Jankovićeva nepoštena kampanja pred ustavnim sodiščem

Foto: STA

Ustavno sodišče je v obravnavo sprejelo pritožbo Vilija Kovačiča na odločitev upravnega sodišča, ki je zavrnilo njegovo izpodbijanje izida lokalnih volitev v Ljubljani. Če bo ustavno sodišče Kovačiču ugodilo, bo zadeva najverjetneje vrnjena v odločanje upravnemu sodišču. Pravnik Jurij Toplak na podlagi statistike pričakuje, da se bo to zgodilo.

Kovačič se je po ugotovitvi izida lokalnih volitev v Ljubljani, na katerih sta prepričljivo zmagala Zoran Janković in njegova lista, pritožil na sklep občinske volilne komisije. Zavrnil ga je ljubljanski mestni svet, pozneje pa tudi upravno sodišče, zato se je obrnil še na ustavno sodišče.

Kot je razvidno iz sklepa ustavnega sodišča, s katerim je z osmimi glasovi proti enemu njegovo pritožbo sprejelo v absolutno prednostno obravnavo, je upravno sodišče sicer ugotovilo kršitve, a presodilo, da te niso tako velike, da bi vplivale na volilni izid. Kovačič meni drugače, hkrati pa meni, da bi moralo upravno sodišče izvesti javno obravnavo, ki je ni. Zaradi teh argumentov pozitivno rešitev na ustavnem sodišču pričakuje tudi avtor ustavne pritožbe, pravnik Jurij Toplak.

Upravno sodišče je zavrnilo vse Kovačičeve očitke, razen delno očitka o nedovoljeni porabi proračunskih sredstev za volilno kampanjo. Kovačič je namreč v pritožbah izpostavljal, da “obstajajo številni in javno znani dokazi, da je glasilo Ljubljana enobarvno, propagandno glasilo župana”. Omenil je izdaje tega glasila z dne 7. 9. 2018, dne 7. 10. 2018 in dne 7. 11. 2018, češ da so v njih obsežne promocije župana in njegove liste, a niti kančka sledu o stališčih drugih kandidatov, pa tudi, da je objavljen promocijski intervju s podžupanom in županom.

Ustavni pravnik Jurij Toplak (foto: STA)

Upravno sodišče je ugotovilo, da zakon o volilni in referendumski kampanji prepoveduje financiranje kampanje s proračunskimi sredstvi. Pri pregledu besedil iz glasila je kot volilno propagando štelo odgovor župana na tri od petih vprašanj, ki jih je ta podal v intervjuju v oktobrski številki tega glasila (volilna kampanja se je sicer uradno začela 19. oktobra, torej 12 dni po izidu številke op. a.). Obenem pa je presodilo, da ugotovljena nepravilnost – upoštevaje volilne izide (županova lista je prejela 23 mandatov, druga najbolje uvrščena 10, pritožnikova lista pa 0) – ni takšna, da bi lahko vplivala na volilni izid.

Kovačič pa meni, da je bila ugotovljena kršitev pomembna, saj bi županova lista v primeru, če bi osvojila le nekaj manj – po Toplakovih besedah okoli 150 – glasov, prejela 22 (namesto 23) od 45 sedežev v mestnem svetu in s tem ne bi imela več večine v mestnem svetu.

Kršitev volilne kampanje vpliva na rezultat volitev
Toplak, ki je spisal ustavno pritožbo za Kovačiča, je za STA pojasnil, da na ustavnem sodišču pričakuje ugoden razplet, razlog za njegov optimizem pa je statistika. Ta namreč kaže, da ustavno sodišče od okoli 1500 zadev sprejme v obravnavo le majhen del, od teh pa je pritožniku ugodeno v 60 odstotkih. Če bo ustavno sodišče ugodilo Kovačiču, pa to ne pomeni razveljavitve volitev v Ljubljani, ampak zgolj vrnitev postopka na upravno sodišče, pojasnjuje Toplak.

Pričakuje pa, da bi upravno sodišče moralo v ponovljenem postopku izvesti javno obravnavo. Obenem opozarja na odločbo ustavnega sodišča ob presoji referenduma o drugem tiru, ki postavlja standard, da bi kršitev lahko vplivala na izid volitev, ko je nek sporni reklamni material dosegel več volivcev, kot pa znaša razlika med glasovi, ki so jih prejeli izvoljeni in neizvoljeni kandidati. Ker je glasilo Ljubljana brezplačnik, ki pride v vsako gospodinjstvo, je šteti, da je doseglo veliko število volivcev.

