Janša na pogovoru s Pahorjem: “Skušali bomo sestaviti koalicijo za Slovenijo, ne koalicije proti Marjanu Šarcu, Dejanu Židanu ali Miru Cerarju”

Foto: STA

Predsednik republike Borut Pahor je tudi po srečanju s predsednikom SDS Janezom Janšo napovedal, da mu bo kot predsedniku zmagovalne stranke na nedeljskih volitvah poveril mandat za sestavo vlade. Če bi se izkazalo, da obstaja kakšna druga večina, pa Janša ne bo sprejel mandata, sta se dogovorila. “Skušali bomo sestaviti koalicijo za Slovenijo, ne koalicije proti Marjanu Šarcu, Dejanu Židanu ali Miru Cerarju,” je poudaril Janša in pojasnil, da bodo osnova za sestavo te koalicije programski odgovori na izzive, za katere mislijo, da so v tem trenutku pred Slovenijo.

Pahor je pojasnil, da sta se z Janšo danes sestala neuradno. Po tej poti ga je obvestil, da mu namerava poveriti mandat. “Naj povem zelo jasno: ne zavzemam se za nobeno koalicijo posebej, razen da se zavzemam za to, da bi uspelo mandatarju, ki mu bom poveril mandat,” je dejal.

Po predsednikovi oceni bi bilo najbolje, če zmagovalcu volitev uspe tudi sestaviti vlado. “Seveda vlado lahko sestavi tudi kdo drug, a iz izkušenj vemo, da je to druga najboljša možnost,” je dodal. Kot je pojasnil, si želi, da bi bila Slovenija politično stabilna in zato upa, da bo postopek oblikovanja nove slovenske vlade potekal čim bolj gladko. Po podelitvi mandata pa se kot predsednik republike v ta postopek ne bo vtikal, je dejal.

Pri tem je stranke in njihove voditelje pozval, naj ne glede na politične razlike ali prav zaradi teh razlik ta postopek poteka v duhu dialoga. Tako jih prosi, da se pogovarjajo, da se vključujejo, in ne izključujejo. “Prosim za pogovor med vami, ne nujno za dogovor, odločitev o vstopu je seveda vaša odločitev,” je dejal. Je pa predsednik na novinarsko vprašanje pojasnil, da če bi se izkazalo, da neka druga večina, mimo Janše in SDS, izkazuje sposobnost, da oblikuje vlado, se bo Janša znova oglasil pri njem in ne bo sprejel mandatarstva, poroča STA. To je Janša tudi potrdil.

Foto: STA

Koalicija za Slovenijo, in ne za izključevanje
Janša se je predsedniku zahvalil za konstruktiven neformalen pogovor in tudi za poziv k sodelovanju. Kot je dejal, so v SDS z rezultati volitev zadovoljni, res pa je, da je tokrat v DZ prišlo devet strank. “Imamo situacijo, ki je posledica našega izkrivljenega proporcionalnega volilnega sistema,” je med drugim poudaril. Takšna situacija pa narekuje pristop, pri katerem so k oblikovanju vladne koalicije povabljene vse stranke, je dodal.

In tako bo tudi ravnal, če mu bo tudi formalno podeljen mandat za sestavo vlade. Vsi bodo dobili vabilo z nekaterimi programskimi izhodišči, je napovedal. “Skušali bomo sestaviti koalicijo za Slovenijo, ne koalicije proti Marjanu Šarcu, Dejanu Židanu ali Miru Cerarju,” je poudaril in pojasnil, da bodo osnova za sestavo te koalicije programski odgovori na izzive, za katere mislijo, da so v tem trenutku pred Slovenijo.

“Vem, da boste najprej vprašali, kdo je koga klical in ali pogovori že potekajo,” je v izjavi za medije nadaljeval Janez Janša in dodal, da formalni pogovori ne potekajo, saj za to ne obstajajo formalne možnosti. “Najprej se mora konstituirati Državni zbor, to se zgodi potem, ko je potrjenih najmanj polovica  mandatov, predvidoma bo to  22. ali 23. junija, ko se iztečejo roki in po tistem, če bo volja predsednika takšna kot je bila danes izražena, bodo stekli formalni pogovori,” je dejal Janša in dodal, da so vsi pogovori do takrat neformalni. “Tudi ti potekajo, a o njih ne bomo javno razpravljali, ker najslabše, kar se lahko državi zgodi je, da se koalicije sestavljajo pred kamerami, ker potem v ospredju niso programska izhodišča in vsebina, ampak všečnost in kampanja za naslednje volitve,” je poudaril predsednik SDS ter izpostavil, da se prav temu v SDS želimo izogniti “in na tej točki prosimo za razumevanje.”

Politična elita se more poenotiti za spremembo volilnega sistema
Na vprašanje novinarke o tem, kakšno vlado si želi Janez Janša in ali si želi spremembe volilnega sistema ter tudi, kako komentira dejstvo, da je na levi sredini  že kar precej dogajanj in sestankov, torej da nekdo drug skuša prevzeti vajeti, je predsednik stranke odvrnil, da njihove želje po sestavi vlade jasne, in sicer si želijo koalicijo, ki bo delala za Slovenijo, ki se ne bo ukvarjala z obrobnimi stvarmi, ampak z bistvom. “Sprememba volilnega sistema ne bo prioriteta prihodnje vlade, ker tega vlada tudi ne more doseči, potrebna je sprememba ustave in dvotretjinska večina, obeta se tudi sodba ustavnega sodišča na to temo, in to je naloga ne vlade, ampak političnega razreda,” je bil konkreten Janez Janša, ki je tudi prepričan, da je obveza parlamentarnih strank, ki so sedaj v Državnem zboru, da volivcem pojasnijo, da demokracija v Sloveniji vseeno deluje. “Sedaj ljudje vidijo, da so v Državni zbor izvoljeni tisti, ki so dobili nekaj sto glasov, niso pa izvoljeni tisti, ki so dobili nekaj tisoč glasov. Če se politična elita ne bo poenotila in naredila spremembe, da bodo volivci dejansko imeli možnost neposrednega odločanja o tem, kdo jih bo zastopal, lahko, ne glede na to, kakšni  bodo rezultati prihodnjih vlad, pričakujemo še nižjo volilno udeležbo. Kajti zakaj bi šel nekdo na volitve, če vidi, da potem neka aritmetika, ki se je niti ne razume, odloči, kdo bo v Državnem zboru,” je volilni sistem komentiral Janez Janša.

Na vprašanje o tem, kaj se bo zgodilo, če se na levi sredini oblikuje koalicija, je predsednik Slovenske demokratske stranke dejal, da če nekdo zbere večino, v obliki programskih pogajanj ali česarkoli drugega in predloži kandidata, potem nima smisla zavlačevati same procedure, saj se s tem nič ne dobi. Tudi to se je že zgodilo v sosednjih in drugih državah in videli smo tudi, koliko časa so takšne vlade trajale. “Sam pa bom z največjim zanimanjem prebral program, ki bo pod tisto ime podpisano,” je dejal.

Na vprašanje o tem, da je bilo v kampanji veliko izključevanja Slovenske demokratske stranke in tega, če pride do možnosti, da bi stranke sodelovali s SDS, a ne z Janezom Janšo in ali bi bil predsednik stranke pripravljen prepustiti mesto mandatarja komu drugemu, pa je Janez Janša odvrnil, da je Slovenska demokratska stranka tista stranka, ki obstaja nekaj desetletij. “Je edina stranka, ki ima več kot  20% podpore in ki obstaja več kot en mandat. V vrstah naše stranke so kolegice in kolegi, ki bodo v prihodnjih desetletjih vodili slovensko vlado in torej sam nisem edina opcija,” je še povedal Janez Janša.

C. Š.

 • Kapitalist

  Boste videli, kmalu bomo imeli koalicijo in sicer: SDS + NSI + SNS + DESUS + SMC ali AB.

  • bubamara

   Dober vic.

  • FORT WORTH

   Kje ti zivis ?
   V Svici ?
   Tako koalicijo bi naredili samo civilizirani ljudje…
   Imamo pa opravka z zagovorniki revolucije in morilskih revolucionarjev.

   • lokec

    Večina Slovencv je takšnih.

   • Kapitalist

    Upam, da se tako koalicijo naredi, realno gledano

    SDS je zmagovalka volitev
    NSI je zaveznica SDSa in imajo podoben program
    SNS, če bo hotel bit g. Jelinčič minister bodo morali v koalicijo
    DESUS, če bo hotel bit Erjavec minister bodo morali v koalicijo

    • večni srb

     Čim vlačiš Erjavca zraven in zaupaš jelinčičarjem, si meni že pokazal kako si pameten.

     • Kapitalist

      Boljše, kot da prideta zraven Mesec in Cerar.

     • večni srb

      Sploh ni res, saj bosta pridna. Jim vsaj ne bo treba vlačiti s sabo svoje pijače v plastenkah in razkužila v kremi, s katerim se bodo mazali po vsakem stistku roke, Cerar pa itak naredi vse kar se mu reče.

