Jankoviću bi sodila kar ista sodnica, ki je izločila dokaze o spolnem izsiljevanju “farmacevtke”!

Foto: STA

Kot so razkrili sodelavci oddaje Tarča na Twitterju, se sojenje Jankoviću in bandi v zadevi domnevno fiktivnega najema parkirišč v Stožicah, ki je omogočilo Grepu pridobitev 50-milijonskega kredita pri državni NLB, še kar ne bo začelo. Tožilstvo namreč zahteva premik sojenja v drug kraj, o čemer bo odločalo Vrhovno sodišče. Da se je zadeva sprevrgla v še eno sodno farso je bilo jasno že, ko je bil primer najprej dodeljen sodnici Mojci Kocjančič, nato ga je predsednik Okrožnega sodišča Marjan Pogačnik predodelil Špeli Koleta, po zahtevi za izločitev s strani odvetnika Uroša Ogrina, Borisa Grobelnika in ugotovitvi nepravilnosti, pa je bil primer dodeljen nazaj Kocjančičevi. Gre za nekdanjo ženo Aleša Zalarja, ki je znana še iz primera farmacevtka, ko je odločila o izločitvi dokazov proti Jankoviću.

Kot so razkrili na profilu oddaje Tarča TV Slovenija na družbenem omrežju Twitter, naj se po zadnjih informacijah v torek ne bi začelo sojenje zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića v zadevi glede sporne pogodbe v višini 1,8 milijona evrov glede domnevno fiktivnega najema parkirišč v Stožicah. S to potezo je Grep postal kreditno sposobno podjetje in je pri državni Novi ljubljanski banki leta 2010 lahko najel več kot 50 milijonov evrov kredita. Občina pa je s tem prišla do 9,4-milijonskega sofinanciranja iz slovenskega proračuna in evropskih sredstev.

Tožilstvo naj bi zahtevalo premik sojenja v drug kraj
Tožilstvo naj bi predlagalo premik sojenja v drug kraj, glede tega pa bo odločalo Vrhovno sodišče. Kot so še navedli na Twitterju, naj bi bila tudi v tej zadevi določena ista sodnica, kot v primeru farmacevtka, ki je padel.

Že mesece je jasno, da gre le še za eno sodno farso več
Kot so oktobra pisali pri Reporterju, gre še za eno sodno farso, saj je Specializirano državno tožilstvo zoper Jankovića in bando obtožnico vložilo že 18. maja lani, pravnomočna je postala septembra lani. K zamudam je pripomoglo tudi to, da je predsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani Marjan Pogačnik primer sprva dodelil sodnici Mojci Kocjančič – znani iz afere farmacevtka, nato ga je predodelil Špeli Koleta z izgovorom, da naj bi želel enakomerno delovno obremenjenost sodnikov. Kot smo pisali na Nova24TV, je odvetnik obtoženega Uroša Ogrina, Boris Grobelnik na predobravnavnem naroku decembra na ljubljanskem okrožnem sodišču o zahtevi za izločitev sodnice dejal, da gre za ustavno pravico do naravnega sodnika, saj naj bi bil spis Koleti predodeljen brez upravičenih razlogov. Decembra lani so tako po ugotovitvi nepravilnosti primer znova vrnili v odločanje Kocjančičevi.

Foto: STA

Sodnica Mojca Kocjančič, ki je izločila dokaze v zadevi farmacevtka, je nekdanja žena Aleša Zalarja
Pri tem velja poudariti, da je Kocijančičeva, ki je odločila o izločitvi dokazov v primeru farmacevtka, nekdanja žena nekdanjega pravosodnega ministra Aleša Zalarja, ki danes skupaj s Katarino Kresal vodi Evropski center za reševanje sporov ECDR. Tožilka Blanka Žgajnar je sicer v tem primeru zamudila dvoletni rok za vložitev zahteve za sodno preiskavo, Kocjančičeva pa je zato zahtevala izločitev vseh dokazov, pridobljenih s prisluhi policije Jankoviću. Ti so med drugim dokazovali, kako je Janković izkoristil stisko mlade mamice, ki ji je grozila izguba strehe nad glavo in je v zameno za službo v družbi Lekarna Ljubljana od nje zahteval spolne odnose. Vlada je sicer takrat navedla, da velja izpostaviti, da je uničenje gradiva nujno le v primeru, če državni tožilec poda izjavo, da ne bo začel kazenskega pregona, če pa že izvaja različne procesne aktivnosti, ki so usmerjene v pregon storilca kaznivega dejanja, je jasno, da ima namen s pregonom nadaljevati, zato ni razlogov za uničenje dokazov.

Propadli kompleks Stožice (Foto: Nova24TV)

Poleg Jankovića tožilstvo preganja
Kot smo na Nova24TV že pisali, poleg Jankovića tožilstvo preganja še nekdanjega direktorja Zavoda Tivoli Romana Jakiča, nekdanjega direktorja Grep, Uroša Ogrina in Zlatka Srako prav tako iz podjetja Gradis-Energoplan (Grep), ki je gradilo Stožice, ter nekdanjega direktorja javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice Sama Lozeja. Preganjajo še vodjo občinskega oddelka za šport Marka Kolenca, direktorja projekta gradnje Športnega parka Stožice Andreja Lavriča ter nekdanja gradbena nadzornika pri družbi DCC svetovanje in inženiring Boruta Skubica in Milana Črepinška iz družbe MCM inženiring, ki je izvajala gradbeni nadzor. Ugovore na obtožnico je sicer vložilo vseh devet, vendar je zunajobravnavni senat Okrožnega sodišča v Ljubljani ugovore zavrnil kot neutemeljene.

