Javnomnenjska raziskava: SDS po volitvah priljubljenost raste, prihodnost Erjavčevega Desusa močno pod vprašajem

Foto: STA

Bi si stranke upale letos iti še enkrat na volitve v Državni zbor Republike Slovenije? Verjamemo, da bi marsikatera dobro pretehtala odločitev, saj je zadnja javnomnenjska raziskava agencije Parsifal razkrila, da bi bila v tem primeru kar za štiri stranke ponovna uvrstitev v parlament predvsem bitka z živci. Obenem pa raziskava razkriva, da je SDS še naprej brez konkurence – stranka Janeza Janše bi, če bi bile volitve to nedeljo, zmagala z 21,5 odstotka, sledita ji LMŠ in Levica. Če pa upoštevamo le opredeljene volivce, bi na volitvah v državni zbor zmagala stranka SDS (28,6 odstotka), sledita ji LMŠ (16,9 odstotka) in Levica (13,1 odstotka). 

Državnozborske volitve so za nami in bila je tudi že ustanovna seja, kjer je začasni predsednik državnega zbora postal Matej Tonin. Kdo bo v naslednjih letih krojil slovensko politično prihodnost, je torej vsaj okvirno znano po strankah, ki so se uvrstile v državni zbor, vseeno pa je zanimivo spremljati, koga bi Slovenci volili sedaj, slab mesec po volitvah, ko so maske padle in so na mizi ostali le še bolj ali manj uspešni programi oz. osnutki le-teh. Na vprašanje, katero stranko bi volili, če bi bile volitve to nedeljo, so Slovenci v veliki večini odločeni: SDS! Janševa SDS je očitno tako prepričala s svojim programom Zate, da bi jo volilo kar 21,5 odstotka vseh vprašanih, sledita ji LMŠ (12,7 odstotka) in Levica (9,9 odstotka), 24,9 odstotka volivcev je neopredeljenih. To prikazuje ta graf:

Vir: Parsifal

Graf razkriva, da se v DZ RS ne bi uvrstila stranka upokojencev DeSUS, ki je pred kratkim v ljubljanski gostilni Livada potrdila, da se hoče še naprej v slovensko zgodovino pisati s Karlom Erjavcem na čelu. Kritično mejo 4 odstotke, torej volilni prag, pa bi “za las” ujele NSi, SNS in SMC.

Seveda je še bolj zanimivo spremljati, katere stranke bi prišle v državni zbor, če upoštevamo le tiste polnoletne državljanke in državljane Slovenije, ki so opredeljeni. V tem primeru pa je situacija s strankami, ki bi se prebile v DZ RS, takšna:

Vir: Parsifal

V tem primeru bi se na repu v parlament prebila tudi Erjavčeva stranka DeSUS, vendar takšen rezultat še zdaleč ni tisto, kar bi si njen predsednik in člani želeli. Dnevnik je v začetku aprila 2018 pisal, da si Erjavec želi ponoviti rezultat iz leta 2014, še več!, na sklepni volilni konvenciji stranke v Mariboru je Erjavec izjavil, da “pričakujemo najboljši rezultat stranke do zdaj na parlamentarnih volitvah. Računamo tudi na medaljo, kakšne barve bo, pa je odvisno od volivcev. A mislim, da nam bronasta v tem trenutku ne uide”, je takrat poročal spletni portal RTV Slovenija. Da ne bo tako, je bilo znano še isti dan, ko so se volitve končale … Če upoštevamo le opredeljene volivce, bi na volitvah v državni zbor torej brez konkurence zmagala stranka SDS (28,6 odstotka), sledita ji LMŠ (16,9 odstotka) in Levica (13,1 odstotka).

Raziskavo javnega mnenja je izvedla agencija Parsifal med 18. in 20. junijem na vzorcu 611 polnoletnih državljank in državljanov Republike Slovenije, od tega je 47,5 odstotka žensk. Povprečna starost je 48,8 leta. Največ anketirancev je iz najstarejše starostne skupine (36,9 odstotka), nekoliko manj je zastopana srednja starostna skupina (36,1 odstotka) in najmanj je najmlajše starostne skupine (27 odstotkov).  Največ anketirancev je z dokončano srednjo šolo (40,6 odstotka), sledijo tisti s poklicno šolo (23,9 odstotka), 24,2 odstotka anketirancev ima dokončano višjo, visoko izobrazbo ali več, 11,4 odstotka anketirancev ima dokončano osnovno šolo ali nedokončano osnovno šolo. Največ anketirancev živi v vasi ali zaselku (42 odstotkov), sledijo prebivalci mest (36,3 odstotka) in prebivalci manjših krajev (21,7 odstotka).

Parsifal zaključuje, da je podpora stranki SDS še nekoliko višja v primerjavi s prejšnjim merjenjem, izreden padec pa je zaznati pri stranki LMŠ. SD se po marčevskem padcu počasi pobira, prav tako narašča podpora Levici.

