Janša, Peterle, Krkovič, Kovšca, Hojs, Granda in ostali govorniki VSO sporočajo Pahorju in Židanu: Gre za nezaslišano in protiustavno praznovanje 50. obletnice teritorialne obrambe!

Foto: Twitter

V luči približevanja osrednje proslave 50. obletnice ustanovitve Teritorialne obrambe Socialistične republike Slovenije (TO SRS), podsistema JLA, ki je služil totalitarni oblasti komunistične Jugoslavije, se je v organizaciji društva MORiS in Združenja VSO odvil posvet z naslovom “28 let Teritorialne obrambe Slovenije, predhodnice Slovenske vojske”, na katerem  so sodelujoči razčistili nekaj zgodovinskih resnic, tudi to, koliko je stara Slovenska vojska. 

Predsednik osamosvojitvene vlade Lojze Peterle je uvodoma izpostavil, da si ni mislil, da se bo pojavila potreba, da to razčiščujemo zdaj. Tudi ne s strani tistih, ki niso bili za Slovenijo. “Vrhovom inštitucij ni jasno, kaj je kaj in kdo je kdo. Tri Jugoslavije je vzel vrag, mi bomo pa slavili te simbole? Kdor ne vidi razlike, mu Bog pomagaj. Meni je leta 1990 zadišalo po Slovenski vojski in ne Teritorialni vojski generala Hočevarja.”

“Samo resnice se držimo in ne bo potrebnih razlag o nastanku Slovenske vojske. Berite zakon, kako je nastala TO leta 1968 po sovjetskem vzoru. Po mojem mnenju je nezaslišano in protiustavno, da se praznuje 50 let TO in da to podpirata predsednik države in državnega zbora. Praznujemo nekaj, kar formalno ni obstajalo,” je poudaril Peterle. Obrambni minister osamosvojitvene vlade Janez Janša pa je tako kot Peterle poudaril, da tudi sam ni verjel, da bo potrebno leta 2018 diskutirati o tej tematiki. “Znak, kjer so skombinirali znak TO in rdeče zvezde, je bil že leta 1990. Dobili smo že vabilo na proslavo zbora kočevskih odposlancev ob 70-letnici državnosti. Takrat sem dejal, da škoda, da nam niso to že leta 1991 povedali, pa se ne bi še enkrat osamosvajali. Najbolj drastičen primer je bil, da se je v OVS delilo nagrade za 35 let dela v službi,” je med drugim izpostavil Janša.

Foto: Twitter

Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je spomnil, kako si je leta 1991 nadel uniformo Slovenske vojske in sporočil, da ga ne bo v službo. “Ta vojska ni imela nikakršne zveze s tisto vojsko, ki so ji rekli JLA. Jaz vem, za koga sem se boril in na kateri strani. Smo v paradoksalni situaciji, ko govorijo o 50-letnici TO. To nikakor ne pije vode.” Po prepričanju Kovšce se da vse kupiti, razen preteklosti. “Kdor je bil na strani osamosvojitve, je to še danes, nasprotniki osamosvojitve zgodovino lahko potvarjajo, resnice pa ne morejo spremeniti.” Načelnik MSNZ Dolenjske pokrajine Rade Klisarič je ob tem izpostavil, da Manevrska struktura narodne zaščite predstavlja temelj TO, predsednik Društva MORiS Kočevska Reka Tone Krkovič pa je spomnil, da je bil 15. maja 1990 izdan ukaz za razorožitev TO, kljub zmagi Demosa na volitvah naslednji dan. “S slednjim so se sile kontinuitete sprijaznile, z vojsko pa ne. Čas bi bil, da je tega enkrat že konec in da se končno stvari postaviti na svoje mesto. V sredo bodo sicer praznovali, kar bodo, in še nekaj dni … V sredo bodo praznovali veleizdajo.”

Peterle je povedal, da je bil o razorožitvi seznanjen s strani ministra Janše, ne pa od vrhovnega poveljstva vojske. “To vse pove,” je prepričan Peterle, ki je ob tem spomnil na vsebino pisma, ki ga je naslovil na predsednika republike Boruta Pahorja. Peterle je Pahorju v pismu napisal, da omenjeno proslavo vidi v nasprotju z resnico o osamosvojitvi, našimi vrednotami in Temeljno ustavno listino. “TO SRS namreč ni bila ustanovljena z namenom podpore osamosvojitve in demokratizacije Slovenije,” je opozoril Peterle ter dodal, da njega kot predsednika demokratično izvoljene slovenske vlade poveljstvo TO SRS ni obvestilo ne o ukazu o odvzemanju orožja (15. maj 1990) ne o njegovem izvajanju dan kasneje, na sam dan izvolitve vlade. Tega tudi ni storil takratni vrhovni poveljnik. “Zame pomeni 16. maj 1990 de facto konec TO SRS. Kaj lahko še stori vojska (obramba), ki je predala orožje?! Na pot osamosvojitve smo se odpravili praznih rok. TO SRS je sodelovala v preddejanju agresije na Slovenijo. Predaja orožja ni bila zgolj tehnična, ampak v bistvu politična zadeva. Izvedena je bila proti osamosvojitvi Slovenije.” Po besedah Peterleta se tako letos lahko kvečjemu spominjamo 28-letnice neslavnega konca TO SRS. “Smiselno in prav pa je, da proslavljamo tisto, kar se je zgodilo pod formalnim naslovom TO oziroma delovnimi naslovi, ki so preko Manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ) pripeljali do prave in oborožene slovenske vojske,” je prepričan.

Na postroju v Kočevski Reki ni stala Beogradu poslušna TO generala Hočevarja
Evropski poslanec Peterle je v pismu Pahorju zapisal zgodovinsko dejstvo, da na postroju v Kočevski Reki 17. decembra 1990 ni stala Beogradu poslušna TO generala Hočevarja“V zavarovanje osamosvojitve in demokratizacije so tam stali ljudje, večinoma prostovoljci, zavezani demokratični volji slovenskega naroda in lojalni novi demokratični oblasti. Zato je takrat zadišalo po slovenski vojski, ki ni služila centrom moči zunaj Slovenije niti ideologiji, ampak slovenski domovini in našim skupnim ciljem.”

Granda: “Državo imajo, državo nam želijo ukrasti”
Ob tem je na posvetu zgodovinar Stane Granda dejal: “Državo imajo, državo nam želijo ukrasti. Potrebno je poudariti, da praznujejo kontinuiteto VOS, ki se nadaljuje v Sovi. Kaj pa je Sova naredila? Je odkrila bančno luknjo? Je odkrila pranje iranskega denarja? Izvedel sem, da je mednarodno gledano Slovenija tako zapacana, da FAZ noče objaviti nobenega članka o Sloveniji.” Predsednik združenja VSO Aleš Hojs je spomnil na besede ministra Bavčarja: “V TO RS smo bili aktivirani tisti, ki smo želeli novo državo. Ne gre za nobeno kontinuiteto.” Krkovič pa je opozoril na Belo knjigo slovenske osamosvojitve. “S praznovanjem 50 let Teritorialne obrambe bodo praznovali sramotno razorožitev Teritorialne obrambe. In pri tem slavju sodelujeta Borut Pahor in Dejan Židan.” Ob tem je potrebno pripomniti, da je sicer v zvezi z obletnico Slovenske vojske Pahorju prvo pisalo Društvo MORiS Kočevska Reka. Pismo, pod katerega je podpisan predsednik društva BgGen Tone Krkovič, razkriva, da je omenjeno društvo na strokovnem posvetu v petek, 28. septembra 2018, soglasno ugotovilo, da si izvorno protiosamosvojitveni centri moči v naši državi čedalje bolj organizirano in brezobzirno prizadevajo za degradacijo ključnih osamosvojitvenih dosežkov in vodilnih osebnosti osamosvojitve.

Med posvetom je Kovšca je našteval prijatelje iz vojaške akademije, s katerimi so se leta 1988 razšli zaradi njegovega odhoda iz JLA. “Leta 1991 sem stal nasproti mojim takratnim prijateljem iz agresorske JLA. Ne gre za to, da si prisvajamo osamosvojitev, ampak gre za zgodovinsko dejstvo. Ne smemo dovoliti, da nam to vzamejo.” Janša je opozoril na tablo “Socialistična republika Slovenija – Republiški štab za Teritorialno obrambo”, ki pove, kaj je bila. “Vsebinska kontinuiteta je bila prekinjena z aktom najvišje sramote – ukazom razorožitve TO.” Po prepričanju Janše, če bo šlo tako naprej, bo Tone Krkovič čez 5 let sedel tukaj in polemiziral s tistimi, ki bodo trdili, da je bila Manevrska struktura narodne zaščite (MSNZ) ustanovljena leta 1942. “V načrtu smo imeli, da TO prevzamemo v lastne roke in temu je služila MSNZ. Ertl se je celo pohvalil glede razorožitve. MSNZ ni bila nadaljevanje Teritorialne obrambe iz leta 1968,” je poudaril Janša.

Foto: Twitter

“Ne vem, kaj bi ti snovalci sredine proslave rekli za generala Rudolfa Maistra, ki je leta 1918 zbral fante z avstrijske vojske in z njimi zasedel Maribor,” je dejal Peterle, ki se je ob tem spomnil dogodka, ko je v Kočevski Reki izrekel znamenite besede: “Danes je zadišalo po Slovenski vojski.” Slavnostni govornik je bil po tem, ko je takratni poveljnik zavrnil povabilo na dogodek. “17. decembra smo preobrazili vojsko, predvsem pa ji dali nov pomen in vsebino.”

Medtem ko je Hojs opozoril, da so si vsi drugi narodi bivše Jugoslavije izbrali datume začetka njihove vojske iz drugih časov, ne pa datumov jugoslovanske kontinuitete, je Peterle izpostavil, da 17. maja 1990. praznuje dan Slovenske vojske. “Z izjemo Ivana Omana se nihče od predsednikov predsedstva ni udeleževal dogodkov, kot je prvi postroj. Imeli pa so čas poslati noto, da Peterle ne sme biti govornik na postroju, da ni pristojen,” je povedal Janša.

Govorili so tudi o aretaciji JBTZ, glede katere je Klisarič izpostavil, da je bil o vsem najprej obveščen partijski sekretar. “Saj veste, kdo je bil takrat to.” Prav tako pa je povedal, da sta takrat KOS in SDV sodelovala. A vedno manj, ker je KOS začela izsiljevati SDV, češ, če ne boš sodeloval z nami, te bomo dali v kakšen postopek. “Imeli so svoje sodnike in ti so še danes.”

Foto: Twitter

Kovšca: “Ne pustim si vzeti, da razmišljam s svojo glavo”
Kovšca je prisotnim izdal, da je bil deležen “prijaznih” opozoril, da naj na današnji dogodek ne gre, saj bo to vplivalo na njegovo politično kariero. “Ne pustim si vzeti, da razmišljam s svojo glavo. Zgodovina na koncu vedno najde resnico,” je prepričan Kovšca. Granda pa je ob tem dodal, da so nam leta 1918 vzeli Koroško, leta 2018 pa nam hočejo vzeti demokracijo. “Če bi delovala pravna država, bi se moralo na take dogodke, kot je sredin, poslati vse represivne organe. Ruši se ustavna demokracija,” je prepričan Granda.

O napačni delitvi med levico in desnico, ki jo poznajo v demokracijah, je spregovoril Kovšca in dodal, da očitno hočejo vzpostaviti  sistem, ki ga imajo v Venezueli. Opozorila Kovšce o manipulacijah delitve med levico in desnico je pozdravil Krkovič. “Levica pozablja na krvavo revolucijo.” Za konec je Peterle povedal, da ga v Evropski uniji sprašujejo, kaj se dogaja v Sloveniji, ki je bila nekoč zgled drugim. “Tudi o tem, kako lustracija ni bila možna, saj ni bilo Tito, ki bi z dekretom to ukazal. Imeli smo demokracijo. Kasneje, ko je bilo to možno, pa lustracije niso hoteli.” Spomnil je na Pučnikove besede: “Dovolj je bila ena revolucija.” Po besedah Janše stare Jugoslavije ne bo, saj je nimajo s kom delati. “Tisti, ki so bili proti osamosvojitvi, se vztrajno trudijo omalovaževati čas osamosvojitve.”

H. M.

 • Vera

  Ne dajte se naši osamosvojitelji , tem pokvarjencem iz levih strank !

  • kraljica vesolja

   Od česa ste se pa osamosvojil, če ste pa hlapci EU in Amerov. SEj ne odločate o ničemer. To je žalostno, dečva.

   • Franc Šink

    Bolje hlapec njim kot pa komunistom !

   • macon

    Eno je, da te komandira stokrat večji in močnejši in imaš nekaj od tega, drugo je, če te večji samo komandira in maltretira kot je bilo v primitivnemu socializmu. Zmeraj bo nekdo šef in nekdo podrejeni, za odraščanje priporočam malo primerjav nas in EU, nas in ZDA, zadosti bo pogled na zemljevid.

    Pameten podrejeni se bo za nekaj specializiral in bo postal večjemu dragocen, neumni podrejeni bo p!3dakal in kvakal, večji pa ga bo brezveznika zaničeval.

