[Ekskluzivno] Javnomnenjska raziskava: Skupna lista SDS in SLS se je izkazala za zmagovito!

Foto: STA

Po rezultatih ankete, ki jo je v aprilu za Nova24TV opravila agencija Parsifal, bi na evropskih parlamentarnih volitvah, ki bodo 26. maja, kar 30,4 odstotka opredeljenih volivcev podprlo skupno listo SDS in SLS. Skupna lista največje opozicijske stranke, ki jo vodi Janez Janša, in stranke, ki jo vodi Marjan Podobnik, se je očitno izkazala za zmagovalno kombinacijo! In ob vsem tem si lahko samo predstavljamo obžalovanje “volkov samotarjev” Alenke Bratušek, Mira Cerarja in Marjana Šarca, ki se jim ni uspelo dogovoriti o skupni listi. Sedaj pa jim grozi še totalen polom na evropskih volitvah, o čemer ne priča le ta anketa agencije Parsifal, temveč tudi že raziskave levih medijev, ki so Šarcu sprva optimistično napovedovale celo do štiri poslanska mesta v Evropskem parlamentu, a le dobra dva meseca kasneje spregledale, kako so s to napovedjo udarile mimo. Sedaj Šarcu napovedujejo le še mesto ali dve … 

Za Nova24TV je javnomnenjsko raziskavo opravila agencija Parsifal, ki je v začetku aprila naključne anketirance spraševala: “Katero stranko ali listo pa boste volili na volitvah v Evropski parlament?” 14,2 odstotka volivcev je na prvo mesto postavilo skupno listo SDS in SLS, s pol manj podpore – 7,3 odstotka – sledi SD, zatem s 6,3 odstotka LMŠ, 4,3 odstotka bi prejela SNS, 4,2 odstotka Levica, NSi 3,6 odstotka, DeSUS 2,7 odstotka in SAB 1,6 odstotka. Očitno je, da volivci niso spregledali povezovalne politike SDS in SLS. Še več! Sodelovanje predsednikov strank Janeza Janše in Marjana Podobnika bodo očitno celo nagradili, saj imata stranki na skupni listi zavidljivo vodstvo pred preostalimi strankami. Šele na drugem mestu, s polovico manj podpore, je namreč SD, šele na tretjem pa stranka Marjana Šarca. Ob tem nikakor ne gre spregledati, kako je konkurenčna agencija Ninamedia januarja 2019 Šarca razglašala za najbolj priljubljenega politika, njegova stranka LMŠ naj bi uživala najvišjo podporo. Njegovo vlado pa naj bi podpiralo kar 56 odstotkov vseh vprašanih. Da tem številkam nikakor ne gre verjeti, je na svojem Spletnem časopisu februarja opozoril urednik Peter Jančič, ki je v svoji analizi ugotovil: ” Izkušnje zadnjih volitev kažejo, da rezultati teh raziskav, ki jih objavljajo največji mediji, napihujejo podporo za stranke z leve sredine. Rezultati teh strank pa so na volitvah potem krepko slabši.”

Na napihnjenost rezultatov pa je januarja 2019 opozoril tudi spletni portal Domovina, ki je Šarčev rezultat po Ninamedii označil kot napihnjen borzni balon. “Vest o Marjanu Šarcu kot prvaku vseh političnih kategorij, ki jih merijo javnomnenjske agencije, je danes udarila kot strela z jasnega; rezultat Ninamedie je z velikim pompom naznanila večina osrednjih medijev. Celo na 24ur.com so novico konkurenčne hiše postavili na naslovnico svoje spletne strani, čeprav komercialka naroča lastno anketo, ki bo objavljena naslednji teden. Vrstili so se naslovi v stilu sledečega s spletne strani Slovenskih novic: ‘Zgodovinski obrat: Šarec do konca sesul Janšo in Pahorja.’ Glede na vse, kar iz minulih let vemo o Ninamedii, nedvomno ni presenečenje, da je na javnomnenjski triumf Marjana Šarca povzdignila ravno ta javnomnenjska agencija,” so zapisali.

Iz javnomnenjske raziskave Parsifala pa je razviden še en polom, in sicer SMC – ta naj bi bil še hujši kot polom LMŠ, o katerem je tudi spletni portal 24ur poročal, da naj bi LMŠ na volitvah prejel kar 31,3 odstotka vseh glasov, Janševa SDS pa kar dve tretjini manj. Omenjeni spletni portal je sicer anketo “zapeljal” v smeri državnozborskih volitev, kar je presenetljivo, glede na to, da so bili rezultati ankete objavljeni v sredini februarja 2019, ko več ali manj vse agencije povprašujejo zgolj o aktualnem političnem dogajanju, torej o prihajajočih evropskih volitvah. A sporočilo je bilo v vsakem primeru jasno: Marjan Šarec je po besedah 24ur v tistem trenutku užival tako visoko podporo, ko je že dolgo časa nobena vlada ni. Natančneje, zapisali so: “Kot spominja Dnevnik, je tako visoko podporo uživala nekajkrat le vlada pod vodstvom Janeza Drnovška. Konec leta 2002, ko je že predajala posle Ropovi ministrski ekipi, je Drnovškovo vlado podpiralo 70,8 odstotka anketirancev.” 

Vir: printscreen

Iz Parsifalove aktualne raziskave pa je viden popoln polom SMC, za katero se je opredelilo zgolj 0,9 odstotka anketiranih, kar je celo manj od Doma, ki je med anketiranci beležil 1,5-odstotno podporo. Očitno so številne neetične afere, ki smo jih bili v zadnjem času deležni iz stranke SMC, pri volivcih izbile dno, s tem pa se uresničujejo tudi zapisi medijev, ki Cerarja označujejo za “politično truplo”. Čeprav je jasno, da je njegova kariera politika več ali manj v zatonu, pa je sam za Dnevnik Bojana Petana izjavil, da ni politično mrtev, in ob tem objavil neposrečen tvit:

Vir: Twitter

Parsifal pa je ugotavljal tudi, koliko ljudi namerava iti na evropske volitve. Dovolj zgovoren je podatek, da se 27,3 odstotka vprašanih ne namerava udeležiti volitev, 2,3 odstotka ne bi volilo nobene stranke, 0,4 odstotka anketiranih bi volilo neko drugo stranko, medtem ko 23,3 odstotka vprašanih ostaja neopredeljenih in še vedno ne vedo, koga bi volili. Spomnimo, tudi na zadnjih volitvah je bila udeležba nadvse slaba – od 1.710.856 volivcev, kolikor jih je imelo leta 2014 pravico glasovati, jih je na volišča odšlo le 419.975, kar je pomenilo 24,55-odstotno volilno udeležbo. Na takratnih volitvah so sicer bogato prednjačile desne in pomladne stranke – zmagala je SDS s 24,78 odstotka glasov, sledila ji je skupna lista NSi in SLS s 16,60 odstotka, na tretjem mestu pa je bil Igor Šoltes z 10,33 odstotka. Socialni demokrati so bili šele na petem mestu, Levica na sedmem … Rezultate volitev v Evropski parlament 2014 si lahko pogledate TUKAJ.

Med opredeljenimi volivci ima skupna lista SDS in SLS na prvem mestu 30,4 odstotka vseh glasov, sledita SD s pol manjšim deležem, 15,6 odstotka, in LMŠ s 13,7 odstotka glasov. SNS med opredeljenimi volivci beleži 9,2-odstotno podporo, Levica 9,1-odstotno, NSi 7,7-odstotno, DeSUS 5,8-odstotno, SAB 3,4-odstotno, Dom 3,2-odstotno in SMC, popolnoma na repu, zgolj 1,9-odstotno podporo. Spomnimo, SDS in SLS sta na skupni novinarski konferenci dejali, da se desna sredina, ki ima svoje korenine v osamosvojitvi in prvi demokratični opoziciji Demos, spet povezuje za dobro vseh državljanov Slovenije. Slovenci so očitno v tej skupni listi prepoznali iskren namen predsednikov omenjenih strank, ki sta poudarila, da so pripravljeni braniti vrednote evropske civilizacije ter da se zavedajo, da pripadajo generacijam, ki so podedovale Evropsko unijo kot projekt miru in blaginje, kot je dejal Janša.

Po anketah sodeč se je SDS in SLS obrestovala povezovalna drža, medtem ko je LMŠ s samostojno evropsko listo uspela potopiti koalicijski partnerici SAB in SMC. Večkrat smo že izpostavili, da je bil za Alenko Bratušek in Mira Cerarja vstop v Šarčevo koalicijo, ki ji diktira Levica, usodna napaka. To potrjujejo tudi rezultati anket. Medtem ko so Cerarja številni mediji že “pokopali”, pa se bo to očitno kmalu zgodilo tudi z Bratuškovo. Če so mainstream mediji junija 2018 pisali, da je SAB doživela izjemen rezultat na državnozborskih volitvah – 5 poslancev, pa nikakor ne gre pozabiti, da Alenka Bratušek ni bila izvoljena. Z njenim delom oziroma delom njene stranke pa očitno Slovenci niso zadovoljni, saj se ji obeta le borih 3,4 odstotka vseh glasov opredeljenih volivcev. Očitno je, da imajo dovolj praznih obljub – samo spomnimo se, kako zagreto je zagovarjala v državnozborski predvolilni kampanji zdravstvo in upokojence, ko so se delili stolčki, pa se je z vsemi štirimi zagrebla za tista področja, kjer se obrača največ denarja. Od državnozborskih volitev pač še ni preteklo dovolj časa, da bi pozabili njeno “farbanje” Slovencev, pri čemer pa je jasno, da čas ni na njeni strani …

Telefonsko anketo je za Nova24TV opravila agencija Parsifal, in sicer med 1. in 4. aprilom 2019. V telefonsko raziskavo sta bila zajeta 702 anketiranca, od tega 51,5 odstotka žensk. Povprečna starost je znašala 52,8 leta, standardni odklon pa je 17,6 leta. Največ anketirancev je bilo iz najstarejše starostne skupine (43 odstotkov), nekoliko manj je zastopana srednja starostna skupina (35,5 odstotka), najmanj pa najmlajša starostna skupina (21,5 odstotka).

Ivan Šokić

 • garfi

  tudi, če DOM ne dobi poslanca bom glasoval zanje
  dovolj imam mlačnosti Zvera, Tomčeve h katerim so se pridružili sls bogovič agrokomunisti
  €U postaja totalitarna in so o tem pridno molčali v tem mandatu

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++++++ SE ZDI TAKO, JA L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • janko

   Kaj naj rečem? Želim samo boljši jutri za naš mali, vrli, stiskan in pokraden narod ter da bi obstal na svoji prelepi deželici. Izkušnje so mi vedno pokazale, da je EDINO prav in uspešno – ravnati dosledno tako kot je predstavljeno v Svetem pismu. Zares. Tudi Podobenka sem že srečal na romanju. Dosledni verniki so kot Cerkev – NIKOLI NE BODO PROPADLI, NIKOLI IZGUBILI IN NIKOLI ZAŠLI.

   • garfi

    sls je že naredila veliko škode
    je pa žal potrebno sodelovanje
    Brščič ima prav potreben je prelom iz vegetiranja in praktično o vsem se strinjam z njim
    rkc pa zame ne obstaja več, ker so ugrabljeni od satanistov in jih tudi ne potrebujem
    Kristjan si lahko brez njih

    • janko

     SLS je komunajzlasta, ni čuda . Ne morem se strinjati z Brščičem in nobenim za novo desno stranko. Tako ne bomo nikamor prišli. Morda smo Slovenci premalo povezovalni
     – dovolj nam morajo biti skupni cilji družbe, da se vedno o vsem odkrito pogovorimo in vsi ukrepamo vsak po svojih najboljših močeh in to nesebično, brez vsake neiskrenosti!!!!
     Samo to je dovolj!
     Samo to je dovolj – premalo dosledne iskrene krščanske drže povzroča vse tole, kar se dogaja vsa leta na desnem polu. Samo je! Nobenega egoizma, nič soliranja, neiskrenosti, pretiravanja, mlačnosti in pljuvanja. Vse te “male” slabosti skupaj neprestano uničujejo desno politično polje!!
     Velja vsem nelevim politikom in enako vsem volilcem od leta 1991 dalje, do danes! Vsi se zamislimo in se SPREMENIMO!
     Od papeža in škofov pričakujem v prvi vrsti zaščito naše humane krščanske civilizacije in vere. Zelo me skrbi, ker tega ni. Džihad je tu, vsak čas lahko zapoka. Kot vedno, ljudje bomo najbolj nastradali in trpeli – in če hočemo preživeti s svojo visoko razvito kulturo, jo bomo najbrž morali obraniti pred divjaki s krvavo vojno.

    • freedomfighter

     Vsaj v tem se strinjava da je rkc popolnoma brez pomena in prihodnosti

     • garfi

      strinjava se, da si manipulator

  • rabbit

   Daj povej po pravici koliko veš o delovanju evropskega parlamenta, veš ta ni bi narejen zato, da bi se kregali katera država ima prav ampak zato, da najdemo skupne rešitve, ki bi vsem nam omogočale boljše življenje. Poglej po svoji okolici pa boš videl table, kjer piše financira EU. Tudi to je ena plast istega kovanca.

   • garfi

    Slovenija in prave vrednote niso naprodaj kaj šele za kovanec
    EU je dobra ideja a le če se brani s pravimi vrednotami
    ni branjena, če lahko vsakdo vstopi in nam vsakdo vsiljuje karkoli slabega z lažmi in prevarami
    krivi za to sranje so vedno isti
    isti, ki so ustvarili totalitarno jugoslavijo in ki so jo tudi uničili
    medtem pa so si napolnili denarnice z nakradenim

    • rabbit

     Vidiš to je pa problem, ki ga vodstvo in posamezne države in tudi državljani ne vidijo in na koncu bo zelo hudo. To je enako, kot niso opazili kako je Hitler prišel na oblast pa vemo kako se je končalo Tudi sedaj je enako eni imajo enostavno zaprte oči, usta in ušesa in rinejo kot buldožer in to se ne bo za nobenega dobro končalo.

  • Vera

   Ravno ga.Tomčeva veliko dela z mladimi , g. Zveru pa je uspelo pridobiti znatna sredstva za delovanje in pomoč Sloveniji, če bo le vlada znala spisati prošnje za različne projekte .

 • Stric iz ozadja

  V bistvu se je za zmagovito iskazala skupna lista stranke Ne vem in stranke Ne bi sel na volitve.

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA

   SLIŠIMO,
   DA TUDI TI USTANAVLJAŠ – NEKO STRANKO !
   DVE VARIANTI IMENA TVOJE “BAJE” STRANKE – KROŽITA.
   ENA VARIANTA JE
   . STRANKA
   – “ŠMARNICA” S TVOJO KOZO JULIKO – KOT MASKOTO,
   IN IME
   – “SIEGFRIED” – baje je to nostalgično ime.
   daj no.
   Boi tako “prekleto” prijazen
   in nam zaupaj !
   So te govorice – samo – natolcevanje? Ali resnica?
   Saj
   veš, da smo tu na NOVI24TV – RADOVEDNI ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE
   RADOVEDNE ŠALE

  • garfi

   milan kućan

 • freedomfighter

  Torej na volitve gre 30% ljudi od tega 30% podpre sds in sls…to predstavlja 10% populacije…podpora je res ekskluzivna hahaha da o drugih strankah ne govorimo…zabavno mi je to kako nekdo iz 10 procentne podpore dela tako veliko novico…edino pomembno je da ne dobimo poslancev ki so eu skeptiki ceprav se bojim da bo levica dobila sedez…

  • bubamara

   Zanimivo je koliko procentov populacije je v moderni zgodovini spreminjalo usodo populacije. Komunistov je bilo leta 45 okoli 3000, populacija 1.2 milijona. Kakšen procent je šele to. Da ne govorim o procentu Levice, ki nam vlada.

   • freedomfighter

    No sem preprican da je vec ljudi podpiralo komunisticno partijo kot tri tisoc ljudi…na vsaki proslavi se jih danes zbere vec…

 • Janez Pavel Kanc

  Ah, to javno mnenje. . .
  Pogem bo vse dugače.

 • Olga101

  Čestitke!

  • bubamara

   Na žalost EU volitve ne vplivajo na usodo Slovencev. Teh 5 Kekcev je lahko komot namesto fikusa v Bruslu.

  • Slovenec

   Točno.

  • SIMON ROZIC

   Rdeče leve divjake v rezervate, na SLovensko.Hrvaško mejo ali pa kar na Hrvaško-
   Bosansko! Naj uživajo med migranti !

 • Kučko pod pručko

  Lista Šarec – noben EU parlamentarec

  Če se bo Šarčina v EU parlament zbasal z enim samim poslancem, bo lahko srečen. Pa še v to ne verjamem, da bodo Slovenci tako usekani in izvolili Makedonko za zastopanje interesov naše, ne njene, domovine!!!

  • SIMON ROZIC

   Ena neumna novinarka, Fajonka, je dovolj za celo Evropo! Kaj bi z dvema?

  • Atila

   Pust se presenett.

 • Beli Sneg

  Če bo dobila glas Jovova potem so Slovenci resnično veliki tepci. Večji kot sam puhloglavi serpentinšek. Pa lepo nedeljo vam želim.

  • borko

   a ja

  • Slovenec

   Bojim sem, da so Slovenci z od komunizma opranimi možgani večji tepci od pričakovanega.

 • Anton

  BRAVOO SPOŠTOVANI, EMINENTNI, VELECENJENI, GOSPOD, DOMOLJUB JANEZ JANŠA, BRAVOOO SDS!

 • bubamara

  Nič o Domovinski ligi na novi. Čakamo.

  • wert

   Matr si tečna, ko driska.

   • bubamara

    A peče?

    • wert

     Očitno te res peče, da se ne moreš umirit.

  • rabbit

   Zakaj pa bi?

 • Slovenka

  Vsekakor dobra novica, toda edina prava anketa bodo, tako kot vedno, volitve. Tudi ne mislite, da bo komunistična vrhuška sedela križem rok. V maju, kakšen teden pred volitvami bodo skuhali kakšen približek Patrie in naredili zmedo. SDS, si pripravljena na udarce pod pas? Delaš po načelu nič nas ne sme presenetiti?

  • bubamara

   SDS ljudje volijo, ko gre za EU. Ko gre za Slovenjjo volijo rdečo zvezdo.

   • SIMON ROZIC

    Res je ! Za kozlat!

