Janša: “Plačujemo najdražje okoljske položnice v Evropi! Šarec pa govori o podnebnih spremembah”

Foto: STA

Po podatkih Eurostata je v Sloveniji delež okoljskih davkov v vseh davkih in socialnih prispevkih najvišji v celotni Evropski uniji, ob vsem tem pa se mnogi še vedno ne morejo načuditi propadanju preobremenjene prometne infrastrukture, daljšanju čakalnih vrst v zdravstvenem sistemu in nadaljevanju kršenja pravic otrok v nevladnih šolah. Z ekosocialističnimi dajatvami se namreč v veliki meri financira strašenje ljudi z domnevnimi podnebnimi spremembami, kot je pred časom za Nova24TV pojasnil poslanec Branko Grims, pa se v ekoindustriji že danes obrača več sto milijard evrov, prav tako pa si vrtoglave zaslužke na račun podnebja omogočajo nevladniki. Marca so bili z namenom ekosocialistične propagande grobo zlorabljeni tudi mladoletni otroci, ki so jih med drugim na protest pozivali vidni politiki stranke SD, ki je ena glavnih krivcev za npr. projekt TEŠ 6!

Medtem ko infrastruktura poka po šivih, se daljšajo čakalne vrste v zdravstvenem sistemu in se nadaljuje kršenje pravic otrok, ki obiskujejo nevladne šole, je vlada precej razsipna z denarjem, ko gre za financiranje ideoloških projektov. Po podatkih Eurostata je namreč prav Slovenija najbolj požrešna, kar se tiče deleža okoljskih davkov v vseh davkih in socialnih prispevkih. Za preprečevanje domnevnih podnebnih sprememb je namenjenih več kot 10 odstotkov vseh davkov in socialnih prispevkov. Druga najslabša država je kar sosednja Hrvaška, tretja po deležu pobiranja davkov in socialnih prispevkov za okolje pa je od socialistov obubožana Grčija, kjer je šele nedavno ponovno prisegla desno-sredinska vlada. Več kot pol nižji delež poberejo Francija, Belgija in Švedska, ki so se v tem vrstnem redu znašle med državami z najnižjim deležem okoljskih davkov v vseh davkih in prispevkih. Na omenjene podatke se je na družbenem omrežju Facebook odzval tudi predsednik opozicijske Slovenske demokratske stranke Janez Janša, ki je zapisal: “Plačujemo najdražje okoljske položnice v Evropi! Šarec pa o podnebnih spremembah.”

Foto: posnetek zaslona

Tudi RTV-prispevek, s katerim smo prisiljeni plačevati posiljevanje s podnebnimi spremembami, je okoljski davek
V omenjeno kvoto nekaj več kot 10 odstotkov vseh davkov in prispevkov pa po vsej verjetnosti ni vključen tudi RTV-prispevek, s katerim prisilno financiramo javno hišo RTV Slovenija, ki nas v zadnjem času vse pogosteje posiljuje s strašenjem o domnevni podnebni krizi, pri čemer se najraje sklicujejo na razne levičarske in režimske psevdoznanstvenike. Tako se je prav danes na portalu MMC RTV SLO pojavil strašljiv članek z naslovom “Znanstveniki razglasili podnebno krizo, ki je vse večja”, dan prej pa je v oddaji Odmevi gostovala tudi zloglasna Lučka Kajfež Bogataj, ki je spregovorila o aktualnih podnebnih temah. Pogosto smo priča tudi lažnivim in pristranskim dokumentarnim oddajam, ki nas prepričujejo v našo krivdo za vse, kar je narobe z vremenom.

Foto: posnetek zaslona

Za ekoindustrijo, v kateri se obračajo milijarde, so marca levi politiki grobo zlorabili otroke
Po grobi zlorabi mladoletnih otrok, ki so jih ekosocialisti, med drugim Socialni demokrati, marca zlorabili v svoje politične namene s podnebnim shodom, je o dogajanju za Nova24TV v oddaji Tema dneva spregovoril tudi poslanec Slovenske demokratske stranke mag. Branko Grims, ki je pojasnil obseg industrije, ki se vrti okoli podnebnih sprememb, ki naj bi jih domnevno povzročal človek. Vse skupaj je po Grimsovih takratnih besedah namenjeno ustvarjanju lažnih strahov, v ekoindustriji, “ki Zemlji prav nič ne koristi in ji škodi, se obrne okrog 1.500 milijard evrov letno, od tega pa 200 milijard evrov letno izgine. Izgine v razne žepe, predstavljajte si, koliko akademskih naslovov se iz tega denarja lahko kupi, koliko časopisnih naslovov se iz tega denarja lahko kupi. Potem je jasno, da ko nekdo reče, ‘oprostite, saj globalno segrevanje v taki obliki, kot vi razlagate, ne obstaja’, se pa začnejo vsi kot trop hijen iz tega delati norca, nihče pa sploh ni pripravljen o tem soočiti argumentov”. Ob tem je takrat posebej izrazil obžalovanje, da se pri vsem tem zlorablja mlade in se jih tako grobo izkorišča za obračunavanje.