  • Friderik Peršič

   Hahahaha , Nemci nam ukazujejo kdaj lahko prodamo banke , Američani s kom lahko govorimo …Vera , živeti v iluzijah je že lepo , prej ko slej pa se je treba soočiti z realnostjo …

   • BARBARA RAKUN

    A res, pa saj imamo skoraj ves čas po osamosvojitvi “leve” vlade na oblasti, in prav ti so tako hinavski, hočejo Jugoslavijo nazaj, ampak vseeno pa hočejo koristi in podpirajo EU itd.

   • Kapodistrias

    Z realnostjo, ki je temačna, neoptimistična, depresivna, grda – zaradi levakov. Po svetu pa nobenega zaveznika, kaj šele prijatelja.

    • Friderik Peršič

     V naši lepi Sloveniji je pa ja čudovito …

   • SIMON ROZIC

    Kdo, komu, kaj? V 28 letih “vladavine” Slovenije, so na
    oblasti 21 let čistokrvni rdeči fašisti oz. bivši komunisti in
    komu ti zdaj očitaš ritolizništvo z EU, NATO-m, ZDA ?
    Levi prostaki so tipične prodane duše ;za udobje svojih
    samozadostnih mastnih riti, bi prodali tudi mater Slovenijo!

    • Friderik Peršič

     Barbara , Simon , PatikaoizKopra – v Sloveniji levice praktično ni , stranka Levica je tudi rahlo zvodenela , Rdeči fašizem ne obstaja – fašizem je lahko samo fašizem, pa nihče noče Juge nazaj , s tem samo provociramo vas belčke …

   • VERRZIFIKATOR

    Poln besed in poln vseh vrlin,
    kaj izgubljal človek bi besede,
    ko je gneva poln, poln bede
    nemškega vojaka mlajši sin.

    • Friderik Peršič

     Mlačno , mlačno …

 • kraljica vesolja

  Oni niso nikakršni osamosvojitelji. Krko je prvi orožje predal, Janezek je pa sedel v kleti Cankarjevga doma. Dejte se nehat delat norca iz ljudi.

  • Anton

   ne laži, kje pa je bil tiste dni ko se je odvijala vojna za samostojno Slovenijo “spoštovani” Milan Kučan&Co?

   ”Danes so dovoljene sanje. Jutri je nov dan.” Slavni citat Milana Kučana, po katerem se ga v zvezi z osamosvojitvijo spominja večina ljudi. Res je, že naslednji dan je prebivalce čakal šok – barikade, tanki in vojna. Vojna, h kateri je prispeval tudi Milan Kučan, ki je pomagal razorožiti Slovenijo. V dneh, mesecih in letih pred tem pa je Kučan izrekel še mnogo stvari, ki jasno pričajo o tem, kakšno vlogo je sploh imel pri osamosvojitvi.

   -”Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo,” Milan Kučan, 26. 10. 1988.

   -”Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana,” Milan Kučan v Ljubljani, 8. 2. 1989.

   -”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo, in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi,” Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989.

   -”Za nikakršen odhod in odcepitev iz Jugoslavije ne gre. Z dopolnili smo ustvarili pomembne pogoje za prihodnost, za socializem po meri ljudi,” Milan Kučan, 2. 10. 1989.

   -”Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti,” Milan Kučan v Beogradu, december 1989.

   -”O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti,” Milan Kučan, 31. 1. 1990.

   -”Zame je merodajno predvsem vprašanje, ali Slovencem res ni mogoče živeti v Jugoslaviji,” Milan Kučan, februar 1990.

   -”O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji,” Milan Kučan, 20. 4. 1990.

   -”Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem,” Milan Kučan, 23. 12. 2015.

   to so ciati našega tako opevanega borca za Samostojno Slovenijo, očeta Slovenije, kot je izustil roman Vodeb, sicer ne vem kaj mu je tisti dan bilo, da je izrekel tako slaboumnost

   Sedaj pa sami presodite, ali so dotilčni citati primerni za očeta samostojne Slovenije?

   sarkazem pres

   • kraljica vesolja

    On je delu po zakonu, vi pač ne.

    • macon

     Ja, po ničnem jugoslovanskem zakonu, ki je postal ničen tisti trenutek, ko so nas napadli. Ti pa serješ po Sloveniji in se imaš za zelo pametno.

    • SIMON ROZIC

     Mao Ce Tung-ovem?

 • Friderik Peršič

  Peterle , tebi in tvoji ekipi je leta 90 zadišalo po družbeni lastnini bivše Juge , nam ostalim pa po tvojem prdenju …

  • FORT WORTH

   Njemu je zadisalo.
   Vi ste pa pojedli.
   Glavnina tajkunov je iz foruma 21 in ti so si prisvojili druzbeno premozenje tako, da so pokradli vse zivo in oprali NLB.
   Zdaj bi pa vi radi stajkunizirali se Akrapovica, Boscarola in ostale uspesne podjetnike !
   Banda boljsevisticna lopovska !!!

  • Kapodistrias

   Ali je to vse, kar znaš, kreten?

   • Friderik Peršič

    Tudi tebi dišijo Lojzetovi prdci …?

 • BARBARA RAKUN

  “Ne pustim si vzeti, da razmišljam s svojo glavo. Bravo, Kovšca.

  • Simon Novak

   Bravo za kaj=?

 • Grog

  No vsaj ena stvar pri teh kljukcih je dobra ;) Oni in publika bojo cez 20let prestari za vsa ta sranja ;)

 • Simon Novak

  Jamravčki na kupu, pravi Kalimerkoti ste, đešnjaki

  • Olga2345

   Pravijo tatovi, skorumpiranci in zločinci…

 • Garbage man

  Sodno preganjat do konca in naj bojo hvaležni, da so samo sodno preganjani

 • Štajerc

  ..predsednik društva BgGen Tone Krkovič,..

  Mi zna kdo pojasnit, kaj pomenijo štiri črke pred Tone Krkovič??

  • Franc Šink

   Prvo se nauči šteti potem ti bom razložil.

   • Štajerc

    Sem osvojil. Zdaj pa razlaga???

    • Franc Šink

     Pred njegovim imenom je pet ne pa štiri črke. Sedi cvek.

     • Štajerc

      Sem popravil. Se opravičujem.

     • rrrrr

      Admiral Tegetthoff je bil pametnejši od majmuna, ki si je nadel njegovo masko

     • Štajerc

      A ti si tudi tepček??? Nič hudega, saj ne boli.

  • Olga2345

   Tone Krkovič je osamosvojitelj in zaveden Slovenec, ki mu ne sežete do prsta na nogi!

  • FORT WORTH

   Krkovic je opravil solanje po NATO standardih.
   Priznan mu je cin Brigadni general.
   In ker smo tudi mi v NATO se naziv lahko uporablja.
   Seveda pa to ni po volji yugozgubam.
   Oni priznavajo samo cine iz Bilece in iz beogradske yugo vojne škole.
   Hehehe

   • Štajerc

    Kakšno je to šolanje v tujini??? Kolikor je meni znano, je Krkovič slovenski državljan in v Sloveniji veljajo slovenski nazivi.

    • FORT WORTH

     Ja in po tvoji logiki se Slovenci ne solajo v Ameriki ??!!
     Zakaj so priznani pa yugo cini ??
     In zakaj ne problematizirate yugo castnikov, ki so zaposleni v SV pa ceprav so sodelovali z JLA ob napadih na SLO.
     Npr. Humar ali pokojni Mrlak ?!

     • Štajerc

      Kakšno zvezo ima šolanje v tujini z našimi nazivi. Tudi Jure Cekuta ni Akademski slikar, čeprav je opravil nek tečaj na Havajih. Ne moremo pa spreminjat činov bivše Juge, ker so takšni bili takrat v veljavi. Mrlak v Sloveniji ni dobil čina. Tudi Krkovič je bil v Jugi – kapetan v rezervi.

     • FORT WORTH

      Jure Cekuta…
      (:-DDDDDDD Kje si njega trofo ???

     • Štajerc

      Za neumno primerjavo je dober.

     • FORT WORTH

      Dei Jovo bodite mal resen, gospod Jovo…
      https://m.youtube.com/watch?v=B4_meZpjmy8

     • Štajerc

      Kakšno zvezo ima ta odličen nastop spoštovanega gospoda dr. Jožeta Pučnika z nazivom BgGen???

     • FORT WORTH

      Tisti link sem ti poslal po pomoti.
      Ni pa nic narobe ce si si osvezil spomin.
      Nalepil sem ti se enega.
      Ti o generalu Cekuti, jaz pa o butalah…
      Hehehe

     • Štajerc

      Ne norčuj se. Sem volil SDSS leta 1992. Dobili smo samo 3.4% in se komajda uvrstili v parlament, ker je bil takrat volilni prag za vstop, 3%.

     • FORT WORTH

      Na letosnjih volitvah so pa LMS, SMC, SD v skupnem sestevku sa las prehitele SDS.
      A vidis preobrat ??!!
      Hehehe

     • Štajerc

      Ne, ne vidim ga. Po logiki bi se mogel danes odstotek SDS gibat primerljivo z madžarskim FIDESZ. Leta 1994 = 7%, leta 2010 = 52%

     • FORT WORTH

      Zgleda, da imamo Slovenci daljse kable…kot Madzari.
      Ampak po vsem videnem in slisanem o tej vladi si lahko preprican, da cas SDS-a nezadrzno prihaja.
      Ljudmila je desnim strankam non stop zbijala tocke prav tako, kot levaki.
      Menim da se mora politika se bolj razdeliti, kam kdo spada.
      Sele potem bomo lahko sli naprej.

     • Štajerc

      Za karkoli, more biti delitev vsaj fifti/fifti. To je bilo evidentno pred nekaj dnevi v primeru Brett Kavanaugh.

     • FORT WORTH

      Ampak tam ohranjajo zdrav razum in Brett je bil potrjen.
      Pri nas je obratno.

     • Štajerc

      No, ne vem če je tam bilo kaj v zvezi z zdravim razumom. Brett je bil potrjen s samo enim glasom več. Rezultat 51:49, s tem, da so vsi demokrati(47) razen enega in oba neodvisna, glasovali soglasno proti, Republikanci pa vsi (51), razen ene – za.

     • FORT WORTH

      Ja Trump bo moral najti nacin, kako si pridobiti se dodatno moc.
      Njegova dejanja kazejo, da bo, ce bo kandidiral za se en mandat prepricljivo zmagal, kot je ze njegov predhodnik Ronald Reagan.

     • Štajerc

      Mogoče, ali pa tudi ne… pri “fifti/fifti”. Ne pozabi na elektorje. Trump je zmagal s pomočjo elektorskih glasov. Volivci so glasovali v prid Hillary.

     • Andrej

      Hvala kapetanu v rezervi, ki je porazil generale. Če blatiš Krkoviča blatiš napačnega. Blati tistega, ki je tudi študiral v tujini (Kadijević v Pentagonu) pa je izgubil proti rezervistu.

     • Štajerc

      Zakaj bi blatil Krkoviča??? Zanima me samo, kaj pomeni BgGen, ker razlage na spletu ne najdem. Čudim se. Nič drugega.

   • Friderik Peršič

    To je bil šnelkurs , nekaj podobnega tistemu kumrovškemu Velikega Vodje …

    • FORT WORTH

     Hehehe ne sodi po sebi, ker ce ne bi bil v udbi, ne bi nikoli zasedal polozaja, ki ti ne pritice !!

    • Andrej

     Jasno. Kar je SLO je beda, kar je YU je super. Do sem sežeš. Žal.

  • Soave

   Jovo, nikar nas ne kuri. Danes je kar toplo vreme, no ?

   • Štajerc

    :-) Nikoli se ne bom spremenil.

    • Soave

     Pravilno !! Zakaj pa bi se ?
     Jaz nimam nobene želje spreminjati te. Kritiko pa lahko in moram napisati, a ne ?

     • Štajerc

      Pravilno.

  • Friderik Peršič

   On je samooklicani brigadni đeneral brez vsake izobrazbe , to nam je naša borba dala …

   • Andrej

    Ki pa je porazil uglednega generala Kadijevića, odličnega diplomanta Pentagona.

    • Friderik Peršič

     Pa vi res verjamete , da smo mi koga premagali …? Nas so pustili da gremo iz Juge , ker nismo bili v njihovi interesni sferi …

     • Andrej

      Tipično negiranje zaslug SLO in poveličevanje agresorja. Tukaj so bili s tanki, streljali, ubijali. Izgubili. Doslej še vsako bitko izgubili. Kaj jih je treba toliko zagovarjatI? A ti plačajo?

 • Boy

  Slovenska marionetna politika je na ukaz dobila zelo slab spomin. Nihče se več noče spomniti, da so zahtevali razorožitev TO. Poslušni so se razorožili, neposlušni so nas osvobodili izpod jugo terorja. Žal tega niso storili tudi takratni politiki, kajti osamosvojitev ni bila njihova intimna opcija.

  • Soave

   Hm. . . . . tole mi pa nekako ne gre skupaj.
   Praviš Neposlušni. . . . . pa saj so bili med njimi tudi politiki .

   • Boy

    Kaj ti ni jasno?
    Seveda so bili tudi politiki tisti, a le majhen del njih, ki so nas osamosvojili. Hočeš reči, da je politikom prepovedano misliti s svojo glavo?

    Preberi https://reporter.si/clanek/slovenija/kratki-kurz-zgodovine-osamosvojitve-456919

    • Soave

     Krasna satira. Sem jo prebrala.
     Če sem te napačno razumela, se opravičujem. . . . Vendar si malo nedoločeno napisal – takratni politiki..