Vir: Parsifal

 M. S.

 • antimur

  Vse še razumem, toda nikakor mi ne gre v glavo visoka podpora Levici. Ali je v Sloveniji že res tako veliko pedrov in lezbijk, dvospolnikov, drogerašev in pritepencev vseh vrst, od Ahmadov do Milivojev in Radivojev, nasploh pa primitivcev iz Šiptarije do Bosne.

  • SIMON ROZIC

   Dobro bi bilo vedeti, koliko je klošarjev in opravilno nesposobnih
   brezposelnežev, lenih študentov in opic na drevesih ! Te bi morali
   preštet in bi dobili natančno število volivcev Levice!

 • učko

  Kwa zdej JaJotu pomaga kakršni koli polit-barometri, če pa je vse odločeno. Že pred volitvami je blo jasno, da Janša ne more sestaviti koalicije. In je tudi v bodoče ne bo mogel na tak način. Sicer pa, če smo že pri polit-barometru. Janša je eden najmanj priljubljenih politikov v Zloveniji !!!!! To pove marsikaj !!!!!!

  • SIMON ROZIC

   Kaj pa potem tovarišica Bulčeva počne na lestvici priljubljenih?
   …da te “srat” pritisne; v prejšnjih obdobjih je bil večno na 2.mestu
   priljubljenosti Potočnik, za katerega živ krst (in tudi narod ne) ni
   vedel kaj dela in čemu popularnost!

  • tohuvabohu

   Kaj je odločeno, bizgec?
   Sicer pa politbarometri ne merijo priljubljenosti politikov, ampak jih ocenjujejo, karkoli že to pomeni. To je nekaj povsem drugega. Janša dobiva nizke ocene, ker je narod pod vplivom lažnive gonje v MSM.

 • Rožle

  Kje ste sedaj tisti glasni lewaki, ki ste na veliko pametovali na tem portalu ..
  “z Janšo na čelu SDS ne bo nikoli več zmagala na volitvah” ccc

 • učko

  Jajo se razglaša kao veliki zaslugar in zmagovalec pri osamosvojitvi in “demokratizaciji”, v isti sapi pa še vedno špila disidenta, ki ga preganja zločinski komunistični režim, kateremu je tud on nekoč pripadal, dokler ga niso ven fuknli, pol je pa pisal prošnje, da ga nazaj vzamejo!

  • komar marko

   dejstva so,daimaZELOOOOOOOOOO velikozaslug. To priznajo celo rdečuharji. Dejstva pa so, da ga rdečuhi še vedno preganjajo. dejstva pa so, da smo takrat MORALI biti v tistem združenju. Sam veš nisem kriv, če ne boš razumel.

   • Hun

    evo se en k je bil clan partije…komunjara stara

  • tohuvabohu

   Dej ne serji. Janša je bil v “partiji” par mesecev in tam tudi ni imel nobene pomembne vloge. Tista pisma so pa čista izmišljotina.
   In kje si to videl, bumbar, da se Janša predstavlja kot zaslugar? Ali se je kdaj skliceval na priborjene privilegije?

 • Vojteh Dovč

  važno da Janshi raste……pri teh letih ??

  • “Nič ni tako skrito, da bi ne postalo očito” in
   ” RESNICA in samo Resnica nas bo osvobodila…………..”

  • SIMON ROZIC

   Žaluješ za svojim, ki je že crknil (Titom) ?

 • VERRZIFIKATOR

  Karolina Regina Rijavec

  ŽABEC IN CESTA

  Tokrat, žabec, dobro si preskočil
  cesto, ki si si jo sam izvolil,
  si celo regljati si dovolil,
  nisi splóščen v luži se namočil.

  To so rekli drugi prečkajoči,
  ki so prečkanje si izvolili
  magistrale in tako dobili
  zmago v tekmi tej nedavni vroči.

  Zdaj pa, žabec, če bo ponovitev
  dirke čez hitrostno zopet cesto,
  ti uide zmagovalca mesto,
  spomenika čaka postavitev.

  Se namuznil žabec je rjavi,
  se z jezikom okrog ust obliznil,
  rekel bi kaj, a se je ugriznil
  v jezik, to samo lahko napravi.

  Dobro namreč žabec se zaveda,
  da je tokrat zadnjič jo odnesel,
  mu šofer ne bo več prizanesel,
  drugič ne namenil več pogleda.

  Cesta za rjavčka je nevarna,
  se zato tako drži ob strani,
  kjer so kante, skrivajoč se brani,
  kakor krota poklapan nemarna.

  Meni pa, povem naj po resnici,
  veseli, ko prečkati spet mora
  cesto in ko ne vzdrži zavora,
  zadoščeno da bo že pravici.

 • Kučko pod pručko

  Pa bom spet dobre volje vso nedeljo

  Kako človek ne bi bil, ko sliši za te rezultate, čeprav gre le za ankete, ki pa so največkrat plod izkrivljenih informacij. Kakorkoli že, da SDS-u raste priljubljenost, je rezultat resnega dela celotne stranke skozi celo vrsto let, hkrati pa kaže bedo levega političnega pola, saj vse stranke skupaj nimajo česa pokazati v svojem programu. Še nejslabši med njimi so Šarčevi, ki programa sploh nimajo, me pa čudi, da še dobijo tolikšno podporo. Nekoliko bode tudi dober rejting Levice, povsem skrajno-levičarske stranke, ki z zagovarjanjem prihoda migrantov deluje povsem protislovensko. Ali so mladi res tako neumni, da padajo na deški obraz njihovega gobezdača Polmesca, ne znajo pa misliti s svojo glavo?