   • Slovenka

    Lanske volitve so pokazale, da je SDS sposobna doseči odličen rezultat, sama pa veš, kaj se je zgodilo pri sestavi vlade. To je pač proporcionalni sistem in SDS bo morala zelo razmisliti, kako se bo zadeve lotila. Glede Janše. Neizmerno sem mu hvaležna kot zavedna Slovenka, da je še naprej pripravljen voditi barko, ki sliši na ime SDS. Naslednik bo prišel ob pravem času, ne skrbi.

  • Anton

   edini “švercar” z orožjem v resnici je bil “murgljski škrat” &Co., orožarsko afero pa je s pomočjo svojih režimskih vazalov-medijev podtaknil spoštovanemu, eminentnemu, velecenjenemu Gospodu Janezu JANŠI.

   besede murgljskega škrata “Nocoj so dovoljene sanje, jutri je nov dan”, so bile izrečene, kerje le ta gospod z malo začetnico vedel da so jugo tanki na meji Slovenije-Hrvaške, z upanjem, da bodo okupirali Slovenijo in zadušili upor naših domoljubov.

   sarkazem press

   • SIMON ROZIC

    Kučan v svoji pokvarjenosti in dvotirnosti ne bi smel nikoli
    odpreti svojega lažnivega gobca! Nekdo bi mu ga mogel zamašit
    za celo življenje, ne pa ubogemu Krambergerju!

    • Slovenka

     Kramberger je bil petelin, ki je prezgodaj zakikirikal.

 • AlojzZ

  “Skupna lista SDS in SLS se je izkazala za zmagovito!”

  Ali ne bi počakali na volitve in potem priredili slavje ter rajali?

  • opazovalec

   Tale zmagovita lista me spominj na volitve v ZDA leta 1936. Najbolj natančna napoved na vzorcu 2,4 M respondentoiv je napovedala gladko zmago Alfred Landona (Kentucky) nad F.D. Roosveltom (57:43). Tako gotovo, da so po volitvah izšli celo s časopisi z objavljeno zmago prvega. Iz zgodovine seveda vemo, da temu ni bilo tako, sa je FDR dosegel najvišjo zmago po uvedbi elektorskih volitev leta 1820. Dobil je 523 in AL samo 8 elektroskih glasov iz 2 držav (61:37).

   Za zaključek povzetek Case Study

   Two morals of the story:

   A badly chosen big sample is muc worse than a well-chosen small sample
   Watch out for selection bias and nonresponse bias.

   Ps.: Za te volitve 1936 je Gallup napovedal zanesljivo zmago na vzorcu 50.000 respondentov!

 • bubamara

  Spraviti dva kekca v brusel in jima omogočiti lagodno življenje. Res razlog za slavje.

  • wert

   Domnevam, da se ti javljaš iz “Bruslja”. :)

  • Janez Kepic-Kern

   HUD FIRBEC me matra,
   zato – ponavljam !
   ŠALA

   SLIŠIMO,
   DA TUDI TI USTANAVLJAŠ – NEKO STRANKO !
   DVE VARIANTI IMENA TVOJE “BAJE” STRANKE – KROŽITA.
   ENA VARIANTA JE
   . STRANKA
   – “ŠMARNICA” S TVOJO KOZO JULIKO – KOT MASKOTO,
   IN IME
   – “SIEGFRIED” – baje je to nostalgično ime.
   daj no.
   Boi tako “prekleto” prijazen
   in nam zaupaj !
   So te govorice – samo – natolcevanje? Ali resnica?
   Saj
   veš, da smo tu na NOVI24TV – RADOVEDNI ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE
   RADOVEDNE ŠALE

 • Kučko pod pručko

  Matterhorn

  Graf stranke Lopovov Murgelskega Šefa se mi zdi, kot bi gledal Matterhorn. Hiter vzpon in še hitrejši padec!!!

 • Black_Raven

  jebale vas javnomnenjske raziskave in ankete…

 • Ava

  Meni nekaj zdaj ni jasno. Brščič nastopa pod geslom “Najprej Slovenija” – očitno kopira Trumpa “America first.”..Avtorske pravice kršene!!! :) Kot drugo, on pozablja, da je med njim in Trumpom ena pomembna razlika. Trump je “Self made billionaire.” Brščič je daleč od milijonarja, poleg tega pa tudi njegova kariera dlje od javne službe ne seže. To me zelo moti. V čem je sedaj razlika med levimi in desnimi? Vsi so na javno priklopljeni :D
  Tudi tole povezovanje pri SDS mi ne diši preveč.
  Ne vem več komu od desnih naj dam glas. Se še nagibam, da kar ostanem pri SDS. Pa ne mi zdaj nabijat, naj dam levim, ker ne bom. Samo opisujem svoja opažanja.

  • Iztok Pušnik

   Trenutno vlada v Sloveniji kolobocija (zmešnjava). Opažam, da vodstvo stranke SDS preveva strah pred osipom. Z vstopom DOM v tekmo za glasove volivcev, se je dejansko pojavil dvom.

   • Ava

    Ja, se strinjam. Osebno kar precej zadnje dni razmišljam o tem. Ne vem več, kdo koga drži za …In kaj se sploh dogaja v Sloveniji. Po moje nič dobrega.

    • Iztok Pušnik

     Že nekaj časa poskušam razumeti, zakaj se je SDS podala na EU volitve s skupno listo??? Vedno bolj sem prepričan, da je temu botroval DOM. Zdaj ta DOM “grozi”, da bode SDS zaradi “nespodobne” španovije z SLS, padla pod 24% in tako izgubila svojo poslanko, ki je na tretjem mestu.

     • Nšo-či

      Ne bi rekla. Če bi se J.J. postavil na listo,mu nihče niti do gležnja ne bi segell, DOM gor ali dol. Glede na tihi del prebivalstva, ki vztrajno podpira SLS, kar so pokazale volitve za župane , jpa je iJ.J. izjemno modro okrepil svoje izbrance. Vsaj matematično :).

     • Iztok Pušnik

      Tudi moj sin, profesor zgodovine, ki je blizu SDS, me je prepričeval v dobro potezo. Pa sem nejeverno zmajeval z glavo. Podobna analiza je bila tudi na straneh Domovine, ki je bližje NSi. To z matematiko pa vama dam prav.

   • Janez Kepic-Kern

    ŠALA

    AH – BLEFIRAŠ !
    Saj boš – TI – VOLIL – SDS – ODLIČNE GOSPE – EU POSLANKE !

    IN
    ŠE MNOGI
    NAD PONAREJENIMI EX KP, ZK “STRANKAMI” RAZOČARANI
    OBOŽEVALCI EX VELIČIN – TITA IN KARDELJA,
    KI STA ŽE 40 LET – “MRLIČA”.
    Razen, če nisi mogoče – groza NEKROFIL – IN SE
    HRANIŠ – S POLITIČNIMI – TRUPLI,
    S – KADAVRI -EX KP, ZK POLITIKOV?
    ZDI SE MI, DA JE V EX KP, ZK VRSTAH VELIKO TAKIH “NEKROFILOV”, KI SE
    “HRANIJO”
    Z DVOMLJIVO SLAVO” EX KP, ZK – MRLIČEV ?L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
    P.S.
    KONEC ŠALE

    • Iztok Pušnik

     Jas bom volo DOM, ker sn slovenski nacjonalist. Dopadejo se mi identitarci in suverenisti. Ne dopade se mi pa Ušajova in tut Brščič ne.
     Meni se dopade program.

     • Janez Kepic-Kern

      KAJ PA TOLE?
      A SO TO SAMO NATOLCEVANJA?
      Kako kaj tvoja koza Julika?
      ŠALA

      SLIŠIMO,
      DA TUDI TI USTANAVLJAŠ – NEKO STRANKO !
      DVE VARIANTI IMENA TVOJE “BAJE” STRANKE – KROŽITA.
      ENA VARIANTA JE
      . STRANKA
      – “ŠMARNICA” S TVOJO KOZO JULIKO – KOT MASKOTO,
      IN IME
      – “SIEGFRIED” – baje je to nostalgično ime.
      daj no.
      Boi tako “prekleto” prijazen
      in nam zaupaj !
      So te govorice – samo – natolcevanje? Ali resnica?
      Saj
      veš, da smo tu na NOVI24TV – RADOVEDNI ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
      P.S.
      KONEC ŠALE
      RADOVEDNE ŠALE

     • Iztok Pušnik

      Če ti misliš, da z tvojimi budalaštinami pomagaš SDS, ti morm poveat, da živiš v zmoti… Fala Bogu, da druge škode ni…

     • Janez Kepic-Kern

      Lepo to,
      da se zahvaljuješ – BOGU.
      A
      K MAŠAM – KAJ HODIŠ ?
      A KAK “OFR” – KAJ DAŠ? Dvomim, gotovo si “PREOHRN”?
      Ampak?
      k spovedi – pa ne bi šel? A ne ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

     • Iztok Pušnik

      Jas sn agnostik…

     • Janez Kepic-Kern

      JA,
      “AGNOSTIK” POMENI – “NE SPOZNAVAJOČ”.
      To pa vemo, da si: “maloveden” – namreč. L.r. JANEZ K.K. KOMENDA

     • branči

      preje anemičen – vsebinsko prazen

     • Iztok Pušnik

      Kaj pa mi drugega v Sloveniji preostane???

  • bubamara

   DOM je reakcija na izgubo kompasa politike. Glavno načelo je graditi na lastnem narodu. Zelo dober program, je pa vprašanje izvedbe, ker program izvajajo ljudje. Odlična alternativa SDS, ki je ujetnik ene osebnosti.

   • Ava

    Ok…Samo kako izpeljat ta program? Predvsem, ker je slovenska javna uprava zelo močna? Če zarežeš vanjo, dobiš proteste in granitne kocke v parlament. Če greš na roko podjetnikom, znižaš vse kar se znižat da, kje boš jemal denar za državo? Če nekje znižaš, moraš drugje vzet. Kje? Po moje je problem slovenska MENTALITETA. In te ne moreš spremenit čez noč! Povprečen Slovenec ne vlaga, ne tvega, ne sprejema odgovornosti, ampak je zadovoljen s službo v JU. In vsaka druga ideja tukaj pomoje pade. Ne vem. Ali pa se motim.

    • bubamara

     Javni sektor je res močan in glasen. Za rez v to moraš imeti jajca. Drastičnega nižanja davkov ni za pričakovat od nikogar. Bolj je treba dvigniti produktivnost na vseh področjih. Tukaj so ogromne rezerve glede na primerjavo z Avstrijo. Na to cilja DOM, ki stavi na Slovensko pridnost in sposobnost.

     • Ava

      Ok. Se strinjam s produktivnostjo. Te se res manjka.

     • Iztok Pušnik

      Ja, produktivnost. Ko sn še v Jugi hodo f službo, so nam delafcom komiji non stop plozali, da mormo bit na delovnem mesti bol produktivni. Keri bi si mislo, da je to neki problem še dans…

     • bubamara

      Produktivnost se veča z uporabo največje mišice. Te, v glavi.

     • Iztok Pušnik

      Ja. Tak so nam tut pravli komiji takrat. So rekli, če se boš pridno učo, boš lahko delo f pisarni…

     • bubamara

      Verjamem, da je težko za razumet.

     • Iztok Pušnik

      Sn razumo takrat. Zato nisn hoto več f šole hodit. Meni se je bol dopado zašmiran ibercuk. Si ga še dans gor navlečem in kaj zašraufam. Pol pa si zadovoln z delom, privošim mrzli pir… Kerega si sevea sam kupim.

    • Ava

     Ne moreš graditi stranke samo na “zapiranju mej.” Slej kot prej vsak trči v JU, zdravstvo, upokojence…Od kje se misli jemati, me zanima.

   • FORT WORTH

    Tista osebnost ve, da brez odlocne podpore vec, kot pol volilcev se, korenitih sprememb ne da izpeljati…
    Point je samo v skupni listi pomladnih strank, le da NSI spet solira.
    Lahko bi prisli hitro do sprememb, ce bi bili skupni cilji.
    S sedenjem na dveh stolih, kot to pocne Ljudmila pac ne gre in ne bo slo !!

    • bubamara

     Tista osebnost ve, da je SDS v slepi ulici, vendar jo rajši žrtvuje za lasten ego. Škoda za stranko.

     • FORT WORTH

      Stranka je obrnjena v pravo smer in zagovarja evropsko svobodno drzavo Slovenijo.
      Ce se volilci pustjo prepricati lopovom, manipulatojem, brezvznjakom… je to problem volilcev in ne stranke !

     • bubamara

      SDS preveč sledi EU. To je tudi slabost stranke.

     • FORT WORTH

      SDS zagovarja enotnost, nacelnost, postenost, delavnost v okviru EU.
      Si je mogoce zeleti boljsi program ??
      Boljsega programa ni.
      Vse drugo je zmedenost in utopija !

     • Iztok Pušnik

      Partija zagovarja enotnost, nacelnost, postenost, delavnost v okviru SFRJ…

     • centurion

      …in družbeno lastnino, no….

     • Iztok Pušnik

      Kakorkoli…

     • centurion

      Spreminja počasi smer plovbe.
      Orban-Višegrad.
      Tega manevra pa ne moreš izpeljati pred
      volitvami preveč ostro.
      Odmik in pragmatična drža je vidna.
      Zakaj v vojno na nož z EPP 2 meseca pred volitvami?

     • Iztok Pušnik

      Ja. Tega se zaveda tudi Orban in zato kot falseflag šopa svoje volivce z vojno proti neki karikaturi f cajtngu druge države. Karikatura seveda ni bla namenjena Madžarom, anpak notranjepolitičnim preigravanjem na slovenski politični sceni.

  • SIMON ROZIC

   Oba , Trump in Brščič pa imata rada svojo državo in državljane!

 • Janez Kepic-Kern

  KAKO SE POGOVARJAJO V T.I. POMLADNIH STRANKAH – NE VEM
  V NEKI NAŠI HA, HA
  NEOMARXISTIČNI “STRANKI” SE PA BAJE – POGOVARJAJO – PRIBLIŽNO TAKOLE:
  KOT MI JE
  ZELO UMETNIŠKO ZAPELA PTIČICA – IZ MOJE FANTAZIJE.

  ŠALA
  UMETNIŠKA
  ŠALA

  Vsaka podobnost z realno z ljudmi iz “LEVICE” in s stranko “LEVICA” je naključna : ta šala je umetniška, imena so prispodobe=metafore, ne realne osebe ali stranke.

  URA RESNICE – “LEVICE”

  Prvi
  – FDV dr. iz “LEVICE” – T A R N A : “Zdaj me v MB več ne “tepe” SDS – zdaj v MB kar neke šipe razbijajo podjetniku županu – upam, da ne bomo krivi mi iz “LEVICE”, ki smo znani, da smo – “proti prenizkemu obdavčevanju kapitalistov”,
  Drugi
  – FDV DR. vnemarno reče:” ah kaj, v MB je dosti ljubiteljev alkohola, ki za eno flašo ali kak EVRO – razbijejo šipo – po naročilu. Na OBALI razbijanja šip ni. Vsi se bojijo samih “kapitalistov” ali pa “naših” institucij prava”. Meni ni uspelo postati “samostojen programski kapitalist”- raje bom sprivatiziral en delček države ali pa – kar – tole “mojo, našo, vašo” stranko LEVICA. A imate kaj proti. Upam, da ne boste “državljanske vojne proti meni” organizirali – kot jo skušajo organizirati – proti meni ljubemu MANDURU”?”
  – “pravoverni” AHIM iz LEVICE reče:”dohtar, le glej, da ne boš ti moj Trocki, “car” “LEVICE” sem jaz.
  Se razume.NE SEKTAŠI:Trenutno filmsko uprizarjam CHE GUEVARO. ne vem še, kako bo ratalo”,

  – miroljubni, bonvivanski AKUL reče: ” oh AHIM – pazi, da tebe CHE GUEVARO – ne bojo tudi kakšni
  RANGERJI fental, kot so tistega ta pravega CHE GUEVARO. Ah, tovariši, ne prepirajmo se – bodimo
  prijatelji in tpvariši. Gremo raje – na kakšno – SLASTNO TEKOČINO”.
  – AKUL še reče: ” bomo ob npr. PIVU pogruntali, kakšne šanse ima kaj naša
  – tovarišica VIOLETA – za biti
  izvoljena v – EU PARLAMENT.!
  – AHIM reče: meni se zdi – da ima bolj slabe ŠANSE ZA BITI IZVOLJENA V EU PARLAMENT.
  Na FACEBOOKU ji že očitajo, da je pozabljiva – da je pozabila, da je govorila “POSLANCE NA
  MINIMALCE”. Jaz se ne spomnim kaj je kdaj ona govorila. Spomnim se samo, da je govorila
  – “DA SE JE BORILA PROTI OKUPATORJU”
  Danes jo ni. Verjetno v Beli krajini – štiha gredice na vrtu”

  – AKUL reče: ” dobro, bomo to dorekli ob požirku kake slastne pijače” “Vamonos=gremo”!

  – DR. LGBT zakon reče:” paziti moramo , da LMŠ ne bo sforsirall, kak zakon, da moram biti
  stranke finančno odgovorne ZA NAŠE PREDLOGE. Jaz nimam toliko denarja, da bi plačal
  3,4 MILIONE EVROV, KOLIKOR JE BIL STROŠEK LGBT REFERENDUMA, KI SMO GA ZGUBILI.
  ITD.
  ITD. Ostanka debate v LEVICI, mi moja domišljija ni posredovala. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  UMETNIŠKE ŠALE
  P.S.
  KAJ SO PILI V ZGORNJI – ŠALI – NE VEM. KER PA JE EX ZL=LEVICA – LUKA MESEC – POSLANEC IN JAVNA OSEBA
  PONAVLJAM SPODNJE REALNO,
  NIČ ŠALJVO MOJE OSEBNO VIDENJE L. MESCA OB NJEGOVEM PITJU PIVA.
  NI ŠALA
  Dajte
  tisti,
  ki bolje poznate tega “FAKE LEVICA” Luko MESCA
  raje nam verodostojno napišite
  KOLIKO
  – P I V A – RES SPIJE V SVOJEM ŽIVLJENJU – TA ” LEVICA” Luka MESEC?!
  Jaz
  sem na moje lastne oči videl tega Luko MESCA v lokalu PELIKAN pod METALKO v centru LJ,
  KO
  JE BREZ VSAKE TEŽAVE – SPIL KAR T R I V E L I K E – VRČKE P I V A !
  Enega za drugim.
  Koliko piva v njega življenju – RES SPIJE – ta Luka MESEC ?
  Ali on toliko piva spije vsak dan?
  TRI VELIKA PIVA ENO ZA DRUGIM
  to se meni,
  ki nič ne pijem – zdi – precej. Kaj pa vi mislite? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Kučko pod pručko

  Ker grem letos bolj zgodaj na dopust, bom Šarčevo polomijo na EU volitvah proslavil z Mythos pivom kar na Rodosu!!!

