fbpx

Janković ni župan vseh meščanov, predvsem katolikov – ob islamskih praznikih je veliko bolj “svetovljanski”

Župan Ljubljane Zoran Janković. (Foto: STA)

Vsem pripadnikom muslimanske veroizpovedi voščim Bajram Šerif Mubarem Olsun” je ljubljanski župan Zoran Janković leta 2013 na Facebooku voščil pripadnikom islamske veroizpovedi. Kot smo že včeraj poročali, so katoliki zaman čakali njegovo voščilo za Božič. Dobili so le novoletno čestitko.

Zoran Janković, župan MOL, je tudi to leto postregel z ateistično čestitko meščanom Ljubljane. Čestital jim je novo leto, ob Božič, še vedno največji praznik večine Slovencev, pa se niti obregnil ni. Kot bi Slovenija ne bila tradicionalno katoliška, kot bi Ljubljana ne bila tradicionalno katoliška, kot bi večina Ljubljančanov ne še vedno štela med krščene v katoliško vero.

Toda župan Janković je bolj “svetovljanski”, ko gre za druga verstva. Ugotovili smo namreč, da je pripadnikom islamske veroizpovedi voščil ob Bajramu. Na svojem Facebook profilu je vsem muslimanom voščil 8. avgusta 2013. Afiniteto do njih je Janković kazal tudi z izgradnjo džamije ter poimenovanjem džamijske ulice, čeprav so bili v ozadju tudi interesi, predvsem milijoni iz bližnjega vzhoda.

Tako pa izgleda voščilo župana Jankovića meščanom Ljubljane, med katerimi ni zajetih katolikov – večine Slovencev. Voščilo za Božič bi namreč pričakovali od vsakega politika oziroma župana, ki je župan vseh meščanov.

Image

Sara Kovač