  Ta razkorak, ki ga trenutno gledamo na grafu, bo prihodnji mesec še večji, razlika med SDS-om ter levakarji pa bo za Murgle postala že prav boleča. Zato si bo Veleizdajalec prizadeval, da bo še zadnjič skupaj zmašil murgelsko skropucalo, pa če država vsa crkne!!!

 • luckyss

  Takšna predvidevanja se hitro podrejo, če bi bila udeležba na vollitvah npr. 75%…
  Verjamem, da bi bila na ponovljenih volitvah udeležba precej višja, ker se normalni državljani zavedamo nevarnosti vladavine ekstremistov kot so levica z Mesecem ali SDS z Janšo..

  • tohuvabohu

   Ti normalen? Hahaha, še normalna ovca nisi.

   • luckyss

    Hvala..

    • tohuvabohu

     Ni za kaj.

 • Vera

  Zelo me motijo kratkovidni privrženci Meščeve levice . Kje imajo ti ljudje pamet ? So naredili OŠ ? Bojim se, da redki , izjemam se pa opravičujem, saj so mnogim že doma oprali možgane , drugim pa v šoli in v ” sekti LGTB ” . Žalostno res !

 • totex39

  Ne verjamem, da tak zavajajoč volilni sistem še kje obstaja, kot je pri nas, da se LMŠ s tolikimi glasovi prebije v parlament, ki dejansko ni pokazala nič in jo ljudje podprejo v takem številu.
  Drug nesmisel tega sistema pa je, da so se tudi ostale stranke, ki so že bile v parlamentu in državo praktično uničile dobile tako visoko podporo. To nam res kaže, da so na tak način pri nas volitve nesmiselne.

 • bednick

  Ne vem zakaj , ampak začele so se pojavlajti teze, da je Luka mesec ekstremist.
  En seronja, ga spodaj celo da ob bok Janši!
  Halo?
  Da smo si na jasnem:
  Luka Mesec ni ekstremist, on je PREVARANT !

  • luckyss

   Je še premlad, da bi se šel prevaranta….trenutno je v fazi “pohoda v Jajce”…
   Torej v fazi levega ekstremista…Obračanje po vetru in prevarantstvo šele prihajata…;)

  • Olga2345

   Luka polmesec JE EKSTREMIST – levi fašist! Njegova pot, je pot Venezuele, torej diktature levice ( prebarvanih komunistov)! Ukiniti izvoz, ohraniti srebrnino (bankomate), vse nacionalizirati, uničiti zasebno pobudo, povečati davke (odreti državljane, saj se bodo podjetja odselila – kapital je plaha ptica)…

  • tohuvabohu

   A je tudi tebe opetnajstil?

   • bednick

    S tem, da je prišel v parlament je opetnajstil vse!
    Tudi tebe.

    • tohuvabohu

     Mene ne more, sem ga pravočasno prokužil.

     • bednick

      Saj te ni nategnil direkt, nategnu te je posredno.

  • samotoje

   Eureka, iluminacija te je le zadela.

 • Olga2345

  Če bi šla NSI v levo vladi, bo SDS pridobila še glasove NSI, saj volivci niso volili levice, ko so dali glas za NSI! Z Ljudmilo na čelu, NSI sploh ne bi prišla v parlament! Tonin se je parkrat pokazal z Janšo in to mu je prineslo celo dodatne poslance.
  Prebrala sem tvit Antona Tomažiča, ki zahteva, da Janša prepusti mandatarstvo drugemu iz SDS! To je retorika levičarjev s Kučanom, saj se želijo znebiti najprej Janše, potem pa tudi močne SDS in uvesti ruski model Putinovim države! Pri napadih na Logarja, se je lepo videlo, kaj je problem! Globoka država s Kučanom in njeni privilegiji! Torej ni problem Janša, problem je globoka država, ki se čuti ogroženo, zato že 27 let tudi Janeza Janšo, ki je edini sposobni onesposobiti udbomafijo (tudi Podobnik je priznal, da se nekateri bojijo, da bodo šli “klavir špilat”).
  Žalostno je, da je Tomažič, ki je po hudi preizkušnji v južni Ameriki ostal živ z Božjo pomočjo, del te milosti ne širil naprej! Sam s svojimi izjavami pomaga globoki državi s Kucanom, ki je povzročil neznosno trpljenje tudi kristjanom! To je zelo nekrscansko! Mogoče ga je kak tvit Janše prizadel, vendar vsi vemo, da resnica boli, vendar je odpuščati krščansko!