  • Iztok Pušnik

   Lahko tebi, ko si privatnik…

  • centurion

   Jaz pa kar doma, z antiislam češkim Staropramen.
   Na zdravje!

  • tzt

   Bom nazdravil s hladnim Beck’som. Julija pa XXXX in VB :-)

 • Nata

  Resničnost je pa čisto nekaj drugega. Volitve v EU Parlament se mi zdijo čedalje bolj brezpredmetne ! Pa koliko se vsi trudijo !!

  Prvo dajmo doma počistiti nesnago preteklih desetletij ! Tu je kavelj slovenske politike ! Saj smo v Bruslju čisto nemočni. Pa še izvemo prav nič , kaj EU sploh razpravlja ? Kako lahko , kar naenkrat pride nekaj takega na dan, ko je ta zadnja resolucija ?? So kje razpravljali o tem ? Vsaj jaz nisem zasledila.

  Kakšna resolucija !! To je revolucija proti avtohtonemu prebivalstvu evropskih narodov !!

  • Iztok Pušnik

   A je to tisto glasovanje, kjer poslanci SDS niso imeli mnenja???

   • učko

    Jap, totalni hipokriti, da ne rečem po domače “domači izdajalci” !

  • bubamara

   Res je. EU je izgubila stik z vrednotami narodov Evrope.

  • RATATA

   https://www.thenewamerican.com/world-news/item/16343-the-eu-regionalization-trumps-sovereignty Če hočete razumeti, kako brezpredmeten je tim. Evropski “parlament” in kako so edini evroskeptiki tisti, ki imajo v njem (kot Nigel Farage) resnično vlogo, potem si med drugim prečitajte tale članek in druge na: https://www.google.com/search?biw=1618&bih=841&ei=tMqEXO7eDKSvrgS-lrD4Ag&q=ambrose+pritchard+spy+chiefs&oq=ambrose+pritchard+spy+chiefs&gs_l=psy-ab.3…29010.43116..43493…0.0..0.132.2613.23j5……0….1..gws-wiz…….0i71j35i39j0i67j0j0i203j0i20i263j0i10j0i22i30j0i22i10i30j33i160j33i22i29i30j33i21.J6TfYv2SmxI
   Našim dvigovalcem rok pa gre seveda predvsem za €€€ …!

   • Nata

    Drži. . . . . . vse se je začelo kot preprosta skupnost za premog in jeklo med šestimi evropskimi narodi po drugi svetovni vojni.

    Danes 28 evropskih nekdanjih suverenih nacionalnih voditeljev po hitrem postopku želi do popolne uvedbe zveznega režima – neodgovornega nadnacionalnega subjekta, ki si prizadeva urediti in nadzorovati skoraj vse. Obstaja že zastava in himna. Načrt je tako daleč, da se najvišje vodstvo Evropske unije in nacionalni politični voditelji po vsej celini odkrito ponašajo s tem, da bodo tako imenovane države članice neizogibno povezane z zveznim sistemom iz Bruslja. Časovnica: že leta 2014.
    ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

    NORI SO IN MI Z NJIMI, KI NAŠE POLITIKE GLEDAMO, NAMESTO, DA BI JIH ZBRCALI IZ SLOVENIJE

  • šmentanamuha

   Če bomo postali v EU, je še kako pomembno, kdo sedi v EU parlamentu. Ker prav tam se kujejo resolucije in zakoni, ki jih moramo nato sprejeti na nivoju države. Sem presenečena, da tako razmišljaš.

   • Nata

    Moje razmišljanje je posledica nekaterih potez EU Parlamenta.

    Kar naenkrat neke resolucije , o katerih nismo nič prej slišali.Odločitve , ki so zelo škodljive za nas.

    Lahko pa se motim . Vendar nisem mislila na nič takega.

    Je že dobro da smo zraven, samo, da bi več vedeli. Zato so vendar naši poslanci tam.

    • šmentanamuha

     Te resolucije moramo nato implementirati na nivoju držav članic, kaj ti ni jasno tukaj.

     • Nata

      Katera si bo upala oporekati? Madžarska, Poljska. . . In nihče drugi.
      Si kaj vedela o tej zadnji pogruntavščini ? Je kdo od naših kaj razložil? In, končno, kaj pa je to implementacija? Lahko kaj spremenimo?
      Vse skupaj gre res v smer NWO?

  • Atila

   Kaj cmo, nase stare mame so rojevale min.5 otrok.Ve ste pa študirale pa klavir igrale namest gospodinje ajmoht mesale. Zdj pa ni delovne sile.

 • Artur

  S temi je morda še nekaj upanja z zgoraj prikazanimi multikulti globalističnimi EU EPP žoharji pa močno dvomim.
  https://reporter.si/clanek/slovenija/bernard-brscic-izvoljen-za-predsednika-stranke-dom-domovinska-liga-696060

  • Iztok Pušnik

   Na Nova portali se nea spodobi delat reklamo za Reporter. Kaj šele, da bi prilimo link z Domovine, kjer Jordanova nekaj palamudi…

   • Artur

    Kakorkoli treba je slišati tudi glas tistih, ki so proti globalistično raznarodovalni agendi.

    • Iztok Pušnik

     Ja. O tem se pa tu res bol malo sliši… Bog ve zakaj!

     • Artur

      Ja bolj poredko treba je pač bolj navijat za svoje.

 • učko

  Ah, zmagovita desnuharska koalicija ?! Levuharji lahko pokradejo še 100x več milijard, pa bojo bolj priljubljeni od desnuharskih “ANTIFRISOV” !

 • učko

  Nova24 me je za 1 teden suspendirala s portala in to zaradi “nobenega razloga”, razen tega, da sem dobronamerno kritičen do naduvanih politikov na “desni”, ki se razglašajo za zmagovalce, a v resnici je njihovo politično delovanje LUZERSKO. Mi smo jih omogočili, da so v parlamentu, oni pa tam jajca praskajo in se nekej po prsih trkajo in pametujejo tam s položaja opozicije. SRAMOTA !

  • Iztok Pušnik

   Si čito kaj Demokracijo??? Biščak tam kuj v englešini jamra onemu Bulmanu – S&D, kaka krivica se dogaja f Sloveniji zarat nekih karikatur pa naslovnic… To je dans ful pomembno!!!

   • učko

    Taki bumbarji kot je Biščak delajo sebi in celotni Sloveniji totalno sramoto. Če je nasprotnik narisal eno duhovito karikaturo, ki te tudi malo užali, ne smeš tega pokazat na tak način. Jaz bi jim samo čestital oziroma karikaturistu. Nova24 takega karikaturista ne bo imela nikoli, na žalost !

    • Iztok Pušnik

     Ja. Sn se z @Petrom takrat meno in reko, da jas tak izivalne, a perfektne karikature nebi objavo. Že zato ne, ker folk sploh ne opazi SDS bumbarof, keri se slinijo Orbanu pot kiklo. Fsi so se pol zagnali v Orbana in jegovo dvigjeno desnico.

 • učko

  Sam še tistga sluzauga Podobnika se je manjkalo, pa bo ves drek na kupu. Kot v tistih časih, ko je bil komunistični režim praktično v izgubljenem položaju, potem pa so jim taki desnakarski bedaki kot so tisti gor na sliki omogočili, da so postali zmagovalci tranzicije in so to državo pokradli za nekaj 10 milijard evrov, še več pa škode naredili !

  • Silos

   Seveda da se bojiš Podobnika,ker levim pobira glasove.Drugače pa pod vodstvom levih vlad,
   ki jih tako obožuješ naj ti povem,da so uničili totalno zdravstvo, kulturo, vojsko, pravosodje,
   socialno ministrstvo itd.le finančno je še nekako dokler bodo lahko obirali kmeta in delavca !!!

 • herman

  Grem stavit, da se bosta Janša in Podobnik še pred volitvami poklala med seboj. Saj poznamo tisto o škorpijonu in žabi.

 • Janez Kepic-Kern

  JA, JA !
  SE BO TREBA
  KAR PO VRLIH IN KREPOSTNIH
  TER GOSPODARSKO USPEŠNIH
  “ORLIH” DR. J.E. KREKA
  – ZGLEDOVATI ”
  Izjemno dobro so bili organizirani

  ZA 1000% BOLJE – KAKOR SEDANJE – PRAV “REVNE” STRANKE, STRANČICE OZ. “POLIT KLAPICE”.

  “ORLI” DR. J.E.. KREKA
  SO TUDI USTANAVLJALI ZAVODE, ZADRUGE=PODJETJA, GRADILI SO DOMOVE.
  CELO PLEČNIKOV STADION SO POSTAVILI – IZ LASTNEGA DENARJA.
  Današnje polit stranke
  – ne gradijo – NIČESAR ! To vemo – vsi !

  o “ORLIH” DR. J.E. KREKA
  IZ
  MOJE “SLOVENIANE”

  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !

  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

 • Janez Kepic-Kern

  O “ORLIH”
  DR. J.E.KREKA, 1908-1940
  IZ MOJE “SLOVENIANE”

  DANAŠNJE STRANKE ITD. SO NAPRAM
  VISOKO ETIČNIM, FAMILIARNIM, GOSPODARSKO SPOSOBNIM
  “ORLOM” DR. J. E. KREKA

  PRAV SKROMNE “POLIT KLAPICE” – RAZEN SDS. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  O “ORLIH” DR. J. E. KREKA
  IZ MOJE “SLOVENIANE”

  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/08/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_webFINAL_orli.pdf

 • janez55

  Nova24 zakaj pa nič ne poročate o ustanovnem kongresu Domovinske lige?

  • bubamara

   Res pogrešamo ta prispevek. Verjetno še snemajo velik pogovor z Janezom na to temo.

   • Iztok Pušnik

    Janša zaj nima cajta. Krega se z Ušajovo po tviteri…

 • carobniprstan

  Nova 24 in Demokracija…zdraharji in podpihovalci sovražnosti med Slovenci…

 • Antonius

  Rezultat raziskave javnega mnenja je za SDS in SLS ugoden, povsem drugo sliko nam kaže pa na novo ustanovljena stranka DOM. Ušajeva bo brcnila v temo, edino kar bosta z Brščičem dosegla, bo pa drobljenje glasov na desnici.
  Ušajeva je ambiciozno računala in se na poteh svojih bližnjic uračunala. Zgolj pisanje odličnih kolumn v Novi je vendarle premalo, da bi ji morala mimo svojih prizadevnih članic in članov, priznati kar nosilca liste med svojimi kandidati.
  Razočarana in užaljena sedaj kaže svoj zamerljivi značaj. V javnost se razmetava s špecanjem in izsiljevanjem. Več kot o drugih, Lucija Ušaj s tem početjem pripoveduje o sebi. V SDS je *vstopila* izključno zato, da bi se s pomočjo prepoznavnosti stranke SDS dokopala do evropskega parlamenta.
  Seveda v SDS že kar nekaj časa niso več naivni. Izkušnja z Brejcem, Romano Jordan, Ruplom, Matejem, Virantom in ne nazadnje tudi izkušnja s Pučnikovo strojepisko Vero Ban, so SDS-ju in Janši dovolj, da nič več ne nasedajo.
  Na povezavi si lahko ogledate slike poštenja Lucije Ušaj. Do zadnjega je čakala na prvo mesto nosilca liste SDS, potem naj bi pa čez noč ustanovili DOM. Da so skupaj spravili za polno dvorano ustanovitvenih članov nove stranke Dom je pa štirinajst dni po Lucijinem razočaranju vendarle premalo.
  Lucijina iskrenost ni več na preizkušnji, ker sedaj vemo, da zna delovati tudi za hrbtom.

  • bubamara

   Res je; ljudje delajo politiko. Za SDS to drži kot pribito; vendar tam ni množina ampak ednina.

   • Antonius

    A vas je kdaj kdo, ki ste mu zaupali, pustil na cedilu?
    Na desnici bi morali skupaj stopiti, da se končno spremeni volilni sistem, potem gre pa vsakdo lahko kamorkoli hoče in ustanovi svojo stranko.
    Janša je na kongresu javno priznal, da se na *vrhu* počuti sam. Karkoli slabega v stranki drugi storijo je odgovornost za posledico naložena na predsednika.
    Kdo je bil in ni bil vreden strankinega zaupanja so s svojimi odstopi in javnim osiranjem Janše dokazovali zgoraj našteti.
    ———- V SDS je ednino vendarle izvolila množina.

    • bubamara

     Janez je sam in on uživa, ko sam kraljuje. Možakar pač ni team player. Falil je disciplino.

     • šmentanamuha

      Tu se ne strinjam povsem s tabo. Janša je po duši vojak in razume, da ne moreš zmagovati, če imaš en cel peskovnik wannabe liderjev. Kje zdaj on postavi mejo, je drugo vprašanje, ampak za vsakim dobrim vodenjem stoji dober močan voditelj, sicer stvari peljejo v stihijo. Zato je stranka še po 30 letih močna, konsolidirana in z najboljšim programom za Slovenijo.
      Tudi razdrobljeni levičarji, ki na videz delujejo stihijsko, imajo liderja. To je Kučan, Zato vedno znova prevzemajo krmilo, tudi ko na volitvah ne zmagajo. Brez njega so goli in bosi, prepirljivi otročički, ki vedo, da bo mama vedno vse pospravila za njimi.
      Časi pa so taki, da potrebujemo močnega prepoznavnega liderja, v katerega lahko zaupamo. in Janša to je.
      Desnica je na žalost šibkejša tudi zaradi povojnih pomorov in eksodusa v tujino. Tako so krmilo prevzeli lumpenproletarsci, ki so zdaj okusili sladkosti politične moči, kateri se ne nameravajo odreči.

      Namen tega nenehnega rušenja Janše pa je, da prav ta steber, okoli katerega se konsolidira večina desnega pola razpade in tako izgubi moč.

     • bubamara

      Pravilna ugotovitev. Janez je vojak primeren za vodjo v času vojne, za čas miru neprimeren. Enako je doživel usodo Churchill, ki je pogorel na volitvah po vojni, čeprav je vodil Veliko Britanijo do zmage.

     • šmentanamuha

      Motiš se, smo že v vojni in Janša to ve. Levica je izpeljala hladni državni udar v prejšnjem sklicu, zdaj samo še stopnjujejo. Temu se lahko zoperstavi samo moder politični strateg, kar Janša je. Tudi sicer je dobro vodil vlado, ko je bil premije. Njegovega ZUJFA nihče za njim ni ukinil. Janša je v tem trenutku najbolj kvalificiran politični voditelj, ki jih imamo in edini, ki je sposoben potegniti stvari iz blata, v katerega smo zavozili. Brez pretiravanja lahko rečem, da mu najbolj zaupam od vseh. Tu ne govorim o tem, koga bom volila za EU poslanca.

     • bubamara

      Plašnice stran in videla boš, da obstaja svet okoli tebe; lep, zelen, moder…..

     • Antonius

      Vsakdo, ki presega povprečje je, ne glede na take ali drugačne *užitke*, osamljen in sam.
      Obramboslovec v generalštabu nikoli ne more biti osamljen. Štab je štab in v njem je kar nekaj enakovrednih generalov.

  • Iztok Pušnik

   Anpak na tviteri je videt dost starih okorelih potpornikof SDS, da so prešaltali na DOM.

  • šmentanamuha

   Zakaj ni SDS stopil v bran Ušajevi, ko so jo v Lj skenslali iz nekega odbora? Men se zdi Lucija zelo prodorna in simpatično iskrena. Zakaj SDS EU poslanci niso bili proti tisti zadnji deklaraciji o nekih pravicah za Afričane in ne vem kaj še. Zakaj samo vzdržani, zakaj taka medla drža, to je tisto, kar bi nas volivce zanimalo.

   • šmentanamuha

    Še to; Bogovič, ki je zdaj na skupni listi za eu poslanca je glasoval za tisto afriško deklaracijo.

    • Iztok Pušnik

     Et tu, Brute?… :-)

     • šmentanamuha

      Koga si zdaj mislil?

     • Iztok Pušnik

      Ja tebe vendar. Dovolila si si kontriranje @Antonijusu… nedotakljivemu.

     • šmentanamuha

      Aja, nisem vedla a se nanaša na Bogoviča ali name. Sej ma Antonius tudi prav, ga razumem, ampak na nekatera vprašanja bodo vendarle morali odgovoriti.

   • Antonius

    Zakaj vzdržani? Zato, ker so vzdržanci že vedeli, da bo deklaracija s katero se ne strinjajo z absolutno večino sprejeta.
    Ko so Ušajevo skenslali s tistega odbora je bilo najbrž najbolj posvečenim v SDS že znano, da si Ušajeva z Brščičevo pomočjo, stol tajno postavlja v bodoči, novoustanovljeni stranki.
    Sicer pa, Ušajeva je na županskih volitvah samo preverjala, kakšno podporo ima v ljubljanski volilni javnosti, ko bo poizkušala s svojim naskokom v evropski parlament.
    Kučan je njej in Brščiču zagotovo hvaležen, ker delata zdraho in drobita glasove na desnici.

    • šmentanamuha

     Če se ne strinjaš si proti, ni tako? Če nisi povsem prepričan ali taktiziraš, da se ne zameriš, pa si vzdržan. Glede Ušajeve in Brščiča pa se ne strinjam s tabo. Mislim, da bi oba ostala navdušena pristaša SDS, če bi stranka bolj odločno zastopala nekatera stališča. Zaenkrat to počne samo Grims, ki pa zdaj sploh ni na listi. Se pa lahko strinjam z Janšo, da je v Sloveniji bolj potreben. Lucija in Bernard ne slepomišita in to mi je pri njima všeč. Mislim, da smo mnogi to pogrešali predvsem v odnosu do ilegalnih migracij. Drugače se strinjam, da ima SDS najboljši program za Slovenijo.

