sedmi aveniji v New Yorku pa je Janez Kocijančič trdno obvladoval tudi RTV Slovenija in v obdobju svojega predsedovanja na ključna mesta RTV na široko kadroval “prave in primerne” ljudi. Prav on nosi posledično odgovornost za to, da je RTV danes verjetno najbolj spolitizirani javni servis v Evropski uniji. Leta 2004 je bil eden ključnih soustanoviteljev Foruma 21, razvpitega društva, ki je nastal na pobudo nekdanjega predsednika Milana Kučana. Kot je razvidno iz javnih baz podatkov, je Janez Kocijančič sin Borisa Kocijančiča, predvojnega pravnika, partizana in ministra v prvi slovenski povojni vladi, in Kriste Kocijančič (roj. Pestotnik). Poročen je z Andrejo Kocjančič, nekdanjo rektorico Univerze v Ljubljani, njun sin je filozof Gorazd Kocijančič, hči pa profesorica na Filozofski fakulteti Nike Kocijančič Pokorn.

Matej Narat izbranec za glavnega ekonoma izrojene levice
Dolgoletni član uprave NLB naj bi bil izbranec trde levice za naslednika, ki bi mu zaupali upravljanje interesno-kapitalske politike trde levice. Čeprav se je še pred leti zdelo, da bi lahko prestol zavzela neuničljivi Borut Jamnik, nekdanji dolgoletni predsednik uprave Kapitalske družbe in trenutni šef Modre zavarovalnice, ali Žiga Debeljak, nekdanji predsednik uprave Mercatorja in sedaj tesen zaupnik predsednika Gorenja Franja Bobinca, naj bi po naših informacijah izbor padel prav na Narata. Slednji naj bi bil izvrsten operativec, spletel naj bi zelo široko mrežo poznanstev, deloval naj bi popolnoma v interesu “stricev iz ozadja”, bil naj bi zelo spreten v komunikaciji in pokvarjen v poslu. A tudi Narat ni brez težav, saj ga je zaradi njegovega dolgoletnega delovanja v upravi NLB doletelo večje število kazenskih ovadb in odškodninskih tožb, skozi katere se prebija v naročju bivšega odvetnika Boška Šrota, Stojana Zdolška. V njegov interesni krog sodijo predvsem Lidija Glavina, razvpita predsednica uprave SDH, Aleš Aberšek, član uprave Telekoma za finance, in Andrej Prebil, nedavno imenovani novi direktor DUTB.

Preko Factor banke v Studio Marketing, nato SKB, NLB in Sava
Matej Narat je svojo bančno kariero začel v Factor banki, od koder ga je pot vodila na direktorsko mesto marketinške agencije Studio Marketing, nato je prestopil v SKB Banko, leta 2002 pa je postal član uprave NLB. Bliskovit karierni vzpon je Naratu prinesel tudi številna mesta v vplivnih nadzornih svetih Mercatorja, Heliosa in Maksime Holding. Skozi strukturo NLB pa še članstva v nadzornih svetih frankfurtske LHB banke, Banke Domžale, Banke Zasavje, NLB Propria, LB Leasing. Podobno kot Kocijančič v Forumu 21 je Narat svoje mesto iskal v Združenju YES. Ugoden stanovanjski kredit Simoni Dimic, šefici kabineta Boruta Pahorja v času vladavine Socialnih demokratov, ga je pripeljal v sodni proces, kjer se brani še danes. A vpliv in moč Mateja Narata v času vladavine Socialnih demokratov se kažeta predvsem skozi imenovanje za predsednika uprave državne Abanke, kamor ga je imenoval nadzorni svet, ki ga je kontrolirala prav Pahorjeva ekipa. Številni slabi krediti, pri katerih je sodeloval Narat, so ga stali glave, Banka Slovenije je po zelo dolgem postopku odločila, da mu ne podeli licence za vodenje Abanke. A botri so poskrbeli, da Narat ni bil prav dolgo brez udobnega fotelja, kmalu po tem so ga imenovali za predsednika uprave Save. Takoj ob prihodu v upravo Save se je Narat usedel še v nadzorna sveta Hotelov Bernardin in Save Turizma. Trenutno v Savi opravlja funkcijo svetovalca izvršnega direktorja, odgovornega za konsolidacijo treh turističnih družb pod okriljem Save.

Ob vsem skupaj je indikativno predvsem dejstvo, da je Matej Narat skorajda edini bančnik nove generacije, ki je preživel strankarska kupčkanja in skozi leta svojo pozicijo le krepil. Če pogledamo bivše bankirje Boža Jašoviča, Draška Veselinoviča, pa Slavka Jamnika, Mirana Vičiča in ostale, so v primerjavi z Naratom pravi revčki. Prav to, opozarjajo naši sogovorniki, bi znalo biti jasno znamenje, da je Matej Narat preverjen in skrbno izbran kader, ravno pravšnji za specialne projekte …

Andrej Žitnik

 • AlojzZ

  Matej Narat & Janez Kocijančič: tandem, ki bi bil sposoben izvesti operacijo #IranNLBgate?

  No, seveda sta imela pomoč iranske strani, tako da ni bilo panike. Nista jo pa znala zakriti. Ampak nič hudega. Saj imata sodstvo na svoji strani.

 • dr Janez Sveti

  Organizirani kriminal.
  DR Janez Sveti tožilec

 • Vidmo ja…slab učitelj in dober učenec.

 • Krtača 20

  Naj bi….. strašno trdne dokaze imate…..naj bi…..

  • učko

   Zakaj bi pa moral imet novinarji “STRAŠNO TRDNE DOKAZE”? Še na naših sodiščih jih ne rabjio, obsodijo lahko brez dokazov, al’ pa trdne dokaze uničijo, kolk’r jim paše !

