Janša: Predsednik uprave NLB Brodnjak je z upoštevanjem protipravnih hrvaških sodb deloval nezakonito – Gre za zaščito žepov davkoplačevalcev, ki jim grozi plačilo 400 milijonov evrov!

Janez Janša (Foto: Demokracija)

“Gre za zaščito slovenskega pravnega reda, deloma mednarodnega prava, predvsem pa za zaščito žepov slovenskih davkoplačevalcev, ki jim grozi še plačilo 400 milijonov evrov za nekaj, kar nikoli ni bila upravičena terjatev do slovenskih davkoplačevalcev,” je na današnji novinarski konferenci predlog za začetek postopka za dopolnitev Ustavnega zakona za izvedbo Temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije, ki sta ga v parlamentarni postopek vložili poslanski skupini Slovenske demokratske stranke in Nove Slovenije, predstavil predsednik SDS Janez Janša. Ob tem je zastavil javno vprašanje: “Ali kdo med vami verjame, da je g. Brodnjak plačal teh 800 tisoč evrov v nasprotju z ustavnim zakonom in mednarodnimi sporazumi, brez tega, da bi se posvetoval z lastnikom?” 

Državna NLB nezakonito plačuje hrvaške terjatve
“Pred kratkim nas je davkoplačevalce presenetila vest, da je NLB plačala 800 tisoč evrov terjatve na podlagi sodbe hrvaških sodišč iz naslova tožbe za prenesene vloge varčevalcev oz. depozitarjev nekdanje podružnice nekdanje Ljubljanske banke Zagreb. Presenetila nas je zato, ker je to plačilo – če je bilo res izvedeno – v nasprotju s slovensko zakonodajo, natančneje z ustavnim zakonom iz leta 1994, v nasprotju z veljavnim mednarodnim sporazumom o nasledstvu, ki ga je sprejela tudi Republika Hrvaška, in v nasprotju z memorandumom iz Mokric, ki je bil podpisan leta 2013 med hrvaško in slovensko vlado, s katerim se je Hrvaška zavezala, da bo zaustavila vse sodne postopke, ki gredo na račun nekdanje podružnice Ljubljanske banke v Zagrebu,”
je povod za predlagane spremembe ustavnega zakona pojasnil Janez Janša. Izrazil je začudenje nad odzivom uprave in nadzornikov NLB po objavi vesti, da je prišlo do tega plačila, ter nad izjavami predsednika vlade, ki je nakazoval možnost, da vlada odobri rezervacije NLB za celotne terjatve z obrestmi vred do višine 400 milijonov evrov. Kot je dejal, ne preseneča toliko, “da se na Hrvaškem dogajajo stvari v nasprotju z dogovori in mednarodnimi sporazumi, preseneča pa nas, da v Sloveniji slovenski organi, banka, ki je v 100-odstotni državni lasti, in vlada, ki s to lastnino preko SDH upravlja, upoštevajo sodbo sodišča tuje države, ki je v nasprotju z dvema mednarodnima sporazumoma in v nasprotju z ustavnim zakonom, ki velja v Republiki Sloveniji, se pravi, ki je v nasprotju z mednarodnim in slovenskim pravnim redom”.

Kot je poudaril predsednik SDS, je potrebno preprečiti nadaljevanje te škode, ki gre neposredno na račun slovenskih davkoplačevalcev: “NLB smo v življenju te generacije že dvakrat sanirali, velikokrat dokapitalizirali. V primeru nadaljevanja teh plačil so neposredno ogroženi vaši žepi in to v nasprotju z zdravim razumom, mednarodnim pravom in slovensko zakonodajo.” Zato so se predlagatelji odločili za amandmiranje ustavnega zakona iz leta 1994, na podlagi katerega NLB nima nobene pravne, materialne ali kakšne druge obveznosti do nekdanje Ljubljanske banke.

Gre za zaščito žepov davkoplačevalcev, ki jim grozi plačilo 400 milijonov evrov
Ta zakon je del veljavnega pravnega reda v Sloveniji, ki je članica EU. “Mogoče se lahko hrvaška sodišča delajo, da ne obstaja, ne more pa se enako obnašati banka, ki je v 100-odstotni državni lasti, ali Vlada Republike Slovenije, ki je dolžna spoštovati ustavo, zakone in mednarodno pravo. S predlogi dopolnitev tega ustavnega zakona tako predlagamo prepoved kakršnega koli plačila na podlagi nezakonitih sodb hrvaških sodišč. Predlagamo tudi takojšnjo kompenzacijo na podlagi odločitev vlade preko FURS-a, če do takšnih izplačil pride, brez sodnih postopkov in kakršnih koli komplikacij. Gre za zaščito slovenskega pravnega reda, deloma mednarodnega prava, predvsem pa za zaščito žepov slovenskih davkoplačevalcev, ki jim grozi še plačilo 400 milijonov evrov za nekaj, kar nikoli ni bila upravičena terjatev do slovenskih davkoplačevalcev.” Želimo zagotoviti, da se spoštuje ustavni zakon, da ima vlada neposredne pristojnosti, da v primeru kršitve takšna plačila kompenzira. Ustavni zakon bo z dopolnitvami izrecno prepovedal ta plačila bankam, naložil NLB, da uporabi vsa pravna sredstva, preden se zateče k pomoči vladi, Banki Slovenije pa, da uvede sankcije zoper tiste tuje banke, ki bi skušale operacionalizirati takšne nezakonite sodbe hrvaških sodišč.

Predsednik uprave NLB Brodnjak deloval mimo pravnih pravil
Predsednik SDS ugotavlja, da imamo situacijo, ko slovenske institucije v nasprotju s slovenskim pravnim redom in mednarodnim pravom očitno upoštevajo nezakonite sodbe hrvaških sodišč, hkrati pa ta ista vlada to sosednjo državo toži, ker ne spoštuje arbitražnega sporazuma. “Kdo nam bo v svetu še verjel,” se je vprašal Janša. Ob tem je zastavil javno vprašanje: “Ali kdo med vami verjame, da je g. Brodnjak plačal teh 800 tisoč evrov v nasprotju z ustavnim zakonom in mednarodnimi sporazumi brez tega, da bi se posvetoval z lastnikom?” To po njegovem mnenju ni možno in kaže, da je šlo za neko zadevo širših dimenzij.  Glede na dosedanje pogovore ima predlog med poslanci široko podporo, a Janez Janša pričakuje, da bo vsak poslanec Državnega zbora RS, ki mu je kaj za interese slovenskih davkoplačevalcev, za spoštovanje pravnega reda, ki velja v tej državi, in mednarodnega prava, glasoval za zakon.

Zaradi obveznosti je cena NLB nižja
Poslanec SDS mag. Andrej Šircelj pa je na novinarski konferenci spregovoril o ekonomskem zornem kotu glede NLB. Uvodoma je dejal, da je “milo rečeno čudno, da moramo pravni red v Sloveniji, ki temelji tudi na mednarodnih sporazumih, uveljavljati še z dodatno zakonodajo, ker se obstoječi pravni red in mednarodni sporazumi ne upoštevajo.” Nato pa je dejal, da tudi ekonomski vidik glede NLB ni najbolj rožnat oziroma je slab. Evropska komisija določa, da je bila dokapitalizacija NLB v bistvu nezakonita, predvsem z zornega kota, ker nismo izpolnili obvez o prodaji NLB. Sedaj potekajo pogajanja o tem, a kot kaže Evropska komisija ne pristaja več na to, da bi jo prelisičili ali prinesli naokoli in v tej povezavi zahteva dodatne pogoje od Slovenije, je dejal mag. Šircelj in dodal, da je prodaja NLB povezana s ceno, in če obstajajo potencialne obveznosti, je cena NLB nižja.

“Podatek, ki je v javnosti, o 400 milijonov evrov dodatnih obveznosti, postavlja NLB v popolnoma drugačen položaj na trgu, njena cena je zaradi tega bistveno nižja in še več, postavlja se vprašanje, ali mora NLB v svojih bilancah te potencialne obveznosti upoštevati ali ne,” je dejal mag. Šircelj. Po njegovih besedah pa že samo dejstvo, da se potrdi neko plačilo, ki je po njihovem mnenju nezakonito, simbolno pomeni nižjo ceno NLB.