  • luckyss

   Če ne bi Tonin toliko plazil okrog Janše, bi njegova stranka dobila prej % več…
   SDS ima v bistvu slogan .”Ein Volk, ein Reich, ein Führer “, kar je seveda daleč od demokracije, a blizu domobrancev in Hitlerju..in seveda “komunistom” tudi..;)
   In nehajte s tem “kao” krščanstvom….obnašate se ravno obratno od Jezusovega nauka.
   Banda ovčja..

   • Olga2345

    Greva stavit? Oglasite se po volitvah, če bo šel Tonin v levo vlado…

    • luckyss

     Vlada s Šarcem ne bo leva, ampak zmerna…
     In v bistvu pri nas ni levih ter desnih, ampak le ekstremisti in zmerni…
     To “levodesno” je le kamuflaža..

     • Olga2345

      Šarec je dokazal, da ima vrvice v Murglah pri lutkarju, zato ni desnica, niti sredina, ampak levica! Tega nisem hotela pisati, vendar bodo tudi šarčevih glasovi na prihodnjih volitvah, šli k SDS, saj je zavedel volivce! Sodelovanje s strankami, ki so neuspešno vodile vlado do sedaj, pomeni propad!

     • luckyss

      Pravzaprav ne vem zakaj ti sploh odgovarjam na takšne neumnosti…
      Šarcu Lukec pač ni zanimiv, ker je levi ekstremist, Janša pa tudi ne, ker je prav tako komunist, ki se gre desnico..

     • Olga2345

      Šarcu Mesec odgovarja, vendarle njegovi “sredinskosti”…spet laže je nesmrtna duša komunizma!

     • luckyss

      Pa nehaj s to tvojo bedasto parolo, baje te imajo celo tvoji poln kufer s temi idiotizmi..Stavim, da so tvoji predniki po Ljubljani pisali “Živela OF” in takrat pojma niso imeli, tako kot ga tudi ti sedaj nimaš ;))

    • Olga2345

     “Ein Volk, ein Reich, ein Führer ” je bil slogan levičarja, nacional-socialista! To pa je Kučan, ki s Sorosom želi ustvariti NWO!

     • luckyss

      Ja, Janše kot komunista menda ne bomo šteli med desne…?!
      Pa ne mi spet s temi “manevri”, da je spregledal in podobnimi idiotizmi..

     • Olga2345

      Kategorizacija po potrebi, enkrat skrajna desnica, enkrat levica…
      Levičarji se želite spraviti na sredino, da bi zavajali tujino, vendar bodo dejanja vse razkrila (ne privatizaciji, višji davki, kršenje človekovih pravic – cerkev, kulturni boj….)
      Laž je nesmrtna duša komunizma!
      Janša je s svojo politiko sredinski politik, socialno naravnan, to se je videlo tudi po njegovih dejanjih (otroški dodatki, pokojnine..), ne le po besah!

     • luckyss

      Ti menda res ena vidnejših ovac v stranki…Ne gre za kategorizacijo ampak za dejstva..;)

     • luckyss

      Sicer pa tale tvoj “tiskarski škrat” ali podzavestna resnica, ki ti je ušla..pove bistvo vsega..
      “Janša je s svojo politiko srednski politik, socialno naravnan, to se je videlo tudi po njegovih dejanjih (otroški dodatki, pokojnine..), ne le po besah!”

      Verjetno veš kaj pri “Šiptarjih” pomeni “besa”…;))

     • Steiermark

      ti najbrž dobro poznaš to besedo, glede na dejstvo, da prihajaš iz šiptarskega gojišča psov…..tudi lajaš kar na dva načina: 1. po šiptarsko, 2. po komunajzarsko

     • Franc Šink

      Komunizem je zatočišče lenuhov in nesposobnežev.

     • Steiermark

      ….in kriminalcev, kot so bili tisti mizarji matijeti, kardeli – falirani nepismeni študentje, in ostala delomrzna golazen, ki se je trudila z uničevanjem slovenstvu zavezanih in poštenih Slovencev…..

     • jovan jovan

      Socialna naravnanost ivana se najnolj vidi po tem, da je zmanjšal obdavčenost najbogatejših in po ZUJFU.

   • Steiermark

    kreten pasji, to je “slogan” tvojega posiljevalca, pedofila tita in njegovih “herojev”, ki so bili izurjeni v klanju poštenih ljudi in zavednih Slovencev! Vi, titovi pionirčki, pa še vedno tulite v ta rog, kljubtemu, da enonoge podgane že več kot 30 let , kot da vas je takrat pedofiliral v glavo in ne v tazadnjo…..

  • Sarkazem

   Ga. Olga, po svoje imate prav, vendar je treba tudi vedeti, da sta prvak desnice in gospodar levice in države zabredla v nepomirljivo sovraštvo, ki ga gospodar vceplja in širi po vseh levih strankah ter državnih in paradržavnih institucijah. Poleg tega je JJ žal brez svoje krivde zaradi neštetih napadov, sodišč, ovadb, zaporov, trpljenja itd. že brez dvoma trajno poškodovan in onesposobljen za vrhunske dosežke in če ga gledate in poslušate deluje utrujeno, brez energije, skoraj naveličano in zdi se mi, da dela tudi nepotrebne napake, kot je bilo npr. tisto posojilo. Vsakega od nas bi to, kar so počeli z njim, že zdavnaj zlomilo. Je pač tako življenje, da marsikoga od nas po nerazumljivi Božji previdnosti tepe usoda in prizadene trpljenje. Poglejmo na primer Tonina, ki kar izžareva energijo, je že res, da je njegova stranka postala “žlahtna” desna stranka po okusu Gospodarja, toda je še vedno desna in krščanska. On in njegova stranka sta deležna popolnoma drugačnega tretmaja gospodujočega režima in mogoče bi se podobno zgodilo z SDS, če bi jo vodil nekdo, ki ne bi bil deležen osebnih zamer in sovraštva, vsaj pogovarjali bi se z njim, kot se s Toninom.