     • Antonius

      Ne poznam vaših izkušenj z dviganjem rok? Jaz sem jo enkrat na delavskem svetu dvignil sam in na koncu zmagal. Generalnega direktorja največje slovenske trgovske firme, Kučanovim partijcem ni uspelo zamenjati. Z anonimko so se ga lotili.
      EPP ni samo SDS in Janša v njej je največja in najtežja Merklina CDU.
      Ne vem, če ste opazili, da sta se Janša in Merklova po kongresu EPP v Madridu razšla. Janša je dal Merklovi na kongresu vedeti, da se problemov s šerijatarji loteva narobe. Eno leto in pol je rabila, da je se po uporu v vladni koaliciji začela naslanjati na Janševa priporočila.
      O Ušajevi sem pa zapisal, kar sem zapisal. Z njo sem govoril in jo, podpiral, dokler se ni pokazalo njeno ambicijsko ozadje. Na dveh stolih je hotela sedeti, zdaj bo pa brez stola ostal v EU. Če je verjela v svojo sposobnost, bi bila lahko na listi kandidatov SDS celo zadnja.
      Brščič?! Politika in diplomacija ni ekonomija. Ekonomijo ekonomisti seštejo, odštejejo in izračunajo v politiki se pa tovrstna matematika ne izide. V politiki so pa v ospredju pogovori in pogajanja s politiki, diplomati, ljudmi.

     • šmentanamuha

      Jaz nisem politični insajder, zato zagotovo ne poznam političnih ozadij, čeprav bi me zelo zanimalo. Dokler nisem na portalu javne RTV zagledala slike s transparentom Smrt Janši, sem vedno bila tudi proti njemu, tako kot še danes poslušam marsikoga. Takrat pa se mi je posvetilo, kako poteka ta politika diskreditacije in za ta šok sem prav hvaležna, ker sem se prebudila iz te indoktriniranosti. Zdaj lahko veliko bolj objektivno gledam na vse skupaj, tudi na Janšo. Bi me zelo veselilo, če bi kdo razkadil vso to meglo okoli njega. Mislim, da bi to bilo nujno. Še dobro, da imamo Novo24 in Demokracijo, pa tudi Požarja. Zaenkrat ga vidim tako, kot sem napisala, kar pa ne pomeni zaupanje brez pridržkov, ker resnično ne vem ali ni tudi on sklepal kakšnih kravjih kupčij z Merklovo ali kom drugim. Ampak od vseh slovenskih vodilnih politikov na sceni, se mi zdi najbolj verodostojen. Brščiča pa vidim kot neko različico Nigela Faragea.

     • Ava

      Pametno, lepo (si) ste zapisali. Zelo podobno mojemu razmišljanju.

     • šmentanamuha

      Thx.

     • Antonius

      Janša se ni šel z Merklovo nobenih kravjih kupčij. Na kongresu ji je v spodobni politični *latovščini* dal vedeti, da je njeno povabilo in način reševanja problemov s šerijatarji, navadna neumnost. Ko je Merklovi zaradi njenega trmoglavljenja začela teči voda v grlo se je po oprijela Janševih priporočil, da je potrebno probleme šerijatarjev reševati tam od koder prihajajo. Saharska in podsaharska Afrika teritorialno vendar nista sredi Evrope.
      Nekoč nazaj mi je na zastavljeno vprašanje, Janša odgovoril z resnico, ki jo žal z njegovimi besedami ne morem posredovati v javnost. Zelo globoko je se je zamislil in mi pošteno odgovoril. Takrat sem spoznal, kdo je in kakšna osebnost je Janša.
      Jaz mu verjamem in popolnoma zaupam. On je vendarle po duši in izobrazbi vojak, ki ne bo izdal in pustil na cedilu svojih vojakov.
      Mojemu Prijatelju se je Janša ob nekem odkritju in spoznanju celo opravičil. Samo opravičilo ogromno pove o širini in poštenju človeka.

     • Iztok Pušnik

      Janšo je v Madridu seveda okrcal Orban, ker se je tisti čas Janša zavzemal za kvote. Zato je obrnil ploščo in se pred Slovenci jel nežno posipavat s pepelom.

     • Antonius

      Preveč desetletij je že za menoj, otrokom pripovedujte vaše lažne pravljice.

     • Iztok Pušnik

      Nisva toliko narazen. Med nama je tudi razlika v tem, da sem Janši segel v roko mnogo pred Vami.

     • Antonius

      Ne spremljam vas, zato nisem vedel kdo ste.
      Nekoč ste me podili z nekega portal, zdaj se pa obešate na moj komentar.
      Bodite do sebe pošten in se speljite od mojih komentarjev.
      Zakaj se skrivate pod različnimi nicki in nas prepričujete, da ste pošten?
      Kar se pa rokovanja z Janšo tiče, sem se pa z njim prvič rokoval na malem nogometu, ko je bil zaprt na Igu. 24 let je po njegovem hitrem izračunu od takrat minilo, ko sva se nazadnje srečala.

     • Iztok Pušnik

      Premalo. Moje rokovanje sega v leto 1983. V različne nicke me sili portal Nova. Se ne skrivam.

     • Antonius

      In kaj imam jaz s tem, da se po tisti nesramnosti in aroganci že spet vtikate vame?
      Nikogar nimam blokiranega, zato se tudi vas ne mislim losati na tak način. Preskočite me, jaz vas od takrat naprej niti bežno z očmi ne ošvrknem.
      Tako, zaključujem z vami.

     • šmentanamuha

      Vsi se motimo, dragi Jovica, problem je, če potem ko ugotovimo, da smo naredili napako, tega ne priznamo in ne poskušamo popraviti. Zato bi Janši svetovala, da z javnostjo odkrito skomunicira svoja napačna stališča in odločitve in jasno pove, kako razmišlja sedaj. Ti nisi sprejel še nikoli kakšne napačne odločitve?

     • Iztok Pušnik

      Seveda sem. Veliko njih. Sem jih tudi priznal in poskusil koj argumentirat. Ne po letu ali dveh v času, ko je relevantno čisto kaj drugega.

     • šmentanamuha

      Hvala za odgovor. Takšna pojasnila so potrebna. Povsem razume, da se človek lahko tudi narobe odloči, če nima dovolj znanih dejstev in ko jih ima, popravi svojo odločitev. To je človeško. Morda bi moral to bolj pogumno tudi pojasniti javnosti. Mislim, da bi ljudje to cenili. Zapriseženi sovražniki sicer ne, toda tisti, ki kolebaj(m)o, bi lažje razumeli, kaj se dogaja.

     • Antonius

      Vprašal sem ga, kako po vsem kar mu počnejo, zmore? Rokovala sva se, ko mi je odgovoril. Neprecenljivo globok in pošten je bil. Njegovih besed zaradi razumljivih razlogov ne morem in ne smem oznanjati slovenski javnosti. Zaupen je bil, ko sva se v javnem prostoru, zasebno srečala.
      Vam povem, Janša ni popolnoma nič od tega, kar mu obešajo, pripisujejo, o njem natolcujejo in lažejo.
      Janša je zelo inteligenten, pošten, na mednarodnem političnem parketu ugleden in zanesljiv politični partner.

     • šmentanamuha

      Cenim tvoje stališče.

     • lili pili

      Skratka skoraj bo. Ce vse povzamem

     • lili pili

      Ce je v dusi vojak, pa naj zbere wbojo ceto s katero je korakal v jajce…

     • šmentanamuha

      ne smeši se s takimi bedarijami.

    • Ava

     Ah se strinjam, zdrahe so to! Meni osebno se sploh ne zdi iskrena ženska. In ja, tudi jaz imam občutek, da se samo nekaj razmetava. Dotični na vsak način poskušajo prit zraven korita, smešno. Tudi Brščič se po moje precej šopiri. Ko sem po TV videla tudi Normo Korošec, ki se je nekaj svaljkala (včeraj na kongresu)…Sem skoraj odločena, da volim SDS, pa čeprav tudi niso neke perle v mojih očeh.

     • Iztok Pušnik

      Ob takšni neodločnosti je tvoj glas… praktično vzdržan glas…

     • Ava

      Moj da je vzdržan? Zakaj bi bil vzdržan? Kakšna neodločnost, kje vidiš neodločnost? Ker se precej omikano izražam, poskušam ne žalit ljudi, Iin v tem ti vidiš neodločnost? :D :D

     • Iztok Pušnik

      Sklepal sem, če bi ti bila Ušajeva in Brščič, kot personi všeč, bi volila pač DOM.

     • Ava

      Ja, pa mi žal nista. Ne vem če je to to kar ljudje želijo slišat. In bistvo politike: Zakamuflirat vse v ljudem všečen paket. Tudi če v resnici ne misliš tako :D …Brščiču se manjka elegance za moje pojme…Lucija pa nima damskega vedenja :D :D

     • Iztok Pušnik

      No no. Toda, a se tebi res zdi, da bi bil glede tvojih razlogov, glas za SDS verodostojen???

     • Ava

      Nima smisla, da se ponavljam. Janša je na zadnjih volitvah deloval zelo mirno in odločno. Dobil je par + pik pri meni. Kot je nekje spodaj napisal Antonius, v politiki moraš biti diplomatski. In Janša ne glede na vse, je.
      Brščič se mi ne zdi (čeprav ima neko znanje ekonomije, o tem ni dvoma), Šarec pa sploh ne.

     • Iztok Pušnik

      Na žalost, se na diplomacijo ne spoznam dovolj. Berem dogajanje na tviterju. Če spada isti v sfero diplomacije, potlej pač bodi tako. Meni se pač zdi, da je bližje igri otrok v peskovniku.

     • šmentanamuha

      Mislim, da se tukaj vsaj malo motiš. Janša je v vseh teh bitkah, ki jih je bil sam proti svetu (Kučanistom in njegovi globoki državi) preživel in dozorel. Tako kot Kangler. Mislim, da oba udaj bolje razumeta, kako se svet vrti. In kar je pomembno, oba sta “surviverja”. Takšni pa si zaslužijo našo pozornost in podporo.

     • Iztok Pušnik

      Ne bom dalje s tebo debetiro, če mi boš Kanglara pot nos tišala. Jas sn rojen Mariborčan in živim zadnih dvajsti let na kmetah, polek po slovensko… neotesanega Kanglara.

     • šmentanamuha

      Ušam,l da se je nauču tudi kaj omike, tko da te razumem. Ampak, kot sem rekla, je surviver.. Od takih se vedno lahko česa naučimo.

     • Iztok Pušnik

      No… so me že začeli banat na portalu. Kakorkoli… Prisegam ti, da se ni naučo… LOL

     • šmentanamuha

      V redu. Zadnjič je na Faktorju Simčič zelo lepo povedal par stvari o Knglerju, tko da mi je njegovo mnenje bolj referenčno. Je pa res, da v Dupleki rastejo taki zadetki kot je Kangler. Vseeno je proti ljudožercu malo bolj sprejemljiv.

     • Iztok Pušnik

      Mogoče. Toda na terenu se to ni kazalo, saj je dobo v drugem krogu sam 10.000 glasov več, kakor v drugem krogu leta 2014. Računaj, da je dobo sam Fištra leta 2014, več kakor 20.000 glasof. Kanglar ga lani ni dosego. Fsaj to bi blo logično, da bi Fištro iz leta 2014 presego.

     • šmentanamuha

      Naivne volivce ni težko okoli obračat. Tudi Cerarja so podprli pred 5 leti v nenormalnem procentu in zdaj baje tudi Šarca. Tko da to nč ne pomeni.

     • Ava

      To pa pač dela denar :D …Glede tega pa ni razlik ;)…Vsi se borijo za svoj prav. Edino vprašanje je, katera opcija je ugodnejša za davkoplačevalce :D

     • šmentanamuha

      Norma je čisto v redu deklica. matematičarka, pa še zelo lepa po vrhu. V njeni drži vidim veliko več suverenosti kot v večini političark na levi. Všeč mi je, ker kljub politični drži ohranja tudi ženstvenost.

     • Ava

      Jaz jo pa težko poslušam na faktorju. Več mora delati na izgovorjavi, uporabljati manj mašil, manj “slenga”…To mi ni pri njej všeč. Deluje zelo otročje, šolarsko. No, vsak ima svoje mnenje! :)

     • šmentanamuha

      Ja, saj je še mlada, ampak se hitro uči. Zagotovo bo tudi prebrala naše komentarje in o njih razmislila. Se strinjam, da je za javne nastope treba izbrusiti retoriko, zato mi je Brščič izjemno všeč. Če pa primerjamo izbrano retoriko Marjana Šarca, ki v izborni slovenščini otepa prazno slamo, enako Cerar in še kdo, potem je Norma pravi biser.

     • Ava

      Haha o Šarcu itak ne gre izgubljati besed. Glede na to, da je igralec…Bi lahko nastopal bolj udarniško, to je pa res. No, ampak če nimaš programa, tudi govorit nimaš kaj pametnega :D ..Pa še ponavlja se nonstop. Ja, se strinjam glede Brščiča.

     • lili pili

      Norma je sexi, jo je prmic ze potegno…

     • šmentanamuha

      Lepa punca je, res, in še nepokvarjena.

     • lili pili

      Lepa je, upam da ni pokvarjena, bi pa bila za kak porno film kjer bi za soigralca imela kaksnega obdarjenega crnuha….

     • šmentanamuha

      Sem mislila, da bi ti želel biti v glavni vlogi, zdaj pa drkaš na enga črnuha. Kakšen moški pa si?

     • lili pili

      Multi kulti, lahko pa preveris..

     • Atila

      Pa tok so jo hvalil.

  • lili pili

   Lucija vam ga svira, dsjmo gas lucija…

  • Nšo-či

   Desnica se drobi, ker so raznolike njne ideje. Ne drobijo jo ljudje. Drži, da J.J. ne razume najboljše brezpogojnosti in da bo Luciji odpeljal zadnji vlak, zato preprosto ne more večno ostati na peronu. Poskusiti mora….:). Mogoče bi bilo za vse dobro, če bi ta tekmovalna vročica popustila in bi se začeli poovarjati o idejah. Predvsem a o tem, kako lahko tako tako majhen in zapufan narod kot smo mi vpliva na stanje v EU.

   • Antonius

    Ušajeva in Brščič sta desnico ustrelila v koleno. Bolj kot evropske volitve so za Slovenijo pomembne domače volitve. Osebna ambicija in užaljenost, ker Ušajeva ni bila uslišana s svojo zahtevo, je zdaj zadeva zdrknila tja, kamor je bila najmanj pričakovana. Zdaj se producira prepir z grožnjami in zahtevami. Ušajeva bo izblebeta, kar so se v stranki zaupnega pogovarjali. Umazano od nje, da bolj ne more biti. Janša, kot politik in izobraženi strateg marsikaj dobro ve, kako se je treba zadeve lotiti. Facebook, pobuda, dogovor, od spodaj v širino in navzgor se je treba organizirati, da zadeve stečejo v pravo smer ………
    Lucija piše odlične kolumne, osebno je pa odšla na področje podlega in izdajalskega. Posledica njenega izsiljevalskega početja jo sploh ne zanima, cena storjenega pa še manj.
    Ušajeva in Brščič premoreta manj politične modrosti, kot jo zmore pokazati udomačeni pujs.
    Stranko naj bi ustanavljala eno leto pred državnimi volitvami, ker bolj kot evropski, je za nas pomemben slovenski parlament. Ob tako nesmiselnem jebanju Janše in SDS bodo Kučanovi še dolgo časa v Sloveniji mešali drek. Ustavna večina z desnimi strankami v parlamentu je cilj, da se bo lahko končno spremenilo volilni zakon, ki demokracijo v Sloveniji s proporcionalnim sistemom že ves čas onemogoča, bremza in mori.
    Ustavna večina v parlamentu je najbolj pomemben problem, ki ga ena politično zaplankana Lucija Ušaj in Brščič nikakor ne zakapirata.
    Sodstvo, tožilstvo in policija so službe, ki nikakor ne opravijo svojega dela.
    Ko bodo te težave za vedno odpravljene, bom pa tudi jaz v demokratični Sloveniji začel, okoli Janše iskati kakšno njegovo politično dlako.
    Ozri se okoli po komentarjih pa boš zlahka odkrila, koliko je brezveznega pametovanja in nakladanja.

    • Nšo-či

     Rada te imam. Politika je zame zgodba razuma. Dovolj je še časa, ki mi bo prinesel odgovore. Tudi, če se bom odločila drugače kot si želiš, te bom še vedno imela rada.

    • Atila

     Prou vm je.

 • Jožef

  Halo ljudje,
  Kaj nam pomagajo vse ankete in prednost tadesnih, ko pa je v praksi vedno drugače.
  Pri zadnjih državnozborskih volitvah je zmagala SDS, vlada nam pa stranka, ki je bila med poraženci po volitvah. Rjavec, ki so mu volilci rekli “ne” je ponovno v vladi in povrhu še obrambni minister.
  A se zavedate, ljudje, “obrambni minister” države, ki mu pomeni manj, kot njegov vikend na hrvaški obali.
  Zadnji primer ob občinskih v volitvh v Mariboru in Ljublani bi lahko bil pouk za tiste, ki verjamejo javnomnenskim anketam.
  Tako kot Mariboru in Ljublani sta blestela dva odlična kandidata. Za tiste, kimse več ne spomnite, to sta bila Kagler in Logar.
  Za Kanglerja Mariborčani dobro vemo, kaj zna, pa so vendar le zmagali tisti, ki so že za svoje gospodarstvo nesposobni (krediti itd.).
  Kaj pa Ljubljana, čevapčev in trubačev ne bo zmanjkalo na nobeni prireditvi.
  Včeraj ste si lahko ogledali na TV, kako se zna Logar postaviti v bran, denimo, invalidom.
  Ne pozbite tudi, kaj je odkril in dokazal v zvezi s kriminalom “belihovratnokom”
  Pa vendar vam ,Ljublančani, ni bil dovolj dobe.
  Trpi narod, kajti nevednost ali naivnost se drago plača.

  • totex39

   Imam občutek, da je narod že popolnoma zbegan, ali pa sploh ne ve komu naj verjame, ker se enostavno ne zanimajo za problematiko, dokler ne bo zares počilo.

  • lili pili

   Ja logar se je kot invalid postsvil na pravo stran, tja sodis tudi ti…

 • janez55

  Verniki SDS, preverite, če vaš ljubljeni vodja ni kaj bolan. Še vedno ni objavil nobenega tvita na račun Podobnika. To pa so pri njem že znaki nenormalnega vedenja.

