Javnomnenjska anketa: SDS opredelili kot najprimernejšo stranko za reševanje problemov v zdravstvu, zaskrbljujoča pa je še zmeraj relativno nizka napoved volilne udeležbe

Janez Janša, predsednik SDS (Foto: SDS)

Področje zdravstva v Sloveniji je eno izmed najbolj problematičnih področij, saj krvavo vpije po spremembah, ki bi izboljšale standard državljank in državljanov. Nedavna javnomnenjska anketa, ki jo je za Nova24TV opravila agencija Parsifal, prikazuje, da se večina vprašanih strinja s tem, da je Slovenska demokratska stranka (SDS) najprimernejša za rešitev problemov v zdravstvu, pri tem pa je potrebno opozoriti na še zmeraj nizek odstotek tistih, ki se bodo zagotovo udeležili letošnjih državnozborskih volitev. 

Rezultati ankete, ki je bila izvedena med 3. in 5. majem, kažejo, da večina (11,5 odstotka) vprašanih meni, da je SDS stranka, ki je najprimernejša za reševanje problemov v zdravstvu. Odgovori na vprašanje “Katera stranka bi po vašem mnenju najbolje rešila probleme v zdravstvu?” so na drugo mesto uvrstili Listo Marjana Šarca s 5,5 odstotka glasov, na tretje mesto pa Socialne demokrate s 4,2 odstotka glasov.

Vir: Parsifal

Stranki SD sledijo stranke v naslednjem vrstnem redu: Stranka modernega centra (SMC) s 3,1 odstotka glasov, Nova Slovenija – krščanski demokrati (NSi) z 2,3 odstotka glasov, Levica z 2,1 odstotka glasov, Demokratična stranka upokojencev Slovenije (DeSUS) z 1,4 odstotka glasov, Združena desnica z 0,7 odstotka glasov, Slovenska ljudska stranka (SLS) z 0,6 odstotka, Dobra država z 0,4 odstotka glasov, Stranka Alenke Bratušek z 0,3 odstotka glasov, Slovenska nacionalna stranka (SNS) z 0,3 odstotka glasov, Lista novinarja Bojana Požarja z 0,1 odstotka glasov, Glas za otroke in družine – GOD z 0,1 odstotka glasov, na zadnje mesto pa se uvršča stranka ReSet z 0 odstotki glasov.

Vir: Parsifal

Zgornja razpredelnica kaže, da je med opredeljenimi, ki stranko SDS vidijo kot najprimernejšo stranko za reševanje problemov v zdravstvu, največji delež žensk (36,8 odstotka), starih od 35 do 54 let (49,2 odstotka), in tistih s poklicno izobrazbo (61,6 odstotka). Uvrstitev stranke SDS na prvo mesto ni presenečenje, glede na to, da je bila prav stranka SDS tista, ki je najglasneje opozarjala ne nedelo in nesposobnost ministrice Milojke Kolar Celarc pri reformiranju zdravstva, in ministrico celo interpelirala, a seveda se s tem niso strinjale koalicijske stranke, ki so kljub strinjanju, da je stanje slabo, glasovale proti. Glede na to, da ljudje posledice nedelujočega zdravstva najbolj izrazito začutijo na lastni koži, ne čudi, da se je stranka SD znašla na tretjem mestu, stranka SMC na četrtem mestu in stranka DeSUS na sedmem mestu.

Le 42,6 odstotka vprašanih bi se zagotovo udeležilo volitev
Prav tako javnomnenjska raziskava kaže, da se bi se sicer večina vprašanih (42,6 odstotka) udeležila letošnjih državnozborskih volitev. Vendar je to še zmeraj bistveno premalo za prave demokratične spremembe. 15 odstotkov je takih, ki se volitev zagotovo ne bodo udeležili, pri čemer je 0,3 odstotka vprašanih neopredeljenih. Med zanesljivimi volivci so večinoma ljudje iz najstarejše starostne skupine, nad 65 let (29,8 odstotka).

V primerjavi z anketo, ki je bila izvedena med 17. in 19. aprilom, ko se je 40,7 odstotka vprašanih opredelilo, da se bo zagotovo udeležilo volitev, je zaskrbljujoča izredno nizka volilna udeležba mladih. Uganka torej ostaja, katera stranka bo uspela nagovoriti dovolj veliko skupino mladih in jih spraviti na volišča s ciljem, da bodo naredili premike za njihovo prihodnost ter ustavili odhajanje v tujino za boljšim življenjem.

