Janković je del Kučanovih poslov!

Foto: Fb

Članek o tisoč evrov višjem dodatku k pokojnini Milana Kučana, če bo koalicija plače funkcionarjem res povišala za pet razredov, je bil daleč najbolj bran članek tedna, ko je med ljudmi odmeval 29-milijonski odpis dolgov podjetju Electa, ki ga je Zoran Janković nekoč prodal svojim sinovom. Odpisanih je bilo 95 odstotkov dolgov.

Razlog za visoko branost je bil preprost. Ljudi zanima, kar oblast in večina medijev zamolči. Kučan celo ni več čisto edini, ki k slabe tri tisoč evrov zasluženi pokojnini dobiva dva tisoč evrov “subvencije”, ki so mu jo dodelili v času vlade Toneta Ropa, ubranila pa je ta privilegij Kučanu Jankovićeva Pozitivna Slovenija, ko je državi drugič vladal Janez Janša.

Koliko ima res pokojnine, niti ne vemo. Zakon določa, da mu pripada 80 odstotkov Pahorjeve plače. A zaradi varstva zasebnosti so vsote skrivnost te države.

Tisočak Bojanu Križaju
Dodatek, podoben Kučanovemu, je leta 2017 koalicija Petra Vilfana, ki je v politiko tudi prijadral iz Jankovićeve stranke, dodelila še številnim športnikom. Ni pa strankam “leve sredine” uspelo “subvencije” zagotoviti še svojim zaslužnim kulturnikom, ki so v socializmu in še pred desetletji privilegirane pokojnine množično dobivali. Ob zaslužnih borcih in revolucionarjih. Minister iz SD Dejan Prešiček je celo v tem mandatu ponovno sprožil javno razpravo, ali dodatke potrebujejo še kulturniki, a je medtem odletel kot že pred tem Vilfan.

Foto: STA

Zaslužni kulturniki pa dodatek še pričakujejo. Tisoč evrov mesečno, toliko dodatka bi lahko dobili, je manj, kot dobi Kučan. A lep denar.

Kako ga v tej državi vladajoči delijo, najlepše pokaže 58 športnih mini Kučanov, ki jim že plačujemo okoli tisoč evrov pokojninskega dodatka mesečno. Ti so prva posledica Vilfanovega zakona. Poslanci SMC, DeSUS in SD so, ko so leta 2017 predlagali te dodatke, trdili, da prva leta ne bo finančnih posledic. Lani so proračun stali 384.673 evrov. A to je šele začetek. Spisek vseh nekdanjih športnikov in podrobnejše podatke o dodatkih, ki jim jih iz vašega denarja podarjajo politiki, bo v Spletnem časopisu objavljen jutri. Na tem spisku so tudi precej znani posamezniki, denimo legendarni smučar Bojan Križaj, tenisačica Mima Jauševec … Čisto točne vsote za posameznike s sklicevanjem na varstvo zasebnosti država prikriva. Povprečkov ne more. A res svetovno uspešni športniki so med dobitniki dodatkov velika manjšina.

Tisoč evrov več k slabim pet tisoč Kučanu je javnost posebej pritegnilo, ker so v Slovenskih novicah, ki so v lasti Kolektorja Stojana Petriča, ta pa je član vrha Kučanovega Foruma 21, pred tem objavljali, kolikšno pokojnino bo čez nekaj let dobil šef opozicijske SDS Janez Janša. Janševa pokojnina še višine nezasluženih dodatkov, ki so jih z leve dodelili Kučanu, ne bo dosegla. Pisanje o Janši pa seveda ni bil slučaj. Janšo že desetletja poskušajo upokojiti, mediji z leve pa so le zrcalili to željo znebiti se edinega, ki po Demosovi vladi Lojzeta Peterleta v času tranzicije z desne ogroža popolno prevlado Kučanovih kadrov.

Ali Mesec dela za Janšo?
Članek o pokojnini za Janšo se je pojavil v nenadnem trenutku, ko je Levica Luke Mesca, menda zato, ker vlada ne ukinja dovolj hitro dodatnega zdravstvenega zavarovanja, napovedala, da ne bo več podpirala Šarčeve vlade. Kar je bil, tako se zdi, najbolj prozoren politični blef zadnjih let. Če bi se to res zgodilo, bi bila posledica obratna od upokojitve Janše, o kateri sanjajo na levi in k čemur so ga že dvakrat poskušali prisiliti celo tako, da so ga z montiranimi političnimi procesi strpali v zapor. Prvič še v socializmu, še pred nastankom samostojne države.

