fbpx

Zopet so se oglasili tisti, ki so pred več kot pol leta vrgli puško v koruzo

Koordinator Levice Luka Mesec, prvak LMŠ Marjan Šarec, predsednica SD Tanja Fajon in vodja SAB Alenka Bratušek (Foto: STA)

“Zanimivo razmišljanje strank SD, LMŠ, Levica, ki ravno v času virusa snujejo rušenje vlade, glasujejo proti #PKP5 in na vse pretege iščejo odvrženo puško Marjana Šarca po koruznih poljih,” se je predsednik vlade Janez Janša odzval na licemerske zahteve že omenjenih strank leve opozicije, ki si na vsakovrstne načine prizadevajo preprečiti kakršnekoli spremembe v državi, ki bi okrnile njihov vpliv, privilegije oziroma bonitete njim zvestih nevladnih lakajev oziroma histeričnih petkovih protivladnih demonstrantov. 

Predsednik vlade Janez Janša se je odzval na hinavske zahteve strank levega opozicijskega bloka, ki ga močno boli, da skuša vlada urediti pereča področja v državi, kjer po možnosti prihaja celo do protidemokratičnega stanja in s tem pristriči peruti tranzicijski buržoaziji, ki še vedno obvladuje številne pore družbenega življenja ter si na vse kriplje prizadeva strmoglaviti aktualno Janševo vlado. Poleg tega, leva opozicija konstantno nasprotuje vladnim ukrepom, ki so nujni za zajezitev posledic epidemije, med drugim tudi petemu protikoronskemu paketu državne pomoči, s katerim vlada rešuje predvsem malega človeka.

Dejstvo je, da levi opoziciji ni mar za dobro ljudstva, ampak kot že rečeno le za lastne bonitete. Ta si po eni strani želi, da bi se vlada ukvarjala zgolj in samo z epidemijo, v isti sapi pa nasprotuje njenim ukrepom. Zahteve, navedene v skupni izjavi se glasijo: “takojšnja ustavitev priprave sprememb medijske zakonodaje, prenehanje obračunavanja z vodstvi medijskih hiš, uredniki in novinarji – predvsem RTV Slovenija in STA, zadržanje predloga zakona o združevanju nadzornih neodvisnih agencij in strokovno javno razpravo o njem, spoštovanje ločenosti posameznih vej oblasti, prenehanje s kadrovskimi čistkami v policiji in drugih državnih organih, preklic deložacije društev in zavodov z Metelkove.” 

Zahteve leve opozicije so po svoje razumljive, kar med drugim kaže dogajanje na NPU v zadnjem času, ki kriminalno preganja le tiste, ki ne pripadajo določenemu ideološkemu bloku, medtem ko se velikih afer kot sta IranGate in Teš 6, niti ne dotakne. Povsem razumljiv je tudi strah zaradi deložacije NVO-jevih “nedonošenčkov” na Metelkovi, katerih člani pridno protestirajo ob petkih na politkolesarskih mitingih in iz svojih lukenj prilezejo vsakokrat, ko je na oblasti Janša, nato pa se poskrijejo ter še naprej uživajo v državnih jaslih. Razumljiva je tudi histerija ob spremembi medijske zakonodaje, saj dediči revolucije obvladujejo veliko večino slovenskega medijskega prostora.

Domen Mezeg