Vir: Parsifal

Vir: Parsifal

Telefonsko anketo je za Nova24TV opravila agencija Parsifal, in sicer med  3. in 5. majem 2018. V raziskavo je bilo zajetih 731 anketirancev, od tega 51,7 odstotka žensk. Povprečna starost znaša 50 let, največ anketirancev je iz najstarejše starostne skupine (38,9 odstotka), nekoliko manj je zastopana srednja starostna skupina (38 odstotkov), najmanj pa jih je iz najmlajše starostne skupine (23,1 odstotka). Največ anketirancev je z dokončno srednjo šolo (33,7 odstotka), sledijo ji tisti s poklicno šolo (30,5 odstotka), 17,1 odstotka ima dokončano višjo, visoko izobrazbo ali več, 18,7 odstotka anketirancev pa ima dokončano osnovno šolo ali nedokončano osnovno šolo.

N. Ž.

 • Slovenka

  Slovencem se počasi odpirajo oči.

  • DJURO SUMAR

   Slovenci imamo oči odprte že od leta 1945 naprej, ko smo okusili prijetno življenje v socializmu.

   • Amerikanc

    Vsake zabušancije je enkrat konec. Slovenci smo proti koncu devetdesetih že res težko vzdrževali celo Yugo in sva braća.

  • SIMON ROZIC

   Globoko upam!

 • Republic Commando

  rdeči fašisti v akciji

  https://www.youtube.com/watch?v=osqx2MyfdnQ

  Najbolj smešno je to , da se na žida derejo nacist. Levičarska “logika” :)

 • VERRZIFIKATOR

  Pacient

  RES NAJBOLJŠI STE

  Res najboljši ste, ko gre za zdravje,
  za rešitev mojega problema,
  misel takšna ves čas me prevzema:
  kar ste rekli, zagotovo prav je.

  Vam edinim še lahko zaupam,
  ko določate mi terapijo,
  vem, imate jasno da vizijo,
  toda k vam v čakalnico ne upam.

  Kaj če vidi sosed me, soseda,
  da po zdravje ravno k vam prihajam,
  raje prav zato doma ostajam,
  kjer za zdravje kajpak ni izgleda.

  Res najboljši ste, o tem ni dvoma,
  a za vas glasu ne bom povzdignil,
  saj mi neki glas je bil namignil:
  glas za vas je slabši kakor koma.

  V glas razuma se ne bom poglabljal,
  ta seveda mi drugače pravi,
  vaš tretma da me lahko pozdravi,
  vendar raje se bom ugonabljal.

  Vem, da se tako bom le pogúbil
  a v nasprotnem kaj bi se zgodilo?
  Tole neizbežno bi sledilo:
  status pacienta bi izgubil.

 • Marica

  Vemo kako je skrajna desnica- nacisti v preteklosti reševala zdravstvene probleme v Nemčiji. Z uporabo krematorijev.

 • bubamara

  V SLO gredo na volitve tisti, ki nočejo, da zmaga Janša in tisti, ki so proti komunistom. To je butalsko dojemanje demokracije. Toliko o evoluciji Slovenskega človeka od leta 1919.

  • DJURO SUMAR

   slovenskega se piše z malo začetnico.

   • Goran Hvala

    ne uci slovencev kaj je prav. . ti nimas pojma. :-) :-)

  • Krtača 20

   Se prav je simpl. Treba bo odstrant janšo, da bojo volitve bolj merodajne. Potem ne bo razlogov za volitve proti janši in ljudje bojo bolj objektivno presojal. Pač ljudje ga ne maramo.

   • bubamara

    Res je. Janšo deportirat v Avstralijo kjer ima kliniko, in naj ga tam živi njegov sponzor Lajovic.

 • Hun

  dinozavr Jansa, edini ki je ustvaril dozivlenski poklic- politik v Sloveniji

  • Amerikanc

   Pozabil si, da tvoj Milanček s Toninovim dodatkom, opravlja poklic udbopartijskega politika že skoraj 70 let. Še posebej dejaven je kot penzionist, ko išče nove obraze v stari preobleki. Z odprto ali deponirano knjižico – vedno mu pride prav.

