Janković, ki kanalizacijski kanal C0 gradi brez opravljene presoje vplivov na okolje, zdaj namerava pod pretvezo varovanja čiste vode razlastiti lastnike kmetijskih zemljišč!

Zoran Jankovič na nezakonit način hoče zgraditi kanal C0 na vodovarstvenem območju. (Foto: bralec Nove24TV)

Gradnja kanala C0

Lastniki kmetijskih zemljišč v bližini vodarne Kleče so od MOL pod vodstvom Zorana Jankovića prejeli dopise, v katerih jim je zagroženo, da bodo razlaščeni, če svojih zemljišč ne prodajo MOL. Janković to počne pod pretvezo varovanja vodovarstvenega območja. Kako resne namene glede ohranjanja čiste pitne vode ima, pa nazorno kaže to, da kanalizacijski kanal C0 gradi kar brez opravljene presoje vplivov na okolje. Poslanec SDS dr. Anže Logar je zato na ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandro Pivec v zvezi s tem naslovil pisno poslansko vprašanje. MOL bi sicer v prihodnje prvovrstna zemljišča lahko drago prodala za namene stanovanjske gradnje!

Mestna občina Ljubljana pod vodstvom župana Zorana Jankovića ima očitno pri sporni gradnji kanalizacijskega kanala C0 v ozadju še en sprevržen načrt, kako dodatno zaslužiti, pod pretvezo razlastitve z namenom varovanja vodovarstvenega območja bi namreč lahko kmetijska zemljišča v prihodnje drago prodala za namene stanovanjske gradnje. Poslanec Slovenske demokratske stranke dr. Anže Logar je zato na ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandro Pivec naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s kmetijskimi površinami v bližini vodarne Kleče.

Kmetje že prejeli dopise, da bodo razlaščeni, če svojih zemljišč ne prodajo MOL
Kot v poslanskem vprašanju uvodoma pojasnjuje Logar, je Mestna občina Ljubljana, natančneje Oddelek za ravnanje z nepremičninami in v njegovem imenu vodja oddelka Simona Remih, v zadnjih dneh novembra na več lastnikov zemljišč na območju kmetijskih površin v bližini vodarne Kleče naslovila dopis, s katerim lastnike kmetijskih zemljišč poziva, naj občini prodajo svoja kmetijska zemljišča, v nasprotnem primeru jih bo MOL razlastila. Primer takšnega dopisa objavljamo na koncu članka. Predloge za odkup pred kasnejšo razlastitvijo MOL opravičuje z obrazložitvijo, da kmetijska zemljišča ležijo na vodovarstvenem območju in so zato potencialno kritična za ohranitev čiste pitne vode v vodarni Kleče.

Anže Logar, ljubljanski mestni svetnik in poslanec SDS. foto: STA.

Da MOL gradi kanal C0 brez opravljene presoje vplivov na okolje, vzbuja dvom o resni nameri po ohranitvi čiste pitne vode
Poslanec Logar v poslanskem vprašanju opozori tudi, da MOL na območju med Brodom in Ježico gradi kanalizacijski kanal CO brez opravljene presoje vplivov na okolje, trasa kanalizacijskega voda pa poteka nad vodovarstvenim območjem, ki zagotavlja čisto pitno vodo za večino ljubljanskega območja. “To upravičeno zbuja dvome v resne namere MOL po ohranitvi čiste pitne vode tudi v prihodnje,” še opozarja.

Od ministrice poslanec Logar pričakuje odgovore na naslednja vprašanja:

1. Ali so bile na teh zemljiščih (ministrstvo naj za natančen seznam zaprosi MOL) v zadnjem času izvedene meritve, ki so dokazale preseganje mejnih vrednosti pesticidov ali kakšnih drugih onesnaževal? Kdaj in koliko teh nadzorov je bilo izvedenih? Na katerih parcelah? Ali na vseh tistih, ki jih MOL želi razlastiti?
2. Če so nadzori pokazali presežene mejne vrednosti onesnaženja – ali so ustrezne službe ukrepale in izrekle predvidene ukrepe? Kakšne, koliko in kdaj?
3. MOL namerava na ta način razlastiti približno 40 parcel v obsegu skoraj 100 ha kmetijskih zemljišč. Ali se je MOL v zvezi s tem kakor koli obrnilo na MKGP? Kaj ministrstvo meni o takšni potezi MOL? Ali se je kmetijsko ministrstvo – glede na to, da gre za kmetijska zemljišča – v zvezi z nameravano razlastitvijo obrnilo na MOL za dodatna pojasnila?
4. Kakšno je stališče MKGP na opozorila okoliških kmetov, da si MOL pod pretvezo razlastitve z namenom varovanja vodovarstvenega območja očitno prilašča prvovrstna zemljišča, ki bi jih enkrat v prihodnje lahko drago prodala za namene stanovanjske gradnje?

Rok Krajnc

 • hribovc

  Le vkup, le vkup, stop’te kmetje… imate veliko podpornikov !!

  • zokispoki

   Na plan z Magnumi 44 !!!

  • Koper_nik

   Kmet lahko samo sebi kaj naredi!Če razumeš!

 • AlojzZ

  Zakaj ste ga pa volili?

  • Vera

   Volivce si je za 3 mesece uvozil iz svoje otađbine.

   • MijamotoMusaši

    Potem ima enak princip kot drugi, ki protestnike navozijo z avtobusom na protestno eskurzijo v Lublano, malica pingo sok in žemlja.

 • Lisjak

  Pripeljal jih je žejne preko vode,potem jim je pa zaračunal vsak kozarec(fsrane)vode.(Ž.Petan)

 • Minovak

  Več, kot očitno je, da bo potrebno mafijca na roke zaslišat, kot to rečejo dolenjski gozdarji, ker so vse druge možnosti izčrpane. Take arogance in nadutosti ne bomo več prenašali !!!

  • zokispoki

   Absolutno, bi rekla mojskra, de !

 • WISKY 1000

  Lublančani se bodo ob vsakem potresu tresli za pitno vodo.Ñje

 • Antonius

  Leta 1945 so privatno lastnino nacionalizirali, 75 let kasneje pa lastnika samo razlastijo.
  V čem je razlika? Nacionalizirali so v socialističnih, razlastijo pa v demokratičnih časih.
  Po dejanjih sodeč smo še vedno v bivšem socializmu, sprememba je pa samo v tem, da so mu pridodali demokratični obraz, kar je pred razpadom socialistične JugoslavijeSlovencem že Kučan ponujal in napovedal.
  Najbrž, da gre v ravnanju župankovića za eno od Kučanovih veleizdajalskih opcij.

  • Anton

   demokratični časi v Sloveniji?, si prepričan,?

   sarkazem press

   • Antonius

    Spoštovani Anton, a res ni mogoče razumeti, kar sem zapisal?
    Razlika med bivšo socialistično in zdajšnjo demokratično ureditvijo, ki jo imamo je kleptomansko in politikantsko sranje, ki ga prenašamo.
    Orgazem press

  • Andrej

   Antonius problem je v tem , da so potomci razlaščencev v veliki večini na njegovi strani , kokor tudi vsi nemanići , predhodniki sedanjih emigrantov , ki že obvadujejo na kriminalni način našo sterilizirano Slovenijo , ki se pogreza vse globje v rdeče blato ! Rešitev je očiščenje Avgijevega
   hleva na Šubičivi cesti ! Večina županov slovenskih občin vidi v velikem prevarantu svojega
   nedotakljivega vzornika !

  • VERZIFIKATOR

   Bi Cigan razlaščal nam zemljišča,
   kmetje, kje ste to kdaj doživeli,
   vsakič ste tatu takoj prijeli,
   obravnavali ga brez sodišča.

   Če pa mu zemljišče je potrebno,
   mu parcelo kakšno podarimo,
   rade volje tak korak storimo,
   za namembnost znano pač: pogrebno.

   Dva krat dva mu prav vsak kmet daruje,
   pa četudi zemlje prve vrste,
   da z njo poteši ciganske prste,
   seme vanjo da zakoplje tuje.

