fbpx

Janković glede Šarca: “Enostavno sta se srečali sorodni duši”

Foto: STA

Posnetek ustanovitvenega kongresa Občinskega odbora Pozitivne Slovenije v Kamniku iz leta 2012 je razkril veliko veselje ob tem, da se je predsedniški kandidat in hkrati kamniški župan Marjan Šarec odločil za sodelovanje v stranki kot predsednik odbora. Po prepričanju Jankovića sta se preprosto srečali sorodni duši. 

Janković je kot tedanji predsednik stranke v govoru 5. novembra 2012 dejal, da je izredno zadovoljen, ker se je kolega Marjan kot prvi od županov odločil, da se pridruži novoustanovljeni stranki. Ob izvolitvi za predsednika odbora v Kamniku je Šarec dejal, da mu izvolitev predstavlja veliko čast in hkrati odgovornost, ter dodal, da si bo prizadeval, da bosta tako odbor kot tudi občina delala v dobro občank in občanov Občine Kamnik. “Vstop v stranko daje dodano vrednost, da lahko svoja načela uresničuješ.”

Z Jankovićem kljub podpori Bratuškove ostal v dobrih odnosih
Janković, ki je Šarcu obljubil pomoč na lokalnih volitvah, je ob tem dejal, da zelo težko natančno opredeli, kdo je tisti, ki je koga povabil. “Enostavno sta se srečali sorodni duši, ki začneta razpravljati, kaj je dobrega za občane in Slovenijo.” Šarec je kljub razkolu v Jankovićevi stranki in javni podpori Alenke Bratušek z ljubljanskim županom ostal v dobrih odnosih, kar kaže na to, da se res ujemata. Kljub temu se je na lokalnih volitvah odločil, da ne bo kandidiral na listi Pozitivne Slovenije, ampak bo ustanovil svojo stranko, torej Listo Marjana Šarca.

Dva obraza Šarca zunaj igralskega odra
Čeprav kritizira tiste, ki so nekoč bili v partiji in člani CK, s Kučanom nima nobenih težav in ga sprejema z odprtimi rokami. Svojo dvoličnost je pokazal že maja, in sicer s svojo navzočnostjo na odprtju Evropskega srečanja starodobnikov, kjer je bil eden od glavnih gostov, kot smo že poročali. Po drugi strani pa je medijem priznal, da je isti kamp Eko Resort nedvomno črna gradnja. Svojo koalicijsko nezvestobo je pokazal že v dvakratnem preimenovanju kamniške knjižnice. Zakaj se kot župan raje ne ukvarja s takšnimi, lokalnimi stvarmi? Spomnite se, kaj je bilo z nevarno kamniško kemično bombo? Nič. Pod Kamnikom so namreč zaradi nekdanje smodnišnice, ki je bila tam postavljena, zakopane strupene kemične snovi, ki ogrožajo celo mesto. Ni kaj, z Jankovićem nedvomno imata neke podobnosti, zato ni nenavadno, da se tako ujemata.

H. M.