   • Hun

    a je Jansa tvoj?

    • Goran Hvala

     sej ves da neki morjo zalajat…pa ves da imajo vedno prav. :-)

   • SIMON ROZIC

    Res je! Kučan je oseba, ki svinja, kjer se le da in od strahu
    pred Janšo, se mu že močno “frclja”, tako zelo očitno, da mu
    že vsak debil (Šarec) predstavlja potencialno rešitev za
    mešanje političnega dreka!

  • xtc

   A si mislil Kučana,Zemljariča& co ,ki bi v normalnih državah že davno svet gledali izza rešetk hoteka Dob?

 • SmashFascism

  Ljudstvo je spregledalo..

 • opazovalec

  Če sodim po svoji “neprostovoljno” izbrani osebni zdravnici, z vsem štirimi vpeti v SDSS in nepremičninske mahinacije, nas čaka hudičevo kilavo zdravstvo.

 • Nšo-či

  Samo stranka, ki zna oceniti realno stanje in poiskati rešitve, lahko prinese spremembe. SDS je ključ do rešitve. Tistim, ki so vladali, ni uspelo niti blizu rešitve.

  • karpelec

   Vodilni so kazali in delali samo probleme in nibene rešitve.

 • Jovo Jamnica

  Slovenijo lahko reši edinole Zedinjena Slovenija…

  • sprehajalec

   Ah Jovice…..

  • šmentanamuha

   Program imajo zelo dober – udaren.

  • totex39

   Mediji jo sploh ne promovirajo, kar je napaka.

 • Goran Hvala

  ne razumem kaj jansevike skrbi udelezba. . bodte srecni da je tako…tist ki je zagrizen sdsovc bo 100% sou na volitve…torej ne bodo sli sam “levaki” po vase…kaj vas pol skrbi. . zmaga vam ne uide..

 • črnaovca

  Se še kdo spomni ministra za zdravje Bručana in nakup operacijskih miz. Takrat se je začelo

  • sprehajalec

   Kaj ni takrat bil diler Zemljarič?

   • SIMON ROZIC

    Veliki udbovec Zemljarič je še danes največji diler
    in mafijec velikega formata ! Preko svojih ljubljencev
    (med njimi tudi Darko Horvat) je ustvaril v državnih bankah
    milijardno luknjo in jo še vrta , s Kučanovim “žegnom” seveda!

   • črnaovca

    Menda ena firma iz Domžal. A najboljša je tista Bručanova ko so ga novinarji spraševali koliko take mize stanejo v Nemčiji in je odvrnil: ja kaj naj kar tako kličem ministra v Nemčijo. Vsi gledate Zemlajriča ker je tako zapovedal veliki vodja drugi morda tudi privrženci SDSa se pa skrivajo zadaj.

 • Goran Hvala

  pa vse skrbi odhajanje v tujino. seveda ker jim tisti ki bi polnil drzavne blagajne uhajajo ven.. to je edina skrb…za lagoden lajf v politiki..cimvec naj jih oddide…to je realnost..ce je bolje drugod zakaj pa ne..

  • Bloški Tonček

   Amm, mogoče ker ti je mar za domovino in si želiš da bi Slovenija končno postala druga Švica?

   • Goran Hvala

    zakaj pa naj bi mi bilo mar za domovino?…kaj drugega mi domovina nudi kar mi ostali ne.. razen tistih nekaj modelov ki klanfa v istem jeziku kot jaz sam…jest nisem imel domanic vec… prej dost manj kot sedaj v nedomovini..

    • Bloški Tonček

     Izbrati, da se ne čutiš Slovenca je tvoja pravica, tu ti niti ne želim ugovarjati. Vendar pa smo ljudje, ki se zavedamo da zdravstvo in šolstvo ni zastonj, ki vidimo, kaj se dogaja narodom brez države (Kurdi!). Imamo tudi skupno zavest, da je Slovenija več kot seštevek vsakega izmed nas. Želimo narediti svoj del pri ohranjanju naše kulture in naroda. Seveda je to iz čistega racionalizma brezveze, vendar pa mi menimo, da so korenine pomembne in da že s svojim obstojem obogatimo Evropo in svet :)
     Tvoje ideje so pač del daj-dam kulture, medtem ko drugi želimo trend obrniti – hkrati pa tudi izboljšati politično kulturo Slovencev, da se bomo v veliki večini zavedali kakšen zaklad je nacionalna država in da je vredna dodatnega koraka.