    • FORT WORTH

     To je VEC, kot UTOPIJA za Slovenske razmere.
     Kaksno ministrstvo pa bi ti zaupal Erjavcu ??
     Erjavcu manjkajo se 4 leta do penzije in se mu jebe za vse…

     • lokec

      Minister za DESUS

     • Kapitalist

      Neko ministrstvo, ki ni tako pomebno recimo kulturo, ampak kam potem dat g. Jelinčiča je pa drugo vprašanje.

     • večni srb

      Lahko bi prevezel ministrstvo za globoko državo.

     • FORT WORTH

      Jelincic ni bil nikoli kredibilen clovek.
      Vedno, ko se je od njega pricakovala podpora je potegnil z levaki…

     • Capi

      Jelinčič za obrambnega ministra, kahli pa eno diplomatsko mesto v Moskvi pa se ga znebi za 4leta, hahahaha

     • večni srb

      A ne, taki niso nikoli v penziji, zbor plemenskih starešin varuje predvsem svoje ovaduhe in sodelavce, sicer ne bi nihče več nasedal njihovim uličnim tračem.

     • SIMON ROZIC

      Se mu je že prej “jebalo za vse”, predvsem za
      penzioniste, ki niso nikoli bili njegova opcija…
      Njegova opcija so ruski mužiki in batjuške…
      pa en odprt žep za “uspešne” gospodarstvenike
      alla Riko-Piko…Janez Škrabec&.

   • SIMON ROZIC

    ….Banditen first !!!!!

  • Slovenka

   V normalni državi bi to šlo, pri nas pa je takšna povezava zelo vprašljiva. Če bo res prišlo do nje, bom začela verjeti v čudeže.

 • bubamara

  Pravljica. V državi kjer postaja rdeča zvezda vrednota, besede Za Slovenijo pomenijo izdajo. Janez, pamet v roke in na spreten način prepusti levičarjem poskus sestave vlade. Se bodo itak poklali med sabo, preden se zmenijo kdo je bolj pomemben. Potem bo pa butalcem pocasi kapnilo kdo gre na volitve z dobrimi nameni za čimveč ljudi.

  • garfi

   in nas
   časa ni več in vse je tvegano kar bo naredil

 • večni srb

  Saj sta se že vse zmenila ob spomeniku vsem volkovom in jagenjčkom.

  Prva velika napaka Janše po gladki zmagi, če bi se kaj naučil iz preteklosti, bi ga nagnal ven iz pisarne.

  Pahor je bil zadnji legitimni predsednik komunistov in torej posredno tudi poglavar udbe, če mu to kaj pove.

  • rabbit

   Zadnji je bil Janez Kocjančič.

 • večni srb

  Pahorja je NEPOSREDNO izvolilo več kot 50% volilcev, pri 40% volilni udeležbi, kar pomeni, da ga podpira komaj slaba četrtina slovencev.
  Janša ima še manj neposredne podpore, ker vlači za sabo povprečno stranko, če bi bile danes volitve med obema, bi se zelo peklo koga imajo slovenci raje. V bistvu, po moje sploh ni dileme, Janša je bil izvoljen pravkar, Pahorja so ljudje že pozabili.

  Ali je Janša najbolj priljubljen slovenec ta hip?

  • rabbit

   Med tistimi, ki so kandidirali za poslanca je definitivno dobil je skoraj 7000 glasov 800 več kot Marjan Šarec v dveh volilnih okrajih.

 • dež

  Neverjetno, kakšen vesoljni problem v tej k….. državi je, da PD podeli mandat za sestavo vlade relativnemu zmagovalcu volitev. Ki je zmagal v vseh volilnih enotah, v 85 % volilnih okrajev, s še enkrat večjim številom glasov kot drugo uvrščeni in z večjim številom glasov kot celotna prejšnja koalicija skupaj.

  • večni srb

   Najprej je temeljito razmislil.
   Od kod je pa doma Pahor, nekaj sem slišal, da so prišli iz krajev ob italijanski meji, ne vem edino iz katere strani meje.
   Italija pa ni imela takih problemov, mandatar je postal človek, ki ga ni nihče za to izvolil.

 • zoro

  kar se tiče novih info o novi-stari vladi lahko rečem samo, da so nas ponovno zajebali in v drek namočili tisti, ki so volili levico – to je sramotno in strahopetno ter zahrbtno, kot njihove stranke – vsi ki so proti janši so tudi proti sloveniji in ta nova gnojno – rdeča koalicija je naravnana izključno proti sloveniji in nam slovencem – sedaj nam pa niti bog več ne more pomagati

  • večni srb

   Volilna pravica levičarjev ni privilegij ampak poklicna dolžnost.
   Če bi imeli večjo javno upravo, bi bilo tudi več levičarskih volilcev.

   • SIMON ROZIC

    To je naslednji korak; gospodične in gospodki se bojo
    lepo prešteli in imenitno razporedili po uradih, agencijah,
    bankah in šolah, vsak s svojo brezdelno funkcijo, široko
    zasnovano po širini ritk in dolžini kiklc….mmm, kako se
    bomo lepo imeli; tista dva jurčka na mesec pa tudi
    ni za stran vrečt…malo kokainčka, pa kakšen džoint pa bo!

    Adijo, vidimo se na prvem srečanju v Dražgošah !

 • Novakec1

  Žal nimaš nobenga jokerja več v rokavu. Adijo Slovenstvo in Sloovce.

 • Tweety Bird

  Saj ni problema, Jovan ima v mislih že sestavljeno koalicijo, zdaj samo še voditelje strank prepriča ! In takoj, ko mu bo to uspelo, se začne komemoracija ! Pardon, se začne veselica… Glavno vlogo pa bo imela nova kuhinja … he he …

  • FORT WORTH

   Tunek, ti ne potrebujes niti kuhinje…
   Potrebujes pa apaurine in šmarnico.
   To je tvoja magicna mešanica.
   Zato pa klatiš taksne nesmisle.
   Hehehe

   • Tweety Bird

    Tunek je moj dragi možek…jaz pa sem Tweetika oz. Foglova Julika :)

    • FORT WORTH

     Hehehe
     Ti tunek se razmeš na politiko, kot julika na krivi kurac…

     • Tweety Bird

      Moj Tunek ima lepega luleka…tudi večkrat trdega :)

 • Tweety Bird

  Desničarji po vsem svetu imajo svoje namišljene sovražnike, ki so obenem dežurni krivci za vse desničarske napake. Američani so imeli komuniste, ker pa je komunizem domnevno propadel, so si izmislili teroriste. Ker tudi so bili teroristi premalo dejavni, so si izmislili migrante. Za take provokacije moraš vedno imeti za sabo ljudi, ki jih hujskaš, najbolj prikladni pa so tisti, ki so se v šoli težje učili. Taki vedno nasedejo.

  • dež

   Tule si malo pobrkljal. Pri nas imajo težave z namišljenim sovražnikom levičarji, ki so neprekinjeno na oblasti že od leta 1945. So sicer večino nebodijihtreba iztrebili ali pregnali v Južno Ameriko, zato si nove enostavno izmislijo.

   • Tweety Bird

    Ja, Argentina je bila raj za domobrančke :)

    • komar marko

     za vas je pa raj na deviških otokih s pralnimi stroji. Kapiš!

  • komar marko

   ja pmesečniki ste del problema.Ustavili bomo izvoz, ukinili manjša in srednja podjetja ker nič ne prinašajo in dvignili bomo socialo.kapiš!

  • Olga2345

   Levičarji po vsem svetu sejejo sovraštvo in izključevanje ter ga podtikajo nasprotni strani!

 • rubec

  Koalicija proti Marjanu Šarcu, Dejanu Židanu ali Miru Cerarju sploh ni potrebna. Z njimi je opravila že mati narava.

 • Vera

  Počakajmo , saj bo vse urejeno v pravem času . Je pa res, da je sedaj vse na Janši , da proba sestaviti koalicijo , ki bo imela najmanj 46 poslancev ali več . Lahko pa predlaga koga drugega iz svoje stranke . Šarec je neučakan kot otrok, zato takega premiera ne rabimo ! Janša bi rad, da se združujemo, ne delimo in izključujemo .

  • Tweety Bird

   Se pravi, da bo leva stranka spet reševala Slovenijo. Brez njej očitno ne bo šlo :)

   • komar marko

    ha, ha,ha.Katero ozemlje boste spet prodali in kje boste najeli nov puf, da boste dajali lenuhom, ki jih sovražite vendar vam dajejo glasove.TUMPKo kako je to možno???????????????

    • Tweety Bird

     Janezek si poje:

     Brez levice mi živeti ni,
     srce mi moje to veli,
     v njem ni ne sreče, ne žalosti,
     ni ne gorja ne radosti.

     • komar marko

      jap rdečuhi pa medtem razmišljajo o novem pufu!