Za to dvakratno trdo delo dodatek dva tisoč evrov mesečno k pokojnini dobiva Kučan. Tudi tretji tisočak ne bo nezaslužen. Če bi Levica res zapustila Marjana Šarca in premierju in njegovim ministrom ne bi več zagotavljala glasov, bi bilo te vlade konec, pred državo pa bi bile predčasne volitve ali pa bi boljše pogodbene partnerje, kot je Luka Mesec, za prevzem oblasti iskal Janša. To bi bilo povsem legitimno in legalno. Na volitvah je SDS volilo največ volivcev, več kot LMŠ in SD na drugem in tretjem mestu skupaj.

Veliki koordinator Levice Luka Mesec (Foto: STA)

A to, da bi Levica na oblast nameravala spraviti Janšo, je zgodba za naivne. Nasprotno je, tisti, ki ustvarjajo to predstavo, bodo storili čisto vse, da oblasti ne bi izgubili, ko so jim jo iz rok lani že skoraj izbili volivci. Levice ničesar ni bolj strah kot Janše na vrhu piramide. Ne želijo niti predčasnih volitev. Evropske volitve so jih streznile.

Težava za oblast pa trenutno sploh ni Luka Mesec. Bolj je kup sporov med glavnimi vladnimi strankami, katerih skupni imenovalec je, da ne gre za konflikte o pomembnih politikah za skupnost, denimo, kako odpraviti nepravično določanje pokojnin za moške, kako poskrbeti za vse večje množice starejših ali kako zmanjšati izginjanje denarja za preplačila dobaviteljem v zdravstvu. Ne. Težave so pri kadrovanjih. Pri vprašanju, kdo bo v državna podjetja nastavil več svojih kadrov za črpanje v Electe. Ali Ultre. Ali kakorkoli že državno parapodjetništvo imenujemo.

Topolka ni več, Topolko je še
Kako trd je spopad ob kadrih, je razkril Šarec, ko se je pošalil, da bo svojega sekretarja Braneta Kralja odstavil prej, kot je to uspelo ministrici za infrastrukturo Alenki Bratušek z Damirjem Topolkom. Odstavitev šefa direkcije za infrastrukturo je premier zahteval, ko je sprejel odstop ministra za okolje Jureta Lebna zaradi nekoč dramatično preplačane makete drugega tira. Preplačal jo je tudi Topolko, ki pa ni bil glavni šef. Bratuškova je potrebovala kar pol leta, da je ugodila šefu vlade. Topolka pa je, se je pokazalo zdaj, potem nastavila za namestnika šefa direkcije, ki jo je prej vodil.

Alenka Bratušek in Damir Topolko (Foto: STA)

Premier je, seveda, ni odstavil. Mu pade vlada. Bratuškovo smo zadnje dni lahko opazovali, ko nas je prepričevala, da sme na svojem ministrstvu avtonomno kadrovati na direkcijah in v državnih infrastrukturnih podjetjih ter da ni nobene podobnosti njenega ravnanja s Kraljevim kadrovanjem Igorja Šoltesa na vrh državnega podjetja Uradni list.

A podobnost je. Bratuškove na volitvah volivci še za poslanko niso izvolili in to, da ji je Šarec, kot še kupu poražencev volitev, dal ministrski položaj, da bi po porazu na volitvah nekako zavladal, ji ne daje ravno več pravic do kadrovanja svojih, kot jih je imel Kralj. Za kadrovanji v državnih podjetjih in na ravni države bi morala stati vlada v celoti in ne strankarski Kralji ali Bratuškove. Cilj pa bi moral biti poiskati najboljše za državo in ne za stranke. Za to bi moral skrbeti premier Šarec. A to bi bilo v tej državi težko celo, če bi vladal Janez Janša. V koaliciji množice na volitvah poraženih strank pa je najbrž nemogoče.

Kako veliko je v politiki mogoče, pa kaže v začetku omenjena prisilna poravnava pri Electi, ki je že dolgo več ne napaja Mercator. Z denarjem, ki so se mu tam upniki “prostovoljno odrekli”, bi država z lahkoto vsaj desetletje plačevala vse dodatke h Kučanovi pokojnini, k pokojninam zaslužnim športnikom, zaslužnim kulturnikom in še za kakšno kadrovanje Bratuškove bi ostalo.

