Javnomnenjska anketa: Velika večina anketirancev meni, da nova vlada s podporo radikalne Levice ne bo uspešna!

Foto: STA

Nedavna javnomnenjska anketa, ki jo je za Nova24TV opravila agencija Parsifal, kaže, da večina anketirancev ne podpira Marjana Šarca za predsednika vlade. Kar 47,7 odstotka jih je odgovorilo, da ne podpirajo Šarca za mandatarja, 48,7 odstotka pa jih meni, da vlada, ki jo sestavljajo večinoma dosedanje vladne stranke s podporo radikalno leve stranke Levica, ne bo uspešna. 

Javnomnenjska anketa agencije Parsifal, opravljena dva dni pred odločanjem o predsedniku vlade Marjanu Šarcu, in sicer na vzorcu 404 anketirancev, je razkrila, da večina ljudi (47,3 odstotka) ne podpira predlaganega kandidata za predsednika vlade. Njegovo zaupanje uživa 44,4 odstotka anketirancev, medtem ko je 8,3 odstotka državljanov neodločenih.

V primerjavi s prejšnjimi volitvami v državni zbor leta 2014 ni prišlo do bistvene spremembe oblasti, saj bodo koalicijo sestavljale kar tri iste stranke kot v prejšnjem mandatu, ki ga, po prejšnjih merjenjih javnega mnenja, večina ocenjuje za neuspešnega, Cerarjeva vlada pa je beležila najnižjo javnomnenjsko podporo med vsemi vladami v zgodovini samostojne države.

Glede na to, da bo več dosedanjih vladnih strank sestavljalo tudi novo vlado, je anketarje zanimalo mnenje o uspešnosti bodoče vladne ekipe. Rezultat kaže, da kar 47,7 odstotka vprašanih meni, da bo nova vlada povsem neuspešna, tistih, ki menijo, da to ne bo vplivalo na končne rezultate, pa je 22,5 odstotka. Kot pozitivno in optimistično je uspešnost bodoče vlade ocenilo le 13,6 odstotka anketirancev.

Veliko javnih polemik je sprožila tudi vključitev skrajne leve stranke Levica v pogovore o vladi in nato tudi njena priključitev h koaliciji LMŠ, SMC, SD, DeSUS in SAB. Čeprav se sami izogibajo formalni koaliciji z levim peterčkom, pa so pravniki zakonodajne službe in nekateri ustavni pravniki nedvoumno povedali, da je Levica del vladne koalicije, s tem pa odpadeta njeno izogibanje odgovornosti in celo zatrjevanje, da je opozicijska stranka.

Velika večina vprašanih je prepričanih, da vlada s podporo radikalno leve Levice nikakor ne more biti uspešna pri ključnih sistemskih izzivih države, kot so zdravstvo, migranti, varnost, pravna država in gospodarska konkurenčnost, precej manj (36,2 odstotka) pa je tistih, ki menijo, da takšna vlada lahko kljubuje ključnim težavam države. Z odgovorom “ne vem” je odgovorilo 15,1 odstotka anketirancev.

C. Š.

 • šmentanamuha

  Dragi otroci, na gornji sliki si oglejte, kako izgledata dva produkta socializma. To, da niti eden niti drugi, ne vesta, kaj delata in kaj govorita, ni problem sam po sebi, problem je, da se svoje nesposobnosti sploh ne zavedata in si celo obratno domišljata, kako sta sposobna. To je problem socialistične vzgoje brez odgovornosti, kjer se je vsak bedak lahko šel kar koli, le prave politične barve je moral biti … in tako je še danes.

 • VERRZIFIKATOR

  Fran Milčesen

  BUTALCI IN ANKETA

  So v Butalah zopet jo izvedli,
  tam priljubljena je res anketa,
  jo izvajajo že mnoga leta,
  že odkar so s pametjo pomedli.

  Mesec polni da jim škodo dela,
  da Butalce mnoge luna nosi,
  to resnico marsikak natrosi,
  v tem anketa je povsem uspela.

  S šarcem konjem daleč se ne pride,
  tudi to potrdil je Butalec,
  saj je konj le kljuse, ne igralec,
  in počepne, preden mesec vzide.

  Drv ne naseka sa z levico,
  kvečjemu po prstih se udari,
  s tem spoznanjem več se ne skopari,
  to zaznal Butalec je resnico.

  Tudi v tem zadovoljiv odgovor
  dala, glej, butalska je anketa,
  jasnih misli, nič se ne zapleta,
  kot žal o Butalcih gre pregovor.

  Da je pamet nujno mu potrebna,
  je razumnež prav tako obkrožil.
  Mar se s pametjo je oboróžil,
  srenja zdaj butalska je prisebna?

  Torej pamet v vas zares prihaja,
  so vprašali se opazovalci,
  so res spremenili se Butalci,
  končno enkrat jih razum dohaja?

  Vse to pokazala je anketa,
  ko pa pride novih čas volitev,
  pameti prišla bo zavrnitev,
  trajala nadaljna štiri leta.

