Jankovića vodita edino revanšizem in strah pred izgubo sodne imunitete: “Naredil bom vse, da Janša volitev ne bo dobil.” – Janša mu odgovarja: Ne upaš si!

Foto: YouTube. Zoran Janković.

Zoran Jankovič je pripravil novinarsko konferenco, kjer je povedal, da ga zadnje čase vsi sprašujejo, ali se bo udeležil junijskih državnozborskih volitev. Če se bo volitev udeležil ali ne, pa ima le en cilj: preprečiti zmago Janezu Janši. Slednji se je na njegove besede že odzval na socialnem omrežju Twitter in zapisal: “Zoran Janković bo naredil vse, da ne bo šel na volitve 2018, ker si ne upa. Pred 4 leti je dobil 2,97%. Celo Alenka Bratušek ga je premagala.”

“Ko gledam napovedi anket in ko gledam, kaj se dogaja na soočenjih, sem prišel do zaključka, da vse kaže na zmago Janeza Janše. In to je glavni motiv, da bom naredil vse to, kar je možno, da Janez Janša ne bo dobil,” je povedal predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković.

“Ne sme se dovolit’, da je Janša zmagovalec”
Janković očitno ne more oprostiti Janši, da je prodal Mercator, s čimer so se tajkunski podvigi Jankovića v tem podjetju končali. Prav tako Jankovića boli, da je Janša občini Ljubljana vzel tretjino proračuna, ki ga je smiselno razdelil med preostale občine, da ne bi zaostajale za prestolnico. Župan Ljubljane je tako ostal brez dela sredstev, ki bi po vsej verjetnosti poniknila nekje med številnimi na pol dokončanimi projekti. Dodal je, da mu je žal, da ankete napovedujejo zmago Janši, zato se čuti poklicanega, da ukrepa. “Zdi se mi, da moram odreagirati tudi v funkciji župana glavnega mesta, da ne bomo dobili tudi v Sloveniji orbanizacije in da se ne sme dovolit’, da bi bil on zmagovalec.”

Ocenjuje, da bi se lahko na levi opciji dogovorili, da bi prišlo do normalne vlade, zato je že ukrepal in se dobil z dvema levičarskima predsednikoma. “Tudi to povem, da sem o tem govoril tako s Cerarjem kot z Židanom, in je dejstvo, da če tega sodelovanja ne bo, potem pač jaz levice ne bom razbijal.”

Zanimivo je, da se ni pogovarjal z Marjanom Šarcem, češ, “jaz nikogar ne prosim za noben pogovor”. Dodal je še, da se bo na vsak način vključil v volitve. Na kakšen način in kako močno, pa bo razkril po 3. maju. Zatrjuje, da ga delo v parlamentu ne zanima. Pričakovano pa je zaključil v svojem stilu: “Računam na borke in borce, jaz sem se podpisal pod dopis rdeče zvezde in pel bom tudi Hej, brigade! In predvsem, ne pozabit’, da ne bi jaz pozabil računat’ tudi na svoje trenirkarje.”

M. S.