 • šrauf

  Tale skrižani bastard je pa začel odkrito v glavo jebat. To je verjetno kazen za oviranje njegovega mafijskega projekta c0, ki ga krvavo rabi za konsilidacijo njegovih družinskih financ. Če pa še pogledaš ponujeno ceno ,pa kar kliče,da bi hudiča zgrabil za vrat…

  Sem pred leti delal saveljskim kmetom strojne usluge tam ob nemški cesti in so mi v v oči padli kupi nesnage v grmovju proti Savi. Lastniki so mi povedali ,da je to v glavnem državna zemlja,onesnaževalci pa v večini jugovići,ki ob vikendih roštiljajo spotoma si še operejo svoje kripe. Mnogi pri tem še zamenjajo olje v motorju in pri tem ne “komplicirajo” kam bi z iztrošenim oljem….

 • Garbage man

  Jebeš državo, v kateri ti lahko župan razlasti tvojo zemljo.Povrhu vsega nam pa vladajo tujerodni balkanoidi, čez 15 let vam bojo pa vladali izključno tukaj rojeni albanski mongoloidi, srbski janičarji in bosanski islamisti podprti s Tanjo in njeno falango. Če ne bo prej vojna.

  • zokispoki

   Pizdunu razbit ta pokvarjeni cefurski gobec, ce ne gre drugace !

 • Artur

  “Rambo will be said :
  Only more, damage and sheep confusion till now ! Unproductive, useless, barren job, Zoki is still on freedom. Some strong, solid citizens should rake out him from his rat hole very soon! But this is Butn Zokistan, isnt it”?

 • Skrajno Desni

  Sedaj si pa ta opankar Janković že zasluži da mu nekdo prereže vrat.

 • Van Der Waals

  JANKOVIČA NAMLATIT DA GA NE VIDIMO VEČ!!!! NE SPOŠTUJE ZASEBNE LASTNINE!!! GNILOBA KOMUNAJZERSKA!

  • Stajerka

   ..o spoštuje…..ampak svojo, jo je skril daleč od oči…..FURS-a……

  • zokispoki

   Torej dobimo tudi barjansko vardo, de !

 • trumpet2018

  bolj kot ga ljudje napadajo in kritizirajo , bolj je aroganten, bolj ko drek dražiš, bolj smrdi

 • Koper_nik

  To so veliki projekti!Mali ljudje so žrtvovani za skupno dobro!Samo na skupno dobro že predolgo čakamo!

  • Koper_nik

   Noge se držijo Zemlje zaradi gravitacije!In lastniki le te,morajo razumeti,da nelastniki (zemlje),tlačimo zemljo tudi za njih!

 • Koper_nik

  Janko pol dneva dela,pol dneva jajca čoha!Drugi čohate jajca ves mesec!

 • McBobo

  Komunistična nacionalizacija v polnem teku. Da se ne bo kdo čudil, ko se bo komu strgalo in bo “ohladil” opankarja. Pred leti se je to zgodilo geodetu, ki je bil ob nepravem času na nepravem mestu.

 • MijamotoMusaši

  Janković opotunističen kot Trump, ki naftovod gradi preko ozemlja avtohtonih-staroselskih prebivalcev.

 • barbara rov

  -Cevi ležijo na vodovarstvenem območju. Tam te cevi po kateri tečejo fekalije nimajo kaj iskati!
  -Vodotesnost! Vi trdite, da je spoj vodotesen? Se šalite malce? Med cevjo in gumo ne mora molekula vode? Veste kako majhna je molekula vode? Vsi avtomobili imajo glave motorja privite na telo z vijaki , vmes je pa tesnilo, pa včasih še vedno pušča. Na teh ceveh za C0 nisem videl nobenih vijakov, ki bi stisnila dele. Te cevi sploh nimajo prirobnic.
  -Betonske cevi niso vodotesne, ker drugače ne bi na hiše polagali hidroizolacije. Če bo teklo iz plastičnih cevi, bodo betonske cevi prepuščale fekalije. Betonske cevi so tudi preozke, in ne omogočajo nadzora in popravil iz obeh strani.
  -Polaganje cevi na podpornike. Če je to res da je vsaka cev na dveh postavkih, je to zaskrbljujoče, ker se bodo cevi povesile pod ogromno težo nekaj ton tekočine kar lahko povzroči netesnenje zaradi porušene geometrije.