 • APMMB

  Sediš v avtomobilu za volanom in ugotoviš, da so odpovedale zavore in volan. Avto drvi naprej in ne moreš nič več ukreniti. Ko pritiskaš na zavoro ne prime, ko želiš zaskuati volan se ne odzove in vozilo drvi proti prepadu.
  Žal smo v zelo podobni situaciji danes, ko se obeta potrditev mandatarja za setavo nove vlade.
  Dolgi je seznam pomislekov, zakaj bo imenovanje katastrofa, Pa naj jih navedem samo nekaj:
  – preveliko število strank, ki kljub kolicijski pogodbi ne presežejo polovico poslanskih mest in morajo zato za izvolitev dobiti še šestega partnerja.
  – zelo šibka stranka sestavlja vlado in v njej ne bo imela večine
  – neizkušen predsednik vlade ni grancija za uspešno delo vlade
  – ideološka sesatava vlade ne obeta nič dobrega, saj vemo, da socializem nikjer na svetu ne uspeva, kaj šele v Sloveniji, ki je eno državo že pokopal
  – program, kolaicijska pogodba je spisek želja, brez resne napovedi, kako te želje uresničiti in kar je najbolj kritično, nima finančne analize, kako finančo podpreti program
  – koalicijo sestavljajo stranke, ki so vladale do sedaj in imajo večino v vladi in parlamentu. Vemo, da vlada ni bila upešna. Kako lahko pričakujemo da bodo sedaj boljši in to z bistveno neizkušenejšim predsednikom?
  – šesta stranka, ki bo podprla mandatarja in ministre je ekstremna levica, ki je lahko na oblasti samo v Severni Koreji, ali v Venzueli. Ali sodi Slovenija že v to druščino?
  Tukaj naštevanja še ni konec, ampak naj bo dovolj.
  Vprašajmo se, ali je med poslanci, ki naj vlado podprejo še nekaj takšnih, ki se bodo zamislili v kaj rinejo Slovenijo in ne bodo podprli mandatarja?
  Če bi se to zgodilo, bi bil čudež, ki ga lahko pripišemo samo božji volji in zato utegnem postati celo veren.
  Nikoli nisem verjel v čudeže, to pot pa si ne morem kaj, kot da čudež pričakujem.
  Izgubiti državo in domovino je nekaj najhujšega, kar lahko doleti človeka.
  Pod vlado, ki se nam obeta , pa je zelo verjetno, da se bo to zgodilo.
  Poslanci, ki imate možnost, da ne potrdite mandatarja, storite to,saj ste izvoljeni zato, da nam bo bolje.

  • Djuro Sumar

   Po mojem ti sploh nimaš avtomobila.

  • merim

   Janez je sam se za v penzijo kaj ti bluzis

   • Ana Job

    Fu$a tud dobr.

 • Djuro Sumar

  Anketo smo imeli, ko smo šli na volitve. Če bi ljudje želeli desničarsko vlado, bi jim namenili več kot polovico glasov, tako pa jih imajo borih 31. Zaman je bluzenje o Janši in SDS, da sta relativna zmagovalca, Slovenija je levičarska država.

 • Miro

  koliko manj duševnih bolečin desničarjev bi bilo, če bi “združevalec” Janša sestavil vlado. Tako se je pa revež zaplezal nekje nad Lepeno in ne zna nazaj

 • Darth Vader

  globalna komunistična-socialistična internacionala razpada…..trump odvzel varnostno akreditacijo bivšemu direktorju CIA Brennanu….znanem islamistu in komunistu, ki je organiziral financiranje NGO jev tudi v Sloveniji preko ameriškega veleposlaništva….. zdaj jim je malce nerodno v Slovenij, ker so viri financiranaj radikalne levice ugasnili in delajo samo še na hlape….

  Trumpova administracija je odvzela varnostno akreditacijo bivšemu direktorju CIA John Brennanu, sodeč po izjavah predsednika.“Kot glava izvršne veje oblasti in vrhovni poveljnik, imam edinstveno ustavno odgovornost ščitenja narodovih zaupnih informacij, vključno z nadzorom dostopa do njih. Danes, v
  izpolnjevanju teh dolžnosti, sem se odločil, da bom odvzel varnostno akreditacijo John Brennana, bivšega direktorja CIA,” je dejala tiskovna predtavnica Bele Hiše, Sarah Sanders, ko je brala Trumpovo izjavo. Več v tem blogu: https://ambasador21.wordpress.com/2018/08/17/trump-odvzel-bivsemu-sefu-cia-brennanu-varnostne-akreditacije/

  • merim

   Koga to zanima? Nas na nori24 ne!

   • Darth Vader

    ti še veš ne, katerega spola si, in vsaka tvoja objava nasprotuje tvoji prejšni izjavi….more bit res zajeban lajf tko brez identitete, kdo si in kaj si…..smiliš se mi, k si bogi

    • merim

     Ojoj uboga ovcica ne jokaj vec

     • Darth Vader

      a si jezen in nestrpen? :)

  • tarantela

   Kako je zdej to? A CIA ni verodostojno društvo? Ko so pa prav na poročilo te ga društva uvedli sankcije proti Iranu!!!

 • bubamara

  Kako preroški je bil Šarac nekoč: sami postopači in lenuhi. Sedaj jih ima polno okrog sebe. Groza je, da se bodo šli monopoli z našim denarjem. Narod neumen.

  • merim

   Kaj bi sele blo z janezom na vladi. Bog nam je pomagal da do tega ni prislo.

  • Miro

   na tvojo žalost je pač neumnih več, kot vas “pametnih”

 • merim

  Za vse desne ki se ne vejo: zmagala je levica janez pa joka in se skriva

 • tarantela

  A ste to anketo v noriškem kraljestvu delal?

  • Miro

   v Lepeni na SDS zboru

  • Soave

   Kaj pa ga sračkaš ?

   Saj vemo, kako je z anketami ? Vsak v svojem polju ! Kot vse pri nas !

  • šmentanamuha

   V bistvu se nisi veliko zmotila. Področje Slovenije je bilo dejansko nekoč Noriško kraljestvo in to trdno in uspešno, da je celo ob invaziji Rimljanov ohranilo samostojni status province. Tako da ja, to je področje nekdanjih Norikov, Karantancev in današnjih Slovencev.