     • Goran Hvala

      bloski toncek… eden redkih ce ne kar edini ki me ni popljuval… ti dam vse pluse in tud odgovor je na mestu… clovek s katerim ni problem kaksno rect se mi zdi… in kljub temu da nism ne desni ne levi mi je tvoj odgovor vsec….

 • Miha

  Super bi bilo, če bi lahko rešili probleme v zdravstvu.

  • sprehajalec

   Bo treba izkoreniniti samoupravljalca in zakon o združenem delu Miha.

 • mona lisa

  Takoj volim stranko ki bi počistila z migrantsko drhaljo in začela skrbrt za lastne državljane in njihovo blagostanje.

  • SIMON ROZIC

   Imaš jo na dlani, SDS, samo na volišče bo treba !

 • Suljo

  Nikjer ne zasledim v programu sds …se bo indijska konoplja legalizirala….prosim nekoga ki pozna dobro program sds če mi razlozi

  • sprehajalec

   Nihče te ne bo preganjal Suljo, če se ga boš zadel. Vse dokler ne boš vozil ali pa dilal. Ti ga kar zvij Suljo…

  • Olga_10

   Ptogram SDS je na njihovi spletni strani! Za narkomane je piratska stranka, ki se bori za legalizacijo konoplje….

   • Burek Burecki

    Konoplja ni narkotik zato tisti ki uzivajo marihuano niso narkomani… Prevec ste splosno nerazgledani kar je tipicno za jansa ovco…

    • xtc

     Singapurske zakone za vas leve talibane-boste koj odrešeni muk glede konoplje.

    • xtc

     Kar leseno kledivo vzami in se poči po glavi,pa boš na istem.

     • SIMON ROZIC

      Tudi jaz Bureku toplo priporočam …pa še zvezdice se ti bojo
      prikazovale cel dan! -in še ponoči!

    • SIMON ROZIC

     Naša država preganja samo kadilce cigaret (tobaka),
     z vsemi slikovnimi idiotizmi , klavcev pod delovanjem
     narkotikov in alkohola pa ne kažejo na steklenicah, smotkah
     in zavitkih koke…Zakaj ne ? Ker je sodstvo velik narko klan,
     z ministrom.na čelu! Sami sebi pa res ne bojo zvijali rok!

    • Olga_10

     Seveda, marihuana je zelena solata..Zato se levaki niso zeleli testirati na psihoaktivne snovi, kar je predlagala SDS? Več resnic po Murgleoneju?
     Tudi genocid je bil samo “malo pretirano maščevanje” po Pahorju…Ljudje brez spola…normalno pri levicarjih… Baričevičeve garaža normalno pri levicarjih..samooplojevalke s pasjim semenom..normalno pri levicarjih…

    • tohuvabohu

     Zakaj pa potem to žrete? Zaradi dolgega časa?

   • Suljo

    Olga…kaj pa ce zboliš (bog ne daj)in bos na vse načine iskala pri raznih dilerji to rastlinco a neb bilo bols it v lekarno in legalno kupit?

  • xtc

   Definitivno je treba uvesti smrtno kazen za dilerje ,odvisnikom pa tako dozo ,da se jiim odprejo nebesa in problem je rešen.

 • šmentanamuha

  Ne razumem take raziskave, ki ne zajame niti vseh strank, ki so URADNO vložile svojo kandidaturo. To je Zedinjena Slovenija. Stranka, ki obstaja že 4 leta in je njen predsednik dosegel zavidljiv rezultat na predsedniških volitvah. Vi pa je v anketi niti ne date na vaš statistični seznam, kot da ne obstajajo. Kaj si naj človek misli o takšnem novinarstvu in raziskavah javnega mnenja? Naj vam malo pomagam.

  08.02.2018 (Ekskluzivno) Andrej Šiško v popolni medijski blokadi predstavil volilni program
  https://www.youtube.com/watch?v=EjAbJ1WkzkE

  • SIMON ROZIC

   Kaj je to “Ujedinjena” ? Združena? No, saj v imenu za Slovensko stranko
   bi bila želena slovenščina…

   • šmentanamuha

    Kr neki …Kakšna “ujedinjena”, kaj ne znaš brati?