Mag. Branko Grims

Zaslužki nevladnikov v poslu s podnebnimi spremembami lahko presegajo 20 tisoč evrov mesečno
Iz razpisov, kot so jih objavljala ministrstva, lahko hitro ugotovimo, da lahko posamezniki z doktorsko izobrazbo z delom za nevladne organizacije (ki so pravzaprav paravladne, saj jih financira vlada) zaslužijo celo do 20 tisoč evrov mesečno. Znano je, da se ti najbolje znajdejo v “poslu” s podnebnimi spremembami ali pa s spodbujanjem nelegalnih migracij. Glede tega je Grims postavil tudi poslansko vprašanje: “To je bilo tudi javno objavljeno v razpisih, ki so jih objavila ministrstva, urne postavke, po katerih so to pripravljeni financirati. Zanimivo je, da oni pravijo, da so to objavili, ker naj bi bil to maksimum, ker baje da so si prej še več izplačevali na uro. Ampak že recimo to, za magisterij 97 evrov, za doktorat pa 116 evrov /…/, kar znese na mesečni ravni, če dela 8 ur vsak dan, v mesecu dni pri doktorskem nazivu več, krepko več, kot 20 tisoč evrov. To so štiri plače predsednika vlade ali pa štiri plače predsednika države, štiri plače predsednika parlamenta, ki je daleč najvišja funkcija v parlamentu. In nekdo jih dobi brez kakršnekoli odgovornosti, za storitve, ki so opisane kot igra, vodenje delavnic, predavanja … pa piše naprej ‘in temu podobno’, skratka karkoli!”

Jernej Pikalo, Tanja Fajon in Greta (Foto: STA, Twitter)

Prav stranka SD, ki je glavna zagovornica ekosocialističnega razmetavanja z denarjem, je glavni krivec za TEŠ 6
Ob vsem tem je hipokrizija še večja, ko pomislimo, da je vplivna stranka tudi v tej vladi stranka Socialni demokrati, pravna naslednica Zveze komunistov Slovenije. Prav ta stranka je glavni krivec za predrag in onesnažujoč projekt TEŠ 6, danes pa so Socialnih demokratov pod pretvezo, da bi povišali davke, polna usta o domnevnih podnebnih spremembah. Šesti blok termoelektrarne v Šoštanju, katerega cena je poskočila s predvidenih 600 milijonov na več kot 1,4 milijarde evrov, se je gradil prav v času vlade Boruta Pahorja, ko je bila SD največja vladna stranka, gre pa za okolje izredno obremenjujoč projekt. V TEŠ 6 namreč kurijo lignit, ki ima v primerjavi s črnim ali rjavim premogom nizko kaloričnost in posledično se v okolje za enako količino energije spusti veliko več emisij. Prav tako je bila izbrana tehnologija, ki ne omogoča zamenjave goriva. Da ob tem ne omenjamo še dejstva, da ob enormno visokih ekodavkih plačujemo še izgube omenjene termoelektrarne, ki je poleg onesnaževanja tudi izredno neučinkovita pri proizvajanju elektrike.

Foto: STA

Rok Krajnc

 • AlojzZ

  “Plačujemo najdražje okoljske položnice v Evropi! ”

  Tako je tudi prav in pravično! Ker biseri, ki nas vodijo in pa tudi oni iz opozicije, so tega vredni!

  • ROMAN Naprudnik

   zakaj omenjaš one iz opozicije,zaradi tolažbe?

   • samotoje

    Verjetno je mislil na Che Guevara opozicijo. Človek pri zdravi pameti na kaj drugega ne more pomisliti.

  • Janez

   Mi prosim poimenuješ “bisere” iz opozicije,če si že odprl to temo.Ne bo mi dovolj samo ime in priimek,tudi dokazi bodo potrebni.

 • alojz

  SD ima neomejeno domišljijo kako krasti denar. TEŠ 6 je tak primer. Njihov projekt. Sedaj pa bodo vlekli še denar iz zapiranja. Pa pohvale za boj proti podnebnim spremembam (te bodo obvezne). Kdaj bo SD organizirala proteste z otroci proti obratovanju elektrarne?

