Janša tudi uradno na predsednika Knovsa Tonina naslovil zahtevo za umik stopnje tajnosti z magnetograma!

SOVA (Foto: STA)

Glede na vse obtožbe in laži, izrečene v zvezi z dogajanjem na 6. nujni seji Knovsa, je predsednik SDS Janeza Janše danes na predsednika komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Mateja Tonina naslovil zahtevo za umik stopnje tajnosti z dela magnetograma, na katerem je njegov celoten nastop na 6. nujni seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki je bila 15. oktobra 2019, in sicer pri točki 3 – Zapisnik o izvedenem nadzoru pooblaščene skupine Knovsa na sedežu Slovenske obveščevalno-varnostne agencije z dne 1. 10. 2019, označen s stopnjo tajnosti interno. “Prihaja trenutek resnice,” je Janša zapisal na Twitterju.

V preteklem tednu, natančneje 15. oktobra 2019, je potekala 6. nujna seja komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, na kateri so poslanke in poslanci za zaprtimi vrati med drugim obravnavali zapisnik o izvedenem nadzoru pooblaščene skupine Knovsa na sedežu Slovenske obveščevalno-varnostne agencije z dne 1. 10. 2019.

Po seji Knovsa je poslanka LMŠ Jerca Korče zapisala tvit, v katerem je navedla: “Grožnje o ‘padanju glav’ bi morale biti uvrščene na temno stran zgodovine. Pa vendar jih je slišati tudi v letu 2019, ko je želja po oblasti tako močna, da odpove razum in popustijo zavore.” Ob tem je navedla ključnik #JJ.

Tvit Jerca Korče

Vsega tega ne bi bilo, če Šarec ne bi blokiral nadzora nad Sovo
Kot je v nedavni oddaji Tarča opozoril tudi poslanec Zvone Černač, je poslanka Korčetova po zaključeni točki v zvezi z zapisnikom nadzora za 10 minut zapustila prostor, v katerem je seja potekala, kmalu po tistem pa se je na spletni strani Reporterja pojavil zapis novinarja Igorja Kršinarja o tem, kako je Janez Janša na seji Knovsa vpil. Poslanec Černač je opozoril, da je bila v zvezi z dogajanjem na seji Knovsa zapisana in izrečena vrsta laži, pri čemer pa so po njegovi oceni vsa dogajanja, ki smo jim bili priča na relaciji Sova-Knovs, posledica tega, de je bilo parlamentarni komisiji 2. oktobra onemogočeno, da bi zaključila parlamentarni nadzor nad Sovo, ki ga je začela 1. oktobra.

Vsega tega ne bi bilo, če premier Šarec ne bi blokiral nadzora nad Sovo. Ta nadzor bi bil opravljen in vseh teh zgodb in vseh teh težkih besed ne bi bilo,” je bil jasen Černač, ki je še dodal, da bi Sova Knovsu morala izročiti vso potrebno dokumentacijo, ki se je nanašala na konkretni parlamentarni nadzor, česar pa vse do danes ni storila. “Kot kaže tudi iz zadnje objave Marjana Šarca na Facebooku, je nadzor preprečil prav on kot premier. S tem pa je kršil ustavni red,” je bil jasen Černač, ki je dodal, da v delo parlamentarne komisije izvršna veja oblasti nikakor ne bi smela posegati.

Glede na vse obtožbe in laži, izrečene v zvezi z dogajanjem na seji Knovsa, je predsednik SDS Janez Janša danes na predsednika komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Mateja Tonina naslovil zahtevo za umik stopnje tajnosti dela magnetograma z njegovim celotnim nastopom na 6. nujni seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb 15. oktobra 2019, in sicer pri točki 3. – Zapisnik o izvedenem nadzoru pooblaščene skupine Knovsa na sedežu Slovenske obveščevalno-varnostne agencije z dne 1. 10. 2019 (INTERNO) – obravnava na podlagi drugega odstavka 35. člena poslovnika o Knovsu. Predsednik SDS se obenem strinja, da se na magnetogramu počrni konkretni del navedbe o ravnanju Sove v postopku obravnave arbitražnega sporazuma.

Rajko Golob