fbpx

Janša o novoustanovljeni stranki DOM: Legitimno, a škodljivo

Prime Minister Janez Janša (Photo: Demokracija)

“Samo zelo naivni lahko verjamejo, da lahko katerakoli novonastala stranka prestopi vstopni prag za Evropski parlament brez kampanjske podpore režimskih medijev. Lahko pa taka stranka naredi škodo pomladni strani, saj ne more dobiti volivcev z leve,” je predsednik SDS Janez Janša na Facebooku komentiral ustanovitev nove stranke DOM – Domovinska liga. S tem je tudi demantiral navedbe nekaterih medijev, da stranka SDS stoji za stranko DOM.

Predsednik največje parlamentarne stranke Janez Janša je na družbenem omrežju Facebook z naslovom “Legitimno, a škodljivo” komentiral ustanovitev nove desne stranke DOM – Domovinska liga.

Nastop stranke lahko odnese poslanca desnici in ga omogoči promigrantski levici
Ker so stranko ustanovili tik pred evropskimi volitvami, Janša potezo označuje za škodljivo, saj je vstopni prag za Evropski parlament med 8 in 12 odstotkov glasov, samo zelo naivni pa po njegovem lahko verjamejo, da ga lahko katerakoli novonastala stranka prestopi brez kampanjske podpore režimskih medijev.

No photo description available.

“Lahko pa taka stranka naredi škodo pomladni strani, saj ne more dobiti volivcev z leve. Vsak glas zanjo gre na škodo tistih desnosredinskih strank, ki prag lahko prestopijo. Nastanek katerekoli stranke je legitimen, enako nastop na volitvah. To pa še ne pomeni, da je Sloveniji koristen. Povsem možno je, da tak nastop odnese enega poslanca desnici in ga omogoči promigrantski levici,” je še komentiral Janša.

C. Š.