   • Olga2345

    Medijsko ustvarjeno sovraštvo proti Janši, je produkt udbomafijca iz Murgel, ki se zaveda, da bo kmalu “klavir igral”(po Podobniku)! Če ne v Sloveniji, kjer je sodstvo skorumpirano, pa v Nemčiji! Kucanova Antifa je v Nemčiji že tretitana kot teroristična skupina, hujša od neonacistov!

  • Djuro Sumar

   Slovenski katoliki poznate krščanstvo samo na papirju, v realnem svetu se obnašate kot najslabši nacisti.

   • jovan jovan

    Kaj nacisti?! Oni so bili bogaboječi v primerjavi z našimi t.i.desničarji.

    • Steiermark

     zate velja isto, kot za tvojega đurota…..

   • Steiermark

    zapri svoj umazani jugogobec!

    • Djuro Sumar

     Zakaj jugogobec? To kar sem napisal velja tudi za muslimane in pravoslavce, ter vse ostale veroizpovedi. Odpuščati znamo edino in samo ateisti, ker nismo obremenjeni z nobeno vero ali ideologijo.

     • Steiermark

      lepo ste “odpuščali” po vaše, koljaško, vi jugosrbi, ki ste po 45 letu klali vse kar vam je prišlo pod krvave kremplje ter mučili ljudi, enako kot delajo danes islamci, z “neverniki”, upam, da boš kot “nevernik” lahko to islamsko =komunajzarsko zlobo občutil tudi sam…..

     • Djuro Sumar

      Ni krščansko drugim ljudem privoščiti zlo. Tvoj komentar potrjuje, da imam prav.

     • Steiermark

      Kaj pa ti veš o krščanstvu? In jaz ti privoščim, da si sam na svoji koži sprobaš, najprej ti in takšni kot si ti, vse to, kar nam pripravljate in privoščite nam! Zakaj pa nebi bilo lepo privoščiti nekomu nekaj, v kar je prepričan in nam privošči, nam drugim, saj če je po njegovo to za nas dobro, potem ta isti mora kot prvi , na svoji koži občutiti!

     • Djuro Sumar

      Več kot očitno je, da vem o krščanstvu več kot ti.

     • Steiermark

      Kjerkoli si se seznanil in kdajkoli si se “seznanil” s krščanstvom, je tvoje “znanje” takšno, kot da bi ti ga dali v kumrovški šoli…..

     • Djuro Sumar

      Sveto pismo in Koran niso poučevali v Kumrovcu.

     • Steiermark

      Tudi to so počeli v kumrovcu, s sloganom, da moraš “nasprotnika” dobro poznati, da ga lahko premagaš…..Zato pa vsi stari udbaši poznajo zelo dobro, sv. pismo!

     • Djuro Sumar

      A tako je to, tega pa nisem vedel. Stari udbaši, kaj pa mladi levičarji, kje se ti izobražujejo, saj Kumrovca že dolgo ni več.

     • Steiermark

      Imajo dobre “učitelje”, v starih crkujočih revolucionarjih in sovražnikih samostojne in predvsem svobodne Slovenije, katerih najintimnejša misel nikoli ni bila samostojna Slovenije in se z njo, še danes ne strinjajo!!! Šefi udbe…… s tem sem ti vse povedala, upam, da si razumel!

     • Djuro Sumar

      Priznam, da mislim, da je škoda, ker so uničili Jugoslavijo. Ampak to je že zgodovina.
      Ti “učitelji” pa se ne morejo primerjati s tvojimi starimi 2000 let.

     • Steiermark

      Ti jugoslovan , pojdi, skupaj s kratkonogim srbskim izdajalcem Slovenije, objokovat svojo rajnko jugovino, domov – v jugoslavijo – srbijo!

     • Djuro Sumar

      Ničesar ne objokujem. Menim le, da je škoda, da ni Jugoslavija kot celota vstopila v EU, ker bi nekaj pomenila, tako pa ne pomenimo popolnoma nič. Pa še 20 milijonski trg smo izgubili.