 • komar marko

  no na soočenjih so samo rdečuhi delili na naše in vaše in sejali sovraštvo.Kapiš!

  • Tweety Bird

   Janezek pa je bil volk v ovčji koži :)

   • komar marko

    škoda da vamni nalil RESNICE in dejstev. jaz vam bi jih!

 • komar marko

  no novi financ minister bo sam MESEČNIK ali pa luftarica, tako so predlagali šarkotu!

  • Franc Šink

   Slišal sem da jo je luftarka končno obrila

  • lokec

   MESEČNIK bo novi zunanji minister

 • Olga2345

  Odločitev ZA Janšo, je odločitev ZA Slovenijo in njeno varnost!
  Odločitev PROTI Janši, je odločitev za udbomafijsko državo in uvoz divjakov, za parazitiranje davkoplačevalcev!

 • Tweety Bird

  Desnosučni, zakaj niste Gorenaka izvolili??…Pa je tako “lep” :)

  • komar marko

   vidiš, VIKO je rekel da gre v penzijo, nabira pa glasove. Dobiljih je 2500,medtem ko je tvoj modelodletel?

 • Tweety Bird

  Tovariša Janšo je volilo 70.000 manj Slovencev kot na prejšnjih volitvah !?!?…Počasi se skrajni komunizem, v preobleki janšizma, in tovariš Janša poslavljata :)

 • Tweety Bird

  Jovan bo moral kupit še kakšen telefon, ker ta mu noče zazvoniti… Baje je že trikrat klical operaterja in se pritožil čez ponudbo … Ne more dobiti ne Šarca, ne Židana, ne Alenke, ne Cmerota… Meseca ne upa poklicat. Prekprokleti telefon !!!

  • Tweety Bird

   Jovan je na soočenjih razlagal o povolilnem ponedeljku in kako vsi kličejo in fehtajo zmagovalca, da bi šli z njim v vlado. Telefon mu pa že četrti dan ne zvoni. Nekaj je narobe, se vam ne zdi?

   • komar marko

    jap, z vašim VAKUUMOM,ki še naprej deli in seje sovraštvo v demokraciji. Kapiš!

  • lokec

   TI si en kup govejega mesa; predvsem teletine.

  • garfi
 • lokec

  Pozdravljeni Slovenci;

  en kup govejega mesa; predvsem teletine.

 • rubec

  Šarec naj pokaže račun ko je obiskoval hipnotizerja. Da ga je kdo drug lahko prepričal da je lahko župan slovenskega mesta skoraj ne verjamem. No ja mogoče za Kamnik, tam so v glavnem sami retardi doma.

 • Franc Šink

  Najbolj zanimivo v gornjem članku je kako se levičar in desničar mirno pogovarjata.Da ni vmes spet kakšen nateg?

 • Vrhovni sodnik

  Zahvaliti se je treba plačancem ala maček, medo in ostali, te so največ pripomogli k prepričljivi zmagi SDS, le tko naprej, bo na naslednjih volitvah + 50.

  • Dr. Ustavnega prava

   ITAQ, ko narod vidi njihove briljantne komentarje, jim gre na bruhanje.

 • Tweety Bird

  Janez Janša:

  Brez levice mi živeti ni,

  ne morem vlade sestaviti,

  če se to zgodi me žalosti,

  v SDS-u ne bo več radosti.

 • dob

  Tole kar zdajle gledamo je na vrat na nos siljenje v spremembo celotnega sistema. A vi sploh veste kaj vse to potegne za sabo?! A se splača?
  Enkrat sem na TV videl Potratovo (to je že en lep cajt nazaj), ko je razlagala, da so Turki na fuzbalski stadion pripeljali ženske in pa otroke do dvanajst let, medtem ko navijačev zaradi razgrajanja niso pustili gledat tekme.
  Je še rekla, da so bili vsi navdušeni, ker da so prvič bili lepo pozdravljeni tudi člani gostujoče ekipe! In da rezultat na koncu sploh ni bil več pomemben.

  Jaz sem pa včeraj gledal pornič, v katerem nihče ne fuka.

  • FORT WORTH

   Kaj so pa poceli ?
   Smejali so se Potrati ??
   Hehehe

 • Tweety Bird

  Zdaj pa malo premislite kakšne mostove je gradil Janez Janša…Je rušilen in totalno nepovezovalen. Razbil je Demos, odstranil Pučnika in s komerkoli je navidezno sodeloval se ni dobro končalo.Vse svoje stvari pa je potem vedno valil na strice iz ozadja.

  • dež

   In če pride na oblast, se bo spravil tudi na Tweety Bird, ki se seli v Venezuelo.

  • komar marko

   tumpko, raje pojdi na desanko, bo vsaj nekaj časa mir pred norostmi! Kapiš!

  • montyamp

   Kdo je že zaklal Krambergerja,Slivnka,Jamnika,Goluba,……………….?????
   Razkrivamo, kako je osumljeni kriminalist Simon Golub v predalu namerno zadržal zadevo Farrokhzadeh, dan pred zaslišanjem pa padel z lestve in se ubil!
   Kij mu je na glavo padu , potem so pa udbovci lojtro prinesli .

  • komar marko

   jap, 96 leta komentator od rdečuhov jasno pove, kako je Palček SMUK desnici UKRADEL volitve in KUPIL PUCKOTA! kapiŠ!

  • Roman

   Še ena udba!

  • xtc

   Trdne trdne,le levaki se pričkajo kot pos**+ otroci.

  • garfi
 • dob

  dej Pahor, kup’ si ego kocke da bomo meli nekaj časa mir pred tabo

 • mihovil

  To je klasični boomerang. Ni toliko Janša zmagal, kot je BOTER izgubil volitve. Glasov levega bloka je za več kot polovico, a je drobljenje na vedno nove stranke in obraze tokrat priletelo nazaj. Zaupano mu je bilo, da naj jih zmagovito vodi, ali bo sedaj odstopil?

 • UDBA

  Edino, kar Janša lahko naredi za Slovenijo je, da jo finančno in ekonomsko uniči. Po domače povedano, državo bo pahnil v bankrot (poglejte vladavino 04-08).
  PS: Ne rabite skrbeti, ker Janša, ne bo nikoli več vladal Sloveniji :)

  • dež

   Se vidi da v času, ko si se ti šolal. še ni bilo Excelovih tabel in spleta.

   • rabbit

    Udba sploh ne ve kaj je to ekonomija, dobro se pa spozna na polno korito in sedaj se boji, da bo moral sam delati, da bo lahko jedel. Ti povem slej kot prej boš moral začeti delati levičarji ti kmalu ne bodo mogli več pomagati. Ne leti nate dež ampak Udbi ne morem neposredno replicirati nekaj nagaja računalnik.

  • komar marko

   uf, ti si pa res glavca. kandidiraš za ministra za finance v novi vladi rdečuharjev?

  • holzer

   Pa kaj nabijaš.
   Če bi bli levaki tolk sposobni,pol bi pripeljali mandat do rednih volitev,tako ga pa niste.
   Vi kar ponovno sestavite vlado,ampak bomo kmal spet na predčasnih volitvah.
   Samo pol boste levaki gledal parlament od zunaj.

  • rabbit

   Pahor, Golobič in res nedolžna Katarina so nas zadolžili za 20 milijard, pa ti si res nepismen pa matematika ti res ne gre koliko je bilo popravcev.

  • Roman

   Zdej pa nehi pisat neumnosti za 10 let nazaj.Napiši kaj naprimer od 2014-2018!

  • stajerc5

   Dobra slikica! Ko grem v bordel, se mi morajo kurbe vedno nasemiti z rdeco rutico in plavo cepico z zvezdo! Takrat je sele veselje in uzitek popoln, ko jih jebem do nezavesti, pa neka kosta sto kosta!!

  • garfi
  • tohuvabohu

   Ti si pa gotovo Miheljak, ko si tako strašno zabit.

 • Slovenka

  Prav, Janša naj se potrudi, pošlje ponudbo vsem strankam, če bodo odklonili, bodo pač odklonili, sestavili svoj vlado in veliko sreče, narod pa bo na naslednjih volitvah svoje povedal.

  • rabbit

   Koliko misliš bo doba, če Šarec vodi vlado pri tem moraš vedeti, da je migracijski val tukaj. Mislim, da pol leta ne bo zdržal ker je butelj (sam povedal da je imel 6 popravcev) in velik kolerik.

   • Slovenka

    Vem, da je migracijski val tukaj, kaj moremo, Šarec pa naj kar postavlja vlado, bo folk vsaj vedel, koga mora voliti naslednjič, če bo še sploh smel voliti, ker utegnejo volitve s kakšno pretvezo ukiniti. Vsega so sposobni.

 • UDBA

  Poglejte si sliko zgoraj. Videli boste predsednika Slovenije Boruta Pahorja in Janšo. Kdo bi si mislil, da je v današnjem času tako sprejet obsojeni zapornik Janša(šverc orožja, korupcija, pranje denarja,…). Potem se pa čudimo, zakaj se na cel svet smeji :)

  • rabbit

   Pa dej že te dokaze na mizo nobeno sodišče ga še ni obsodilo.