  • SIMON ROZIC

   …čigav projekt je že bi TEŠ6? SDS je samo “not padel” že na polovici preplačane
   gradnje te “znamenitosti” Šaleške zlobirane, okradene zgodbe in če ne bi takrat država
   jamčila s 600 mio. eur, bi Janšo in gospodarstvenike SDS-a odrli pri živem telesu!
   Spomnim se vreščečega Medveda in Kontiča o edinem možnem preživetju rudniškega
   “bazena” , ki bi naj zagotovo oskrboval TEŠ6 z zalogo lignita do leta 2030…Laž
   za lažjo tega in še drugih socialdemokratskih lobijev, so z na stežaj odprtimi žepi in
   žaklji prežali na vsak provizijski izkupiček, in že na začetku Pahorjeve vlade začeli
   uvažati premog iz R Kitajske…in tako še danes.
   Na zatožno klop bi morali sesti od Ropa, Janše, Pahorja in da vidimo, kje se
   skrivajo veliki lobiji, od Isajlovića do Golubiča, pa naprej do stricev iz ozadja in
   ospredja!

   • Antonius

    Spoštovani Simon Rožič, netočne podatke navajate. Dvesto milijonov je bilo v projekt TEŠ6 že pred tem vloženih, ko je kasneje Janševa vlada dala jamstvo za 400 milijonov, ki ga je pogojevala z zahtevo, da projekt ne bo presegel cene 650 milijonov.
    Janša je bil takrat pred težko odločitvijo, ker bi mu potem in še danes zagotovo očitali, da je on kriv za izgubo denarja, ki je že bil vložen v nepotrebno elektrarno.
    Pametni so že pred investicijo zagovarjali cenejšo obnovitev stare termo elektrarne.

    • SIMON ROZIC

     …res je, se opravičujem; zavedla me je skupna vsota (600 mio.) in vedenje,
     da je bil projekt zasnovan pred SDS-ovo vlado. Takrat se spomnim krikov in
     prepričevanja lobijev iz Velenja in Šoštanja z nakladanjem in lažmi o
     kapacitetah , ki naj bi jih garantirano ponujal rudnik lignita Velenje
     do 2030 leta..Za navedene “milijone” se opravičujem in hvala za
     konkretno pojasnilo .

     • Antonius

      Simon, vsakemu se lahko zgodi, da kakšno bistvenih malenkosti ne pozna ali jih spregleda.
      Bolj kot opravičilo bi bilo dovolj, če bi zapisali samo, da ste ga malce *pobiksali*.
      Poznamo, spoštujemo vaš napor in vaše poštenje v prepričanju.

 • antimur

  Ne razumem brezmejni idiotizem kučanističnih medijev, še zdaj jim ni jasno, da opozicija nima skoraj nobenih možnosti na vplivanje državnega delovanja, ampak je to koalicija, te preklete barabe pa nenehno napadajo predvsem SDS in Janšo, kreteni, potrebni fizične in psihične prevzgoje. Skoraj me je kap, ko sem za trenutek gledal sejo odbora za zdravstvo, kako lahko pustijo takšnega popolnega psihopata kot je zmešani Möderndorfer, da se prosto giblje in to v državnem zboru. Dovolj in še enkrat dovolj je teh pizdarij, tako dolgo boste podjebavali, dokler se kdo ne bo zvrnil.

 • est

  Dragi sodržavljani, Slovenke in Slovenci ! Ali vam je res vseeno kako zapravljajo vaš težko prislužen denar ? Dvignimo svojo zavest in recimo odločen NE trenutni vladajoči strukturi. Usoda slovenskega naroda je v naših ožuljenih rokah.

 • Olga101

  Največja ekološka katastrofa so nesposobne levičarske vlade! Njihova ‘skrb” za okolje se kaže v zažiganju odlagališč nevarnih (!?) odpadkov, gradnji kanalizacije čez vodovarstveno okolje, odvažanjem elektrofilterskega pepela v ekološko obremenjeno Zasavje…. Zbran denar, ki tako ostane, gre seveda v žepe “naših”!

 • SIMON ROZIC

  Ja kaj pa Šarec ve, saj žena zbira in selekcionira njegove “odpadke” ,
  ljudstvo pa ostali vladni in njegov drek kida od jutra do večera !
  Kako dolgo še, moji dragi državljani?

 • Antonius

  Ko bodo volivci nehali sesati resnico iz lažnivih seskov večernih poročil TV kanalizacij, bodo prišli do spoznanja, da Janša za stanje v državi Sloveniji, zares ni ničesar kriv.
  Kdo more biti bolj kriv za kleptomansko, izdajalsko početje in zlorabe vseh Kučanovih in sedaj Šarčeve vlade, če ne abstinenti in sami volivci?! Volivci dajejo globoki državi in izvoljenim vladam mandat, da jih lahko za njihov proračunski denar, vlečejo za nos in za povrh z investicijami še brezskrbno kradejo.¸
  Bratuškova je v izvoljenem parlamentu spravila skozi, da so lahko tudi ljubljanskemu župankoviću odpisali nakradeno.
  Izračunana enačba nam dopoveduje, da so za kriminalno stanje v državi, edini krivci prav neodgovorni volivci.