 • Olga_10

  Udeležba na volitvah je pravica, ki so si jo naši predniki in prednice morali izboriti in ni bila samoumevna! Je pa tudi naša dolžnost do sebe in naših zanamcev! Zato vsi na volitve!
  Vceraj je na soočenju na Hanzi Janša spet dokazal, da je kljub kratko odmerjenemu času, edini, ki pozna probleme Slovenije in ima s svojo stranko tudi rešitve! So tudi zanesljiv partner pri varovanju meja in skrbi za varnost državljanov!
  Glas za SDS ni izgubljen glas! Več kot bo stranka dobila glasov, lažje bodo izpolnili svoj program in dane predvolilne obljube! Za Slovenijo gre! Volimo SDS!

  • SIMON ROZIC

   Res je!

 • Janshari

  Kakva je razlika izmuđu prostitutke i Dr. Janshe?

  Prostituka izpljune, a Dr. Jansha proguta.

  #ZokiCar

  • xtc

   In to umetnik Janša,baje so trije,ki to počno med sabo,enega že zaradi “umetnosti” obravnava hrvaško tožilstvo.

  • Sonja Ferenčak Ferenc

   Mars govno brise za srbijo

 • Vera

  Trije odhajajoči iz vlade Cerar, Erjavec in Židan so se sinoči s svojimi odgovori samo osmešili . Upam, da je narod res spregledal , kdo nas lahko vodi v bodoče . SDS je stranka , ki obljube drži !

 • xtc

  Najboljša stranka za reševanje težav.
  To definitivno,je od ponujdbe res najboljša.
  Vendar pa četudi JJ sformira vlado,bo v parih tednih zorganiziran ulični puč s strani Kučana in njegovih sindikatov in klape.
  Realno sospremembe in rešitve težav v Sloveniji možne le ob bankrotu države (kmalu) ,ko bo zmanjkalo za penzije,socialo in ostalo.

  • slosin

   …drži, ko pes ježa…

  • Olga_10

   Samo, da bomo tokrat mi poračunal z Antifa teroristi in pomagali policistom!

   • Hun

    tebe kr za upravnico taborisca…naci babica

 • vinko

  Še zdaj mi ni jasno, kako je lahko Šarec tako visoko na anketah? Kdo bi ga volil? Morda selitev SMC-jevih volivcev (beri: ovac, ki so nasedle finti na prejšnjih volitvah) k LMŠ (še ena finta). Morda ponarejene ankete? Ker programa tip nima.

  • večni srb

   Saj je čisto preprosto.
   Nekdanja Titova omladina se še vedno konsolidira preko partije, ki obstaja v senci, edino tako je mogoč tako visok konsenz med trankarskimi odbori, ki na koncu raje pdoprejo tujega kandidata, da ohranijo kvoto poslanskih sedežev in vpliv nad lokalno sfero.
   Vsake 4 leta podprejo novega neznanega in neizkušenega kandidata, to je najboljši dokaz, da med seboj sodelujejo, pomeni sploh niso ločeni ampak je vse to ena sama stranka.

  • Pjevač tuge

   Saj ga tudi Cerar ni imel, pa je dosegel zmago na prejšnjih volitvah. Srčno upam da se nam ne ponovita Janković in Cerar in da SDS zmaga.

  • Hun

   stare oprane ovce pa se kar trmasto lizete supak Jajotu

 • večni srb

  Niče ne more rešiti slovenskega zdravstva, ki je danes pol slabše kot pod Jugoslavijo.
  To pomeni, odkar obstaja ta Slovenija, se cel sistem samo še razkraja, dobre direktorje zavodov in zdravnike pa so zamenjali navadni vrači in šamani, ki ne znajo drugo kot predpisovat zanič tablete, kapljice in maže, ki jih proizvaja naša popolnoma zanič farmacija.