 • Valter BraniSlav

  Vlada komika in narodnega izdajalca ne bo uspesna za Slovence, bo pa uspesna za muslimanske migrante. Izdajalec iz Meseca bo za njih zahteval iste pravice kot Slovenci ki so 40 let placevali davke, komik pa se bo le idiotsko smejal.
  Zopet bo tako kot je vedno bilo da je Slovenec najmanj vreden prav v SLOVENIJI.
  Vecina narodov ima najraje sebe….
  Slovenci zal ne…

 • moat

  Menim, da imajo anketiranci prav. Ta vlada ne bo uspešna in ne bo dokončala mandata. Ni zaupanja vredna, kot tudi ne vlada, ki bi jo vodil Janša. Največ zaupanja še vedno ima NSi (vsaj zame), toda slednja pač nima zadostne podpore. Še vedno čakam na politično alternativo.

  • Valter BraniSlav

   Novi JOSIP BROZ?

   • moat

    Ali pa Cankar, kdo ve :).

  • Lustrator

   Mi lahko argumentiraš kaj pri Janši “ni vredno zaupanja” oziroma kaj pri Nsi-ju (ki se je že popolnoma skur*ala z rdečim lobijem) vrednega?

   • moat

    Pa ja ne spet Lustrator? Oprosti, toda se mi ne da spet in spet ponavljati stvari v nedogled. Tudi tebi, res.

    • Lustrator

     Glede na to, da Janšo vedno tako vehementno odklanjaš, bi sklepal, da lahko argumente kadarkoli mimogrede streseš na mizo, ne da bi si za to vzel pol ure.

     • moat

      Od takrat, ko sem ti prvič povedal, da ne prikimavati, da je “Janša zakon”, je preteklo že veliko vode. In se ni ničesar spremenilo, tudi Janša ne. Tako, da vse tisto, kaj in kolikokrat sem povedal, zakaj Janša ni verodostojen in zaupanja vreden politik, ostaja. In se mi res ne da več ponavljati.

 • domovina mili dom

  Ne bodite naivni. To so lutke in kamuflaža. Kučan vlada naprej, da ropa in pleni, ter dela genocid nad slovenstvom.

  • mona lisa

   Točno tako ampak tokrat si je za maskoto zbral kretenskega debilnega Šarca.

   • domovina mili dom

    Večji kreteni kot so, lažje jih udbomafijski šef obvladuje.

 • Krtača 20

  Desnim se spet palčki pod postlo sprehajajo….pa dejte jim tam u Begnah kake drugačne tablete končno….

 • Miha

  V jok in na drevo, namesto da bi odpustili grobarja desnice Jajota.

  • mona lisa

   Ti še boš tudi jokal ko boš videl kaj nam bo naredila ta kretenska vlada tebi in tvojim otrokom.

  • Olga2345

   Mislite grobarja levice brezjajota s kratkimi nogami?

  • Roman

   Kaj ti je pa Jajo naredil?

  • Soave

   Ali pa tebe brcnili s tega portala.

 • mona lisa

  Ta vlada je v posmeh vsem državljanom. Je paket nesposobnih in lopovskih osebkov ki jim vladajo strici iz ozadja. Ko že misliš da nižje in slabše ne gre vidiš da gre še dosti slabše.

 • Olga2345

  Ljudje so zrevoltirani! Bomo imeli tudi v Sloveniji romunski scenarij?

  • merim

   Ne jansa je popusil obetajo se nam lepi casi

   • komar marko

    luckasti. jajo lepo gleda kako stopa v veljavo DRNIJEVA prerokba, kakos e boste pobili med sabo!

   • Soave

    Prosim ne flancari !! Ti lepe čase že imaš, zato si tako proti spremembi. Napačni ljudje so ti v želodcu obležali.Ko boš to začutil, bo prepozno !!

  • RATATA

   Za romunski scenarij so potrebni Romuni.

   • rrrrr

    Komentar dneva!

    • RATATA

     Kar prišlo mi je, hehe…, pa sem zinil. Hvala.

  • Artur

   Pri cagavih Slovencljih to ni mogoče .

 • Nšo-či

  V Butalah 44, 4% Butalcev podpira Serpentinška , 15, 1% jih pa verjame, da je lahko pri vladanju uspešen. Zelo nezahtevno ljudstvo…..,brez vseh ambicij in samozavesti.

  • komar marko

   če ljudstvo voli mesečnike in računa da lahko živi na račun drugih, potem se ve kej smo!

  • Edi Puc

   … vprašanje je če smo ZRELI za svojo državo, saj smo jo dobili prelahko.

  • VERRZIFIKATOR

   In vi pravite temu ljudstvo?

 • Edi Puc

  .. hrvati in še kdo bodo to dobro izkoristili…. in še več mladih bo odšlo

  • opazovalec

   Glede na to, da pri nas število prebivalcev raste sicer počasi a stanovitno (+0,04% naravno, +0,02% migracije, po dolgem času je sicer umrlo kakšnih 200 več kot se je rodilo), in na Hrvaškem katastrofalno pada (-0,4% naravno, migracije -,43%) re niso dobra primerjava. Ni tako daleč čas, ko bi se naj v okviru sedanjih trendov prebivalstvo obeh držav izenačilo…. No jaz tega še ne bom dočakal, mladi pa skoraj gotovo.

 • komar marko

  no za demokracijo je potrebno PETDESET let. Ne pozabite.

 • sprehajalec

  Uspešnost ne šteje. šteje pripadnost. Ali si naš, ali nisi. Tako je na vseh nivojih družbe.

  • Soave

   + + + + + + drži !!
   Edino tako lahko vladajo. Da si pridobijo ljudi z malo znanja, ali pa z veliko masla na glavi !!

 • trumpet2018

  kdaj pa je še bila levičarska vlada uspešna? NIkoli, socializem je vsepovsod po svetu propadel, izjema so naši retardirani indoktrinirani volivci, ki vedno znova mazohistično volijo ene in iste levičarske lopove.