 • VERRZIFIKATOR

  ŽEPAR JANEZ KOCINA

  Pravijo od nekdaj mu Kocina,
  je doma z gorenjskega Škocjana,
  dom mu zdavnaj dala je Ljubljana,
  odlikuje žepna ga brzina.

  Janez je Kocina žepar znani,
  takšen bil že v fari je škocjanski,
  rad pozneje bil bi svetovljanski,
  rokohitrec v športu pa priznani.

  Njega glavna športna disciplina,
  vredna vsakršne olimpijade,
  žéparstvo je, znanje, da popade,
  žepar temu pravi trgovina.

  Letal svojčas s športnimi letali,
  koliko je kart končalo v žepu,
  bil je spredaj, níkdar kje na repu,
  še na čelo flote so ga dali.

  Žéparstvo Kocini je sploh v krvi,
  je že oče ljubil stare slike
  elementov buržoazne klike,
  ni sicér bil oče žepar prvi.

  Žeparski so znani rod Kocine,
  to družinska stara je obrt,
  njih značaj je izklesano trd,
  sega še v obdobje pradavnine.

  Ded učitelj menda po poklicu,
  a ga Janez lažno je predstavljal,
  z njim kot proletarcem se postavljal,
  ko lagal je, trenil ni na licu.

  Ko režim se menja, z njim Kocina
  predrugači žeparske veščine,
  v športu komaj kaj brez njega mine,
  je povsod prisoten kot sivina.

  Tisto še o žepih naj povemo,
  vanje vedno vse stvari je vtikal
  in po žepih družbenih rad stikal,
  piskal nerazločno: »Fantje, gremo.«

  Saj momljanje njega je vrlina,
  jezik žeparjev nam neumljiv,
  družbi Janezovi razumljiv,
  ni zastonj priimek mu Kocina.

  In da žepar je od nog do glave,
  to že zdavnaj je potrdil javno,
  ko prevzel bil funkcijo je slavno,
  vodstvo združbe žeparske je prave.

  Kot pri šahu vodil je partíjo,
  saj je tudi šah nekakšen šport,
  kot nalašč primeren za eksport,
  Janez vedno je imel vizijo.

  Se z nasprotnikom je prvi spravil,
  češ, pozabimo na kriminal,
  mislil je, to družba je budal,
  z njimi bom po žeparsko opravil.

  Ko se spravljal z njimi je »pro forma«,
  roke vtikal v žepe je globoko,
  pred gomilo stal prav na široko,
  kazal vsem, kaj žeparska je norma.

  Oh, Kocina, kratka osivela,
  kje spravljivi so že tisti časi,
  danes žeparček si zgolj na vasi,
  duša razprodana otopela.

  Žeparska zdaj tvoja vsa je baza,
  ki kot stroj pokvarjen le še kima
  in zgolj ena stvar jo še zanima,
  ali varna davčna je oaza.

  Drugo vse je le perfidna fraza,
  ko za socialo se zavzemaš,
  z žeparskimi prsti ko prevzemaš,
  si kocina le in brez obraza.

 • RATATA

  Same garače navajate.
  Pridnost mora biti nagrajena.
  Nesposobni zagotovo ne bi zmogli tega.
  Pošteni se pa kaj takega ne bi lotili. Sploh.

  • zokispoki

   Delu cast in oblast, de !

   • Franc Šink

    Tako kot: Delo osvobaja (Arbeit macht frei)

    • zokispoki

     Sem vedno govoril, da so nacisti popolnoma enaki kot komunisti, ki bi jih bilo treba prepovedati, skupaj z rdeco zvezdo. Tako da ti dam prav, Franc Sink. Dolfe je pobil priblizno 40 milijonov ljudi, komunajzarji na celu z banditi, kot sta bila Stalin in Tito pa 60milijonov !

 • sloustava

  Vsi, prav vsi pa so na nivoju Jankovicevih: ne vem, odgovor enak prejsnjemu. Debilni odgovori, ki dobesedno kricijo po Just follow the money!!! Samo to, pa bo Slovenija resena. In zato kucanisti tako zelo rjovejo proti narodu, desnici, Jansi. Just follow the money!!!

 • centurion

  Kocka je vedno tam, kjer so marže nad 40%.
  Vedno sodeluje s teroristi, naj si bo udbo slovenskimi
  ali iransko islamističnimi.
  Denar ne smrdi.
  On pa, tako kot vsa slovenska leva elita bo
  najlepše zasmrdel, ko bo dobil vonj po truplu.
  Čim prej, tem bolje za Slovenijo in Slovence.

 • Majda

  In se nekaj: prava zdruzba…Ribicicev sin…Ce bi imel moj oce tako krvavo zgodovino, se jaz nikoli ne bi upala prikazati v javnosti. Brezmejno bi bila srecna, da se me ne omenja. Ampak to sem samo jaz, mali clovek z veliko moralo!

 • von Rhein

  To kar sta Ronaldo ali Messi v nogometu svojih držav, je Kocjančič v slovenski mafiji.

 • Kučko pod pručko

  Kocka in Agatha Cristie

  Agatha Christie bi imela v Sloveniji toliko snovi za pisanje najboljših kriminalk kot nikjer drugje. Ropi, kraja, kleptomanstva na pretek, posiljstva, pasjejebstvo in vse do umorov. In če bi Agatha živela še sto let, ji gradiva ne bi zmanjkalo. Že umor Ivana Krambergerja bi bila nadvse vznemirljiva snov.