Upravno sodišče lahko po Toplakovih besedah med drugim razveljavi volitve mestnega sveta v celoti, a bi lahko svetniki drugih strank in list to dojeli kot kršitev njihovih pravic. Razveljavitev zgolj mandatov Liste Zorana Jankovića pa je zaradi proporcionalnega volilnega sistema v Ljubljani sama po sebi lahko problematična.

Na Mestni občini Ljubljana zadeve ne želijo komentirati.

Demokracija

 • Franjo Trojner

  Že po odmevni aferi, ko so bili javno objavljeni prisluhi s farmacevtko, ne bi smel več kandidirati za župana. Če pa g. Vili Kovačič uspe s svojo pritožbo glede Jankovićeve nepoštene kampanije pred ustavnim sodiščem, pa ta itak znova ne sme kandidirati za župana.

  • stajerc5

   Moralno- eticno ne bi smel, pri nas bomo pa videli…

   • Franjo Trojner

    Moralo in etiko so komunusti na oblasti dolga desetletja tako grobo posiljevali, zlorabljali, da je njun prvoten pomen na teh naših prostorih že čisto zvodenel. Posledice razvodenele etike in morale za našo družbo in državo pa so naravnost katastrofalne, saj sam vidiš, kdo vse je na oblasti in kaj vse nam počnejo. Tudi z našo USTAVO levičarji na oblasti počno, kot svinja z mehom.

  • macon

   Takrat bi moral biti ekspresno nogiran z magistrata.

 • montyamp

  Demokracija je ureditev , pri kateri dva idiota preglasujeta pametnega .
  Zato smo kjer smo .

 • Skrajno Desni

  Ta Slovenija se ne more znebiti lopovskega lažnivega vodstva na vseh ravneh.

 • garfi

  balkaNIĆ je pošten L-opov in sinova preprodajalca droge
  izjava Budalca v kamero: naj krade, če imamo še mi kaj od tega
  kućanove jugoButale press

 • tramal

  To jankovičevo familijo je treba čimprej nagnat nazaj v džunglo ,med opice ,kamor spadajo.

  • joško

   očitno tramal na tebe narobe deluje
   zapomnisi ko je janša odstavil Jankoviča so sve trgovke jokalle za njim,bil je eden od Človeških dirktorjev merkatorja
   LP
   Joško

   • tramal

    Prvič Janša ni odstavil srbina jankoviča ,temveč mu je preprečil da bi ukradel oz, lastninil merkator.Drugič ,bi bil pa sedaj merkator srbski in bi kupovali srbsko sranje v merkatorju.Joško ,malo bolj po moško prosim.

 • Janez Kepic-Kern

  Bravo, cenjeni gospod Vili Kovačič !
  Vse več pozitivnega dela za izboljšanje stanja v družbi
  se zdi – žal –
  moramo opraviti – neplačani ljudje – za urejevanje – takih opravkov.
  Ministre po novem – ODSTAVLJA – kar AGILNiI NOVINAR – Bojan Požar.
  Gospod
  Vili KOVAČIČ pa ima tudi – veliko zaslug v SPDNI ZADEVI dr. NOVIĆ:
  Saj
  je prav g. Vili K. PRVI JAVNO OPOZARJAL – pred par leti – v okviru ODBORA 2014 !
  Opozarjal je – g. Vili K., da gre verjetno tudi v primeru – zadeve dr. NOVIĆŽza
  podobno ” SKONSTRUIRAN SODNI PROCES – KAKRŠEN JE BIL T.I. PROCES PATRIA”
  čas
  vedno bolj kaže – kako zelo prav – SMO IMELI T.I. “VZTRAJNIKI”
  – PROTESTNIKI PRED VRH. SODIŠČEM- v letih 2014-2017.!
  Zdi se,
  da tudi vsaj nekateri slovenski pravniki – doumevajo, DA INŠTITUCIJE PRAVA v R. Slovniji
  res rabijo
  TEMELJITO PRENOVO in POSODOBITEV -s temelji in
  z novejšimi dognanji t.i. ZAHODNEGA, ZLASTI ZDA PRAVA IN USPEŠNE PRAVNE PRAKSE!
  Podobno
  kot se je iz ZDA vrnil – cenjeni pravnik DDR. K. JAKLIČ –
  naj se iz tujine vrnejo še preostali
  TEMELJITO MEDNARODNO IZŠOLANI IN SPLOŠNO PRIZNANI PRAVNIKI
  – kot je gospa V. TRSTENJAK in ostali !
  Pa se bodo razmere tudi v delvanju INSTITUCIJ PRAVA NAŠE R. Slovenije ?
  Postopoma
  – LE – UREDILO !
  Prispevek nepravnika, a pogumnega in ppokončnega g. Vilija KOVAČIČA
  bo
  PRI TEM POZITIVNEM PREMIKU IIZBOLJŠANJE – ENORMEN ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • xtc