Podatki od leta 1990 kažejo, da je bilo dokapitalizacij s strani države v višini 3 milijarde 851 milijonov evrov. Če dodamo še dokapitalizacije KAD in SOD, pa ta znesek nanese kar 4 milijarde in 35 milijonov, je podatke povzel poslanec SDS.

Andrej Šircelj (foto: Demokracija)

Davkoplačevalci smo v NLB dali za 10 tisoč hiš denarja
In koliko so davkoplačevalci dobili od dividend od NLB? Po besedah mag. Širclja so dividende leta 2015 znašale 43,8 milijona evrov, leta 2016 pa 63, 8 milijona evrov. “Lahko se upošteva tudi prodaja 34-odstotnega deleža NLB KBC-ju, kar je zneslo 557 milijonov,” je povedal mag. Šircelj in dodal, da razlika med vložkom v NLB in tistim, kar smo dejansko dobili, znaša 3 milijarde 186 milijonov oziroma 3 milijarde 370 milijonov evrov.

“Če torej vse skupaj zaokrožimo in rečemo, da smo od leta 1990 davkoplačevalci dali za 3 milijarde več kot smo dobili, in če upoštevamo, da danes zelo dobra in velika hiša stane 300 tisoč evrov, potem smo v NLB v 28 letih davkoplačevalci dali za 10 tisoč hiš, za 10 tisoč družin. Če pa upoštevamo še ta zaplet s potencialnimi obveznostmi, potem pa teh zgrešenih investicij davkoplačevalcev lahko da ni konec. O tem pa bo več znanega jutri po seji Komisije za nadzor javnih financ,” je zaključil mag. Šircelj.

C. Š.

 • Vrhovni sodnik

  To si domoljubi preberte, pa vam bo vse jasno.
  http://www.zgodovina.eu/slovenci/avstrijci_so_slovenci.htm

  • Link je pokvarjen.

   • Vrhovni sodnik

    Ti maš pokvarjen komp, vsi pridejo do linka, sam ti ne

  • totex39

   Zelo zanimivo in poučno.

 • Olga_10

  Komunisti vedno ravnajo nezakonito in v škodo Slovenije! Tudi vojni zločinec Popov je bil oproščen!!!! Na podlagi česa?!!!!
  NLB je nujno treba prodati! Lahko kar za 1 evro! Bo najceneje! Kriminalce pa postaviti pred sodišča in zapreti! Še prej pa pobrati vse, kar so pokradli in imajo shranjeno po davčnih oazah!

  • žogica

   Komunistična Olga, a še ne boš nehala žlobodrati ? Včasih si bila komunist, danes si spreobrnjenka, taki ste najhujši, pa vse veste !

 • Kosobrin

  Vedno samo strašenje na Nova24!

  • rrrrr

   Potem zamenjaj vrtnarijo. Rožice sadijo na kurah…..

   • Kosobrin

    Tam vsaj resnico lahko prebereš, tukaj pa en sam pesimizem, obsojanje, blatenje in strašenje, kaj še bo, kaj je bilo, joj, kaj boooooo!

    • Soave

     Resnico ? No, prav , če tako misliš.
     Vendar to, kar si naštel za ta portal, pa je tudi RESNICA ! Mar ni ?

   • karpelec

    Za svojo dušo in telo rabi še nekaj zdravilnih rož, ki pa tam ne rastejo.

  • Ja, ti si že ves prestrašen.

  • Vera

   Resnica , ni strašenje, razen tisti se bojijo-te, ki so ( ste ) imeli prste v marmeladi !

   • Kosobrin

    Jaz do te marmelade sploh ne pridem, tako kot vi ne, gospa Vera! Tudi če bi, me ne bi zamikala. Smo taki ljudje in taki …..

 • žogica

  Janeza že pa dolgo nismo videli, se je le zbudil, volitve se bližajo !

  • rrrrr

   Žogica, resno, pa kdo tebe napihuje…

   • rubec

    Ne boš verjel. Obstaja dildo ki ima luknjico. Sicer je samo po naročilu.

   • žogica

    Se ti zdim napihnjena?

 • Tweety Bird

  Aha, a zdaj je že na vrsti NLB in “zaščita davkoplačevalcev”???… Volitve se bližajo !!!…Na volitvah 2018 bo naš Ivan Janša dobil 60% podporo, pomladne stranke pa 110%, če komunisti ne bodo goljufali ali Gorenak izgubil volilne lističe!

  Ovce v eno: “Što je više kleveta i laži, Janša nam je miliji i draži. Po Janši, Janša!”

  • von Rhein

   Samo v pomoč,da ne izpadeš še večji idiot. Gorenak ni izgubil nič.IZGUBILA JE Virantova tajnica po naročilu.

 • Tweety Bird

  Državni banki NLB in NKBM, ki so ju nadzirali nadzorniki, ki jih je imenovala Janševa vlada, sta v letih 2005-2008 po tekočem traku podeljevali kredite za menedžerske prevzeme, mariborske cerkevene tajkune in financirale razne leasing operacije. To je dejstvo. Zato Janša… zip it !!!

  • učko

   Kriv je tisti, ki je nastavil uprave, to pa so bili predhodniki, rdečo-fašisti. Kramarja so v NLB postavili LDS-ovci. Tisti nadzorniki, ki jih je postavila vlada pa niso imeli in še vedno nimajo zadostnih pristojnosti za vpogled v podrobnosti bančnega poslovanja. To ima sicer Banka Slovenije, pa je takratni predsednik uprave Kranjec, ki ga je na čelu nafukala zopet rdečuharska golazen, totalno zatajila !!!!!!! Tebe, ptico, pa bomo enkrat na palco nataknl in spekli, pa pesom vrgli !

   • Tweety Bird

    Dejstvo je, da tedanja vlada pod vodstvom Janeza Janše ni želela prodati deleža v NLB, s čimer je tedaj izgubila okrog 640 milijonov evrov, vključno z letom 2008 pa je dokapitalizacija pobrala še dodatnih 900 milijonov evrov, sedanja sanacija NLB pa bo stala okrog 2 milijardi evrov. S tem je tedanja Janševa vlada povzročila za okrog 3.5 milijarde evrov neto izgube za davkoplačevalce.

    • učko

     Dejstvo je, da je NLB izkazovala za časa Janševe vlade odlične rezultate. Posledično je Bajukov poziv bank, da oddajo vladi dodatna poročila o poslovanju le-teh, v režimskih medijih izzvalo burne medijske reakcije in obtoževanje, da se vlada in s tem politika vtika v poslovanje bank, ki je odlično in mora še naprej biti “strokovna” in “nepolitična”. Zaradi teh medijskih pritiskov je Bajuk nato odstopil od svojih zahtev. Problemi so se začeli takoj po Janševi vladi, ko so se krediti, podeljeni tudi za časa Janševega mandata in tudi že prej, izkazali za “fake” oziroma nezavarovani, V česar pa nihče ni imel vpogleda, ŠE DANES GA NIMA !!!!!

    • komar marko

     spet lažeš.Guvernerja je nastavilTONE PLJAČKA, to je tistega ki je imelproračunskoletona dohodkovni strani 13 mesecev na odhodkovni pa 11. Mediji in taki IDIOTI kot si ti, ste pa trdili da se gre JANŠA revanšizem, koje odstavljal LOPOVE!

     • Tweety Bird

      Ma ne govori… Ivan Janez je povsem izgubil stik z realnostjo, čeprav dvomim, da ga je kdaj imel. Mogoče v časih, ko se je še klanjal Titu :)

     • komar marko

      oh TUNKO, JJ je očitno edini,ki se še bori za SLO in IDIOTE! Kdo pa je to pa upam da veš!

 • von Rhein

  Okrožno sodišče v Ljubljani je po dveh narokih končalo obravnavo tožbe, s katero SDS od države zaradi procesa Patria zahteva odškodnino. Edini zaslišani na obravnavi je bil Janez Janša. (Članek iz MMC)

  Poleg podatka,da je sodnica zavrnila vse dokaze (pričakovano) izstopajo komentarji.Tako idiotskih (v večini) komentarjev ne bi napisali niti otroci,ki še verjamejo v volka iz Rdeče kapice. Seveda izstopajo dežurni sejalci sovraštva,ki so v stalni pripravljenosti,če je karkoli objavljenega o Janši ali SDS. Nekateri izvajajo celo privatne ankete
  (# 07.03.2018 ob 13:50
  Janša spada v zapor – če se strinjate, kliknite +) Sickterji,ki se občasno pod drugačnimi nicki pojavljajo tudi tukaj.