  V odličnem zapisu zgoraj je nazorno prikazan del slovenske hobotnice, ki jo vodi murgelski kratkonogec in s katero uničuje Slovenijo. Meni vedno odurni Kocijančič, ki je desna roka šefa udbomafijskega podzemlja, ima tako burno zgodovino kot malokdo. Kjerkoli je deloval, povsod bi se lahko našlo sledi, ki kažejo na protizakonita dejanja. Edino, kar Kocijančiču štejem v dobro, je, da je s svojo odbijajočo faco pripeljal nekdanje komuniste skoraj do izpada iz parlamenta. Res škoda za Slovenijo, da ni ostal predsednik komunistov še en mandat, ker jih naslednjič v parlamentu zanesljivo ne bi bilo več.

  Ob vsem napisanem pa me predvsem zanima, katera imena je dr. Anže Logar navedel na zaslišanju v Bruslju. Če sta bila med njimi tudi Kocijančič kot eden ustanoviteljen F21 in Narat, se Kučanovi partiji ne piše nič dobrega!!!

  • von Rhein

   Marsikaj bi lahko bilo srhljivo branje. Nikoli nisem imel z njim osebnega stika,niti na daljavo,pa se mi je zagnusil do skrajnih meja s svojim obnašanjem, v času in po njem,nesreče na Korziki. Če odmislim ostale zgodbe in vsiljevanje njegovne ogabne face v javnosti. Tudi svetovna športna javnost je popolnoma zblojena,da podpre tako barabo na vrhu športa.Izrodek,ki niti igre med dvema ognjema v šoli ni obvladal.

 • althar

  Gre za dva prvovrstna udbomafijska falota, o tem ni dvoma, ampak gate #IranNLB so bile zasnovane precej globje v udbovskem močvirju in udbovska banka NLB je bila le izvajalec operacije. Organizatorje je treba iskat v Sovi.

  • Olga_10

   Kučanu!

 • tarantela

  Zakaj pa sami niste predlagali kakšnega svojega iz desnice za predsednika Olimpijskega komiteja?

  • von Rhein

   Ker mora imeti podporo slovenske jugokomunajzarske politike.Kandidat z desne je ne bi dobil. Sicer pa,te tvoje poceni provokacije so že dolgočasne.

   • rrrrr

    Zadel bistvo, bravo!

  • Mojca pokraculja

   Globoka država. Jasno?

  • Franc Šink

   Šport postaja barabija.Na vrhu mora Kar je logično biti baraba!!

  • tohuvabohu

   Preusmerjaš pozornost, tračatela. Gre za pranje denarja.

 • von Rhein

  Marca 1996 je bila v Atlanti ustanovljena firma N. O. C. Slovenia, Inc., po podatkih, ki so jih mediji že razkrili, so bili med zastopniki ameriške firme trije takrat vodilni delavci OKS – poleg Kocijančiča še Tone Jagodic, nekdanji generalni sekretar OKS, in Miro Cerar starejši, oče zdajšnjega predsednika vlade Mira Cerarja.
  …………….
  Tistim,ki hitro berete predlagam postanek in malo razmisleka.

  • sprehajalec

   Jasno je Rhein, da je vsakokratni “Novi obraz” le lutka za ljudstvvo, željne gledališke predstave. Kot neki stavci na konjskih dirkah. “Ta bo pa taprav”, ko je objavljeno kateri in še predno ima stranko. Ta bo pa pošten, načelen, moralen, pa zrihtal bo državo, pa zrihtal eure tudi zame. Si misli preprosta penzionirana samoupravljalska duša, vajena, da so mu vse zrihtali, pa “uni zgoraj” naj pa delajo kar čjo.

   • von Rhein

    Šolski sistem,vzporedna vzgoja in izobraževanje na tedenskih proslavah v čast spomina na…bla…bla,mediji in kultura pur izoblikujejo te “samoupravljalske duše”,ki se same sebi smilijo,ven iz kletke pa ne znajo.

    • sprehajalec

     Ja, boj za staro pravdo in socialne pravice tlačana, v navezi s švercom Martina Krpana, je globoko zakoreninjen v slovenski duši. Pa čim manj delati za dober denar.

     Potem so pa vedno znova razočarani, ker se neprestano vrtimo v krogu…

 • totex39

  Kako je sploh možno v tej Sloveniji, da ta stari komunistični mafijec ni bili odstranjen že mnogo let nazaj, ampak ravno nasprotno dobival je vedno dobre pozicije, da je lahko veliko pokradel.

  • sprehajalec

   Bil je pač med svojimi. Kocka predstavlja “naše” v svoji najvišji obliki.

  • Minovak

   Kriv je narod, ki to dopušča, rdeči mafijci pa to s pridom izkoriščajo. Tu se postavi vprašanje, zakaj v zgodovini, nikoli nismo imeli svoje države? KER JO NISMO ZASLUŽILI! To, prvo in zadnjo, pa bi prodali za pest drobiža, pa ne mi, domoljubi…samo rdeči fašisti to počnejo!

 • zokispoki

  To niso stricki iz ozadja, to so mafijski botri, da se razumemo !

 • antimur

  Kocijančič je med slovenskimi old timer komunisti eden izmed najbolj pokvarjenih pizdunov. Čudim se Evropi, da takšno barabo rolajo v samem športnem evropskem vrhu, ali to počnejo, ker so nevedneži, ali zaradi žlehtnobe, ali lobiranja in podkupovanja s slovenskim ozemljem, ki ga je vedno manj. Narat je pa njihov slab izdelek, za rdečo mafijo originalen, za Slovence pa katasrofalen.

  • sprehajalec

   Tudi Slovenijo imajo za demokratično proeuropsko državo in članico Nata.

   Notranja slika je drugačna, kot nam kažejo domače razmere na terenu. pač staro samoupravljalsko, eno kot se kažemo, drugo kakršni smo. To fura uspešno tudi “Kocka”, s svojim bogatim socialnim omrežjem, podedovanim iz socializma. Nastavlja predsednika olimpijskih komitejev in člane, nacionalna TV se obrne nanj, če gre za vprašanja športne infrastrukture in naložb Fundacij za šport, poleg svetovanja v telekomu za dober mesečni denar.