Rok Krajnc

 • šmentanamuha

  Zakaj takšno presenečenje?

  • samotoje

   Imaš prav. Kdor se čudi, je neveden.

 • šmentanamuha

  Janković je samo posledica, sistema, ki ga Pernar pojasni v nulo:
  Govor IVANA PERNARA koji jos niste culi ni na jednoj televiziji

  https://www.youtube.com/watch?v=3ocoqDgrmoc

 • Slovenec

  Spet vse dogovorjeno.

 • Antonius

  Tarče so vsi, ki jih je župankovič okoli prinesel. Namesto njega jih strelja slovensko krivosodje.

  • pupa

   Nekaj pa mi le ni jasno. Vem da imamo v Sloveniji DRUŽINSKE ZDRAVNIKE nisem pa vedela, da imamo v Sloveniji tudi DRUŽINSKE SODNIKE-CE.

   • Antonius

    Seveda imamo! Pravni faks je tako rekoč njihova družinska zapuščina in dediščina.
    Otroci hodijo po stopinjah staršev, starši so hodili po znanje pa k Bavconu na pravniški faks. In potem se takole spletejo družinska prijateljstva, ki segajo od Ustavnega sodišča navzdol do prvostopenjskih sodišč.

 • karpelec

  Joj Butalcii,ampak tokrat so Butalci na sodišču, ki se igrajo igrice, zoki se pa spet šopiri in piha z vso burjo proti SDS.

 • bubamara

  Predstava za javnost. Ga ni sodnika, ki bi obsodil gangsterja.

  • VERZIFIKATOR

   Gangsterjem ne sodijo sodniki,
   mar o tem vas niso podučili,
   gangsterji med sabo postorili
   bodo, da umanjka kdo v tej kliki.

  • Steiermark

   Ja, pa je! In sicer “oni” – Vrhovni sodnik – Bog!

 • VERZIFIKATOR

  Goran Tankovič

  ISTO ZDRAVILO

  Spet v lekarno po zdravilo isto
  Goran je odšel, previdno trkal,
  ga na dušek vsega je posrkal,
  za zdravilo gre, saj veste, tisto.

  Zanj zahtevali so izločitev,
  pa tako se leka je navadil,
  da lekarno v hipu bi ovadil,
  če odrekla to bi mu storitev.

  Ista je lekarnarica znova
  tista Goranu ki tu pomaga,
  preden pacient povsem omaga,
  istega zdravila je osnova.

  Spet v lekarno, krog je tu začaran,
  ista farmacevtka in zdravilo,
  po obeh se mu je prav tožilo,
  čutil Goran se je bil prevaran.

  Zdaj nekoliko se je oddahnil,
  da tožiti mu ne bo potrebno,
  uredi zadeva se zasebno,
  preden scela bo po tleh omahnil.

  Goran gre v lekarno naspidiran,
  da od iste dozo isto vzame,
  zasvojenec žal še ne dojame,
  da končal bo revež predoziran.

 • Andrej

  Neverjetno, same ženske sodnice se zbirajo okoli Zokija. Kot da bi tudi one rade bile “farmacevtke”.

  • Skrajno Desni

   Ženske sodnice so bile že pred farmacevtko Zokijove, zato pa so izidi sodb takšni.

  • pajot

   Najbrž tudi so.
   naš Zoki nekej ma,kenede?

   • Steiermark

    “Kaj ima zoki” se bo pravgotovo kmalu izkazalo! Vendar pa mu tam nebodo pomagali milioni, ne vkradeni, ne “izposojeni”…..

  • Nata

   Vse za denar ?? Saj drugo ne more biti, no !!

 • Olga101

  Zdaj bo treba namesto Jankovića zapret sodnike, ki mu “sodijo”! Sramota!

  • lokec

   Zoki je verjetno res pomočnik pri bogu, da mu vse uspeva. Če ne moraš parirati Zokitu je najbolje biti tiho.

   • Steiermark

    Dvomim!

 • PLavi-mil

  Ja itak, dogovorjeno, tožilka pa spet zavlačuje, pa naj še kdo reče, da je to pravosodje, malo morgen , ima Mahnič kar prav, mafijsko krivosodje.

 • Vlado77

  Sprega sodišče Janković odlično deluje. Zadeva se bo spet končala s Jankovičem nasmehom v kamere. Ni kaj mafijska država se ponovno dokazuje za prvorazredne.

 • Nata

  + + + Hja ? Ziher je pa le – ziher !

 • fiat lux

  Kako, na kakšen način pa je Jankovič spolno izsiljeval farmacevtko?

  • samotoje

   Ata in mamo vprašaj.

 • Celcar Mojca

  Ogabnosti ni konca!!! Kaj še Janković sploh dela v politiki!!!

 • xtc

  Če kdo misli,da gre za naključja in sodni vrstni red-se hudo moti.

  • samotoje

   Ne verjamem, da kdo tako misli.

 • Slovenec 33

  Jasno, saj je na sodišče že prispela smernica, da se ga oprosti in tu ni ugovora

 • Nora24tv Cenzura

  Jankovića bodo vedno zagovarjali tudi tisti, ki ga ne marajo z razlogom, ker ga preganja lopovska banda, ki si želi posle prek MOL.