fbpx

Janša sporoča Slovencem, kako bi bilo danes, če bi bil on predsednik vlade: “Slovenija bi bila za migrante neprodušno zaprta!”

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša na Rombonu z ženo Urško in prijatelji. Foto: Instagram.

Dobro leto dni je že minilo od državnozborskih volitev, na katerih je Slovenska demokratska stranka s 25 osvojenimi poslanskimi mandati prepričljivo zmagala, a koalicije zaradi načrtnega dogovora levih strank, da se ne povežejo z Janezom Janšo, ni mogla sestaviti. Predsednik največje opozicijske stranke je danes na socialnih omrežjih Facebook in Twitter spet spomnil, kako bi Slovenija izgledala danes, če bi on vodil državo. Citiral je pravzaprav svoje lastne besede, ki jih je izrekel lani v času kampanje za volitve, ko so predsedniki strank nastopali na televizijskih soočenjih in morali gledalkam in gledalcem tudi javno obljubiti, kaj bodo storili v primeru izvolitve na mesto predsednika vlade. “Če bom jaz vodil vlado, bo meja proti Hrvaški za ilegalne migracije neprodušno zaprta,” je bil kratek in jedrnat Janša. Pripisal je še kratek komentar, v katerem je povzel praktično vse: “Po enem letu lahko primerjate.”

S tem je Janez Janša, predsednik vlade v letih 2004-2008 in 2012-2013, seveda mislil na obdobje Marjana Šarca, ki je Slovenkam in Slovencem na južni meji prineslo kup težav in problemov s čedalje bolj nasilnimi ilegalnimi migranti. Leva oblast je SDS leto dni očitala, da širi strah in nestrpnost, čeprav so se napovedi Janše, Grimsa & Co. v zadnjih mesecih praktično v popolnosti uresničile. Ali bi se ugrabitve državljanov, vdori v vikende, skrunjene krščanskih simbolov, napadi na policiste in kamenjanje otrok dogajali tudi pod Janezom Janšo? Presodite sami.

Janez Janša je po letu dni spomnil Slovenke in Slovence, kaj je obljubljal pred volitvami in česa Slovenija danes nima, ker so se leve stranke odločile za politiko izključevanja in za PV instalirale Marjana Šarca. (Foto: Facebook)

Skoraj eno leto vladanja je potreboval aktualni slovenski predsednik vlade Marjan Šarec, da je sploh (v družbi ministra Boštjana Poklukarja) obiskal našo južno mejo in končno prisluhnil vseh tegobam in težavam, s katerimi se že dalj časa soočajo tamkajšnji prebivalci, in se sestal tudi z nekaterimi župani obmejnih občin. Sledile so obljube o dodatni poostritvi varovanja meje, nakupu igračk (droni), a v imenu politične korektnosti tudi zavajanje in sprenevedanje, češ da na vladi nikoli niso rekli, da migracije niso problem, a da jih desnica izkorišča za politično obračunavanje in strašenje ljudi. No, Šarca so na laž postavili kar migranti, ki so v naslednjih dneh še bolj množično začeli dreti v našo državo.

Vlada Marjana Šarca neopazno sprejela dokument, ki še dodatno spodbuja migracije
Kar je še bolj pomembno, v času letnih dopustov in v javnosti zelo neopazno je vlada Marjana Šarca kot odgovor na incidente na južni meji sprejela t. i. Strategijo na področju migracij. Naj spomnimo. Vlada v dokumentu navaja, da je eden od ključnih ciljev upravljanja migracij „spodbujanje priseljevanja tuje delovne sile”, čeprav je v Sloveniji preko 70 tisoč ljudi registrirano brezposelnih in tudi v prihodnje ni pričakovati, da se bo to število pomembno zmanjšalo. Pri obravnavanju problematike nezakonitih migracij, kot je v kolumni za portal Moja dolenjska zapisal tudi upokojeni načelnik PU Novo Mesto dr. Anton Olaj, pa vlada posega predvsem po rešitvah v okviru nam znane kontroverzne marakeške deklaracije, za katere sprejetje vlada ni želela izvesti zahtevanega poizvedovalnega referenduma. Kot opozarja Olaj, vlada zdaj marakeški sporazum, ki naj bi bil pravno nezavezujoč, navaja kot referenčno mednarodnopravno podlago pri izdelavi obravnavane migracijske strategije.

Vse to daje slutiti, da bodo Šarčeve obljube o varni meji in varni Sloveniji ostale neuresničene. Vsaj toliko časa, dokler bo predsednik vlade prvi mož LMŠ, ki ga mainstream mediji vztrajno forsirajo in prikazujejo kot odločnega, neomajnega in pogumnega voditelja. Pa čeprav je to samo medijska podoba, ki jo v ozadju načrtuje njegov strateg Damir Črnčec, implicirajo pa jo mediji, ko o vsaki njegovi besedi in dejanju poročajo z veliko mero naklonjenosti, ne opozarjajo pa na njegovo neučinkovitost, s čimer onemogočajo kritično presojo in pravo oceno njegovega dosedanjega dela.

Janša z ženo Urško. (Foto: Instagram)

No, po drugi strani pa predsednik stranke SDS Janez Janša v teh dneh nikakor ne sedi zgolj doma za računalnikom in razmišlja o tem, kaj bi počel, če bi bil predsednik vlade. Pred dnevi smo ga lahko opazili v Bovcu na tradicionalnem srečanju odborov SDS ob začetku poletnega tabora, s soprogo Urško pa tudi precej pohajkuje po hribih. Nekaj utrinkov skupne sreče v prečudovitih slovenskih gorah je delil tudi na socialnem omrežju Instagram.

L. S.