  • žogica

   Patria je zastarala (sicer bi bil nekdo na Dobu), sedaj bi pa imel odškodnino (naš denar).

   • von Rhein

    Ej,zblojenka,dal sem primer idiota iz MMC in ne poziva na klikanje:-))

    • žogica

     Ok, idiot !

   • komar marko

    Patrija je zastarala, kerni bilo DOKAZOV in ste lagali skupaj z mediji in FDV PROFIJEM; ki jepo DNEVNIKU nažigalidiote vsako sredo. Sedaj pa razpravlja oLAŽNJIVIH informacijah!

    • žogica

     Patria je zastarala, to pomeni, je kriv, ni kriv…..

    • žogica

     Že milijonkrat povedana laž !

 • samsara

  Ali ima Brodnjak že haciendo na obali lijepe njihove?
  Tudi če jo morda že ima, pa se zagotovo ne bi branil še lepše, na boljši lokaciji…

 • učko

  NLB čim prej prodati, vendar Cmerko tega ne sme, mu je Kučan prepovedal !!!!!! Kako bo pa sicer še naprej tovoril stotine milijonov v “kriminalne oaze” !

 • Tweety Bird

  Zanima me ali bo kdo tudi odškodninsko preganjal SDS ker ni ustrezno uredila vsem osebam kateri so bili izbrisani in tako niso mogli urediti svojega statusa v družbi? Kdo bo pa zato odgovarjal saj je prišlo kasneje do odškodninskih tožb glede te problematike in sedaj bi morali SDS naložiti, da povrne škodo katera je pri tem nastala za državni proračun. Naj plačajo tisti, ki so krivi zato, da toliko let niso uredili statusa izbrisanim.

  • von Rhein

   Ne seri,še tako bodo špekulanti dobili preveč.

  • komar marko

   no UBRISANE je RODILA LDS. In UBRISANI so bili in ŽIVELI v bivši YUGI kamor so pobegnili, Ko je bilokonec so se VARNO vrnili. taki kot si ti pa zagovarjate, da prejmejo še odškodnine. Preprosto,ker ste iz ISTE JATE in rabite GLASOVE za lopovščine.

   • Tweety Bird

    Čuj komarček…letos bodo leve stranke na volitvah dobile ustavno večino…
    potem pa bi se lahko predlagal odvzem državljanstva in izgon Janše iz Slovenije :)

  • sprehajalec

   Preveč rdeč si Tuppek, da bi problematiko izbrisanih razumel. Konec koncev gre za tvoje.

   Sam sem na lastne oči videl nekoč leta 1992 štokavca ki je na ves glas vpil v Mercatorju “koji će mi kurac slovenački pasoš, ne trebam ja”.

   Zato mislim, da je bil pristanek na odškodnine za izbrise idiotski, tako kot Latvija vztraja glede rusov tam na svojem, tako bi tudi Slovenija morala vztrajati na svojem. Največ izbrisanih se je pojavilo po letu 1995 in izgubljenih balkanskih vojnah. Takrat so se potem vsi spomnili Slovenije. Kdor je želel, je pasoš dobil, vem za vsaj 100 primerov.

  • Poštenje velja

   Jaz bi jih dobesedno izbrisal hinavce čifurske.

   • Tweety Bird

    Lahko te je sram…ksenofob…

    • Poštenje velja

     Nikoli me ni bilo sram tudi takrat ko so zvezdaški čefurji strelal name, nato se
     potuhnili danes pa hočejo državljanstvo, se nafukavajo in častijo zvezdo.
     Marš domov. RAUS

     • Tweety Bird

      DESNICA RAUS !!!

     • Poštenje velja

      KDO BO POL DELAL ZA TVOJEGA PRITEPENEGA GLAZBENIKA IN TEBE???
      GNIDE LEVAŠKE

     • Tweety Bird

      Ti boš delal…tudi zame. Jaz sem namreč tudi del javnega sektorja :)

 • komar marko

  no in spet se izkaže, da SDS je edina stranka, ki skrbi za blaginjo SLO. Za žilne opornice komisija ni več sklepčna, ker se rdečkoti nočejo udeleževati SEJ. Uporabljajo LAŽI za opravičila. No MLADINA padobro živi. Le zakaj?

 • komar marko

  zakaj je TUNKO tako nerazgledan in LAŽNJIV. Očitno ima bolezen JANŠIZEM. Diagnoza te bolezni je LAŽ,podtikanje produciranje afer in montiranih procesov.

  • Tweety Bird

   Moj možek Tunek je zelo razgledan. Je namreč učitelj glasbe na OŠ in vodi otroški in mladinski pevski zbor. Samo toliko da veš :)

   • Poštenje velja

    Res je stokoven in uspešen cuzač javnega denarja.
    MRD

    • Tweety Bird

     On vzgaja naše in vaše otroke. A ti je to jasno?

   • učko

    Tvoj možek je glup in ima majhen kurac, pardon pimpek !

    • Tweety Bird

     Moj Tunek je intelektualec in ima lepega normalnega luleka. Tudi z jezikom je spreten :)

  • sprehajalec

   Gre za staro taktiko partije, ko CK pokaže na sovražnika. Potem se začne medijska gonja. Tako je bilo tudi v Sovjetski Zvezi v 30tih, ko je na koncu celo sam šef NKVD postal državni sovražnik, špijon in zahodni agent.

   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/19360927-newspaper-Perekovka-reforging.jpg

   Samo ljudstvo mora biti dovolj tupo ali pa ustrahovano, da ti potem takšen sistem funkcionira. V SZ je bilo ustrahovano, pri nas se pa nagibam k tuposti.

   • Tweety Bird

    Ljudstvo ustrahuje vaš vožd Janez :)

    • sprehajalec

     Tvoj Vođa Milan ima pa tupega.

 • Tweety Bird

  Eno samo neskončno Janezovo sprenevedanje okrog NLB-ja! Ta “gospod” je zgrešil planet, čas in deželo… v kateri bi lahko uresničeval svoje nebuloze. Je pa res, da ima zelo trdo kožo! Zato bo nekoč bolj bolelo.

  Janez Janša: “Boli, boli, joj kako boli.”

  • učko

   Vse te terjatve Hrvatov so še iz stare Juge, ko je Udbo-komunistični režim pokradu iz bank denar varčevalcem, tako kot ta ista golazen počne še danes. Pokradli so Bosanske in Hrvaške štediše. In lepo je rekel eden Bosanski varčevalec pred dvema desetletjema: “Slovenci, vaši bankiri su pokrali nas, a bogami, pokrašće i vas! ” In tako se je tudi zgodilo !!!!!!!!!!!!!!!!

 • Vera

  Slovenija rabi en velik zapor za te lumpe, ki drugo ne znajo kot krasti nam davkoplačevalcem od ust . Stožice bi bile primerne, kjer trenutno vse miruje , zaradi Jankovićevih mutnih poslov !

 • župnik cefizelj

  kosovarski dr. tvito je spet nekaj brihten. mora malce svoje ovčice prešteti. skupaj s pukljasto oprodo šircljem sta kot don kihot in sančo pansa, dva junaka, dva borca za lasten žep. pridno strižeta ovčice in se borita s sencami. grosupeljski poscane in njegov zvesti oproda.

  • sprehajalec

   Tako, kot so levičarji ostrigli slovenske ovce za 3x dokapitalizacije NLB, pa mafijske pro in Faktor Banke, pod sloganom “Naše Banke, Naše Bogastvo” zafurali južno mejo, zafurali prav vse tožbe na eurospkih sodiščih, ni zmožen ostriči nihče.

   Naslednjo tožbo pričakujemo lahko od Srbije, za železje JNA, ki je ostalo tukaj, po knjigovodski in revalorizirani vrednosti.

   Pod sloganom “Saj vse izgubijo”

   • župnik cefizelj

    kdo so pa največji dolžniki nlb!? zvon 1&2 in rkc. o tem pa nič.

    • Krtača 20

     Še dobr nazaj niso dobil, takoj so nesl v vatikan. Toliko o rkc in o borbi za boljše življenje slovencev. Nič jim ni za verjet klerom pokvarjenim ko kvargelj.