 • Franjo Trojner

  Ne se prehitro veseliti, kdo nam garantira, da bodo vsi glasovalni lističi res pravilno prešteti in da jih celi šopi ne bodo podtaknjeni? Tudi dominatni mediji bodo znova tik pred zdajci naredili svoje, da se z neko izmišjeno afero kompromitira politično desnico in s tem njihove kandidate za parlament EU.
  Sam ne pomnim čisto čistih volitev v novi samostojni državi, pred letom 1991 pa je itak bilo vse samo odigrano, ker se je vse že v naprej vedelo, bilo zapovedano, dogovorjeno in drugače niti ni smelo biti.
  Moji občutki mi pravijo, da tudi danes ni kaj dosti drugače, mar ne?

  • Iztok Pušnik

   A tebe je strah za Bogovića in Kanglara???

   • Franjo Trojner

    Še v času svojega živlenja bi rad dočakal zares demokratične volitve, a je s tem kaj narobe?
    En milijon volilcev v Sloveniji se med vsem ostalim tudi iz razloga, ker ne verjame v poštene volitve, volitev ne udeležuje, kar gre na mlin vsem tistim, ki demokratične volitve namensko onemogočajo.
    Demokratične volitve v Sloveniji pa onemogoča velika večina tistih, ki so zminirali lustracijo. Kar je razlog, da je naša demokracija in z njo pravna država tako zelo drugačna od demokracij in pravnih držav nam prijateljskih ALPSKIH DRŽAV AVSTRIJE, NEMČIJE IN ŠVICE!

    • Iztok Pušnik

     To je meni že dugo jasno. Nazadno sn volo SDSS, leta 1992. Takrat smo dobli 3.4%. To je približno štirikrat več, kot je dobo lani gospot 0.88% z svojo Listo novinara Bojana Požara…

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM, RESNO !
  OD
  POMLADNIH STRANK BO USPELA TISTA STRANKA,
  KI BO RAZKRILA
  MANIPULACIJE
  OKROG
  IDENTITETE, OSEBE IN STARŠEV T.I. MARŠALA J. B.TITA
  http://www.hrsvijet.net/ind
  IN
  KI BO POSODOBLJENOOBNOVILA
  KREPOSTNE, GOSPODARSKO SPOSOBNE
  “ORLE” DR. J. E. KREKA L. R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  https://sloveniana.si/wp-co

  • šmentanamuha

   Če kaj veš, ti kar povej. Jaz sem nekaj že zasledila na YT.

   • Janez Kepic-Kern

    A?
    O IDENTITETI
    T.I. MARŠALA J.B. TITA!

    Tega ne bom pisal tu.
    Dovolj je virov z raznimi domnevami – na internetu.
    Vsekakor –
    T.I. MARŠAL J.B. TITO
    NI BIL “ŠLOSAR” IZ KUMROVCA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

    • šmentanamuha

     Zakaj pa si potem odprl temo?

     • Janez Kepic-Kern

      ZATO,
      KER – ČE JE R. SLOVENIJA
      TVORBA, KI JE UPRAVIČENA DO NAZIVA – DRŽAVA,
      MORAJO
      TO IDENTITETO- REALNO –
      EX T.I. MARŠALA J.B. TITA
      – UGOTOVITI – ORGANI R.S. . A ne? l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
      P.S.
      JAZ OSEBNO
      SEM UPOKOJENEC, NE PA URADNI ORGAN R.S.,
      GRE ZA IZJEMNO POMEMBNO POKOJNO
      JAVNO OSEBO ZA T.I. J.B. TITA

     • šmentanamuha

      Mpogoče boš s svojim prispevkom tukaj pomagal razkaditi to meglo skrivnosti.

     • Atila

      Dej ne pali ga ze tko je sam on cez cel portal.

 • Janez Kepic-Kern

  KAKORKOLI !
  VSEENO NA VSA TEKOČA DOGAJANJA Z “DOMOM”
  JE
  ZAENKRAT “SDS” STRANKA Z NAJVEČ DOSEDANJEGA VLOŽKA
  V DOBRO SLOVENIJE IN NAS SLOVENCEV.
  EDINA JE
  TUDI ZMOŽNA
  V
  PRAKSI POSODOBLJENO OBNOVIT – KREPOSTNE IN
  GOSPODARSKO SPOSOBNE

  “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940, KI SO GRADILI DOMOVE,
  INFRASTRUKTURO, TUDI PLEČNIKOV STADION VLJ.
  NOBENA SEDANJA STRANKA V NAŠI R. SLOVENIJI – NITI DO KOLEN – NE SEŽE
  DOBRO, POZITIVNO, MNOŽIĆNO
  ORGANIZIRANI – ZVEZI DRUŠTEV”ORLI”,
  ki je bila polt opora
  in volilna baza PREDVOJNE – LJUDSKE STRANKE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  IZ MOJE “SLOVENIANE”
  “ORLI” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  OD POMLADNIH STRANK BO USPELA TISTA STRANKA,
  KI BO RAZKRILA
  MANIPULLACIJE OKROG
  IDENTITETE, OSEBE IN STARŠEV T.I. MARŠALA J. B.TITA
  http://www.hrsvijet.net/ind
  IN
  KI BO POSODOBLJENOOBNOVILA
  KREPOSTNE, GOSPODARSKO SPOSOBNE
  “ORLE” DR. J. E. KREKA
  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/08/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_webFINAL_orli.pdf

 • RATATA

  S podobnikom in bogovičem je nekaterim zmaga res zagotovljena!

  • šmentanamuha

   Ja, kriza res. Upam, da dobi glasove Alenka Forte, pa Tomc in Zver, naj jima bo. Pa Šulinova tudi ni bila slaba.

  • Iztok Pušnik

   Svež pozdrav iz Maribora… Bogović ti kaže jezik… LOL

   https://pbs.twimg.com/media/D3e-EcFX4AApNOm.jpg

 • Janez Kepic-Kern

  JA, RES !
  KAKO SE POGOVARJAJO V T.I. POMLADNIH STRANKAH – NE VEM
  V NEKI NAŠI HA, HA
  NEOMARXISTIČNI “STRANKI” SE PA BAJE – POGOVARJAJO – PRIBLIŽNO TAKOLE:
  KOT MI JE
  ZELO UMETNIŠKO ZAPELA PTIČICA – IZ MOJE FANTAZIJE.

  ŠALA
  UMETNIŠKA
  ŠALA

  Vsaka podobnost z realno z ljudmi iz “LEVICE” in s stranko “LEVICA” je naključna : ta šala je umetniška, imena so prispodobe=metafore, ne realne osebe ali stranke.

  URA RESNICE – “LEVICE”

  Prvi
  – FDV dr. iz “LEVICE” – T A R N A : “Zdaj me v MB več ne “tepe” SDS – zdaj v MB kar neke šipe razbijajo podjetniku županu – upam, da ne bomo krivi mi iz “LEVICE”, ki smo znani, da smo – “proti prenizkemu obdavčevanju kapitalistov”,
  Drugi
  – FDV DR. vnemarno reče:” ah kaj, v MB je dosti ljubiteljev alkohola, ki za eno flašo ali kak EVRO – razbijejo šipo – po naročilu. Na OBALI razbijanja šip ni. Vsi se bojijo samih “kapitalistov” ali pa “naših” institucij prava”. Meni ni uspelo postati “samostojen programski kapitalist”- raje bom sprivatiziral en delček države ali pa – kar – tole “mojo, našo, vašo” stranko LEVICA. A imate kaj proti. Upam, da ne boste “državljanske vojne proti meni” organizirali – kot jo skušajo organizirati – proti meni ljubemu MANDURU”?”
  – “pravoverni” AHIM iz LEVICE reče:”dohtar, le glej, da ne boš ti moj Trocki, “car” “LEVICE” sem jaz.
  Se razume.NE SEKTAŠI:Trenutno filmsko uprizarjam CHE GUEVARO. ne vem še, kako bo ratalo”,

  – miroljubni, bonvivanski AKUL reče: ” oh AHIM – pazi, da tebe CHE GUEVARO – ne bojo tudi kakšni
  RANGERJI fental, kot so tistega ta pravega CHE GUEVARO. Ah, tovariši, ne prepirajmo se – bodimo
  prijatelji in tpvariši. Gremo raje – na kakšno – SLASTNO TEKOČINO”.
  – AKUL še reče: ” bomo ob npr. PIVU pogruntali, kakšne šanse ima kaj naša
  – tovarišica VIOLETA – za biti
  izvoljena v – EU PARLAMENT.!
  – AHIM reče: meni se zdi – da ima bolj slabe ŠANSE ZA BITI IZVOLJENA V EU PARLAMENT.
  Na FACEBOOKU ji že očitajo, da je pozabljiva – da je pozabila, da je govorila “POSLANCE NA
  MINIMALCE”. Jaz se ne spomnim kaj je kdaj ona govorila. Spomnim se samo, da je govorila
  – “DA SE JE BORILA PROTI OKUPATORJU”
  Danes jo ni. Verjetno v Beli krajini – štiha gredice na vrtu”

  – AKUL reče: ” dobro, bomo to dorekli ob požirku kake slastne pijače” “Vamonos=gremo”!

  – DR. LGBT zakon reče:” paziti moramo , da LMŠ ne bo sforsirall, kak zakon, da moram biti
  stranke finančno odgovorne ZA NAŠE PREDLOGE. Jaz nimam toliko denarja, da bi plačal
  3,4 MILIONE EVROV, KOLIKOR JE BIL STROŠEK LGBT REFERENDUMA, KI SMO GA ZGUBILI.
  ITD.
  ITD. Ostanka debate v LEVICI, mi moja domišljija ni posredovala. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  UMETNIŠKE ŠALE
  P.S.
  KAJ SO PILI V ZGORNJI – ŠALI – NE VEM. KER PA JE EX ZL=LEVICA – LUKA MESEC – POSLANEC IN JAVNA OSEBA
  PONAVLJAM SPODNJE REALNO,
  NIČ ŠALJVO MOJE OSEBNO VIDENJE L. MESCA OB NJEGOVEM PITJU PIVA.
  NI ŠALA
  Dajte
  tisti,
  ki bolje poznate tega “FAKE LEVICA” Luko MESCA
  raje nam verodostojno napišite
  KOLIKO
  – P I V A – RES SPIJE V SVOJEM ŽIVLJENJU – TA ” LEVICA” Luka MESEC?!
  Jaz
  sem na moje lastne oči videl tega Luko MESCA v lokalu PELIKAN pod METALKO v centru LJ,
  KO
  JE BREZ VSAKE TEŽAVE – SPIL KAR T R I V E L I K E – VRČKE P I V A !
  Enega za drugim.
  Koliko piva v njega življenju – RES SPIJE – ta Luka MESEC ?
  Ali on toliko piva spije vsak dan?
  TRI VELIKA PIVA ENO ZA DRUGIM
  to se meni,
  ki nič ne pijem – zdi – precej. Kaj pa vi mislite? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • učko

  Pa kaj niso nardil v SDS-u mal “prevetritve”, pa namesto tiste mastne svinjske Zverine postavli kakga druzga kandidata, kakšen “frišen ksiht” ?!! Jah, prasci se grebejo za drobre službe v EU. Ljudje, ne jim dat glasa, kurc jih gleda ! Ravno tako si oni mislijo o nas, ko nas rabijo samo pred volitvami. Kurc jih gleda !

  • šmentanamuha

   Alenka Forte je ta sveži obraz, zdravnica. Sem jo zadnjič poslušala v eni oddajo Nova24, zelo v redu, zelo na mestu, inteligentna. Tudi Zvera so na Reporterju poskušali zelo intenzivno diskreditirati. Takrat vedno postanem pozorna. Torej ne more biti tako slab. Enako Brščič.

   • Iztok Pušnik

    Dvomim, da bi Fortinovi uspelo s pomočjo preferenčnih glasov ogrozit Zvera in Tomčevo. Zdaj gre absolutno za tretji sedež SDS v EU parlamentu, ki je odvisen od volilne udeležbe podpornikov stranke SDS. Če ne dosežejo 24%, potem je vse zaman, kar se Alenke Forte tiče.

    • šmentanamuha

     Jaz bi se odločala, ali glas za DOM ali za SDS. Če bi neopredeljeni desni glasovali za DOM, imajo oboji dobre možnosti. NSi zame ni nobena opcija. Samo desna izpostava Kučanovih leftardov, ki hodi še malo k maši ob nedeljah, da zadostijo videzu. Ena možnost je bil še Preac, ampak ni več v igri, in upam, da tudi prodani Jelinčič kmalu ne bo več. Njegova jeguljasta drža me je prav šokirala. Če se glasovi od njega preselijo k DOM-u in še nekaj od NSi, pa bo za vse dovolj.

     • Iztok Pušnik

      Vsi ti, ki si jih naštela, bodo imeli z dosegom 8%, izjemno težko nalogo. Meni je bolj moteče, da se bo v EU parlament ponovno uvrstil nek Bogović in pozneje nadaljeval svojo dokazano protislovensko držo pri glasovanjih…

     • šmentanamuha

      Če ne bo dobil preferenčnih glasov, se morda ne bo.

     • učko

      Tud ta kretenski DOM je nastal na podlagi kučanove strategije. Sam poglej, kako se Ušajka obnaša ! Tako, kot naj bi se, po levuharskih trditvah, obnašali vsi “desni”. Ušajka je s svojim videzom in ekscesi naredila levuharjem veliko uslugo, “desnim” pa škodo. Ušajka je Udbo-presica !!!!! Isti cepec je Brščič !!!!

     • šmentanamuha

      Hude obtožbe, ki jih boš moral malo bolje argumentirati.

     • Atila

      Kretenska sta uba dva lih za skp usekanca zaDOMpospermana. Sam vec kreten si pa ti, da se kr Kucana omenjas.
      Jebo vs Kucan ze enkrat. Kok let vm IJJ ze mozak pere z njim?

     • Atila

      Teb prporocam Levico k po kokosji pamet ti lih ke nese.

   • Stric iz ozadja

    Ce kdaj, sedaj potrebujemo zdravnike v Sloveniji, ne pa v EU parlamentu.

    • šmentanamuha

     Tudi to je res.

  • Atila

   Hahaha. Res se ga je uprasio od kar je u Bruslu .

 • župnik cefizelj

  kako zdaj?! bo ivanb poscani janša vodil evropsko listo sđs in kokobel ali ne!? se bo spet v hlače uscal kot zmeraj, ko mora prevzeti odgovornost! ivan janša in sđs, tumor na telesu slovenskega naroda, skupaj s svojimi zablodelimi podporniki, ki so vsi cerebralno bankrotirani.

  • garfi

   murgelski poscanec s svojo usrano propagando

  • šmentanamuha

   Te finte več ne vžgejo, dragi.

  • Janez Kepic-Kern

   Gospod P.
   Raje nam povej kaj o
   npr.
   vlogi t.i. “štajerskih folksdojčerjev
   v okviru protihitlerjevskega odpora na Štajerskem.
   In o kasnejši vlogi in usodi teh ljudi nemškega rodu in priimkov – s Štajerske.
   Bo bolj zanimivo.
   Samo iskreno – piši.
   Ne kakih laži. Bomo prebrali. l.r. JANEZ KEPIC -KERN KOMENDA

   • Iztok Pušnik

    Ja. Eni, keri so se prej pisali Reich, so se preimenovali v Rajh. Na Štajerskem jih je celi haufn…

    • Janez Kepic-Kern

     Ahm. Take stvari – pa ti res veš.
     Pa?
     Napiši kaj o tem.
     Bo bolj zanimivo – kot tiste tvoje prisiljene
     “provokacije”.
     RESNICA
     JE BOLJ ZANIMIVA – KOT PROVOKACIJE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

     • Iztok Pušnik

      Ja. Ljudmila Novak se je pisala Milika Vajnhandl…

     • Janez Kepic-Kern

      JA !
      VELIKO REJENCEV
      – SE PODA V JAVNO ŽIVLJENJE,
      KER SVOJIH DOMAČIH – PAČ – NIMAJO.
      TUDI
      T.I. MARŠAL TITO – JE VERJETNO – BIL – TAK. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

     • Iztok Pušnik

      Kaj misliš… je tut ta mladi Šiklgruber gor rasto v rejništvu??

 • Princ Divjak

  janša se je vsral da bi ga šarec pohodo na volitvah..izbral si je sls ker majo kot stranka v lokalnem okolju podporo..to mu daje upanje..drugače bi ga tak povozli

  • šmentanamuha

   Šarčev hlev oslov bo kmalu pristal na realnih tleh.

   • šmentanamuha

    Mirotovi osli iz prejšnjega hleva že pakirajo kufre oziroma so jih že spakirali.

  • Lustrator

   Tako kot na zadnjih volitvah pred 5 meseci, ko je SDS v Sloveniji dobila kar 54 županov in 537 svetnikov, Lista Milana K..Šarca pa ubogih 54 svetnikov in nič (0) županov?

   Razmerje 10:1 v prid SDS si rdečesrajčni fanatiki interpretirate kot Šarčevo vožnjo čez Janšo? Ste res tako ubrisani ali se le delate neprištevne v upanju, da vam centralkomite ponudi kakšno lahko vodljivo funkcionarsko službo?

   • Iztok Pušnik

    O DOM pa nič???

    • Lustrator

     Domu želim vse dobro. A moja neprikrita simpatija do njih bo v trenutku usahnila, če bodo po evropskih volitvah še naprej tako otročje udrihali po SDS, kot to te dni počne Ušajeva. Če misli s tem nadaljevati, ni v ničemer različna od kvazidomoljubnega partizanaraja “dol-z-levimi-in-desnimi” Šiška, ki ne razume osnovne matematične zakonitosti, da komunist že v osnovi NE MORE biti domoljub, tudi če se postavi na glavo.

     • Iztok Pušnik

      Toda vseeno je Ušajevo za jezik prvi potegnil na tviterju Janša. Meniš, da je bilo to potrebno???

     • Lustrator

      Vse ima svoje meje. Pluralnost mnenj je osnova demokracije, a Ušajeva je izgubila kompas. Velika večina njenih izjav ni usmerjena proti nosilcem kulturnomarksistične plamenice, ampak proti SDS-u in to je narobe. Utemeljevanje lastne identitete na “antijanša refleksu” je taktika komijev za maloumno rajo, Domu tega res ni treba, a jim zaenkrat še pogledam skozi prste – ženska v politiki v kombinaciji z neracionalno vzkipljivostjo in zamerljivostjo je najslabša kombinacija po kateri ne bom sodil stranke vse dokler ji predseduje Brščič. Je pa dejansko Ušajeva prej sidro, kot pa motor te stranke – upam, da to spoznajo čim prej.