     • Steiermark

      Ja, veliko je pomenila jugovina, kot še pomeni danes , tvoja velika srbija , kot ste jugoslavijo podrazumevali vi srbi! Danes se ponovno lahko primerjate samo z vašimi sorodniki, tistimi, katerim hlapčujete – Turki! Mi pri vas v jugoslaviji – veliki srbiji, nismo ničesar izgubili in nas tudi nič ne veže na vas, ki imate balkansko vsrano kulturo in ko prihajate iz “vsrane luknje”, kot je Trumpov izraz za takšne divjake, kot ste vi. jugosrbski izmečki, ki so si ponovno, v Sloveniji, prilastili oblast in jo tako uničili, da danes, nismo več prepoznavni v svetu…..Pa tudi to bo minilo. Vseeno pa sem ponosna, da smo končno in dokončno, navkljub uničevalskemu haranju jugosrbskih komunističnih mafijskih prascev – sfukatorjev in tepihovalcev, smo uspeli med prvimi ex komunističnimi državami, se ponovno vključiti v evropsko družbo, da smo pod vodstvom našega največjega in najzaslužnejšega osamosvojitelja, JJ, uspeli tudi narediti napredek in zvišati življenski nivo, dobiti evro in priznanja, kot najhitreje rastoča in napredujoča država, izmed vseh ostalih. pravtako, od komunistov tlačenih dežel – držav!

     • Djuro Sumar

      Tale pamflet ti je napisal osamosvojitelj JJ, kajne.
      Ne vem pa od kje ti ideja, da sem Srb. Nimam tam nobene žlahte.

     • Steiermark

      No, đuro, to je pa veliko priznanje, ki si mi ga izrekel, glede”pisanja pamfleta”, kot imenuješ ti vse, ki ni na tvojem podnskem vzorcu….. Žal mi je, da se vedno znova dokazuješ zaostalega balkanca, z IQ 70 (to je največ kar dosežejo duševno zaostali), ko “nemoreš” razumeti in sprejeti nečesar ki nekdo, ki ne spada med tvoje – tvojo raso, napiše. Če ne najdeš več več svoje žlahte, niti v srbiji, potem pa poglej še malo v opankarjevićev živalski vrt v Lublani, oddelek “opice”…. mogoče se tam skrivajo…..

     • Djuro Sumar

      Tale pamflet si pa zanesljivo napisal sam, brez vsakršne pomoči.

     • Steiermark

      sumariću, kaj si se prekvalificiral v kritika? Zanimivo, pa še pisati ne znaš, čitati bolj malo, zato pa nič ne razumeš…..

     • Djuro Sumar

      Čudno, da takšen veleum kot si ti, lahko komunicira z menoj.

     • Steiermark

      S tabo ne “komuniciram”, ker je to nemogoče, ravno zaradi tvoj pripadnosti tistim, ki imajo IQ pod 70, kot subsaharski trikrat zapečeni…..ker se odzivaš “instinktivno” in ne z pametjo!

     • Djuro Sumar

      Tale tvoj komentar le potrjuje to, da nimaš niti pojma o tem, kaj določa IQ..
      Sploh pa bi bilo dobro, da se najprej naučiš slovenske slovnice. Napiše se “s pametjo” in ne “z pametjo”.

     • Steiermark

      Ne uči me, kako se kaj piše, še posebaj če gre za tvojo pamet, ki je neobstoječa…. Sicer pa čestitam, da je en bolki oz. bizantinc z IQ 70, celo uspel pogruntat, morda tudi samo, tiskarsko napako!

     • Djuro Sumar

      Ni tiskarska napaka, ker v tvojih komentarjih mrgoli slovničnih napak.

     • Steiermark

      Ha ha ha ha ha……. jugos, kozjimeketač, bo meni govoril o slovničnih napakah….. Ha ha ha ha…….. daj spelji se že na svoj balkan in tam nadaljuj z meketanjem……

     • Djuro Sumar

      Saj niti ločil ne znaš pravilno uporabljati.

 • Bonifacij

  Kaj če bi vi polpismeni pisuni šli do Janše in ga vprašali zakaj je za migrantske kvote?

  • Vera

   Janša je proti vsakršnemu priseljevanju , saj smo imeli po letu 1992 v Sloveniji 80.000 prebežnikov iz ranjke juge , ostalih pa ne potrebujemo , ker jim Slovenija ni nič dolžna . K Merklci naj gredo, ker baje rabi “visoko-kvalificiran kader ” .

  • rubec

   Si ga mogoče ti vprašal takrat ko je bil?

 • Tweety Bird

  Zapomnite si eno… ne bomo imeli desne vlade… JJ bo popušil. Živela leva vlada, čeprav brez moje stranke, prave levice, LEVICA !!!

 • dob

  To je pa nevarno.
  Si predstavljate, da javno mnenje oblikuje RTV in ne narobe?!

 • tramal

  Še v nikaragvi je zmagala desnica in kaj kmalu bo tudi tu.Leve vlade lahko prešteješ na prste ene roke.Diktatorske muslimanske ne spadajo k levim strankam.Vsa čast Janši.

  • Olga2345

   Saj bo tudi v Sloveniji zmagala desnica (zdrava pamet), zato pa so levicarji potegnili iz zmrzivalnika politično truplo Gollobiča, levicarskega frankenštajna…, ki ga poskusajo prodati kot “sredino”…

  • jovan jovan

   V Španiji so zmagali socialisti. Nikaragva ni ravno nek zgled svetovne politične demokracije. Ne svetovne in še manj demokracije.