  Kako zdaj to postaviti nazaj na noge.
  Najprej rabimo zakone proti zdravnikom in sodno prakso, da jih bo dejansko mogoče tožiti in zahtevati od države odškodnino, kdor bo seveda preživel. Zdravniško zbornico in varuha pravic bolnikov je treba razpustiti in razgnati bando.
  Potem rabimo najprej nove direktorje ZD-jev in bolnic, ki bodo razumeli svojo odgovornost in znali optimizirati delovanje svojih ustanov, vključno z izpostavami na podeželju, kjer se zdaj zdravniki oglasijo bolj kot v Afriki, ko jih pridejo pogledat enkrat na teden, pa še to zgolj en povprečen zdravnik. Tako bi izvedeli koliko zdravnikov in osebja dejansko rabimo v Sloveniji, po mojih ocenah, najmanj enkrat več.
  Preden bi lahko izobrazli novo generacijo zdravnikov, je treba popolnoma uničitii medicinsko fakulteto, spremeniti status študentov medicine in zamenjati veliko večino profesorjev. Izogibati se je treba uvozu zdravnikov iz hrvaške in drugih delov balkana, ki očitno niso ustrezno izobraženi za Evropske standarde zdravljenja.
  Rabimo zdravila priznanih angleških in evropskih proizvajalcev, najraje švicarjev in nemcev, še najraje američanov, rabimo zdravila, ki delujejo.
  Zdravstveni domovi rabijo opremo za hitro diagnostiko, ne rabijo vsi profesionalnih naprav, ampak samo dovolj učinkovite sisteme, ki jih je danes mogopče poceni kupiti na globalnih trgih, da ni treba pošiljat pacientov do specialistov vsakič, ko jim kaj ni čisto jasno.
  Rabimo povezavo med specialisti in lokalnimi zdravniki, večino diagnoz, ki so odvisne od prvega pregleda oziroma zgolj od opažanja specialista, je mogoče izvajati tudi preko interneta.

  Najbolj nujni so trije ukrepi, kaznovanje zdravnikov, z namenom, da se pravočasno odkrije šalabajzerje in sadistične psihopate, vsaj enkrat več zdravnikov, kar bo popolnoma odpravilo čakalne vrste ter vplivalo tudi na kvaliteto diagnostike (posevetovanje med zdravniki) in pa boljša zdravila, ki jih pri nas ne znamo izdelati. Brez teh treh ukrepov, se našega zdravstva ne da sanirati, kar pomeni, da bo samo še slabše in dražje.

  • Zgornji

   JA, AMPAK, TAKO POKVARJEN NAROD KOT SMO, SI SPLOH NE ZASLUŽI NITI BOLJŠEGA ZDRAVSTVA !!! ! !!! ŽAAAL.

   • večni srb

    Že res, ampak naši domači zvarki samo pomagajo, redko kdaj v resnici pozdravijo.
    Zdravila niso brez veze točno to, izdelana so tako, da uničujejo določeno bolezen ter pomagajo telesu, da se pozdravi. Isto delajo tudi domače rcneje, le da je v njih zgolj minimalni del substance zdejansko zdravilne, vse ostalo pa je v najboljšem primeru hrana,v slabšem pa celo strup za ostale organe.
    Delujejo pa itak ne, samo pomagajo, kaj pa rožce vedo kaj nas matra, sodobna medicina je bolj komplicirana kot raketna znanost. Največkrat naša zdravila ne pomagajo niti, če so sicer učinkovita, če ti jih pa vaški dohtar predpiše za napačno bolezen, ker še sam nima pojma. Probajo malo, že zato se splača poskusiti tudi domače zvarke, lahko vsaj sklepaš kaj bi lahko bilo. Dohtarjem se še s tem ne ljubi potruditi, raje ti predpišejo še več neučinkovitih zdravil, ker morajo vztrajati na svoji prvio doagnozi in nočejo zgledati kot navadni idioti.

    • večni srb

     Našim zdravnikom*
     Kdor bi se rad pozdravil, bo moral vsaj v Avstrijo.

     • Zgornji

      Ja, ali pa v Švico.

    • Zgornji

     Delno imaš prav, večinoma pa Ne, ker sem dovolj časa delal v Lek-u , da vem kakšne Zmotne zvarke smo pacali tam, in tudi Vem, da današnja uradna medicina žal Nima pojma o delovanju materialnega telesa človeške duše v inkarnaciji . Žal so že v osnovi Zgrešili.

   • Hun

    a s konopljo

    • Zgornji

     Namesto konoplje raje uporabljam Lan , ker je bolj učinkovit .

