fbpx

Janeza Janšo v poslanski klopeh nadomestil Janez Moškrič

Janez Moškrič je v poslanskih klopeh zamenjal Janeza Janšo.

Namesto predsednika SDS Janeza Janše, ki je bil izvoljen za predsednika vlade, je v poslanske klopi sedel Janez Moškrič. Moškrič je v prvi izjavi za medije v DZ poudaril, da bo z vsem srcem deloval za blaginjo vseh ljudi. “Vesel sem, da je zmagal razum in je g. Janša postal mandatar.”

Janez Moškrič je včeraj prvič sedel v poslanske klopi in nadomestil Janeza Janšo. Nekdanji ljubljanski mestni svetnik SDS in nekdanji predsednik četrtne skupnosti Sostro v Ljubljani. Kot piše na spletni strani SDS, je 41-letni Moškrič strokovnjak za obnovo, izdelavo in montažo lesenih konstrukcij za zvonove, dela pa kot samostojni podjetnik.

Moškrič je v prvi izjavi za medije v DZ poudaril, da je hvaležen in ponosen, da “je v Sloveniji zmagal razum”. Kot se je izrazil, ga je v DZ pripeljal “veter spoštovanja in dialoga”, v DZ pa si bo prizadeval te vrednote širiti tudi med ostale državljane in državljanke. V parlamentu mu bodo, kot je prepričan, koristile tudi njegove izkušnje samostojnega podjetnika, saj je “delo zelo pomembna vrlina vsakega posameznika”.

Potem ko mu je DZ potrdil poslanski mandat, se je nadomestni poslanec že pridružil poslanskim kolegom in bo v nadaljevanju seje sodeloval pri glasovanjih.

Zaupa v uspeh vlade, deloval bo za blaginjo vseh ljudi
Na svoji Facebook strani je Moškrič že obljubil: “Dragi prijatelji, naša ljuba Slovenija je na poti k pravi parlamentarni demokraciji, kultura dialoga je zmagala, z vsem srcem zaupam v uspeh nove vlade. Sam pa vam obljubljam da bom z vsem srcem deloval za blaginjo vseh ljudi.”

Fotografija osebe Janez Moškrič.

Rok Krajnc