 • plavi-mil

  Ustanovili so ortodoksno levo vlado, Venezuela in Severna Koreja, pridružujemo se vam, še v Rusiji , kateri so najbolj zagovarjali komunizem,, se danes otepajo skrajnih levičarje, BOG nam pomagaj.

 • Liberalec

  Da je Šarec pridobil kakšen procent priljubljenosti , je kriva tudi strategija SDS in J. Janše. Je pa res, da dokler ljudje-volivci hočejo nesposobne levake, bomo te tudi imeli.

 • totex39

  Še vedno je v Sloveniji 44,4% butastih volivcev, ki mislijo, da bi državo lahko vodil komedijant in politiki, ki so državo že uničili, zato si tak narod res ne zasluži kaj boljšega. Samo največja pa je svinjarija to, da ostali moramo trpeti in plačevati bebce, ki jih nismo volili.

 • bednick

  “….da nova vlada s podporo radikalne Levice ne bo uspešna!”
  ————————
  Katera vlada do sedaj je pa bila uspešna, lepo vas prosim?!
  Ne serite.
  Tudi v bližnji prihodnosti je ne bo, če sploh kdaj.
  Je pa res, da ZASE, so pa bile do sedaj vse uspešne in tako uspešna o tudi ta vlada.

 • RATATA

  Nimamo kaj,
  več kot pol Slovencev podpira šarca za mandatarja
  in
  več kot pol Slovencev meni, da bo ta 5+1 vlada uspešna.
  Medijem in šolstvu je uspelo narediti za lewuharijo pravi folk.

 • Soave

  + + + +

  Tile rdečkarji res menda mislijo, da nas žejne lahko prepeljejo čez vodo ??

  Ja, smo reve. Uboge reve, ker ne dvignemo glasu. Zaradi svojega položaja – preživetja – ne upamo na cesto .Množično !!

  Ampak meni je bilo zelo kmalu jasno, kaj se bo zgodilo !! Vse sile so napeli, da so sestavili rdečo koalicijo. Oni lunatiki jih pa bodo še dobro vozili.

  Bili so prvi, ki so že v soočenjih odklanjali sodelovanje z SDS -om !!Je pa škoda , da SDS ni bolj prilagodljiv. Diplomacija. . . . . diplomacija. . . . . . je tudi Umetnost, ali ne?

  • bednick

   Janša in diplomacija?
   Ne bo šlo.

   • Soave

    Se strinjam. Škoda, velika škoda.

   • Lustrator

    Saj se zavedaš, da je Janša edini slovenski politik, ki je uspel pripeljati mandat od začetka do konca, čeprav je imel v parlamentu le cca. 33% poslancev iz demokratičnega političnega spektra? In da je hkrati tudi edini politik RS, ki je na vladna pogajanja VEDNO povabil VSE stranke in programe?

    Včasih mi res ni jasno od kod se najdete prismode, ki uspete v komentarju s 6 besedami povedati prav vse nasprotno od resnice. Nova zvrst umetnosti za Prešernovo nagrado?

    • bednick

     EJ TI, ZASLEPLJENEC, a je izjava, da sta novinarki RTV prestitutki, diplomatska?
     Je res, diplomatsko pa ni.
     In kdo najbolj škodi Sloveniji?
     MEDIJI!
     P.s.:
     ti Prešernove nagrade tud vidu ne boš.

     • tohuvabohu

      Diplomatska morda res ni, je pa resnična.

     • bednick

      Saj to sem tud napisal.

     • tohuvabohu

      Res je. Pravzaprav me tu moti posiljena uporaba besede diplomacija. Po analogiji je potem diplomacija vse, kar rečeš kjerkoli kdajkoli komurkoli na kakršenkoli komunikacijski način. Posledično so take vrste izjav popolnoma prazne.

     • bednick

      Janša bi moral rečt diplomatsko takole nekako:
      dragi moji punci, RTV naročnino plačujemo tako levi kot desni, a ne bi bili malo bolj objektivni? In navedel primer.
      Besedo objektivno namreč levičarji spoštujejo, ker so jih tako vzgajali v socializmu.
      Besedo objektivno imajo žigosano v možganih kot nekaj ful d best.

     • tohuvabohu

      Sploh ne gre za objektivnost. Gre za servilnost, ki vključuje tudi lažnivo propagando. Ne pozabi, da je tisti tvit letel predvsem na Kučana in udbomafijo (obe prismojeni novinarki sta le orodje). Kjer gre za sovražno delovanje, ni prostora za diplomacijo.
      P.S.: Naročnina RTV tu pravzaprav nima pomena, ker je šlo za tvitanje kvazinovinark.

     • bednick

      Priznam, ne poznam v detajle zadeve.
      Ampak glej, zakaj mora to izustit Janša, zakaj ne en drug iz SDS-a?

     • tohuvabohu

      Zato, ker sta bila gnusno in lažnivo napadena dva poslanca SDS, in kdo je bolj poklican kot predsednik, da intervenira?

     • Soave

      Zato, ker J. J. izredno rad twitta. Takoj mora neprevidno pikniti.

     • Lustrator

      Že 70 let smo priča neprikriti revoluciji in gaženju človekovih pravic, ti pa bi bila še naprej “previdna”? Čas je, da se zaropota po mizi in reče bobu bob, sicer se bomo čez nekaj let znašli v taki usodi kot vsi nekomunisti po 2. svetovni vojni. Tudi oni so bili tiho, pa vemo kaj je sledilo in kje smo danes.

     • Soave

      Ja. Previdnost je mati modrosti. . . čeprav sem nekoč dobila pod nos. . . potem pa ne bi bila mati !!
      Kako to ? Morda pa sem želela biti neprevidna ?
      Previden biti ne pomeni biti tiho.