 • BP

  Vedno volim leve stranke. Povem vam pa tole. Skinite JJ, Grimsa, Gorenaka, Tankota in podobne dosmrtne bacile, ki se odslužili svoje in pustite stolčke mladim. Imate dobre ideje in program. Tisti, ki vas predstavljajo so pa debili. Do takrat, ko bom gledal te bolnike mojega glasu nimate.

  • Olga_10

   Mladim Antifa teroristom, s starim udbomafijcem Kučanom na čelu? Hahaha

   • večni srb

    Pozabljaš, da so vzgojili celo generacijo mladih duševnih bolnikov, ki imajo težave že s spolno identiteto.

  • večni srb

   Katere programe pa imajo dobro razvite točno?
   Izkušnja vladanja SDS je bila za veliko večino slovencev zelo travmatična, ne glede na podatke ali karkoli konkretnega, tak občutek so pustili za sabo. Levica je naredila vse, da je bilo tako, tudi to je res. Posledično ljudje sploh ne hodimo več na volitve in referendume, ker po vladavini SDS je pa levica še enkrat dokazala, da so res gnoj.

   Stanje je slabo. SDS kritizira slabo stanje, in predlaga alternative. A je biti proti dober program?

   • Peter

    V času vladanja SDS sem bil v tujini.
    Zato te prosim, da mi razložiš kakšne travme si doživljal ob vladanju desnice. Pa ni treba vseh, očitno je bilo hudo, dovolj bo, da mi poveš na keterem stadionu si bil zaprt, no.

    • večni srb

     Saj nisi resen, ampak na kratko ti lahko razložim, da niso rešili niti enega problema za nazaj, so pa ustvarili na hitro kup novih, ki se jih zdaj sploh ne da več pametno rešiti.
     Janša je bil celo predsednik EU, celo to ni bilo dovolj za kakšno resno kritiko post kunizma.
     Sem pa vesel, da sosednjim državam rečeš tujina, sicer ne vem, če si bil doma na Hrvaškem, samo sklepam iz tvojega pisanja.

     • Peter

      Skratka, nisi odgovoril.
      Ne, nisem bil na Hrvaškem, no.

   • Peter

    Občutek so ustvarili mediji, vseh 571 družbenopolitičnih delavcev, ki se je čutilo dolžnih zagovarjati svetle tekovine revolucije…

    • večni srb

     Mediji se norca delajo, ne moremo imeti navadni ljudje ene izkušnje, mediji pa običajno pišejo nekaj ćisto tretjega.
     Saj pravim, vsi vemo, da se je vse spremenilo v drek, ampak ne zaradi zakonov in sistema bot takega, tudi, predvsem zato, ker v praksi delajo čisto drugače in se vlada prva poserje na lastna pravila. Ne pa na vse, ene stvari morajo zgledati urejene, sicdr bi razviti zahod še kaj posumil in nas odjebal, kot tretjerazredno vojaško policijsko džamaherijo, kar v resnici smo.
     Od levice torej pričakujemo glasbene želje, s katerimi bi naredili svoj drek bolj pester in za njih še bolj zabaven, od desnice pa niti ne, zadnja stvar, ki jim lahko koristi je, če predlagajo drobne šopravke i skušajo vodo iz ISTEGA korita speljati na svoje enako skorumpirane in zarukane mline.
     Posledica smo stranka nevolilcev, ki ne verjamemo več v nobeno od alternativ in čakamo neizbežno katastrofo, s katero bo nastal nov prostor in z nj možnost začeti graditi cele sisteme od začetka, iz nule. Tudi to je velika neumnost in damo še ena utvara, ki se ne bo uresničila, ampak ta gnil sistem bo v vsakem primeru mutiral v nekaj drugega, tudi če se nihče ne bo mešal. Kefćr to je vse drek, iz dreka lahko nastane edino še več dreka, meni se zdi osebno dovolj že, če zna kdo v nekaj dtavkih utemeljiti neke razumne kritike, kot sem pisal prej.
     Kar se zdravsgva tiče, torej rabimo najprej konkretne sankcije za zdravnike, enkrat več zdravnikov, boljšo opremo zdravstvenih ambulant in učinkovita tuja zdravila, medicinska akademija pa nove profesorje, ker očitno so izučili v glavnem same nesposobne vrače in šamane, celo mesarje in evgenične psihopate.

     • Peter

      Veliko si napisal, povedal pa nič. Še vedno ne vem, kako hude so bile tvoje travme med vladavino desnice, no.