    • sprehajalec

     Deanr je po večini že vrnjen. Kako pa bi se drugače lahko financirali in krpale luknje mafijskih tajkunov familije Ročnik iz probanke? Jutri bo oddaja, potem se bo nekaj tednov o tem govorilo, pa ugotovilo, da je treba gledati naprej.

 • sprehajalec

  To ni nova novica, že Cerar se je izmotaval, da nima vpogleda ali pa pač spoštuje suverenost bank. Zna pa biti scenarij, da je nekdo trpnil denar v žep pa se je Banka odzvala na tožbe hrvaških sodišč, sodelovala in s tem naredila škodo. Tako bodo hrvatje za jajca obesili Kranjce, kar je sicer njihova stara želja. Dobili bodo posamične tožbe proti NLB na Hrvaškem, dobili bodo izplačane devizne vloge, NLB pa ne bo dobila terjatev do Hrvaških firm. Pa še zaliv, pa jorasa. Pa še kaj.

  To je to pri nas, ko birokrat pride z veliko lahkoto do nezasluženega denarja in to v najbolj obdavčeni državi na svetu. Potem se zgodijo tele stvari, pa ko je tisti birokrat pozabil dati vlogo za 7 milijonov in mu je ležala v predalu, pa Sekolec pa tista ženska, ki sedaj greje fikus na nekem ministrstvu.

  To je tisto socialno, ki ga ima levičar polna usta. da si socialen v njegovih napakah in lumparijah.

  • župnik cefizelj

   le kdo je bil na zadnje na hrvaškem!? kosovski doktor tvito. še pomnite komunjare?

 • Tweety Bird

  Čujte, to meji že na blaznost… SDS čas je, da končno odnehate z vašimi izpadi, zdrahami in deljenjem te države, da ne omenim negiranje vsakem pametnem predlogu zakona, pa ne glede na to, katera stranka ga predlaga. Glede na to, da vas niti NSI več ne prebavlja je jasno, da je zvami konec. Mogoče je potrebno zamenjati samo Janšo in bo vse drugače. Sam ne z Grimsom ali Gorenakom :)

  • učko

   Kakšne zdrahe, pizda ti materina, rdečkarska fašistokracija nas spet krade, tle pa ima ene par plačancev kot si ti, da vse skupaj minimalizirate in pljuvate po JaJotu !!!!

   • Tweety Bird

    No no…zakaj takšen izbruh jeze? Bo potrebno gobček oprat z milnico :)

  • Soave

   Kaj pa zopet nergaš čez JJ ?
   Saj tvoji vladajo že vrsto let. Imajo vso možnost vlaganja in sprejemanja zakonov. Kaj torej sploh delajo

   • Tweety Bird

    Kaj pa Janez nerga čez NLB ?

    • Soave

     Ker se mu ne zdi prav , kar počno. Si ti zadovoljna, da vsakih nekaj let plačuješ v malho brez dna ?

 • Mirko Zidenjsek

  Zanimivo,da tale nas Janezek ne ve,da ce nimas nobne banke v lasti,moras za denar skoraj prosit.In ta nas Janezek bi se kar prodajal,kot je prodajal najboljse firme Hrvatom.Kaj pa Janezek,ce NLB v tuji lasti kar naenkrat rece njet,njet.Kaj pa potem Janezek.Koga naj clovek voli,ki je desnicar.Norega Janezka ali norega Mesecka ali Zidancka,ki bosta (sta ze) Slovenijo preplavila z siptarji in ostalimi kameltrajbarji.Rabim pomoc KOGA NAJ VOLIM??????

  • Krtača 20

   Janezek je že spoznal kaj pomeni ostat brez banke. Nlb mu ne da kredita, zato je šel po kredit h bosanski mafiji. Tko to je.

   • Soave

    Pa še koga pripiši, no.

    • Krtača 20

     Hja lej ko bo prodano bo dobil kredit samo tist ki bo nastavljal bruslju. Vse ostalo v štartu odpade.

     • Soave

      Nisem prepričana. Vendar pa takole pa tudi ne gre. Da jo na vsakih nekaj let dokapitaliziramo državljani. Si ti zadovoljen ?

     • Krtača 20

      Kaj stalno vpijem. Eu je en velik nateg in ropanje narodov. Čas je da krepne.

     • Soave

      Hm. . . . . veš kaj pa je zanimivo pri tej EU ?
      Saj že dolgo obstaja. In zelo dobro ji je šlo !Ampak. . . . . .
      ko so komunistične države crknile, so vsi želeli biti v EU. meje so se odprle !!
      Dobro poznam nešteto primerov v glasbenem svetu. Vse se je v nekaj letih obrnilo na glavo.

 • RATATA

  Pa kaj se Janez Janša vtika v kiićanovo NLB, v svoje banke naj se vtika ,,, si bodo mislili t,i,preiskovalci, t.i.tožilci in t.i.sodniki, če bodo slučajno morali ugotoviti, da je vse v najlepšem redu.

  • sprehajalec

   Sodnica je pod “našo” kontrolo. Oziroma Zokijevo.

 • učko

  Čim prej prodat’ NLB, banksterje pa zapakirat v lesene škatle in jih odvreč sred morja z morskimi psi !!!!

 • Jovo Jamnica

  Dugo so rabli dans na Nova, da so najšli neki naslof, pot kerim se bo rolalo stotine brezveznih komentof…

  • sprehajalec

   Štajerci imate rešeno z NKBM Jovice. zato skrbi ni več in kregarije. Dokler pa bo NLB “naša” se bodo pa kregali pa zdrahe bodo.

  • Soave

   Poglej še druge članke. Eni naslovi bolj vlečejo, kot drugi. Saj s tem ni nič narobe.
   O goljufijah je kar potrebno pisariti. Vedno znova in znova.

   • Jovo Jamnica

    Saj sn pogledo. Onega, ko je foter mesar v Indiji z mobitelom pubecu roko otseko, polek pa gledo porno revijo…

    • Soave

     Na, to sem pa spregledala. Pa po navadi prvo take bedarije pogledam. . . . . . .

 • Soave

  +++++++ Štiri milijarde ??? Pa kam dajejo ta denar v NLB?
  Seveda je ne bodo prodali. Kuro, ki jim nese zlata jajca !
  Prei vsem rem je pa najbolj trapasto, da prav nič ne moreš izvedeti.
  Komu, kdaj in koliko ? In seveda, glavno. . . . kdo ??

  • Krtača 20

   Kura posredno nese zlata jajca vsem. A ti bi prodaj tvojo kuro meni za dva bureka??

   • Soave

    Take, kot sem jo zgoraj omenila, nimam. Bi mi pa preklemano prav prišla. Tebi ne ?
    Ali imaš možnost kot fozočna oseba dobiti 100 tisočakov posojila ?
    Kaj pa bomo s tako banko , ki je vredna samo dva bureka ?

    • Krtača 20

     Ti si začela s prispodobo o kuri in zlatih jajcih. Včasih se ta kura tudi userje a nese zlata jajca. Zdaj če bi desni radi prodal kuro zarad par drekcev za dva bureka ja pol pa super! Bolj debilnih matematičarjev pa še ne.Da desni navijate za prodajo, ne more bit drugega kot da janša pričakuje neke podmizne transakcije.

     • Soave

      Ta pravo si vprašal o podmiznih poslih, ja !!
      In kakšni so potem nameni levih ? Močno želijo, a ne , da bi mi navadni purši lahko dobili ugodnejša posojila ?

     • Krtača 20

      Ta moment kaže da bojo levi največ naredil za nas. Desni pa samo študirajo kje bojo ravbal in basal žepe. Tud mamico bi prodal. Stran od takih! Ampak ljudje tule kar še naprej rinete v revščino.

     • Soave

      No, veš kaj ? Me veseli, da se ti imaš dobro!
      O revsčini pa res ne bi razlagala.

     • Soave

      Veš kaj ?
      Namesto, da se kar naprej repenčiš, konkretno napiši kateri od politikov , ali pa od ljudi, ki še niso politiki, bi ti odgovarjal. In, kako pravzaprav naprej ?
      Sodstvo ? Veliki davki ? Bankirji vseh vrst ?

   • Tweety Bird

    Budale desničarske ne razumejo, da je Nova Ljubljanska banka v prvem polletju leta 2017 na ravni skupine ustvarila 117,9 milijona evrov čistega dobička.