   Skratka eden glavnih stričkov, ki ga je Židan hotel uzakoniti pred leti s slavnim “svetom modrecev”.

 • Miha

  Matej Narat naj bi bil izvrsten operativec, spletel naj bi zelo široko mrežo poznanstev, deloval naj bi popolnoma v interesu “stricev iz ozadja”, bil naj bi zelo spreten v komunikaciji in pokvarjen v poslu.

  Govori pa se tudi,
  da je Matej Narat znan tudi po svoji promiskuitetnosti, tudi s svojimi najbližjimi sodelavkami.
  da nobena ni varna pred njim, če vsaj malo dobro izgleda in hoče kariero.

  Njegova spolna sprevrženost in hkrati šibkost pa naj bi prišla do izraza še posebej na službenih potovanjih v tujino.

  Nekaj, kar bi lahko tisti, ki se imajo za raziskovalne novinarje, malo bolj podrobneje raziskali.

  • KIKI

   Veš, dragi Miha, takšni spolni sprevrženci so bili vsi bančniki na položajih;
   njihove lepo opremljene pisarne, z širokimi, oblazinjenimi fotelji so kar vabili
   s svojo mehkobo in prožnostjo…od “volka”, do “medveda” , vsi so skakali,
   obljubljali in kradli! Poleg finega seksa, jim je tudi kriminal v krvi, punce in
   “dame” pa so pristavljale svoje “pi…” (piskerčke)…Dobro hranjeni in bogati
   bančniki pač niso rekli “ne”, ker je bilo tako zelo fajn…jebati in jemati na
   vsakem koraku!

 • Zima prihaja

  Bila bi zanimiva genetske analiza teh osebkov

  • MižekFiga

   So znanstveniki že odkrili gen za “laž, krajo, zavajanje, ….”
   Upam, da ne bodo zamudili sedanjo priložnost!

   Je kdo kdaj poslušal ali gledal Kocija, ki je govoril o Komunistih kot najslabših politikih ipd. Predstavil se je kot EU (in svetovno tudi) kot največji humanitarec!
   Upam, da RTV še hrani ta zapis.

  • KIKI

   Genetska preiskava bi ugotovila, da ti osebki nimajo človeških genov…

 • MižekFiga

  Častihlepnež Sir dr. Janez Kocijančič je kot prvi administrativni olimpijec v Sloveniji dolga leta “kradel” denarne nagrade slovenskim športnikom.
  Kdaj bo procesiran? Se že skriva?

 • črnaovca

  Ja kaj pa NKBM pod vodstvom preverjenih kadrov kjer soprali denar mafijci, ja seveda ni vseeno kdo je kadre preveril in jim dal zeleno luč

  • von Rhein

   Na to ti lahko največ odgovori nesojena euro komisarka Bratuškova.

   • xtc

    Si mislil Eurokura?

    • von Rhein

     Lahko tudi eurožaba(po teoriji kamniškega župana).

     • KIKI

      A žaba? Ne, ne, absolutno ne! Je samo
      navadna, neumna baba, ki misli, da lahko
      s svojimi nebulozami prepriča kakšnega
      volivca, da bi se zmotil v njen prid! Priključila
      se bo k dragemu Hanu in Židanu in si nadela
      kapico :”hej brigade, hitite, da volitev ne zamudite!”

   • KIKI

    Naenkrat je postala zgovorna in bebavo hvalisava tale nesojena komisarka!
    Trapa na kvadrat! Ko je bila predsednica vlade se je skrivala za hrbtih
    svojih ministrov in ministrantov…s svojim ponavljanjem besed in večnim
    “absolutno”…in res nas je absolutno skrivnostno zapufala s svojim “tihim”
    Čufarjem, absolutno in skrivnostno prodala “najboljšega” in najbolj zapufanega
    soseda in nas “rešila” trojke tako, da imamo zdaj mnogoštevilčno nadvlado,
    nadkrajo in absolutno mafijo!

  • Olga_10

   Bo vse razkril Logar, tako kot NLB! Že dela na tem! Ne skrbite!

  • Stajerka

   hahaha……vas medejo 3 milijončki, ki jih je razkrila Mladina……tisti medij, ki v Bruslju zagovarja pranje milijarde??….in tisti medij, ki dobro ve kako poteka poslovanje v Italiji, od koder bi naj tudi izhajalo pranje na NKBM-Nova Gorica…….

 • Janez

  No ja ,
  dajmo končno že vzpostaviti institucije pravne države !
  In
  samo pravo v državi. – tako !
  DA BO R.SLO PRAVNA DRŽAVA NORMALNO DELOVALA !
  Pa!
  BANKA – NLB – TUDI.
  Če ne bo delovala normalno
  – bom tudi jaz prenesel svoj denar ?
  KAM
  NA VARNO, KJER SO BOLJŠE OBRESTI ITD. NLB prdati dobrim bankirjem. L.r. Janez K. KOMENDA

 • xtc

  Kocjančič je sin povojnega tožilca zelo dober kolega z Milanom,kar nakazuje,da je zadeva šla z blagoslovom in vedenjem Milana,drugače se ni smelo.
  Brez odobritve glavnega šefa zadeva ni šla,čeprav Zemljarič ni spoštoval Milana kot naslednika “imperija” Mačka ,kajti tudi sam je računal na to imenovanje,je nekaj časa kazal odpor in neposlušnost “šefu” vendar se je moral pokoriti saj je boter le eden in on odloča o vseh operacijah,tako ,da bi znala zadeva s Kocjančičem iti zelo dobro skozi,saj je Kocjančič nekak sošolec Milana in vseskozi njegov tesen sodelavec-operativec in mu tudi privržen.Narat ,dafinitivno ni bil nastavljen brez “rdečih referenc” torej poslušnosti “organizaciji” tako ,da bi zadeva zelo štimala.