Janković je celo dražji od Kučana. No, ni. Je del Kučanovih poslov.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • Antonius

  Izvoljene podgane upravljajo našo državo, ljudstvo pa zlorabe in kleptomansko grebatorstvo zadržano in mirno prenaša ne, da bi se vsaj malo zamislilo.
  Pofukančiću sodišče odpiše 46 milijonov ukradenega denarja, ljudstvo se pa obnaša kot, da gre za Zimbabvejski denar.

  • neuralinkn1

   Ker večina ne vidi logike v teh bolj kot ne samoumevnih povezavah, ne razzmejo kako se to njih tiče in kaj bi se spremenilo, če bi bil namestu njih nekdo drug.
   Ljudje imajo prav, Kučan jim ni ukradel ničesar, za vse so odgovorni drugi komunisti in tudi ostali osamosvojitelji, ki so si razdelili partijsko nasledstvo.
   Slovenci imamo problem z vaško jaro gospodo in javnimi uslužbenci, ki so očitno nedotakljivi in celo pooblaščeni državni kriminalci in teroristi, ki jim je dovoljeno ropati in zatirati civilno prebivalstvo. Na sodišča sploh ne hodijo ali zgolj izjemoma, državno tožilstvo jih brani pred oropanimi državljani, saj je prvorazredna elita državni interes. Ne gre ta osebne kvalitete, kot sta znanje in sposobnosti, niti za profedionalno korektnost, prvorazredni so zato, ker brcajo žogo in razumejo, da državo pa le imamo.
   Ubogajo, naredijo vse kar se jim reče in ne delajo problemov, niso več del normalnih slovencev in tudi nimajo stikov s prebivalstvom, oni so država, vsi ostali dobijo plačo ali socialno podporo in zdravo, lahko oddajo tisti pildek na volitvah sli pač ne, nič se ne more in se tudi ne bo spremenilo.
   Narod nima nič, še manj kot v komunizmu, radi bi se šli pa kapitalizem, pozabi. Še stoletja bo trajalo, preden se bo vse pozabilo in bo pri nas nastal nek srednji sloj, vdi bodo govorili o denarju in uspehih, nikogar ne bo zanimalo kako točno so prišli do tja oziroma koliko slovencev je postalo koleteralna škoda demokratičnega fašizma, brez katerega se komunizem ne bi mogel spremeniti v fevdalni kapitalizem.
   Iz Slovenije itak ne bo nikoli nič, nimamo ljudi, naravnih pogojev in prostora, pri nas se dela za nemce, pere denar in sekajo hoste, vse ostalo se ne splača in ne bi imelo smisla, ker razen dela slovencev, nihče ne bi vedel, da se je sploh zgodilo. Kako ljudem razložiti, da je edina možna pot povprečnost, zavrtost in melanholija, to je pa umetnost, ki ji rečejo pri nas politika.

   • SIMON ROZIC

    Urejeno je tako, da raja dela le za preljubi kruhek in kot v Jugoslaviji
    molči in trpi ! I to svinje mafijske in vodilne dobro vedo!

  • učko

   Ljudstvo ne more prav dosti, opozicija pa bi lahko naredila celega hudiča, pa nič. Tudi ljudstvo mora nekdo nahujskati in to bi lahko bila prav opozicija, ki pa je totalno lena, nesposobna in posrana od strahu.

   • Božidar Rodica

    Učko ti si. Bolan

 • neuralinkn1

  Slovenija je policijska država, vsi športniki so udlužbenci vojske ali policije, mi civilnega športa sploh ne poznamo.

 • GverilaStyle

  GOLAZEN

 • Joško

  kdaj se boda vremena Kranjcem zjasnila???

 • VERZIFIKATOR

  Vzoren Bankovič

  NE SLEPIMO SE

  Spravili bi ga na minimalca,
  eni o capinu so dejali,
  drugi delat brž bi ga poslali,
  kot se pošlje v kehi kriminalca.

  Ne slepimo se, da kaj poplača,
  z delom svojih rok da greh odsluži,
  ta za vodo niti ne zasluži,
  pa če ves dan pesek vam prevrača.

  S kupa enega na kupček drugi,
  kot je v kehah stara že navada,
  ta še tega posla ne obvlada,
  saj visel je ves čas na uslugi.

  Na uslugah drugih le capinov,
  ki od njega večji so še dosti,
  v javnosti njegovi častni gosti,
  on je le orodje teh kalinov.

  Delati ne zna stvari nobene,
  za orodje se ga uporablja,
  pridno se capina s tem zlorablja,
  so stvari vzajemno urejene.

  Krivde to njegove ne izpere,
  da je le capinom bil lopata,
  saj postal je drugim zgled in ata,
  naj lopato se zato izdere.