 • Olga2345

  Komunisti vedno praznujejo svoje poraze! Trček je našel lep izraz zase in svoje – SVOJAT! Veže jih laž, lopovluk in zločin!

 • soc

  Tako klavrno jasno je. Partijci / strici z zlobnim palčkom na čelu so točno vedeli, katerih vzvodov ne smejo spustiti iz rok. 1.) NLB, 2.) mediji, 3.) pravosodje in 4.) izobraževanje.

  In tako bo čez 20 let tričetrt slovencljev verjelo, da je Kardelj oče samosotojne Slovenije in da so premožni potomci šefov KPS povsem upravičeni do nagradenega 1945-2020. Saj to je pa cilj.

  • sloustava

   Ce se bos prepustil malodusju in lazem, bo Kucanu uspelo! Pa mu sme? NE! Nikoli vec! Pahorcek, ti pa ne lazi! Ziviva v isti drzavi, a je med nama ogromna razlika. Jaz, Slovenka, mislim s svojo glavo, ti komunistek pa MORAS misliti s Kucanovo glavo. Sram te bodi!

 • Franc Šink

  Nekateri bi še vedno uporabljali čine iz JNA .

  • RATATA

   i meni se tako čini…

 • RATATA

  Žalostno je, da so uspeli mediji in šolski sistem tako zelo pohabiti Slovenski Narod in ga poleniti, da ni zmožen in se mu niti ne da razmišljat.

 • garfi

  potrebna bo prava osvoboditev
  ali pa bomo zopet osvobojeni

 • Duhec

  Že po številu prisotnih je očitno, da so jih že vsi naveličani. Čudne travme mehkih lulčkov.

 • Andrej

  No, če je še kdo pomislil, da je Pahor predsednik vseh Slovencev zdaj lahko jasno vidi kako in kaj. S predsednikom DZ je pa isto. Če bi nam take laži poročali iz Bukatešte bi rekli, ja saj se spomnimo Čeušeska in kako je bilo. Ko pa gre za lastno domovino smo pa vse pozabili.
  Kdor ne zna obraniti domovine, jo bo izgubil. Najhuje pa je, ko domovino krade lastna oblast.
  Ali se zavedate, da imamo državni udar?

 • macon

  Seveda nam bodo vse vzeli, za realnimi vzvodi oblasti in denarjem gre še simbolna nadstavba. Simboli bodo po komunajzarsko ali pa jih ne bo, ker bi bil to vendar fašizem.

  To bi lahko razumeli leta 1991, dosti ste bili stari, da bi razumeli, da je potreben temeljit rez, ne pa prenašanje komunistov na volitvah in v parlamentu, ker drugače ne bi bilo “demokratično” kot so vreščali prestrašeni totalitarni kriminalci. Potem so pa nadaljevali kot so se naučili že pred 1991: s kriminalom in laganjem.

  Na koncu bo revščina, medtem, ko se bo komunajzarski drek valjal v nakradenih vilah z bazeni. Verjetno se na glas krohotajo slovenskim zabitim ovcam, ko žlampajo šampanjec in z žlicami žrejo kaviar.

  • Štajerc

   Ja. Ko sem pogledal k članku priložene fotografije, sem ugotovil, da so bili vsi udeleženci posveta, leta 1991 dovolj stari, da bi se takrat lahko zavzemali za temeljit rez ali lustracijo.

   • macon

    Par faktorjev je bilo proti temu

    -Slovenska pregovorna hlapčevska mentaliteta, nikomur se ne zameriti, ne se kregati, za nič odgovarjati.
    -Avtohtonost slovenskega komunizma (partijski šefi so bili tukaj Slovenci, čeprav so hodili po navodila v Beograd)
    -Relativno boljša izhodiščna pozicija kot v drugih socialističnih deželah
    -Potuhnjenost kučana in bande, ki so se naredili spravne in slovenske, čeprav jih je zanimala samo oblast in nadaljna kraja.
    -Krti komunistične bande med osamosvojitelji, ki so preprečili nujne ukrepe v imenu demokratičnosti. Ne moreš biti strpen do nestrpnih, to so osnove.

    • Štajerc

     To vse drži in o tem sem večkrat pisal tudi sam, tukaj na portalu.

   • Andrej

    Takrat smo imeli trodomni parlament. Lustracija verjetno nikoli ne bi šla skozi zbor Občin, prav gotovo pa ne skozi Družbenopolitični zbor. Ko smo pa imeli enodomni zbor so bili komunisti že toliko zorganizirani, da ni bilo več možnosti. VEDNO se je našel kakšen Pucko. Zamerim pa, da niso niti poskusili.

   • Soave

    Veš, Jovo, sem mislila, da več veš !

    • Štajerc

     V kakšnem smislu?

     • Soave

      O možnostih lustracije.

     • Štajerc

      Vse gre, če je volja…

     • Soave

      Kaj pa ” slabo telo ” ?

     • Štajerc

      Če je slaba glava, tudi dobro telo ne hasne…

     • Soave

      Kakor kdaj . . . . . . .

   • učko

    Mah, ti tipi se kar naprej za nekej zavzemajo, pa enkol n’č od n’č !!!!!

 • Darko

  Starcki, ki hlepijo po ugledu in pomembnosti, ceprav bi morali biti za zapahi zaradi trgovine z orozjem in ostalega

  • Soave

   Ja, revček ubogi. Pa se ti, mladec dokaži !!

   • Artur

    Nima “jajc” če bi se takrat znašel na terenu iz oči v oči z JNA komunjarami preko nišana bi hitro “precurelo” . Morda pa je takrat še v plenice sral pa je bil takitak neuporaben ali pa se je skrival nekje v Avstriji v kakšni ” mišji kuknji” kdo ve.

    • Štajerc

     Verjetno spada med zagovornike heliocentrične teorije…

     • Artur

      Ja gotovo torej le priznaš, da je to samo teorija za tepce.

     • Štajerc

      Seveda. Samo, da te pomirim… LOL

    • Darko

     Psihopat

    • Soave

     In zato je tako, kot je !! Veliko je takih, ki so sedaj korajžni. Ampak, samo na papirju !

 • Soave

  Pripenjam nekaj za branje. In osvežitev spomina.
  Mi lahko kokodakamo tule na portalu, a takrat tem možem ni bilo prav nič lahko in prav nič podarjeno. Zato, premislite kako pišete dragi sokomentatorji. Nikar ne podcenjujte onih časov !!https://www.casnik.si/zgleda-da-bomo-vajo-iz-osamosvojitve-ponavljali/

  • Artur

   Za dom spremni .

 • Primorec 81

  Res ne razumem zakaj je potrebno praznovati neko 50 obletnico neke kvazi TO iz stare juge, ki nima veze z osamosvojitvijo in takratno TO, naj raje praznujejo vsi skupaj skupne praznike kot osamosvojitev, prikljucitev prekmurja in primorske Sloveniji itd….ne da se spet kregajo kdo nas je osamosvojil.. …poznam veliko ljudi, ki so se v vojni borili za samostojno Slovenijo pa ne gredo na nobeno proslavo ali prireditev, ker jih je sram ko gledajo leve in desne kako se kregajo …..Živela Slovenija…….

  • freedomfighter

   Lepo povedano

 • RATATA

  Sem se javil na TO, ko je jna začela z agresijo, naj me vključijo v enoto, pa je niso imeli take zame v našmu kraju.
  Nišanđija bestrzajnog topa … to je tisti “topće ni da mrdne, za nevedne.
  Odpravil me je z besedami: ” zate nimamo enote in orožja, vendar ne skrbi, ko te bomo potrebovali, te bomo poklicali.”
  Baraba me ni hotela!!!
  Še danes mi je žal, da nisem jna spizdil tista dva breztrzajna topa zmontirana na oklepnem transporterju s transporterjem vred, pa bi že takrat imel enoto …. in še danes bi mi prišla zelo prav(!?!?),
  saj veste, kako gre:
  “jim moramo stalno nagajati, drugače bi utegnili misliti, da se jih bojimo. Samopašna drhal se je usidrala na oblasti, v šolstvu, sodstvu …”

 • učko

  Še en dokaz, da od zdej naprej ne bom več volu SDS ! Le za kuga taka histerija na brezvezni stvari, sej so ti tipi hujš od levuharjev ! Da bi se pizdel za kej bolj konkretenga in za ljudi, to pa ne! Pol se pa sprašujejo, zakaj ne dobijo zadost na volitvah, da bi mel vlado. Mah, taki majmuni si zaslužjo sam arest pa gulaga !!!!

  • merim

   Da so s(d)sovci podn clovestva ze pticki civkajo

 • merim

  Kdo so to neki janse hojsi kovsce? Kaj imajo ti nepomembnezi za pametovati?

  • Andrej

   Tipičen rezultat našega usmerjenega šolstva.

   • merim

    Ti nepomembnezi niso vredni omembe se na tem kurjem portalu

 • УВБ-76

  Te seje, kjer isti ljudje govorijo iste stvari že 30 let, počasi spominjajo na partijska srečanja v sedemdesetih, ko so se partizani spominjali svojih junaštev.

  Naslednji logični korak VSO je seveda Pot spominov in tovarištva, ki bi jo speljali tam, kjer so se tile tepci sprehajali med 10 dnevno vojno.

  Isti ste, samo drugače ste se pofarbali, pizde hinavske.

  • Friderik Peršič

   Ta pot bo bolj kratka , od Cankarjevega doma do parlamenta …in to pod zemljo , hahahaha …

 • Ivan Friderik Novak

  Desnosučni pajaci z debeluščkom Grando na čelu so zares smešni. . . .

  • Artur

   Ja levosučni ste pa res nekaj ekstra ni da ni v vašem “nacionalnem interesu” :

   da smo se ustavili, da pet let ne izpeljemo nobene močnejše reforme
   da ne počrpamo evropskih sredstev
   da dvajset let ne zgradimo drugega tira od Divače do Kopra
   da se nismo jasno opredelili do preteklosti
   da tri mesece iščemo dva ministra
   da ne pokopljemo mrtvih
   da se ne dogovorimo za nacionalne cilje
   da smo tako razdeljeni
   da tuje banke poslujejo pozitivno, državne pa z izgubami
   da so banke zapravile milijarde za neproduktivne namene, za prevzeme, ne za tehnološki napredek.
   da smo pristali v vrhu korumpiranih držav
   Itd…..

   • merim

    Verjetno si se zmotil to si nastel grehe vlade velikega vodje 2004 08

    • Artur

     Kakorkoli, kontrolirana opozicija pač mora biti zaradi reda.

   • Štajerc

    No, zdaj pa zdiktiraj še rešitve…

    • Artur

     Lustracija .

     • Štajerc

      1991???

     • Artur

      Boljši bi bil romunski scenarij.

     • Štajerc

      Če je v tvojem svetu moč vrteti čas nazaj, potlej v mojem to ni mogoče.
      Kaj pa zdaj???

     • Artur

      Seveda ni mogoče.To ni vrtenje časa nazaj to je samo varianta, ki bi bila po moje bolj učinkovita. “otišla baka s kolačima”

     • Štajerc

      Da ni bilo lustracije 1991, sta kriva tudi Peterle in Janša.

     • Artur

      Je tako !

    • macon

     Zapori za kriminalce. Velika večina je levih.

     A si ti bivši Jovo Jamnica? Zakaj si se pa preimenoval?

     • Štajerc

      Kdo pa jim bode sodil???

     • macon

      Ja, res je, sami si ne bodo sodili.

      Zakaj si bil pa banan, ti si čisto normalen pisec ob kupu resnih bolnikov.

     • Štajerc

      Hja, kaj pa vem. Nekateri me tukaj na portalu pač onemogočajo, ker ne pišem v kalupu.

 • Anton

  video link?

  Hvala!

 • Caetano

  Ali so nas osamosvajali Kucan, Zidan in Pahor? Ne! To so bili Jansa, Krkovic, Granda, Hojs. Ti govorijo resnico!

  • Štajerc

   Hojs??? Nisem vedel.

   • Caetano

    Kot Stajerc si lahko ponosen na generala Maistra se bolj pa na tiste, ki so po razorozitvi TO leta 1990 postavili na noge novo slovensko vojsko in omogocili obrambo Slovenije pred agresijo JLA. Janez, Tone, Stane ipd. so pri meni vedno dobrodosli.

    • Štajerc

     No, ne zaidiva predaleč. Iz tistih časov preferiram Franja Malgaja. Maister ni po mojem okusu. Kakorkoli. Tudi oborožena obramba Slovenije ni imela posebnega smisla, leta 1991, saj bi se bilo mogoče posloviti od umetne tvorbe Jugoslavije, tudi brez žrtev.

     • macon

      Bedačke v tankih in oklepnikih je bilo treba ustaviti, če bi se postavili na mejo bi ustavili izvoz in uvoz, da bi nas disciplinirali. Zato bi kup firm propadel, posledice si pa lahko zamisliš.

     • Štajerc

      Mnenja sem, da bi s slovesom še malo počakali, saj se je Milošević v tistem času pečal z discipliniranjem svojih jastrebov. Vojaški poseg so “sfabricirali” Hrvati, s Tudjmanom, Markovićem in Kadijevićem na čelu.

