Javnomnenjska raziskava: Ankete kažejo na zmago skupne liste SDS in SLS, a odločala bo udeležba!

Anketa agencije Parsifal kaže, da je velik odstotek volivcev še vedno neodločen, ali bi se sploh podal na volitve, največ ljudi pa je že uspela prepričati skupna lista SDS in SLS. Foto: Nova24TV.

Agencija Parsifal je v preteklem tednu za televizijo Nova24TV napravila telefonsko anketo pred evropskimi volitvami v Evropski parlament, ki bodo 26. maja, v kateri so anketirance spraševali, če se volitev nameravajo udeležiti, kako resni so pri svoji nameri, pa so ocenjevali na lestvici od 1 do 5. Rezultati so pokazali, da se bo evropskih volitev zagotovo udeležilo 44,3 odstotka anketirancev, medtem ko se jih nima nobenega namena udeležiti 19,9 odstotka, neodločenih pa je 1,1 odstotka vprašanih. Vendar pa je dejstvo, da se je pred vsakimi volitvami v anketah napovedovala višja udeležba, kot pa se je kasneje izkazalo. Samo za primerjavo: leta 2014 je bila na volitvah v Evropski parlament udeležba za celotno EU 42,61 odstotka, a v Sloveniji zgolj 24,55 odstotka, torej močno pod evropskim povprečjem, zato je za končni rezultat še toliko bolj pomembno, kdo bo šel volit. Sicer pa Parsifalova anketa dva tedna pred zgodovinskimi volitvami kaže na zmago skupne liste SDS in SLS, čeprav bi utegnili dogodki na južni meji v zadnjih dneh, ki še niso vplivali na rezultate te ankete, še spremeniti razmerja na vrhu.

Po javnomnenjski raziskavi, ki jo je za Nova24TV naredila agencija Parsifal, postaja jasno, da se stranki SDS, ki se je v tokratno kampanjo podala skupaj z SLS, obeta še ena zmaga na volitvah. Zadnja raziskava namreč razkriva, da bi največ vprašanih, kar 16 odstotkov, na volitvah v Evropski parlament volilo skupno listo stranke SDS in SLS, sledita pa stranki LMŠ (12,2 odstotka) in SD (11 odstotkov). Delež neopredeljenih je 42,6 odstotka. Glede na to, da se napoveduje še nižja udeležba kot na zadnjih volitvah v Evropski parlament, je nadvse pomembno, kdo bo šel na volitve!

Vir: Agencija Parsifal

Dodajmo še to, da je udeležba na volitvah v Evropski parlament od leta 1979, ko je EU štela 9 članic, pa do leta 2014, ko je bilo v skupino EU vključenih 28 članic, vztrajno padala. Če je leta 1979 odšlo na volišča 61,99 odstotka vseh volilnih upravičencev, jih je leta 2014 oddalo svoj glas zgolj 42,61 odstotka (več statistike TUKAJ).

In Slovenija je močno tudi pod tem povprečjem, saj je pri nas na zadnjih volitvah v Evropski parlament svoj glas oddalo le 24,55 odstotka vseh volilnih upravičencev. Zato je čas, da popravimo svoje povprečje v Evropski uniji in si izvolimo predstavnike, ki nas bodo v EU zastopali, ne pa se še učili in nas sramotili …

Kot je razvidno iz Parsifalove javnomnenjske raziskave, je kar 44,3 odstotka vseh vprašanih odgovorilo, da se bo volitev v Evropski parlament zagotovo udeležilo. Čeprav so tudi ankete ob preteklih volitvah napovedovale višjo udeležbo, pa je bila ta nato občutno nižja. Če želite, da nas v Evropskem parlamentu zastopajo politični predstavniki z jasnimi stališči, znanjem in izkušnjami, je še toliko bolj pomembno, da se na volišča, ki bodo odprta 26. maja 2019, obvezno odpravite in oddate svoj glas.