 • Iva

  Odličen prispevek, raziskava omrežja – globoke države v pravi smeri.

  Oba operativca, v SLO javnosti sicer “neopazen” KOCJANČIČ, tudi mednarodno aktiven na vseh pomembnih področjih in NARAT, vselej prisoten v finančnem sektorju, kjer mu kljub aferam uspeva prehod iz ene funkcije na drugo ( začasno je šel v F21 Bohoričevo Savo, nato pa naprej),
  vlečeta še zadnje tranzicijske poteze.
  MEDTEM pa mali sivolasi MURGEL-boy (moj Kučanček, ga je skušala zaščititi starejša kmečka(!) gospodinja, bralka Nedeljca, davno nazaj, ko je bil njegov protikandidat Pučnik) PREUSMERJA (!) pozornost opozicije in javnosti.

  Narata je zaradi njegovega dolgoletnega delovanja v upravi NLB doletelo večje število kazenskih ovadb in odškodninskih tožb >skozi katere se prebija v naročju bivšega odvetnika Boška Šrota, Stojana Zdolška<.

  Ja, Stojan Zdolšek, pokvarjeni pravnik, znan že iz afere Depala vas, nato pa je skupaj s Šrotom prevzemal ne le Laško, ampak tudi Delo, le zakaj?
  Zdolšek (KONSILJERE), človek ki je leta 2008 rušil vlado JJ iz ozadja. Le ZAKAJ?

  • MižekFiga

   Zakaj se čudiš, če je Zdolšek svoj posel zagrabil zelo resno profesionalno. Tako mora bit!

 • učko

  Narat je znan že iz Bohoričeve Save, kjer je prevzel odgovornost za sesutje podjetja, čeprav ga je pokradel Bohorič.

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej

  bučela je zakon

  • Stajerka

   kaj te mede???……kakšen zakon??…..UDBE, KPS al eksekutorjev???

   EDVARD KOCBEK
   Po vojni je bil minister v zvezni vladi (do 1946), podpredsednik IO OF in podpredsednik prezidija Ljudske skupščine Ljudske republike Slovenije. Zaradi političnega spora okoli knjige Strah in pogum, ki je načela nekatera tabuizirana vprašanja iz slovenskega NOB (pogledi na smrt in likvidacijo političnih nasprotnikov, vprašanje izdajstva in ovajanja med partizani, problematika katoličanov med NOB), so ga 1952 prisilno upokojili in nadzorovali do konca življenja. Znova je začel objavljati šele po letu 1961, tri leta pozneje pa je za pesniško zbirko Groza prejel Prešernovo nagrado.
   Pravi šok pa je v slovenski javnosti povzročil izid knjige Edvard Kocbek – Pričevalec našega časa (kjer je Kocbek spregovoril o povojnih pobojih domobrancev, usmrčenih brez sodnih procesov), ki sta jo leta 1975 v Trstu izdala pisatelja Boris Pahor in Alojz Rebula.

  • von Rhein

   Uživaj v tej zakonski zvezi.

 • milanček

  zanimivo, kako e lahko človek tako nagravžen, oduren! drugače pa oba v laboratorij, kjer se malo bolj na grob način povpraša kaj in kako, zraven seveda obvezn tudi murgeljsko svinjo!

 • Stajerka

  če dobro pogledaš spisek……sami specializanti FDV kadra in pravnikov iz nepravne države……bruh!!!

  • von Rhein

   To so pravniki za področje samoupravnega prava,ki temelji na boljševiškem pravu.Vse skupaj je navadna pravna megla,ki jo razpihujejo diplomanti PF na vse konce in kraje.Redki so se pričeli učiti prava šele po diplomi na PF,ko so ugotovili kako so bili nategnjeni z Bavconovo znanostjo. Pravniki tipa Kocjančič in Kučan so hodili samo na klepet (izpite) na katerem so izpraševalcem dali vedeti…..vas si bomo zapomnili.

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
  • von Rhein

   Ne bodi tečna.

   • Osti jarej

    ..to še nič ni…ne kliči hudiča

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej

  uchela.blogspot.si/2013/05/sonja-ramsak-ivan-macek.html

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Rožle

  Kocijančiču kot tudi že Zemljariču..
  …jima poklanjam nadvse prečudovito pesmico …
  https://www.youtube.com/watch?v=5C-DShN82mc

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej

  …hmmmm…preiskovalec zločinov po atovi odredbi?!…mater bolno in izprijeno

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
  • neny

   TEBI DOGAJA….:)

 • Osti jarej
 • sprehajalec

  Ne vem kaj je namen tele Osti jarej zaspemirati komentarje in jih potisniti čim bolj dol. da jih ne bi kdo bral?

  • Osti jarej

   ..kdo pa bere vaše komentarje…..?pameten noben

   • sprehajalec

    zakaj je pa to uničevalno v tebi, da hočeš nagajati? Uničevati?

    Zloba, hudobija in nezadovoljstvo nad samo seboj? Potem je rešitev samo ena, štrik.

 • Osti jarej
  • sprehajalec

   Kaj si kaj pri športu zraven? vse tole se da lepo napopati pod en post. zakaj spemiraš?

   • Osti jarej

    ..nabijam številko

    • sprehajalec

     nabijaj raje z betico v steno. Morda ti bo pomagalo.