     • Caetano

      Zagreb in Beograd sta se na račun drugih znala dobro dogovoriti, kar kaže primer Bosne, ki so jo razdelili že pred vojno proti Sloveniji za katero je teren pripravil predvsem Jovič v sodelovanju z vrhom JLA in ob polnem soglasju Miloševiča. Tudi domača udba je računala na uspeh JLA. Če ni bila v tistem trenutku za Veliko Srbijo je bila pa za Markoviča, najbolj pa proti slovenskim demokratom. Udbaši vedno najbolj sovražijo ”notranjega sovražnika”.

     • Štajerc

      No, zgoraj pri naštevanju sem pozabil na Hrvata Mesića, ki je za Jovićem prevzel krmilo Predsedstva Jugoslavije, junija 1991. Torej kar 4:0 za Hrvate v umetni tvorbi Jugoslaviji. Polno soglasje Miloševića??? Ta dokument bi pa res rad videl, kar se Slovenije tiče, seveda.

     • Caetano

      Mesič je bil dvojni agent KOS-a. Jovič in Miloševič pa sta to seveda tudi dobro vedela. Enako Kadijevič in Adžić. Sicer sta z vrhom JLA Miloševič in Jovič odlično sodelovala že pred vstopom Mesiča v predsedstvo, ko sta za las neuspešno uveljavljala vojno stanje v državi marca 1991.

     • Caetano

      In še novi ultimati bi sledili…

     • Caetano

      KPJ nikoli ne bi popustila od oblasti brez zrtev. Tudi samo na pol ne.

     • Štajerc

      Ne razumem? Veliko partijcev je bilo takrat naklonjenih ideji Velike Srbije. Slovenija v ta kontekst ni sodila.

 • Darko

  Hvala bogu ti norci na vrhu ne morem reci drugega niso izvedli napada na ljubljanske vojasnice, treba bi jim bilo soditi za povzrocanje splosne nevarnosti ali kaj drugega proti clovestvu, in zakaj je to v javnost prislo sele sedaj, to je pomemben podatek za javnost

  • macon

   Vojašnice bi osvojili v kake pol ure, ker niso bile nobene utrdbe. Mulci JLA bi dvignili rokce, kakega zadrtega oficirčka bi pa zaradi mene lahko tudi počili, ker ne bi bilo nobene škode. En manj bodoči klavec v Bosni.

   Škoda bi bila edino, ker bi bilo sigurno nekaj žrtev na slovenski strani, samo zato je bolje, da jih niso zavzeli.

   • Darko

    https://www.dnevnik.si/1042327729

    Kar poglej, med drugim bi prislo da napadov na vse kemicne objekte po vsej sloveniji s strani jla

    • ZatonMesecnikov

     Še danes te je strah Darko. Hrvati so jih zavzeli, pa ni bil cel zagreb razrušen.

  • ZatonMesecnikov

   Si se usral takrat Darko? Si dobil kakšno veteransko, ko si trikrat tekel v klet in nazaj pred televizor?

   • merim

    V klet je janezu nesu vecerjo

    • ZatonMesecnikov

     Ivan janez je bil na terenu Merima.

     • merim

      Na terenu u najgloblji kleti. A je podgane iskou

     • ZatonMesecnikov

      Merima puna si sujete. Odakle ti ta mržnja?

     • merim

      Ne govorim tvojega maternega jezika pisi slovensko.

     • ZatonMesecnikov

      Merina je muslimansko ime…. zaboravila jezik svog babe?

   • Darko

    Ce bi vedel, kaksnemu cloveku so dali moc v roke, bi bil ves cas v kleti, ampak nisem vedel

    • ZatonMesecnikov

     Če bi bil kakšen drugi, bi Slovenija naslednji dan preklicala osamosvojitev.

     • Darko

      Kot vidis, so bili ostali kar zreli in odgovorni, vsak bi bil boljsi

     • ZatonMesecnikov

      Ker nisi bil na terenu ampak v kleti, ne govori, če ne pozunaš razmer. če so te v neki šoli napumpali pa morda Ćale JNA vojno lice, vedi da so se motili. Oni so bili proti osamosvojitvi Slovenije.

 • merim

  No nora24 pa ne morte nekih nepomembnezev omenjat skupaj v istem stavku s predsednikom pahorjem.malo spostovanja kurji novinarji

  • ZatonMesecnikov

   Šta je Merime ti tudi tukaj ne bi smela komentirati. Merima je muslimansko ime, pa še brezvezne komentarje imaš….

 • Jurko

  Osamosvojitev že mora biti povezana z Osvobodilni Fronto saj se je izvedla na osnovi pravice slovenskega naroda do samoodločbe ki je bila del programa OF.

  Kviz za zagovornike kolaboracije. Kdo je okupatorju izdal največ Slovencev?

  a) Lovro Hacin
  b) Vučko Rupnik
  c) kaplan Glavač
  d) Franc Krenner
  e) ?

  • merim

   Kaj je nagrada?

  • ZatonMesecnikov

   Pravica do samoodločbe je bilo komunistično nakladanje, povzeta po programu Partije Boljševikov. ki so jo le ti hitro zabrisali ven iz zakonov.

   Tako da Slovaki ne čehi je niso imeli, niti estonci, Litvanci in Latvijci. Pa so se lepo osamosvojili brez vojne. očitno ta pravica do samoodločbe povzroči vojni spopad.

   #Kviz za zagovornike kolaboracije. Kdo je okupatorju izdal največ Slovencev?#

   Tukaj jih kar nekaj manjka, naprimer Kardelj Sperans, ki je okupatroski jugoslovanski Armadi, ki je prodrla iz juga predal nekaj tisoč Slovencev, ki jih je likvidirala.

  • merim

   Rupnik in hacin sta bla kr dejavna

   • ZatonMesecnikov

    Merima, šta radio Sarajevski mufti u ono doba?

    • merim

     Za kok mrtvih slovencev sta odgovorna skupaj s kaplanom od boga poslanim?

     • ZatonMesecnikov

      Sarajevski mufti? Blagoslovil je SS Handžar in SS Kamo divizije. Za Slovence pa ne vem.

     • merim

      Ne ta vas domobranski rupnik hacin in ostale podgane

     • ZatonMesecnikov

      merima nema večeg pacova od tebe…

     • merim

      Pozabu si na domobranske podgane

     • ZatonMesecnikov

      Misliš na Antikomuniste? Za vas komunistke in mladiče so vsekakor bili sovražniki in podgane, kot jih imenuješ.

 • Štajerc

  No, pa je prišel tepček na pomoč. Se beremo pozneje…

  • ZatonMesecnikov

   Štajerac, daj kaj pametnega napiš. Kako si bežal v Grac leta 1991?

 • merim

  General Leon Rupnik
  Od 6. junija 1942 je bil Rupnik pod italijansko okupacijo ljubljanski župan in je bil nato pod nemškimi okupatorji imenovan za predsednika Ljubljanske pokrajine. Že zgodaj je – kot prepričan nasprotnik komunizma – izražal naklonjenost nacionalsocializmu in je še 29. junija 1944 na nekem protikomunističnern zborovanju Hitlerja hvalil ter hujskal proti judovstvu in boljševizmu. Neuresničen je ostal njegov cilj, da bi v Sloveniji ustanovil po strukturi in programu NSDAP podobno stranko, ki bi vladala združeni in po nemškem Rajhu zgledujoči se Sloveniji. Iz Rupnikove pobude sta izvirali tako ustanovitev protikomunistične slovenske milice, v kateri so služili nekdanji slovenski vojaki pod italijanskim poveljstvom, kot tudi ustanovitev slovenskega domobranstva. Sodelovanje z nemškim okupatorjem je poleg tega zajemalo vsa področja vsakdanjega življenja, kot sta preoblikovanje uprave in cenzura tiska. Rupnik je 5. maja 1945 zapustil Slovenijo, vendar so ga 2. junija 1946 zavezniki izročili Jugoslaviji. Po zgolj devetih dneh razprave ga je vojaško sodišče 30. avgusta 1946 obsodilo na smrt z ustrelitvijo

 • merim

  Tudi dr. Lovro Hacin, ki je bil od 1939 do 1941 načelnik ljubljanske policije, je tesno sodeloval z Nemci in Italijani. Tako kot Rupnik je bil prepričan nasprotnik komunizma in je v času svojega službovanja z namenom, da bi razbili komunistično organizacijo, okupacijskim oblastem izročal vse podatke o njenih članih in načrtovanih akcijah. Na priporočilo Leona Rupnika so Nemci Hacina 22. septembra 1943 imenovali za policijskega upravnika policijskega varnostnega zbora v Ljubljanski pokrajini in je bil kot tak navsezadnje podrejen poveljstvu SS. Pod njegovim žezlom se je razvil policijski sistem, ki pod pretvezo bojevanja proti komunistom ni privedel le do korupcije, ampak tudi do tega, da so uradniki politične policije zapornike mučili, jih z ukazom pošiljali na prisilno delo ali zapirali v koncentracijska taborišča. Potem ko je bil izročen Jugoslaviji, je bil leta 1946 skupaj z Rupnikom obsojen na smrt z obešenjem “

  • ZatonMesecnikov

   Mislim da gre za pamfletke iz pod rok Socialistične Partije Slovenije spisane za notranjepolitične namene v letih 2002.

   Daj kaj napiši raje o svojih, Merima? Sarajevski mufti?

 • merim

  Po skoraj 70ih letih je, končno, tudi uradno znano, katera stran je v vojnih in povojnih pobojih 2. svetovne vojne pobila največ Slovencev na naših tleh. Neslavni rekord je in bo za večne čase zapisan domačim izdajalcem – domobrancem. Domobranci, ki so v tistih letih delovali pod okriljem slovenske RKC, so, tudi v sodelovanju z okupatorjem, pobili 42.500 Slovencev

  • ZatonMesecnikov

   Seveda so te številke produkt Socialistične partije in njenega podmladka.

   Druga svetovna vojna je zahtevala 97.000 življenj Slovencev. Državljanska vojna, ki so jo na poziv Kominterne začeli komunisti leta 1941 in posledično represalije, so zahtevale 83.000 življenj Slovencev. Toliko bi jih preživelo, če bi vsi sedeli doma in se ne bi šli Revolucije.

   Komunistični teror v letih 41/42 je povzročil nastanek antikomunističnih sil, razplamtela se je Državljanska vojna. Ki je zahtevala najvišji odstotek umrlih med prebivastvom v Europi. Razen Judov. Če ne bi bilo komunistične vstaje leta 1941, bi v drugi svetovni vojni umrlo 15.000 Slovencev. (10.000 mobilizirancev in 5.000 zaradi bombardiranj, prehoda front ter drugih vojnih vzrokov.)

   Državljanska vojna na žalost še ni zaključena. komunistična namera, da pobije vse politične in razredne sovražnike ter z dinamitom razstreli grobišča, ter prepove govoriti o tem, ni uspela,

   Slovenija ostaja globoko razklana.

   • merim

    Ti bi lahko bil vedezevalec

   • Jurko

    Brez odpora ne bi dobili Primorske. Pripadla bi Italijanom ker nas bi prehiteli s svojo rezistenco. Če bi sploh kaj dobili. Zavezniki so stali na stališču da brez odpora nacizmu narodu ne pripada državnost. Avstrijci so se zato morali sklicevati na koroške partizane da so lahko obnovili Avstrijo. In to šele po desetih letih tuje zasedbe!

    • macon

     Slovenskemu odporu se je reklo TIGR in bil je veliko pred italijanskim. Verjamem, da bi dobili nazaj več Primorske, če ne bi bili komunistična država, ampak to je vse v domeni ugibanja. Dejstvo je, da so nam Hrvati v petdesetih na Primorskemi vzeli polovico Piranskega zaliva in obalo do Savudrije.

     To pa ni v domeni kaj bi, če bi, temveč zgodovinsko dejstvo in oškodovanje slovenskega narodnega ozemlja zaradi izdajalskih komunistov.

     • xxxxxx yyyyy

      Dobili ja od italijanov ha ha ne govorit neumnosti

    • ZatonMesecnikov

     Kralj peter in Draža ne bi dobila primorske? Imaš kje vire za takšne trditve?

     Ker tehnično je bila primorska dodeljena vladi Tito – Šubašić, po združitvi jVD in partizanov. Z vrhovnim formalnim poveljnikom Kraljem petrom.

     Misliš da Draža sam in JvD ne bi dobila primorske? In je bila prisotnost Broza nujna za formiranje A in B cone?

 • VERRZIFIKATOR

  Iz predsednikovega slavnostnega nagovora

  Barbka Luknjar

  POSTROJITEV

  Postrojitev nič ji ne ugaja,
  zdi se ji vse skupaj trivialno,
  mesto znano teritorialno,
  kjer zadeva redno se dogaja,

  Postrojitev tokrat bo obletna,
  petdeset, že več jih ona šteje,
  nič več kakor prej je ne pogreje,
  čete ji navzočnost ni prijetna.

  Postrojila jih je v vrsto fante,
  ker tako so ji pač ukazali,
  bi sicer klofuto spet ji dali
  in razširjali o njej bi kvante.

  Postrojila, vsakega objela,
  vedela je, kaj ji je storiti,
  bi sicer po zadnjici, po riti
  predplačilo znatno spet prejela.