Vir: agencija Parsifal

Zanimivo je tudi razmerje med parlamentarnimi strankami, ko upoštevamo zgolj vse opredeljene volivce. Med opredeljenimi ima skupna lista SDS in SLS na prvem mestu 27,9 odstotka, sledita LMŠ z 21,3 odstotka in SD z 19,3 odstotka glasov. Kot napovedujejo politični analitiki, bi lahko skupna lista Slovenske demokratske stranke in Slovenske ljudske stranke še pridobivala v zadnjih dveh tednih volilne kampanje, saj se incidenti na južni meji s Hrvaško kar vrstijo, vse opazneje pa šepa tudi vodilna kandidatka stranke LMŠ Irena Joveva, ki na soočenjih nastopa porazno in je tarča kritik zlasti na socialnih omrežjih.

Vir: agencija Parsifal

Agencija Parsifal je telefonsko raziskavo izvedla med 6. in 9. majem 2019, v svojo raziskavo pa je zajela 718 anketirancev, od tega 50,6 odstotka žensk. Povprečna starost anketiranih v tej raziskavi znaša 52,1 leta. Največ anketirancev je z dokončano srednjo šolo (34,2 odstotka), sledijo tisti z dokončano višjo, visoko izobrazbo ali več (25,1 odstotka), 23,4 odstotka anketirancev ima poklicno šolo in 17,3 odstotka anketirancev ima dokončano osnovno šolo ali nedokončano osnovno šolo. Večina anketirancev prihaja iz osrednjeslovenske regije (25,2 odstotka), sledita podravska (15,5 odstotka) in savinjska regija(12,7 odstotka).

T. F.

 • Slovenec

  Kaj je v beticah Slovencev, da še vedno volijo toliko levičarjev, ali pa sploh ne gredo
  na volitve, še vedno bolj sprašujem.

  • učko

   Ja, kaj je tolk narobe z desnuharji, da raje volijo levuharje, ne glede na to kaj ti počnejo.

   • macon

    Narobe je, da ste tako zabiti, da se delate, da ni globoke države, ki obvladuje podsisteme z nakradenim denarjem, izsiljevanjem in mrežami uslug. Ti podsistemi pa lahko zaženejo vseslovensko afero iz nič ali sodni proces spet za nič.

    Potem fantazirate, da so važni volilni odstotki, medtem, ko ljudje globoke države celo štejejo rezultate in so tam zato od pamtiveka.

    • učko

     Jah, pravilno za 10 ! Samo kdo je kriv za to? A so lopovi krivi, da lahko kradejo, al so nesposobni “policaji” ? A misliš, da bo lopov sam sebe kaznoval za stvari, ki jih počne ?!!!

     • WISKY 1000

      policaji jih že polovijo,rdeči sodniki jih pa spustijo

     • učko

      Sem dal policaje namerno v navednice, ker sem s tem mislil dejansko na “opozicijo” in demokratično javnost, torej politično, ne pravno.

     • moon

      Lej, malo si falil. Slovenec je bil vcasih posten, ni kradel in goljufal. S prihodom vas, juznih bratov, se zadeve pospeseno poslabsujejo.

  • traktor

   Dober jim gre. Malo delajo, malo švercajo, malo cuzajo socialo, nič ne mislijo, ker nimajo s čim, pa skrbi jih, da sosedu ne bi slučajno poratalo, ker je sposobnejši.

 • Dada

  A za telefonsko anketo ste imeli na voljo samo telefonske številke članov SDS, drugih telefonskih pa ni bilo ???

 • Roman Benedik

  Kaj vam pomaga eu,če ste ves čas v opoziciji

 • Foglof Tunek

  Beda, kwa morjo celo Belo krajino ugrabit.

  • komar marko

   škoda,TUMPEK, vi raje organizirate privatno oboroženo milico pod pokroviteljstvom PALČKA SMUKA v bran tistim,ki nam grenijo življenje. Že videno,v PIF, koloborant ostane večni izdajalec. KANEDE

  • WISKY 1000

   ti privoščim,da te prepečenci ugrabijo,tumpek

 • AlojzZ

  SDS koraka: spet bodo zmagali, končali pa v opoziciji.