     • Soave

      Ja, že. . . že. . . . . lahko bi pa tudi to dodal, a ne ? Direktno pokazal, kdo je tvodnik teh lutk !!

     • tohuvabohu

      Saj je rekel “zvodnik Milan”. Zanimivo pa je, da mu tega niti niso očitali.

     • Lustrator

      S tem bi iz sporočila izpustil BISTVO (le to pa te moti, kajne?) in to je presstitucija velike večine slovenskih novinarjev, ki hočeš-nočeš-morajo prodati svoj “intelekt” režimu, če želijo obdržati službe in mastne privilegije ki k njim spadajo. Verjamem, da bi bilo raznim tebi podobnim cmerarčkom žaljivo tudi če bi uporabil biološki termin “nevretenčarji”, a tudi s tem ne bi zadel bistva problema – bisto je v tem, da se v slovenistanu SPLAČA biti anitjanša – ta PLAČA pa gre direktno in indirektno prav iz naših žepov.

     • bednick

      Povedal nisi nič novega.
      Ampak govora je bilo o tem, da Janez pač ni diplomat.
      Od človeka v politiki se to pričakuje.
      Al je Janša izjema?

     • Lustrator

      Ne kvakaj neumnosti – izmed vseh slovenskih politikov kar smo jih doslej imeli, ima Janša daleč največji ugled med pomembnimi svetovnimi in za nas pomembnimi državami. Ta ugled si je pridobil s svojo preudarnostjo, široko razgledanostjo, odločnostjo, jasnostjo, informiranostjo in seveda diplomacijo. A so situacije v katerih je diplomacija glavna vrlina in so situacije, ko le ta naredi več škode kot koristi. Glede na to, da je Slovenija že od leta 1941 okupirana s strani internacionalsocialističnih sil, je čas za diplomacijo že zdavnaj potekel, saj komunist nikoli ni pristajal na dialog, razen ko je bil v podrejenem položaju. Glede na umazane laži, ki sta jih omenjeni prestitutki (ki bi MORALI biti diplomatski) v imenu DRŽAVNE TELEVIZIJE širili ljudem, je edini noramlen odziv tak, da se reče bobu bob. Uporabljati diplomacijo pri divjaku predno te želi nabosti na sulico, je pač norost. Komunist razume edino jezik moči in nasilja in če bi se tega zdrav del Demosa zavedal leta 91, bi po vsej verjetnosti bilo prelite kar nekaj krvi, a Slovenija danes več ne bi imela komunizma in bi bil aže na poti Češke, Slovaške in Poljske. Ker smo že vsa ta leta diplomati, pa smo, kjer smo.

     • Soave

      Diplomacija mora znati tudi pomiriti strasti .

     • tohuvabohu

      Diplomacija se ne vodi na twitterju.

     • Soave

      Pojdi se solit, tohuvabohu !

     • tohuvabohu

      Mislim resno.

     • Soave

      Vem. Zato se tudi tako napisala.
      Brez zamere?

     • Lustrator

      Mi znata skupaj z bednikom navesti enega samega kandidata, ki je na predvolilnih soočenjih nastopal bolj diplomatsko in pomirjeno od Janeza Janše?

      Hvala, nimam več vprašanj.

     • Soave

      Ne mislim na soočenja. Takrat je bilo že prepozno.

     • bednick

      A veš kakšen je bil odziv folka na Janšev diplomatski nastop
      na soočenjih?

      A ZDAJ JE PA ZAČEL ŠE GLUMIT?

     • Lustrator

      No saj. Dodaten komentar ni potreben – če je komunist, komunistom ni prav, če ni kmunist, komunitom ni prav, če je vključujoč, komunistom ni prav, če je izključujoč komunistom ni prav, če je prijazen komunistom ni prav, če je oster komunistom ni prav, če ne uvaja reform in dosega rekordne gospodarske rezultate, komunistom ni prav, če uvaja reforme in zateguje pas, komunistom ni prav,…

      Ti oksimoroni so najlepši dokaz kako globoko sprane možgane ima slovensko volilno telo. 70 let temeljitega dela na zatiranju kritične distance in svobodne misli mešane s strahom pač naredi svoje.

     • bednick

      Se strinjam.
      Le kaj bi “levičarji” brez Janše .
      Verjetno bi bila bolj na udaru cerkev in domobranci.
      No bi se že kaj zmislili, v tem so pravi mojstri.
      Hvala za vse kar si napisal.

     • Lustrator

      Glavni vzrok za situacijo v kateri smo Slovenci je ravno v tem, ker velika večina embalažo ceni bolj od vsebine, kjer je zaigrana diplomatskost nagrajena in občudovana, čeprav je za njo kruta in smrdljiva laž, resnica in kritika pa spadata takorekoč na področje tabujev – kdor se ju v javnem prostoru posluži, postane avtomatsko “zdrahar, pesimist, negativist, zagrenjenec, princ teme, izdajalec, fašist,… namesto, da bi ti vrednoti častili bolj kot vse drugo in take pogumne ljudi nagrajevali.

      Ta obrnjena logika je posledica skrbno načrtovane totalitarne mentalitete, katereglavni cilj je med ljudmi vzpostaviti apatijo, nezanimanje, neinformiranost. strah pred spremembami in “kulturo kiča” po kateri mutibariči (nič vedeti, a veliko govoriti); Kučan, Drnovšek, Rop, Cmerar, pahor, Šarec, Tuerk – vsi po vrsti prosperirajo, medtem ko država linča in preganja vse, ki si upajo ljudstvu v obraz povedati resnico in jim predstaviti načrt za SPREMEMBE. Vsi zgoraj omenjeni politiki so jasen dokaz kako globoko v totalitarni družbi smo, ukinjanje svobode govora (v imenu t.i. “sovražnega govora”) kot temelja demokracije, pa je še zadnji korak do popolnega partijskega enoumja.