   • šmentanamuha

    Ne vem, če je tale leftard Divji Princ tole razumel

   • Princ Divjak

    ki si dobo 54 županov SDS..ziher si to na nova 24 prebral..SDS ma 17 županov od 80 predlaganih to je cca. 20%..SLS pa 26 županov od 51 predlaganih kar je več ko 50% tak da ne bluzi

    1.
    SLOVENSKA LJUDSKA STRANKA
    51 Št. predlaganih županov
    23 Št. izvoljenih županov prvi krog
    3 drugi krog
    2.
    SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA
    80 Št. predlaganih županov
    12 Št. izvoljenih županov prvi krog
    5 drugi krog

    • Lustrator

     Govorim o številu županov, ki jih je PODPRLA stranka SDS – v naši sovjetski ljudski republiki je v marsikaterem okraju prepovedano volit SDS župana, zato so v večini primerov podprli župana, ki je kandidiral s svojo župansko listo, torej mimo klasičnih strankarskih okvirjev. Tega ti kajpak na nacionalni Pjongjang možganopralnici niso povedali, kaj?

     • Princ Divjak

      vsak izgovor je dober-popušo je

     • Lustrator

      Tako je. V zgodovini republike še nismo imeli premierja s tako nizko podporo na obeh nivojih – državnem in lokalnem. Govorim seveda o Serpentinšku.

     • Princ Divjak

      ko je 2012 jankovič zmagal in ni sestavo vlade je vaš ljubljeni vodja lajal da je nesposoben neizkušen pojma nima..zdaj ko se je vašemu ljubjenemu vodji to zgodilo da je bil nesposoben sestavit vlado pa ni govora o njegovi nesposobnosti ampak so volitve ukradene-tipično za jj in sds-kalimeroti-vedno je za vašo nesposobnost kriv nekdo drug

     • Lustrator

      Kakšno zvezo s “sposobnostjo” ima dejstvo, da prav nihče iz današnje vladajoče koalicije nima najosnovnejšega razumevanja,kaj šele spoštovanja demokracije in so jim navodila partije iz zaodrja pomembnejša od dobrobiti VSEH Slovencev. To, da nam že tričetrt stoletja vlada politična opcija, ki že APRIORI (!) zavrača kakršnokoli sodelovanje z drugačemislečimi (celo kadar le ti zmagajo na volitvah – tokrat celo z dvokratno razliko pred drugouvrščeno instant-kavo) je grozljivo in po definiciji pomeni diktaturo in sicer komunistično/fašistično/nacistično. Tudi zanje je namreč znano, da nikoli niso bili pripravljeni sodelovati z ostalimi strankami in so jih celo sodno preganjali in razglašali za državne sovražnike.

      Čestitke, spet si si zabil avtogol – oblatiti želiš SDS, s tem pa nehote razgališ izključevalce na drugi strani. ironično, da je prav to pridevnik, ki ga SDS-u oziroma Janši najraje servirate rdečesrajčniki. Saj pravim – ladja norcev.

     • Princ Divjak

      malo si preberi kaj se tu gori na nova24 piše-JJ je bog vsi ostali pa budale. JJ je pač bil nesposoben sestavit vlado in pika-nesposobneži

 • Govekar

  Haha, SDS je zmagovita že pred volitvam.

  Po volitvah pa spet:

  – Majer o trenirakrjih, ki so z napisano številko hodili na volišča
  – Okoli 35.000 prišlekov z Juga dobilo dovoljenje za bivanje za 14 dni, 75 evrov in listek, kaj naj obkrožijo
  na volitvah

  …. sm mislu, da lahko vsaj dr. Logar spravi kak boljši razlog skupaj, ampak očitno je ta Univerza v Novi Gorici bolj za Ivanove politične kadre in agitprop.

  • šmentanamuha

   Poraženci smo kvečjemu volivci, ampak ti tega itak ne štekaš.

   • Govekar

    Niti ne, kot lastnik dveh turističnih apartmajev v prestolnici, sem imel ob koncu novembra in začetku decembra, ki veljata za tragični del posezone, volivce z juga.

    Vsi smo bili na koncu zmagovalci, oni so imeli zastonj dopust in volitve v Ljubljani, jaz pa dober promet pred začetkom prazničnega konca meseca.

    • šmentanamuha

     A tiste volivce, ki so jih uvozili oziroma so dobili za časa volitev stalno bivališče v Lj?Smo nekaj slišali o tem. Potem pa le.

     • Govekar

      Tako ja, poskrbeli so za rekorden obisk Ljubljane, rekordno število prenočitev, rekorden turistični zaslužek, rekordno gradbeno aktivnost in zmago župana, ki je iz Cipra vse financiral in s katerim bomo rekorde podirali še naprej.

      Poglej kako hitro smo absorbirali te delavce, že rabimo novih 5000 samo v gradbeništvu. V novo rekordno leto z Zokijem in ostalimi zokiji in jusufi naprej.

     • šmentanamuha

      Verjetno pričakuješ, da bomo ploskali.

     • Govekar

      Ne, fešto z Danijelo smo že imeli. Sedaj pridejo povišana nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča.

   • Atila

    Ce ne vols ne mors bit porazenc.

 • Janez Kepic-Kern

  SDSJU BI RAD POMAGA – RAZVITI SE V RES MOČNO STRANKO
  KOT SO KOT ZVEZA DRŠTEV BILI “ORLI” DR. J.E. KREKA.
  ponavljam, ker je pomembno.
  “ORLI” DR. J.E.KREKA, 1908-1940
  SO BILI MOČNEJŠI IN VELIKO BOLJE ORGANIZIRANI
  KOT SO TO
  SEDANJE POLIT STRANKE NAŠE R. SLOVENIJE.
  PREBERITE.KAKORKOLI !
  VSEENO NA VSA TEKOČA DOGAJANJA Z “DOMOM”
  JE
  ZAENKRAT “SDS” STRANKA Z NAJVEČ DOSEDANJEGA VLOŽKA
  V DOBRO SLOVENIJE IN NAS SLOVENCEV.
  EDINA JE
  TUDI ZMOŽNA
  V
  PRAKSI POSODOBLJENO OBNOVIT – KREPOSTNE IN
  GOSPODARSKO SPOSOBNE

  “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940, KI SO GRADILI DOMOVE,
  INFRASTRUKTURO, TUDI PLEČNIKOV STADION VLJ.
  NOBENA SEDANJA STRANKA V NAŠI R. SLOVENIJI – NITI DO KOLEN – NE SEŽE
  DOBRO, POZITIVNO, MNOŽIĆNO
  ORGANIZIRANI – ZVEZI DRUŠTEV”ORLI”,
  ki je bila polt opora
  in volilna baza PREDVOJNE – LJUDSKE STRANKE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  IZ MOJE “SLOVENIANE”
  “ORLI” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  OD POMLADNIH STRANK BO USPELA TISTA STRANKA,
  KI BO RAZKRILA
  MANIPULLACIJE OKROG
  IDENTITETE, OSEBE IN STARŠEV T.I. MARŠALA J. B.TITA
  http://www.hrsvijet.net/ind
  IN
  KI BO POSODOBLJENOOBNOVILA
  KREPOSTNE, GOSPODARSKO SPOSOBNE
  “ORLE” DR. J. E. KREKA
  https://sloveniana.si/wp-co

 • lili pili

  O kongresu stranke dom pa niti besede, kje je tukaj resnica, pravica …….nora tv v rokah jajota in ritoliznikov, placuje pa vse skupaj viiikkiiii

  • Franjo Trojner

   Ne jokcaj dvoličnež, vedi, da z ustanovitvijo stranke DOM v Sloveniji volilci pridobimo zares prvo in pravo nacionalno stranko, kar je samo za pohvaliti, mar ne? Nea se pajtlaj no, bodo že tvoji dominatni mediji poskrbeli, da bo imela prva in zares prava nacionalna stranka DOM v Sloveniji dovolj veliko medijsko podporo, če verjameš v pravljice o neodvisnih dominatnih medijih seveda. Sicer pa nisem vedel, da si simpatizer nacionalne stranke DOM? Ne morem verjet, da te je končno pamet srečala. Čuj, ko boš čez čas morda čisto priseben, boš na parlamentarnih volitvah za g. Janeza Janšo glasoval, saj ne mine dan, da ne misliš na njega.

   • lili pili

    Za njega pa ne, saj vidis kaj dela luciji, ki je bila 16 let v stranki..

 • Janez Kepic-Kern

  RESNO OPOZARJAM
  ZLASTI POZITIVNO R. SLO – STRANKO
  – SDS,
  KI JE PO 1991. LETU VLOŽILA V NAŠI R. SLOVENIJI
  NAJVEČ DELA IN TRUDA V IZHOD NAŠE R. SLOVENIJE
  IZ EX KP, ZK POKOMUNIZMA –
  NA
  ZELO POMEMBNO PREDVOJNO ZVEZO DRUŠTEV “ORLI” DR. J.E.KREKA !
  TISTA
  SLOVENSKA STRANKA, KI SE BO POTRUDILA IN BO ZMOGLA VZPOSTAVITI
  TAKO DOBER PROGRAM DELA IN
  TAKO DOBRO ORGANIZIRANO MREŽO “DRUŠTVENO/STRANKARSKIH ENOT
  KOT
  SO JO IMELI VRLI, GOSPODARSKO SPOSOBNI IN KREPOSTNI – “ORLI” DR. J. E. JREKA
  – TISTA T.I.
  POMLADNA STRANKA – BO POSTALA – NAJMOČNEJŠA
  IN BO IMELA DOVOLJ MOČNOBAZO PODPORNIKOV IN VOLILCEV,
  DA BO LAHKO –
  T.I.
  – POKOMUNISTOM ODTEGOVALA PODPORNIKE
  – NA SVOJO NPR. SDS -stran
  IN
  BO DOVOLJ
  ŠTEVILČNO GLEDE PODPORNIKOV IN ČLANOV – DOVOLJ – MOČNA, ŠTEVILČNA,
  DA BO
  DEJANSKA, NAD 50% TEMELJNA DRŽAVOTVORNA,
  POZITIVNA STRANKA NAŠE R. SLOVENIJE !

  Vsem aktivnejšim akterjem iz t.i. pomladnih strank – toplo priporočam,
  da se seznanijo z uspešnimi “ORLI” DR. J.E. KREKA, 1908-1940.
  ZA ZAČETEK
  – LAHKO TUDI PREKO MOJEGA ZAPISA
  O “ORLIH” DR. J. E. KREKA V MOJI “SLOVENIANI”. L.R. JANE KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S
  COPY-PASTE Z MOJEGA E-PORTALA “SLOVEIANA”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !

  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”

  BRATOM ORLOM !
  besedilo
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA
  – VSEKDAR !

  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/

 • Stajerka

  …res ne razumem zakaj začudenje…..SDS je ZMAGOVALKA zadnjih volitev……če ni sestavila vlade, to še ne pomeni, da nima podpore volilcev……in zmaga SDS+SLS sploh ni vprašanje, odprto ostaja samo koliko sedežev jim bo uspelo zajet……stavim na 4, kar je identičen rezultat zadnjih volitev…..če vzamemo v zakup aktualno stanje in nagibanje EU v desno, potem tudi kakšen več ne bi bilo nobeno presenečenje……

  to napihovanje Šarca & co. je samo medijski spin……puhlica, balon brez lufta…..

 • Get Smart

  T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
  IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
  TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta (ŠTRUKALJ= kao SINDIKALIST= KSJS + SVIZ, pa državni svetnik, pa NADZORNIK KAD-a, pa NADZORNIK murgl jugokomi revije MLADINA … in še funkcij ima ritardiran watchdog nje) in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje (ex VARUH MURGL JUGOKOMI PRAVIC), violetaT0MIć pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
  le preimenovanje
  KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
  –––––––
  IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
  = LEVICA =
  =
  ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
  = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
  IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
  prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec

  • Get Smart

   Uradni začetek Lučkine zvezde in pol-meseca je oznanil sam tovariš
   MILAN KUćAN,
   predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
   in sicer leta 2013 v hotelu Union:

   “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
   tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
   uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
   komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
   formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
   in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
   predsedniki SD-ja = KPJ, kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
   INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”*

   —–
   * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

   TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
   babilonskih delavk Violete TOMIć,
   nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
   nato pa v “LEVICO”.

   • Get Smart

    PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
    = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
    (znak “>>>>>” pomeni “jo preimenujejo v”):

    KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE >>>>> ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE >>>>> ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove >>>>> SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE >>>>> spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije >>>>> spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije >>>>> ZL= ZDRUŽENA LISTA >>>>> ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV >>>>> SD= SOCIALNI DEMOKRATI
    Sledimo? Razumemo?
    SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
    KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

    1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
    2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
    ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v MURGL
    JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca, torej LDS-ovca Karela Viktora.
    * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA Zveza Delavnega Ljudstva; v izvirniku:
    SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
    3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
    Socialdemokratska prenova Slovenije.
    4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
    demokratične prenove.
    5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
    Slovenije-Stranka demokratične prenove.
    6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
    JUGOSLAVIJE
    https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
    7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

    Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
    ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” (PO-DRŽAVILA nje) in se vanjo naselila.

    • Get Smart

     PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

     LDS (in vsi njeni “novi obrazi”: Zares, ZDRUŽENA LEVICA=zdaj LEVICA, ZaAB, PS, SMC, SAB, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a =
     = Savez KOMUNISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE.
     Vseskozi ustvarjajo “nove obraze”, ki jih potem združujejo, razdružujejo …

     Med II. vojno SKOJ ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je SKOJ hkrati član USAOJ-a in deluje posebej (kot dandanes sekretar LDS-a GGOLUBIć kao ustanovi ZARES). Po vojni USAOJ preimenujejo v NOJ (NARODNA OMLADINA JUGOSLAVIJE), nato vse te “nove obraze” združijo spet v enega:
     SKOJ + USAOJ (NOJ)) = NOJ. Obstaja samo NOJ. NOJ preimenujejo v SSOJ =
     Savez SOCIJALISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE,
     ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji. V Sloveniji nosi ime ZSMS (Zveza SOCIALISTIČNE mladine “SERBUSNE”).
     ZSMS na prvih v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih volitvah v Sloveniji leta 1990 nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS,
     na naslednjih volitvah, 1992, pa centralni komite to ZSMS (Zvezo SOCIALISTIČNE mladine Srbije v Sloveniji) preimenuje v:
     –»ZSMS–LIBERALNA STRANKA«,
     –potem v »LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA=LDS«,
     –potem v »LIBERALNA DEMOKRACIJA SLOVENIJE=LDS««.

     Najveći »liberalac nje« je bil t. i. DRTY DERNOVŠAK=MURGL-JUGOKOMIsrbo-šipac, ki je bil, POZOR nje,
     PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE.

     Prakso ustanavljanja “novih obrazov” SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, združevanj v
     t. i. “Združeno levico” itd. lahko dnevno opazujete:
     LDS, ZARES, Zeleni, SSS, SMS, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, SAB, TRS, IDS, …
     Verjamem SHOLTESU, Dobri LDS>SMC DOBOVŠEK, DeSUS, ZDRUŽENA Levica>LEVICA … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ = vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
     MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
  je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMI JUGA = združenje zločinskih kastratov =
  transićev nje = pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
  DRŽAVA OBSTAJA kot formalni okvir, je družben dogovor ljudi
  (ali pa kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH
  in tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kreatur = pussićev + transićev) o
  skupnih poslih.

  Če pa že (pogojno), če prav morate, želite uporabljati pojem država,
  MORATE povedati, katera!

  =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
  =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

  MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
  VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
  MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido
  KOMINTERNISTIČNIH SUŽNJELASTNIKOV in njihovih SERBUSOV=hlapcev = psov čuvajev=watchdogov. VSI.
  Za razliko od teh kreatur, pa
  ČLOVEK dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
  resnicoljubno …
  .
  Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
   RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
   “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
   “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
   sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
   za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
   ki vam ROPAJO MILIJARDE
   v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
   Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
   Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
   ampak je
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
   = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
   VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:

   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

   i tako dalje do tokija =
   = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
   = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM = »kultura smrti«,
    vsesplošno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM
    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
    SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
    = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
    (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
    1. = PRVORAZREDNI in prvorazredni TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz. z njihovimi besedami,
    “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     Samo v primeru v »STOŽIC nje« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
     IZROPALA = BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
     220 MILIJONOV € za projekt,
     ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
     40 milijonov €
     in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
     = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
     ampak jih
     je nagnal domov BREZ PLAČILA.
     ———
     * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
     ki je pokazal socialno ozaveščenost«
     ———
     Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
     Kaj odmeva v Stoščah?

     – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
     – ZA koga? Za PARTIJU?
     – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
     – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
     – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
     – “Evviva communismo!”
     – “Bandiera rossa la triumfera!”

     Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
     osvobodila.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
  POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
  – ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in
  – NA KAKŠEN NAČIN DELAJO za POLITEJO (državo),
  ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
  “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
  “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
  “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
  in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
  ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
  naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
  in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
  nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
  Sledimo?
  Tudi nogometaš JE POLITIK, če dela za POLITEJO (MESSI, OBLAK …).
  Tudi NOGOMETAŠE, ki delajo za POLITEJO, razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo in na kakšen način.
  MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
  ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet, ne za bla bla bla, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
  medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
  ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
  ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
  in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Pomni, kaj so ti položili v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
   je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
   seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura SMRTI”.