  • komar marko

   veš ni dobro sedaj da pokaže vse argumente,ker so nasprotniki navajeni na brezsramno PRIHVATIZACIJO.Če ne gre drugače potem sledi MONTIRAN PROCES in GOLI OTOK.Kaj ti tvoja podstreha ne potegne’

 • učko

  No, tukej spet vidmo, da imajo levuharji izrazito prednost pred desnuharji !!!! Seštejte procente enih in drugih, pa boste videli !!!!!

 • Coeus

  “Javnomnenjska raziskava: Ankete kažejo na zmago skupne liste SDS in SLS, a odločala bo udeležba!”

  Glede na to, da je bila anketa izvedena med clani SDSa to sploh ni vprasanje. Bo pa res odlocala udelezba… ce bo samo 12,5% potem bo SDS verjetno dobil krepko cez 50% hvalili se pa bodo, da jih podpira vecina slovencev :D

 • totex39

  Ljudje so popolnoma zaplankani še vedno verjamejo rdečim idejam, kjer nikjer v Evropi ni več. Ni nam več pomoči!

 • Anton

  kje ti vidiš stranko oz zvezo strank – levi blok za evropske volitve?Levaki boste popušili kot ste dolgi in široki, v beticah itak, kajpak nikoli niste imeli nič, nadomestilo za male sive celice vam je bil jezik, scer pa rezultati vašega opravljanja z Državo so kot na dlani. predhodnje informacije povedo več kot vaše zlagane besede v službi vaših vazalov – medijev, slug, bolje rečeno presstitut režima.

  sarkazem press

 • Kučko pod pručko

  Vzpodbudno in hkrati čudno

  Ne čudi, da je naveza SDS-SLS na prvem mestu, preseneča pa me sorazmerno majhna razlika v primerjavi z izdajalsko stranko SMŠ in njenega brezhrbteničnega predsednika. Čeprav je nasledil pogubno politiko, ki sta jo po navodilih kratkonogega Sorosovega plačanca izvajala Cmero in Kahla, bi moral kot predsednik vlade RS narediti veliko več za našo varnost. Vsi trije so ob imenovanju prisegli, da bodo z vsemi močmi delovali za blaginjo Slovenije.

  Nadaljnje čudi sorazmerno visok odstotek stranke še enega izmed številnih rdečih izdajalcev domovine. Kako lahko normalen človeh zaupa glas Židanovi naslednici krvavih zločinov, ki še vedno deluje na škodo naše domovine?

  Če se bo pa Levica s svojo nagravžno kandidatko Vagineto Luftić uvrstila v EU parlament in bo v Bruselj prišla Antislovenka, ki se je na nedavnem intervjuju za tujo TV osmešila, da se bolj ne bi mogla, pa meji na zdravo pamet vseh, ki ji bodo namenili svoj glas.

  Škoda le, da Brščič in Ušajeva nista našla skupnega jezika s SDS-jem, saj bo desnemu polu ušlo precej glasov, ki pa bodo šli v nič. Škoda, saj ima DOM za Slovenijo glede migracij celo najboljši program!!!

  • Anton

   ne bodo šli v nič, proporcialni procent glasov, ki bo namenjenih stranki DOm, ki kajpak ne bo dosegel tistih željenih 7/8 % glasov kot je potrebno za vstop v evropski aprlament, si bodo razdelile stranke, ki se bodo uspele uvrstiti v evropski parlament, iz tega sledi, da bo določen procent teh glasov pobrala tudi bebava šarčeva stranka in sd, na žalost.

   sarkazem press

   • tomnidari

    Še zmerom bolje tako, kot pa da se SDS+SLS kiti z mojim glasom, ki bi ga dobili samo zato, ker sem taktiziral! Nikoli več taktiziranja! Glas tistemu ki me prepriča!

    • Anton

     čudno razmišljanje, ni kaj

     sarkazem press

 • Slovenka

  Vse lepo in prav, zanašati pa se na to ne smemo. V 14 dneh se lahko še marsikaj zgodi. Ne mislite, da leva stran spremlja zadeve križem rok. Ne bom se čudila, če bodo kaj skuhali pred volitvami.