    • Krtača 20

     No ko bo banka prodana, bojo tistile 117,9 mio evrov zapustili Slovenijo in ne bojo krožili po Sloveniji kar pomeni da bomo osiromašli gospodarstvo. Se bo pa z njimi mastil Nemec in se nam režal kako smo leni in nesposobni. Bo pa nemec dal za vbogajme za sto evrčkov boljšo plačo in narod hepi (pa butast ko noč). Preizkušen recept.

     • Tweety Bird

      Samo tega naši zabiti klero-desničarji ne vedo. NIKOLI ne prodaš kure ki ti nese zlata jajca. To ve vsak otrok, nekdo bi moral to razložiti našim desnim politikom, ki služijo tujemu kapitalu. Banda !!!

     • Krtača 20

      Točno to! Janša stalno razlaga da se ne splača imet nobene firme v slo rokah. A tujcu se pa čudežno kar izplača? In tako je ta izmeček pogonil od radenske do letališča.

     • marker

      Kura nosi zlata jajca levici v bankomat, ljudstvo pa ga polni z dokapitalizacijami.

    • marker

     Budale levičarske ne razumejo, da smo vložili nekaj desetkrat več z dokapitalizacijami, kot je teh 117.9 milijona evrov čistega dobička v letu 2017.

     • Krtača 20

      Pol smo lastniki davkoplačevalci?

     • macon

      Definicija fašizma: dobički privatizirani in izgube socializirane.

    • FORT WORTH

     V tej ciganskoudbaski banki belezijo izdatne dobicke samo, ko jo je treba prodati.
     Tako imajo vedno izgovor, da zadrzijo samopostrezni bankomat v svojih lopovskih krempljih.

 • Tweety Bird

  Klečeplazci desnice hočejo NLB prodati tujim špekulantom, a banka prinaša na miljone evrov dobička???
  Če je profit lahko NLB vrne milijarde državne pomoči. Saj bo. Naša banka, ne bo pitala evropske klero-desničarske pijavke.

  • Franjo Trojner

   Čuj finance ti značilno za levičarja glih nea najbolj ležijo kaj?
   Že dvakrat smo v Sloveniji vsi davkoplačevalci zmetali v državne banke na milijarde evrov, ker so bile te tik pred bankrotom, vun pa so vedno vlekli samo rdeči tajkuni in raznorazni levi oblastniki, mar ne? Zdaj se bodo iz našega davkoplačevalskega denarja vloženega v NLB poplačali še HRVAŠKI VARČEVALCI, kar tudi drži in to nas bo stalo cirka pol milijarde evrov, kje zdaj ti cepec vidiš dobiček???

   • Krtača 20

    Dobr veš da se je luknja delala za časa janševe vlade. Kaj se delaš neumnega?

    • marker

     Žepe so si z denarjem nabasali zasebni levi tajkuni, ki so ga jim dodelili levi bankirji.
     JJ tu nima nič zraven, zato se ne delaj neumnega..

     • Krtača 20

      To vidva s trojnerjem razlagajta svetemu Petru. Nam ni treba. Največ tajkunov je bilo v času janševe vlade. In iz te luknje smo pridobili bančno luknjo in propadlo gospodarstvo itd. Ne nas met za norca.

    • Franjo Trojner

     Bejž no! Janša je za več milijardno bančno luknjo kriv, banke pa so vodili in sproti praznili rodeči levi tajkuni in vsakokratni levi rodeči oblastniki. Rdeča udbomafija je naše banke tako dolgo nezakonito praznila, da so te skoraj crknile. In ker je svinjarije v državnih bankah delala udbomafija v spregi z levico banksterje tudi današnja leva oblast ni postavila pred sodišče, jim sodila, obsodila in poslala v arest. Če bi si g. Janez Jsnša iz NLB samo za 10€ nezakonito koristi pridobil ali NLB povzročil za 10 € škode, bi ga levi dominatni mediji, leva oblast/ sodstvo že zdavnaj za 100 let v arest poslalo.
     Še dobro, da so kreditne mape in 1 milijardo nezakonito opranega denarja v NLB opremljene z podpisi oseb, ki so to odobrile in tam podpisa g. Janeza Janše ne boš našo, pa čeprav se je UDBA v ilegali v vzpregi z levičarskimi mafijskimi omrežji in mediji zelo trudila, da bi Janši bančno luknjo podtaknila, pa ni šlo, ker sami levičarji vun štrlijo!

    • sprehajalec

     Tudi Pro in Faktor banko pod kontrolo znane borke za delavske pravice, familijo Ročnik? Ki je hvala bogu kljub flikanju lukenj Bank s sposojenim denarjem iz Amerike po 3,7% obrestni meri uspela ohraniti svoj bogati imperij.

    • slosin

     luknjo so pa delal tvoji old bojsi s kučkotovim f21 na čelu….dobr ste to spelal barabe pokvarjene…kriv je pa jj, a ne..

  • slosin

   srakoper, eu je dala zavezo o prodaji nlb šnajderca..kdo je tu klečeplaznež…

 • Vrhovni sodnik

  Vso srebrnino z NLB na čelu, lepo s certifikati nam razdelit, kateri smo jo ustvarjal, pa bo olastninjena

 • marker

  Ko bo NLB vrnila državi vse dokapitalizacije, bo šele takrat prikazovala dobiček, prej ne.

  • Olga_10

   To pomeni nikoli! Zato je najbolje levičarski banomat ukiniti takoj!

 • Olga_10

  Spet logoreja Antifa teroristov! Njim ni mar miljard, ki smo jih državljani zmetali v NLB! Njim ni problem 400 MILJONOV…saj samo “nevladne” organizacije (tiste, ki so združno podprle Hik ministra…) dobijo 300 MILJONOV…. Denar za njih raste v bankomatih NLB… Ukinili bodo tudi izvoz (po Mesecu) in postali “samozadostni” (v tiskanju denarja…in nagrajevanju “naših)…
  Seveda udariti je treba po tistih, ki opozarjajo na kraje in zlorabe…in ki so nevarni njihovim privilegijem!
  Dol z levaki! Volimo desnico in rešimo Slovenijo!

  • Krtača 20

   Dej pejt avša usrane gate prat. Lej kakšno svinjarijo maš po bajt.

  • Primoz Papez

   Kaj pa miljarde v zvone???

   • Olga_10

    Če bi želeli dobiti denar, bi morali pustiti poslati podjetje… Zakaj so Zvona namerno uničili, pa vprašajte svoje…

    • Sale

     Crkn pedofilka

  • žogica

   Le kako zmoreš, od ranega jutra vrteti gob……

   • Olga_10

    Poglejte svoje vrtenje gobca!

 • xtc

  Znebite se že teh državbnih NLB in A bank ipd pa naj se lastniki bodejo z Hrčki.

 • sprehajalec

  Ko bodo levičarje Tuppkovega pa Krtačinega kova našponali, da je pa v interesu našizma da se aktivni del NLB (sredstva) napiše na točno določenega “našega”, pasivni (obveznosti do sredstev) pa na davkoplačevalce, bodo levičarji vzneseno ploskali, češ, samo da NLB ostaja “naša srebrnina” pa četudi samo njen pasivni del.

  • Tweety Bird

   Čuj butl…Violeta Bulc je rekla “Odličen dan za Slovenijo.” Bruselj je rekel, da je Slovenija spet gospodarsko uravnotežena!!! Izstop iz postopka je posledica konkretnih rezultatov zadnjih štirih let levo usmerjene vlade. Ključne točke so: rast BDP, izboljšanje bančnega sistema in krepitev trga dela. Tako je v Sloveniji manj ljudi brezposelnih, na robu revščine ali socialno izključenih.

   • sprehajalec

    Poslušaj kretenček, ki ližeš javne bombončke celo življenje. 60% Slovencev na realnem je na minimalcu. Pod Bruselj ti misliš Violeto in njene izjave, ki poskušajo dati legitimiteto roparskemu levičarskemu režimu v očeh Bruslja. Violeto, hčero znanih partijskih funkcionarjev Bulcev.

    BDP raste, ker raste nemški, izračuna ga pa itak Umar, po naročilu levičarske Vlade, ki tudi naroči, koliko naj bo visok.

    Slovenija kot podkooperant kooperantov nemčije pa je tudi deležna kakšnega pozitivnega trenda. Vendar vse skupaj rezultira le v vedno novih in novih davkih, na že itak najbolj na svetu obdavčeno prebivalstvo. vse le z enim namenom, preživetje in ohranitev standarda “naših” torej takšnih kot si ti. Za ostale Slovence se levičarjem jebe.