     • bednick

      “…..medtem ko država linča in preganja vse, ki si upajo ljudstvu v obraz povedati resnico in jim predstaviti načrt za SPREMEMBE. ”
      ______________________________

      Govoriš v sedanjiku.
      Koga konkretno sedaj država linča in preganja?
      Naštej vsaj tri, z besedo 3 imena in priimke.

      Če dobim 3 priimke nadaljujeva, drugače pa še kaj drugič.

      Zakaj to hočem?
      Ker imam občutek, da govoriš kr nekaj na pamet.

     • Lustrator

      Kakšne 3 neki? Vsaj 300.000 nas je, ki na lastni koži čutimo represijo totalitarnega aparata začenši s cenzuro in sistematičnim vsiljevanjem nedemokratične, lažnive, protimoralne in protislovenske agende v naša življenja preko izobraževanja, NGO-jev, “kulture”, državnih podjetij, javnega sektorja itd…

      Če pa želiš specifično 3, izvoli Janeza Janšo, Antona Krkoviča in Milka Noviča. Si z Marsa in “ne čuješ dobro” da take sprašuješ?

     • bednick

      Potem pa napiš drugič medijski linč.
      Jaz sem misli, da gre za protizakonite uboje.

     • Lustrator

      Daleč od “zgolj” medijskega linča. V zgodbi aktivno sodelujeta tudi policija, pravosodje, državna podjetja, nevladne organizacije, skratka celoten instrumentarij s katerim razpolaga država – pa naj gre za nerazumljive sodne pregone, zaporne ali denarne kazni, cenzuro (ukinjanje svobodnega govora) v medijih in javnih omrežjih, zaposlovanje, možnost kariernega razvoja, dobivanja poslov in podobno.

      Se je pa vse seveda začelo z neposrednimi uboji in ko so to nazadnje poskusili, je Evropa zastrigla z ušesi, zato so rahlo modificirali metode, cilj in učinkovitost onemogočanja disidentov pa sta ostala na enakem nivoju. A le dokler smo v EU. Ko prav nihče več ne bo gledal kaj se dogaja v Sloveniji, niti dvomim ne, da bi komunisti spet pričeli uporabljati “dobro staro orodje” za utišanje drugačemislečih.Prej kot se bomo tega zavedali in se odločno uprli, večje možnosti imamo, da to preprečimo. Zaenkrat kaže izredno slabo.

     • Soave

      Dobro napisano !!
      In ravno zato je SDS – moja stranka – največja in najbolj delovna stranka , dolžna napeti vse sile za nastanek nekakšnega novega DEMOSA – brez komunjar !

     • Lustrator

      In to aktivno dela že vsaj 15 let. Je SDS-ova krivda, da so se v SLS in Nsi tako spečali z globoko državo, da se ne pridružijo?

     • Soave

      Joj, poglej. . . ne vem. Vendar sem jaz že po naravi taka, da se vedno oziram na tisto – vzrok in posledica. Tudi pri sebi prvo pogledam, mogoče pa sem delno tudi sama kriva.
      Saj se gre vendar za prživetje nove države. Ne moremo z glavo skozi zid.
      Hm . . . . . .za pridružitev, ali združitev je vedno potrebno povabilo.

      Med njimi je že takoj od začetka – zaradi krtov – malo škripalo.

    • Soave

     Zopet Prešernova nagrada ?? Saj je najbolje, da jih ukinemo, a ne ? Pa glasbenike. Pa slikarje. Pa . . . . . . eh, saj nima smisla.

  • Lustrator

   Totalitaristično izključevanje vseh izvenpartijskih gibanj in strank, ki se ga gre rdeči šestorček je po novem posledica SDS-ove neprilagodljivosti???

   To je podobno abotno, kot bi trdili, da so žrtve revolucije krive za partizanski genocid nad slovenstvom. Zakaj? Ja zakaj so bili pa živi – če ne bi bili, tudi ne bi mogli umret?! (ni dvakrat za reči predno se bo kaj podobnega spomnil kakšen Turnšek, Šarec ali kakšen drug butalec njunega inteligenčnega dometa).

   • Soave

    Hvala. Zopet kritika ??

    • Lustrator

     Ne napad, pač pa argumentirana kritika, upam da je to jasno. Tako kot pohvalim in podprem vse tvoje komentarje s katerimi se strinjam, dobronamerno skritiziram tudi vse s katerimi se ne. Dobronamerna kritika je tista, ki nas lahko dela boljše, ne le enoumno kimanje vsem s katerimi smo načeloma v istem čolnu. Tudi sam nimam problema s kritičnimi replikami, če so le te utemeljene.

     Sam argumenta, da je SDS neprilagodljiva vpričo vseh znanih DEJSTEV nikakor ne morem sprejeti, pa naj mainstream mediji še naprej lajnajo ene in site laži, ki so jim na koncui priletele dobesedno v obraz – ko so izključevali izključno tisti, ki so Janšo obsojali nediplomatskosti in izključevanja in obratno.

     • Soave

      Veš, ne pišem zaradi pohval. Repenčim se iz preprostega prepričanja, da je kritika in konkurenca prvo in edino pravilo za uspešnost.Kjerkoli.
      Glede izključevanja se strinjam. Vendar pa tista – klin se s klinom izbija – ne drži.

     • Lustrator

      Nikjer nisem omenjal nobenega klina – jasno sem ti argumentiral, da tvoja omemba “neprilagodljivosti” enostavno ne drži in še vedno mi nisi pojasnila kje se v svojem mnenju motim.