  Je SDS-SLS pripravljena na nepričakovani udarec pod pas ali dva?

  • tomnidari

   Z Bogovičem si ga je že sam zadal.

 • Franc Šink

  Iskreno. nimaš komu dati svoj glas in imaš čuden občutek da te imajo za pajaca Vsi po vrsti.

 • Beli Sneg

  Če bo folk volil LMŠ in Serpentinškovo kandidatko Jovevo, ki ima v glavi približno enako slame kot mizar, me bo zelo sram. Tudi Fajonka je sramota, Jovova bo še večja. Volite prave gospe in kandidatke SDS-a. Od Tomčeve, Šulinove, Forte…

  • Alojz Veselič

   Beli sneg če ima mizar slamo v glavi iaš ti gnoj ki je še huje!!!

   • WISKY 1000

    ti imaš oboje,

 • Slovenka

  Še enkrat, veseli me ugodna napoved, nikakor pa ni stvar dobljena. Škoda je tudi, da SDS ni združil sil z DOM-om, na ta način bi bila slovenska desnica res učinkovito povezana.
  NS je leva stranka, tako da ne pride v poštev.

 • Povprečen Državljan

  V sloveniji ni samo rdeče in bele barve.In vsi mi, ki nismo ne eno,ne drugo mislimo in volimo s svojo glavo.

  • Beli Sneg

   Koga Jelinčiča ali tisto vsakič na novo opico, ki jo določijo Murglje.

 • totex39

  Potrebno bo v volitve vložiti več naporov in volivcem dejansko prikazati, da poslanci, ki še vedno verjamejo v neko Titovo zgodovinsko ideologijo ne morejo sedeti v evropskem parlamentu, kajti njihovi simboli, da so za Evropo niso resnični.
  Prepričati jih bo potrebno tudi v to smer.

 • peronospora

  SDS-u so ankete tudi kazale, da bo SDS vladala v Sloveniji. Pa vlada? No !!!

  • macon

   Vladanje Sloveniji ni odvisno od volilnih procentov, temveč od zakulisnih struktur.

  • WISKY 1000

   ti si prav zaljubljen v svojega tišlerja s 6 popravci,hi,hi,hi…..

 • peronospora

  Glejte, to je tako v tej naši ljubi nam deželici. Politika se je nagnila tako na desno, da je zdaj že en normalni levičar videti kot skrajnež. Zadnje projekcije izidov evropskih volitev zbujajo skrb. Skrajna desnica naj bi svoj odstotek podvojila, Evropska levica pa kakšnega poslanca celo izgubila. Kako si to razlagate? Bog nam pomagaj… ups, boga ni !!!

  • macon

   Nobene skrajne desnice ni v parlamentih, samo skrajna levica. To se določi s pozivi po nasilju in nasilnih spremembah družbene ureditve. Desnica je zaenkrat še vsa zmerna, ker hoče izvrševanje zakonov, ki jih skrajni levi sabotirajo in onemogočajo.

 • Duhec

  Če bi SDS mela normalne kandidate, pa Zverina in Šulinova to nista, bi dobila 40% in več. Tko so pa spet v podrejenem položaju v primerjavi z levimi strankami. Za DOM je pa škoda, da jih ljudje ne porajtajo.

  • peronospora

   Ti porajtaš antisemitista Brščića in homofobo – ksenofobo Ušajevo? Tebi tudi ni več pomoči…si že kontaminirana.

   • Duhec

    Brščič mi ni všeč, Ušajeva mi pa je, ker je sposobna, brihtna in brez dlake na jeziku.

    • učko

     Men je tud Ušajka precej raicig, recimo za občasno obdelat, drugač pa glih ne, no.

  • ZatonMesecnikov

   V Sloveniji izbor na volitvah delegira svetovnonazorska usmeritev posameznika in ne zdrav razum. Pač posledica dogodkov v preteklosti.

