Janja Sluga – Z lažmi v boj za poslanski stolček

Poslanka SMC Janja Sluga (Printscreen)

Kaj vam povesta besedi Janja Sluga? Za večino verjetno neznana ženska. Ja pa ni čisto tako, Janja Sluga je poslanka državnega zbora, izvolili so jo Celjani, doma pa je iz Laškega. Ne bi pisal o omenjeni dami, ker si tega sploh ne zasluži zaradi svoje nedelavnosti, ampak danes je na novinarski konferenci neposredno napadla tudi mene, zato ji seveda moram odgovoriti.

Za začetek pa utemeljitev trditve o njeni nedelavnosti. In ker ljudski pregovor pravi, najprej pometi pred svojim pragom, bom za začetek naredil kar primerjavo med mojim in njenim delom v tem mandatu. Parlameter je spletna stran, ki neusmiljeno beleži dejstva in nič drugega. Poglejmo ta dejstva, le-ta sem preveril danes, 12. aprila 2018. V tem mandatu je gospa uspela postaviti 13 poslanskih vprašanj in pobud, jaz sem jih 423. Na eni seji je omenjena gospa v povprečju govorila po trikrat, jaz pa po šestkrat. V tem mandatu je omenjena gospa izgovorila 174.351 besed, jaz pa 619.376 besed. Več ne bom našteval, poglejte si sami.

Janja Sluga v tem mandatu ni bila avtorica in prva predlagateljica prav nobenega zakona, trditev velja do januarja letos, sam pa sem vsaj sopodpisal nekaj manj kot sto zakonov, ki smo jih vložili poslanci SDS. Ne boste verjeli, SMC in Janja Sluga so zavrnili vse zakone, razen tistega o stanovanju veterana vojne za Slovenijo in policijskega invalida Branka Šalamuna Šalčija.

SMC-jevi predlogi bi državo stali štiri milijarde evrov
Po osamosvojitvi Slovenije smo imeli deset vlad. Niti ena vlada, pa najsi gre za Peterletovo, tri Drnovškove, prvo Janševo, Pahorjevo, drugo Janševo ali tisto Alenke Bratušek, ni ob koncu vlagala nobenih zakonskih besedil, ki bi finančno bremenila prihajajoče vlade. Najbolj etična stranka SMC pa to seveda počne. Do sedaj so v času tik pred volitvami, po odstopu Cerarja, vložili okoli 40 zakonov, ki naj bi prihajajoče vlade obremenili za 4 milijarde evrov. Seveda gre za zakone, ki jih predlagajo poslanci SMC, večina se nanaša na lokalna okolja, ker menijo, da si bodo tako zagotovili ponovno izvolitev. Tak je tudi zakon o nujni sanaciji celjske kotline, ki Celju v naslednjih desetih letih prinaša 24 milijonov evrov za okoljsko sanacijo. Avtorica je seveda nedelavna Janja Sluga, ki je šele sedaj ugotovila, da bi bilo dobro, da bi bila ponovno izvoljena.

No pa smo februarja ta zakon tudi obravnavali, sam sem napovedal podporo temu zakonu, žal pa sem bil na dan glasovanja v Bruslju na vnaprej napovedanem sestanku. Moja odsotnost ni bila bistvena, saj je bil zakon podprt.

Sluga se je nato grobo zlagala in poniževala
No, zakon je bil včeraj na seji odbora za infrastrukturo. Poslanci DeSUS in SD so jasno napovedali, da bodo vse zakone SMC, ki so vloženi tik pred volitvami, blokirali tako, da se ne bodo udeleževali sej odborov in državnega zbora. Nerad povem, da je to načelna in državotvorna drža. V SDS vnaprejšnje obstrukcije obravnav teh zakonov SMC nismo napovedali, povedali pa smo, da večine ne bomo podprli, da pa se bodo poslanci SDS odločali samostojno pri posameznem zakonu. No in včeraj je zasedal odbor za infrastrukturo, na katerem so obravnavali omenjeni zakon Janje Sluga. Sam nisem član odbora, zato na odboru nisem imel kaj iskati in sem bil na proslavi občinskega praznika v Celju. Janja Sluga se je v četrtek grobo zlagala, ker je okoliščine prikazala tako, kot da se je ona borila za zakon, jaz pa sem bil na proslavi občinskega praznika v Celju.

Še ena anarhična podrobnost. Govorimo o zakonu o nujni sanaciji celjske kotline. Zakon seveda ne zajema Šentjurja, čeprav so tam neposredni okoljski učinki iz Bukovžlaka, zato je Jelka Godec vložila ustrezen amandma, ki bi v zakon vključil tudi Šentjur, poslanec SMC Danilo Anton Ranc pa je vložil amandma, da bi v zakon vključili tudi Mežiško dolino. Prav ste prebrali, zakon o nujni sanaciji Celjske kotline bi torej ne vključeval Šentjurja, vključeval pa bi Mežiško dolino. Ste izrekli besedo Butale? Prav imate.

Ker je Janja Sluga danes na novinarski konferenci grobo lagala in me poniževala z besedami, da “tak človek kandidira v Celju”, ji jasno sporočam, da bodo odločali ljudje na volitvah in ne ona. Celjankam in Celjanom pa že drugič zagotavljam, da bom zakon na plenarni seji državnega zbora podprl, ne morem pa glasovati na odboru za infrastrukturo, ker nisem član tega odbora.