   • UDBA

    “Ga še ni obsodilo” Misli, da se bo to, kmalu spremenilo. Če primer zastara, to še ne pomeni, da tega ni storil! :)

    • dež

     Še manj pa pomeni, da je kriv, sploh ker se je Janša na zastaranje pritožil, Ferlinc pa je na sodišče napisal pismo, da naj primer zastarajo.

    • rabbit

     Se pravi jaz rečem da si me posilil ( se zlažem) , sodišče 10 let melje zastara ti si pa še vedno kriv.

    • Pjevač tuge

     Udba odjebi na vaše portale. Pokaj na Omladino pa tam faflaj

  • Vrhovni sodnik

   Janez Janša in Slovenska demokratska stranka pristala na 1. mestu med svetovnimi novicami na Wikipedii!Janez Janša zažiga! Iskalnik na svetovnem spletu Wikipedia ga je uvrstil na mesto top 1 novice, skupaj z njegovo stranko SDS, poleg pa obrazložil, zakaj je pristal na vrhu lestvice: “Slovenska demokratska stranka, ki jo vodi Janez Janša (na sliki), je zmagala na parlamentarnih volitvah.” Res je, da je Janševa stranka dobila največ sedežev, ni ostalo skrito niti svetovnemu spletu! Foto-dokaz objavljamo tukaj: http://nova24tv.si/slovenija/janez-jansa-in-slovenska-demokratska-stranka-pristali-na-1-mestu-med-novicami-na-wikipedii/

  • Beli Medo

   Laž je nesmrtna duša komunizma, a ne ti pokvarjenec?

  • Vrhovni sodnik

   Sam sebi daješ + , ha,ha,ha, vse pove o tebi

   • dež

    Je pozabil preklopiti na Tweeteja.

  • Roman

   Mogoče se svet smeji samo tebi!

  • Stajerka

   čuj……da ne boš kazensko ovaden zaradi klevetanja oz. blatenja v javnosti……..prostitutke so na ta račun zaslužile 2 x 6.000 eur……in ker je JJ zmagovalec volitev, bo zate posebna ugodnost 1 x 12.000 eur…..

  • garfi
  • rubec

   Transgender čefutarski, vi še nimate svojega foruma?

 • Vrhovni sodnik

  Kaj Udbaši pišejo po HR cajtengih :

  Franc Uduč
  Ono, što je HDZ u Hrvatskoj, SNS u Srbiji, je SDS u Sloveniji! Ni jednu državu te stranke nisu usrječile, a sve imaju jakih 20% volilnog tjela i kod slabe izlaznosti pobeđuju i sjebu sve živo! Nismo još na mestu Srbije ili Hrvatske, a smo tamo blizu! Ipak je interesantno šta se dobije, kad se ex komunisti udruže sa Crkvom!:) Veliko govno, ili velik drek!:(

 • tohuvabohu

  Še enkrat bom puvedu: ni problem v tem, da imajo paradajzarske stranke hudo fobijo pred Janšo. Največja težava je, ker nobena od njih ni vredna ne usposobljena, da lahko sodeluje v demokratični uravnoteženi koaliciji. Kako je sploh možno vladati s takimi kekci, ki nimajo ne programa ne volje za sodelovanje? Nove volitve takoj!

  • Vrhovni sodnik

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10

   • tohuvabohu

    Hvala, hvala, prjatu.

  • rabbit

   Zakaj naj se izkažejo, Šarec in Mesec pa,da vidimo kam bomo prišli, bodo toliko časa težili, da bodo na koncu na kašnih vislicah pristali.

   • tohuvabohu

    To je izguba časa. Slovenija je ogromno zamudila. Ne želim si ogrskega scenarija, ko je Orban z lahkoto prevzel oblast po katastrofalnih levih vladah, ki so Madžarsko spravile na kolena.

    • rabbit

     Pa to levaku dopovej njemu je važna samo njegova rit in ne vidi niti nosa pred seboj. Gremo po poti Madžarske, Avstrije, Italije itd. Ker levičarji enostavno nočejo razumeti, da se ljudem jebe za sovražni govor, LGBT , multikulti in podobne bedarije: Ljudje hočejo, da imajo službe, dober zdravstveni in socialni položaj in mir . Ter, da se ne dela razlike med ljudmi. Levakom se pa to jebe in vidijo samo lastno rit.

     • tohuvabohu

      Levakom kaj dopovedovati nima nobenega pomena. Če pa volilci tega ne bodo razumeli, potem smo na poti propada.

   • dež

    Šarec+Mesec, to je pa čisti sadomazohizem.

    • tohuvabohu

     Oba supaj nimata za burek.

 • Stajerka

  no…..počasi padajo tančice hinavščine, še malo pa bodo slepi spregledali……do danes so tulili NE Z JANŠO, od sedaj naprej je v javnosti že NE Z SDS…….torej lewaki???……vaše tuljenje, da naj odstopi JJ in boste sodelovali z SDS, je še ENA VELIKA LAŽ, ki ste jo ravnokar SAMI OBELODANILI…….

  • rabbit

   Ko bo ljudstvo spoznalo, da se levakom jebe za narod in jim je važno le lastno korito in rit, takrat bo pa hudo, tako kot so prišli na oblast tako bodo tudi odšli. Bo krvavo. Bolj jim pripovedujem bolj so trmasti. Potem pa ne jokat, ko bo narod vzel pravico v svojo roko.

   • Stajerka

    berem v drugih cajtungah……14.09. Štrukelj že napovedal štrajk…….no, če ne drugi, bo Štrukelj zrihtal ponovne volitve, kjer bo potopi lewake……v primeru lewaške vlade, bodo svoje dosegli, bo pa gospodastvo popizdilo…..in prav je tako!!!

  • dež

   Problem je, da je Slovencev s sivo mreno preveč. In večini se je bolezen razširila tudi na možgane.

 • montyamp

  Tako so se obnašali komunisti v Sloveniji pred WW2 .
  Zakaj bi se njihova UDBOVSKA DECA danes drugače ??????????????
  KRI NI VODA .

  • tohuvabohu

   Takrat so kradli kure in kolesa, danes pa milijarde. Princip je isti ….

 • UDBA

  Kje so tisti časi, kjer so izdajalci države, končali v ……. Vsi vemo, kje.
  PS: Druže Tito trebamo te!

  • Pjevač tuge

   Jebem ti mrtvo mater v grobu smrad

   • bednick

    Tole pa ne vem, če bo šlo pri spovedi skozi.

  • stajerc5

   Cuj, budala, ce das sam sebi pluseka ne zasluzis niti Cent, a ti niso to povedali? Vedno citaj drobno tiskano!!!

   • rabbit

    Vidiš da potrdi tisto mojo da ima levak eno celico pa še tista je rjasta.

  • montyamp

   Tisti časi so tu .Izdajalec Kućan precednik , Zemljarić vodi zdravstvo , srbski Bosanec Masleša krivosodje,……………….
   Titobandito take golazni res ni spustil na oblast .

  • xtc

   Ne želi si tega-pomisli malo na kateri strani si.

  • tohuvabohu

   Tole je resnična slika današnje rdečkarske golazni. Vaša polizana medijska pojavnost je čista laž.

  • garfi

   trebaš ti zatvor

  • Artur

   Še eden psiho patološki Slovencelj z rdečo mreno skozi katero ni zmožen registrirati zgodovinsko komunjarsko trikratno izdajo slovenskega naroda.

  • pajot

   ej,perjatu, da ne boš spizdu,ko bo počilo.tko kot leta 91,he,he,he…

   • UDBA

    Edini kateri so bežali, ste bili vi domobranci, ampak niste prišli daleč. Račun za razbijanje SFRJ, pa bo še prišel. :)
    PS: Karma is a bitch!

    • pajot

     No,če ne boš drajsnu kam v avstrijo al pa v Italijo,kar lepo počakaj doma. Boš zlo presenečen.Pa ne pozab dat proteze ven iz goflje,jo boš še rabu. Za pol ure,tolk rabmo,da propjevaš.

    • rabbit

     Revček Juge ne bo nikoli več hvala bogu za Hrvate. Lahko ti pa kupimo karto lahko izbiraš Severa Koreja ali Venezuela.

     • UDBA

      Vaši Hrvati bodo okupirali Slovenijo. Ta ljubezen, katero gojite vi do njih, je enostranska :)

      PS: Noben vas ne mara :)

     • rabbit

      Jaz sem do Hrvatov zelo sovražno nastrojena od 1991 še nisem bila v ljepi njihovi ampak je pa edina dobra stvar od njih da nikoli več ne bo tvoje ljubljene Juge.