  Se izdere jo, kjer zagozdila
  v zemljo se je kot cepin se v kamen,
  da že končno rekli bomo “Amen,
  Božja volja se je izpolnila.”

 • joza joza13

  Zelo zanimiva naslovna fotografija – hehe.
  Ali imata ta dva istega fotra? Samo vprašam…

  • neuralinkn1

   Po moje so jih klonirali, vsi so isti, kdo je potem original?

   • montyamp

    Dva kozoroga z ognjeno luno .Kaj to pomeni ??? Ko sta se rodila je bilo sonce v kozorogu , luna pa v ognjenem znamenju .
    A boš reku da si nista podobna ???
    Tudi po hipokriziji sta profila presenetljivo globoka , oba .

    • Steiermark

     Če sta pa v ozkem sorodstvenem razmerju – stric in nečak! Potem pa vemo, da kloniranje ni potrebno, ker sta oba izmečka že “klonirana”…..

  • KAPIBARA

   Glas seže v deveto vas.. Kje- pri komu, je srbovala kućanova familija, ko so izgnali Slovence v Srbijo.. Baja je bil gazda srbskega ranča zelo gajsen.. Slovenska delavna ženka pomoč, je pač morala počepnt..

   • joza joza13

    Tastara je torej bila “počepača” -;)

    • pupa

     Morda je honorarno bila FARMACEVTKA.

    • SIMON ROZIC

     — eeee, bi lahko bilo ! Boh ji daj večni mir!

  • montyamp

   Ne , oba sta kozoroga z luno v ognjenem znamenju kot Al Capone .
   Obstaja seznam kozorogov , ki so vse prej kot človekoljubna podpora za progresiran razvoj medčloveških odnosov brez vojn bankrotov in atentatov .
   Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Šketa Drago , Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , Svetlana Slapšak , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

 • Beli Sneg

  Upokojencem viša vlada pokojnine za 5 EUR, funkcionarjem plače za 5 razredov, to je 1000 EUR. Socialna pravičnost rdeče oblasti je neizmerna.

  • totex39

   Njih pa malo briga za upokojence, ter drugorazredni narod, glavni so oni, ki lahko brez problemov zafrkavajo ljudi ki jim nič ne oporekajo in tako bo še kar naprej.

 • Andrej

  Dokler jih druži složno sovraštvo do Janše lahko delajo kar hočejo. Narod je pač pristal na sovraštvo in ga podpira.

  • Božidar Rodica

   Andrej.. to je točno tko,kot si reku

 • Ehnaton

  Preveč se je naenkrat nabralo pa še proračun za naslednji dve leti je treba sprejeti, kar bo sicer še najlažje, nekaj milijonov tu, nekaj tam. Sicer pa je vseeno,saj itak že po nekaj mesecih nič več ne drži. Tako je še najboljše odleteti v Rusijo po kakšno medaljo z rdečo zvezdo. Se bo lahko na stara leta potomcem kazala tam doli na Kosovem, oz. Veliki Albaniji.

 • FORT WORTH

  Da je jankovic del kucanovih poslov je javna tajna.
  Kucan pa nic drugega ne dela, kot nacrtuje kraje narodovega bogatstva, dela razdor med ljudmi, ker je tako lazje manipulirati.
  V yugopartiji so ga naucili iskati luknje v zakonih in za vsako ceno utisati opozicijo.
  Drzavne medije redno filajo z denarjem za proti uslugo pa dobijo pristransko porocanje in fake news.

 • piko8

  Lepo po pravici povedano in napisano Vane!!!!
  V se ceste vodijo v Rim!!
  V zloveniji pa vse sledi vodijo v murgle, k Mafijskemu Botru milanu kurčanu, le zakaj????

  • SIMON ROZIC

   ZKS mafija! Držijo skupaj kot ušive gnide!

 • GverilaStyle

  v pretekli zgodovini so kmečki punti vse zregulirali!!!

  • SIMON ROZIC

   …to je pa že daleč nazaj, ko so bili dedci še dedci , danes pa
   se pustijo razvajat do 30 leta in še čez in skoraj vsei se rodijo
   z dvema levima rokama! Kmete, tiste klene, pa je socializem itak
   namerno uničil in so migrirali v “fabrike”, da so imeli za sol in sladkor!

 • montyamp

  A ste videli kako funkcionira astrološka psihologija ????
  Poleg identičnih psiholoških profilov imata ta dva udbopartijska konvertita še frise podobne .
  Oba sta namreč kozoroga z ognjeno luno , v natalni karti .