   • samotoje

    S tabo so pa res problemi. V Španiji je Rajoy odstopil, zato je vlado prevzel socialist. Na volitvah bodo pa opleli. Preberi si kaj, da ne boš neumnosti trosil.

 • žogica

  Klonirana Olga je v akciji, pameten Janez svoje ovce klonira, sedaj bo pa zbral 46 glasov podpore!

  • Olga2345

   [email protected]_TTj1iGp3DT, 29 Upvotes! To je udbaški izum! Zlorabe, diskreditacije…laž je nesmrtna duša komunizma!

   • sprehajalec

    če to počne desničar, gre za kriminalna dejanja. če to počne Levičar, to počne v obrambi civilizacijskih vrednot.

    Luka Polmesec, POP TV 31.05.2018

   • žogica

    Klonirana Olga, zdaj so te pa še udbaši in komunisti dobili v roke, fertih si!

 • Olga2345

  Komunistom spet kuzla v rit skače! Spet norijo po portalu in širijo laži, sovraštvo in izključevanje!
  Vendar, malommirgen! Slovenci se ne damo!

  • črnaovca

   Kateri Slovenci oni iz nemških kasarn ali kateri drugi?

  • luckyss

   “Slovenci bomo branili svojo domovino pred komunisti (levičarji)”..
   Zanimivo…torej pred komunisti -desničarji pa ne…
   Kdo bi vas ovce razumel..;))

 • Olga2345

  Živel Janez Janša! Živela SDS! Za Slovenijo gre!

  • Djuro Sumar

   Za denar se gre, ne pa za Slovenijo. Ti pa res vse verjameš kar ti ponudijo klerikalci.

   • Olga2345

    Živel Janez Janša! Živela SDS! Za Slovenijo gre!

  • žogica

   Za Janševo rit gre, ne za tvojo!

 • črnaovca

  Jebi ga volitve so žal mimo

 • Olga2345

  Vse spoštovanje Janezu Janši za moč, pokoncnost, neuklonljivost, da je prestal vse laži, zlorabe, podtikanja in kršenja človekovih pravic s strani udbomafijsjega režima, s Kučanom na čelu!
  Vse spoštovanje tudi, da mirno in trezno dela naprej v dobro Slovenije, kljub izključevanju skorumpirancev v politiki!

  • Krtača 20

   Sej ti že nesejo pomirjevala no, stric v beli halji se je mal zadržal pri drugem pacientu takega kova no…

   • Olga2345

    Ko nimargumentov, diskreditacija…Kučan Goebbelsov agitprop ne pali!

  • Djuro Sumar

   Ne bi rekel da dela v dobro Slovenije, kajti tudi jaz sem Slovenija, Janša pa dela proti meni, torej proti Sloveniji. Dela v korist sebi in cca. 25% klerikalcev, ki ga častite po božje. Ste pač takšni, da ne morete in ne znate živeti brez pastirja, ki vam govori kaj je prav in kaj ni. Preprosto, niste sposobni samostojnega razmišljanja.
   Kar se ankete tiče pa se stvar ni popolnoma nič spremenila, saj je razmerje med levico in desnico še naprej enako kot je bilo pred volitvami. Za levičarje je pozitivno to, da podporniki LMŠ počasi zapuščajo Šarca in se priključujejo strankama SD in Levica, ki bosta kaj kmalu lahko sestavila koalicijo in prevzela vlado. Treba bo pač razmisliti o predvolilni koaliciji in premagati stranko SDS na volitvah, saj imata skupaj toliko podpore kot SDS. Če prištejemo še Šarčevih 10% je relativni zmagovalec znan.

   • Olga2345

    Volivci Šarca so volili desnico! Vsaka poteza v levo bo zacsarva samomor! Torej Janša dela za Slovenijo!
    Vi pa se kar trpite zaradi brce v rit 1991? Hahahahahahahahahihihi

    • Djuro Sumar

     Pa si res ovca. Le kje si našla teh 60%? In kje vidiš kakšnega desničarja pri Šarcu? Misliš da je desničar, ker je peljal hčerko k obhajilu. Smešno. Sploh pa ne vem kaj je s tisto brco v rit, kdo je koga brcnil?

  • luckyss

   Katera Olga si to….Ali sarkastična po zapisu sodeč ali ona butasta, prav tako po zapisu sodeč…
   Dajta se že enkrat zmenit kdo je kdo…Zaenkrat ti bom dal plus za odličen sarkazem…;))

   • žogica

    Olgo je Janez kloniral, da dobi dovolj glasov.

 • Olga2345

  Šarec bo pomembna vprašanja za Slovenijo prepustil “strokovnjakom”….v Murglah…

  • Miro

   olgica tebe pa dobr rajca tale Milan iz Murgl…. verjetno si čist mokra ko se spomniš nanj

   • Olga2345

    Kučan “zanima” vsakega Slovenca, saj ve, da mora udbomafijec za rešetke do smrti, da bo zadoščeno pravici!

    • Djuro Sumar

     Jajota so poizkusno že zaprli.