  • Vera

   ” Skinite ” ni slovenska beseda .Drugo: Navedeni politiki so naredili največ ob Janši ,ki je predsednik SDS-a . Bacile pa prinašajo tisti,ki bi morali doma mirovati ( upokojeni politiki )!

  • Soave

   Čudno !! Imajo dobre ideje in program. Torej ? Verjetno tudi omenjeni, poleg mladih kaj prispevajo. Brez njih – ne razumem pa, zakaj so debili – stranke in možnosti za mlade ne bi bilo.

  • šmentanamuha

   Če te ne motijo levi bacili, naj te tudi desni ne motijo. Logarjeva komisija in Jelka Godec so naredili skorajda nemogoče. Tudi Grims me vedno bolj pozitivno preseneča. Po nepotrebnem podcenjuješ druge. Sicer pa izvoli in si še malo zategni zanko okoli vratu in voli lunatike iz Levice, neetičnega doktorja ustavnega prava, Židanove komunajzarje ali LDS komedijante iz LMŠ. Voli Kučana, da boš dokazal, da ste levičarji obtičali v času in prostoru 30 let nazaj. Skratka, podpiraš leve paciente, kakršen si sam.

  • plavi-mil

   Kaj če bi se sami “skinil” , v Sloveniji pišemo SLOVENSKO:

  • Andrej Kokoravec

   Se popolnoma strinjam. Nič ne pomaga dober program če ga zastopajo debili.

 • Zgornji

  JA, NAROD JE PREVEČ BREZBRIŽEN IN TUDI PREZABIT TER PREZLOBEN ZA JAKŠNE DOBRE VOLITVE !!! ! !!! ŽAL SMO SE TAKO POKVARILI, DA SI KAKEGA DOBREGA VODSTVA SPLOH NE ZASLUŽIMO !!! ! !!!

 • Osti jarej

  …če bi volitve v resnici kaj spremenile,bi bile Z ZAKONOM PREPOVEDANE

 • Osti jarej

  …sicer pa ,šiško edini govori resnico

  • Hun

   Sisko ce bo prevec govoru ga bo se kdo pospravu k Krambergerja…aja Bavcar si je nagrebu denarja tko da ga je oportunisticna pozresnost minila

  • Adolf Hitler

   deswegen werde ich ihm auch wählen egal wo ich mich befinde

 • Osti jarej

  …javna tv naj se pa zabrska…pyzda,a zato plačujemo drage plače roze in onega drugega klovna

 • Hun

  a ste doniral glupi jansisteki vsoto 450tisoc € opranih provizij od orozarskih poslov

 • večni srb

  Od kod nekomu ideja, da lahko višje plače rešijo probleme v zdravstvu?
  Naši zdravniki so zanič, v povprečju so podpovprečni, šole je konec, če ne znajo, jih je treba nagnat. Večje plače jih naredijo samo še bolj živčne, zato seveda ne postanejo nič bolj pametni, človeški in izkušeni, niti ne morejo preživeti več časa z bolniki kot itak, živčni pa zagotovo in še bolj hohštaplerski, ker si lahko privoščijo več od ostalih in se jim zdi, da so potem tudi sami nekaj več.

  Zdravniki bi morali sami povedati, da rabijo več in bolje usposobljene zdravnike, da rabi vsaka vas razne specialiste in boljšo tehniko, da naša zdravila ne primejo, daljudje živijo preveč odročno in ne morejo na preglede in tefapije, pa je banda samo tiho in raje fehtajo, odgovarjajo pa za nič.

 • Adolf Hitler

  Sigurno da nobene golasni od tam gor na listi enkrat komunaser drek skoz komunaser drek NIMATE šans Volk vas je spregledal gnoj rdeč

  To pa so taprav in Nov
  https://www.zedinjenaslovenija.si/volilni-program-2018/

 • žogica

  Janšisti sami sebi delajo ankete in vedno zmagujejo !

  • Adolf Hitler

   Aha sam nadebel se bodo posral v gate kot vsi pofukan komunaserji

  • Maja

   ja in izobrazene mlade zene na portalu se vedno zmerjajo s partizanskimi kurbami…

 • Maja

  slika J.J.v Nedeljskem dnevniku pove vse ! Vsebina clanka o delu bivsega premiera, ne rabi replike.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!