Vinko Gorenak

 • Grenze

  NEKETERE POSLANKE SPIJO CEL MANDAT IN KO SE ZBUDIJO SO POSRANKE !

 • Darth Vader

  janja sluga je tipična celjska kurbica…….naprodaj najboljšemu ponudniku

  • Prdo

   Tudi ti sm ti se prodajaš v bordelu na terstenjakovi hahahaha

   • Darth Vader

    ne to je pa drgač, jest se pa ne prodajam, jest dejansko podpiram politiko SDS ker je zmeraj bolj podobna Orbanovi

    • Prdo

     Aha Prostitutke se prodajajo poten si tu navadna kurbica hahaha

     • Zgornji
     • Darth Vader

      kolikor jaz vem je potreben neto denarni tok od tipa proti babi, če govorimo o prostituciji…..glede na to da med mano in SDS teh tokov ni, podpiram pa večino njihovih programov, sploh kar se tiče gospodarstva, javne uprave, odnosa do vsiljenih migrantskih kvot ter zgledovanja po madžarski in orbanu, pomeni, da kot politična tvorba uspešno zastopajo moje slovenske vrednote……a obstaja kakšen denartni tok za politično nastopanje pri Janju Kurba Usluga? recimo na relaciji interesne skupine – Janja……in čigave vrednote zastopa društvo nedojebanih jugonostalgikov, katerega del je ta kurba iz Celja?

  • Zgornji

   AMENNN – Žaaal !!!

 • VERRZIFIKATOR

  Sanja Služnik

  SLUŽABNIK Z DRUGEGA TIRA

  Ob Savinji se nekdo sprehaja,
  pa zavije kmalu na tir drugi,
  ni svoj gospodar, podoben slugi
  nad ljudmi z vso ihto se usaja.

  Mislijo ljudje, da revež sanja,
  zdi se kot služabnik, vdan in priden,
  on pa pravi, da je jasnoviden
  in prihodnost črno da odganja.

  Mu pogled je jasno uokvirjen,
  saj se s takimi edino druži,
  pravi strani pravi, da le služi,
  vidi v dalji bojda vlak iztirjen.

  Se izkaže brž, čigav je sluga,
  ga besede isti hip izdajo,
  ko se razkriči, da gre za krajo,
  sebi sam medvedja je usluga.

  Lastnih nebuloz da je služabnik,
  je pri slugi že na daleč jasno,
  zlasti še, ko se zadira glasno,
  veš čigav ubožec je družabnik.

  Ni iz Celja, pravijo Celjani,
  že na daleč da se vidi slugi,
  na oddelek namreč sodi drugi,
  v Vojnik, tja so takšni odpeljani.

 • antimur

  Ta levaška podrepnica, od katere v celem poslanskem mandatu ni prišlo drugega kot sovraštvo, laži in podtikanja, bi mesec pred volitvami reševala svojo rdečo podrepniško rit z zakonom, ki bi moral biti sprejet že zdavnaj. Vsekakor podpiram ekološko sanacijo celjske kotline, toda ne s tako pritlehno gesto, katero bi proti koncu mandata, ta vlada zadolžila naslednjo vlado za 400.000€.

 • Joško

  Ga. Janja, nekam hudo zamorjena in turobnega obraza si zadnja 4 leta. Nasmej se in svet bo lepši; tudi celjska kotlina. Pa še en star pregovor si zapomni; Dan se lovi pri glavi, ne pri repu.

 • Osti jarej

  ..berem,da so v hram demokracije sprejeli pošiljko s šnicljem,ter podpisanim pismom…..bojda so bili tam vsi posrani od strahu,da bi jih ne pobralo

 • Franjo Trojner

  Baba je svoje odplesala na političnem parketu, boli jo, da odhaja v pozabo.

 • Meho

  A se že ve, kam bo odjadrala ptica selivka, ki sliši na ime Jani Moderndorfer? Časa je malo, gužva pri Šaracu pa vedno večja. Ampak Janija bomo že nekam uturili.

 • sprehajalec

  janja je za kaj drugega, ne pa za poslanko….

 • traktor

  Kaj neki je Janja, brez očal, prebrala z listka, da je kolegico tako frapiralo?

 • Morala

  Neetično in nemoralno!! Blokirati in zavrniti vse, kar se predlaga ob koncu mandata!!

 • lado

  Darth!! Ignoriraj jugonostalgika prdića!!!Ja o te celjski radodajki janji , pa ni za izgubljat časa,je ista kot prdićććć BRUH !!!! VOLIMO-TE DESNICOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Peter

  Ja, sluga, no.

 • Vera

  Samo 1x sem preko TV slišala njeno razpravo, toda kvasila je same neumnosti , zato sem raje TV ugasnila .

 • xtc

  levaki lažejo že ,komislijo,ko odpro usta pa je vse še samo laž.

 • skorpijon93

  sram vas bodi slovenci ! lahko se skrijete pred Češko ! orbana si pa itak ne zaslužite ste preneumni

 • Olga_10

  Režimski-m Slug(i)-am je treba dati nogo! Bravo Vinko Gorenak!

 • baubau

  Brez skrbi,g.Gorenak.Znamo razločevati in vidimo,katera so rodovitna drevesa in kje rastejo le divjaki s kilavimi sadovi.