  • žogica

   Pameten!

 • jovan jovan

  Priljubljenost raste? Kako, če Matilda dela svoje?! Je ivan že sestavil koalicijo?

  • Olga2345

   Mislite ZZB?

   • Djuro Sumar

    Bom vstopil v ZZB, to je očitno garancija za dolgo življenje. Očitno jih tudi Bog podpira.

    • Olga2345

     Pa še pomladijo se…se že rodijo z “borčevskimi” penzijami…

 • Miro

  Jajo še doma ne more sestavit koalicije, jo bo pa v parlamentu

  • Olga2345

   Šarcu in Cerarju se dogajajo stranke… hahahahahahahahahihihi

 • Miro

  Jajo bo kmalu v Guinnessovi knjigi rekordov: podpira ga 99.9 % volivcev in kljub vsemu ne mores sestavit koalicije…. to ni samo za Guinnessa , ampak za osmo svetovno čudo

  • Olga2345

   Levičarji ne morejo izbrati med sabo niti predsedujočega…. Jim mora pomagati Janez Janša! Hahahahahahahahahihihi

   • žogica

    Janez pomaga levičarjem, postavite mu spomenik.

    • Olga2345

     Ste Miro? Janez ne pomaga levičarjem, on pomaga Sloveniji!

     • žogica

      Janez pomaga sam sebi, ne Sloveniji!

     • Olga2345

      Ste zaskrbljena? Tika taka….

     • žogica

      Zakaj?

   • Djuro Sumar

    Janšo so levičarji ponovno nategnili, kot že nič kolikokrat. So kupili Tonina.

  • Djuro Sumar

   OLGA2345 še ni ažurirala podatkov, ona jih daje stranki SDS samo 60%. Res ne razumem zakaj ne prevzame oblasti.

   • Olga2345

    To bo rezultat naslednjih volitev, ko bodo vsi izdani volivci volili SDS!

    • Djuro Sumar

     Mogoče pa res, tam okrog leta 2100 našega štetja, ko bodo imeli v Sloveniji demokratični socializem, SDS pa bo levo sredinska stranka.

     • Olga2345

      Če bi to verjeli, ne bi širili Kučan Goebbelsov agitprop…hahaha hahahahahahahaha

     • Djuro Sumar

      Tebi tega tvoji ne povedo, ker se bojijo da nebi razumela, ampak vse to je boj za demokratični socializem.

 • žogica

  Koliko vas je že Janez kloniral, nabrati mora najmanj 46 glasov!

  • Olga2345

   Ste spet padla na glavo…ko je nekdo komentiral, da ima levica 52 glasov, mu je odvrnil Lahovnik (pa ni Janšev), da ima po tej logiki SDS 62 glasov…Torej žogica…odskakljajte na Hanzi…

   • Djuro Sumar

    Lahovnik se je že rodil zelo pameten. Škoda da skrbi samo za svojo rit.

    • Olga2345

     Uporabljate morate Nick od žogice..ste se zmotil! Ko boste na nivoju Lahovnika, se pa oglasite…mu ne desete donkolen!

     • Djuro Sumar

      Ne tekmujem z Lahovnikom, vem le, da je bil velenjski čudežni deček. Ampak kot minister se ni obnesel, ker ni bil dorasel položaju. Bil pa je vpleten v TEŠ 6, ki se je neslavno končal, tudi na njegov račun.

   • žogica

    Olga original ali Olga klon?

 • Olga2345

  Levičarji širijo sovraštvo in izključujejo! To je ves “program”, poleg “antifašizma”… Antifasizem=levi fašizem!

  • žogica

   A si ti 3x klonirana?

 • Olga2345

  Hitler =Kučan! Kucan bi s Sorosom vse človeštvo združil v eni državi, z enim jezikom in taborišči za tiste, ki niso za “našo” stvar… Komunizem=nacizem!

  • David Hitler

   Te lahk potolažim draga moja za sorosom je podana terjalica konec sranja!

   • Olga2345

    Te informacije nimam, če je resnična, sem pa vesela! To ni začetek konca, ampak konec začetka!

  • David Hitler

   Da ti samo nekaj razložim pod Hitlerjem bi ti żivela tako da nebi nikoli hotela drugać več żivet in povem ti samo eno ne nasedaj več tem elektro židu več raj poidi več v naravo bo bolj koristno Hitler je bil luć ljuctva politiki so lakaji izmišljenih żidovskih koncernov

 • žogica

  Olga poglej, kaj tebi počnejo tvoji kloni! Nenadzorovano se razmnožujejo, sedaj bo Janez zbral 46 glasov!

 • plavi-mil

  Prepozno, dragi Slovenci, prepozno, prej bi morali misliti in podpreti SDS, tako nas bo pa vodil tišler s 6 popravci.

  • Olga2345

   Nič se ni zaključeno…Tišler bo delal pručke za Murgleoneja in zase…

 • jovan jovan

  Velika desna koalicija? Še ni? Tudi ne bo!

 • Djuro Sumar

  Za Karlom Erjavcem ne bo niče jokal, niti on sam.