fbpx

Jaša Jenull zahteva odstop zaradi nečednosti in nepravilnosti, Janez Janša: “Neverjetno, kakšen oster napad na lastne starše”

Ali je mogoče kdorkoli označil javno znano ljubljansko družino Jenull-Heglar za kriminalno gospodinjstvo? (Foto: Twitter)

Kolesarki revolucionar Jaša Jenull je delil svojo pismo, v katerem očita nečednosti in nepravilnosti vlade in zahteva, da predsednik vlade Janez Janša odstopi. “Neverjetno, kakšen oster napad na lastne starše,” se je sarkastično odzval Janez Janša in opozoril, da sta se v vsebini pisma znašla kar njegova starša, tožilec Hinko Jenull in vplivna članica Jankovićevega kroga Jožka Hegler.

Umetnik in ljubitelj vzgajanja pujse Pepe Jaša Jenull je zopet grmel pred rekreacijsko prireditvijo, ki jo izvaja del slovenskih ljubiteljev kolesarskega maratona Franja v slovenski prestolnici vsak petek. Tokrat je presenetil s pismom, v katerem vladi očita, da kadruje po strankarskem ključu in ne upošteva strokovnjakov. Predsednika vlade Janeza Janše pa je v pismu obtožil korupcije, klientelizma in vpliva privatnih interesov na politične odločitve.

V nadaljevanju svojega udarniškega kolesarskega pisma ni pozabil omeniti, da trenutna vlada napada svobodo medijev in govora. V zaključku svojega pisma pa kot pogumni revolucionar zahteva, da morajo vsi takoj odstopiti. “Dovolj je bilo izključevanja, omalovaževanja ali napadov na civilno družbo,” piše v svojem pamfletu Jenull.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1263731966815473664

Mama Jožka Hegler se znašla v preiskavi NPU, kot direktorica MOL pa izvajala psihološke pritiske na zaposlene
Pred časom smo poročali, da je Nacionalni preiskovalni urad zoper Jožko Hegler vložil kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, kot določa 261. člen Kazenskega zakonika.

Kot je bilo razvidno iz poročila NPU, naj bi Heglerjeva z gospodarsko družbo iz Liechtensteina sklenila pogodbo o posredovanju in nakupu večjega števila stanovanj, pri čemer je vedela, da pogodbeno dogovorjenih storitev ni oziroma ne bo opravila.

Zaposleni na MOL so si jo med drugim zapomnili tudi po izvajanju prefinjenega psihološkega terorja nad njimi. Na njeno povabilo so se med drugim ob neki priložnosti zbrali na javni politični manifestaciji, kjer so na stopnicah pred mestno hišo na skupinskem slikanju v en glas izrazili podporo noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, kot ga je predlagala vlada Mira Cerarja. Ali so zaposleni sporno novelo, ki je na referendumu padla, podpirali ali ne, je ni zanimalo.

Jožka Hegler je dolgoletna članica Jankovičeve politične družine. Na sliki poleg Heglerjeve je tudi ljubljanski župan Zoran Janković. (Foto: STA)

Jenull se je prekalil v komunizmu, pod njegovim absolutnim vplivom številni tožilci
Hinko Jenull, ki deluje v okviru kazenskega oddelka, ima tako pod svojo streho kar dva potencialna delikventa. Vendar se jima ni treba bati, Jenull svoj posel opravlja že vse od časov komunizma. Kot smo na Nova24TV že poročali, je bil celo član neformalne skupine, namenjene obračunu s Slovensko demokratsko stranko. Glede na svoj privilegiran položaj in vplivnega očeta tako ne čudi pogum Jenullovega sina. Po vsej verjetnosti lahko pričakuje naklonjeno obravnavo tožilcev.

Državni tožilec Hinko Jenull. (Foto:STA)

V tem delu moramo spomniti na primer Trenta, kjer je tožilstvo Janeza Janšo preganjalo do onemoglosti. Pri tem je veliko vlogo odigral Darko Majhenič, ki je v vlogi vršilca dolžnosti direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) pompozno spisal kazensko ovadbo proti Janši in si takoj prislužil imenovanje na direktorsko mesto. Na državnem tožilstvu so primer brez razmišljanja dodelili tožilcu Boštjanu Valenčiču, ki je po mnenju poznavalcev pod absolutnim vplivom v trdem komunizmu prekaljenega državnega tožilca Hinka Jenulla. Ta je sicer v starem režimu kot sodnik nezakonito zaplenil tudi do oblasti kritično Mladino.

Napad na civilno družbo, svobodo govora in medije je pravljica za tiste, ki so ideološki nasprotniki vlade
Ali lahko vsi intelektualci in kolesarji za boljši jutri razložite, kdaj se je zgodil napad na civilno družbo. V času te vlade demokratično izražajo svoje nestrinjanje. Pred hramom demokracije so izvedli protestniške performense z igranjem golfa, badmintona, prižiganjem sveč, lepljenjem papirnatih stopal in hupanjem z avtomobili. Blesteli so tudi z balkonskim protestiranjem, kjer so že po nekaj dneh karantene s svojimi sporočili sporočali aktualni vladi, da se ji bliža hiter konec vladanja s pomočjo ulice.

Na protestih kričijo svoja protivladna gesla. Nekateri pa svojo sovražnost do vlade izražajo s transparenti Smrt janšizmom.

Primer nesvobodnega delovanja civilne družbe po mnenju Jenulla. (Foto: STA)

Druga težava se pojavlja pri nacionalnem mediju RTV Slovenija, ki je s svojimi Tarčami in nekaterimi prispevki v informativnih oddajah manipulativno, zavajajoče in lažnivo poročala o delu vlade. A kritika dela na RTV Slovenija ne pomeni konec neodvisnosti medijev. A za Jenulla je edini relevanten vir o medijski svobodi “neodvisni” in “cenjen mednarodni” novinar Blaž Zgaga, ki si v Sloveniji edini ni upal dva tedna zapustiti stanovanja v času karantene.

Blaž Zgaga (Foto: STA)

Jenull se huduje nad vlado, ki ga podpira in plačuje z mesca v mesec
Jaša Jenull je svobodni umetnik in samozaposlen v kulturi. V začetnih dneh krize so prav samozaposleni v kulturi delali največji medijski cirkus, da jih vlada želi uničiti in utišati. V času najhujše  zdravstvene krize je vlada poskrbela za vse ranljive skupine v državi, med drugim tudi za Jenulla. Jaša Jenull, umetnik, ki ga pretežno financirajo davkoplačevalci, in soorganizator petkovih kolesarskih protestov, poimensko poziva Janeza Janšo in vse druge politike, naj odstopijo,” se o novi bistroumni potezi Jenulla čudi novinar Bojan Požar.

Glede Jenullovih pozivov na odstop in menjavo vlade pa nima vpliva ulica, ampak Državni zbor in predsednik vlade sam, kot je to storil bivši slovenski premier Marjan Šarec, ko je kot premier vrgel puško v koruzo.

Luka Perš