     • UDBA

      Mislim, da ti je boljše, da se ukvarjaš s Slovenijo, ne z SFRJ. Če jo tako branite, je za 10 let ne boste več imeli. :)

     • rabbit

      Moji predniki so slovenijo že večkrat uspešno obranili le takrat, ko so zaupali komunistom se je slabo končalo. Tvoja draga Juga pa je propadla, ker je redila take svinje kot si ti delali nebi jedli pa obilo.

     • UDBA

      Kdaj so jo odbranili? Upam, da ne misliš na domobrance, kateri so pobijali lasten narod, da “vojne” leta 1991 ne omenjam. :)

      PS: Slovenija v pravi vojni, ni bila :)

     • rabbit

      No pa mi naštej eno domobransko grobišče pa ne spet z Urhom. Koliko komunističnih je po Sloveniji več kot 600. Kdo je sedaj morilec.

      Rada bi te peljala k kakšni slovenski družni, ki so v osamosvojitveni vojni izgubili očeta,moža, brata sorodnika pa da vidimo, če se jim upaš pogledati v oči in jim reči to pa ni bila vojna.

  • rabbit

   Če bi bilo po tvoje bi moral prvi v jamo skočit Milan Kučan in njegovi udbovčki s teboj na čelu.

 • Tweety Bird

  Ker je toliko blebetanja s strani sekte o izključevanju….ali lahko prilepite en sam link …kjer Noratv in ostali sektaški mediji…objavijo EN sam ” povezovalni ” stavek za VSE Slovence …. Banda klerofašistična !!!

  • tohuvabohu

   Sektaški mediji so Dnevnik, Delo, Večer, da o Mladini sploh ne govorimo. Vse v en glas trobijo iste sovražne floskule. Potem ko so dolga leta obilno sodelovali pri plenjenju in torpediranju države, si drznejo pljuvati po tistih, ki so pripravljeni vse svoje sile vpeti v reševevanje zafurane države, ki jo še edino mednarodna gospodarska prosperiteta drži nad vodo. Oabno, odvratno, osdurno in ostudno. Sram naj jih bo, idiotov komunajzarskih.

  • montyamp
  • garfi

   najprej boste odgovarjali potem se lahko imenuješ Slovenec
   pa tudi za grožnjo premalo smo vas pobili

 • xtc

  “K ma neki tale naš JJ”. Bi rekla pravilno Erčuljena.

 • Slovenka

  Fiat voluntas tua.

 • xtc

  Baje je že Zoki v strahu pred žrtvami histerije ob podelitvi mandata JJ,baje začel razpredati o odprtju lekarne Bitenc TAKOJ-saj so zaloge tablet za živce po vseh lekarnah v in okolici Ljubljane pošle.

 • Slovenka

  Prav je, da se Šarec pokaže v vsem svojem sijaju. Bo odločitev na naslednjih volitvah lažja.

  • dež

   Whiter shade of pale je super komad od Procol Harum. Naslov pesmi spominja na Šarca.

 • UDBA

  SDS-ovci in domobranci. Račun za razbijanje SFRJ, bo treba enkrat plačati (prosil bi, brez omenjanja “vojne” v Sloveniji)

  Nas dva brata oba ratujemo → https://www.youtube.com/watch?v=UahoF9AL__4
  PS: Živeli Partizani i Druže Tito

 • bednick

  Ali je res to, da če Janša ne bo mogel sestaviti vlade, da bo
  začel pisati Noriško kraljestvo II in III ?
  A je kdo to že slišal?
  Pa še to, a se že ve kakšna bo cena v predprodaji?

  • garfi

   bednik

 • lokec

  Ne vem, zakaj se ne morem znebit občutka, da bo na glasovanju o vladi v
  parlamentu prišlo do precej prestopov med strankami? Da bo več kot en
  Pucko?

 • garfi

  levuharjem se čas izteka
  Klovn jih bo rešil

 • Boco

  Ob tem ščuvanju se bo razjasnilo sledeče:

  1. Šarec je skozi celotno volilno kampanjo govoril, da pri njem ni stricev iz ozadja. Ta hiter prestop v klub nasprotnikov SDS in Janše lepo kaže kako ubogljiv je. Ja, padel je ukaz, potem ga pač posluša in izpolnjuje. Zaključek – Šarec je en velik lažnivec.

  2. Nedržavniško ravnanje levih strank.
  S tem ko zavračajo pogovore s SDS preprečujejo oblikovanje stabilne vlade in tako ogrožajo stabilnost Slovenije. To ne pozabit na naslednjih volitvah, zaradi svojih interesov in interesov Globoke Države ogrožajo Slovenijo in njen razvoj.

 • šmentanamuha

  Šarćina, fuck off, odjebi. S tem, ko si začel sestavljati vlado z luzerji in polovico manj mandatov kot zmagovalec SDS, še preden je predsednik države podelil mandat zmagovalcu, si pokazal, da nimaš dovolj pameti, da si neinteligenten napihnjenec, ki nima kaj iskati v politiki, bedak po domače. Tu si boš razbil zobe. Tipičen levičar, čeprav bereš pri maši in hodiš k obhajilu.

  • Tom Žnidarčič

   Saj ko pride ura, bo tudi v đamijo hodu. Sam tam obhajilu rečejo ¨šakom u čelo¨, če sem prav slišal.

 • garfi

  DRŽAVNI UDAR št.?
  05/04/2018 dr. Vinko Gorenak Moje misli
  Zakaj naš volilni sistem, za volitve v DZ, ni pravičen?
  Naj pa vas za zaključek spomnim, da smo na referendumu 1996 točno tak sistem (dvokrožni večinski volilni sistem) izglasovali, potrdilo ga je tudi Ustavno sodišče, toda politična levica v sodelovanju z SLS, je kasneje spremenila ustavo le zato, da ni bilo potrebno spoštovati referendumske volje ljudi. Zato pa imamo volilni sistem kakršnega imamo.
  http://www.vinkogorenak.net/2018/04/05/zakaj-nas-volilni-sistem-za-volitve-v-dz-ni-pravicen/

 • xtc

  Ja Domobranci so zopet IN tud na Švedskem se pripravljajo za obrambo domovine pred zavojevalci in njih domačimi pomagači.

 • Tweety Bird

  A že Janšek ima 46 glasov? Samo vprašam :)

  • lokec

   Ti si meso glava

  • garfi

   Lunatik-l

 • šmentanamuha

  Levi potrebujejo vlado vsaj za pol leta, da lahko spravijo skozi 2Tir, vzpostavijo kanale za odtekanje denarja in vse skupaj požegnajo v parlamentu. Potem lahko vlada razpade. idiot Šarec si domišlja celo, da je zmagovalec volitev s polovico manj glasov od zmagovalca. Smo mislili, da je Cerar največji podn, ampak Šarec že čaka v vrsti, da prevzame primat.

 • Tweety Bird

  [EKSKLUZIVNO] – Novice iz ugledne ameriške časopisne hiše:

  New York Times: “Z zmago na nedeljskih parlamentarnih volitvah je trdorokec Janez Janša pripeljal do oblasti desničarski populizem v še eni evropski državi. Za to se lahko zahvali tudi predsedniku madžarske vlade Viktorju Orbanu, ki ga je med kampanjo podprl in opozarjal, da se bo na volitvah odločalo o preživetju slovenskega naroda. Orban je postal junak skrajne desnice s svojimi odkritimi napadi na liberalno demokracijo. Enako kot njegova osebna podpora je pomembna podpora njegovih prijateljev.”

  Kaj pa zdaj? To ni napisala “murgel TV” !!!

  • garfi

   soros TV
   in Lunatik-l

  • komar marko

   tunko preberi si zapis od notranje ministrice v današnjem LAŽNJIVCU glede salonskih liberalcev, kamor spadate tudi SKRAJNI in hudobni za SLO mesečniki in ostali rdečuhi.Kapiš!

  • xtc

   To je oni mali pogodbenik,ki dela za časopis,ravno zadnjič so se delali norca iz njega.
   Ja Tunnek Veleposlanik ZDA stacioniran v Nmčiji je Merklovi in Schulzu jasno povedal stališče Trumpa in ZDA,ki bodo odločneje podprle EU desne stranke Schulz -bebo levi je ponorel

   • Tweety Bird

    [EKSKLUZIVNO] – POZOR POZOR POZOR

    New York Times kritičen do Janše in njegovih medijev.

    Če bo Janezu Janši uspelo sestaviti novo vladno koalicijo, bo po oceni časopisa New York Times svoboda medijev v Sloveniji spet postala ogrožena.

    • xtc

     Ravno zato bo Trumpova administracija podprla EU desnico in zheblala Severni tok čez Baltik EU ju.

    • komar marko

     ha, ha,ha.A je lažnjivec svoboden, kaj pa KURE kaj pa oni ki se živi od ŽILNIH OPORNIC! Ha, ha, ha Lažnjivec

    • garfi

     [EKSKLUZIVNO] – POZOR POZOR POZOR
     iz kletke je ušel murgelski tiČĆ
     kjerkoli se pojavi polno njegovih iztrebkov

  • Boco

   Haha, ugledna medijska hiša, levo orinetirana, ki so jo že večkrat dobili na lažnih novicah. Aja, članek pa je napisal novinar angleškega Guardiana, serviran pa je bil od gospoda Ali Žerdina.