   Zato kandidat ni važen. če bi naprimer Levičarji dali Opico za kandidata, pa bi levičarji glasovali zanjo.

   V Sloveniji je merilo za volitve Ali si za NOB ali si proti NOB. Če parafriziram znanega levičarskega misleca Karla Erjavca, ki je to izjavil nekoč na TV.

   • Duhec

    Zverina je slabš od opice.

    • ZatonMesecnikov

     Za NOB in proti NOB. To odloča v Sloveniji.

  • učko

   Ena taka farška stranka NE MORE dobit kej več od tega, kar dobi. Če pa bi se od nekod pojavila ena resna “proti režimska” stranka, pa SDS niti v parlament ne bi več prišla. Zakaj pa misliš, da imajo levuharji celo pahljačo raznih strank in še kar ustanavljajo nove. Oni to znajo, JaJo pa misli, da ko bo dovolj hudo, da bo folk njega volu. Jah, folk ga lahko edino enga dne na vile natakne.

   • Duhec

    Se strinjam. Janša uničuje SDS in desnico.

 • ZatonMesecnikov

  Sedaj se bo pa propagandni stroj levičarjev zganil. Da ne bodo “ta beli” zmagali Volitve…

  • Coeus

   Skrajni cas, rezimsko propagandni medijski stroj desnicarjev s polno paro dela ze tedne… levicarji imajo dosti za nadoknadit ;)

   • ZatonMesecnikov

    Režimski levičarski propagandi stroj deluje vse leto, koitus. Marcel jr. Avšićka, zrcala tedna, tolmačenje dogodkov po svetu, Antitrumpovska agitacija Ćelavega Edija vsak dan…

    mislim da tudi v Sovjetski Zvezi v najbolj svinčenih časih ni bilo tako kot pri nas, koitus.

    • Coeus

     Aha… ze razumem… v svojem skrajno omejenem dojemanju sveta, je vse, kar se ne ujema z lazmi vasega rezimskega stranskarsko medijskega aparata, propaganda.

     Ni vas dosti tako neumnih… ampak se vedno dovolj, da Jansa in se ene par koritnikov na vas racun udobno zivijo.

     Na nek nacin pa sta tvoji dve mozganski celici, ki jih premores, vseeno koristni… vsaj za nekoga, ce ze zate ne :D

     • tomnidari

      v svojem skrajno omejenem dojemanju sveta, je vse, kar se ne ujema z
      lazmi javnega in z našim denarjem podprtega medijskega aparata, propaganda.

      Ni vas dosti tako neumnih… ampak se vedno dovolj, da Jansa in se ene par levih koritnikov na nas racun udobno zivijo.

      Na nek nacin pa sta tvoji dve mozganski celici, ki jih premores, vseeno koristni… vsaj za nekoga, ce ze zate ne :D

     • ZatonMesecnikov

      Pravzaprav se idološka smernica na RTV in v slovenski družbi ni niti za malo spremenila od leta 1945 naprej. Še vedno smo na “liniji”.

      levičarček argumente nadomesti z žalitvami in zmerjanjem. Koitus. če pa se dokoplje oblasti, pa še pobija po vrhu…

     • Coeus

      Glede na to, da so se levicarcki dokopali do oblasti, zahvaljujoc totalno neposobni desnici, se mora po tvoje sedaj na veliko pobijati, a ne?

      Saj bi rekel, da se mi smilis, ker te mati narava in geni tepejo iz dneva v dan… ampak se mi ne. Morate pa tudi taksni, kot si ti ziveti… morda edino ne bi bilo slabo razmisliti o tem, da se volilna pravica vzame vsem, ki ne prilezete do 20 pik IQja :D

 • zaton

  Tokrat za spremembo volim DOM.