  Postrojila, z vsakim naredila,
  kar zvodnik rutinsko ji ukaže,
  ve, da ta se zlepa ji ne laže,
  slepo mu bo Barbika sledila.

  P. S.

  Da zadeva bo dodatno vroča,
  Barbika prav dobro se zaveda,
  izdajalskega ima soseda,
  Peter le je, šefom ta poroča.

  • merim

   Na juriš, na juriš, na juriš!
   Krik borcev vihra skozi hoste,
   sovragove vrste so goste.
   Udari, navali, usekaj, izpali!
   Na juriš, o-hej, partizan,
   pred tabo svobode je dan!

   Na juriš, na juriš, na juriš,
   požgimo vsa gnila drevesa,
   zemljo spremenimo v nebesa,
   vsem sonce naj sije,
   le radost naj klije!
   Na juriš, o-hej, partizan,
   pred tabo svobode je dan

   Na juriš, na juriš, na juriš,
   maščujmo požgane domove,
   maščujmo vse naše grobove!
   Preženi besneče in reši trpeče!
   Na juriš, o-hej, partizan,
   pred tabo svobode je dan!

   Na juriš, na juriš, na juriš,
   vsi bratje teptani za nami,
   svobodo si vzamemo sami!
   Skoz glad in trpljanje
   v lepše življenje!
   Na juriš, o-hej, partizan,
   pred tabo svobode je dan!

 • Jurko

  Leta 1991 smo morali braniti pravico do samoodločbe ki jo je slovenskemu narodu priborila OF. Bili so tudi taki res ki je niso hoteli priznavati. Evropa pa je že takrat menila drugače. Ni pa to samoumevno. Videli smo lahko kako Katalonci niso uspeli z osamosvojitvijo ker v španski ustavi nimajo te pravice ki zaenkrat v mednarodnem pravu ni samoumevna.

  • Caetano

   Komunisti te pravice niso nikoli zares upostevali ceprav so med vojno pridobivali ljudi res tudi na ta nacin. Da je temu res tako kaze ze dejstvo, da so takoj po vojni sprejeli volilni zakon, ki je onemogocil politicno organiziranje na narodni osnovi. Se v poznem obdobju SFRJ so zapirali ljudi, ce so samo kaj rekli o samostojni Sloveniji. Zaradi t.i. sovrazne propagande.

 • večni srb

  Ne razumem, kako si je lahko Krkovič že leta 1990 oblekel uniformo slovenske vojske, če pa smo bili takrat še del Jugoslavije, naša vojska pa ve bila ustanovljena šele par let kasneje.
  Lepo prosim kakšno sliko tiste uniforme in paradržavnih simbolov na mjej, pa poglejmo, če so bile iste v uporabi še po uradni ustanovitvi Slovenije.

  Kot vsi slovenci in jugoslovani, sem tudi sam služil obvezni vojaški rok in hodil na vaje TO, ne glede kakšna je bila bivša federacija, ne glede na zapite poveljnike in zanič opremo, ne poznam niti enega samega primera, ko bi bili teritorialci vmešani v kakšno korupcijo ali nečednosti, razen pohajkovanja po okoliških hribih in strelskih vaj, nismo delali popolnoma nič drugega in tudi nismo sodelovali v nobenih vojaških ali policijskih skupinah, zato enostavno ne razumem kaj smo naredili narobe, da smo se določenim tako zamerili.
  Do osamosvojitve, je bila JNA slovenska vojska, škoda trditi drugače. Brez teritorialcev, bi vojska hitro zlomila ljudsko milico in teroriste, kef pa smo se krajani žrtvovali za narod in domače kraje, ker smo bili tudi sami del JNA in nenazadnje sorodniki profesionalno zaposlenih oficirjev, so seveda dvignili roke in Slovenija je lahko postala samostojna in neodvisna država, ki si je sčasoma organizirala svoje službe.

  Ne da se spreminjari pravno formalnih dwjstev, samo sramotijo se z otročjim sprenevedanjem. Razumem, da fanatikom te stvari pomenijo nekaj več, ampak najprwj povejmo naravnost kar je najbolj bistveno, terigorialci smo branili svoje kraje pred anarhijo in državnim terorjem, nismo bili v vojni z nikomer ampak smo hoteli mir, varnost in svobodo, JNA v tem kontekstu sploh ni pomembna. Slovenska vojska med osamosvajanjem ni obstajala, pa če se vsi šalabajzerji postavijo na glavo. Razen Krkoviča, stoja na glavi bi mu morda pomagala videti svet spet prav.

 • črnaovca

  Prav bi bilo če bi dodali še obletnico romanj v Jajce potem ne bi bilo toliko pritožb. Tisti ki so nekoč romali v Jajce nas lahko vodijo samo še v kurc če že nismo tam. Sram me je kot pripadnika TO ker vem kaj in kako smo se osamosvajali in iz katerih struktur so padli v vojni za Slovenijo

 • Haloški Tunek

  Teritorialna obramba SRS, je skupaj s takratno slovensko milico ob podpori celotne slovenske družbe in ob modro vodeni politiki Kučana in Drnofška, uspelo uresničiti na plebiscitu izraženo voljo ljudi, da želijo živeti v samostojni in suvereni državi. JJ pa se je… baje… skrival v kleti CD !?!?

  • Republic Commando
   • Haloški Tunek

    Ja, Kučan in Kacin sta bila na vrhu, pred tujimi novinarji… JJ pa se je skrival v kleti.

    • Republic Commando

     Slika je iz kleti.

  • montyamp

   Kje se je med osamosvojitveno vojno skrival murglosrbsko halbmadžarski prekmurec žvepleni pritlikavec ???
   A veste kje se je skrival med osamosvojitvijo, ko je bil Janša na poziciji?
   V Konjšici nad Zagorjem na vikendu Štefkine sestrične, ki se piše Dolanc in je neposredna sorodnica Staneta Dolanca.

   • Haloški Tunek

    To sploh ni res !!!

 • večni srb

  Kaj se Hojs in razni kakeci danes šopirijo, enkrat so ga nastavili za ministra za obrambo, celo veterane je izganjal iz doma in jih teroriziral, to dela agresor in okupator, tako se obnašajo najhujši izdajaci in barabe, v mojih očeh še človek ni, kaj šele kakršna koli strokovna ali moralna avtoriteta.

  Za Slovence in Slovenijo ni naredil popolnoma nič dobrega, samo hvali se, da je nek velik slovenec in domoljub, pa je zame ravno obratno od tega.

 • Haloški Tunek

  TO SRS je bila ustanovljena 20. novembra 1968 in najpogosteje jo povezujemo z intervencijo takratne Sovjetske zveze na Češkoslovaškem. Praf gotovo se je takrat začel rušiti mit o obrambni samozadostnosti JLA… uveljavljanje koncepta splošnega ljudskega odpora je bilo odgovor z daljnosežnimi posledicami. Še posebej smo te pozitivne posledice v začetku devetdesetih let minulega stoletja znali izkoristiti v Sloveniji. Brez socialistične TO bi danes mi kurac bli samostojni… Kapish?

 • montyamp

  Kje se je med osamosvojitveno vojno skrival murglosrbsko halbmadžarski prekmurec žvepleni pritlikavec ???
  A veste kje se je skrival med osamosvojitvijo, ko je bil Janša na poziciji?
  V Konjšici nad Zagorjem na vikendu Štefkine sestrične, ki se piše Dolanc in je neposredna sorodnica Staneta Dolanca…

  • Haloški Tunek

   To so same laži !!!

 • Haloški Tunek

  Z novo doktrino “splošnega ljudskega odpora” je zgodovina republikam ponudila priložnost za lastno organiziranost na obrambnem področju in v Sloveniji je bila ta priložnost, kot sn že reko, najbolje izkoriščena. V doktrini so odgovorni videli novo priložnost ponovnega zametka slovenske obrambne sile, ki jo je Slovenija izgubila leta 1945. Tako se je TO razvila v spoštovanja vredno oboroženo silo. Med pripadniki TO in prebivalstvom je fse bolj postajala slovenska narodna vojska. Ta ista vojska ki je kasneje zjebala jugo vojsko… Kapish?

 • Haloški Tunek

  Čujte, brez oborožene podpore tako pomembni politični odločitvi, kot je bila osamosvojitef od nekdanje skupne države, ta ne bi bila mogoča. In to oboroženo podporo sta v osamosvojitveni vojni zagotavljali TO SRS in slovenska milica. Fsi so nosili rdeče zvezde na kapah…v v srcu !!!

 • Haloški Tunek

  Čujte, zanikanje fspostavljanja in obstoja nacionalnega karakterja slovenske vojske, od Maistra leta 1918 preko slovenske partizanske vojske in slovenske TO do državne vojske 1991, je lahko nevarno tudi za sedanjost, ko je Slovenska vojska članica Nata in vojaških struktur EU. Zato naj fsi zgoraj omenjeni “gospodje” držijo svoje gobce zaprte… Kapish?

 • Haloški Tunek

  Evo vam nekaj cifer… TO je ob koncu leta 1989 štela 72.600 rezervnih pripadnikov in 520 pripadnikov stalne sestave, med njimi 41 iz aktivne sestave JLA. Po osamosvojitvi je bilo ob koncu leta 1991 v TO Slovenije 62.100 rezervnih pripadnikov in 1660 pripadnikov stalne sestave ter še nekaj več kot 700 vojaških in civilnih oseb, ki so pred tem službovale v JLA… In fse to sta ustanovila Janša in Krković????… Ma ne me jebat in podcenjevat moje inteligence !!!

  • branči

   evo: vsak grozd ima 54 jagod! vsaka trta ima najmanj 12 grozdov! vsak lastnik vinograda je kapitalist, z zdravju škodljivimi substancami, kot privatno lastnino! vsak lastnik vinograda, ki ima čas bluziti po internetu, je lažnivo govno!

 • Nocoment20.04

  Se dobr da so mlecnezobcem kot so Jansa , Krkovic..vzel orozje iz rok, ker z ognjem se ni za igrat.

  • Darko

   kaj je kucan mislil s tem diskreditacija likvidacija, seveda so se sli neke skrivalnice, nekaj so vedeli, kar javnosti niso povedali, samo med vrsticami, zdaj naj se pa nehajo z nami igrati slepe misi in naj povejo, kaj so s tem mislni, drnovsek ga je pa skos scitil, barabija na kvadrat

 • domovina mili dom

  Vse kar je pred letom 91, je privat maškarada komunistov.

  • Haloški Tunek

   Fse kar je po letu 91, je privat desničarska maškarada Janeza Janše !!!

   • domovina mili dom

    To ne bo držalo, ker so zadnjič v kavarni Zvezda sestankovali Aksetijević in Kučanović.

 • svatne

  Med Slovenci je (bilo?) v navadi: “slavnostni govornik” – NOVOREK OČITNO DELUJE.

 • Haloški Tunek

  Spoštovani vsi!

  Tudi sama čestitam TO, vsem, ki so zaslužni za njeno ustanovitev in razvoj! Dobro tudi vem, da je bila TO v prejšnjem sistemu namerno ustanovljena, oborožena in organizirana ne le za proti morebitnemu zunanjemu sovražniku, temveč tudi za ohranitev večje samostojnosti republike, kar nam je še kako prišlo prav v času osamosvajanja in vojne za Slovenijo!

  Največja čast pa pripada padlim za Slovenijo!

  Če, oziroma ko si drugi pripisujejo absolutne zasluge za ustanovitev lastne države, je to napihovanje kratkega veka, dejstva so pač dejstva! In zgodovina beleži dejstva.

  Lep pozdrav vsem!

  Spomenka Hribar

  • macon

   Komunajzarska matrona, “mati domovine” Diklićka spet laže po stari uveljavljeni sprevrženi komunajzarski maniri. O kaki oboroženosti TO govori ta poturica, ko so njeni vendar RAZOROŽILI TO? Njena TO ni bila nova slovenska TO in vojska, ki je nastala iz nič in ne samo iz nič, iz boja proti JLA.

   • merim

    Navadn kmet prej verjame njej kot pa velikemu luzerju

    • KP

     Ti nisi noben kmet,si samo bedast Bosandžeros.

     • Zora

      Ti si pa primitivec, ki rad žali druge ljudi.

   • samotoje

    Pri Spomenki rek nomen est omen ne velja. Njej se že nekaj časa kisa.

 • Hribouc

  Blaznosti iz Blaznice Udbokučanistan!
  ZAHTEVAM ODSTOP PREDSEDNIKA REPUBLIKE , BORUTA PAHORJA! TAKOJ!

  ——————————————————————————————————-

  OŽBOLT, HOČEVAR, KUČAN in zdaj še PAHOR!
  NARODNI VELEIZDAJALCI 1.Republike SLOVENIJA

  ———————————————————————————————————————-
  Predaja orožja slovenske TO
  Jugoslovanski Armadi po ukazu vrha TO je bila v najbolj kritičnem momentu ustanavljanja slovenske države najbolj zahrbtno in podlo izdajalsko protinarodno dejanje. Akterji izvrševanja in pomoči pri
  izvrševanju tega izdajstva so veleizdajalci naroda, vključno z prvimi, z Milanom Kučanom, gen.Hočevarjem in z Ožboltom.