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Rožle

  Zopet imamo namišljene desničarje na portalu oziroma latentne levake …

  • Osti jarej

   ..ej,rožletko…razloži nam,kako je bilo takrat,ko si se srečal z DUHI…DA SE BOMO MALNASMEJAL…

   • Rožle

    Vidm, da si se najdu v mojem komentarju …

    • Osti jarej

     ….odgovor na vprašanje prosim,ne kar nekaj…..no??

   • učko

    Lahko bi ti mal razkriu tarifo za tole kar počneš tem mega bankirjem. Če ti plačajo sam’ malco, pol kurc te gleda, če pa več, pa povej, da mamo mal’ občutka !

    • Osti jarej

     delam volontersko…keh,keh,keh….zato,da se kaj dogaja….sem priletite samo,če sem jaz tukaj,sicer je pa pod skrpucalom od prispevka 20 komentarjev…pa še to od petih sicer stalnih tabelih kle gor

     • učko

      Jadniče jedan …!

  • Alois Kuhelj

   Rozle,al si ti iz tistega fima vun pobegnu,mislim na film Vesna,ce imam prou,moras bit ze rejs old geezer in ti bo kmalu regrat iz riti pognau!

   • Rožle

    Ne vem tastar kam ciljaš ?
    ….ampak ti men dost bolj zjahan zgledaš …kot jast …

 • Rožle

  Kocijančiču kot tudi že Zemljariču …
  …jima poklanjam nadvse prečudovito pesmico …
  https://www.youtube.com/watch?v=5C-DShN82mc

 • Grenze

  Barabe rdeče cvrli se bodo v peklu

  • Osti jarej

   ….pa tačrne tud

 • župnik cefizelj

  https://www.youtube.com/watch?v=Zh_tFm-zjcE

  poglejte vašega heroja ivana janeza na zaslišanje, kako je poskušal podtakniti ukradene dokumente tasiču. tu se vidi karakter grosupeljskega posraneta in poscaneta.

  • učko

   Evo, še eden pro-režimski čopac.

   • župnik cefizelj

    vidi heroja ivana janšo, grosupeljski posrane. kako se izmika, k prava katolibanska jegulja. škoda da ga takrat niso mal preluftal k majmuna pa mu zbil kretenizme iz glave. slovenija bi bila druga švica. tako je pa celaotna desnica talka grosupeljskega posraneta in njegove komunjarske vzgoje.

    • učko

     Zlovenija ni postala druga švica za to, ker taki kot sta tale dva kocka in narat, pa njihov šefe kučo pokradli in zakreditirali državo. Res pa je, da je JaJo nesposoben nardit kar koli kontra režimu. Pa ne sam’ JaJo, kompletna Zlovenija, pa tut tisti, ki so člani režima izven njega ne morejo prosperirat. Primeri so režimski odpadniki Bavčar, Šrot, Kordeš, sami kučanovi “bivši” kameradi !

     • župnik cefizelj

      pozabil si omeniti zvon 1 in zvon 2 , divjo privatizacijo in denacionalizacijo, ki je zadolžila slovenski narod za nadaljnje stoletje.

     • učko

      Jap, maš prou. Sam pri Zvonih so same farške naivčine (beri: budale) ke nesle svoj denar, kot bi ga vrgel v puš’co pr’ maš’. Ostalo so pa krediti, ki so jim jih zrihtal ta rdeči bankirji za to, da so jih mal namazal okol ust z marmelado in okol smrdljivih farških parkljev z drekom.

    • Osti jarej

     …pa kakšen domoljub…govori slovensko z grosupeljskim naglasom….saj ne noooo

   • Alois Kuhelj

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Osti jarej

   ..”treba je slediti poti tovariša tita,našega največjega revolucionarja”…..hahhahhhahhahhaa….tabele bo vse kap ruknila

   • Alois Kuhelj

    Tabelih ni vec,so jih kugle ruknle v kocevskem rogu!

  • rubec

   Ti boš prvi ki bo izgubil slovensko državljanstvo majmun. Imaš dva dni da na zemljevidu pogledaš kje je Kongo.

   • župnik cefizelj

    poglej svojega idola ivana janšo posraneta in poscaneta kako se dobrika in izmika na zaslišanju. pravi domoljub. hahahahaha

    • Alois Kuhelj

     Le kdo bi pricakoval tak nesramen gobec od zupnika???

   • Janez

    Prvo pa poišči,kje je Sotla najplitvejša,da ne boš plaval na Hrvaško.

    • Janez

     To je mišljeno za Cefizlja.

  • tarantela
   • župnik cefizelj

    kaj hočeš povedat!? da je ivan janša tak oportunist kot njegov foter!? ko je bla okupacija je bil pr tabelih, je kradel k sraka. pol k so pršli ta rdeči je šel k tardečim spet klradel k sraka. v glavnem šiptarski lopov kot njegov sin ivan janša. najprej komunjara bol rdeč k rdeča pesa, ko se je začela osamosvojitev hitro prestopit in po kolenih v cerkev in pobožen k najbolj jalova tercialka. zraven pa kradit ko svinja buče.
    še enkrat v spomin kako je hrabri grosupeljski posrane in poscane čivkal na zaslišanju:
    https://www.youtube.com/watch?v=Zh_tFm-zjcE

  • Janez

   Janša sploh ni tema tega zapisa.Izgleda,da tebe gospod Janez Janša še v sanjah preganja.In vedno bolj te bo.

  • sprehajalec

   Ivan janez je tarča rdečih stenic, ki se zaganjajo vanj, že celo življenje. Ena od njih je karikatura po imenu Cefizelj.

   ne daj se Ivan janez.

  • mginko

   Kar napišeš – si res komunistični cefizelj.