 • Anton

  https://www.rtvslo.si/kultura/film-in-tv/hollywood-medlo-grozi-z-bojkotom-georgie-zaradi-spornega-zakona-o-splavu/487805

  tu zame ni dvoma, na temo splava je bilo zlitega že mnogo črnila, napisane premnoge študije in sklepi, problem, ki ga pa vidim, pa je v čedalje večjem porastu populizma, ki s stroko nima nič skupnega. Problem je družba kot taka, moderni človek se čedalje bolj zateka k užitkarstvu,egoizmu, poudarek na 10 božjih zapovedi pa postaja čedalje bolj postranska zadeva, še več, verniki postajamo tarča zasmehovaj, zaničevanj.Zaradi vsega tega, se marsikateri verni, boji izpostavljati, kar je voda na mlin degradirani, ateistični družbi.

  sarkazem press

 • učko

  Če bo Šulinka spet prišla v EU parlament, bo lahko JaJotov sine Tanksteller še naprej ostal pri njej kot “svetovalec”, drugač pa ga bo moral JaJo podturit komu drugmu. Me zanima kako bi blo, če bi ga podtaknu Zverkotu, LOL !

  • Duhec

   Da poskrbi za svojega otroka, mu štejem v plus. Vsi bi morali, pa ne.

   • WISKY 1000

    vsaj nekaj pametnega si izustila

   • Coeus

    Se strinjam… je ze tako dovolj kaznovan, ker ima Janeza Janso za oceta. :D

 • Duhec

  Še 1000 takih piknik protestov z SDS politiki in vam mogoče rata.

 • zaton

  Na volitvah za evropski parlament bo nizka volilna udeležba in spet bodo zmagali tisti, ki ne bi smeli sedeti v evropskem parlamentu.

  • Duhec

   Hvala bogu, da so v parlamentu sam odlični, tapravi. Udeležba gor al pa dol.

 • WISKY 1000

  SDS IN SLS JE GARANT,DA SE ZNEBIMO KOMUNIZMA V SLOVENIJI

 • peronospora

  Vsi tisti ki porajtate antisemitista Brščića in homofobo – ksenofobo Ušajevo…vam ni več pomoči…ste že kontaminirani… Za SDS velja isto.

 • peronospora

  Res je…procenti so resnični. Desničarski ekstremizem ne sme prevladat.

 • Dr. E.K.

  Pustite se ugrabiti … zvezati … posiliti … Šarec vam bo vse 1000x povrnil … sam ne okol govort. Hahahahaa …

  • peronospora

   Jaz trdim, da je bilo vse nastavljeno in zrežirano od strani desnice. Bližajo se evropske volitve in ubogi begunci so kanon futer.

  • Duhec

   A tud posilili so ga?! Zakaj ni tega šokantnega članka na tem portalu resnice???

 • peronospora

  Pokazal vam bom šolski primer desničarske manipulacije…obračanje po vetru. Vse desničarske stranke počnejo popolnoma isto. Kaj jim trenutno paše:

  Norma Korošec prvič: “Necepljenje je dovolj, da otroka označijo za neprimernega za v vrtec. Kako daleč bomo še pustili, da to gre? Prisilno cepljenje torej. Ko se zgodi pa huda reakcija na cepivo, pa nihče odgovoren ali kriv, nobene odškodnine, NIČ! … Cepljenje pa je sveti gral farmacevtskega lobija v Sloveniji.”

  Norma Korošec drugič: “Vsak kužek, ki je večino časa v stanovanju, mora imeti opravljena vsa cepljenja, če ga lastnik želi vzeti čez mejo. Nezakoniti migranti pa lahko svobodno trosijo ’tretjesvetne’ nalezljive bolezni, s katerimi smo pri nas že zdavnaj opravili. Kakšna dvoličnost. Vprašanje pa je, kdo bo plačal zdravljenja teh bolezni? Odgovor je – ti, davkoplačevalec. Logično!”

  PS: Kdo je sedaj tukaj dvoličen… Norma Korošec ali farmacevtski lobiji???

  • Duhec

   Norma je za nuno in nič drugega.