  Čisti narodni izdajalci!
  Peterle ima tokrat prav, s tem aktom, ko je TO predala, ne vem, 80% orožja agresorski srbijanski soldateski, je tudi prenehala obstajati v tem, izdajalskem smislu in de facto, de jure pa z kapitulacijo JLA na slovenskih tleh, saj je bila TO absolutno njen vitalni sestavni del !

  Označevanje 50 letnice TO v navezi na Slovensko Vojsko je totalni nesmiselni absurd, obeleževanje z rdečo zvezdo pa protidržavna in protinarodna zločinskost!

  Pahor, odstopi že prej preden greš držat govor! S R A M O T A brez primere!

  • Ana Job

   Pahorjat nima hrbtenice, zato tudi nima vesti.

   • samotoje

    Zelo je elastičen. Moj prijatelj Feri, Cigan, pravi takim “gumilastike”.

   • Hribouc

    Volil sem brezhrbteničarja brez jajc in, zdaj je jasno, protiosamosvojitelja!
    ———————————————————————————————
    Ko so ga povsod pustili pred vrati v USA prejšnji teden, je očitno popizdil in se docela vrnil nazaj v svoje rdeče krdelo!
    Tu pa se reče realno : VSI ISTI.
    Komunisti vsi isti. Od zibke do Groba v Niču!

    • Ana Job

     Res je, volkovi ne menjajo dlake.

  • Haloški Tunek

   Ka naj rečem na fse to… SMRT JANŠIZMU, SVOBODA NARODU !!!

   • KP

    fse fsa fsi fsa fsu. Bedak čefutarski!

   • Zora

    Bravo!!

  • merim

   Ti lahk zahtevas kar ces a kaj ko te se krava ne uboga

  • Simon Novak

   Kateri faktor pa si ti?

 • Darko Crnkovič

  rdeča gamad se je nekaj let potuhnila, saj so bili praviloma vsi proti osamosvojitvi, zdaj bi pa kreteni komunajzarski radi spreminjali zgodovino. jim bo treba nekaj linkov prilepiti za osvežitev…

  • merim

   Limaj!

   • KP

    Tiho,skret migrantski.

  • samotoje

   Še kaj drugega jim bo treba prilepiti.

 • merim

  intervjuju za Delo je Peinkiher zatrdil, da je bil Janša tisti, ki je leta 1990 razoroževal Slovenijo. Z nestrokovnim delom naj bi tudi ogrozil proces osamosvajanja ter zlorabljal vojsko in varnostno službo v politične namene.

  Janša, njegov namestnik Miran Bogataj in vodja varnostne službe Andrej Lovšin naj bi v ob razglasitvi neodvisnosti Slovenije povsem podcenjevali razmere in niso upoštevali opozoril in poročil, zato 27. junija 1991 zjutraj, ko je šla vojska JLA iz vojašnic, na položajih ni bilo nobene enote.

  “To je bil popoln debakel obrambnega ministra Janše in notranjega ministra Igorja Bavčarja. Dejstvo, da so bili tisto noč ob 2.45 doma, in ne na svojih mestih, dokazuje, da so povsem podcenjevali razmere, da niso upoštevali opozoril in poročil. Že samo zaradi tega bi morali biti takrat odstavljeni in kaznovani,” je poudaril Peinkiher.

  • Darko

   Prodajal je orozje Hrvatom ze takrat, ko smo ga mi nujno potrebovali zase

   • merim

    Ma verjetno sam hudic nima tolk grehov kot pa tale janez

    • Olga2345

     Iz vseh kotov ven pade Kučan, šef udbomafije, kuministicni zločinec in veleizdajalec! Tudi pri trgovini z orožjem!
     Kučan kriv za krvavo motijo na Balkanu enako kot Milošević, saj je pri vsem sodeloval!

     • merim

      Lazes pri vsaki pizdariji se nekje pojavi ime janez

     • Olga2345

      To je Kučanova intimna opcija in srčna želja, vendar mu ne rata! Se srbski udbas se je na Novi zgražal nad njegovo pokvarjenostjo! Kucan sodi dosmrtno za zapahe zaradi vseh političnih procesov in korupcije, tudi v zvezi s Sorosom in uničevanjem Slovenije!

     • šrauf

      Stanovnik, Kocijančić….?

     • KP

      Povsod se pojaviš ti z enim idiotizmom. Pejt pametovat dol v Bosno,papak zahojeni.

   • Olga2345

    Kučan?

    • Darko

     Jansa

   • KP

    Ti si kaj potreboval,čefutar?

  • Olga2345

   A zdaj se želi še Kučan pisati Janša in skriti svoj lopovluk in veleizdajo?!!

  • KP

   Ahahahaha, v Delu piše. Ahahaha,idioti samo berejo ta skret od cajtenga, no pa bosanski idioti tudi…

  • KP

   Debakel??? Bedakel???? Debakel za vas bedakle je bil,ko ste leta 91 moral tečt s spuščenimi gatami. Luleki eni. Ahaha. Pa spet boste.

   • merim

    Tekali ste sam vi strahopetni izdajalcki no ne tekali padali ste v jame

  • čopkovseved

   Debil komunajzerski, poberi se iz 24 nova! Osamosvojitelja sta Janša in Krko v oćeh vseh Slovencev, razni mešanci in šerifi iz juga, naj si s teboj vred ,pišejo zgodovino po udbovsko! Vse ob pravem času, tudi degradirane priviligirance bo ujela roka pravice! Ljudstvo zna soditi!

   • merim

    Iz kleti je lahko bit glasn

    • čopkovseved

     Misliš na svoj čožek!

     • merim

      Ne na velikega luzerja

     • čopkovseved

      Misliš na našega najbolj zaslužnega za samostojno Slovenijo g. JANEZA JANŠO, a nje!

     • merim

      A ta ki je spal ko je blo treba bedet po besedah peinkihlerja?

     • čopkovseved

      Janša nas je osvobodil! Živel Slovenski Heroj JANŠA! Tvoj udbovc je v očeh svetovne javnosti pa zelo čislan , a nje!

     • merim

      Jansa je nas idol in heroj kucana na gnoj! A to si ti na tistmu posnetku haha

     • čopkovseved

      Saj se pridno izobražuješ, počasi boš dojel vse leve svinarije!

     • Zora

      Če ti misliš da je on najbolj zaslužen, je to tvoja stvar. To ne pomeni da je to resnica. Marsikdo misli drugače.

 • šrauf

  A to je tisti Painkiher ,ki je kot udbovec zalezoval slovensko emigracijo po Clevelandu?

 • Krtača 20

  Kaj bo slinjo krković govoru k je ves nabit v Babilonu sabljo zgubu, drug dan pa svoje dol klatu vse zato da si pripne ene brezvezne čine, do katerih itak ni bil nikol upravičen. Bavči se tud s svojimi svinjarijami lahko sam skrije – razprodaja slovenskih podjetij za bakšiš. O jajotu ni za zgubljat besed – dežurn švercar. O pentekerletu itak nima smisla….se je zasral na vse možne konce in kraje. Ostale bubonje so pa itak priveski k so cuzal iz slovenskega naroda. Eto, tolk o silnih osamosvojiteljih.

  • KP

   Se pravi,ste nas osamosvojili vi,čefutarji?

  • čopkovseved

   Pa kva ti koza južnaška, prašiš na slovenskem portalu. Zmaži se dol!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Olga2345

  Živel Janez Janša! Živeli slovenskimi samosvojii in zavedni Slovenci!

  • merim

   Da ti ne bo proteza zun padla

   • Olga2345

    Imate protezo?

    • merim

     Dobre fore

     • ZatonMesecnikov

      Merima, ti jo uvek haraš po slovenačkim forumina? Nisi još umorna? Koliko te plačaju?

   • komar marko

    merki da se ti ne bo čevelj iz riti snel! Kapiš!

 • Olga2345

  Slovenska osamosvojitev je bila res častno dejanje pogumnih Slovencev! Tudi ravnanje z vojnimi ujetniki je bilo skladno z mednarodnimi konvencijami! S tem smo si zaslužili veliko spoštovanje v Evropi in svetu!
  Komunisti s Kučanom vred, s krvavimi rokami od krvi nedolžnih žrtev, bi naredili vse, da bi skrili svoje zločine in ukradli tuje zasluge! Sramota!
  Dol s komunističnimi lažnivci, tatovi, izdajalci in morilci! Dol s Kučanom in njegovo svojatjo (po Trčku)!

  • luckyss
   • montyamp

    Pesjanar , kaj pa žvepleni ????

    Ko je bilo orožje Kučanu za seženo,je poslal faks Čengić;”Milane ,daj šalji ono oružje koje si obečao in kojeg smo ti platili”.

    • luckyss

     To je res..takrat so ga začeli uradno jebat zaradi embarga…
     Janšo pa je rešil takrat en drug Janez, ki ni hotel sramote za Slovenijo in je to dal “ad acta”

     • tohuvabohu

      Blablabla, kakšen embargo. Kučan je to počel na lastno pest in s podporo udbovske svojati. Predsednik države nima nobenega pooblastila za šmuglanje orožja, tudi za legalno prekupčevanje ne.

     • luckyss

      Ja, Kučan je to počel kot uradna oseba, ker se očitno ni mogel posloviti od svojih južnih kolegov združenih v KPJ…
      Po moje bi moral za to tudi odgovarjati…seveda tudi tisti, ki so spravili v lasten žep stotine milijonov takratnih DM…pa niso to zgolj domneve ;))

 • šrauf

  Slava Kućanu ,ki je kot vrhovni poveljnik SLO vojske podpisal izjavo o demiliterizaciji Slovenije, en mesec pred 10 dnevno vojno!
  Izjavo so podpisali tudi ostali člani predsedstva: Kmecel , Zlobec, Plut. Častna izjema je bil G. IVAN OMAN,ki je kot kmet vedel kaj to pomeni,za razliko od ostalih bedakov z akademskimi naslovi.

  • KP

   Slava mu. Slava njegovemu spominu. Sam da je spokal. Čas je že bil…

   • šrauf

    Škripnu?

    • KP

     Jah,menda,če sem te prav razumu. Slava mu,pa take pa to…

 • luckyss

  “Gre za nezaslišano in protiustavno praznovanje 50. obletnice teritorialne obrambe!”

  No končno so razni “Janše in Krkoviči” ter podobni skrivači javno priznali svoje delovanje proti nam pripadnikom TO, dejanskim osvoboditeljem, ki smo na terenu nosili glavo naprodaj..
  To pojasnjuje tudi nekaj čudnih “samomorov iz zasede” nekaterih oficirjev TO, umor Mrlaka, prodaja orožja in podobne svinjarije..
  Pa ne mi spet s tem, da je tudi Kučko prodajal to orožje….seveda ga je, pa ne za svoj žep…
  Preberite si malo “južne medije”, kjer vplivni politiki točno povedo, kdo, kje, s čim in koliko so nekateri zaslužili..Le vtipkate v gooogle…”Janša, krijumćaranje sa oružjem”..
  Prvi “zadetek” je tale ..https://www.jutarnji.hr/arhiva/jansa-je-hrvatima-i-bosancima-prodao-oruzje-za-300-mil.-maraka-u-gotovini/3313979/

  • ZatonMesecnikov

   Ne vem zakaj bi nekdo na vsak način rad povezal nastanek današnje slovenske vojske s komunističnimi partizani in JNA?

   • macon

    Prilaščajo si simbolno, ker vedo, da je pomembna sestavina vladanja. Vladati pa nameravajo naprej in početi kar se jim zahoče (beri nebrzdana kraja in korupcija na račun slehernikov, saj zato pa je to levi režim in Slovenija režimska država z demokracijo in vladavino prava za videz).

    • ZatonMesecnikov

     Seveda želijo temelje slovenske današnje države povezati s 27.aprilom 41 in ustanovitvijo protiimperialistčne fronte. To je meni kristalno jasno zakaj. Ker potrebujejo legitimeteto svojega vladanja od leta 1945 naprej.

   • KP

    Res ne veš???

   • luckyss

    Edina prava in omembe vredna vojska v Sloveniji smo bili pripadniki TO…usposobljeni v JLA in nam je vsakemu bilo na dosegu (vsaj pehotno) orožje v pol ure..če bi bilo to potrebno..
    Današnja “vojska” je temu pomenu v posmeh in sramoto…služijo kot janičarji v tujini, pa še tam jih običajno razorožijo kozji pastirji, če se dovolj hitro ne peljejo mimo..

    • tohuvabohu

     A Hočevarjeva vojska? LOL. Pijani ste se valjali po grabnih, medtem ko je Krkovič z minimalnimi silami uspešno vodil obrambo.

     • luckyss

      Dober sarkazem..ti bom dal plus za vrhunsko ironijo..;;))

    • ZatonMesecnikov

     Tisti TO je bil na začetku bolj tako tako. Bil je le del JNA, poleg rezervne sestave. V glavnem se je pa pijančevalo po terenu na orožnih vajah. Da ne rečem rezervisti.

     nastanek slovenske vojske je točno določenega dne, 26.06.91, na dan, ko se je snelo rdeče zvezde iz kap in nadelo nove slovenske embleme. In to je to.

     Tudi Srbi naprimer nastanek svoje vojske v 19. stoletju ne povezujejo s naprimer četami Smail Age Čengića… Na misel jim ne pade kaj takšnega.

     Pri nas bi pa nekdo na vsak način rad povezal nastanek slovenske vojske z TO kot delom JNA in pa še prej s komunističnimi NOB gverilci. ve se tudi zakaj. zaradi notranjepolitičnih potreb in privilegijev.