  Mislim, da bodo te cevi puščale že prvi dan. Traso bi morali narediti drugje, uporabiti pa jeklene cevi katere bi varili in zagotovili 100 procentno vodotesnost. Dodali bi lahko še cink, da cevi ne bi rjavele (po takem principu kot vgrajujejo cinkove plošče na ladje). Stena jeklenih cevi pa lahko ima samo nekaj mm debeline. Cena jekla je od 1 eur/kg naprej, smola za plastične cevi pa 10 eur/kg plus še steklena tkanina. Vzdrževanje je enostavno ker se poškodovani del izreže in navari novega. Počene cevi se tudi samo navari in je problem rešen, poleg tega je jeklo prijazno okolju, medtem ko plastika ni.

 • Koper_nik

  Janko se bo dve leti s fekalijami bavil,potem pa resni naftni posli!

  • MijamotoMusaši

   Drek je prispodoba za denar

 • Stajerka

  …o odkupu namesto razlastitve???…….KAKŠEN dopis oz. pravni akt pa pokriva to skropucalo???……nisem pravnik, imam pa s tem nekaj izkušenje……najprej dopis o nameri in namembnosti, kjer je tudi izkazan interes odkupa……potem ponudba za odkup s ponujeno ceno……potem kontraponudba za sklenitev posla……če se stranki NE najdeta oz. dogovorita……šele potem steče postopek razlastitve……ampak razlastitev MORA imeti trdne temelje……NE moreš lastnika razlastit za vsako pasjo uto ali apetite šerifa……če res ne gre za investicijo širšega, državnega pomena, katera bo tudi izvedena na točno določeni lokaciji razlastitve, potem ta korak sploh NE pride v poštev……

  ……imam občutek, da je šerif pričel paničarit……ampak sem pa ziher, da na tem ledu mu ne bo samo zdrsnilo, ampak bo padel v jezero z ledeno hladno vodo……

 • Koper_nik

  Da je Janko Cigan in zaščiten od Boga,pa prvič slišite!Vam bo Zmago razložil!

  • Koper_nik

   Po takšni ceni prodaš zemljo enkrat v življenju!

 • Andrej

  Kdaj bodo tega prevaranta vendarle postavili pred sodišče in mu sodili za storjeno škodo v mestu
  Ljubljani in njeni okolici , tisti do koder sežejo njegove lovke ! Hribovc kje pa so podporniki kmetov in
  oseb , ki jih je oškodoval v obdobju svoje oblasti in njegovih rdečih prijateljev !

 • Koper_nik

  Če bo Janko gradil,ali za Bežigradom bežal je v volji nas,najdražjih!

 • Koper_nik

  Vidiš!Se zmotiš že ko Sveto pismo bereš!Janko je povprečno pameten,a velik poštenjak!In to ga bo gor držalo še mnogo let!Vse razumejo le redki!

  • Koper_nik

   Zakaj povprečno?Zato ker Nikola Tesla je reven umrl!

 • Koper_nik

  Ko vas jebe!Nekaj vas pustimo,ostali greste z nami!https://www.youtube.com/watch?v=BWf-eARnf6U

  • Koper_nik

   Vera je vse!Še več kot življenje!

   • Koper_nik

    Če kateri misli da bo spizdil,je nor!Mu ne dovolimo!

    • Koper_nik

     Kdo si?Je rekel Gospodu!Le eden izmed nas,je rekel gospod!

     • Koper_nik

      In 1000 let tišine!

  • Koper_nik

   Tudi veliki so ponižni,ko gre zares!

 • Koper_nik

  Svinje male so poklane!Veliki se skrivajo!Da dolgovezijo!

  • Koper_nik

   Papez je imel dva sina!En se je obesil,drugi je pa pri nas!

 • Koper_nik

  Je vseeno živ ali mrtev!Ko se Clint pogovarja s seboj!

 • Koper_nik

  Mali bi lahko spizdil!Kam?Povej meni,da še jaz razumem!Nešportna osebna napaka!

  • Koper_nik

   Dobro!Nismo jezni,ker traja že 30 let!

 • Koper_nik

  Janko se bo kanala spomnil,ko bo na Sveti gori umrl!Pa še res je!

