Janševa velika koalicija ali Šarčeva antijanša?

Foto: STA

Ocena predsednika SDS Janeza Janše v prvem intervjuju po volitvah ta teden, da ne bo mogoče sestaviti vlade brez SDS, je bila netočna. Brez SDS ne bo mogoče sestaviti stabilne in učinkovite vlade. Je pa mogoče sestaviti veliko bolj nestabilno od vlade v odhajanju. Mogoče si je predstavljati celo cel kup vlad, če se sestavljavci požvižgajo na javno dobro in je njihov glavnih cilj, da si, čeprav bo to škodilo državi, zagotovijo nadaljevanje funkcij, plač in poslov zase, svoj krog ljudi, podjetij in tajkunov.

To pa lahko dosežejo tako, da se široko povežejo proti zmagovalcu, kar jim Šarec tudi predlaga. Sposobnost naših strank za oklepanje oblasti in pripravljenost medijev, da to podprejo, je velika. V medijih zato, ker so številne funkcije, službe in dotok denarja iz državnih podjetij in javnega sektorja takoj pod vprašajem, če se zamenja oblast. V težavah pa Janša ni le zaradi zgroženosti poražencev volitev, da bi mu morali prepustiti položaje, ki so jih imeli zadnja leta, in medijskih kalkulacij. Idealne vlade z desnimi strankami Janša tudi ne more sestaviti. To so mu z avtogoli, ko se niso bili sposobni dogovoriti za sodelovanje, onemogočili v SLS Marka Zidanška, z napačnim vlaganjem kandidatur pa še nadgradili pri Alešu Primcu. A politika je pač tak posel, da so običajno na voljo le slabe in še slabše rešitve.

Nadaljevanje Cerarjeve vlade s Šarcem na vrhu
Med tiste, ki so za še slabšo rešitev od velike koalicije Janeza Janše, se je po volitvah takoj vpisal Marjan Šarec. Šarec je za koalicijo vseh poražencev proti zmagovalcu. Proti koaliciji z Janšo je bil že pred volitvami; a takrat se je še zdelo, da bo dobil volitve in sam sestavljal vlado. To možnost so mu onemogočili volivci. Zanj sta ostali le dve slabi izbiri: ena je vsaj učinkovita vlada, ki bi jo lahko sestavil v koaliciji z Janšo. Ker pa je Šarec to zavrnil, je s tem pač za koalicijo vlade Mira Cerarja, ki je ravno dramatično izgubila volitve. Glasove svojih volivcev bo uporabil, da omogoči nadaljevanje vladanja sedanje vlade v slabši obliki. Drugih možnosti sploh ni. Brez ključnih strank bivše vlade Šarec, če se ne pogovarja z Janšo, ne more do oblasti; ta nova verzija vlade Mira Cerarja, ki jo edino lahko ponudi kot alternativo, recimo ji vlada Mira Cerarja 2.0, po bo bistveno slabša kot prejšnja, ker je bodo paralizirali interesi še krepko več nezdružljivih strank, vodil pa jo bo premier, če bo to Šarec, ki bo še bolj neizkušen in za katerim stoji majhna lokalna stranka, ki na volitvah ni bila niti blizu zmagi.

Ste nam pred volitvami prodajali bučke?
Pazite, prejšnja koalicija SMC, DeSUS in SD celo skupaj s Šarčevimi novinci združuje le 38 poslancev. Do pičle večine lahko pride le, če vključijo, denimo, še Levico Luke Mesca, ki pa je programsko povsem z drugega sveta. Razen, če morebiti tudi Šarec, Cerar in drugi že zagovarjajo izstop iz Nata, takojšnje priznanje Palestine, da bi poslabšali odnose z Izraelom in ZDA, pa povsem odprte meje za migrante, da bi “nehumano” evropsko mejo dokončno prestavili na Karavanke proti nam in Slovenijo pridružili Grčiji in Italiji in ne centru Evrope, kot nam lažnivo posledice takšne politike riše del politike in velikih medijev.

Ali vam gredo ob tej možnosti lasje pokonci? Morali bi nam iti vsem. A sla po javnem denarju, oblasti in funkcijah ljudi kdaj tako dramatično zaslepi, da so sposobni Borutu Pahorju očitati, kako je lahko še pred posveti z vodji poslanskih skupin v novem parlamentu, ki ga še ni, na pogovor danes povabil Janeza Janšo in napovedal, da ga bo predlagal za mandatarja, ki bo sestavljal vlado. Pred štirimi leti je Pahor še hitreje v vladno palačo povabil Mira Cerarja, takrat povedal isto, pa današnji kritiki še pisnili niso. Bil sem takrat tam. Povrhu Pahorjevo vabilo in prva možnost za Janšo, da poskusi sestaviti vlado, ne pomeni nič dokončnega. Sestavil bo Janša vlado le, če bo v parlamentu za to 46 poslancev, kar pa bo mogoče le, če se bosta vsaj stranka ali dve iz sredine ali levice strinjali, da je za državo dobro dogovoriti se za sodelovanje med blokoma.

Takšna koalicija bo sestavljena iz treh ali več strank in ne bo preprosta. Nekaj možnosti zanjo je. Ni namreč nujno, da bodo v vseh strankah na levi in v sredini ocenili, da je res pametno prevzeti oblast v koaliciji petih ali šestih strank pod vodstvom Šarca, ki bo jamstvo za nestabilnost in za hude težave, če bodo potrebne hitre rešitve v dobro skupnosti. Janši možnosti za sestavo vlade povečuje še, ker si na levi sredini vsi ne želijo ponovnih predčasnih volitev, kamor nestabilna koalicija množice strank praviloma vodi. Predčasne volitve lahko najbolj udarijo po Šarcu, ki je izgubljal že pred nedeljskimi volitvami, v nove pa bi vstopil kot politik, ki se ni bil sposoben dogovoriti v dobro skupnosti, zaradi česa bi ga volivci lahko spustili povsem na zemljo.

Pa še koga z njim.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • pajot

  Šarca & company drži za jajca Al Capone. Brez njegove privolitve ne bo koalicije z Janšo. Ostane nam samo,da životarimo do bridkega konca. Z najbolj nesposobnimi,kradljivimi in koruptivnimi politiki na zemeljski obli.

  • zoro

   zakockali so slovenci (tisti, ki so dali glas levistom) slovenijo – čez štiri leta morda volitev sploh ne bo več – da pa to narediš, da v teh časih podpreš katerokoli levistično stranko, moraš biti do kraja neveden in zblojen

   • ĐĐ Style

    Da žališ, lažeš, zaničješ, pozivaš k iztrebljenju ene verske skupine ali drugače mislečih pam oraš biti desničar.

    • Amerikanc

     Leva opcija, ne samo da žali, zavaja, vara, preganja,…tudi ubija, če je treba. Vse smo že doživeli v teh dobrih četrt stoletja. Samo poglej današnja dva prispevka od tvojega somišljenika “lilija pilija” !

     • Borut Stari

      Pomota. Tričetrt stoletja.

    • mona lisa

     Pelji si islamovce domov.

    • Borut Stari

     O iztrebljanju ene verske skupina boš razmišljal, ko ti bo ta držala nož na grlu. Bedak.

    • Capi

     Hahahaha, kar delate sami, očitate drugim….ti je kaj znano, pezde levičarsko?

  • mona lisa

   Točno.

  • Borut Stari

   Realnost Slovenije. Šarca in njegovo sprego užaljenih antijanšistov drži za jajca don Murgleone. Tako je to v deželi kjer nori 73 let jebejo zmedene.

 • Jan Kovalski

  Sem pa že včeraj napisal nekaj podobnega, le na krajši način:
  Na žalost lahko leve stranke oblikujejo koalicijo tudi brez Levice. Če vzamejo še Jelinčiča in njegove 4 poslance imajo skupaj 47 glasov, brez Levice. Še posebej ker je Jelinčič že pred volitvami poudarjal, da bodo šli v vsako vlado, levo ali desno.
  Torej: LMŠ + SD + SMC + stranka AB + DeSUS + SNS = 47
  Kako bi pa tak konglomerat deloval pa je že sedaj jasno, še slabše kot je obstoječi.
  Tudi je že sedaj jasno, da bi taka koalicija propadla že zelo kmalu in na naslednjih volitvah odplaknila vse omenjene stranke, razen mogoče SD ne.
  Na levici imajo vedno manj manevrskega prostora z iskanjem prevar kot so t.i. “novi obrazi”, “antijanša”, “sovražni govor”, “neofašizem”, “neodomobranstvo”, “klerofašizem”, … je pa vedno večja nevarnost da se izvrže Levico kot alternativo slovenski desnici.

  • kamdrvimo

   Močno dvomim da bo gospod Jelinčič šel v vlado z temi gospodičnami

 • von Rhein

  S pričetkom aktivnosti pri pogovorih je serpentinšek nehote dokazal,da dela po navodilih. Usmerja ga tisti,ki ga je naučil ponavljati….sovražni govor….financiranje iz tujine…krediti opranega denarja….ne,z Janšo pa nikoli. Imel sem občutek,da je le malo samostojen,sedaj vidim,da so v tega glumača vtaknili za potrebe volitev posebej izdelano figuro.

 • Hun

  marJAN ŠArec

  Šarena vlada.
  ..da sm jst namest Sarca pa Cerarja. .stopm v vlado pod pogojem, da na Nori24 pisejo samo lepe stvari o men…Boste pluval pa spekuliral kdo ma strice v ozadju…Se prav se hoce SDS spajdast v vlado z levim strankam k so jih strici z ozadja nastavl..najbol da se Kucanovo SD poklicete, da bo se bl stabilna vlada.
  Slo politicna scena je tragikomicna farsa

  • lokec

   Hun, razumi da niti SLS niti Nsi ne bodo šli v koalicijo z vami. To je samo igra za publiko.

 • Radolf Mitler

  Jaz pa že pripravljam vlake na vzhod za čefurje!

  • lili pili

   Podobno se je nekdo veselil leta 2011 samo, da je pripravljal avtobuse…… pa n7c samo priprave, gobezdanje…

   • Capi

    A bom res mogu prit v Žalc pa te nahlodat?

    • lili pili

     Prit pa preveri zavarovanje in naredi oporoko

     • Capi

      Ne rabim, bolj se bojim zate, če boš sploh še lahko vstal……

     • lili pili

      Ko se srecava ne bos vec gobcal

  • Hun

   za kere cefurje majmun mater ti svabsko

   • pupa

    Vse čefurje s kupaj s teboj . “JASNO I ŠUTI MAGARČE JEDNO!!!!!!!!!

    • Hun

     Lepo se obnasas za zensko ni kej..vtrajne jansistke

 • komar marko

  Janša, prosim prepusti da sami sestavijo vlado.Namreč takrat bo začela veljati slavna DRNIJEVA prerokba. Mi bomo samo gledali in SLO bo postala SVOBODNA in DEMOKRATIČNA. JANEZ,pamet v roke.

 • komar marko

  sicer pa ŠARKO deluje na način otroka,ki ne dobi lizike.Namreč sedaj ko vabi stranke da sestavi vladoje to v skladu z načrtom preteklosti.Tebe smo postavili in ti boš. Sedaj tako ravna. OBLJUBILI STE mi,torej jaz sestavljam vlado.Res je da zna šteti, samo pameti pa nima in toje dokazal z izključevanjem. To izključevanje pani slučaj!

  • mona lisa

   Šarec je Kučanova marioneta. Nesposobnež.

   • Hun

    ti pa janseva ovca?

 • elh.

  Če se prav spomnim je Pahor rekel, da bo najprej dal možnost sestave vlade JJ, ne glede na to ali mu je to všeč ali ne. Povedano tako, da se je postavil v antijanša tabor, vendar ima žal dolžnost spoštovati izid volitev, ki veleva (celo JJ-u) ponuditi mandatarstvo.

  • mona lisa

   Saj vemo kaj je Pakor in škoda da vedri tam kot predsednik. Nesposobna Barbika. Videli smo fijasko države ko je bil mandatar. Vsi so vodili državo samo on ne.

  • Hun

   jansisti se svoji mat ne vrjamete…povsod dvojni agenti UDBE

 • Franjo Trojner

  Zgodovina nam govori žalostno zgodbo o
  trplenju naših SLOVENSKIH LJUDI. Če smo se iz pol pretekle zgodovine res kaj naučili, danes napak naših dedov in očetov ne bi smeli več ponavljati, mar ne?
  Toda naša sedanjost kaže, da se iz zgodovine nismo naučili prav nič! Kar dokazujejo z svojo izključevalno retoriko, pritlehno, razdiralno propagando DOMINATNI LEVICI SERVILNI MEDIJI, ter široka paleta levih strank LMŠ, SD, SMC, DESUS, ZL, ZAB, ki tvori izključevalno koalicijo proti relativnemu zmagovalcu volitev stranki SDS in s tem tudi PROTI večinski na volitvah izraženi volji volilcev. Kot sam razumem se z fanatično podporo dominatnih levici servilnih medijev, vseh stricev in tet iz ozadja/levih salonskih tajkunov, pod budnim očesom Kučana in navideznim vodstvom podtaknjenca Šarca mimo relativnega zmagovalca volitev stranke SDS in njenega predsednika g. Janeza Janše tvori pisana leva koalicija strank LMŠ, SD, SMC, DESUS, ZL, ZAB z očitnim namenom izničiti na volitvah izraženo voljo volilcev, ljudstva.
  Politična levica želi vladati za vsako ceno in pri tem grobo krši osnove demokracije in znova grobo posega v človekove pravice in svoboščine delu svojih državljanov. KAR NAS VSE SKUPAJ LAHKO ZELO SKRBI! Dejstvo, KI SE GA NE DA ZANIKATI je, da so komunisti na oblasti v prejšnem totalitarnem komunističnem režimu svojemu narodu grobo kršili vse tudi najbolj osnovne človekove pravice, državo pa tehnično in ekonomsko izčrpavali do njenega krvavega konca.
  DEJSTVO JE, DA SE ZGODOVINA PONAVLJA!
  Šarec predsednik liste MŠ je z svojim pritlehtim, že v naprej napovedanim pritlehnim izključevalnim ravnanjem dokazal, da mu je demokracija in spoštovanje izražene volje volilcev na volitvah, kakor tudi spoštovanje človekovih pravic in svoboščin tuje. Šarec demokrat gotovo ni, je samo nespodoben komedijant, ki igra naliženo mu vlogo malega tirana! Ta zgodba se za Slovenijo in vse državljane ne more dobro izteči!

  • realnost

   Šareca nebi bilo nikjer, če nebi murgelski mafiji obljubil podložnosti .. Sklenil je deal s hudičem in sedaj mora oddelati svojo tlako pa naj to košta Slovenijo kolikor hoče. Tudi če bi ga Janša pridobil v svojo vlado, bi Šarčeve murgelparkel diktiral kako mora blokirati janšo.
   Verjamem da bo janša hitro dvignil roke od sestavljanja vlade, da izgubimo čimanj časa do novih volitev. Menim da bodo lete v roku pol leta sigurno!

   • Franjo Trojner

    Se strinjam! Tudi sam nisem zagovornik za vsako ceno vkup zbobnanih pisanih koalicij, trhlih vlad, ki se ves čas predvsem in samo ukvarjajo same z saboj in niso sposobne izpeljati nujno potrebnih reform, kar je škodljivo za državo in državljane.
    Dejstvo je, da smo izvolili tako, da je možna samo pisana koalicija množice micenih levih strank, kar gotovo znova pomeni čas izgubljenih priližnosti in nove predčasne volitve.
    Upam, da bodo mediji v prihodnje vsaj navidezno bolj nepristranski in predvolilne oddaje na TV vsaj miceno bolj strokovne, profesionalne, če že nepristranske in poštene ne morejo, smejo biti.

 • lili pili

  Jansa je sedaj politik s katerim se nihce vec noce pogovarjat… je kot garjav pes

  • Amerikanc

   Bravo, ti si pravi levičar !

   • bednick

    3138 komentarjev • 10138 glasov
    Ti si tadesen.

    • Amerikanc

     Tudi v tebi se udbaške manire še niso pomirile.

     • bednick

      Če sem jaz udbovc, si ti Rus.

   • lili pili

    Skoraj res, vecino delam z levo roko, samo jem in pisem z desno, ne pa kpt vi desnicarji ki si z isto roko briste rit in tudi jeste…

  • realnost

   Prav veselim se serpetinkove butalske vlade. To bodo showi kot jih še ni bilo niti v butalah. Oni se lahko pogovarjajo samo med sebi enakimi, ki imajo IQ kot sobna temperatura …. lili pili ti si… Škoda da na naš račun.

   • mona lisa

    Taka butalska vlada bi žal največ stala državljane.

   • lili pili

    Ja bo zanimivo, mogoce hecno, samo da ni tragicno kot je bilo pod janezomm

  • von Rhein

   Ni tako hudo kot garjav človek tvoje pasme.

   • lili pili

    Fon smrdis

  • mona lisa

   Kaj si pa ti?

   • lili pili

    Drzavljan….

    Ce si tako grda kot je bila mona polj spadas med sd.

  • Hun

   najbol da mu kransko klobaso okol vratu obesjo, da se bodo vsaj psi igral z njim

   • lili pili

    Pa nekaj kosti hov hovvvv

  • macon

   Mi smo razdeljeni na vas levičarje, ki kradete in podpirate krajo ter opozicijo, ki hoče evropsko prihodnost za nas in otroke.

   Po kraji petih milijard skozi banke se ne morete več pretvarjati. Levičarji ste vedno zajebali družbe, ki ste jih izkoriščali in parazitirali.

   Garjavi psi vas dobro opiše.

   • lili pili

    Vidim da si slep ali pa imas slab spomin.

    Kdor koli bo ze vodil to vlado bo bivsi komunist zato se ne obkladat z levimi in desnimi, to je samo predstava za narodne glupe mase…

  • lokec

   Tebe bodo dali za častnega člana in ministra za moralo serpentinškove stranke.

   • lili pili

    Mogoce, ampak kar sem napiso drzi

 • VERRZIFIKATOR

  Vlado Nemanič

  OSEM PALČKOV

  Je dežela pravljične narave,
  eni pravijo ji še globoka,
  kjer država sproti vse poloka,
  vse zaloge, zlasti najbolj zdrave.

  V tej deželi pravljičnega kova
  zadnje časa vlada huda zmeda,
  krivec vsega tega naj nereda
  bil kot vedno Guliver bi znova.

  Kriv, ker vnovič zmago je odnesel
  in sotekmovalce fragmentiral,
  s tem deželo destabiliziral,
  ker nikomur nič ni prizanesel.

  Osem majhnih palčkov mu nasproti
  je v deželi pravljični ostalo,
  se kako združiti jih bo dalo,
  da prenove se dežela loti?

  Osem palčkov, sedem le v resnici,
  saj je ena palčica šivilja,
  punca, ki zaman visoko cilja,
  če povemo zdaj že po pravici.

  In od sedmih vsak prav rad solira,
  svoje majhnosti je vsakdo vreden,
  zlasti škrat nepredvidljiv, poreden,
  ki vse žive dni zgolj imitira.

  Eden vedno hrope, se nažira,
  drugi vsako mero je izgubil,
  tretji v mesec se je ves zaljubil,
  z nacionalnim eden paradira.

  Izgubljen povsem je škrat rjavi,
  ki se dvigal najbolj je visoko,
  padel pa potem nadvse globoko,
  masla je imel preveč na glavi.

  Tu še palček z novo je oznako,
  ki je mater maloprej nogiral,
  milo jo odstranil, paradiral,
  kar imajo mnogi za napako.

  Osem palčkov, pa nihče vodilni,
  vsi le majhni in še manjši škrati,
  kdo med njimi s kom se zdaj pobrati,
  Guliverju kos da bodo silni?

  Spet bo moral palček iz ozadja
  vleči na pretege vse široke,
  a dežele kljub temú globoke
  zlepa ne potegne iz brezvladja.

 • althar

  Jebeš stranke, katerih edini program je, “z Janšo pa ne.”

  Udbomafijske lutkovne stranke press

 • Zora

  Ha, ha, ha tako kot je bilo napovedano, Janša in njegovi podrepniki igrajo žrtev. Vsi drugi so krivi da ne more sestaviti vlade samo njegova izključevalna, žaljiva in lažnjiva politika ne.

  • mona lisa

   Zaradi taki ki isto mislijo smo v dreku.

  • rubec

   A si ti tista stara mati ki jo je židan pripeljal na volitve? Al sta mož in žena hahahahahaha.

   • Mojca pokraculja

    Židanova Zora, hahaha !

  • macon

   Ti, komu je v interesu, da se ne razišče in kaznuje kraje 5.000.000.000 skozi banke? Janša je to izrazil kot eno prioritet.

  • pajot

   “samo z Janšo ne”,je po tvoje povezovalna politika,”pripravljen sem sodelovati z vsemi”,pa izključevalna. Ma,jebi se idiot zahojeni,komu ti to pripoveduješ? Porabil si “džabe” ogromno besed,namesto,da bi napisal kratko in jedrnato: “jaz sem majmun.”

   • Hun

    zate enak velja vtrajn majmun

 • Hun

  Jajo zajebu si k nis svoje glupe ovce nateral volt Sarca za predsednika, namest Pahorja. Zdj neb mel konkurence

  • von Rhein

   Tole ima pa kar nekaj soli.

  • Capi

   Ne,ne, čist prov je tako…..se bo Serpentina hitrej sesedu sam vase…..če bi bil predsednik, bi dlje časa bil na tronu, tako bo pa najkasnej na predčasnih volitvah odjebu…..

 • Morala

  Pokvarjenost je pokazal že takoj na začetku…to pomeni, da mu dol visi za Slovenijo in Slovence…glavno mu je oz. vsem tem strankam, da ja ne bi vladal JJ…

  • anzek

   +++++, MŠ samo prebira plong cegelce, pišejo mu jih pa tisti, ki so mu naredili stranko in ga bildali v dominantnih medijih.

   “Bilo kuda udba svuda”

   • Hun

    tko k Trumpa

  • Djuro Sumar

   Tudi večini Slovencev je glavno, da jim ne vlada Janez Janša. Očitno je z njim nekaj hudo narobe.

   • Morala

    Če bi bilo po tvojem res tako, potem SDS ne bi zmagala na volitvah. JJ jim je trn v peti, ker se bojijo za svoje položaje, dodatke in mnogi bi ostali praznih rok, ki praznijo davkoplačevalsko malho…

    • Hun

     zakaj bi moral ravno Jansevi praznt pa zasedat drzavne sluzbe…sj so enak krvav pod kozo..za lopovscino..pa se nesposobni so reforme izvest

    • Djuro Sumar

     Desničarji pač ne veste kaj je to demokracija in ste v resnici samo trop ovac, ki sledijo svojemu pastirju, v tem primeru Janezu Janši.
     Z levičarji je popolnoma drugače, saj se odločamo na osnovi svoje lastne pameti. Na teh volitvah je večino glasov dobila levica, le da smo odločali v več odtenkih levičarstva, saj vsaka stranka zase ponuja nekaj odtenkov drugačnega razmišljanja. Nekoliko izstopa le stranka Levica, ki razmišlja, tudi po mojem osebnem mišljenju, nekoliko preveč radikalno.
     Pomembno je, da vse leve stranke striktno zagovarjajo človekove pravice, javno šolstvo, javno zdravstvo in so proti razprodaji naše državne lastnine.
     Jaz osebno prav zaradi teh dejstev vedno volim levičarske stranke.
     Nova Slovenija je manj radikalna od SDS, vendar pa njen program, katerega je napisal Rado Pezdir, ki je zaprisežen neo liberalec, želi vse privatizirati, razprodati in uvesti veronauk v šolstvo. Privatizacija zdravstva pa pomeni, da siromaki sploh ne bodo imeli zdravstvene oskrbe.

     • Morala

      Sem bila za Jelinčiča…super, da mu je uspelo priti v parlament…privoščim pa zmago SDS in upam, da JJ uspe!!

     • Djuro Sumar

      Saj pravim, da ne veste kaj je demokracija. Si volila fašista Jelinčiča. Bravo.

     • Morala

      Nacionalista! Za vas so vsi fašisti, ki niso za takšne, vam podobnim!

     • Djuro Sumar

      Ne vsi. Le tisti, ki bi morili zaradi rase, nacije, vere…………
      Zato, da je človek zaveden, ni potrebno, da sovraži južnake, muslimane, črnce………….
      Jaz sem zaveden Slovenec, pa ne sovražim nikogar.

 • Franc Šink

  Razen starih vicev in zabave nam leva koalicija ne more nuditi nič drugega.

  • Hun

   SDS dinozavri

  • realnost

   o bo.. vsak mesec bodo pošiljali višje račune za plačilo njihove bebavosti.

  • mona lisa

   Pozabil si: IN PROPADA.

 • Djuro Sumar

  Peter Jančič bi se moral vprašati, zakaj nihče noče sodelovati z Janezom Janšo, saj se ga otepajo celo v desničarski stranki. Nekaj je z njegovo osebnostjo hudo narobe.

  • macon

   Kar nakladaj. Z Janšo in SDS nočejo sodelovati zaradi levega režimskega kriminala in pokritja bančne velekraje. Briga jih za slovensko družbo, za vsako ceno hočejo ostati glavni pa če vse crkne.

   Vse skupaj je samo potrditev globoke zakulisne udbomafijske države, vi pa kar lažite, kaj je narobe z Janšo.

   • Hun

    ceb blo Jansi do postenja bi NLB prodal 2004-2008..kurba lazniva

    • macon

     Takrat so vsi levi tulili proti prodaji NLB in Desus je bil v vladi. Ti si navaden beden zagovornik levega kriminala.

     Vsi vi boste dobili račun za uničevanje naše družbe, več boste uničili višji bo.

     • lokec

      Proti prodaji je bil Desus in SLS,

     • Hun

      zdj sm pa bedn zagovornik…
      k mas ti bedne izgovore..
      kdo bi pa naj po tvoje NLB prodal leva vlada..vids da majo tud uzgovore..

      ti se prepiras z naoacnmu..zato te bom drkal
      zame ce Jajo ni zmozn prodat NLB , potem je vseen ce levak vladajo

   • Roman36

    a Lovšin v Interevropi in Časar s kompanijo v Luki sta bila pol tudi del udbomafije, da ne govorimo o Zvonovih

    • macon

     Lovšin je bil v španoviji z levim Škrabcem, Zvonovi pa z enim drugim F21 tajkunom. Lovšinu sodijo (a je že obsojen?), Časar in Kraševec iz Zvonov sta v zaporu. Levim, ki jih je poleg tega še precej več, se ne zgodi nič. Spomnim se Černigoja iz Primorja in neke smešne kazni, ki je bila po kakem letu še skrajšana.

     Tam, kjer je denar, je tudi kriminal. V Sloveniji to v 95% počne levica, ker lahko in je zaščitena od režima.

  • xtc

   A bi lahko ne izpadal osel?
   Kučan je spredel kuppopulističnih levaških strančič z idioti,ki takim bultom kot si ti prodaja idotiozme on pa krade kot so že v Yugi in tud kon b tak kot v Yugi.
   Da si idiot ne dvomim,JJ ni raszlog za njihovo blodenje-JJ je le izgovor in vlečenje vas butlov za nos,pred neizbežnim,razprodajo in privatizacijo vsega in njunih sprememb,,ki bo kučanovo mafijo odgnale od denarnega toka in oblasti-to jerazog butl.

 • Antonius

  Kučanove podgane se ne dajo pa, če država Slovenija postane truplo.
  Največja beda VELEIZDAJALCU podložne politike se kaže prav v dejstvu, da pred volitvami niso imeli Slovencem ponuditi ničesar drugega, kot *mi* ali Janša. To je Kučanov refren, ki ga v različnih oblikah predvolilno prodaja slovenskim volivcem že vsa leta.
  Zdaj se je do konca izkristalizirala resnica murglskih podgan, koliko jim pomeni uspešna Slovenija. Truplo so pripravljeni iz nje narediti, če bo kazala potreba, da s trupla Slovenije zglodajo še zadnji *grižljaj*.
  Srčno si želim čimprejšnjih volitev, da s priliko teh spoznanj dosežemo tisto volilno večino, ki bo omogočila spremembo volilnega sistema v dvokrožni večinski sistem. Slovenska demokracija, njen mednarodni ugled, poštenje in varnost so talci malih izsiljevalskih *strančic*, ki jih bo dvokrožni večinski sistem pospravil tja, kamor sodijo. Ne na odpad, med smeti.

  • Hun

   pod SDS vladavino enake lopovske rabote in kadrovanje zvestih vztrajnikov janisticnih

   • mona lisa

    Ti si stvarno na drogi.

    • Hun

     jst na drogi ti pa odvisna od Janse

 • rubec

  Prav nič se nismo naučili iz zgodovine.Kdor je volil kaj drugega kot janšo je protidržavni element ali pa teslo in oblasti so včasih take vedno porihtali na giljotini ali pa v begunjah.

 • antimur

  Serpetinšek in Cerar sta povsem kompatibilen par, oba butasta kot noč, pokvarjena, lažniva in spletkarska. Da o Levici ne govorimo, ti so primerljivi s stvori iz najbolj ogabne in mračnjaške človeške zgodovine, toda ta golazen z Mescem na čelu je še slabša, ustavila se je v najbolj kruti stalinistični zgodovini, so kot da bi mrtvaki vstali iz groba in maltretirali pošteno slovensko ljudstvo. Temu se je pa že potrebno upreti, če ne drugače, pa tako kot so to počeli idoli teh norcev, Stalin, Che Guevara, Tito…

  • Hun

   Stvor si ti pokvarjen, ker druge brez argumentov zmerjas…in vi mate sebe za postenjake..vztrajniske ovce ritolizniske stremite da vm politicni očak zrihta drzavne sluzbe ko vlada.

   • mona lisa

    Kaj je lahko bolj pokvarjeno kot levica in očitno ti ali pa si butast.

    • pupa

     Hunček je precej omejen, v otroštvu je bil bolj tepen kot deležen kakšne pohvale in lepe besede, Taka je običajno “deca vojnih lic”.

     • Hun

      ti od svoje zapite mame nis prejemala zadost lbezni…se stran je gledala, k te je fotr mjhno zlorabljal…zato si nesramna gobcna grda jansistka..aja jalova sm pudabu

     • pupa

      Saj sem ti že povedala, da si zgolj in samo hunćek v vseh pogledih.

     • Hun

      cipa jansisticna

     • pupa

      Če je bila tvoja mati cipa družetov , še ni rečeno, da so vse Slovenke cipe.

     • Hun

      vse zenske ste kurbe…oprosti majko i ti si zena

     • Hun

      s cim se mas ti za castit..jansistka pokvarjena..bruhas ogenj bos pa damo spilala..zabita krava..ceb bla za kj bi mela desca pa bi te km pelal ..ne da se z mano ukvarjas

    • Hun

     zakaj pol hocte sodelvat z levico ce je pokvarjena…keri butli ste vi da vm ni para

   • macon

    Imamo izkušnje z vami levimi in vas poznamo do obisti. Na gobcih imate samo pozitivo, v resnici pa samo lažete, kradete in uničujete.

    • Hun

     ZAKAJ potem sodelovanje z leftardi…razlož smrad jansisticni

     • macon

      Zaradi razvoja države in potrebnih reform, kjer je vedno do neke mere mogoč kompromis, ker nihče sam nima dovolj glasov in tudi vsega nima prav. Če bi seveda levici bilo do razvoja države in reform, ker jim je veliko bolj do režimske kraje in kriminala in to ravno dokazujejo.

      Ti si podpornik kriminala, torej samo malo manjši smrad kot tisti, ki zares kradejo.

     • Hun

      kako ce pravte da so vse leve vlade komunisticne…vi bi pa sprejemal kompromise z kommunusti
      non sens

     • macon

      Vsi politiki sprejemajo kompromise, če niso skrajneži. Samo skrajneži zahtevajo, da je vse po njihovo.

     • Hun

      Ja ko je v opozicij je SDS radikalno skrajn…zakaj zdj njegovi zvesti psicki ala Mahnić, Promc in podobni ne zalijo prek twtoa jim Jajo ne dovol…se Biscak desnakarsk pisun ma ketno zategneno in lepo pise ne zal levake kot jih zna…Zmagala je SDS pa Jajotu voda v grlo tece…odpikal ga bodo kot so copri, coporil k so slozno Jankovića odpikal k je zmagal na volitvah…tajrat je Jajo zmagal ste bli vesel kajneda…zdj bo pa Jajo nadlezn odletu…zaboli me kurac za nesramno sovrazne jansiste

     • Hun

      kje je mocna desnica..to te sprasujem med vrsticam ..
      zakaj Slovencem ne uspe nikdar ustvart mocne desnice in vse desne stranke v koalicij
      TO TE SPRASUJEM ZE VES CAS!!!!!!!

     • macon

      Zaradi leve režimske države, ki demonizira opozicijo, ker zahteva popolno prevlado za svoj kriminal. Janša vendar ni človek, temveč izmeček, mi volilci desnice pa fašisti.

      A misliš, da mi je kaj do nacijev in domobrancev? Tudi v cerkev ne hodim. Moj ded je bil partizan in Maistrov borec.

      Ob levih režimskih medijih, sodstvu, sindikatih, družboslovju, ki lažejo ves čas, je protirežimska opozicija še zelo močna. Režimu preostane, da nas globi, prepoveduje in zapira, bomo videli, kaj si bodo še dovolili. Razkritje bančnega kriminala je namreč popolno razgaljenje režima pred očmi vseh in njegova smrt.

     • Hun

      Zato pa tist sodnik ni kandidiral z Vilijam na desnic..tocno ve da je Jansa avtoritativn bolnik k mu ni para

     • Hun

      levaki vm ne ostanejo dolzni vi pa njim ne…twiteraski in medijski spining zaljenja..Slovenija je gnila v samem politicnem jedru, primitivna, koruptivna, zaljiva, fousljiva…
      kdo najebe narod…Grem stavt da Jansi niso udbasi namestil procesa patrija..dokazov niso mel…noben ga ne izda ker je sposobn in ma zveste ljudi okol sebe

  • mona lisa

   Bravo lepo povedano in resnično.

  • Vojteh Dovč

   pa dobro kje ti živiš na kitajskem .sej si RDEČ ko kuhan rak
   pam sej je zmagal SĐS kje je zdej problem-novim zmagam naproti.to ve tudi bog JJ

 • mona lisa

  Sploh ne vem kako so ljudje naivni da volijo tega komendijanta Serpentinška ki ga je nastavil stari prdec Kučan. Ne vem smo slovenci bolj naivni ali butasti.

  • Hun

   vem jansistom je intimna opcija enopartijski sistem SDS-a

   • macon

    Ja, zato SDS ponuja sodelovanje vsem. Ti budala zarukana in lažniva ti.

    • Hun

     kako ce vs ravno Jajo informira da so levaki komunisti…
     zato volite Jajota, da ne zmaga levica
     pa vsen z kUmunisti v vlado kot best frendi
     NE VIDM LOGIKE!!!!!!!!!!!!

     • macon

      Dva politična pola v demokraciji nista sovražnika temveč nasprotnika, torej lahko v določenih zadevah še vedno sodelujeta. Recimo, ko je država v krizi in rabi skupno znanje za reforme.

      Sovraštvo izključuje sodelovanje, to počnejo slovenske leve stranke pod kontrolo udbomafije.

     • Hun

      kaj so clanki na nor24 ko diskreditirajo Sarca, Cerarja in vse ostale stranke, da so potomci komunisticnih morilcev, lopovi, ki perejo iranski denar v NLB..Sorosevi placanci, Kucanovi nastavljenci, Udbasi …clanki jst razumem in vsa istala Slovenija, da so to prvorazredniki, Sovrazniki…

      zdj so pa naenkrat zmerni, politicni nasprotniki, ki je zdravo za demikracijo z njim vladat, ceorav oni ne poznajo demokracije kot partijci, komunisti, ki pjuvajo, Janso na HanziTV in ga z udbovskimi mintiranimi procesi zapirajo..vi vztrajno jokate pred sodisci; zapori..

      zdj pa meni, tebi nic ..hopla gremo v sodelovanje, ker so vse desne stranke in SDS sateliti na vitvah popusili…

      cudni, ste janseviki cudni… se mi zdi da ma Jajo, Zidan in ostali vse drzavljane za norca

     • macon

      Ne spakuj se, ne bom ti odgovarjal enega in istega. Očitno rabite trdo lekcijo in trda bo samo, če se bo poznala v vaših denarnicah.

      Žal mi je, da sem z vami v istem vozu, ker razumem, kaj se gre režimska levica.

    • župnik cefizelj

     veliki vožd ivan poscane janša ne zna sodelovati. že v vrtsu je bil gavnar v peskovniku, ko je romal po poteh avnoja je vedno nosil portret dolanca in ga ljubčkal. zdaj pa vedno zmaga na volitvah sđs s 128,9% podporo. ivan janša je pojem totalitarizma in diktature, še malo pa se bo preimenoval v generala maršala osamosvojitve.

     • macon

      Tvoja satira je še kar zanimiva, samo malo preveč se ponavljaš. Dodaj še par žmohtnih izrazov.

  • von Rhein

   Če dovoliš odgovor….tisti,ki volijo mesečnike so naivni,ker še verjamejo v pravljice.Posebej butasti…volilci Židanove stranke,desusa in rešiteljice države.

  • Vojteh Dovč

   v vseh primerih gremo na nove volitve .
   saj so volitve neveljavne a ne ?? sem za

 • rubec

  Da se postaviš ob bok ikoni slovenske osamosvojitve moraš biti pa res prevzeten konj in ena kobila.

  • Hun

   povzpetnika Bavcar pa Jajo…kr na bruhanje ti gre kera ekipa pa specialc Krkovic..taborniki prve klase

   • rubec

    Bavčar se na čelo LDS ni povzpel po moji zaslugi ampak po vaši. Krkovič je pa za domoljubne slovence narodni heroj, vsaj moral bi biti.

    • Hun

     Bavcar se je povzpel na celo drzavnega gospodarstva…. si nabral na desetine milijonov..nizko padel..pa vsen bo bl uzival k vsa slovenska raja ukp…
     za Krkovica jst neb nikol umiral, da se bo on kot se je sopiril samooklicanega Đenerala..pa ceprav sm dal prisego..raj dezertiram

    • Hun

     Bavcar je Jansev bestic.zato ga nikol ne pljuva na nori24..politicni nasprotnik..v zakulisju pa vseen prjatla

    • Djuro Sumar

     Heroji so mrtvi.

 • Antonius

  Izogibajte se polemikam s Hunom in njemu podobnih! Zaletavajo se samo v tiste komentarje, ki jih ne razumejo.

  • Hun

   ne sekiraj se se mal pa sm na cilju..me ne bo tedn dnj…ne boj se moje privokativne intelegence..
   sj sam resnico hocm zvedt pa jo se sami ne uvidte

 • župnik cefizelj

  govori se, da je janša spil že toliko kave da so ga zaradi visokega pritiska hospitalizirali. ker nihče ni prišel na njegove kavice in sestanke, je vbil primoran vso kavo spiti sam. zategadelj mu je skoraj razneslo glavo in prijedorski pamuk plenice. cela terstenjakova zaudarja po porazu, kretenizmu in človeškem dreku.

  • Edi Puc

   … te to pogosto skrbi ?

  • Kapitalist

   SDS bo sigurno sestavil koalicjo, SDS in NSI sta edine stranke z programom.

   • župnik cefizelj

    skupaj nimata 40 odstotkov. lahko edino sestavita puzzle z motivom kalimero in prijatelji.

    • Kapitalist

     Seveda bodo sestavili vlado, zraven pride še SNS pa kakšen DESUS ali pa SMC in bomo imeli vlado.

     • župnik cefizelj

      imeli boste pehar razočaranja in nesposobnosti ter plastično vrečko solza.

     • Nobody

      Ura je že 10:00. Do zdaj bi se moral že zbuditi. To se lahko zgodi samo v sanjah :)

     • Djuro Sumar

      Še kar sanjaš z odprtimi očmi.

     • Kapitalist

      Janša je demokratično zmagal na volitvah in je pravilno, da njegova stranka sestavi koalicijo.

     • Djuro Sumar

      Borut Pahor je dal Janezu Janši kot zmagovalcu volitev možnost, da sestavi vlado. Sedaj mora Janez Janša le še prepričati dovolj strank, da gredo z njim v koalicijo. Tukaj pa je nastal problem, ker je večina volivcev obkrožila levičarske stranke, ki se s politiko Janeza Janše ne strinjajo. Kaj ti še ni jasno?

     • Kapitalist

      SDS je zmagal z 25% glasov, kar pomeni da si Slovenci želimo imeti vlado pod vodstvom SDS. Vi Levičarji dajte že enkrat prebolet, da je SDS zmagal.

     • Djuro Sumar

      Da lahko sestaviš vlado moraš imeti 50% glasov. Ti si tak bolj butast kapitalist, če ne razumeš osnove matematike.

     • Kapitalist

      Ti boš meni, da sem jaz butast. Pogelj SDS bo šel v koalicijo z NSI in SNS kar pomeni, da bodo skupaj imeli 36 sedežev oz. 36.26% glasov. Za sestavo koalicije potrebujejo še 9 sedežev. Kar pomeni, da bodo k sodelovanju v koalicijo povabili še SMC ali AB + DESUS ali pa vse tri stranke. Te stranke bodo zelo verjetno spremenile svoje orentacije in šle v koalicijo z SDS.

     • von Rhein

      To se ne more zgoditi.

     • Kapitalist

      Zakaj pa ne?

     • von Rhein

      Ker je kahl mož beseda.

     • von Rhein

      Kaj pa ,če bodo po sestavljeni serpentinškovi vladi bežali poslanci spet kot v preteklosti in se zgodi,da bo imela opozicija večino?Kaj kaže matematika ali šloganje,karkoli že uporabljaš?

     • tohuvabohu

      Vlade brez SDS ne more biti. No ja, lahko sestavite ladjo norcev, kjer boste leto ali dve butali z glavo ob skalo in tulili “ne maram Janše”. Narod bo pa gagal in se tepel po glavi, kaj je izvolil.

  • Hun

   huhuhubuhuhahahah kako smrdi

  • xtc

   Baje je Serpentinček požrl vse tablete v lekani v Kamniku,ko je zvedel ,da mu bežijo k JJ znorel je izsiljuje,da bo on prvi sestavljal vlado.,če bo malo trajalo bo imel manj poslancev kot Židan.

   • župnik cefizelj

    baje ivan janša že lošči rdečo zvezdo, iz skrinje je celo vzel partijsko knjižico in se pripravlja na koalicijo z levico. enkrat komunjara, vedno komunjara!

  • Soave

   Govori se ? Trla baba lan. . . .

   https://www.youtube.com/watch?v=Z-uQRdIZSM0

 • Vojteh Dovč

  v vseh primerih gremo na nove volitve .
  saj so volitve neveljavne a ne ??

 • Borut Stari

  Po dnevu dolgih nosov in padlih čeljusti, dnevu Kučanovega poraza, ko je državotvorna stranka osvojila četrtino vseh, na volitvah, oddanih glasov je… ostala svojat po naročilu globoke države ustvari nedržavljansko sprego užaljenih. Sprego, ki naj bi s podtaknjencem Serpentinškom omogočila vladavino kontinuitete in tako zavrla razvoj države. Svojat, ki noče obraniti suverenost Slovenije. Sprega užaljene svojati petih ali celo šestih strank pod vodstvom kukavičjega jajca Šarca bi bila jamstvo za nestabilnost in za hude težave. Onemogočene bi bile potrebne hitre rešitve v dobro skupnosti. Janši možnosti za sestavo vlade povečuje dejstvo. da si, na levi sredini vsi ne želijo ponovnih predčasnih volitev, kamor nestabilna koalicija množice strank praviloma vodi. Predčasne volitve bi najbolj udarile prav po Šarcu, ki je izgubljal že pred nedeljskimi volitvami, v nove pa bi vstopil kot politik, ki se ni bil sposoben dogovoriti v dobro skupnosti, zaradi česa bi ga volivci lahko spustili na realna tla. Pa še koga z njim.

 • pupa

  Če bomo imeli dobro vlado bomo imeli vsi nekaj od tega in če bo kaj narobe bomo vsaj vedeli kdo je za kaj kriv, ko nam vladajo amaterji, ki jih nastavja ozadje ima koristi zgolj ozadje plačujemo pa mi in amaterji.

  • Djuro Sumar

   Boljše amaterji, kot barabe kakršna je Janša.

   • xtc

    Sej zato,bo pa preizkušena roba JJ.

   • pajot

    Imaš prav. Mož,ki vam je zjebal JNA v desetih dneh,že mora bit baraba. Jaz pa,ki nisem bil oficir,tako kot ti…mu pravim Junak. Z veliko začetnico.Još samo pitanjce: Jel mirovina stiže na vreme?

    • Djuro Sumar

     S penzijo je vse v redu. V vednost naj ti povem, da sem vojni veteran s polno penzijo, zasluženo v tovarni Radeče papir.

     • centurion

      Ti si veteran JNA…
      Balkanc.

     • Vojteh Dovč

      JJ tudi pa še bi se našli v SĐS

     • Soave

      Dej, dej, no !! Prav dobro veš, komu mi pravimo balkanc, pa čefur . Mnogi, ki delajo v Sloveniji so v redu Državljani. Svoje narodnosti pa prav gotovo ne smejo pozabiti. In prav je tako.
      Je pa v zadnjem času – žal – ta protislovenska in protikrščanska naravnanost nalašč sprovocirana s strani komunistov.
      Oni že vedo kako VLADATI SPRTEMU NARODU.

     • sprehajalec

      5 dni nepretrgoma pred televizijo Đurice? kaj so dajali veteranstvo za te zadeve?

    • Djuro Sumar

     Svojo pokojnino sem zaslužil v tovarni Radeče papir in jo redno dobivam že skoraj 10 let. Jaz pa oficir, to pa je dober vic. Se ti vidi da me ne poznaš.

 • xtc

  Če bosta JJ in Pahor malce “poroštiljala ” levake se bodo razsuli sami sebe ,kajti vsaj malo trezni bodo izkali dokaj trezno koalicijo in ugodno življenje za 4 leta,četvegajo iz šarevim kurnikom,tvegajo ,da bodo kmalu izven parlamenta po predčasnih volitvah zat nekateri že potihoma beežijo na varno.
  Šarceva koalicija,je koalicija nestabilnosti,prepira in zelo hitrega potopa sploh takrat,ko bodo zunanji dejavniki zahtevali neke sdpremembe,bo med njimi prišlo do spora in koalicija bo ekspres razpadla.
  Če pa Šarcu,kar vse bolj kaže na to pobegnejo vsaj trije poslanci,pa bosta mandatarske apetite dobila še Cerar in Židan,kar bo povzročalo še večje razdore ob tem pa dalo še večjo težo ZL zblojencem in še hujši prepir.

 • xtc

  Narod je jasno povedal da NOČE looserja Šarca,če bi mu zaupal nebi le ta puhnil za 100,5% nasproti JJ.

 • PIA PlA

  Sama bi razmišljala takole, Janša ima 25 sedežev:
  – Tonin je desni, 7 sedežev
  – Alenka bi naredila vse za vstop v vlado, 5 sedežev
  – Jelinčič tudi, 4 sedeži

  To je skupno 41 sedežev, prištejmo še dva sedeža manjšin, imamo 43 sedežev. Na mojo veliko žalost, bi morali v vlado povabiti tudi Erjavca, kar pomeni, da bi imeli 48 glasov v parlamentu. Erjavec bi z lahkoto požrl svojo izjavo, da se ne bo pajdašil z Janšo. A če pomislimo, da Erjavec v svoji straniki ne bo imel več dolgo prve besede, bi se DeSUS z lahkoto pridružil vladi. Tako bi dobili močno koalicijo in opozicijo pustili, da se požre med seboj.

  • Djuro Sumar

   Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan. Alenka ne bo šla nikdar v vlado s caplom kakršen je Janša, Erjavec pa je še vedno predsednik stranke in prav tako ne šmirgla Janše, saj je osebno preskrbljen, Jelinčič pa je govedo, ki misli le nase, denarja pa ima itak dovolj.

   • Olga2345

    Hahahahahahahahaha

   • PIA PlA

    Ti pa si naiven. Alenka bo šla v koalicijo s hudičem, če ji ponudiš ministrsko mesto.
    Erjavec je že požrl marsikatero besedo in bo tudi takoj v vladi, če mu ponudiš ministrsko mesto. Jelinčiču pa niti to ne bo potrebno. Ministrsko mesto bo hotel še Tonin.

    Za ceno treh ministrskih mest, dobimo dokaj trdno vladno koalicijo, ker sta vsaj dva ministra taka, da bosta za svoje vladanje naredila vse. V taki vladi se ne bo nihče niti hotel niti mogel upreti Janši.

    • bb

     pozabi

   • Soave

    Si prapričan ?

   • Hun

    Desus zna bit v vsakem primeru v koaliciji al z JJ al MŠ..seveda brez Kahla

  • Soave

   V sili hudir muhe je ??

   • PIA PlA

    Ne, to je najboljša izbira. V koaliciji s starimi rdečimi mački in pokvarjenim komikom, bi bilo Janši slabše. V taki koaliciji bi Janša imel velik nadzor nad vsemi, le morda ne nad nepredvidljivo hvalisavo Alenko, ki pa jo bi v šahu držalo ministrsko mesto. Erjavec je pa itak čisto poteptan.

 • Lisjak

  Vlado bo sestavila udbolevaška mafija saj zadaj stojijo milijarde in ni variante,da bi to spustili iz rok.Kdo bo predsednik vlade ter kdo vse bo sedel v vladi je popolnoma brez veze.Vladali pa bodo tako dolgo kot bodo sami hoteli pa tudi,če se Slovenija razsiple na prafaktorje.

  • Djuro Sumar

   Vladali bodo toliko časa, dokler ne bo šel Janša v penzijo ali pa v kakšno dobro službo v EU.
   Desničarji bi lahko že davno vladali, če bi odstopil Janša in namesto njega prevzel vodenje desnice kak normalen človek.

   • centurion

    Sanjaj menjavo Janše.
    Bi se oblizovali tvoji rdečkoti.

   • Lisjak

    Ironija je v tem,da bodo vladali tako dolgo dokler ne bodo začeli kameltrajbari klat in pobijat.

   • bb

    točno

   • šmentanamuha

    Ne nakladaj u tri krasne. Janša je najbolj sposoben politik v tem trenutku v Sloveniji.

    • Djuro Sumar

     Janša je zelo, zelo slab politik. Če bi bil dober, bi desničarji vladali najmanj polovico časa po osamosvojitvi, menim pa, da celo mnogo dlje.

  • Novakec1

   Čista petka.

 • Olga2345

  Pustimo času čas….. Naj se lepo razgalijo “naši” do konca….očitno rabi narod streznitev!

  • Novakec1

   Nekateri smo trezni že nekaj časa, za večino komentatorjev pa nisem čisto siguren.

  • Soave

   Mene pa skrbi ravno ta čas.
   Mnogim nam teče voda v grlo.

  • Djuro Sumar

   Streznitev rabijo politiki, ne pa narod.

 • Novakec1

  Sestavljanje vlade bo neki takega kot bi se hotel v okrogli sobi v kotu usrat.

  • Soave

   No, si bomo pa pomagali. Narisali bomo kvadrat in se bomo lahko 4x pokakali.

 • lokec

  Mislim, da se bo lepo prijelo ime nasledne vlade, ki ga bo treba ponavljat povsod.

  ” ANTI JANŠA KOALICIJA”

  • tohuvabohu

   Os sovraštva.

   • Soave

    + + + + + +

   • Djuro Sumar

    To ni sovraštvo, temveč politično razhajanje.

 • Novakec1

  Vsakega vodjo strank lahko preglasuje skupščina stranke (podtalno delovanje v stranki) zato lahko kokodakajo in kikirikajo kolikor hočejo, kravje kupčije pa v tajnosti laufajo sto na uro.

 • Vera

  Vse bi bilo v redu , če ne bi Šarec prehiteval . Kam se mu mudi ? Janša ima veliko časa , da sestavi vlado potem , ko bo konstituiran DZ in izvoljen predsednik državnega zbora , šele nato bo Janša predstavil koalicijo s tistimi ,ki jim je Slovenija ” prva in edina opcija ” !

  • tohuvabohu

   Šarec dela račun brez rdečih krčmarjev. Je preveč nezanesljiv in svojeglav. Veliki lutkar takih razbeljenih betic ne mara.

 • montyamp

  Rezultati volitev so ponoven dokaz , da so slovenistanci najbolj zabit narod v EU .
  To so posledice udbovskega psihološkega terorja , ki je postavil dobre temelje za nadgradno murglosrbskega imperija kokakartelske naveze balkana .
  Zakaj so že rdeči fašisti pospravili Krambergerja , Slivnika , Noviča , Goluba ????
  Zato ker nimajo pojma kaj je demokracija , to so morilcev sinovi in vajenci Stalinove glistavosti , ki je pokončala v 100 letih tri države na tem prostoru SHS-YU-SLO .
  Milan Kućan vam bi vedel več povedati o tem .

  • bb

   res ste bolni

   • garfi

    bb brezveznik

 • montyamp

  Golub v predalu namerno zadržal zadevo Farrokhzadeh, dan pred zaslišanjem pa padel z lestve in se ubil!
  Kij mu je na glavo padu , potem so pa udbovci lojtro prinesli .
  Zaradi takih zgodbic je narod prestrašen .
  Morilci iz ozadij nastavljajo marionete .
  Šarec je nova marioneta , je rojen kot Stalin , strelec z merkurjem v kozorogu .
  Na odpad z lažnivimi boljševiki .

 • Olga2345

  Zdaj bomo spoznali pravi obraz Šarca, Tonina, Cerarja, Bratuškove…so za Slovenijo in njeno varnost (1) ali so za udbomafijske lobije (2)…. Odgovor preprost: Z Janšo (1), proti Janši (2)! Počakajmo!

 • Edi Puc

  .. kaj je obljubil Šarec Toninu, da je Petrle tako vesel ?

 • montyamp

  Poglejte kaj je rekel Kramberger o Kućanu in Srbih :
  https://www.youtube.com/watch?v=uesjhBnjFWM
  Zakaj butasti narod voli morilcev marionete ??????????????
  Biča željan hrbet in garažiranja vajena natura rezultira topoglavo volilno telo , ki si zateguje zanko okoli vratu z muglosrbskimi izdajalci slovenskga naroda , ki so med vojno za Slovenijo razoroževali teritorialno obrambo .

 • garfi

  udbomafija ogromen poraz skriva tako kot bančno luknjo in nlb pranje
  JAnez JAnša mora sestaviti Slovensko Vlado
  združeni luzerji pod Serpentinškom bodo popolna katastrofa
  Slovenija nima več časa

  • tohuvabohu

   Palčki pripravljajo novo revolucijo, hehehe.

   • garfi

    že 25 let

 • montyamp

  Šnelkurs v Kumrovcu je bila tito-banditova fakulteta .
  Intelektualna smetana izobražena v komunističnem fašizmu , danes izvaža bolne otroke v tujino , ker je banda gošarskih potomcev uničila slovensko zdravstvo .
  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • FORT WORTH

  Samo se budale verjamejo v levake.
  Murgle bodo Sarcu sestavile vlado, zacelo se bo medsebojno srdito obracunavanje za resorje in prva nesoglasja.
  Zaceli bodo vleci vsak na svojo stran, kot podivjane zveri, ne glere na vse bodo skodovali ugledu drzave.
  Ponovno lahko pricakujemo brezkoncne kraje in afere…
  Ce, kdo misli da bo taka vlada vzdrzala, se bridko moti.
  Sledijo predcasne volitve…

  • Soave

   Ja, drži. Vzdržala ne bo taka vlada. Saj bo morala opozicija zopet garati v zadevah, katere so že obravnavali . Sizifovo delo bo to !!Naredila pa bo veliko škode, saj bo nadaljevala začeto delo prejšnje ! Oni samo želijo nadaljevati tam, kjer so končali. Tega pa se lahko bojimo.

   • Djuro Sumar

    Vedno moraš nadaljevati tam, kjer si prej končal. Tudi desničarska vlada bi morala začeti točno tam. No, na srečo se to ne bo zgodilo, saj večina volivcev podpira levičarje.
    Dobili ste le 32 poslanskih mest, kar bi vam moralo dati misliti o vašem delu, ne pa krivdo valiti na druge. Sicer pa je Janša sam zajebal svoje mandatarstvo, ko je na TV označil Šarca za lažnivca. Takšna napaka se politiku ne sme zgoditi.

    • Schemva Miro

     Saj Šarec lažnivec tudi je,pa še marsikaj drugega,ga poznamo Kamničani.

     • Djuro Sumar

      Jaz ga ne poznam in ga tudi nisem volil. Ampak jaz govorim o Janši, ki je storil nepopravljivo politično napako.
      Kar se laži tiče pa je tako, da se po statističnih podatkih zlaže vsak človek vsak dan tam okrog 30 x.

 • Soave

  + + + + + + + bravo , g. Jančič. Na kratko in preprosto ste povedali, kaj nas najverjetnjeje čaka. To pa je Grozljivo. . . kot pravi Nova ! Leva politična scena se bori za preživetje. Za skrivanje lumparij. In nadaljevanje kraje našemu Narodu.
  In kdo sploh še dvomi, kateri individium stoji za vso to našo politično šlamastiko ??
  Ni dvoma. Ga ni. Le nekateri si ga ne upajo izraziti. Sramota.
  https://www.casnik.si/milan-kucan-skrbnik-antijansizma/

  • anzek

   +++++++, Granda je postavil ogledalo SLO narodu in pokazal na krivca!! Bravo Granda!!

 • FUCK COMMUNISM

  Ce se rdecuhov ne onemogoci, bo v roku dveh do treh let v Sloveniji krvi do kolen! Dobro si zapomnite, kar sem zdajle napisal!

  • UDBA

   Grožnje z vojno oz. nasiljem → kaznivo dejanje. Upam, da veste kaj delate :)
   PS: Mislim, da ne veste (IQ→30) :)

 • Osti jarej

  ….kaj vas panika daje….saj bo janša sestavil vladno koalicijo…..cmerkota,ki je odstopil,ko bi moral dejansko vajeti v roke prijeti,bo k sebi vzel,čeprav bi moral slednj na smetišče zgodovine…ampak kaj,ko gre vsem zgolj za to,da se nič ne spremeni,ker so iz istega kovanca….pa tonina,pa zmageca…evo

 • FUCK COMMUNISM

  Ko rdecuhi gobcajo, kako desnaki delimo narod, bi slo normalnemu cloveku lahko na smeh, ce ne bi bilo to ze prav abotno! Levuharji in rdecuhi ste resnicno rak clovestva. Cas je, da se vas iztrebi!

  • Osti jarej

   ..ja,ga delite in širite sovražni govor….prijava

 • UDBA

  Vlada Janše → 250$ 500$ poprečna pokojnina in plača, bankrot države, Slovenija propade,…
  Vlada Šarca → večje plače in pokojnine, boljše zdravstvo, nasploh boljše življenje,… :)
  Zato ne boste nikoli vladali :)

  • FORT WORTH

   Šarec bo vodil drzavo ???
   Do prvih predcasnih volitev, in nic vec !
   (:-DDDDDDDD

  • Soave

   Pomota ! Nič boljše ne bo. Saj ne bo vladal Šarec !

   • Djuro Sumar

    Še vedno ti ne da miru upokojenec Milan Kučan. Si že kar malo otročja.

    • Soave

     Drži!Sedaj sem v tistih letih ja! Le da mi gre že bolj na jok! Od jeze.

     • Djuro Sumar

      Jeza škoduje zdravju, smeh je zdrav. Jaz sem star 70 let, pa me tole vse skupaj TUDI vsaj malo zabava. Glej Tarčo, pa boš videla, da tam ni nobenega Kučana.

     • Soave

      Je, je, Jurij! Dvomiš? Vsaj enega vidim!

     • Djuro Sumar

      Očitno sem slep in gluh. Ti mi povej kje se skriva.

     • Soave

      Nisi gluh, niti slep. Le včasih se malo neumnega narediš. . . Kaj meniš o Vajglu?

     • Djuro Sumar

      Nič posebnega,razgledan karierist, ki v prvi vrsti skrbi za svoj gmotni položaj, mislim pa, da razmišlja s svojo glavo in ni pod nikogaršnjim vplivom. Je pa levičar, tako kot sem jaz.

  • xtc

   Pod komunisti nikoli Vlada Šarca Bosančka plača 150 eur.če penzije 30 eur-če-kot Yuga.

  • macon

   Ja, smo bili ravnokar priča boljšemu življenju pod levo vlado. Nič od niča, samo, da se nič ne spremeni.

   Udbobebček, kurči se raje z vašo pomembnostjo in zmago v drugi svetovni, o boljšem življenju pa drži zaprt gobec.

  • Burek Burecki

   Prvo! Place je nemiselno visat saj potem te se dodatno obdavcijo in si na istem, ce pa imas majhne otroke te udarijo se bolj po zepu pri vrtcih zaradi tistih 15 evrov itd…. Potrebno je davke znizat minimalcem in maksimalcem povecat pa smo na sredini nekje…

 • Ksenija

  S kom pa bo šel JJ v koalicijo? Saj ga nobeden ne mara. Ste pa optimisti.

  • Osti jarej

   …ne bodi naiven/a…..janša je bil na vrsti za zmago…koalicijo pa bo sestavil…stavim

   • Burek Burecki

    Upas stavit?

    • Osti jarej

     ..ja

 • centurion

  Dopustimo Šarcu še en popravni.
  Že sedmega.

 • Osti jarej

  …boljše ne bo,pa naj bo na oblasti katerakoli vlada…….politika,kot je v mafijastanu,je povsod enaka….če pogledaš po državah eu,ki niso glih nemčija ali pa švica in po državah bivše yuge…isto sranje,samo nianse so mal drugačne….povsod mafija vlada iz ozadja in raja nima nobenih pravic…..v komunizmu ni bilo slabše….pika

  • Burek Burecki

   Problem je, da hlapci iz ozadja pr nas nimajo kaj dost rect kdo nam bo vladal, saj direktivo diktirajo zidovske globalisticne podgane katere te pritisnejo z razno raznimi sankcijami, ce se ne podredis do te mere, da drzavljane osiromadis a njih obogatis. Zato je pa vsaka vlada, gnila vlada in ne deluje v interesu njenih volilcev ampak v interesu zidomafije…

   • Osti jarej

    …ja,v bistvu gre prav za to…za denar so prodali narode…..svet vrti pa praktično 300 ljudi….a so sploh ljudje??!?!

 • Osti jarej

  SVJETSKO PRVENSTVO U NOGOMETU: Argentina se povlači iz prijateljske utakmice sa Izraelom u Jeruzalemu zbog agresije na Palestinu/NSP/

 • Osti jarej

  Sjedinjene Američke Države na silu pune Europu ukapljenim prirodnim plinom, koji je trostruko skuplji nego što ga Europa kupuje od Rusije, izjavio je austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen nakon potpisivanja ugovora o opskrbi plinom s Moskvom do 2040. godine
  Dok američki političari optužuju Europu da ovisi o ruskom plinu, zaboravljaju da je “američki ukapljeni plin dvaput ili trostruko skuplji od ruskog plina”.

  “U takvim okolnostima nema čvrstog smisla u ekonomskoj računici da se ruski plin zamijeni s američkim LNG-om” – rekao je Van der Bellen na konferenciji za novinare nakon što se u utorak sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Beču.

  Putin je istaknuo kako je Austrija glavni transportni čvor ruskog plina koji se izvozi u Europu.

  “Austrija je postala ključna, ako ne i jedna od najvažnijih jedinica ruskog plinskog prijevoza u zapadnu Europu i igra važnu ulogu u osiguravanju energetske sigurnosti cijelog europskog kontinenta” – kazao je Putin./NSP/

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • wert

  AVE NEPREMAGLJIVI Janez JANŠA – ZMAGOVALEC na VOLITVAH 2018

 • Franc Šink

  Ta hinavec Šarec se bo na koncu želel pridružiti Janši.Boste videli

  • bolimeđoko

   Težku. Če je mel 6 popravcev na lesarski, kaj češ tacmu .

  • tohuvabohu

   Grozi jim razkol.

   • Slovenka

    ?????????????

    • tohuvabohu

     V stranki so ljudje, ki imajo željo po oblasti in ti bodo navijali za najbolj obetavno koalicijo ne glede na ideologijo. So pa tudi taki, ki jih žene sovraštvo in odklanjanje. Zato pričakujem, da bo v primeru zavrnitve pogovorov z Janšo prišlo do upora v stranki. Že nekaj časa se pojavljajo govorice, da so vsaj štirje v LMŠ nezadovoljni s Šarčevo politiko.

 • zaton

  Levica je grobar Slovenije.

 • črnaovca

  Nehajte z jokanjem za Primcem, kaj boš s človekom ki še pravilne liste ne znsestaviti, prav če imaš eno narobe, se zgodi, da imaš dve je idiotizem.

 • Slovenka
  • Osti jarej

   …brezvezna propaganda….za “butast narod”….hm…kdo je že rekel,da je narod butast?……cmerar bo šel v koalicijo z janšo,lenčka naj se pa nič ne boji…je v vladi ne bo,pa v parlamentu tud ne….

   • Slovenka

    Zanimivo razmišljanje.

 • Silvester Jagodic

  mene pa zanima ta pakt ki se je zgodil pred volitvami, da ostale stranke ne bodo sodelovale z sds.
  Nekam malo je govora okrog tega, tudi novinarji niso nič kaj radovedni, kar nekam tiho je. Kdo je pravzaprav organiziral ta shod, sklepam da Jankovič, vsaj iz njegovih predvolilnih izjav. Zanima me koliko je tak dogovor sploh legitimen. Kako lahko nekdo ki je predstavnik neke stranke, izvoljen s strani ljudstva napove totalno izključitev druge stranke ki jo je izvolila večina volivcev? Jaz mislim da to ni samo pametna poteza ampak prevara demokracije. Taki ljudje niso za v parlament ampak za v peskovnik. In tudi zakaj naj bi ta shod nekdo organiziral, v ozadju je sigurno nekaj kar se prikriva in nekaj kar se boji priti na plano. Če je to Jankovič se ve česa se boji. In če je res Jankovič potem vsi ki so stopili v ta pakt podpirajo kriminal in izmikanje pravni državi. Ja kje pa smo mi???

  • von Rhein

   Ko je bilo že vse pripravljeno za napad je opankovič vehementno nastopil in povedal,da bo storil vse,da Janša ne bo zmagal. Zakaj on lahko to počne? Tudi na to vprašanje je odgovor zelo enostaven….ima prijatelje katerim zaupa,da ga bodo podprli.Plazilci na Magistrat ga niso zapustili.

  • RATATA

   Ma v kakšen peskovnik lepo prosim, peskovnike jih je treba dat delat iz velikih skal – v kamnolom, na roke!

  • MižekFiga

   6 komunističnih strank je naklepal tov. ddr. Milan Kučan. Namen je jasen, da se čimbolj prikrije korupcija in klientelizem starih rdečih prdcev. Tudi mednarodni ruski proti demokratični elementi so prisotni. Le zakaj ima Soros visoko slovensko državno odlikovanje, da ne potzabim na ruska državna odlikovanja Kopački in Jankoviću za uničevanje EU države Slovenije.

 • lili pili

  Mi jo bos ti pa rit obri……

  • Capi

   Ah dej no reva senilna, bot raj tih, da ti proteza iz ust ne pade……

   • lili pili

    Spostuj starejse, nikoli ne ves kdo je pravi atek…

    • Capi

     Ti si lahko atek samo kakšni Mesečni zgubi….

     • lili pili

      Fantu nic ne manjka, tebi pa olikanost in spostovanje do starejsih… kuzlin sin

     • Capi

      Spoštovanje do starejših? Ja, ga imam, samo do rdečih gnid, ki uničujete življenje svojih in ostalih otrok ter vnukov, do takšnih nikoli ne bom imel spoštovanja, ti je jasno, kurbin sin?

     • lili pili

      Bpljse biti kurbin kot kuzlin to ti je jasno beli prdec

     • Capi

      Ja, to so tvoji zadnji prdci, ki jih spravljaš iz svojga rdečega gobca, kmalu pride dan, ko boš umolknil za vedno……

     • lili pili

      Vsi smo na tej poti eni vcasih celo prehitevajo starejse……

 • MižekFiga

  Kar je Antijanša je ANTI SLOVENIJA. Kdo razume starega rdečega prdca tov. ddr. Kučana. Le kako ga ni sram sprejemati dvojno predsewdniško pokojnino ???

 • AlojzZ

  “Predčasne volitve lahko najbolj udarijo po Šarcu, ki je izgubljal že pred nedeljskimi volitvami, v nove pa bi vstopil kot politik, ki se ni bil sposoben dogovoriti v dobro skupnosti, zaradi česa bi ga volivci lahko spustili povsem na zemljo. Pa še koga z njim.”

  Zato bodo ustanovili vlado iz šestih strank in trideset ministrstev. Davkoplačevalci pa bodo vse pozlatili.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!