fbpx

Jankovićev mestni svet bo odločal v korist soproga direktorice mestne uprave, da bo lahko gradil dodatnih 18 stanovanj

Foto: STA

Ljubljanski mestni svet bo na današnji seji mestnega sveta odločal o spremembah prostorskega akta za stanovanjsko sosesko ob Regentovi cesti, ki bi vlagatelju, družbi Modra vila, omogočile dokončanje 68 namesto 50 stanovanj. Vlagatelj je soprog v. d. direktorice mestne uprave Urške Otoničar.

Spremembe odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za stanovanjsko sosesko ob Regentovi predvidevajo dvig etaže, s čimer bi lahko investitor zgradil 18 stanovanj več, kot je bilo predvideno doslej.

Primer preiskuje komisija za preprečevanje korupcije
Primer se je znašel tudi pod drobnogledom Komisije za preprečevanje korupcije. Otoničarjeva sicer mestno upravo kot vršilka dolžnosti vodi od oktobra lani, pred tem pa je deset let vodila odsek za finance in proračun, od leta 2010 pa oddelek za finance in računovodstvo, poroča STA.

Direktorica Mestne uprave Urška Otoničar (foto: mestna občina Ljubljana)

Med drugim bodo mestni svetniki na današnji seji obravnavali tudi osnutek odloka o razglasitvi palače Kazina za kulturni spomenik lokalnega pomena. Predlog za razglasitev Kazine za lokalni spomenik so podali konservatorji ljubljanske območne enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Kot izhaja iz predloga, Kazina predstavlja enega redkih ohranjenih primerov tipa večnamenske javne palače, zgrajene v prvi polovici 19. stoletja, z ohranjeno veliko dvorano, katere krasitvena dela so se ohranila do danes.

A.G.