   • komar marko

    ki z M….. KEŠOM opravlja smrdljivo delo. Ha, ha, ha

   • Tom Žnidarčič

    Tolovariša ne gospoda.

  • Andreja Knego

   Desni populizem? Povej to staršem s strani migrantov posiljenih evropskih deklet!

   • Zgornji

    TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!! DOOOBRO POVEDANO !!! HVALA ANDREJA. A KAJ, KO PA TI HINAVCI LENI VOLUHARSKI NAJRAJE ZAMIŽIJO NA ENO OKO (ALI PA KAR NA OBA) , SAMO ZATO, DA GOVORIJO PRISTRANSKO V PRID SVOJI ZLOBI OZIROMA POKVARJENOSTI !!! ! !!! ZATO PA MORA PRITI DO KONCA SVETA , KER Z TAKIMI POKVARJENCI ŽAL NEMOREMO SODELOVATI , KER SAMO UNIČUJEJO VSE OKROG SEBE, IN ŠE V SEBI . Žaaal. Lp do Drugega Prihoda , takoj za Koncem , v naslednjem desetletju :-)

  • garfi

   [EKSKLUZIVNO] – POZOR POZOR POZOR
   iz kletke je ušel murgelski tiČĆ
   kjerkoli se pojavi polno njegovih iztrebkov

  • Vince Blake

   Murgle tega niso napisale, je pa to napisal nytimes, ki je bil že kar nekajkrat ujet pri proizvajanju fake news. Tole je samo ena izmed njih:

   http://thefederalist.com/2018/05/28/media-double-down-after-new-york-times-gets-busted-peddling-fake-news/

   Res kredibilne vire navajaš. Daj nam še prilepi nekaj iz CNN. Mogoče ti bomo potem bolj verjeli.

 • komar marko

  no počakajte, da ŠARKO konča PRVI del PROGRAMSKEGA uskljajevanja. To bo še hec. Kapiš!

 • komar marko

  No streznitev za rdečkote sledi. Trd beton ali BUTN SKALA!

 • xtc

  Ravno tako kot se je v ZDA vrnila normalnost s Trumpom se bo v EU z obratom ostreje na desno.

 • dež

  Se bodo glavce malo ohladile in bodo na “levi sredini” Mirko, Dejan ter Alenka počasi ugotovili, da njihov sovražnik ni JJ, ki je na desni, ampak Šarec. Ki je ob tem še eno veliko teslo.

 • bi jo

  ste pa planili po šarcu. dejstvo je, da se vas vsi bojijo zato, ker imajo slabe izkušnje z vami. spomnite se pučnika,sls , nsi itd. ena stranka, en vodja, lepo vas prosim. po vsakem, ki misli drugače kot vi planete kot stekli psi. bog vam pomagaj.

  • stajerc5

   Ko bo, ce bo, prislo do prvega usklajevanja programov med SDS in Sarcem, bo sarko sigurno prisel na debato kot Serpentinsek, ker ga nihce ne jemlje resno!

  • xtc

   Sej ravno v tem je problem SLO levaki sploh ne mislite,ste kot paraziti,samo izkoriščali bi delo in dosežke drugih.

  • Oprosti, si pa slab opazovalec minulih dogajanj, ali pa blefiraš. Malo pomisli, saj ni tako daleč.

  • rubec

   Transgender, vi še nimate svojega foruma?

   • bi jo

    lepo te prosim. daj po naše, da te bodo vsi razumeli. kar se mene tiče si pa smešen.

    • Rubec je zelo resen komentator, ki pa zna biti tudi zelo duhovit.

    • totex39

     Majmon odpeketaj na svoj forum in tam piši bedarije.

   • Nšo-či

    Rubec…pls, ti si poln domislic. Kaj pomeni nick Bi jo? Ko bi vsaj pisalo, Sem jo ali Jo bom. Ali ti tale ponuja ženo?

    • rubec

     Hehehe vedno boljša si. Sicer pa mislim da je tip le en navaden krompir. Bijo čips bolj natančno.

     • Nšo-či

      Zardela sem. Bijo čips, da je to? Tolk enostavna rešitev. Jst sem bla pa že bojno razpoložena. Dobro, da sem preverila.

      A veš, da sem našla enga simpatizerja SDS-ja, ki bi lohka v Domžalah kandidiral, da bomo še tam zmagali. Lepo kravato ma. Kaj praviš?

      https://youtu.be/w46bWxS9IjY

  • garfi

   bi te

  • macon

   Glej, niso bistveni videzi in prazne marnje, bistvene so cifre. Kaka ena stranka in en vodja, tukaj gre za milijardni bančni kriminal, ki ga levi ne bodo raziskali, ker bremeni njih. Tukaj gre za strašno škodo in izgubo, ti kriminalci pa se mirno sprehajajo naokoli in nadaljujejo z istim.

 • Caetano

  Strici iz ozadja ne bodo pustili. Drugace bi mogoce se slo.

 • Jožef

  Zatišje v Absurdistanu. Sodeč po komentatorjih in nihovih vsebinah se ne bo zgodilo nič pomembnega.
  Vsakodnevni trač in prazna nakladanja.

  • xtc

   Baje število samomorov rdečekožih narašča.

 • Slovenka

  Če hočeš koga spoznati, mu moraš oblast dati. Šiviljo in Cmerarja smo že videli na delu, zdaj bomo še Šarca oziroma Serpentinška. Posebno dolgo ne bo treba čakati sodeč po imenu njegovega najljubšega igranega lika (serpens, serpentis – lat. kača).
  Janša lahko reče prosto po Prešernu: Slovenija, vso srečo ti želim, z mano ali z njim,
  in mirno počaka na nadaljevanje.

 • xtc

  Hm tale SLo levica ima vedno večje presežnike v mandatarskih akademskih ponudbah.
  AB malrnarna šivilja pri prepisovanju plagiatne disertacije(butl),Cerar doktor ustavnega prava-ki to sploh ni doktoriral ampak drugo levo temo in zelo veliko misli preden kaj naredi(butl),Marjan Šarec se javno hvali z popravci v tišlerski šoli,predvidevam po vseh teh “akademikih”,da se bo naslednji levi “akademski” mandatar pohvalil,da je doktoriral na šoli za ljudi z posebnimi potrebami in z par popravcitam.
  ,

 • Stajerka

  Karl še diha na škrge…..al so tudi te že odpovedale……

 • rabbit

  Tole je izjavil Cerar po pogovorih s Šarcem: Osebno si želi, da bi pogovori, ki potekajo te dni in so, kot poudarja, neformalni in nezavezujoči, “vodili k dogovorom, ki bodo dobri za Slovenijo in bodo temeljili na zavezanosti pravni državi, človekovim pravicam in izboljšanju blaginje”.
  Ali prevedeno v ljudski jezik: Jebe se nam za Slovenijo glavno da so naše riti polne in site.

  • macon

   Ko udbomafijci govorijo o blaginji, mislijo na svojo mafijsko rit, ker so še vedno do sedaj lagali in ljudem čedalje več jemali.

 • UDBA

  “Janša je demagog. V politiki je nesramen in rad podtika. Je hudoben in brezobziren. Ne išče svetovalcev, ampak vernike…”
  Če pogledate sva njegova dejanja do zdaj in komentarje na portalu Nova24TV vidite, da vsaka črka tistega stavka drži. :)

  PS: Te verniki se večinoma zbirajo na forumu Nova24TV in pri maši :)

  • Nestrpnost je tvoja vrlina.

  • rabbit

   No pa naštej teh pet dejanj ameba, ki sama sebi deli pluse. .

   • UDBA

    Če tega sama ne vidiš, ti jaz res ne morem pomagati. Vi “verniki” imate bolj oprane možgane kot samomorilski islamistični skrajnež.
    PS: Janša po smrti ne obljublja raja :)

    • rabbit

     Pa daj no saj si pismen naštej teh 5 demagoških dejanj, ko ti bo muslič hčerko posilijeval upam, da boš gledal.

     • UDBA

      Primitivizem “ta desnih” ne pozna meja. Svetujem ti, da se skriješ v jamo, zato ker sem bral, da pred slovensko mejo čaka 50.000 migrantov!

      PS: Vir novice je Nova24TV. To pomeni, da ni resnično. Ne rabiš skrbeti :)

     • rabbit

      Lažeš ti imam dva vira, ki sta mi danes potrdila, da nova nič ne laže eden je domačin iz Kladuše eden pa Slovenec, ki hodi v Kladušo. Kdo sedaj laže.
      No daj naštej 5 demagoških dejanj Janše še vedno čakam.

