Javnomnenjska anketa prepričljivo: Leva opozicija deluje razdiralno in razbijaško

Predstavniki leve opozicije. (Foto: STA)

Velika večina vprašanih, kar 89 odstotkov meni, da opozicija deluje razdiralno in razbijaško, medtem ko jih le 11 odstotkov meni, da povezovalno in konstruktivno. Gre za množično anketo SDS Posvet z volivci, na podlagi vzorca več kot 17 tisoč odgovorov.

V Slovenski demokratski stranki se zavedajo, da je v politiki pomembno sodelovanje ter povezovanje, kar so že velikokrat dokazali. V času krize, s katero se soočamo tudi sedaj, pa je po mnenju SDS sodelovanje še toliko pomembnejše, saj bomo enotni in povezani lažje premagali težke čase. Prav zato so v anketi Posvet z volivci, ki so jo poslali v vsa slovenska gospodinjstva vprašali, kako v času epidemije deluje leva opozicija.

Velika večina, kar 89 odstotkov vprašanih meni, da opozicija deluje razdiralno in razbijaško, medtem ko preostalih 11 odstotkov meni, da povezovalno in konstruktivno.

Slika

Prebivalstvu se upira nezmožnost sodelovanja in protidržavna drža opozicije v času krize
Trenutna vlada pod vodstvom Janeza Janše je prisegla 13. marca 2020. Vodenje države je prevzela v času epidemije, potem ko je Šarčeva vlada pustila prazna skladišča zaščitne opreme, državo pa v kaosu. Kljub težkim in zahtevnim časom za Slovenijo je opozicija organizirala proteste ter se jih udeleževala, prav tako so vladi nagajali tudi v Državnem zboru RS. Vlada se je odločila za politiko sodelovanja in vse opozicijske stranke povabila k povezovanju v dobro Slovenije. Sodelovanje so poleg manjšinskih poslancev sprejeli v SNS, medtem ko so vse ostale opozicijske stranke sodelovanje zavrnile.

Sara Kovač