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
    = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
    Ena od TEMELJNIH AGEND teh kreatur je:
    TRANSIćIZEM:
    svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola.
    Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
    sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
    Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
    FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
    = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
    = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
    PEDRIZEM / LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
    kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
    kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
    ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
    ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
    potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
    ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
    kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
    samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI) zlorabljajo ženske in otroke
    in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
    = enako velja za ostale -izme =
    = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
    KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = vsesplošno pa kaviaržidoKOMINTERNIZEM in
    njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi ti -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi. Kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE:
    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    _ 1. _ = PRVORAZREDNI in prvorazredni TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
    _ 2. _ = DRUGORAZREDNI in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije = VOJAKI REVOLUCIJE, kot jim pravi Milan KUćAN,
    _ 3. _ = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI.
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
     = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
     = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
     so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
     ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
     =SUŽNJELASTNIŠTVO =
     =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21 =
     = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik pa je MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE
  .
  2004–2008 = Janez Janša = EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
  ————————————————————-
  2008–2011 = BORAT POHAR SD+Zares…= MURGL KOMI JUGA =dolg= 17 milijard €
  2011–2014 = BRATUŠAK = POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA =dolg= 30 milijard €
  2014–2017 = Scmera MURGLjugokomunističnega CENTRA =dolg= + 31 milijard €
  2018–2019 = ŠARAC + SD + Levica + DeSUS + SMC + SAB =dolg= + 32 milijard €
  —-
  In zdaj se vprašajte, kaj ste kupili, kaj ste dobili, kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da zdaj odplačujete DOLG, ki vam ga je nabila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA?
  Nič.
  Ker MURGL KOMI JUGA ves denar porabi za »očuvanje tekovina revolucije« =
  = pola sebi, pola ŠARCU daje nje =
  – pol si MURGL KOMI JUGA naloži na svoje (FORUM 21) in na gazdine=kaviaržidoKOMINTERN OAZNE račune Amsterdama, Luxemburga, Kanalov … skratka od Beograda, preko Cipra i tako dalje do tokija nje, in s tem NAROPANIM denarjem zdaj »kao kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje, iskra, vso mlečno industrijo, vso mesno industrijo, PIVO, vodo, mineralno vodo … VSE časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK …) vse REVIJE (vse lejdi, obraze, jane, one … MLADINE …), 99,99 % radijskih postaj, TV-postaje= POP-kanalizacije, planete … vse nje, TOTALITARIZEM pač:
  »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«),
  – pol pa porabi za tekoče poslovanje OKUPACIJSKEGA aparata = za LAŽNIVE in LOPOVSKE ŠARCE, BORATE, SMCmere, DeSUS-LDS-karele-viktore, Levice, SABRATUŠKE, đupljane JANKOVIćE, ARSENOVIćE, KONTIćE i tako dalje do tokija nje in na tisoče in tisoče FEJK URADOV, ki imajo svoje kao direktorje, podirektorje, sekretarje sekretov … pa vse do pete lige WATCHDOGOV oz. po KUćANOVO »vojakov revolucije«, ki »za piškotek« iz MURGL JUGOKOMI garaž usmrajujejo splet z MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI iztrebki, torej blatenjem ljudi, blatenjem Slovenije, blatenjem Slovenstva in vseh sort ostalih LAŽI, s katerimi gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  • Get Smart

   Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE:
   – po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
   je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €.
   Pa nižji davki,
   pa manj davkov,
   pa REALNA rast plač in pokojnin,
   pa nižji stroški,
   pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk za avte,
   pa za 100 % nižje cene vinjet,
   pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
   pa za 100 % nižje notarske tarife,
   pa za 100 % nižja brezposelnost itd. itd. itd. itd.

   Torej je za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za odločno REVOLUCIONARNO AKCIJO: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje« = »teþihovanje« … (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega psevdooficirja JUGOKOMUNISTIČKE ARMIJE, ki je MURGL JUGOKOMI CENTRALNI KOMITE nastopil na mesto vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća (kao predsednika Vrhovnega sodišča) nje:
   »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«).
   In »on dela nje«, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA to dela, »TEPIHUJE« Slovenijo in »sfukava» ljudi v Sloveniji.

   SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

    • Get Smart

     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Janez Kepic-Kern

  ZARADI POMEMBNOSTI TEME
  O
  “ORLIH” DR. J. E. KREKA, 1908-140
  SPODAJ NA COPY-PASTE NAČIN – PONATISKUJEM TU
  CELOTO MOJEGA PRISPEVKA
  O “ORLIH” DR. J. E. KREKA – IZ MOJE REVIJE “SLOVENIANA”
  NAŠE
  T,I. POMLADNE STRANKE – SE PO MOJEM MNENJU MORAJO “ZNEBITI”
  ŠKODLJIVE ILUZIJE,
  DA SE PODPORNIKE IN ČLANE – NEKI STRANI
  DA PRIDOBTI
  – LE Z
  – IDELOŠKIM IN POLITIČNIM PREPRIČEVANJEM
  – S POLITIČNIM DELOVANJEMM, NASTOPANJEM – NA TERENU, V MEDIJIH ITD.
  KOT
  EX OK, PRIZNANEMU KNJIŽNIČARJU- IZPOSOJEVALCU KNJIG ITD,
  KI SEM 40 LET NEPOSREDNO DELAL NEPOSREDNO – Z LJUDMI
  MI LAHKO VERJAMETE.
  T.I. POMLADNE STRANKE — BODO PRIDOBILE NAJVEČ PODPORIKOV, ČLANOV,
  ČE BOD DELOVALE NEPOSREDNO MED PREBIVALCI SLOVENIJE
  NA – DRUŠTVEN
  IN NE
  NA STRANKARSKI NAČIN.
  Večino normalnih, aktivnih Slovencev – ne zanima toliko – SAMO “POLITIZIRANJE”
  OBIČAJNE
  SLOVENSKE LJUDI ZANIMAJO TUDI
  – ENOSTAVNE IZOBRAŽEVALNE, IN
  – KULTURNE DEJAVNOSTI, PLES, ZBOROVSKO PETJE…,
  – TELESNO REKREATIVNE IN RAZVEDRILNE OBLIKE ITD.
  – INŠTRUKTORSKA POMOČ PRI ZAGONU OBRTI, PODJETJA, TRGOVINE
  ORGANIZACIJA, OPIRANJE LOKALNEGA PRAKTIČNO AKTIVNEGA JAVNEGA ŽIVLJENJA: – GASILCI, REDARJI ITD
  VSE TO
  IN TUDI VZPODBUJANJE DRUŽINSKEGA ŽIVLJENJA
  SO
  “ORLI” DR.J.E. KREKA” IMELI VKLJUČENO V NJIH DEJAVNOSTI.
  Pri “ORLIH” so sodelovali
  tudi otroci, ženske-matere, mladina., obrtniki, župniki itd. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  • Atila

   Pa Janez Kranska kubasa, sj si sam ti na ceu stran.

 • xtc

  Če se bo sedanja pot navzdol Šarca nadaljevala lahko desnica ,dobi 5 poslancev.
  Definitivno,bi bila nujna ustavna presojaproračuna,a kot je vuideti NSI ščiti Šarca in namerno nagaja in mečka upam ,da se ji zadeva hudo utepe.
  olom na US bi e hje dotolkel Šarca in koalicijo,ki že razpada,skratka državni sistem razpada,panika je zavladala tudi pri Kučanu saj zadeve vse bolj uhajajo iz rok in jih ne more stabilizirati-zato taka popadljivost.
  Kolapsv koaliciji naj bi bil že tako hud ,da niti krilatica “Če ne bomo to…………….. ,pa pride JJ” ne pomaga več zato kučan preko svojih krtic v NSi in SNS reuje klovna pred popolnim razsipom saj je baje kolaps vse bolj neizbežen rešitev pa nemogoča.

 • Franjo Trojner

  Šarec že sluti svoj poraz! Šarec:” Tudi če danes gremo, bomo odšli z dvignjeno glavo, nikomur nič dolžni”. Za crknit od smeha so tudi druge njegove izjave:
  “Naši kandidati so novi obrazi. Razen tistih, ki so znani.”
  “Šest popravnih izpitov je dokaz, da napake popravljam.”
  “Čakalne vrste se zmanjšujejo tako, da ugotoviš, kaj so dopustne in kaj nedopustne čakalne vrste.”
  “Sestanki so dobrodošli, če kaj prinesejo.”
  “Ministri morajo med seboj tako sodelovati, da sodelujejo.”
  “Lažje bi odgovarjal na vprašanja o programu LMŠ, če bi bila vprašanja hipotetična.”
  “Spremeniti je treba marsikaj in to je dovolj konkreten odgovor.”
  “Koalicija bo, ko bo, če ne, je pa ne bo.”
  “Nisem ne optimist in ne pesimist. Sem realist, ker realno gledano ne vem, kaj bo.”
  “Začasni predsednik državnega zbora res ne obstaja, a mi smo se tako zmenili, da obstaja.”
  “Kdor bo izvoljen za predsednika državnega zbora, bo predsednik državnega zbora in nihče drug.”
  “Če greš po neki cesti, pa je zaprta, greš pač po drugi.”

 • Janez Kepic-Kern

  PONATIS
  ZAČETKA
  MOJEGA PRISPEVKA IZ MOJE REVIJE “SLOVENIANA”
  O
  “ORLIH” DR. J. E. KREJA, 1908-1949.

  Močna društva »ORLOV« so bila v okolišu Kamnik, Šmarca, Komenda,
  v Mozirju, na Vrhniki in na Rakeku itd. v vseh pokrajinah.
  Možem so se
  v »ORLE« pridružile tudi njihove žene »ORLICE«, matere ter njih otroci.
  Vseslovenska Zveza društev »ORLI« so bila telovadna društva, vendar so jim bili bolj kot telovadni dosežki v ospredju »ORLOV« versko,
  – družinsko in kulturno vzgojni cilji
  – namenjeni mladini, dekletom in fantom ter družinskim ženskam, materam.
  Moški člani »ORLOV« so izvajali predvsem koristne tečaje s področja
  “Z BOGOM ZA
  NAROD”
  geslo dr. J.E. Kreka
  KAR BOŠ V MLADOSTI
  SEJAL, BOŠ ŽEL V STAROSTI., ljudski rek.
  KAJ
  “ORLI” dr. J. E. KREKA – OŽIVIMO JIH, ZDAJ LETA 2018!
  Spoštovani beroči !
  Nekateri starejši in v slovenski
  zgodovini bolj razgledani Slovenci nekako napamet veste, da so
  v slovenskem prostoru poleg bolj
  znanih, bolj levo, delavsko usmerjenih »Sokolov« (telovadno društvo)
  obstajali tudi t.i. » ORLI«.
  »ORLE« – Katoliško Zvezo kulturno prosvetnih in telovaddruštev je
  po začetnih zapletih in dilemah leta
  1908 ustanovil znani, priznani in
  priljubljeni duhovnik dr. Janez Evangelist KREK. Krajevna društva, ki so
  jih vodili lokalni župnik, verni učitelji
  ter priznani, verni in družinski kmetje in obrtniki itd. ter mladi – so se
  izredno hitro »prijela« in razširila po
  vsem prostoru v stari Avstriji, kjer so

  POČASTITVENI ZAPIS OB 110. OBLETNICI USTANOVITVE “ORLOV” – V 1908. LETU !
  ““NAZDAR” IN “BOG DAJ” – V MISLIH IN V SRCIH NAS PRAVIH SLOVENCEV STE IN BOSTE ŽIVELI – VEDNO!”

  UDK 929 A-Ž KREK Janez Evangelist
  UDK 31(497.4)
  1.05 poljuden članek, “SLOVENIANA” znak “B”
  Izvleček:
  Namen: aktualizirati v prevladujočih medijih in verjetno tudi v R.SLO šolah
  zamolčevano pomembno. močno, pozitivno društvo iz polpretekle zgodovine
  Slovenije.
  Metodologija/pristop: analitični nabor podatkov o Zvezi društev “Orli” iz stikov z
  osebnimi znanci, iz literature in iz e-virov na spletu..
  Analiza/rezultati: v prispevku predstavljam temeljne namene
  ustanovitve,,delovanja Zveze ruštev “Orli” ter okoliščine prenehanja njih
  delovanja..
  Uporabnost: podatki v prispevku so verodostojni in vzpodbuda, za dopolnitvev
  s podatki iz temeljnih virov o Zvezi društev “Orli”.
  Ključne besede: Janez Evangelist Krek dr., “Orli” Zveza društev, Republika
  Slovenija
  Leto 1, št. 1 (Julij, 2018) SLOVE NIANA – vsebina 79
  kmetovanja in obrti. Skrbeli, dajali so pobude in tudi financirali izgradnjo
  boljših cest in ostale infrastrukture. Zlasti pa so gradili kulturne, društvene domove. Tako so bili v okolju Komenda »ORLI« ustanovljeni že
  leta 1910. Kot telovadno in gospodarsko katoliško društvo so delovali v
  času med vojnama. Imeli so telovadne, izobraževalne ter pevsko plesne
  prireditve, lasten pevski zbor itd. Leta 1938 pa so »ORLI« v Komendi
  dogradili tudi še danes lep in mogočen »KMEČKI DOM«, v katerem je
  nastanjena sedanja občinska uprava občine Komenda.
  Tudi moj stari oče, zgleden večji posestnik in obrtnik je bil ponosen
  »OREL«. Kmečki dom so zgradili »ORLI« iz Komende večinsko z lastnim delom in denarjem. Pred 2. svetovno vojno je aktivnost Orlov zastala npr. v letih 1939, 1940 – zaradi bližajoče se vojne – pač ! itd.

  23CITATNI PREPOSNETEK: DOSEGLJIVO NA: https://etno-muzej.si
  Slika 39: Homški Orli – družine, okoli leta 1910. Slika 40: Orli iz Šmarce pri studencu z
  napisom: “Pij iz studenca, živela abstinenca.” na Homci, leta 1910.
  NOSILNI
  ČLANI ORLOV SO BILI VERNI DRUŽINSKI OBRTNIKI IN BOLJŠI .KMETJE.
  informacija
  “PIJ IZ
  STUDENCA,,
  ŽIVELA
  ABSTINENCA”
  napis Orlov
  i z Šmarce
  na zajetju
  studenca
  “ORLI” dr. J. E. KREKA – OŽIVIMO JIH, ZDAJ LETA

  LETOS, 2018. LETA SE DAJMO POTRUDITI: PROSLAVIMI IN POSODOBLJENO OŽIVIMO KREPOSTNE “ORLE” Dr. J. E. Kreka !

  V sedanji R. Sloveniji je premalo znano, da so slovenski »ORLI« financirali iz »svojih žepov« tudi izgradnjo Plečnikovega stadiona v Ljubljani.
  Na tem stadionu v Ljubljani sta bila 1938. in 1939. leta bil zadnja velika
  shoda vseslovenskega združenja društev “ORLI” iz vse Slovenije in od
  drugod.
  Po 2. vojni je nasilna, totalitarna stalinistično-komunistična oblast v Sloveniji prepovedala tudi slovenske »ORLE«. Gospodarsko samostojnost
  in kulturo »ORLOV« so slovenski komunisti pojmovali kot nevarno in
  konkurenčno komunističnemu sistemu.

  Bolj natančen prikaz pomemebnih slovenskih »ORLOV« bomo pri SLOVENIANI pripravili do naslednje številke revije. In za e-portal SLOVENIANA.Za »pokušino« duha » ORLOV« vam prilagam HIMNO ORLOV.
  Besedilo je napisal dr. Evgen Lampe, uglasbil pa jo je frančiškan in skladatelj Hugolin Sattner.

  Zaradi nasilne prevlade stalinizma- komunizma v Sloveniji – je verjetno nihče od nas, Vas – živečih – še nikoli ni slišal v zapeti obliki.
  Obstojijo tudi druge pesmi Orlov, tudi himna Orlic. Leta 1918, je dr.
  J. E. Krek žal umrl. Na pogrebu je bilo 30 000 ljudi25. Tisti, ki vas
  tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  glasbenem oddelku NUKA v Ljubljani. L.R. JANEZ KEPIC KERN KOMENDA

  • RATATA

   Plečnikova umetnina za Bežigradom bo čez lakšno leto ali dve pod spomeniškim varstvom. Le v popolnosti mora še propasti.
   Razlog za propad je pa v Orlih Orličih in v prisegi.

   • Janez Kepic-Kern

    KAJ NE POVEŠ?
    TI PA RES NIKOLI NE POVEŠ – RESNICE. Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

    • RATATA

     Ja kaj pa ni res od tega, kar sem povedal.
     Sokole so si prisvojili komunisti in jih preimenovali v TVD Prtizan, Orli so pa po koncu komunistične revolucije poniknili (odleteli).
     Torej; če bi bezigrajsku stadion sofinancirali Sokoli, bi bil še dandanes vzdrževan, kit so vsi tvd-ji po Sloveniji.
     No, prisega jih (pokomuniste) še najbolj boli. Zato mora štadion izginit!

     • Janez Kepic-Kern

      SPET PIŠEŠ – NERESNICE.

      “ORLI ” DR. J. E. KREKA

      1. NISO – KAR TAKO – PONIKNILI !
      TISTI DEL “ORLOV”, KI SO ŠLI K DOMOBRANCEM, JE BIL
      – NESODNO, KP STALINSKO, ZLOČINSKO PO KONCU VOJNE POMORJEN,
      – SAMI “ORLI”
      NISO – NIČ – P O N I K N I L I.

      2. BILI SO
      – “ORLI” DR. J.E. KREKA – SO BILI
      OBLASTNO KP KARDELJ, TITO STALINSKO – P R E P O V E D A N I !

      3. Tisti
      starejši “ORLI”, KI NISO BILI V DOMOBRANCIH
      PO LETU 1945
      – NISO SMELI – OBNOVITI – “ORLOV” DR. J. E. KREKA. DEJSTVO !

      4.”ORLI” DR. J.E. KREKA – SO BILI TUDI
      – RAZLAŠČENI, BREZ NADOMESTILA.

      Ne piši, prosim – neresnic.
      Vsi “ORLI” niso bili v domobrancih.
      Starejši so bili s svojimi družinami – doma.L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

     • RATATA

      Saj ni z domobranci nič narobe…, protikomunistični tabor, ki je bil žrtvovan, pobit, …. je poniknil, ostal doma in se ni izpostavljal,….. je odplul iz luke Trst npr., …. je odletel, tudi visoko nad oblaki je odletel v srebrni ptici…. ni jih bilo več, zaradi zmage krvavih komunističnih revolucionarjev, katerih nasledniki, potomci in poveličevalci nam še vedno vladajo in se iz nas norca delajo.
      Kaj pa ni res?

     • Iztok Pušnik

      Povej mu, da je škof Gregorij Rožman prepustil svoje ovčice gorki usodi, sam pa se je umaknil na varno…

     • Janez Kepic-Kern

      IN ZA GRENKO USODO “OVČIC” JE PO TVOJE “KRIV” G. ROŽMAN
      – NE PA KP STALIN TITO KOMUNISTI? Ali kako? l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

     • Iztok Pušnik

      Z gorko sn mislo pekočo. Če je gorčica grenka, je pokvarjena.. In ja. Staro moralno pravilo je, da kapitan, če sploh, zapusti potapljajočo se ladjo – zadnji. Kako pa bi bilo videti rešenega kapitana, ki z varnega opazuje utapljanje mornarjev, ki so mu vdano sledili?