 • ponosen_Slovenec

  Hvala g. Janša za vse informacije! Vsaj nekdo, ki pove kakšne svinjarije se dogajajo

  • žogica

   Hvala g.Janša, za vse svinjarije….

   • :-)))

    haha :-)

   • sprehajalec

    Žogica, pa ti vse dni preživiš tukaj gori? kaj živiš od tega? Družbenopolitična delavka hihihihihi?

    • stajerc5

     Testira analne zogice v fotelju JU!

   • ponosen_Slovenec

    Naštej jih nekaj, tipično za levičarje le blatenje brez dejstev.

  • Sale

   Ponosen po rusko pomeni driskast.driskasti slovenec

   • ponosen_Slovenec

    Ravno zaradi takih kot si ti želim desno vlado, da ne bo več pljuvanja po Slovencih, delovanja za lasten interes, uničevanja lastnega naroda. In z odgovorom le potrdiš kakšni ste res (levičarji, komunisti, debili, izdajalci ali pač karkoli že si).

    • Sale

     Masturbiranja nad slovenci ni ste izumrli drek zagnoji evolucija gre svojo pot

     • ponosen_Slovenec

      Bomo videli junija na volitvah.

 • Tweety Bird

  Banke pa jim ne damo ! In ja, nalijmo si čistega vina, ampak tudi nazdravimo in ga spijmo ;)

  • rrrrr

   ,,Banke jim ne damo, smo jo pošteno ukradli”, F21 !

   • Tweety Bird

    NLB spada k Sloveniji, ne pa bruseljski bandi :)

    • rrrrr

     Drži. NLB je glavno mesto Slovenije. Skozenj teče reka Orinoko in se V Bruslju izliva v Mesečevo dolino na Marsu, v okolici Majšperka.

 • Tweety Bird

  Slovenija je spet na konju…tako pravi Bruselj !!!…Je Janša že odstopil, mislim, glede na to, da vedno drži besedo?

  Vsi ponovno volimo levico…in seveda stranko LEVICO…še boljše nam bo :)

  • sprehajalec

   Pridružujem se temu pozivu. Volite Združeno levico, in novega Ciprasa za mandatarja, Meseca.

   Potem se pa vsedite na kavč, pa opazujte, kako se bo spopadel s 3 milijarde javnofinančnega primanjkljaja (po domače izgube iz tekočega poslovanja države letno) ter če ste javni, na ulice pa zahtevajte dodatno milijardico za plačne mase.

   Ostali si pa pivo odprite, pa uživajte…

   • Tweety Bird

    Ma tiho bodi…vaš vožd Janša je spet bil na sodišču o ukradenih volitvah. Janezek meni, da so stranki SDS z afero Patria namenoma škodovali, zdaj pa serje z NLB-jem… hahahahahahahahahahahahaha…

    • sprehajalec

     To teorijo mi je pa en fantič zadnjič razlagal, ki je še v vrtcu. Zakaj stricu Ivanu Janezu vedno najdejo stvari ravno pred volitvami?

    • sprehajalec

     Je Mesec vtaknil slogan v svoj program, “Vsem Javnim višje plače”!

     Prav bi bilo…..

     • Tweety Bird

      Naj MESEC sveti :)

     • sprehajalec

      če so Slovenci pametni, ga morajo vsi voliti. Da bo imel absolutno večino.

      Potem pa opazujmo, ne Natu, Ne Bankirjem, Ne Četrtemu Rajhu, ne Euru…, ha, ha, ha…

      Pa se držimo za trebuhe, pa na ulico pojdimo zahtevat pravice pa plače. Bo agonije v Sloveniji enkrat za zmeraj konec.

     • Bald Eagle

      Pa tudi listja in trave bo naenkrat zmanjkalo, ker se bodo ljudje začeli pasti po travnikih. Drugega itak ne bodo imeli več za pod zob.

     • sprehajalec

      Tako je, podobno bo družbenim eksperimentom, kot jih je imel Mao na Kitajskem v 50tih in 60tih letih, rezultirali so pa v olupljenih drevesih, ko so lačni prebivalci pojedli vse lubje.

   • stajerc5

    Ne razumem, tudi tebe ne, da se ukvarjate z tako rdece posranim mrhovinarjem.
    Cisto cudno….

  • Bozz

   A na konju smo? A to na tistem za katerega si moramo vsakih nekaj mesecev sposoditi nekaj milijard evrov pufa, da nam konj ne shira in da lahko plačamo jezdece tega konja, pa od katerega podkve odpadajo (stavke javnega sektorja, policistov, gasilcev, vojske, delavcev,…). Dober konj to.

   Ne verjemi propagandi. Vidiš samo celofan.
   https://www.youtube.com/channel/UCBLGQrOOfs5l7fay66B2-3Q/videos

   • Tweety Bird

    Če zmaga SDS bomo prišli iz Lipicanca na magarca :)

    • Bozz

     V maloro bo šlo vse tako ali tako. Z levičarji samo prej. Desnice pa tako ni (laissez-faire kapitalizem, proti centralnim bankam, proti davku na dohodek, proti davku na lastno hišo brez katere mi živeti ni in na zemljo na kateri pridelujem hrano, itd….). Tudi suvereni nismo več. Naši vojaki morajo biti na poziv tujcev nekje na Ruski meji, itd. Zakaj že? Aja, ker moramo novo svetovno vojno začet, da se spet znebimo nekaj sto milijonov ali pa celo nekaj milijard nezaželjenih ljudi, se mi je zdelo.

  • tramal

   A MISLIŠ NA TISTEM LESENEM KONJU KI GA JE CMERARJEV ATA JAHU.Propada nam vojska ,ceste zdravstvo šolstvo,sodstvo .Vsi so nezadovoljni in štrajkajo .Pufajo nas do onemoglosti in ti NOJ vidiš tu neki napredek

 • Bald Eagle

  Večina slovenskih podjetij v državni lasti se ukvarja z drugimi prioritetami, kot pa so ustvarjanje novih delovnih mest, investiranje, izboljšanje produktivnosti, prodor na tuje trge, niso inovativna, ne borijo se s konkurenco, temveč se ukvarjajo s politiko. Kaj ta podjetja sploh počnejo? Bolj ko so v državni lasti, bolj se ukvarjajo s politiko. Državna podjetja so seski, na katera so prisesani (para)državni paraziti, ki zahtevajo neproduktivne proizvode.
  NLB pa je kreditirala projekte iz političnih in prijateljskih razlogov, ne pa iz gospodarskih.
  Državna podjetja nujno potrebujejo spodbudo, ki jim jo lahko dajo le zasebni lastniki. Da maksimizirajo dobiček z inovativnostjo, novimi proizvodi in nadzorovanjem stroškov, potrebujejo prave spodbude.
  V Sloveniji pa levičarji želijo ohranjati državno lastništvo s subvencijami in dokapitalizacijami ter podobnimi triki. Kdo to plačuje? Davkoplačevalci! Čim prej bo slovenski narod to razumel, prej bomo prišli iz zdajšnje godlje.

  • sprehajalec

   Tako je, vse kar so sposobna dati od sebe je kakšen tim bilding, drugače se pa najedajo med seboj zaposleni v srečnem socialističnem kolektivu. In to na živo do krvi. Drugače pa vse staro, tehnologija 50 let, metode dela, normativi, pristopi. nobenega razvoja, pa vsi poln gobec razvoja.

   Ko podjetje v stečaju potem ali pa pred stečajem dobi tujega lastnika, pa naenkrat začne delati dobiček.

   • Tweety Bird

    Bo potrebno ptiča poskubit…v vreli vodi :)

    • sprehajalec

     Morda kanarčka?

    • Bald Eagle

     No, da te vidim, demantiraj eno mojo trditev, ki sem jo napisal v zgornjem postu. Z argumenti seveda. Če ne zmoreš, samo kažeš svoj primitivizem in katastrofalno nizek intelektualni nivo.

     • Tweety Bird

      Čuj butl pernati…Violeta Bulc je rekla “Odličen dan za Slovenijo.” Bruselj je rekel, da je Slovenija spet gospodarsko uravnotežena!!! Izstop iz postopka je posledica konkretnih rezultatov zadnjih štirih let levo usmerjene vlade. Ključne točke so: rast BDP, izboljšanje bančnega sistema in krepitev trga dela. Tako je v Sloveniji manj ljudi brezposelnih, na robu revščine ali socialno izključenih.

