fbpx

Alenka Bratušek šla v solo akcijo

Foto: STA

Predsednik SDS Janez Janša meni, da je možno, da se za preostanek tega mandata DZ sestavi vlado, ki bo ambiciozna in ki bo večinska. Koliko je to mogoče, pa je danes še prezgodaj ocenjevati, je dodal. “Zagotovo pa SDS ne bo skakala v bazen, v katerem ni vode,” je zatrdil in dodal, da je zdaj na potezi predsednik republike Borut Pahor. 

Predsednik SDS Janez Janša je ob robu foruma Kluba slovenskih podjetnikov komentiral aktualno politično dogajanje in pogovore o sestavljanju nove vlade. “Vse, kar se zdaj dogaja, je neformalno. Strateško je položaj zelo podoben temu, kar je bilo pred enim tednom, nič se ni spremenilo. Formalno je na vrsti predsednik republike, ki bo opravil pogovore. Dogovorjena sva, da se potem slišiva in skupaj oceniva položaj,” je dejal za STA.

Medtem pa je Alenka Bratušek šla v solo akcijo in vse stranke podpisnice predloga novele zakona o volitvah v DZ ter DeSUS pozvala k premisleku o možnosti oblikovanja projektne vlade, s katero bi predčasne volitve zamaknili za toliko časa, da se sprememba volilnega zakona lahko sprejme. Izbira med zgolj predčasnimi volitvami ali vlado pod vodstvom SDS ni v nacionalnem interesu, menijo.

Image

Povabilo v koalicijo je Alenka Bratušek poslala vsem razen SDS.

https://twitter.com/LahovnikMatej/status/1224288840799703043?ref_src=twsrc%5Etfw

Rok Krajnc