   • večni srb

    Verjetno zato, ker zgodovina pomeni ločiti kaj je bilo prej in kaj pozneje.

    • ZatonMesecnikov

     Tudi tvoji Srbi ne povezujejo nastanek srbske vojske v četah Smail Age….

   • samotoje

    Zato, ker partija mora biti na oblasti. če ne bo partija, bo pa kdo drug. Tega pa ni in ne bo, je rekel tolovaj Dolanc.

  • macon

   Janša ni z ničemer direktno obremenjen v 1. knjigi trilogije Zgage in Šurca. Politično pokritje Zvonarja in Krkoviča pa je politično plačal v Depali vasi.

   V redu, da te to moti. Zakaj te ne moti levi milijardni kriminal z bančno velekrajo na čelu? A je zate kriminal samo kriminal desnih, levi pa lahko počnejo kar hočejo?

   • luckyss

    Moti me kriminal levih in desnih….na teh straneh omenjam kriminal desnice, bivših komunistov ali kaj ste že…na levih portalih pa pljuvam po njih…Ja resnica nikjer ni priljubljena…

    • macon

     Tisti, ki pravosodje dela za njih, mediji pa molčijo ali lažejo, imajo vendar prednost. Naju naj bi zanimalo, kdo nama odmerja davke, levi jih samo višajo in višajo.

     Desni, ki bi kaj celo izboljšali za slehernike, so potisnjeni na obrobje. V zameno pa dobivamo razmah korupcije, kriminala in totalne leve bebce na izvršnih pozicijah.

     Če kričiš, da so oboji enaki, medtem ko je tehtnica lopovstva tako močno nagnjena v levo stran, samo potrjuješ levo oblast.

     • merim

      Pa kva ti bluzis janezu je vse zastaralo a pol je pravosodje njegovo?

     • macon

      Trudim se pogovarjat z nemškim ovčarjem, ti si prezabito in sp!3di na forum Cicibana, Merima debilčina.

     • merim

      Ajde cefutar pojdi nazaj na jug ne kradi po sloveniji

     • luckyss

      To ni nemški ovčar..verstehst du unter diesem Begriff?
      To je “roti” s tretjino krvi nemškega ovčarja ….Tako kot vas je tukaj večina “Slovencev” s tretjino “južne krvi”…
      Pa me to niti ne moti, vas pa prepoznam, ker je to moja “poklicna deformacija” ;))

     • luckyss

      Seveda se sedaj masti “levica”, ker je pri koritu in iz ozadja se sliši kruljenje SDS..
      Lahko bi bilo tudi obratno, vprašanje je le, kaj bi to pomenilo za državo in njene državljane…
      In ne mi sedaj spet s kakšnim Grimmom ven hodit..ali celo Grimsom…

  • šrauf

   Noč. Največje skladišče orožja na celjskem straži en pesjanar pod režimom mrtve straže. Nad glavo mu frčijo helikopterji z rdečo zvezdo….pesjanar ne ve ali imajo termo kamero. Pod ledenim ščitom jih sklati vse po vrsti in Slovenija je rešena. Za spomin za sebe pljune še en AK, za babo pa Bareto.

   Patetik LUKI press

   • luckyss

    Nekaj drži kar si napisal, razen “noriških” vložkov…;)) ….. le beretto sem kupil kasneje…od tam kjer je tvoj šef hotel prati denar..

    • šrauf

     No kolilo kosov AK-jev si pljunil?

     • luckyss

      Približno 75 000 krat manj kot tvoj šef…sedaj pa računaj…

     • šrauf

      Pol si pa res nesposoben….tak Rambo bi moral beretto zapleniti kašnemu oficirju JNA, ne pa da si jo iz bosne švercal.

     • luckyss

      Oficirji so imeli takrat zastave m70, 7,62…nekateri jih napačno imenujejo “TTjevke”…pa pustiva podrobnosti…
      Takšen “šrot” se meni valja po predalih kot tebi vžigalniki, če si kdaj kadil ;))

     • šrauf

      Na vidiku celjska(?) varda?

     • luckyss

      Ne, nimamo doma plastičnega orožja odkar so otroci prerasli vodne pištole, pa tudi daleč naokoli ne poznam nikogar od podmladka SDS, da bi kaj takšnega organiziral..

  • šrauf

   … da je tudi Kučko prodajal to orožje….seveda ga je, pa ne za svoj žep…

   Težko me boš prepričal ,da se je udba(kar je še od nje ostalo) pri teh poslih držala ob strani. Tu imam v mislih tudi bosansko , hrvaško…. udbo v neformalni obliki….glede na njihove izkušnje z vsakeršnim švercom v bivši yugi, take prilike sigurno niso spustili iz rok….seveda za privat žep.

  • tohuvabohu

   Kakšen vic, hahaha, butec. Pesjanar se sklicuje na Hrvate, Hrvati pa na enega Slovenca. Zelo prepričljivo, vsekakor.

   • lili pili

    Pogovori se s kom, ki je strazil zavzeta jna skladisca, na cigave tovornjske so natovarili nsjvec orozja in kako so ga ti placevali….

    • tohuvabohu

     Kakšna butasta vprašanja. Stražil je Janša in njegov brat, tovornjaki so bili Janševi in plačevali so Janši na roko. Sem prav povedal, govedo zarukano?

     • lili pili

      Malo si se zmotil denar pa je res bil v gotovini in nakoncu pristsl pri jajotu

     • Soave

      Imate dokaze ? Pa še niste prijavili policiji ?
      Nakladač ste veste. Ste še vedno v Nsi ? Vas še niso zbrcali ?

     • lili pili

      Sam sem izstopil, ker nismo pristali v vladi, sedwj bomo v vecni opoziciji

     • Soave

      Saj ste še v formi – tako vsaj pravite – boste že še dočakali boljše čase.

     • lili pili

      Casi niso tako slabi samo za desne stranke pa so ze od zadnje jajotove vlade in to se bo kar trajalo…

     • lili pili

      V tej drzavi se nic ne da dokazat ne levim in ne desnim vsi isti..

      Drnovsek, je prepovedal objavo ugotovitev parlamentarne komisiji, ki jo je vodil pisatelj partljic…. no tu in tam je ta marsikaj povedal….

  • večni srb

   Verjamem hrvatom!

 • tramal

  Tele komunistične izdajalce moramo čim prej obsoditi in vkleniti v verige kot pse.Ve se da smo se samo desni borili za Slovenijo ,levi pa za nadaljevanje komunizma,kar dokazujejo še danes.

  • večni srb

   Poskusi za začetek s takimi forami zavzeti šank v vaši obližnji vaški gostilni.

   • Goran Hvala

    pa ves da ne upa… take je poln gobec sam na forumih pod nekimi vzdevki… glih tolk transparentni kot clani sds v evropskem parlamentu…sinfajo levake zraven pa delajo isto….mors bit uredu ubrisan da tega ne opazis…boli mene za leve indesne. pa kdo bo vodil slovenijo in se s tem sam okoriscal…za navaden folk ni nobenga plusa kdo je glavni ce si sam ne zrihtas…no razen tistih ki so pri koritu. tisti pa itak na ves glas tulijo da so njihovi najboljs…:-)..glede na volilno udelezbo sklepam da je sjoz vec folka takega ki se to zaveda..

    • Soave

     Kaj pa nakladaš ? Še tega, od česa vse je odvisna volilna udeležba ne veš !!

  • lili pili

   Smo videli kako ste 45. Leta desni osamosvojitelji bezali in skom pa vas je roka pravice le dosegla, se pomnite tovarisiii

   • Margu501

    Vzem en par tramalov več, da bo mir pred tabo in ne boš smetil tu na portalu.

    • lili pili

     Ti pa spij malo smarnice..

    • lili pili

     Pijes smarjaka…. cisti kri

   • Soave

    Da vas ni sram !!!

    • lili pili

     Resnica je, da je slo narodna vojska, ki je bila desno usmerjena, bivsi domobranci, pobegnila in ni branila svojega naroda….. a mogoce to ne drzi

     • Soave

      Kam in kdaj pa je pobegnila? Pobegnil je kralj.

     • lili pili

      Govorim o domobrancih, ki so v zacetku maja 45, po sestanku na taboru preimenovali v slovensko narodno vojsko, to je bilo potem, ko se je hitler ubil, kralj pa je zbezal leta 41…pa to bi morali vedet..

 • KP

  TO v bivši Jugi je bila samo nek privesek totalitarne oblasti,kot tudi vojska in policija. Bolj ko berem tele komentarje komunajzerskih svinj,bolj mi je jasno,da nas je osamosvojila menda kar JNA.

  • merim

   Ti cifutar bos pa vedu ja

   • čopkovseved

    Slovensko se nauči merime, potem pa praši po portalu!

  • večni srb

   Ni nujno, možno je tudi, da si samo ti zarukan.
   Skupaj z Jugoslavijo, se je drobila tudi vojska, Slovenija preprosto ni imela svoje vojaške komande ampak smo spadali pod Zagreb, zato smo šli na svoje, ker nismo hrvati, ki so nas takrat napadli.
   Dejansko se lahko posthumno zahvalimo Miloševiču, ker je preprečil srbom, da bi se borili za Slovenijo, ko so hrvati ostali sami, so raje spokali domov in branili svojo domovino, predvsem na obali in v vseh krajih ob meji s Slovenijo, zavzeli so tudi nuklearko. Mogoče je bil Miloševič za hrvate živ hudič, čeprav Srbija ni nikoli napadla Hrvaške temveč se je na Hrvaškem zgodila državljanska vojna med pravoslavnimi in katoliškimi hrvati, ampak za nas je bil Slobo dober.

   • lili pili

    Dodajam, pred casom je bil v ljubljani sedez armadnega poveljstva IX. a

 • KP

  Čakam in čakam,da un model spet privleče na plan Merlakovo Gazelo in štruce kruha….

  • večni srb

   Krvav kruh.

 • merim

  Psihici so prisli iz štal, zacelo se je zaljenje

  • čopkovseved

   Misliš, seljak merim je došao !

   • merim

    Dokler vas stalarjev ni blo tukaj so ble vse debate na vsaj nekem nivoju poglej sedaj ko ste prisli vi hlevopucaci kako je

    • čopkovseved

     Očitno si seljačina, ker po meščansko je hlev. Revež, vse bolj se razkrivaš, Serpentinškov um, pač!!

 • Bandit123

  Vampež Granda bi poslal represivne organe. Res so nebogljeni in iz obupa govorijo neumnosti.

  • lili pili

   Granda je prav nagravzen se premaknit se ne more sam….

 • Rožle

  Zakaj so Murgle NovoTV zablokirale ..???

  • lili pili

   Ne novo, noro tv so zablokirali, se jo pa da videt vnoriskem kraljestvu…

   • Rožle

    Ata, si že najdu likalnik ..?

    • lili pili

     Presamo ne peglamo..

 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA, IKONA NAŠE DRŽAVE. Mislim, da jih to najbolj moti. Ne mislim, vem.

  • lili pili

   Zivel twito, sedaj ikona kmalu svetnik, no z celavo glavo ze sedaj dobro sveti brrr

 • večni srb

  Leta 1918, so nam koroški slovenci vzeli koroško.

  • francelj3

   In prav so imeli (čeprav je bilo to leta 1920). Čemu bi se kot že pol tisočletja avstrijski državljani zaradi nekakšnih bedastih panslovanskih parol podvrgli balkanskemu primitivizmu in revščini, če jim tega ni bilo treba? Leta 1918 pa je Koroško zavrgel plemeniti Pogačnik v Ljubljani z besedami “Kdo bo pa še te Korošce futral?”.

   • lili pili

    Ja imeli so prav, danes ji pa skoraj ni vec…..

    Pogacnik je bil sigurno levicar mater mu a ne

 • večni srb

  Jaz sem bil v TO, kolega je bil ljudski miličnik, v našem kraju ni bilo leta 1990 nobene druge vojske, sploh pa ne slovenske.

  Prva slovenska vojska je nastala leta 1993, razvila se je iz zapuščine Teritorialne obrambe SFRJ in kasneje Slovenije.

  To sta dve dejstvi, ki jih nihče pri zdravi pameti ne more zanikati.

  • Margu501

   bla, bla, bla, pejt ti to nakladat v Srbijo !

 • večni srb

  Leta 1990, je rdeča zvezda veljala za univerzalni simbol svobode in upora proti državnem terorizmu.

  V primeru, le bi nam kdo takrat rekel, da je zvezda zločinski partizanski simbol, nacistični okupatorji so nam hoteli pa samo pomagat, bi ga obravnavali kot sovražnika ali pa bi prestopili na stran jugoslovanskih enot. Tako preprosto je to.

  Danes se lahko marsikdo dela norca, leta 1990 partizanski boj in zmaga proti nacizmu nista bila v nobenem pogledu niti najmanj sporna, za osamosvojitev smo se odločili prav zato, ker so se nekateri komunisti obnašali kot fašistični gnoj in smo jih imeli poln kufer.

  Nacionalisti se vedno skregajo,edini način, da imaš pred njimi mir je, če se ločiš. Preostali se potem itak spet skregajo, in grejo spet na pol, dokler jih na koncu ni dovolj niti za partijo šaha.

