fbpx

Jaša Jenull na protestu vpije, da vlada zlorablja epidemijo. Bluzi o skrbi za starejše, večina njih ne nosi mask,med njimi ni razdalje! Igrajo rusko ruleto!

Nezakoniti petkovi protesti. (Foto: STA)

Kljub sunkovitemu naraščanju okužb z novim koronavirusom so 18. petek zapored ulice Ljubljane napolnili protivladni protestniki, ki so s transparentom z napisom “Čakamo vas” korakali od Prešernova trga do poslopja vlade, kjer so po tleh prilepili odtise stopal. Očitno pa je protestnike, ki jih je iz tedna v teden manj, pričelo pestiti pomanjkanje denarja, saj so na nezakonitih protestih pričeli okrepljeno zbirati denar za plačevanje glob zaradi storitve kaznivih dejanj. 

Frontman protestov Jaša Jenull je protestnikom v poduk dejal, kako naj bi policija izvajala represivne ukrepe s tem ko je ta na naslove tistih, ki so na nezakonitem protestu brali ustavo, poslala račune za plačilo kazni. “Prosim vse tiste, ki imate možnost in bi radi izkazali solidarnost z ostalimi protestniki, da prispevate kakšen evro za plačilo kazni. V vrečo lahko prispevate za skupni boj,” je izpostavil.

https://twitter.com/BesniUpokojenec/status/1296878117009731585

https://twitter.com/PBohinc/status/1296850738556149767

Foto: STA

Le 1500 protestnikov
Kljub temu, da poskušajo protivladni protestniki ustvariti vtis, kako naj bi bilo iz tedna v teden v več protestnikov je jasno, da temu niti približno ni tako. Iz policije so namreč sporočili, da se je na protestu zbralo le 1500 protestnikov in ne 3 tisoč. Ti so korakali ob spremljavi glasbe in žvižgov, iz zvočnika pa je odmevalo: “Danes je petek!”. 

https://twitter.com/AndroID1706/status/1296868016622383104

Jarčeva se nadeja odstopa vlade
Tea Jarc iz Sindikata Mladi plus je politike obtožila, kako naj bi se ti na nezakonit način vmešavali v politiko, poroča STA. “Ta vlada se je takoj po vrnitvi s počitnic začela z izvajanjem represije, s katero si želi podrediti vse družbene podsisteme, vključno s policijo. Vlada mora ne le prenehati s takimi dejanji, ampak mora odstopiti.” 

Protestniki so vladi med drugim očitali razprodajo okolja, spogledovanja s fašizmom in odpuščanje strokovnjakov. Predsednika vlade Janeza Janšo pa obtožili, kako naj bi ta uničeval svobodo medijev in žalil prebivalstvo, prav tako naj bi bil kriv rožlanja z orožjem in zapletanja v nove orožarske posle, ustrahovanja protestnikov itd.

Številni državljani pa sodeč po komentarjih na družabnem omrežju Twitter le stežka spremljajo nezakonite proteste. Prepričani so namreč, da se je levica izrodila.

Danes zvečer grem v mesto, za bi prosil vse pripadnike #kolesariata, da ob primerni uri odkolesarite oziroma odpeketate iz centra Ljubljane, da ne boste kazili kulise in mi uničevali dobrega razpoloženja. Hvala za razumevanje!”

Mnogi se sprašujejo, če bo Jenull s prvim septembrom zapustil Slovenijo, glede na to, da se mu še ni uresničila želja, torej, da vlada ni odstopila. 

Nina Žoher