  Samo takole čez prst.
  Res me zanima kako bi vsi ti organi z Upravnim sodiščem vred ravnali ,če bi takole ravnal JJ?
  Nadalje poraba mestnega denarja za zasebno volilno kampanijo -je majhna napaka,ki v bistvu ni pomembna,zelo podobno je zloraba mestnega časopisa.
  Hm?
  V tujini bi takega politrika sesuli do tal,Slovenclji pa ovce.
  Nadalje,čas je da US zadevo razglasi kot nezakonito in Jankovičeve mahinacije označijo kot volilno zlorabo in goljufijo,za kar mu je treba prepovedati udeležbo na vnovičnih volitvah za župana.

  • joško

   Kako to misliš če bi.
   Pa sds in jajo dela vsaj toliko piz…arij,če ne več kot Jankovič,samo z razliko da Jankovič tudi za ljubljančane in Ljubljano poskrbi.
   LP
   Joško

   • xtc

    JeP1
    JJ res dela piz**+ in to veliko Patrija je že ena taka a,ne de nje?
    Zoki res vzorno skrbi za ljubljančane,jim krade denar,draži vse in zgaja kriminal,čas je ,da opico iz Saraocev pošljejo z familijo vred domov.

 • Get Smart

  SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.
  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
  = FORUM 21 = FORUM 21 je MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji, predsednik pa je tovariš Milan KUćAN, ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije, ki so ga uradno preimenovali v LDS.
  DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški LDS i tako dalje do tokija, so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur (KPJ + SKOJ), ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO. POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo). POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO (za svobodno pravno Slovenijo, kot dela edina ČLOVEŠKA stranka v Državnem zboru Republike Slovenije, torej SLOVENSKA Demokratska Stranka ali delajo ZA ZLOČINSKO MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO = LM_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak …) in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO: ali delajo pošteno ali ROPAJO in LAŽEJO kot MURGL JUGOKOMUNJARE. Razumemo?
  Kaj PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogomet krade” … in kar je še bulšitizmov in LAŽI, ki jih je KOMINTERNISTIČNI (v lasti +90 % medijev na svetu) oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji) naselil v oprane glavice OKUPIRANIH ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI »je isti« kot nogometaš (golman) OBLAK? Ne. MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec – zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla nogomet … ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO. Medtem pa OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI, ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo … in DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isti klub”, “vsi igrajo za isto državo” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA, ali pa “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo, rajcajo jih kurbice, kar je v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST. Poštene kurbice so POŠTENE DELAVKE: ti pošteno plačaš, one ti nudijo spolne storitve. Za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERČINA in KURBETIN, ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo vašo kulturo, v zameno pa vam nudijo storitev: “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”, skratka NISO VSI ISTI – osel v Lipici NI LIPIŠKI KONJ, ni LIPICANAC nje.
   ŠARAC ni slovenski premier, je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI FEJKpremier v Sloveniji, je nastopljena pi-ar mekanocurna lutka, ki pred kamerami svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. Vsi KOMINTERNOVCI in njihovi SERBUSI=hlapci so:
   –MURGL-srborvackoJUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji … oz. s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   • Get Smart

    Samo v primeru NEDOKONČANIH »Stožic« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila 220 MILIJONOV € za projekt, ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo 40 milijonov €, in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov, najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL ampak jih je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
    ———
    Za koga dela »socialno ozaveščeno« MURGL JUGOKOMI govno? Kaj odmeva v Stošcah?
    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »zakonodajno telo« (zakonodajalec). DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: lm-Šarac, SOCIALNI Demokrati, DeSUS, Levica, SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

    • joško

     Katero drogo jemlješ sdstramal Očitno mker si zabit kot beton.
     drugo ne veš kot copi paste,tele tvoje bluzenje sem će najmanj 100 x videl mogoče z kakšno spremenjeno besedo
     LP
     Joško

 • Slovenec 33

  Slovenija je okupirana država v kateri vladajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda. Zadnja afera je osvetlila delovanje ene veje te okupatorsko veleizdajalske oblasti.

 • dob

  Toplak, tebi še ni jasno, da se ti ljudje ne gredo Prava, ampak Revolucijo!

