fbpx

Jauševec fasal ovadbo zaradi javnega zmerjanja in poniževanja! Proudbovskim častilcem klavcev se trga, ker so odmaknjeni od korita!

Uroš Jauševec (Foto: STA)

Evidentno je, da se (pro)udbovskim častilcem povojnih klavcev dobesedno trga v situaciji, ko so že pol leta odmaknjeni od oblastnega korita,” je v spremnem dopisu ovadbe zapisal Franc Trunk in dodal, da so vsi, ki ne pripadajo častilcem povojnih pobojev, deležni javnega zmerjanja, poniževanja, izzivanja, pozivanja k ubijanju.

Franc Trunk iz Portoroža je na državno tožilstvo poslal kazensko ovadbo proti funkcionarju SD Urošu Jauševcu, ki je na Twitterju notranjega ministra Aleša Hojsa javno označil za fašista.

Ob novici, da Hojs znova razmišlja o predlaganju aktivacije 37. a člena zakona o obrambi, ki bi dal začasna večja pooblastila Slovenski vojski pri varovanju meje, je Jauševec na twitterju zapisal: “Ta fašist še vedno sanja o aktivaciji 37. a člena Zakona o obrambi. Upam, da bo opozicija vzdržala tudi tokrat in aktivacije ne bo podprla.

297. člen kazenskega zakonika sicer navaja, da kdor javno spodbuja ali razpihuje sovraštvo, nasilje ali nestrpnost, ki temelji na narodnostni, rasni, verski ali etnični pripadnosti, spolu, barvi kože, poreklu, premoženjskem stanju, izobrazbi, družbenem položaju, političnem ali drugem prepričanju, invalidnosti, spolni usmerjenosti ali katerikoli drugi osebni okoliščini, in je dejanje storjeno na način, ki lahko ogrozi ali moti javni red in mir, ali z uporabo grožnje, zmerjanja ali žalitev, se kaznuje z zaporom do dveh let.

Tovrstno poniževanje traja že od leta 1945
Evidentno je, da se pro/udbovskim častilcem povojnih klavcev dobesedno trga v situaciji, ko so že pol leta odmaknjeni od oblastnega korita,” je v spremnem dopisu zapisal Trunk. “Koliko javnega zmerjanja, poniževanja, izzivanja, pozivanja k ubijanju nas, smo bili v zadnjih mesecih deležni vsi, ki ne pripadamo enoumni sodrgi častilcev povojnih klavcev… Med slednjimi je ‘izletel’ tudi pro/udbovsko pogojeni poslanec SD tovariš Uroš Jauševec, ki javno spodbuja in razpihuje sovraštvo in nestrpnost, ki temelji na političnem in drugem prepričanju, pri čemer je bilo dejanje storjeno na način, ki lahko ogrozi ali motui javni red in mir in/ali na način zmerjanja ali žalitve namenjene notranjemu ministru RS Aleša Hojsa z javnim zapisom, da, citat: “Ta FAŠIST še vedno sanja o aktivaciji 37.a. člena Zakona o obrambi …” Naslovnika (Policijo RS in Državno tožilstvo) zato Trunk poziva, da v skladu očit(a)nega javnega kršenja 297. člena kazenskega zakonika ukrepata zoper znanega častilca povojnih klavcev tovariša Jauševca, sicer bodo po njegovem krivi za vse posledice, ki lahko izidejo iz predmetnega zavržnega in obsojanja vrednega javnega zmerjanja, žaljenja, poniževanja trenutno ene od vplivnejših/pomembnejših političnih oseb v državi.

Sara Kovač