     • Soave

      Seveda ne. Omenila sem ga jaz. Zakaj ? Napisal , oz. vprašal si. . .
      ” Totalitaristično izključevanje vseh izvenpartijskih gibanj in strank, ki se ga gre rdeči šestorček je po novem posledica SDS-ove
      neprilagodljivosti??? ”
      Pa pojdiva malo nazaj !
      Kako pa je prišlo do tega, da si rdeči šestorček lahko privošči, kar sedaj počne ? Vseskozi se kregajo, a za svoje dobro pohodijo prav vse.
      Kako je prišlo do tega, da je nekaj vsaj približno enako mislečih strank odpadlo, kot gumb na gatah ? Kar nekaj napak je bilo narejenih. Si niso mogli med seboj pomagati z nasveti in pogovorom, kako ukrotiti to rdečo zverino ?? Misliš, da SDS res nima toliko moči, da bi vse te stranke združila ? Ne glede na kakšne svoje izgube.
      Hja. . . . . potem smo pa res tam, kjer muh ni .Kaj sploh pričakujemo od novih volitev.?
      Jaz osebno, jih prav nič ne želim, če ne morejo stopiti desni skupaj.
      Opozicija bo imela sedaj težko delo. Sizifovo delo.
      In zopet bodo minula leta, kar tako. . . . . . vstran smo vrgli prav vse, kar smo do sedaj gradili.

 • bubamara

  Butalci so volili koalicijo “Janša je kriv”, da preprečijo Janši odpravo sociaone podpore in zastonj šolstva, zdravstva ter ukinitev pokojnin. Tako razmišlja polovica volilnega telesa. Inteligenca res ni bila nikoli lastnost Slovencev.

  • sumljivislon

   @ ja………kdor tuli v brezno – jim ta dvakrat vrne ! Zadnja srajca nima žepa !

 • totex39

  Pri nas v politiki ni važno a si doktor, komedijant ali srednješolec vsi so enaki bebci skupaj z volivci in taki ničvredneži sestavljajo eno gmoto, ki vestno uničujejo državo, ker jim poleg vsega to tudi dovoljujejo zakoni, ki so si napisali za sebe, da jim gre vse v njihov prid.

 • komar marko

  da ne bo nesporazuma. Nič ni narobe s SDS in Janšo. Problem je da so po PATRIJI našli nov način diskreditacije in slepo zagovarjajo skupaj s PISUNČKI: če sem te po levem licu nastavi še desno lice. RESNICA jih moti. zakaj so pa praznili TEŠ če so tako pošteni. zakaj so začeli lomastiti pri DRUGEM TIRU. Podobno je bilo pri Patriji, kjer so si nastavili podjetje za lopovščino!

 • komar marko

  hja o praznjenju bank in pranju denarja ta pošteni niso vedeli NIč!

 • Antonius

  Pirovanje je glagol, ki ekspresivno pomeni veseljačenje.
  V slovenski politični stvarnosti veleizdajalčevi izvoljenci pijejo pir, naivni in nezaintereresirani volivci jim ga pa *žejni* plačujejo.
  Seveda jim ga proti svoji volji plačujemo tudi vsi ostali, ki se s tovrstnim pirovanjem ne strinjamo.

  • Hun1978

   vseglih je komu placujes davek…drzava je pri davkih diktator, fevdalec, mafijas….

   • Lustrator

    Natanko in samo tam, kjer državljani SAMI izvolijo takšne vlade. Prav na VSE odločitve politikov imamo državljani vpliv preko tehtnega izbora komu zaupamo svoj glas – kdor tega ne naredi, naredi s tem vsem sodržavjanom nepopravljivo škodo vse do naslednjih volitev. Sam svoj glas vedno zelo tehtno premislim in zato mi doslej niti enkrat samkrat ni bilo zanj žal ali sram. Zanj sem pripravljen tudi osebno finančno odgovarjati in močno dvomim, da v vsej Sloveniji najdem 10 takih korenjakov, ki volijo rdeče. Privatizacija dobičkov in kolektivizacija stroškov, takšno je zamolčano bistvo socialistov.

    • Hun1978

     samooklican korenjak sledi samooklicanemu heroju…kdo vs bo resno jemal

     • Lustrator

      Močna argumentacija, ni kaj.

     • Hun1978

      ajde pizdojner sam se hvalis zato argumenrirj svoje hvalisanje…

   • macon

    Ni pa vseeno, kako je ta davek odmerjen. Nižji je, bolje je za plačnika.

    • Hun1978

     to so pa populisticna sranja, ki jim vrjame tist k vrjame v Božička

     • macon

      A ti si vesel, če plačuješ višje davke? Ti si pa res ovca za striženje.

   • Antonius

    Za vas je vseeno, ker z obranih davkov itak živite od smetane.

 • tohuvabohu

  Danes bodo predvidoma konja postavili za konzula.

 • xtc

  Kje pa ste še videli,da so levofašistični piromani uspešni?

 • Franjo Trojner

  Paradoks, dames bo, kot vse kaže, v kar sam do zadnjega nisem verjel, v DZ izvoljen novi Šarcev CK in ne demokratično izvoljena vlada. Ljudje BOŽJI mi smo se vrnili v leto 1945. Prvi del nagovora Šarca v parlamentu je dober primer čistega populizma, drugi del pa znova samo jamranje, kot, da bi mu sam Cerar govor piso.
  Kot vojni veteran vojne za DEMOKRATIČNO, SAMOSTOJNO SLOVENIJO 1991 ne morem verjet, da 17.08. 2018 poslanci politične levice, ki so izgubili volitve v hramu demokracije postavljajo svoj CK in nas vračajo v stanje, kot je bilo leta 1945.
  Dejstvo je, da bo Šarčev CK mimo volje državljanov zagotovo, kot že nekoč v zgodovini grobo, fanatično vsiljeval svojo komunajzersko ideologijo, kar gotovo pripelje do konflikta neslutenih razsežnosti. Pred nami torej niso časi sreče in blagostanja, kot tako na pamet populistično brez zagotovljenega proračuna samo obljubja Šarec in njegov CK, temveč časi nereda, kaosa, trplenja in Bog ne daj resnega notranjega komflikta.