    • xtc

     Ne tisti ,ki nismo levo škartirani težkovidimo vaše blodnje,še manj pa crazumemo.

     • rabbit

      Revež se že sam s seboj pogovarja, delirij ali kaj drugega.

    • garfi

     udba v zadnjih trzljajih

  • xtc

   Ja te vrste tolažbe so vam edino še ostale po volilnemu porazu in podelitvi mandatarstva-sedaj pa jok,stok in cviljenje.

   • UDBA

    Ti očitno, živiš v svojem fantazijskem svetu. Te ne bom motil.
    PS: Janša ne bo vladal :)

    • xtc

     Očitn si še kar v predvolilnih sanjah,potegni roko iz kahle.

    • garfi

     in Trump tudi nikoli
     udba v zadnjih trzljajih

    • macon

     Najprej beda in propad, potem pa očiščenje. Do vas golazni smo prijazni, dajemo vam možnost, da se spremenite in se kaj naučite, vi bi bili za vsako ceno glavni in čedalje več jemali in kradli.

     Bolj boste zaostrovali, bolj boste najebali.

  • Republic Commando

   Jao ker luzer levi si ti, sam sebi pluse daješ hahahahah :))))

  • plavi-mil

   Ti si pa kreten prve vrste, še nasvet za tvojo ubogo mamo ” NE PLAČI MAJKO MILA, ŠTO SI RODILA DEBILA” se opravičujem , ker ni napisano v Slovenskem jeziku, ampak tako pride bolj do izraza, pa bo mogoče Udbaš to bolje razumel.

  • garfi

   zadnji trzljaji udbe

  • Vince Blake

   Evo ti dam še jaz en plus, da ti ga bo vsaj eden dal in ti jih ne bo treba samemu sebi talat. Btw, a ti nič ni nerodno? Si isti kot Killary, ki se je hvalila kako je dobila debato s Trumpom, potem, ko so ji njeni podrepniki posredovali vprašanja.

   • rabbit

    Kdaj je bilo pa barabi nerodno.

   • slosin

    ima kar ta prav nick name…bednik

  • Nšo-či

   Ohh..kakšna analiza. Program SDS je przahteven za tvoje analize? Naj ti prišepnem….. enkrat bomo sklatili tisti satelit, ki spremlja J.J-ja na vsakem koraku. Da bo lahko živel.

   • bolimeđoko

    Tuneka potunkat v sod šmarnice in klet zaklent – koza pa seveda naj ostane zunaj, da bo čuvala, da kdo ne odklene kletnih vrat.

  • šmentanamuha

   Tunek si se spet multipliciral …

 • totex39

  “Če se bo izkazalo, da neka druga večina izkazuje sposobnost, da oblikuje vlado, Janša ne bo sprejel mandatarstva”. To objavljajo na 24.com.

  • jovan jovan

   Seveda ne bo. Častno se bo umaknil. Kot Veliki luzer!

   • janez cepec

    pa to b’ uhka naredu že prej

 • rabbit

  Se ne čudim da je imel Šarec 6 popravcev na srednji lesarski . Tole pošilja okoli kot program za pogovor o koaliciji.

  https://twitter.com/JJansaSDS/status/1004755260743790593/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fnova24tv.si%2F

  • garfi

   smešno
   pravi program je ukrasti mandat za udbomafijo

 • garfi

  udba v zadnjih trzljajih
  [EKSKLUZIVNO] – POZOR POZOR POZOR
  iz kletke je ušel murgelski tiČĆ twety
  kjerkoli se pojavi polno njegovih iztrebkov

 • garfi

  po 2018 06 06 Analiza rezultatov volitev
  http://audio.ognjisce.si/oddaje/Pogovor_o/2018

 • garfi

  Vabljeni k branju nove revije Demokracija! Čeprav je levica predvolilno kampanjo gradila na strašenju pred SDS in izključevanju Janeza Janše, ljudje niso nasedli in so volili za prihodnje rodove. Pišemo o gospodarskih obetih Slovenije in objavljamo intervjuja s koroškim Slovencem Valentinom Inzkom in ekonomistom Alešem Burgerjem. Vabljeni k nakupu Demokracije! Šestnajst strani več za isto ceno!
  http://www.demokracija.si/fokus/v-novi-reviji-demokracija-volitve-za-zgodovino-politicni-analitiki-o-izidih-parlamentarnih-volitev-intervjuja-valentin-inzko-in-anze-burger.html

  • žogica

   SDSova demokracija, bluzenje….

   • macon

    Žogica, ti si mali demon, ker zagovarjaš kriminal.

    Eno je imeti neko prepričanje, ti si pa vernik v levo nadgradnjo, slovenski roparski levi režim. Razlika je kot verjeti v Boga in nekaj višjega, drugo pa dobesedno sprejemati vse, kar servirajo farji in njihova inštitucija.

    Biti levičar in verjeti v neke socialne maksime ni nič narobe, drugo je pa klečeplaziti pred levo oblastjo. Ob vseh informacijah, ki jih imamo, ste veliko slabši kot so bili reveži leta 1960, ki so vedeli malo ali nič.

    • žogica

     Narobe, klečeplazite vi, pred svojo “ikono”, ki že 24 let vedri v DZ, ki je s svojo politiko razdelil Slovenijo, ki laže, potvarja, bavi se s spornimi posli ( orožje, Patria, sporni krediti…………….), svojo predvolilno kampanijo je gradil na migrantih in zastraševanju…………………Ne hvala!

 • janez cepec

  111. čl ustave pravi, de predsednik republike po posvetovanjih z vodji poslanskih skupin predloži državnemu zboru kandidata za predsednika vlade, ki ga voli državni zbor z večino glasov. butasti, Janši u rit lezoči Barbika, je že pred volitvamo povedau, de bo dau mandat relativnemu zmagovalcu. grebator se očitno boiji velikega diktorja, ker je uhka usakmu idijotu jasn, de Janša vlade ne more sestavt. in prav je tko. hvala Bog

  • macon

   Jaz sem zato, da vi izpričani levičarji povrnete ukradeno pri bančni kraji, ker jo tako zagovarjate. Cepec, ti boš potem šel pod most, če že ne živiš pod njim, ker pišeš kot nekdo z od alkohola popolnoma skurjenimi možgani.

   • janez cepec

    ti že veš, koko zgleda, če maš preplozane možgane, ane?

    • macon

     Tukaj se pogovarjamo s tabo, zunaj se ne bi, ker si zahojen idiot. Bodi hvaležen internetu, ker si zaradi njega bolj socialno vključen, okoli takih bebcev kot si ti večina hodi v krogih.

     • janez cepec

      ma ena sama dobrota te je, pogovarjaš se ti tle takrat, kadar ti u Begnah, kjer vedriš, omogočjo dostop do neta, drgač si pa odrezen od normalnga sveta in prov je tko. kam pa pridemo, če b’ se taki idijoti prosto šetal ke okol

     • macon

      Eni ste za smetenje plačani, eni ste moteni, da pišete kar pišete. Ti si očitno med drugimi.

     • janez cepec

      u kero skupino se pa ti prštevaš?

 • Steiermark

  NO, sedaj, bodo pa levaki imeli priložnost “sodelovati” in dokazati, da jim gre za Slovenijo in poštenost, tudi Pahorju! Kdor se trudi, da SDS-u nebi uspelo sestaviti vlade, pomeni, da to dela zaradi tega, ker noče izgubiti “privilegijev” in dostopa do “bankomata” oz. do ropanja našega premoženja, ki ga izvajajo levaki na 1000 in en način! Drhal ima priložnost, da nam dokaže, da se motimo! Čakamo – tudi tebe Borat, na stran koga se boš postavil – pravice in resnice (česar do sedaj nisi bil nikoli sposoben storiti) ali na strani levaških roparjev in uničevalcev slovenskega življa!

  • rubec

   ***************

  • janez cepec

   če bi ljubljen’mu vodji šlo kej zaSlovenijo, bi že zdavnej spoku iz politke, sej mu more bit jasn, de ne bo nkol več prime minister. če je pa tok fuknen, de še vedno upa, mu pa res ni pomoči. za njegove zblojene ovce je pa že del cajt jasn de nimajo kešnga siln’ga intelektualnega potencjala

   • Steiermark

    Seveda nekdo ki je jugoovčar oz. po njegovo janez ccepec, tega, kaj je ljubezen do Slovenije in pripadnost narodu, mu je to nerazumljivo – cepec je cepec ali bolje : totalni tepec!

    • janez cepec

     teb se vid po nicku, de si “čistokrvn Slovenc”

     • Steiermark

      jugotepec, kaj pa imaš proti nam Štajercem, ki nimamo ničesar skupnega z vami jugosi? Najprej se nauči zgodovine – o avtohtonih narodih v Sloveniji, potem pa zbriši v tvojo divjaško jugovino!