     • tramal

      Noj Kar reče ta terba bulčna ki zna samo hoditi po ognju in v arabskih državah nositi žakelj čez glavo ni vredno besed.Da smo dosegli večjo stopnjo bdp je razumljivo ,saj smo najbolj padli v recesiji in jo imeli najdle .Kar se pa tiče brezposelnih pa naj ti bo jasno da je za časa Janšana bilo brezposelnih nekaj čez pedeset tisoč ,.Seveda brezposelnost pada če gre vsako leto petnajst tisoč v tujino delat in se v tisočah tudi izseljujejo.

     • sprehajalec

      Eagle poslušaj, pusti to, z njim se ne splača argumentirati. Zaleže samo sekanje in žaljenje. To doseže učinek, žal…

     • Bald Eagle

      Saj jaz to dobro vem. Sem samo poizkusil, da vidim odziv. Ta je pa po pričakovanjih, nizkoten in brez enega samega argumenta. Ceneno papagajsko nakladanje socialističnih floskul. Kaj drugega ne gre pričakovat iz socialističnih indoktriniranih buč.

     • sprehajalec

      Gre za aktivista Združene levice ali celo morda samega Kordiša, saj glup je ravno prav, da bi lahko bil on.

 • FORT WORTH

  G.Jansa je ze pred leti, ko so butalci izvolili levake napovedal :
  Primite se za denarnice…
  G.Cukjati pa je dejal :
  Ne bo g.Jansa jokal za vami, vi boste za njim…

  • Tweety Bird

   Prav neverjetno je, kako se JJ precenjuje. Že res, da so mu pristaši njegovega kulta in politične pijavke iz strankarske vrhuške brezpogojno vdani, mu zaupajo in verjamejo v vse obljube, ki jih trosi, a tukaj smo še tisti iz velike večine, ki težko verjamemo, da nekdo pada na takole patetiko pod vsakim nivojem.

   • FORT WORTH

    (:-DDDDD
    Ampak oboje napovedano se je na vaso zalost URESNICILO.
    In ne samo ti dve logicni izjavi, ampak popolnoma vse, kar so SDS-ovci napovedali.
    Ni kaj.
    Lahko zaspijo za 100 let pa jih VI z vsemi vasimi doktorji s šnel kursa iz Kumrofca nikoli ne boste dohiteli.

    • Tweety Bird

     Nič ti meni DDDDDD….Če človek verjame vse, kar govori, je zadeva izjemno zaskrbljujoča. Če pa Janez blefira in ve, da je vse skupaj bulšit, je pa enako skrb vzbujajoče. Predvsem kar se tiče dojemljivosti dela volivcev (beri ovc).
     Edina sreča je, da oblasti ne bo več videl niti na daleč ne. Gotov je !!!

     • FORT WORTH

      Jest pa mislim, da bo imel vlado maksimalno cez leto ali dve…
      Prihaja cas, ko vam enostavno noben NATEG ne bo vec vzgal…
      (:-DDDDD

     • tramal

      Sraka ,kot vidiš se je vse uresničilo kar je napovedal.Vse je res kar je napisal ,ti pa še kar tiščiš glavo v zemljo kot noj .Preimenuj se v noja.

    • stajerc5

     Sorry, a ti je dolgcas ali ne najdec bloka?

     • FORT WORTH

      Najdem ja.
      Ampak malce se zabavam, ko jim kravzlam zivcke…
      Hehehe

     • stajerc5

      OK, vsak klik nam tudi nekaj prinese! Imas prav, po svoje…

     • FORT WORTH

      Leta 1991 smo imeli en sam cilj :
      NI PREDAJE ZA NOBENO CENO !!!

     • stajerc5

      Cudna zadeva. Osvoboditeljev je vedno manj, NOB-jevcev pa vedno vec!
      Cakam se samo, da se bo slosar v Veleju zbudil in organiziral naslednjo stafeto…

     • FORT WORTH

      Zdaj mu bo kontic podstavek zrihto, da bo se visji…

     • karpelec

      Ni kej, mož beseda.

   • tramal

    Komunajzerji ,vi plačajte hrvatom pufe ,saj ste jih vi naredili.

    • Franjo Trojner

     Pa gnar, ki sta ga Pahor in finančni minister Grkom posodila naj komunajzeri tudi vrnejo nazaj v proračun in se naj za SV nameni!
     Nikoli ne bom pozabo izjave finančnega ministra Križaniča iz kvote SD, ko je javno na TV povedo, da je gnar Grkom posojen dobra naložba za Slovenijo in bomo dobro zaslužili??????????? Te pa še samo naj kdo reče, da leva ekonomija ni pogubna za SLOVENSKO DRŽAVO, PRORAČUN, BANKE, GOSPODARSTVO IN NAŠ STANDARD SEVEDA.

     • FORT WORTH

      Hehehe pa yugoekonomist Mencinger je tudi en tak privoscljiv model z visokim celom…
      ZDA je napovedal, kar bankrot in cas zacel meriti z nekaksnim stevcem, ki je odsteval dneve.
      No, njegov stevec ze davno ne deluje vec.
      ZDA pa se, kar niso bankrotirale.

    • Sale

     Tvoji Pankrti bodo pusili

  • žogica

   Ja saj, on ne bo jokal nikoli za vami bebci, mar je njemu za vas……

   • FORT WORTH

    Meni tudi zate ni mar.
    Ni ti pomoci.
    Hehehe

    • žogica

     Zelo prijazno, hvala enako !

     • FORT WORTH

      Star Slovenski pregovor lepo pove :
      Kar posejes-to pozanjes.
      Ce bi v zivljenju prebrala kaksno knjigo vec, ti ne bi skodilo in take klamfe ne bi pisala.
      Te pa tudi zivljenje ni se nic naucilo.
      Ce je glava butasta-trpi celo telo…
      Hehehe

     • slosin

      boj se človeka, ki je prebral samo eno knjigo …pa še ta je bila CPP…
      Po moje nima žogica kaj več kot osnovno šolo, pa še to najbrž večerno…
      Kot je že tu nekdo rekel…škoda tipkovnice za take…no pa ptič je tud tam nekje…

     • žogica

      A ti si prebral samo CPP, pravljice so ti pa drugi brali, razvajenec. Pa jezik imaš tudi namazan, ampak Janez takih ne mara, ker hoče biti vedno ON glavn, tako, da nimaš šans, čeprav imaš večerno osnovno šolo !

     • slosin

      menda je na svetu nekaj medicinskih fenomenov, ki bi radi kašne stvari pozabili, pa jih enostavno ne morejo in trpijo….predvidevam, da si med njimi, pa še ene par takih je tu na tem portalu…Upam, da ti je dala večerna osnovna šola toliko, da mi ne bo potrebno povedati, kdo je to….boš probala sama ugotoviti, če ne, ti bo pa priskočil bird srakoper na pomoč…bo šlo?…

     • žogica

      Seveda bo šlo, čeprav imava oba večerno osnovno šolo, pa gre. Medicinski fenomeni so pa res posebnost, tako, da nič slabega. Moram ti povedati, da si tudi ti fenomen, sicer nič posebnega, pač Janezov fenomen, samo on še tega ne ve !

     • slosin

      spet si dokazala, da brez Janeza ne moreš! Ni ga stavka, da ga ne omenjaš, tako, da zate ni rešitve….’brez Janeza mi živeti ni’… Mogoče bi probala z obiskom pri kakšnem eksorcistu…

     • žogica

      Je še pa kaki Janez, hvala bogu, ne samo tvoj !

     • Sale

      Stara lajdra crkuje

     • tasilo

      V podporo tvojemu komentarju ena dobra parodija:
      https://www.youtube.com/watch?v=8YpeqLK9uV8

     • slosin

      ha,ha,ha….svet je poln takih…bolj so mi pri srcu tisti, ki so pripravljeni priznati …’vem, da nič ne vem’…

     • Sale

      Boj se dreka Janšo ki bere svoje knjiga kurac arnavstki se pisat ne zna

     • slosin

      mogoče bo pa tasilo tolk dober, da bo tvoj zapis prevedel, da bo razumljiv…

     • Sale

      Mars hlapec sprechenzi dojce

     • žogica

      Hmm, res si vdaril mimo, ampak zame to ni pomembno, imam trdo kožo. Res pa je, da Janez ne bo jokal za takimi ” brihtneži”, ki se mu plazijo pod nogami, on ima svoje interese !