  • SIMON ROZIC

   Maskoti kriminala I. vrste !

 • dob

  Janković je del Kučanovih poslov!

  Seveda. Saj zato pa je rekel, da ne zna zagnati pralnega stroja. Pralni stroj njega žene.

 • montyamp

  Poglej , s stvarmi se poleg svoje firme ukvarjam že več kot 20 let .
  Če bi videl natalni karti od obeh bi se držal za glavo kar nekaj časa kot sem se jaz .
  Kozorog z ognjeno luno in merkurjem v kozorogu , ni isti kot kozorog z luno v ribah in merkurjem v vodnarju .
  To jele cca 1/4 podatkov iz katerih se pride do psihološkega profila .
  Tudi vzgoja je pomembna …………………….. ………………………… …. ……………………………. ………………………………… ………………………… ……………….

 • mona lisa

  Kraje denarja pri belem dnevu. Ali temu ropanju res ne bo konca.

 • montyamp

  Nizek IQ naredi iz človeka obsesivnega borca za svojo vrsto primitivizma , prisili takšne ljudi v svojih morbidnih ambicijah , ter napuha polnih obsesijah , v druženje s svojimi sorodnimi dušami banditov in zločincev .
  SEVEDA TA MURGLOSRBSKA AVANTGARDA SPOMINJA NA KRDELO HIJEN .
  Amen .

  • SIMON ROZIC

   Odlično in resnično!

 • antimur

  Ta banda je pokvarjena do skrajnosti, takoj, ko se ji kdo pridruži, je že okužen. Zdaj ničesar več ne počnejo skrivnostno, tako kot so skrivali pobite po raznih breznih in jarkih (stroga konspiracija), ampak so tako brez sramu in prepričani v sebe, da ropajo, počnejo vsakovrsten kriminal, z vso svojo stalinistično ihto napadajo RKC, slovenski narod in kulturo in to vsem na očeh. Potem se pa najde kurčev izdajalski Tonin in želi celo uradno prestopiti v vrste najhujših sovražnikov tradicionalnih slovenskih vrednot, kamor spada todi katolištvo. Za piko na i si pa idiotski Šarec privošči potovanje v Rusijo z največjim čefurskim kriminalcem v Sloveniji, Jankovićem. Sramota, predvsem pa boleče do skrajnosti za vsakega domoljuba.

 • Andrej, Miha ali Jure

  Zakaj se o tem toliko piše in piše. Men se zdi da več ko je tega sranja, bolj popuščamo in nič ne naredimo, da bi bilo boljše.

 • montyamp
 • GverilaStyle

  Mene pa samo zanima, a je danes že gdo kaj ukradel v Sloveniji?

  • Olga101

   Pojdite v Murgle! Obratujejo non stop!

  • tohuvabohu

   Še preden je petelin prvič zapel, so šli milijoni …

 • SIMON ROZIC

  ..moraš pogledat v globino, tja, kjer imajo ostali ljudje možgane,
  oni pa konglomerat rdečega dreka!

  • joza joza13

   to je pa originalna formulacija hehehe

 • Olga101

  Enostavno: odklop od državnih jasli – vsem! Tudi športnikom in kulturnikom! Kdor je sposoben, se bo preživel, kdor ni, naj gre pa jarke kopat!

  Sramotno je tudi, da “slavni” srbski igralci, ki so “uspeli” celo v Ameriki (Šerbedžija), molzejo proračun! Zakaj?! Kakšni so njihovi prispevki k naši kulturi??? Rdeča zločinska zvezda??!!

  Dolz levičarskimi tatovi in pritepenci!

 • +Slovenec

  Morda je Janković sin ali klon od Kučana :)

 • Alma mater studiorum

  Dobra montaža. Neverjetna podobnost Zokana in Milana.

 • učko

  Kmetauzarski in farški buteljni pač ne morejo parirati Udbo-mafijcem. Več kot očitno !

 • Božidar Rodica

  Ej ljudstvo neumno kolk let vas bodo še nategovali … Živel Ivan Janša

 • janko

  “Janković je del Kučanovih poslov”.
  Stari komunisti so izvedli nasilni politični prevrat 2007!
  Arbitraža: volja ljudstva je bila, da arbitri vztrajajo, da ohranimo prost izhod na morje in obdržimo morje ter naše ozemlje. Stari komunisti tega niso upoštevali in so naročili arbitrom samo “služnostno pt”. Resnično SE IMAJO ZA LASTNIKE SLOVENIJE , resnično se počutijo in ravnajo tako!