 • cosmosjasnovidec

  Ko se omeni kateri izmed tovarišev čefutarskih copatarskih podgan “jankovići” se obenem omeni preprodajalci droge,izmečki,lopovi,goljufi,porivalci farmaceutk skratka največja sluzava golazen itd. kar obstaja.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  Bravo, cenjeni gospod Vili Kovačič !
  Vse več pozitivnega dela za izboljšanje stanja v družbi
  se zdi – žal –
  moramo opraviti – neplačani ljudje – za urejevanje – takih opravkov.
  Ministre po novem – ODSTAVLJA – kar AGILNiI NOVINAR – Bojan Požar.
  Gospod
  Vili KOVAČIČ pa ima tudi – veliko zaslug v SPORNI ZADEVI dr. NOVIĆ:
  Saj
  je prav g. Vili K. PRVI JAVNO OPOZARJAL – pred par leti – v okviru ODBORA 2014 !
  Opozarjal je – g. Vili K., da gre verjetno tudi v primeru – zadeve dr. NOVIĆ za
  podobno ” SKONSTRUIRAN SODNI PROCES – KAKRŠEN JE BIL T.I. PROCES PATRIA” !
  Čas,
  KI MINEVA
  tudi – se zdi – vedno bolj kaže – kako zelo prav – SMO IMELI T.I. “VZTRAJNIKI”
  – PROTESTNIKI PRED VRH. SODIŠČEM- v letih 2014-2017.!
  Zdi se,
  da tudi vsaj nekateri slovenski pravniki – doumevajo, DA INŠTITUCIJE PRAVA v R. Slovniji
  res rabijo
  TEMELJITO PRENOVO in POSODOBITEV -s temelji in
  z novejšimi dognanji t.i. ZAHODNEGA, ZLASTI
  ZDA PRAVA IN DOKAZANO, PREVERJENO – USPEŠNE PRAVNE PRAKSE, PRAVNIH METOD IN SODOBNIH TEHNIK – PRAVNEGA DELA.
  Podobno
  kot se je iz ZDA vrnil – cenjeni pravnik DDR. K. JAKLIČ –
  naj se iz tujine vrnejo še preostali
  TEMELJITO MEDNARODNO IZŠOLANI IN SPLOŠNO PRIZNANI PRAVNIKI
  – kot je gospa V. TRSTENJAK in ostali !
  Pa se bodo razmere tudi v delvanju INSTITUCIJ PRAVA NAŠE R. Slovenije ?
  Postopoma
  – LE – UREDILE !
  Prispevek nepravnika, a pogumnega in ppokončnega g. Vilija KOVAČIČA
  bo
  PRI TEM POZITIVNEM PREMIKU IIZBOLJŠANJE – ENORMEN ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   ŠE 1X
   O
   POKOMUNISTIČNIH – “FAŠISTIH”
   ZA
   EX KP, ZL POKOMUNISTE JE VSAKDO ,
   KI POKOMUNSTOV – NE MARA
   “FAŠIST” Se zdi.
   ŠALA.

   “VSEPOVSOD SAMI – FAŠISTI”

   EX “ZL, zdaj LEVICA” poslanec LUKA MESEC
   – čaka na zeleno luč
   na semaforju v bližini – PARLAMENTA R. Slovenije.

   ZRAVEN LUKE MESCA ENAKO ČAKA – MLADA MAMICA, KI DRŽI ZA ROKO
   CCA 4 LETNEGA SINČKA.
   LUKA M. prijazno pogleda malega fantka v oči
   in se mu nasmehne.
   4 letni fantiček, ki ne mara, da ga kdo razen mamice – gleda
   – pa Luko MESCA – SAMO NEPRIJAZNO POGLEDA,
   – SE MU SPAČI
   – IN Luki MESCU – POKAŽE – J E Z I K !
   Luka MESEC
   – UŽALJENO REČE – SAM SEBI:
   ” TAKO
   MAJHEN JE ŠE – PA JE ŽE – ” F A Š I S T” !
   L..R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE
   “VSEPOVSOD SAMI FAŠISTI”RILEPIM.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TUKAJ.
  Najbolj
  pomembno
  se mi zdi,
  da – SE STROKOVNO VESTNEMU IN POKONČNEMU G. SODNIKU – Z. RADONJIĆU
  NUDI
  DOVOLJ
  OPORE IN POMOČI – OD VSEPOVSOD,
  DA
  NE OSTANE – SAM !
  IN
  DA GA V RAZNE NEČEDNOSTI VPLETENI – SODNI PRAVNIKI IN OSTALI VPLETENI !
  NE
  BODO – SAMEGA IN BREZ OPORE – “ZMLELI !
  Jaz sem penzionist brez vpogleda
  in vpliva – na sodna dogajanja !
  Samo močno odobravam – NAČIN DELA G. SODNIKA Z. RADONJIČA.
  HVALA
  MU ZA NJEGOV POGUMEN NASTOP.
  ODPOR DP NEKOREKTNOSTI – V SODSTVU ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA