Janša tudi uradno na predsednika Knovsa Tonina naslovil zahtevo za umik stopnje tajnosti z magnetograma!

Foto: STA

Glede na vse obtožbe in laži, izrečene v zvezi z dogajanjem na 6. nujni seji Knovsa, je predsednik SDS Janeza Janše danes na predsednika komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Mateja Tonina naslovil zahtevo za umik stopnje tajnosti z dela magnetograma, na katerem je njegov celoten nastop na 6. nujni seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki je bila 15. oktobra 2019, in sicer pri točki 3 – Zapisnik o izvedenem nadzoru pooblaščene skupine Knovsa na sedežu Slovenske obveščevalno-varnostne agencije z dne 1. 10. 2019, označen s stopnjo tajnosti interno. “Prihaja trenutek resnice,” je Janša zapisal na Twitterju.

V preteklem tednu, natančneje 15. oktobra 2019, je potekala 6. nujna seja komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, na kateri so poslanke in poslanci za zaprtimi vrati med drugim obravnavali zapisnik o izvedenem nadzoru pooblaščene skupine Knovsa na sedežu Slovenske obveščevalno-varnostne agencije z dne 1. 10. 2019.

Po seji Knovsa je poslanka LMŠ Jerca Korče zapisala tvit, v katerem je navedla: “Grožnje o ‘padanju glav’ bi morale biti uvrščene na temno stran zgodovine. Pa vendar jih je slišati tudi v letu 2019, ko je želja po oblasti tako močna, da odpove razum in popustijo zavore.” Ob tem je navedla ključnik #JJ.

Tvit Jerca Korče

Vsega tega ne bi bilo, če Šarec ne bi blokiral nadzora nad Sovo
Kot je v nedavni oddaji Tarča opozoril tudi poslanec Zvone Černač, je poslanka Korčetova po zaključeni točki v zvezi z zapisnikom nadzora za 10 minut zapustila prostor, v katerem je seja potekala, kmalu po tistem pa se je na spletni strani Reporterja pojavil zapis novinarja Igorja Kršinarja o tem, kako je Janez Janša na seji Knovsa vpil. Poslanec Černač je opozoril, da je bila v zvezi z dogajanjem na seji Knovsa zapisana in izrečena vrsta laži, pri čemer pa so po njegovi oceni vsa dogajanja, ki smo jim bili priča na relaciji Sova-Knovs, posledica tega, de je bilo parlamentarni komisiji 2. oktobra onemogočeno, da bi zaključila parlamentarni nadzor nad Sovo, ki ga je začela 1. oktobra.

Vsega tega ne bi bilo, če premier Šarec ne bi blokiral nadzora nad Sovo. Ta nadzor bi bil opravljen in vseh teh zgodb in vseh teh težkih besed ne bi bilo,” je bil jasen Černač, ki je še dodal, da bi Sova Knovsu morala izročiti vso potrebno dokumentacijo, ki se je nanašala na konkretni parlamentarni nadzor, česar pa vse do danes ni storila. “Kot kaže tudi iz zadnje objave Marjana Šarca na Facebooku, je nadzor preprečil prav on kot premier. S tem pa je kršil ustavni red,” je bil jasen Černač, ki je dodal, da v delo parlamentarne komisije izvršna veja oblasti nikakor ne bi smela posegati.

Glede na vse obtožbe in laži, izrečene v zvezi z dogajanjem na seji Knovsa, je predsednik SDS Janez Janša danes na predsednika komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Mateja Tonina naslovil zahtevo za umik stopnje tajnosti dela magnetograma z njegovim celotnim nastopom na 6. nujni seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb 15. oktobra 2019, in sicer pri točki 3. – Zapisnik o izvedenem nadzoru pooblaščene skupine Knovsa na sedežu Slovenske obveščevalno-varnostne agencije z dne 1. 10. 2019 (INTERNO) – obravnava na podlagi drugega odstavka 35. člena poslovnika o Knovsu. Predsednik SDS se obenem strinja, da se na magnetogramu počrni konkretni del navedbe o ravnanju Sove v postopku obravnave arbitražnega sporazuma.

Rajko Golob

 • Ježek Teka Teka

  Levi smradi se kaj dosti ne sekirajo niti za skorumpirance v US, ki so državo odprli migrantom (posledično klanju, posiljevanju in ubijanju SLOVENCEV) … a se bojo pa zarad enga usranga avtograma … a vam še ni jasn, folk ?!?!

 • Artur

  Zaradi takšne lažnive izjave LMŠ skakalke v bazene brez vode bi jo, da sem na J.J. mestu sodno preganjal.

 • samsara

  “…ko je želja po oblasti tako močna, da zamegli razum in popustijo zavore.” (Jerca Korče)

  Lepo se je opisala ta, ki bi ji morali odvzeti funkcijo poslanke DZ RS, ko bo njena laž razgaljena črno na belem.

 • Andrej

  In koliko časa bodo potrebovali za tako preprosto dejanje, kot je odstranitev “stopnje tajnosti”? Kakšen mesec? SOVA v tem času uspešno prilagaja razmere in briše arhive.

  • Vera

   Toninu “levosredinskemu” ,se očitno ne mudi .

 • Vera

  Tonin bi,če bi bil res desni ali sredinski poslanec in predsednik KNOVS-a , moral sam zahtevati odkritje magnetograma iz navedene seje , ker je Jerca Korče izdajala lažne podatke medijem .

 • macon

  Levi režim je pač nametal še malo dreka po Janši in glede na koliko podlage je že, se je tudi to sigurno prijelo pri povprečnežih in podpovprečnežih, ki so vendar v veliki večini. To pa je itak vsa poanta.

  Janša lahko eksaktno pokaže, kaj je kdo govoril (če se zapis slučajno ni pobrisal) in režimska trobila bodo to povsem ignorirala. Ovce pa blejale dalje.

  To so sedanji postfaktični amoralni časi, ko se večina poserje na vse in zahteva spoštovanje in veljavo, če so pri koritu. To je etična greznica, ki bo privedla do družbenega razpada in množičnega klanja.

  • pajot

   Jaz že dolgo časa trdim,da bi morali izvesti DU.

   • macon

    Ni ljudi za izvedbo. Mi bi enostavno rabili tuji protektorat in tuje represivne organe. Potem bi komunajzarji seveda tulili o izdaji naroda, kar bi bilo celo delno res, ker tujci ne bi delali reda brez nadoknade. Slovenija bi jim bila resurs: surovine in ljudje.

    Tako smo resurs udbomafijskemu komunajzarskemu dreku, ker kot narod nismo zreli za nacijo. Po mojem ne bomo dobili še par desetletij, da bi se zbrihtali, prej bomo kot državna tvorba propadli.

  • samsara

   Res je kar praviš a to ne pomeni, da naj tisti, ki jim resnica pomeni vrednoto, resnicoljubje in poštenst pa osebnostno lastnost, enostavno nehajo pisati, govoriti in podpirati resnico.
   Če kdaj, je resnico potrebno in pomembno podpirati in širiti prav v takšnih časih kot je recimo zdaj.

 • Nata

  Verjetno to ni tako enostavno, da bi predsednik lahko umaknil stopnjo tajnosti z magnetograma.
  Verjetno te moči nima, saj so se prav gotovo v vseh teh letih dobro zaščitili.
  @Ježek teka je dobro napisal !!!

 • Janez Mayer

  Tov Jerci je odpovedal ABS. Zdaj še ne ve, ali naj toži rdećo zastavo iz kragujevca ali pa janšo, no.

 • Bula Gnojna

  Tovarišica jera, saj si mila jera , mar ne, skrij se v deževni pragozd, tam indijanci še dooolgo ne bodo vedeli kakšna lažnjivka si, ker teža blamaže bo preprosto prevelika.

 • rubec

  Prišel je čas, ko moramo biti pogumni in si upati ponoviti znamenite besede nekega forumaša, vojskovodje in baje tudi babjeka. ŽIVEL JANEZ JANŠA.

  • samotoje

   Ravno pravi čas za korajžo. ŽIVEL JANEZ JANŠA!

 • rrrrr

  JJ dela red v Kučanovem kurniku po principu domin.
  Pa je samo razkril lažnivo Serpentinškovo kokodajso – njo mora braniti najprej Odlazkov novinarski kopun v Reporterju.
  Ker to ne bo dovolj, bo moral slednjič zakikirikati, pa čeprav ne prav od srca, še sam Škrabčev žlahtno krščansk petelin.
  Genialno.

 • Janez Mayer

  Nekaj mi ni jasno…
  Ko kadruje desnica, padajo glave.
  Ko kadruje levica pa se zamenja izjemno sposobne s še bolj sposobnimi.

 • dež

  Ravnokar prebral magnetogram, objavljen na twitterju. Ta pička bi morala ta trenutek odstopiti z mesta poslanke, takšno sramoto je naredila svojim kolegom. Neverjetno, kakšen gnoj lahko sedi v parlamentu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!