  • Koper_nik

   Naftaši nas malo jebejo!

 • Koper_nik

  Kako vem?Janko varčuje,tako vem!Pizdeki,nebeški od Boga poslani!

 • Koper_nik

  Klavnica bo za Novo leto!Spizdil ne bo nihče!

  • Koper_nik

   Potrebno je smet is avtomata uzet!Da vsi ne obstanemo!

   • Koper_nik

    Enga ja!Kot mali purana1

    • Koper_nik

     Ena na ena!NI tega danes!

     • Koper_nik

      Saj jih pustimo!Samo naravni izbor je izziv!

 • xtc

  Ne bo šlo treba izkazati interes-seveda ,če je vodovarstveno območje,jih MOL ne more razlastiti in nato graditi kanalizacije-gre za pravni lapsus.

  • Koper_nik

   Prišel 100 let za mano in bi mi zeljo uzel”!

   • Koper_nik

    hLADEN KOT tUŠ!

 • cosmosjasnovidec

  Hahahaha pa saj to ni res.
  Lastniki pa nič.Če bi se to dogajalo meni,da mu jebe pas čefutarsko copatarsko mater prisežem pri samem bogu,da bi ga šel ubil na licu mesta pa ga lahko ščiti vsa policija Slovenije.
  Meni bo neka čefutarska nesnaga jemala zemljo stran hahahaha ta se ni in se ne bo rodil.
  To kar izvaja ta čefutarska copatarska svinja v Sloveniji niti v sanjah več ni mogoče verjeti nihče mu pa ne stopi na rep niti zaradi kriminalov,niti posilstev,švercanja droge,muslimanske golazni skratka ni kriminalne zadeve z katero se ne ukvarja.
  ——————————————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ——————————————————————————————————————————–

  • Koper_nik

   Zmago ne jebi!

 • Koper_nik

  nAROD NI GLUP!sAMO NE VE KAM!mI POT KAŽEMO!nI NAJLAŽJA ,JE PA EDINA IN VARNA!

  • Koper_nik

   nAM SPIZDIT NI MOŽNO!

   • Koper_nik

    rES!vERJETNO RES!

    • Koper_nik

     Ne spat!Bodi z nami!

 • Nata

  Ta je pa lovska, no ???
  Ali lahko kar tako, tebi nič, meni nič, župan razlastnini nekoga ??
  Na kakšni osnovi ? In kje vendar so okoljski inšpektorji ?
  Ta možakar si res lahko prav vse privošči. Saj ste brali o nekaj njegovih namesih, ali ne ??
  https://outsider.si/kriz-cez-krizanke/
  Pa kaj namerava z Oblikovno šolo v Križankah ??
  https://www.peticija.online/krianke_niso_naprodaj-reevanje_srednje_ole_za_oblikovanje_in_fotografijo_ljubljana

 • Koper_nik

  Jankovič je pravi ded!Verjame da ga ljubimo!In tako bo v naprej!

  • Koper_nik

   Pomoč rabi in mi smo tukaj!Besplatno!

 • Artur

  “Nema boga sem Zokija” tako ga jemljejo Butn zokistanci.Kmalu si bo vse prisvojil z uzurpacijo svoje režimske čefurijadi. Močvirniki začnite s tisto puntarsko morda bo komu kdaj kapnilo, da je treba resno vzeti stvar v svoje roke in ves čefurski fevd z glavnim opankarjem katapultirati v Sereovce.

 • šmentanamuha

  Jah, edn bo moral temu srbskemu voluharju stopiti na vrat. Prav zastrašujoče je,kakšno moč dobiva.

 • Novakec1

  Zakaj pa je sploh treba vleč cevi kanalizacije iz severa lublane bulane- Medvod-na vzhod- Zalog? A mjo tam premalo dreka?

 • sloustava

  Kolikor poznam kmete iz teh vasi, od Stozic do Klec, so volili Jankovica. Slik- slak! In ja, Bezigrad je najbolj rdeci del Ljubljane. Butci od volivcev, slik-slak, ker boste zrli travo, Jankovic in sinova pa jastoge in se nacejali s sampanjcem! Slik-slak, butci!

 • Nata