     • FORT WORTH

      Pa ne samo kozo…
      Pa L.p.

     • žogica

      Kozo imaš doma, fajn lahko piješ kozje mleko, ti pa škoduje veš !

     • Sale

      A doma lazete pankrtom u parkeljnu

     • Sale

      Knjigo Janševo noro kraljestvo

     • Sale

      Kako laže retardiranim črtu Jakobu o parkeljni iz murgeljn otrokom laže po moje jih tudi zlorablja pedofil jansa

     • Sale

      Vi ste srali vi boste jedli

   • tramal

    Njemu ni mar za bedake kot si ti.

    • žogica

     Normalno, da ne, če je bedak obkrožen z bedaki, je huda kriza !

    • Sale

     Tebe bo za hlev pucat vzel HLAPEC

    • Sale

     Smrt fašizmu jansevikom

   • Sale

    Bo spizdi v avstRAICH

    • žogica

     Al pa v Avstrališe RAICH…

   • Sale

    Valjhun Janša sin Kajtimara slovenskega naroda

 • Olga_10

  Spet logoreja Antifa teroristov! Njim ni mar miljard, ki smo jih državljani zmetali v NLB! Njim ni problem 400 MILJONOV…saj samo “nevladne” organizacije (tiste, ki so združno podprle Hik ministra…) dobijo 300 MILJONOV…. Denar za njih raste v bankomatih NLB… Ukinili bodo tudi izvoz (po Mesecu) in postali “samozadostni” (v tiskanju denarja…in nagrajevanju “naših)…
  Seveda udariti je treba po tistih, ki opozarjajo na kraje in zlorabe…in ki so nevarni njihovim privilegijem!
  Dol z levaki! Volimo desnico in rešimo Slovenijo!

  • Sale

   Kaj bosta črt in Jakob Janša ko odrasteta hlapca v hozentregerjih ziher ne ,geja bosta toplovodarja

 • Jožef

  Poleg pojma “fake news” se množično pojavlja v vseh pojav “fake koment” .
  Najveš fake komentatorje pod krinko najdemo na jabolj odprtem mediju Nova24TV.
  To je znak, da je nova glasnik resnice, saj razkriva poleg resnic tudi fake news in seveda množico fake komentarjev. No fake komentatorji se boste lahko zelo hitro našli, če ne, pa si še enkrat preberite, kaj ste napisali.
  Nekoč bo morda konec “fake news” in s tem tudi “fake coment” !

  • stajerc5

   Upam, da ima se vec komentatorjev moj sistem. Deset(10) komentarjev pod nivojem in…. WC- kanalizacija- blok!

  • Alois Kuhelj

   Sam poglej kdo komentira na delo.si.Vsi komentatorji so levosucni ritolizniki,vsem drugim je komentiranje onemogoceno,period!!

   • Sale

    Smrt pedofilom .vsi se v cerkvi nahajajo

 • prdo

  Janša si vrede4n da te pes poščije

  • FORT WORTH

   Vam pa psi nikakor ne grejo z glave…

   • Alois Kuhelj

    Jaz pa sem hoto iz glave zbit Forth Worth in sem se preselu najprej v Grapevine in sele potem v Plano!

   • Sale

    Dunajski faranovega dečki smrt vam pedofilom cerkvenim

    • FORT WORTH

     Pedofil te je naredo.
     (:-DDDDDDD

     • Sale

      Mars hlapec

     • FORT WORTH

      Cisto vse vojne ste opankarji izgubili.
      Pol ste pa u Sloveniju dosli za hlapce.
      Se Vojvodino vam vzamejo pa bo veselje.
      Jaoooo…
      (:-DDDDD

     • Capi

      Hlapec si ti svojim rdečuhom….daj se obriši okoli ust, nekaj dreka je še gor, ko si rit lizu kućkotu

     • Sale

      Smrt cerkvenim pedofilskim svinjam klobase narodu

    • tramal

     Srbijanska zguba

  • tramal

   A se ti roka trese da tako pišeš prdonja.Ja strah je huda reč.

   • sunday

    škoda tipkovnice za takega smrada!!!

   • Sale

    Strah da tebe pustim pri življenju govno . Janševiki odtrajniki vabljeni ekskurzija bleiburg v Barbarin hostel na skupinski samomor amen crknte Janševi amen

    • von Rhein

     Verrecke!

   • Sale

    Crkn faso ti pa zlovenci izumirate

    • tramal

     Srbini ste tako sami turki ki šipterjem rit brišete ker za kaj drugega niste

 • tramal

  Samo da bodo ti komunajzerji še eno leto na oblasti ,bo bankrotirala cela Slovenija in bomo pristali še nižje kot grčija.Popolne zgube in protidržavni elementi.

  • žogica

   Še najmanj 4 leta, kaj praviš !

  • To so grobarji Slovenije in Slovencev.

   • Sale

    Častim grobarje rundo čimprej zasujte jamo da ne pobegnejo ven

 • montyamp

  Paradajzarske hijene spet smetijo po portalu .
  Kdo bi si mislu da komunizem lahko bruha takšne pokvarjence .

  • sunday

   lahko, lahko in še kakšne pokvarjence lahko bruha in ne samo pokvarjence, tudi morilce izdajalce nekaj najslabšega kar si lahko zamisliš bruha komunizem!!!

  • Sale

   Smrt jansizmu svinjam klobase narodu

   • tramal

    Srbin ,ti kar nori .Dobro da te imajo zvezanega v norišnici

 • Bald Eagle

  Popolna privatizacija podjetij, ki so v državni lasti je edina možna rešitev, ki bi omejila politično moč in korupcijo, vse ostalo je sprenevedanje.

 • Bald Eagle

  NLB je bankomat politične mafije.
  To velja tudi za vse druge državne banke in državna podjetja.
  Kriminalci, ki kradejo iz državnih bank in podjetij in z javnimi naročili praznijo proračun, pa vpijejo proti “izkoriščevalskemu kapitalizmu”, ker vedo, da bi jih v privatiziranih bankah in podjetjih čakala samo delovna knjižica in kazenski pregon.

 • Stajerka

  no, no…….doma se izogiba vsem debatam pred kamerami, v tujini pa opleta kot največji strokovnjak………so ga pa dobro pogruntali – ministrant v Dražgošah……in Avstrijci so ugotovili, da pri nas ne bo nič drugače kot je že danes…….a to pomeni, da na S meji dobimo ZID???……kr Kurz se ne bo glih jajčkal z enim sluzavim Šarcem, ki bi najprej ODSTRANIL OGRAJO…….

  ŠAREC ZA DER STANDARD O JANŠI: “NE MARAM EKSTREMISTOV”
  Peter Jančič | 07/03/2018 | Politika, trend | 1 komentar
  “Ne maram ekstremistov, ki vidijo samo črno-bele stvari. Življenje je pisano,” je v pogovori za Der Standard župan Kamnika Marjan Šarec povedal, zakaj po volitvah ne bo sklepal koalicije s SDS Janeza Janša. S Šarcem ni pričakovati resne spremembe politike države, ocenjuje avstrijski časopis, koalicijsko sodelovanje s SDS Janeza Janše Šarec zavrača, ……
  https://spletnicasopis.eu/2018/03/07/sarec-za-der-standard-o-jansi-ne-maram-ekstremistov/

 • Franc Šink

  Spet gre 200 Evrov iz žepa. Vsakemu !

 • montyamp

  KOMUNISTI :
  — SO KRADLI IN BILI ZLOČINCI
  — KRADEJO DANES IN SO ZLOČINCI DANES
  –ČE JIH IZVOLITE BODO KRADLI , KRIVO SODILI , IN UBIJALI POLITIČNE NASPROTNIKE ŠE V BODOČE .

  ŠAREC JE KOMUNIST , KI BERE BERILO V CERKVI , DOMA PA ŠTUDIRA MARXIZEM-LENINIZEM-UDBOTITOIZEM IN JE STALINIST V PRVI VRSTI.
  JE TUDI PRODUKT RTV-HANZA-KURBENHAUS PROPAGANDE,
  NOVI OBRAZ ŽVEPLENEGA PRITLIKAVCA IN MURGLOSRBSKE KOKAKARTELNE TRANZICIJSKE PREVARE .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!