  • šmentanamuha

   Ti, Tunek, že ves čas, ti si dvoličen. Problem so snovi, ki jih dajejo v cepiva. Norma govori o zamejenem teritoriju, kjer so bolezni izkoreninjene ali pod kontrolo. Bolezni, ki jih prinašajo migranti pa so velikokrat celo nepoznane oziroma so jih pri nas že izkoreninili. Sprenenvedanje je slabše od nestrokovne razlage. Našel si pravo ime zase – Črna plesen.

 • Artur

  Po rezultatih anket sodeč je razvidno, da se pohlevnim, cagavim Slovencljem je..e za Evropo nacionalnih držav “srčno radi bi spet v novo EU federano “Jugo” tokrat z gazdami v Bruslju hlapčevski sindrom še vedno razsaja.
  In kaj je narobe, če je ena desna stranka “radikalna”?Hlapčevski, cagavi Slovenclji dobijo kurjo kožo že ko slišijo slišijo “radikalna desnica”? Boljša bi bila kot pa cagava EPP desno sredinska z enim krilom komunajzlskih satelitov, butasti Slovenclji še niso zreli za DOM, “situacija je po serpentinškovo pod kontrolo, nč bat Slovenclji “.
  DOM Predavanje Ajdovščina 10.5.2019
  https://www.youtube.com/watch?v=QVjv7xD9QC8

  DOM Predavanje Kranj
  https://www.youtube.com/watch?v=7HXdnEIaW1o

  DOM Predavanje Rašica 720
  https://www.youtube.com/watch?v=k8jTtSKrwik

  DOM Predavanje Slovenj Gradec
  https://www.youtube.com/watch?v=qVTrcUa4PD4

 • Olga101

  Super! Fino bi bilo, ko bi dvema SDSjevcema delal družbo še Brščič v EU parlamentu! https://media0.giphy.com/media/lnlAifQdenMxW/giphy.gif

 • PLavi-mil

  1000% volim SDS.

 • PLavi-mil

  To pa ne veš, da rabiš za EP 8% podporo, zato ustavi konje, nato pa se tvoji glasovi procentualno razdelijo po strankah , katere so prejele več kot 8% podporo.

 • xtc

  Držimo pesti za še kak škandal ali dva da bo LMŠ,SMC,SD in Levica popolnomas dotolčeni-še kak taktorpedo,kot je bila ugrabitev nesrečnega Belokranjca pa bo njih kredibilnost in priljubljenost okrog nule.

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije [ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak], za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »ZAKONODAJNO telo«. DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: Lm-ŠARAC_SOCIALNI_DEMOKRATI_DeSUS_Levica_SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Matija Mataja

  O soočenju na novi24 pa niti besede …zanimivo.
  Hahahaha

 • Franjo Trojner

  Oblast nam v obraz laže!
  S Hrvaško imamo 380 km kopenske meje, 290 km rečne meje in X km ? morske meje. Zanima me koliko policistov in koliko vojakov 24 ur na dan hkrati varuje našo južno mejo pred vpadom ilegalnih migrantov ? Morda 100 policistov in 100 vojakov hkrati ??? Vse kar je manj je smešno in ne more preprečiti ilegalnih prestopov naše južne meje in zavorovati domačinov in njihovega premoženja.
  To je 25 skupnih patrolj na izmeno (12h ) v kateri sta dva policista in dva vojaka in vsaka patrulja non stop nadzira 26.80 km naše državne meje, kar je po razgibanem terenu že podnevi težko izvestii, kaj šele ponoči, mar ne? Pa vi res mislite, da Šarec, Pokljukar in Rjavec na našo južno mejo vsak dan v eno izmeno (12h) pošlejo 25 mešanih patrulj (2 policista + 2 vojaka) ??? Nikakor ne! To bi pomenilo, da bi 670 km dolgo mejo 24 ur na dan varovalo 100 policistov in 100 vojakov. V 30 dnevih bi našo južno mejo skupaj varovalo 6000 policistov in vojakov skupaj, kar pomeni 3000 policistov in 3000 vojakov!!! To pa je že približno pol celotnega fonda zaposlenih s katerim razpolaga policija in vojska mar ne??
  Če v obzir še vzamemo še :
  – 89 km kopenske meje in 13 km rečne meje z Madžarsko.
  – 251 km kopenske in 79 km rečne meje z Avstrijo.
  – 201 km kopenske meje, 31 km rečne meje in 48 km morske meje z Italijo.
  Plus vse druge aktivnisti za katere sta z zakonom zadolženi policija in vojska, lahko kar sami ugotovimo kako naša vlada, pilicija in vojska obvladujeta stanje na naših mejah in v notranjosti države.
  V luči zgoraj naštetih številk so besede predsednika leve vlade Šarca in notranjega ministra Pokljukarja, da ni skrbi z nacionalno varnostjo naravnost smešne in zavajujoče.
  Torej predsednik države g. Pahor, predsednik leve vlade Šarec, notranji minister Pokljukar in obrabni minister Rjavec koliko policistov in vojakov v 24 urah non stop patruljira vzdolž naše južne meje??