 • Dragan Krstič

  Vodijo in kradejo nas tisti katere blesavo ljudstvo voli. JUe pač tako da ima ljudstvo takšno oblast kakršno si zasluži.

 • xtc

  Kočano NOB komunizem je drag.
  Vse okoljevarstvene organizacije,ki tudi z projekti,ki dejansko čistijo okolje,kot npr patent Hrvata dobijo denar ostalim se sredstva ukinejo.
  Sicer pa JJ še ni nič povedal o “UDARNI” novici Invalidskega vesnika,ki ima originalne dokumente kako je v Iran prodajal vrhunsko vojaško opremo iz SLO ter jedrsko znanje.
  Invalidsko glasilo(Reporter) vse to ve.

 • Aton

  Seveda so podnebne spremembe. Bile so tudi pred miljon leti, seveda po krivdi človeka.
  Spodobi pa se in je pravično, da ta planet čim bolj ohranjamo. In preprečujemo prekomerno onesnaževanje. Hudo je, kadar se onesnažuje za reševanje revščine in slabo je, kadar se onesnažuje za prekomerno bogatenje. Kaj pa lahko naredimo pri nas? Rešitev je v moderni tehnologiji, toda plonkarji znajo samo uvoziti tisoč varilcev in postaviti Magno in kanalizacijo na vodovarstveno območje.

  • sodnikisozločinci

   Na lubje se spozna lubadar.

 • samotoje

  Socializem je tako drag, da si ga kmalu niti Kitajska ne bo mogla privoščiti. V EU samo še Slovenija vztraja na okopih svetlih tradicij socializma in komunizma. To pa stane.

  • SIMON ROZIC

   Res je! Žal, res!

  • Stajerka

   …kakšna je Kitajska smo imeli pred časom možnost videt in izvedet v oddaji Faktor, posneti oddaj so dostopni na tubi……je država kjer od komunizma ni ostal niti K, kaj šele kaj drugega…….Slovenija, Venezuela in S. Koreja – pa se zgodba na globalni ravni konča…….

   • samotoje

    Na Kitajskem je ostalo mnogo več komunizma kot le K. Niti enega večjega posla ni mogoče izpeljati brez partije, internet je v celoti nadziran, vsi večji, vitalni sistemi so v celoti državni, nihče, ki ni na liniji, ne more niti blizu pomembni državni službi itd. Da skrajšam- Kitajska ima dva obraza: enega za tujce in drugega tistega pravega, ki ga tujcem ne pokažejo. Tak sistem lahko obvladuje le komunizem.

    • Andre Frass

     Točno tako

 • Unikatna

  Požrešna država bo narod obrala do kosti! Davek na davek, prispevek na prispevek – to je noro!

  Narod še vedno spi!

 • Stric iz ozadja

  Obstaja tudi tri leta novejsa tabela izdana februarja 2019, kjer Slovenija ni vec prva (lepo je ce uporabas karseda aktualne podatke). Pa nisem vedel, da Evropo sestavlja samo 28 drzav.

  https://ec.europa.eu/eurostat/documents/4187653/9541683/Environmental+taxes%2C+EU%2C+2017.

 • Poštenjakar

  Madona, kolk bi jaz pozidal s tem denarjem.

  • Vrhovni sodnik

   Maš še zmeraj un pocen asfalt z luknjami

 • sodnikisozločinci

  Ne pretiravajte, prosim. Nisem še videl bedaste kokoši, ki bi bila na zlem glasu. Naravna odlika kokoši je, da je bedasta.

 • Van Der Waals

  SLOVENIJA JE PREOBREMENJENA Z DAVKI KI PREDSTAVLJAJO 50% PLAČE!!!! 1 miljarda gre za nevladne organizacije!!! v kakšni državi mi živimo? od kdaj so te ”nevladne” organizacije pomembne za naša življenja!!! ljudje zbudite se!!!

 • Vlado77

  To teranje otrok v neke proteste seveda zrežirane je navadna zloraba otrok. Ko sprešuješ posameznike ti ne vedo za kaj se gre- važno da ni pouka. Transparente pa jim pišejo drugi. Očitno smo najbolj butasti od vseh v EU- največ plačujemo in nekdo poslujuje , da bi še več. A smo res tako nori? Nimamo nobenih drugih težav? Čakalne vrste, slabe penzije, 2.tir, karavanke , ni investicij itd.. Beg mladih -vse to je realnost in ne neke kvazi študije. Če bomo tako nadaljevali bomo kmalu na ravni najrevneših v EU. Samo predor Kravanke bi moral biti rdeči alarm- sosedi že skoraj skozi mi še izbiramo dokler ne bo to Kolektor! T2 ista zgodba. Pred tem cestni križ – spet preplačan. skratka levi so lubadarji te države.