 • Osti jarej

  ..heh…leva umije desno,obe pa ksiht…naključij pa v tej ,mafijski državi preprosto NI

 • Osti jarej

  vsem prisotnim plodovit preostanek dneva…plodovit?!!…..aaaaaahhhahhhahhaaaa

  https://www.youtube.com/watch?v=C2bZOef3pOo

  • sprehajalec

   Sedaj pa z trdo betico v steno butat.

   Ko te prebiram razumem, zakaj so včasih sežigali čarovnice…

 • Osti jarej

  2017 Fashion Awards: Božanska rdeča preproga v Londonu

  ja,seveda…cape z nemarno visokimi cenami….izdelano v indoneziji,indiji,na kitajskem in z dizajnerskim podpisom…..še v sekond handih imajo lepše krpe

 • Osti jarej

  ..ajde!!….ko vas yebe :-)

 • narat in jazbeci najhujša kombinacija za davkoplačevalce RS

  • učko

   Najhujša je zlovenačka neumnost !

   • Hun

    in rutinirano trmasto vztrajanje

 • tarantela

  Imam občutek, da je Janša v sebi še zelo rdeč. Kar počne, je zgolj iz maščevanja: Ste ga kdaj slišali, da bi zagovarjal privatno lastnino in kapitaliste? Udriha po levih, ker so ga izključili.

  • janez cepec

   občutki te ne varajo, JJ je po srcu še skoz taprau komunajzar, čeprou me tud tle mau bega, mislem, de je u partijo tud zato šou, de bi mu korist, ergo, biu, je in bo navadn koritar

  • sprehajalec

   Ivan janez je toliko rdeč, kot si ti devica. Drugače povedano je ta rdečina izginila že v rani rosni mladosti.

   • MEFISTO

    Če bi res bila baba, bi bila zajamčeno še devica.

    Desničar se je ne bi usmilil, levičarjem pa se ne dviga ob ženskah.

  • Aichmbsi

   Pa ni to samo Janša. Desnim ne paše čist nič. Zadrogirani sami v sebe da so sedaj proti vsemu. Še proti samim sebi.

  • slosin

   ….da bi zagovarjal privatno lastnino naših levakarskih lopovov in njihov ‘kapitalizem’, tega pa res ni nikoli zagovarjal…

 • Erik Nebenhaver
  • sprehajalec

   Elita demokratičnega socializma, nebenbauer.

  • Rožle

   … res je..in kaj bi še sploh rad …zgleda , da so vaši murgelski honorarji res vrtoglavi …

 • if

  Narat, Kocjančič in podpobni so operativci, Borut Pahor v funkciji predsednika vlade je vedel za to početje, takrat je bil Danilo Turk predsednik države ….
  V levičarski oblastni strukturi vključno s pripadajočo globoko državo se je zgodilo pranje denarja.
  Slovenija, če na to ne boš reagirala demokratično in domoljubno, nisi vredna in si ne zaslužiš pridevnika svobodna. Živi v gnoju oblastne kriminalne drhali!

  • FRANC3

   ++++++++++++++++++++++++

 • FRANC3

  Stari rek:
  Boj se kapitalista!
  Še bolj se boj komunista!
  Najbolj se pa boj komunističnega kapitalista!!!

 • Alois Kuhelj

  No dejte ga mal manj srat,jest vsak jutr,ko vstanem,nemest deb se zahvalu vesmogocnemu,de me je pustu pr zuivljenj,pa rajsi zapojem tisti:
  Mi smo slovenski pionirji
  najmlajsi borci,borci za prostost!!

  Al pa tisto:
  Kopice Nemcev vse po tleh lezijo
  pod njmi mlaka je kravi!!!
  Tale tazadna se mi se najbolj dopade!!

  • Alois Kuhelj

   Pomota:”krvi”!!!

   • stajerc5

    Ko bo Nemcija samo zakasljala v gospodarstvu, bos ti ze ponoci z lampo brskal po kantah za preljubi kruhek!!!

    • MEFISTO

     Ne bo, ker ga pozna Zemljarič.

     • Alois Kuhelj

      Dragi ,spostovani Mefisto,jaz Zemljarica ne poznam,on pa mene ne in prav je tako.Lahko ti pa garantiram,da ne bom lacen,najvecji drek je to,da veliko dobrih stvari ne smem jesti.Z najdrazjo pa uzivava penzijo zasluzeno v USA.Ce prides na obisk v Sacramento,te po kraljevsko pogostiva,kapish?Jaz nimam proti nikomur nic,posti so mi samo v zabavo!

     • Janez

      O!
      Tunnek – še si živ !
      A?
      Zdaj si se pa pod gospoda Aloisa skril ?
      Gospodu iz ZDA se opravičujem, če se motim. L.r. Janez K. KOMENDA

     • sprehajalec

      ja, ker na facebooku je res en Alois, sedaj razumem, tunnek mu je ukradel profil. Čisto po komunistično.

     • Janez

      Ja!
      Zapisal je besedo

      – ” kapish” – ki je stari gospod iz ZDA gotovo ne uporablja.

      Tisti F. Tunnek – jo je pa zelo pogosto – uporabljal, zapisal. L. Janez K. KOMENDA

     • sprehajalec

      Brezsramno mu je ukradel profil. Samo komunist je sposoben takšne podlosti.

     • Alois Kuhelj

      Janez,spostujem tvoje poste,ali kapish sem se navadil tocno od Tunneka.Nekako je bilo receno,da JeTunnek rojen v Clevelandu,ne vem ali je res ali ne?….Jaz pa sem ponosen,da sem bil rojen v Novem mestu v isti bolnici,kot nasa prva dama Gospa Melania Trump!

    • Alois Kuhelj

     You are totally wrong,mene Nemcija en pasji kurac briga,jez uzivam garantirano penzijo v USA do smrti!!

     • stajerc5

      Poglej, poglej, vsak dan nekaj novega… Nisem vedel, da izplacuje tudi USA borcevsko- NOB penzijo. Moras biti pa kar veliko prase, da vlece celo do tja.