     • janez cepec

      ma kašn Štajrc si ti, ti s’ navadn cigan

     • Steiermark

      cepec ali tepec, kakor ti je ljubše, tebi na ljubo res ne mislim spreminjati svoje pripadnosti avtohtonemu narodu – Štajercem! Kar se pa ciganov tiče, tebe nebom tako imenovala, ker bi to bila žalitev, za slednje! Tepec na kubik!

 • žogica

  Zanimivo, kako se Janez obrača za vetrom, še malo pa se bo stopil, kot sladoled!

  • janez cepec

   najrajš bi se javno deklariru za komunajzarja, sam glih tok pa spet ni fuknen, ali pač?

 • Vojteh Dovč

  najbolje predat mandatar drugemu…nej se Je–jo drugi–
  -mi bomo pa kritizirali še naprej

  • Steiermark

   ti se kar je….bi še naprej z “pasjeljubci”, ki so nas uspeli v 4 letih spraviti v nezavidljivo situacijo in nam pokvariti ugled, kot smo ga pridobili z vlado JJ, v času 2004 do 2008! Sedaj pa še lahko samo čakamo, kdaj nas bodo izključili in Nata in tudi EU ter nas ponovno priključili neciviliziranim divjakom jugosom in rusom! To nas bo pa popeljalo , nazaj, v “stare čase” revščine in terorja!

   • jovan jovan

    Zanimivo, da ugledni ivan sedaj v rit leze tem “pasjeljubcem”. Vse za narodov blagor.

    • janez cepec

     ne za narodov blagor, use za ABLAST

   • Vojteh Dovč

    Kako? Ko pa je rekel, da si ne predstavlja vlade BREZ SDS. Kontradiktorne izjave. Kot vse v SDS.
    -Jok in stok v SDS in pri njihovih simpatizerjih , nič ne pomaga , treba bo v opozicijo in nadaljevati nagajanje in metanje polen pod noge vladajočim !

    • Steiermark

     jokate in stokate vi, pasjeljubci, z rdečo zvezdo na glavi, ker se vam kolca po “starih dobrih časih”, po moči in v stilu pedofilskega množičnega morilca, jb tita!

   • Vojteh Dovč

    jaz navaden državljan SFRJ nisem živel v revščini in terorju še manj.
    Zdaj sem že 25 let brezposelen .hrani me žena in čakam miloščino (penzijo)
    In kaj zdej.

    • Steiermark

     Ja, ravno takšni, kot si ti, jugosi, ki nikoli niste imeli volje o dela, vam nikoli, nič ni manjkalo v Sloveniji! Danes prejemate lepe penzije, vse pa na račun nas, ki delamo že celo življenje in moaramo – smo primorani poskrbeti najprej za vas lenuhe, seveda rdečuhi so vam še za nagrado , sedaj, zvišali socialno pomoč, na 380 evrov, ter vam sporočili, da se vam, tako kot v jugovini, ne splača delati , ker z delom ne zaslužiš toliko….. Ti pa jih poslušaš in se ravnaš po njihovih navodilih!

     • Vojteh Dovč

      dej umiri hormone .
      JAZ od te države Slov. nisem še dobil nič.
      ne meči vse v isti koš.

     • Steiermark

      Kaj več bi pa rad še dobil, eno s preklo prek hrbta?

 • jovan jovan

  Več desetletna retorika žalitev in izključevanja drugače mislečih se je ivanu vrnila kot bumerang. Je njegovo “ponujanje” ostalim strankam cenena prostitucuja? Zveni že tako.

  • Steiermark

   jovane, še nisi ugotovil, kje ti je mesto – v Sloveniji pravgotovo ne!

   • jovan jovan

    Mi boš ti povedal. Po nicku sodeč si čuš!

    • janez cepec

     ma kašn čuš, čistokrvni cigan je

 • if

  Stranke SMC, SD, LMŠ in DeSUS bodo sestavljale vlado.

  Dejstva:
  vlado SMC-ja so SMC, SD in DeSUS razpustile predčasno;
  vzajemno so se obtoževale za neizpolnitev dogovorjenih nujnih reform, SMC
  ne bi imela zunanjega ministra Desusa, Desus ne bi imel SMC šefa vlade …
  največ volivcev, 220000 volivcev oziroma dobrih 25%, je podprlo SDS;
  SDS je zmagala v vseh volilnih enotah (osem jih je);
  SDS je zmagala v 75 volilnih okrajih od 88, oziroma v 85% volilmih okrajev.

  • jovan jovan

   Naj torej ivan sestavi vlado . Saj mu je barbika ponudil mandatarstvo. V čem je problem?!

   • if

    V politiki izključevanja.

 • baubau

  Janez Janša je največji Slovenski državnik v zadnjih sedemdesetih letih!

  • jovan jovan

   Janez mogoče, ivan pa ne! Sem mislil, da je to Pučnik!

   • rabbit

    Srbin ne ve da razlike med Ivanom in Janezom ni.

  • žogica

   Kdo ti je to povedal?

   • slosin

    ti si pa res totalno neobveščena…

    • žogica

     Ne berem Demokracije.

     • slosin

      dvomim, da sploh kaj bereš….no, mogoče CPP …..

     • žogica

      Ne sodi po sebi!

 • slosin

  Erjavec: Cerar je zgodba za eno leto…….Šarec za pol leta….

  • črnaovca

   Erjavec je večna zgodba

 • xtc

  Hm?
  Kam je izginila Haloška LGTBQ ttičja gripa?

  • Slovenka

   Jaz jo tudi pogrešam. Morda je pobegnila na kure?

 • Vera

  Zadnja vlada je bila prava sramota za Slovenijo. če bo pa novo koalicijo sestavljal Šarec s pravno slabim Cerarjem in s plagiatorsko šiviljo , se nam obeta še večja katastrofa,kot doslej , da ostalih levih niti omenjam ne .

 • if

  Šarec še ne čali, on blefira! To je njegov domet!

 • rubec

  Kučan je rekel da je SDS kriv za to pat pozicijo in da bi se v SDS morali vprašat zakaj so zmagali.

  • Jefferson Vendski

   Ja saj v bistvu si res kar dosti upajo.

  • Slovenka

   Kdo je levici ukradel volitve? Janša, poredni Janša.

 • župnik cefizelj

  ivan janša je poscan kot med poletnimi osamosvojitvenimi manevri. prjedorski pamuk plenice komaj zdržijo naval driske. pred volitvami je bil kot stekli pes, zdaj pa kot polit cucek.

  • Marko

   Izgleda da si ti satanski župnik in palčanec levičarske mafije. Zdaj pa kot poscan cucek pljuvaš po slovenskem narodu. Tvoj levičarski gnoj in smrad izvozi na svoje levičarske ogabne medije, pa bo s tem na Nova 24h kar nekaj manj smradu in gnoja ki ga trosijo takšni posranci in poscanci kot si ti in vsa levičarska drhal. Tebi se na faci vidi da si pravi stekli pes pa še sliniti se ti ni treba!!!!

  • KP

   vendarle sem te poštudiral…tvoj izvor,korenine. vozi miško nazaj dol,če ti kaj pri nas ne paše

 • črnaovca

  Janez je, sicer med vrsticami, jasno povedal koga ne bo imel v koaliciji, ne zaradi nestrinjanja z njim temveč zaradi tega ker se ga boji, ker z njim pač ne bo pometal kot misli da bo z Alenko, Zmagom,Karlom in Toninom. Se bo izšlo?

 • Krtača 20

  Krneki…

  • Zgornji

   To zase govoriš , ker zate velja, ja .

 • ĐĐ Style

  Jajo se prilizuje, do včeraj je pa lajal

  • žogica

   Topi se, kot sladoled!

   • herman

    Izpod ovčjega kožuha mu pa volčji rep štrli.

    • bolimeđoko

     Saj ni her man, he, he

   • bolimeđoko

    Ne maraš sladoleda ?

  • Republic Commando

   Pizda si obupan. Kdaj in kje je lajal?? Na vseh soočenjih je stalno govoril, da je pripravljen na pogovore z VSEmi, medtem so pa levi po neandertalsko lajali. Potem je pa Židan dobil snajper v čelo :))

  • bolimeđoko

   Se javljaš iz kurje farme ?

 • svatne

  Demokracija stoji in pade na zakonitosti in pravilih. Za začetek bi bilo dobro upoštevati, kar določa ustava v svojem 111. členum ki v prvi alinei pove: “Predsednik republike po posvetovanju z vodji poslanskih skupin predloži državnemu zboru kandidata za predsednika vlade”.

  “…po posvetovanjih z vodji poslanskih skupin”!!!! V naši podalpski pravni brozgi pa kar malo po domače…

  • Novakec1

   Kdo pa še upošteva Ustavo, še ustavni sodniki se grejo stavnice kot za fuzbal tekme.

 • Novakec1

  Janša bo razočaru sloovce ki so ga volile? Barbika pa papagajsko ponavlja besede švabskega predsednika.

 • mare

  Pustiti je treba Šarcu, da sestavi vlado, po nekaj mesecih bo itak razpadla.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!