  • Lustrator

   Najhuje pri vsem tem pa je to, da je skoraj tričetrt državljanom malodane vseeno. Vseeno glede tega kdo nas je pripeljal v to situacijo (zadovoljijo s z medijsko mantro “Janša je kriv”) in kam nas to neizbežno pelje.

   Vsegliharstvo, relativizem, družbena apatija, nekritičnost, neinformiranost, STRAH pred spremembami – imamo prav vse simptome totalitarne družbe, ki že desetletja ni ugledala niti luči demokracije – tektonske spremembe konec 80ih do leta 91 se danes zdijo zgolj kot privid, lepe sanje. prelepe, da bi bile res.

   • bednick

    Skoraj že verjamem, da so bili nosilci osamosvojitve ta-rdeči.

    • Lustrator

     Saj večina tvojih rdečih tovarišev to DEJANSKO verjame. Dokler se seveda ne spomnejo, da pravzaprav Slovenijo sovražijo, saj jim je le ta uničila njihov silni revolucionarni boj za breznarodno komunistično SFRJ.

   • Franjo Trojner

    Res je.

   • Hun1978

    vsegliharstvo bos ocital ljudstvu…vsegliharji ste politiki

    • Lustrator

     Tisti, ki jih sam voliš mogoče, tisti ki jih jaz – nikoli. Ljudstvo, ki se zaveda, da nismo vsi ljudje enaki, da niso vsi programi enako dobri in ne vse stranke enako dobronamerne, ne bo NIKOLI volilo po principu avtomatizma (vse sestave državnega zbora doslej so imele 2/3 večino komunističnih strank). To je možno le v socialističnih totalitarnih greznicah kakršna je žal Slovenija, kjer neinformirane, politično apatične ovce ponavljajo mantro “vsi so isti” in zato v volilno skrinjico vsakič vržejo bodisi eno in isto stranko ali pa tisto, ki jo v medijih največkrat slišijo – največji vsegliharji (teh trapcev je v Sloveniji kar polovico) pa so tisti, ki na volitve iz tega razloga sploh več ne gredo.

     V katero skupino spadaš sam?

     • Hun1978

      nimas ti pojma o men..

   • Tanja Bor

    Šele ko pridemo do Venezuele, bo sprememba.

 • žogica
  • bednick

   Komentar pd tem člankom:
   “Če bi volitve lahko kaj spremenile, bi bile prepovedane.”

 • Felikss_AH

  Ker je 70% volivcev dalo glas tej patetični skupini pretežno Levih in Ultra-Levih modelov pomeni da je tudi anketa morala zajeti večinoma iz te skupine Slovenistancev. Prav pri temu se pokaže kako Slovenistanski so tile Slovenistanci… volijo Lojestance za katere že v naprej vedo da niso vredni pol piz*e mrzle vode.

  Nič čudnega da je zdaj tudi Slovenistan ciljna točka po Slovenistansko legaliziranih ILEGALCEV… saj gredo na svoje k svojim!

 • Miccy

  Hja… Problem SDS-a je, da ni sposoben sestaviti vlade. Tudi v primeru, če vlada Marjana Šarca pade, nova vlada s to sestavo parlamenta ne bo pod vodstvom JJ

  • domovina mili dom

   Zato pa je pod drilom nikakvihpogajanj rdečih džihadistov kučan držal svoje vazale, da se slučajno ne bi kdo premislil.

  • tohuvabohu

   To je problem Slovenije in tistih, ki gledajo le na svoje oblastne interese, in izključujejo drugače misleče ter jih bo narod za to kmalu “nagradil”, upam.

 • Josip Broz Tito(UDBA)

  Jaz pa mislim, da Slovenija, ne bo videla, lepe prihodnosti s stranko SDS. :)

  PS: I had a blast! :)

  • garfi

   je napisal mrtvak

 • tramal

  Jaz vidim na sliki samo dva ničvredna pedra .

 • Zgornji

  SAAAAAAAMI ZELENCIII , … ZELENCI NAM VLADAJOOO !!! ! !!! NATANKO TO SE JE ZGODILO Z SLOVENIJO , KOT JE BILO PREROKOVANO !!! ! !!!
  In kaj bomo sedaj ? Kdo bo to godljo Rešil ???
  Ni ga , … ga Ni , … verjetno bo treba počakati kar do Konca , … da se sistem Sesede in Razpade-Propade , … šele zatem bomo na Pogorišču starega sveta začeli postavljati Novega v Novi Dobi za Človeštvo …

 • garfi

  za mafijo bo zelo uspešna
  Butalci so zadovoljni z 10€ podkupnine

  • macon

   Butalci bodo plačali še veliko več kot 10 EUR, po mojem bo po 10 na teden tako za začetek, da se levaki ogrejejo.

 • Nenad Pavlić

  Za zanesljivo in brez tveganja posojilo([email protected])

  DA BI PREKINIL MRTVE TOCKE REVŠCINE ALI REŠITI SVOJE TEŽAVE IN SKRBI, POMEMBNO JE DENAR AMPAK NI VAŽNO KAJ.

  JAZ SEM PRIPRAVLJENA DODELITI FINANCNA POSOJILA VSEM TISTIM, KI IMAJO SREDSTVA ZA PORAVNAVO DOLGOV.
  Pridruži se mi po pošti: [email protected]
  WhatsApp: + 33789770894

 • Olga2345

  Tudi v naši stranki SDS smo odgovarjali na anketo in vsi smo bili mnenja, da nova vlada s podporo radikalne Levice ne bo uspešna!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!