  • sprehajalec

   Družbenopolitični delavec Alois. Komunist, z kumrovškim šnelkursom. Zadolžen za “vaspitanje omladine” zato zna še vse pesmice na pamet. Po 20 letih mešanja megle je Alois šel v penzijo, z borčevskim dodatkom po fotru borcu, stanovanje mu je pa šenkal Jazbinšek.

   zato Alois še ponoči mrmra pesmice, ki so ga prešvercale skozi življenje.

   • Alois Kuhelj

    Alois,nekoc kommuniost,po Golem nikoli vec.Uziva pa trno zasluzeno pokojnino v USA,odsoten od borcev ze 55 let,hvala za razumevanje!!

    • sprehajalec

     kakšna čudna mešanica je pa nastala iz tebe alois? premlad si še za Goli otok. Pa ponavadi tisti ki so šli v ameriko nimajo radi komunistične folklore tukaj.

     • Alois Kuhelj

      Ja premlad,kja ti ves kolk sem star.Delal semdo 66 leta starosti,zdaj sem pa ze 16 let v penziji,ce si dovrsil peti razred osnove po Titovi direktivi,bos morda v stanju,izracunat,kolk sem star!!…Ko sem zapustil Goli,je bil se na stezaj odprt za novodosle,brusen marmor se je dobro prodajal v USA!!

     • sprehajalec

      Tunnek, kapish…

 • MEFISTO

  Kje je potemtakem Kocijančič nepogrešljiv?

  V politiki, gospodarstvu ali v športu?

  Zdaj je pa menda že zaslužil toliko, da bi lahko poravnal svoje obveznosti do znanega dr. sci., univerzitetnega profesorja, predavatelja na Sorboni in znanega kolumnista.

 • Janez

  A?
  NI Mekina iz Mladine nekaj govoril o neki?
  Skrivnostni

  – ” GOSPE” ki je baje odobrila vpis tistega Iranca med komitente NLB.
  Zdaj
  pa, da tiste “gospe” ni več pri NLB ?!
  Hm?
  TO !
  Z ” NLB IRAN GATE” BO PA ŠE ZANIMIVO.
  DA
  NE BODO NA KONCU VSEGA KRIVI ” KAKI DUHOVI” ALI NEZEMLJANI I.P.D. L.r. Janez KOMENDA

 • DJURO SUMAR

  Desničarji bi morali delovati po tistem znanem Titovem reku: učiti se, učiti se in še enkrat učiti se. Kocijančič, Narat in še nekaj v članku omenjenih so profesorji za vse desničarske aparatčike. Ker nimate tako usposobljenih kadrov pač ne morete voditi države. S tem, da udrihate po njih, ne boste pridobili niti enega volivca.

  • RATATA

   Smešen si v tem položaju, misionarskem, ti spodaj hahaha

  • centurion

   Đuro, bre,
   uči se, uči se, uči se.
   Morda pol končno dokončaš prvi razred devetletke.
   Torej
   UČI SE UČI, UČI….

  • Rožle

   Titov rek:… Učiti se, učiti se in še enkrat učiti se…..i na kraju fino popušiti…

  • sprehajalec

   Đurice, kdaj je nastal pri tebi odmik od tega Titovega nauka? Ti si živ dokaz, da je jemala na koncu partija take, ki so se manj učili. Kot se je glasil partijski recept za kadrovanje;

   “pomalo glup ali vjeran”.

 • črnaovca

  V tem Evropskem oliompijskem komiteju so tudi sami komunisti da so ga vzeli za predsednika. Morda pa ne in je Janez samo spodsoben in ustvarjalen in tu se vidi kultura kjer šteje znanje in ne ali si naš

 • neny
  • Alois Kuhelj

   Kaj pa zate,ki si navadni kostrun??

   • neny

    Tedenski horoskop – koštrun
    Ta teden na službenem področju sreča ne bo ravno na vaši strani. Čeprav boste polni novih idej in načrtov, vam čas nekako ne bo naklonjen. Moralo boste biti tudi bolj previdni kot običajno, saj boste nagnjeni k napačnim poslovnim in službenim odločitvam. Izogibajte se vlaganju denarja, da ga ne boste izgubili. Prav tako ne posojajte denarja, saj ga po vsej verjetnosti ne boste dobili nazaj.

 • neny
 • neny
  • garfi

   leviĆarji niste ljudje

 • Vrhovni sodnik

  Mal ste v članku falil, glavni za finance rdečuhov je Štefan Korošec, on v miru vse organizira in vodi in od kar je odšel iz kongresa KPJ še enkrat ni bil omenjen v medijah, on je veliki kapo od trezorja.

  • Janez

   Piše !
   Za Štefana, ki ga navajaš, da je umrl 2014.
   Megleno se ga spomnim s TV .
   Iz časa konca SFRJ, KO SO SLO KOMUNISTI ODHAJALI IZ BGD. L.r. Janez K. KOMENDA

   • Vrhovni sodnik

    Pol pa njegov naslednik, za katerega se ne ve kdo je.

    • škale

     Jasnez Janša prvi!!!

 • garfi

  levice ni
  so samo levi mafijci

 • Janez

  MOK J. KOCIJANČIČ !
  Je bil na TV RSLO. Govora je bilo o dopingu v športu, v Rusiji.
  MOK J. K. JE STAR CCA 77 LET.
  Leta se mu že poznajo. Zakaj so tako stari ljudje še aktivni? L.r. J. KOMENDA

  • Vrhovni sodnik

   Misli, da bo lahko kaj sabo nesel, ko ga bo Matilda vzela

  • Rožle

   Mislijo, da brez njih svet ne stoji ..