 • Beli Sneg

  Kaj drugega pa lahko voliš, če praviš, da volis s svojo glavo. Saj drugega ni na razpolago.

 • Janez Kepic-Kern

  VAŽNO !
  ZAKLJUČIMO DAN
  S TO OPTIMISTIČNO ŠALO – O VOLITVAH – V EU !
  ŠALA

  KONKRETNO BO
  GLASOVANJE – T A K O !
  1
  za LJ. NOVAK – bo glasovala LJ. NOVAK – drug nihće,
  2
  za LMŠ JOVEVO – bo JOVEVA SAMA IN LMŠ MARJAN Š – drug – nihče
  3.
  za SAB kandidarko NEZANIMAMEKAKO SE PIŠE – bosta A.B. in Maša KOCIPER in kak A. B . “podrepnik,”, drug nihče
  4.
  za SD TANJO FAJON – bo le Tanja F. drug nihće,
  5.
  za LEVICA – VIOLETO T. bo Violeta T. in morda še kdo,
  MIHA K. bo napisal – “SM PROTI Violeti “!
  6.
  za SMC kandidata NEVEMKAKOSEPIŠE bo le dr. MIRO C., kako bo volil SMC JANI M . – se ne ve.
  7.
  za DESUS ŠOLTESA bo
  – I. ŠOLTES, Karl E. in ex KP, ZK “ starci”
  – stari KP, ZK “SISTEMĆIKI”, “ITD.

  Žal” preds. B. PAHOR bo volil gospo TOMC,
  – TUDI
  – “ŻAL” NAŠI PROVOKATORČKI bodo volili – gospo R. TOMC – OK GOSPA JE PAČ !
  ITD. ITD.

  90 PROCENTOV
  bosta DOBILI SDS – SLS, DOM !

  Nihče
  NE
  ŠOLTES – niti OSTALI EX KP, ZK – NE, NE, NE
  NE BODO
  NE BODO IZVOLJENI ! Nihče od njih ! L. R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P. s.
  NEVELJAVNIH GLASOVNIC
  – BO PRECEJ:
  – na večini takih glasovnic – BODO – PSOVKE,
  na eni
  NEVELJAVNI GLASOVNICI pa bo pisalo

  “ moja KOZA JULIKA – za EU poslanko iz Slovenije”

  UDELEŽBA NA GLASOVANJU
  – BO BOLJŠA, – CCA 35%,

  – PRECEJ SENIORJEV IZ VRST EX KP, ZK – NE BO GLASOVALO,
  NEKATERI – ZARADI GIBALNE NEZMOŽNOSTI,

  NEKATERI PA MORDA ZATO – NE BODO GLASOVALI,
  KER BODO PAČ ZGREŠILI – POT DO VOLIŠČA. Se zdi.

  “Ja starost je pa res huda reč” je rekek na TV tudi
  žal pokojni Slavko Avsenik.

  SKORAJ SEM POZABIL: IZVOLJEN PA BO EX KP, ZK
  – SNS – Z. JELINČIČ : po starih “UhUA” seznamih bo skup postrgal potomce preverjenih “kadrov”. In – bo izvoljen, Morda !

  KONEC ŠALE