 • sunday

  slovenska neuka raja raje živi na kolenih, kot, da se pokončno upre lažnjivim in izkoriščevalskim levistom !!!

  • Zgornji

   Ja, žal smo postali narod idiotov , kajti vse več je Levuharjev ki To Bolezen Najbolj Povzročajo !!! ! !!!

 • Pavel

  Sama skrajna desnica.

 • Amerikanc

  Predsednik Državnega sveta je povedal Pahorju, kar mu gre ! Sramota za Borčija, da se je spustil na tak nivo. Najbrž sploh ni imel izbire in so ga partijci stisnili v kot – on že ve zakaj.

  • ježodež

   Sina ima v SD.

   • karpelec

    …a še na to se mora ozirat?

 • Goran Hvala

  se pravi neki tazga kot vi o letu 45 in 2sv. vojni….vsakneki potvarja pa s prstom kaze na drugega….pa te domoljubne fore so res cista bedarija. . z domoljubjem boste pital folk sam da laja na vsakega ki mal drgac zgleda da ne govorimo razmislja…kaj pa meni drzava slovenija nudi tolk oh in sploh da bi se sel spet neki streljat..?kaj mi nudi tolk druzga kot bilo kje kaka drzava na svetu. ?..sm mislu da je folk te futke z domoljubjem prbolel tam enga leta 1800…eni bi kar patriota spilal…:-)..

 • lili pili

  V TO so imeli iste uniforme, bili so isti ljudje, imeli in uporabljali isto orozje, zamenjalo se je samo nekaj oficirjevvv vse drugo je bilo isto sranje in iz tega delajo sedaj tak cirkus.

  Se v istih gostilnah so pili, isti pijanci…

  • ježodež

   V glavi pa so imeli nekaj povsem DRUGEGA – dobrega, pozitivnega, domoljubnega, poštenega, …….. SLOVENSKEGA….. in TO ŠTEJE.

   • lili pili

    Res je veliko alkohola, domacega… drzi

  • mladen filak

   Ne bluzi .Je blo čisto drugače kot na vajah pred tem.Če nisi bil s srcem pri stvari potem res ne vidiš razlike.Verjamem pa da si razočaran nad vsem.

   • lili pili

    Jaz nisem razocaran, ker nisem verjel v drugo svico, so pa me rszocarale desne strankeee

    • mladen filak

     Neverjetno a desne so te razočarale.zakaj že?

     V čet., 11. okt. 2018 15:02 je oseba Disqus napisala:

     • lili pili

      Samo kregajo se med seboj in niso sposobne sestsviti vlade, razrn v letih 2004 do 2008 pa se takrat ni slo brez rjavca…

  • Soave
   • lili pili

    Ja se cel kup poveljnik8v je bil enak

 • tarantela

  Nič se boste dosegli, tretja Jugoslavija bo, če se vsi na glavo postavite. V tretje gre rado, ko nas ne bo bodo drugi prišli, ki bodo drugače mislili. Ja, če bi bila še Juga, migrantov ne bi bilo in tudi NATA ne, imeli bi močno državo.

  • Rožle

   Tretja Yuga je že oz. Slovenija je mala YUGA …

   • Gavtroža

    Kar sanjaj , saj sanje niso prepovedane.

    • Rožle

     Ko bi le bile …

    • samotoje

     S pajkom gre s slabega na slabše.

    • Soave

     Nam je dejal. . . . . kdo že ??

     • Rožle

      Beli mali škratek :)

     • Soave

      Ki je s plavimi okicami še babice in nunice očaral ??

  • ježodež

   tarantela, a te samo kolena bolijo, ali tudi GLAVA ?

  • tramal

   Prostitutka ,a ne veš da imamo Hrvate vmes z srbinam in da Hrvati nikoli več ne bodo v jugi. Imaš pa res mokre sanje.

  • Margu501

   K sreči ostali narodi ex juge, niso tako zagovedeni kot slovenski levičarji. Juga je šla v maloro in tam bo ostala.

  • mladen filak

   Res, je samo problem je ker ni več tepcev ki bi financirali yugo.Ko jih najdeš pa morda bo yuga:

 • črnaovca

  Ali niso tu lepo zbrani novodobni povzpetniki, ki so bili l 90 poprečni državljani danes so bogataši. Tisti vojak teritorjalec ki jim je to omogočil ima danes minimalca ali minimalno pokojnino, da o tistih ki so dali življenja in njihovih družinah ni niti govora in sedaj se ti novodobni povzpetneži razburjajo ker jim ni všeč da se je zgodovina začela šele l. 91

  • Soave

   Se kaj vprašaš, zakaj za vraga ima minimalca ??

   • črnaovca

    Ja se a ko bereš kaj vse se dogaja je čudno da ga še sploh ima. Vem da misliš na to da je eizobražen a tudi takim je bivši sistem zagotavljal dostojno življenje

    • Soave

     Veš, meni se ni zdelo ravno dostojno. Ampak real. soc. Vsi enaka žalost.

     Le da so imeli mojstri vseh profilov idealno priložnost ” fušati “.

     In od tam taki zaslužki za hišo, avto.

 • Zora

  Ime Teritorialna obramba izhaja iz leta 1950. Torej to pomeni neko kontinuiteto, neglede na to da so se potem 1991 zgodile določene transformacije. Če TO-ja ne bi bilo se slovenski boj nebi imel na kaj nasloniti… Najbolj mi gredo na živce ljudje ki so tako prepotentni, da mislijo, da se je zgodovina začela z njimi. JJ in njegovo govoričenje z otroškim načinom mi gre na kozlanje. Kako ga lahko sploh poslušate, ker kadar odpre usta nekaj momlja, laže….

  • Soave

   Meni tudi. . . . meni tudi. . . . . . .gredo neizmerno na živce
   ” ljudje ki so tako prepotentni, da mislijo, da se je zgodovina začela z njimi.”
   Vendar jaz mislim na vse one, ki mislijo, da pred letom 45 , ničesar ni bilo !!

 • šmentanamuha

  Resnica slej ali prej pride na dan. To, da je Kučan hotel razorožiti slovensko TO, je bila izdaja. Po vsem, kar zdaj vem, verjamem Janši.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • Zora

  Pomota TO utanovljena 1968 leta.

  • Andrej

   A sploh prebereš, preden komentiraš?
   “…50. obletnice ustanovitve Teritorialne obrambe Socialistične republike Slovenije (TO SRS), podsistema JLA…” slavijo danes.
   Če te zanima, poglej uradno stran

   http://www.slovenskavojska.si/o-slovenski-vojski/zgodovina/
   Slovenija pa je ustanovila TO RS (brez socialistična). Tega pa današnji komunizem na oblasti nikakor noče priznati.

   • samotoje

    S sivimi se nima smisla ukvarjati. Ponavadi so to zgube s preveč časa in premalo pameti.

 • šmentanamuha

  Janša, Krkovič in vsi (da ne naštevam vseh, ker jih ne poznam), hvala vam za prisebnost in pogum v kritičnih trenutkih, da smo danes lahko samostojna država. Kučanovci sicer poskušajo skriti resnico, vendar njihova dejanja (in besede) kažejo, da so bili ves čas proti osamosvojitvi in tudi danes pospešeno razkrajajo in uničujejo našo lepo državo. Kučan je demon, ki dela za NWO.

 • Franjo Trojner

  Rehalibitacija bivšega totalitarnega komunističnega režima je cilj vseh teh manipulacij, ki prihajajo iz vrst zagrizenih komunistov, ki bi resnici na ljubo že leta 1991 morali biti lustrirani zaradi vseh svinjarij, ki so jih v totalitarnem režimu počeli svojemu in tujim narodom.
  A se še spomnite kdo vse je nasprotoval naši osamosvojitvi, gdo vse glasoval zoper osamosvojitev, kdo vse je aktivo deloval med vojaško agresijo na Slovenijo na strani agresorja in kdo je dal ukaz in predal orožje TO agresorskim vojakom JLA?
  Sam sem bil ob agresiji JLA na Slovenijo l, kot obrožen vojak nove TO priča nepregledni koloni osebnih vozil, ki se je skozi Kungoto pri Mariboru valila naprej proti mejnemu prehodu Jurij na varno v Avstrijo. Res je, ni vsem takratnim prebivalcem Slovenije srce bilo za osamosvojitev, niso se vsi pozvani odzvali klicu domovine in stopili v novo ustanovljeno obroženo grupacijo katere naloga je bila zavarovanje naše osamosvojitve, nove države in nove demokratične oblasti, niso si vsi želeli prvo samtojno državo vsega Slovenskega roda!
  Danes jugonostalgiki v nasprotju z veljavno USTAVO praznujejo 50 let ustanovitve TO, kar je prvovrstna provokacija in žalitev za vse tiste, ki smo leta 1991 z orožjem v roki, porazili agresorsko JLA in jo ponižano izgonili iz naše mlade države. Jutri bodo ti isti ljudje praznovali obletnico ustanovitve agresorske JLA, kar kaže, da pri nas ne pravna država ne demokracija ne deluje!
  Sicer pa smo že videli, doživeli, da so najvišja državna odlikovanja v novi samostojni, demokratični državi Sloveniji prejemali kadri, ki so se z vsemi sredstvi borili proti njenemu nastanku.
  Tudi javno nasprotovanje bivšega šefa komunistične partije kučana potrditvi resolucije komisije sveta EU, ki izenačuje in obsoja vse tri totalitarne režime nacizem, komunizem in fašizem pove vse o stanju duha, demokracije in prava v naši državi, nazorne so tudi izjave, borcev NOB, da brez njih tudi nove samostojne države ne bi bilo in tudi to praznovanje pedesete obletnice TO gredo v to smer, mar ne?
  Dozorel je čas, da končno javno povemo, kdo je bil leta 1991 proti samostojni državi in kdo vse jo je izboril! To pluvanje po osamosvojitvi, po osamosvojiteljih in novi samostojni demokratični državi vsega Slovenskega roda se mora NEHATI in to TAKOJ!

  • samotoje

   Zdaj nam je menda že vsem jasno, kaj je pomenil Kučanov: “Danes so dovoljene sanje…” Danes praznujte, tepčki, jutri pa smo mi(komunisti) spet v sedlu. In tako tudi je. Vsakogar, ki jim stoji na poti, bodo uničili, zradirali. Zato moramo “ovire” podpreti, jim stati ob strani, ne smemo dovoliti, da komunisti kar tako lomastijo po vsem, kar nam je sveto. Meni je samostojna, demokratična Slovenija sveta.

   • MižekFiga

    Ko bo zmanjkalo iranskega opranega denarja, bodo tudi ti izginili!
    FUJ Komunizem !!!!

  • MižekFiga

   Dodal bi še TV Kučanov zagovor pred Parlamentom zaradi njegove veleizdaje! Türk je zraven, pa je vseeno če ga izbrišejo!

 • samotoje

  Sem si ogledal celoten posvet na Novi in moram reči, da je bil to eden od najbolj verodostojnih, poštenih dogodkov v samostojni Sloveniji. Posebno dober je bil argument, zakaj v Sloveniji delitve na leve in desne ne more biti. Pri nas levice, kot jo poznajo stare demokracije , ni in to je zelo težko razložiti prijateljem po svetu, ki samo debelo gledajo, ko razlagam, kakšna sta programa SD in Levice, na primer. Oni temu pravijo Kuba komunizem. RTV bi morala v imenu uravnoteženosti in profesionalne etike ( na kateri se tako radi sklicujejo) pripraviti soočenje udeležencev tega posveta in organizatorjev sramotnega ponarejanja zgodovine. Utopija? Absolutno, ampak zanimivo bi pa bilo.

 • Margu501

  Se da kje videt oddajo ponovno ?

 • xtc

  Komunisti skušajo ponarediti SLO zgodovino kot so Yugoslovansko a tokrat se bo zalomilo,ker nimajo zaveznikov nikjer več razen pri svojih gosoodarjih v moskvi in Beogradu drugje ne več.

 • Zgornji

  DUHOVNA ZMEDA JIH VSE NAPADA !!! ! !!! VSE PO VRSTI !!! ! !!! ŠE POSEBEJ PA PSIHIČNO LABILNE LEVUHARJE !!! ! !!!

  • Ivann Krsnnik

   Jaz se nimam za levičarja, ampak vse kar je prav. Jaz sem bil 15 let v TO pa nisem opazil nobene razlike 27. junija, razen da smo se z JNA gledali preko merka. In niti slučajno si ne Dolenjci ne Kočevarji nimajo pravice lastit nobenih zaslug za slovensko vojsko. Postavit pa barikad, zklopit elektriko in telfone zna vsak vojaški analfabet, kar so v glavnen tudi večina pristonih na omiziju. Diplomant obramboslovja je bil vedno in bo samo amater!

 • Get Smart

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili
  svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje
   kurtzu = prodajanje magle=
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   .
   Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • janez cepec

  fajn je blo pogledat razpravljalce konference. Klisarič, Janša, Petrle, Kovšca, Krkovič sami bivši pravoverni komunajzarji, razpravljajo, koko, de so jih trdeči nategnil z obletnico ustanovitve TO. no ja, umes omenjen Petrle ni biu u partij, je biu pa Udbouc. poj se pa čudjo, zakuga desnakarji ne morjo zmagat na volitvah. ja koko, če opozicijo vodjo sami komunajzarji