     • Janez Kepic-Kern

      IŠČI GREHE IN KRIVDO
      PRI EX KP STALINIH.
      ONI SO VSILJEVALI VKPb ZLOČINSKEGA
      J,V. STALINA V SLOVENIJO.
      TUDI TI SE ZDIŠ
      “PONOSNI” NASLEDNIK – KOMUNISTOV-STALINISTOV
      “ZLOČINCEV” – kot je rekel tisti SD KOPRIVC. L.R. JANEZ K.K. KOMENDA

     • wert

      Potvarjaš resnico ?

     • Iztok Pušnik


      …Na nuncijevo opozorilo, da jugoslovanska vlada od Švice
      zahteva, naj Rožmanu odreče gostoljubje, je škof Rožman zaprosil
      ameriški konzulat v Zürichu za vizo in 1. julija 1948 z
      letalom odpotoval v Združene države Amerike. Naselil se je pri msgr. Johanu Omanu v župniji sv. Lovrenca v Clevelandu…

      ———-
      Vir: Nova Slovenska zaveza

     • Ana Job

      Dajte že nehat srat z domobranci. Vsi vemo, da tako delite narod na leve in desne!!!

     • Atila

      Tko se govori anablowjob;)

     • Ana Job

      OMG! Dobro, da imate voljo srati klamfe…

   • Ana Job

    ANGF???

  • Janez Kepic-Kern

   SREDNJI DEL IN ZAKLJUČEK
   MOJEGA PRISPEVKA IZ MOJE REVIJE “SLOVENIANA”
   O
   “ORLIH” DR. J. E. KREKA, 1908-1940.

   Zaradi nasilne prevlade stalinizma- komunizma v Sloveniji – je verjetno nihče od nas, Vas – živečih – še nikoli ni slišal v zapeti obliki.
   Obstojijo tudi druge pesmi Orlov, tudi himna Orlic. Leta 1918, je dr.
   J. E. Krek žal umrl. Na pogrebu je bilo 30 000 ljudi25. Tisti, ki vas
   tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
   glasbenem oddelku NUKA v Ljubljani.
   BRATOM ORLOM !
   DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
   KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
   SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
   K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
   GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
   BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
   ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
   V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
   V TRUDU IN ZNOJU POLNEM
   RADOSTI DOMU GRADIMO
   SLAVO IN ČAST !

   SLOVENSKI ORLI
   SO IZ SVOJIH
   ŽEPOV
   FINANCIRALI
   IZGRADNJO
   PLEČNIKOVEGA
   STADIONA
   V LJUBLJANI.

   ŽENSKE
   IN OTROCI.
   v “orlovskih”
   nošah
   “ORLI” dr. J. E. KREKA – OŽIVIMO JIH ZDAJ LETA 2018!

   “ORLI” dr. J. E. KREKA – OŽIVIMO JIH ZDAJ LETA 2018!
   RAD OSEBNO
   PREVZAMEM
   POBUDO IN
   KOORDINACIJO
   ZA OBNOVITEV
   “ORLOV” ZDAJ,
   LETA 2018
   Janez Kepic Kern
   RESNI
   INTERESENTI
   ZA OBNOVITEV
   “ORLOV”
   NAJ SE MI
   JAVIJO
   S POLNIMI
   PODATKI NA MOJ
   GSM
   041 /559-589
   l.r. Janez KepicKern

   2. DEL HIMNE “BRATOM ORLOM”

   MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
   OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE, NAROD SLOVENSKI,
   K NESMRTNI SLAVI
   TVOJI – SE NAŠE SILE BORE !
   OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
   STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
   K BOŽJEMU SONCU
   DVIGNIMO KRILA,VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
   Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA!
   KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA
   VSEKDAR !

   Avtor: besedila dr. Evgen Lampe, glasba frančiškan H. Sattner.
   Prelepo himno “Bratom Orlom”, ki jo je uglasbil Hugolin Sattner – kar
   priznan skladatelj slovenske verske glasbe.
   Verjetno se jo je zadnjič javno dalo slišati na vseslovenskem shodu “Orlov” leta 1938., 1939. leta na Plečnikovem stadionu v Ljubljani. Na tem
   shodu 1938. leta je bila tudi moja mama Julijana K. kot 14 letno dekle
   in njen oče oz. moj stari oče Franc K. , zgleden kmetovalec, obrtnik,
   “OREL” iz okoliša Komenda. Povedal Vam bom podatke iz domačega,
   družinskega izročila – o delovanju “Orlov” v okolišu Komenda. Iz vrst
   stanovsko in življensko-družinskih vzglednih, kmetov in obrtnikov iz
   krajev v okolišu Komenda so se razvile prve telovadne, kasneje pa tudi
   “uradne” društvene skupine “Orlov že kmalu po 1908. letu, ko je dr. J.E.
   Krek formalno in v praksi začel ustanavljati – na Vrhniki in še po veliko
   krajih v Sloveniji. Prva dokumentarna fotografija telovadcev “Orlov” iz
   Komende je iz leta cca 1910. Po 1. sv. vojni so “ORLI” iz Komende
   društvo močno razvlili: imeli so lasten mošk pevski zbor, ukvarjali so se
   z obrtno-kmetijskimi predavanji in praktičnimi deli glede elektrifikacije,
   in ostale infrastrukture. V letu 1938. so dogradili velik in lep kmečki
   dom, v katerem so imeli razvito društveno dejavnost: predavanja, tudi
   glasbeno plesne prireditve. Vpeti so bili tudi v tedanje politično in gospodarsko življenje. Gospodarsko in kulturno samostojn “ORLI” so
   bili po 2. vojni s strani prebivalstvu vsiljene komunistične oblasti –
   žal – prepovedani. Razlaga je odveč: le še eno več – sramotno dejanje
   KP; ZK oblasti po 1945. letu !.
   Ampak!
   Z veseljem Vam vsem povem, da je res lepa himna “Bratom Orlom”, dne 28.6. 2018 – po 80 letih molka, neizvajanja spet zazvene-
   82 SLOVE NIANA – vsebina Leto 1, št. 1 (Julij, 2018)
   26Slika 44: Pogreb, Komenda: zadnja pot “Orla okrog domače hiše.
   26Slika 45: Za več km pogrebcev za “Orlom”, pri Komendi.
   26Slika 43: Pogreb “Orla”, mojega starega očeta, zadnjikrat gre
   “Orel” čez prak domače hiše.
   26CITATNI PREPOSNETEK: Privatni arhiv – Janez K. K.
   Slika 43: Pogreb “Orla”, mojega očeta, zadnjikrat gre “Orel” čez prag domače
   hiše. Slika 44: Pogreb v Komendi. Zadnja pot okrog domače hiše. Slika 45: Za
   več km pogrebcev v Komendi.
   Zadnjič čez prag domače hiše:
   “Ta hiša je moja, vendar moja ni. Iz nje me bodo odnesli”
   star slovenski, koroški ljudski rek.
   “ORLI” dr. J. E. KREKA – OŽIVIMO JIH ZDAJ LETA 2018!
   POGREB “ORLA”,MOJEGA STAREGA OČETA, ZGLEDNEGA KMETA
   IN OBRTNIKA IZ OKOLIŠA KOMENDA
   Janez Kepic Kern
   VISOKO ETIKO IN GOSPODARSKO ZMOŽNOST “ORLA”
   JE POČASTILO,VELIKO, NA STOTINE LJUDI, Janez Kepic-Kern
   Ta pogreb, z več tisoč pogrebci je bil molčeča počastitev “Orlov”
   ter molčeč protest proti zatrtju kulturne in gospodarske samostojnosti
   stanu kmetov in obrtnikov ter “Orlov” po letu1945 s politiko, z nasiljem ex KP; ZK !

   “ORLI” dr. J. E. KREKA – OŽIVIMO JIH ZDAJ LETA 2018!
   27CITATNI PREPOSNETEK:
   Slika 46: Orlovski, lepi “ kmečki dom”, sedanja Občina Komenda. DOSEGLJIVO
   NA; https://www.komenda.si
   “Pet “kovačev” v
   pesti stiskat’ je in –
   ni – šparanje“ !
   gospodarska misel
   Orlov iz Komende
   LE DOBER (VESTEN,POŠTEN ) ZIDAR ZMORE SEZIDATI DOBRO HIŠO !”
   Primož Trubar
   “ORLI” dr. J. E. Kreka SO BILI DOBRI DRUŽINSKI LJUDJE IN SPOSOBNI GOSPODARJI.
   Janez Kepic-Kern
   LANI, 2018. LETA, se spet slišala v Ljubljani
   .- HIMNA – “BRATOM ORLOM”
   Te dni ob koncu junija 2018 sem namreč jaz osebno, Janez Kepic-Kern v okviru mojih priprav na oživitev, na posodobljeno obnovitev “Orlov” dr. J.E. Kreka uspel srečati dovolj dobrega pianista –
   in pesem “BRATOM ORLOM” – JE PO 80 LETIH NEIZVAJANJA SPET
   ZAZVENELA V LJUBLJANI. Bil sem ganjen.
   Gospodu pianistu – hvala za živo, lepo izvedbo.himne naših vrlih “Orlov” !
   POZIV: OBNOVIMO “ORLE” dr. J. E. Kreka!!
   Našim slovenskim domoljubnim političnim strankam toplo priporočam
   obnovitev društev “ORLI.” dr. J. E. Kreka.
   “ORLI” dr. J. E. Kreka so bili po slovenskem taborskem gibanju (v 19. st)
   in po “preporodovcih” oz. po gibanju Preporod/v začeku 20. st.) zagotovo
   eno od slovenskih najbolj pozitivnih društvenih gibanj oz. organizacij.
   To je nedvomno.
   Namreč – zakaj? Obnoviti “ORLE” zdaj, v letu 2018?
   PREPROSTO ZATO, KER SI DR. J.E. KREKOVI “ORLI” TAKO OBNOVITEV, NA NEKOLIKO POSODOBLJEN NAČIN SEVEDA – ZASLUŽIJO! Kdo naj bi bil obnovitelj “ORLOV”, danes, leta 2018, tu v naši
   novi državi R. Sloveniji?
   Imam konkreten predlog: ker so bili “ORLI” dr. J. E. Kreka tudi gospodarsko, ne le telovadno in pomembno kulturno vzgojno in izobraževalno ter
   družabno društvo oz. zveza društev, se meni osebno Janezu K. Kernu
   zdi najbolj primerno, da dr. Krekove “ORLE” obnovimo domoljubni slovenski etični podjetniki, obrtniki, kmetje, izobraženci!
   Podporniki iz domoljubnih R.: SLO strank in iz slovenske RKC bodo
   seveda dobrodošli!
   Vsi resno zainteresirani za oživitev slovenskih ”ORLOV” dr. J. E. Kreka
   – se mi brez zadrege oglasite – z Vašimi polnimi, pravmi osebnimi podatki (anonimnežem ne bom odgovarjal) . Vesel bom vsakega resnega,
   zavzetega za posodobljeno obnovitev “Orlov” dr. J. E. Kreka
   Javite se meni Janezu Kepic-Kernu – na moj vedno aktivni mobi:
   GSM 041/559-589 (vse dni od 10h do 21h) ali na: [email protected].
   Najprej bomo ustanovili v skladu z zakonodajo R. SLO – pripravljalno
   društvo, nato pa še posodobljene “ORLE” dr. J. E. Kreka! Cela naša domovina Slovenija – bo – ko bo po vsej naši Sloveniji nad 100 obnovljenih,
   kvalitetnih društev “ORLI” – bo – naša Slovenija spet povezana in oživljena.
   Vabim torej z ničimer slabim obremenjene domoljubne kmete, obrtnike,
   gostince, glasbenike, podjetnike, izobražence, ženske in moške, mlade
   in seniorje – javite se mi, meni Janez Kepic Kernu in mojim sodelavcem.
   “Ne ločitve, zduževanja zdaj so časi” in “Z Bogom – za narod”.
   Reka dr. J. E. Kreka naj dopolnim z rekom Primoža Trubarja: “Samo dober (vesten, kreposten) zidar lahko, zmore sezidati – dobro hišo!”
   Potreba, nujnost po vključenosti prastarih versko-etičnih načel tudi
   v sodobno življenje – je vsakomur evidentna, očitna: na ravni zasebnega in tudi poklicno poslovnega življenja. Dr. Janez Evangelist
   Krek – nam je vsem lahko za vzor! Nanj in na “Orle” dr. J. E. Kreka
   – smo Slovenci lahko upravičeno – ponosni !
   Sklep!
   Zveza slovenskih katoliških telovadnih in kulturnih društev “ORLI” je
   avtentični del naše slovenske pozitivne zgodovine. “Orli” so bili izvirno
   slovenski izraz pozitivne tvorne življenske in kulturne in gospodarske samostojnosti in moči slovenskega podeželja: zglednih, vernih družinskih
   kmetov, obrtnikov, podjetnikov itd.!
   Stalinistično indoktrinirani, komunistčno-ideološko zaslepljeni in gospodarsko malo sposobni KPS, KPJ “Kardelj-Tito” komunisti – so po 1945.
   letu prepovedali obnovitev pozitivnih “Orlov”.
   Tudi je vprašljivo, kako je bilo s povrnitvijo osebnih denarnih in delovnih vložkov v “nacionalizirane” objekte (društveni domovi Orlov,
   Plečnikov stadion v Ljubljani), ki so jih vrli, delovni in gospodarsko
   sposobni “Orli“ zgradili z lastnim delom in z njih lastnim, osebnim
   denarjem?! Iz vrst “Orlov”, uglednih, splošno spoštovanih ljudi – so
   izšli nekateri najbolj priznani, pozitivni poslanci iz časa med obema
   vojnama!
   Nacizem in komunizem sta “Orle” zatrla – mi sodobni domoljubni Slovenci
   – jih -obnovimo !
   Obnovimo, na posodobljen način – zvezo društev poštenih,
   gospodarnih ljudi, Slovencev – in naša Slovenija bo spet povezana – gospodarsko učinkovita, poštena in živa!
   Naj se spet slišita – “Orlovski” – “Bog-daj “ in “Nazdar”!
   Glede hitrosti obnovitve, oživitve starih, dobrih “Orlov” dr. J.E. Kreka – se
   po mojem mnenju: ne mudi ! Bolj se mi zdi pomembno, da bodo vse
   priprave temeljite,In – da bodo v času obnovljene, posodobljene “oživitve
   “Orlov” zagotovljeni vsi pogoji in okoliščine – za njih – optimalno delovanje.
   Vsi resno zainteresirani. in samo resno zainteresirani, me kar brez zadrege predstavljeno pokličite na moj GSM št. 041 / 559-589 !
   Ali mi osebno predstavljni pišite na: [email protected].
   Iz srca – Vas bom vesel !
   Zapis, odg. urednik in podjetnik, l.r. Janez K. Kern

 • MEFISTO MODRI

  Mirio Cerar: Ni me strah, da SMC ne bi preživela. Strah me je nadaljnjih linčev.

  Na to bi moral Cerar misliti, ko je sprejemal funkcijo premierja.

  S pozicije najslabšega premierja doslej ga lahko izrine le še Marjan Šarec, kar mu gre precej dobro od rok.

  • Franjo Trojner

   Kaj dobro? Naravnost odlično!
   Kar pa je bilo od mizarja z sedmimi popravci brez delovnih izkušenj in tretjerazrednega komedijanta na položaju predsednika leve vlade tudi realno za pričakovati.

 • MEFISTO MODRI

  Lili Pili se razburja, da se nič ne poroča o kongresu Domovinske lige – DOM.

  Naj ga potolažim in seznanim z zanimivo, a spregledano novico..

  Po dosegljivem slikovnem gradivu se je kongresa Domovinske lige udeležilo precej več ljudi kot kongresa Liste Marjana Šarca..

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM
  UVOD
  K SPODNJEMU PONATISU MOJEGA PRISPEVKA
  O “ORLIH” DR. J. E. KREKA, 1908-1940.

  SDSJU BI RAD POMAGAL
  – RAZVITI SE
  V RES MOČNO STRANKO
  KOT
  SO KOT ZVEZA DRUŠTEV BILI “ORLI” DR. J.E. KREKA.
  Ponavljam, ker je pomembno.

  “ORLI” DR. J.E.KREKA, 1908-1940
  SO BILI MOČNEJŠI IN VELIKO BOLJE ORGANIZIRANI
  KOT SO TO
  SEDANJE POLIT STRANKE NAŠE R. SLOVENIJE.
  PREBERITE.KAKORKOLI !
  VSEENO NA VSA TEKOČA DOGAJANJA Z “DOMOM”
  JE
  ZAENKRAT “SDS” STRANKA Z NAJVEČ DOSEDANJEGA VLOŽKA
  V DOBRO SLOVENIJE IN NAS SLOVENCEV.
  EDINA JE
  TUDI ZMOŽNA
  V
  PRAKSI POSODOBLJENO OBNOVIT – KREPOSTNE IN
  GOSPODARSKO SPOSOBNE

  “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940, KI SO GRADILI DOMOVE,
  INFRASTRUKTURO, TUDI PLEČNIKOV STADION VLJ.
  NOBENA SEDANJA STRANKA V NAŠI R. SLOVENIJI – NITI DO KOLEN – NE SEŽE
  DOBRO, POZITIVNO, MNOŽIĆNO
  ORGANIZIRANI – ZVEZI DRUŠTEV”ORLI”,
  ki je bila polt opora
  in volilna baza PREDVOJNE – LJUDSKE STRANKE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  IZ MOJE “SLOVENIANE”
  “ORLI” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  OD POMLADNIH STRANK BO USPELA TISTA STRANKA,
  KI BO RAZKRILA
  MANIPULACIJE OKROG
  IDENTITETE, OSEBE IN STARŠEV T.I. MARŠALA J. B.TITA
  http://www.hrsvijet.net/ind
  IN
  KI BO POSODOBLJENO OBNOVILA
  KREPOSTNE, GOSPODARSKO SPOSOBNE
  “ORLE” DR. J. E. KREKA
  https://sloveniana.si/wp-co

 • šmentanamuha

  Padec komunistov bo za Slovence znamenje duhovnega preporoda. Do takrat, pa je treba imeti vklopljene varovalke in preživetveni kompas.

 • WISKY 1000

  z eno besedo NORMALNO.

 • Duhec

  Sanjajo. Seveda iz tega ne bo nič.

  • xtc

   Jep!
   LMŠ in SD hudo sanjajo-Šarec strmoglavlja vse bolj navpično-tudi požar report zaznava.

  • učko

   Mah, ti bumbarji se majo prefajn glede na njihove politične rezultate. Totalni luzerji, pa se lepo nažirajo bo polnih državnih koritih, delajo nič, odgovarjajo za nič.

 • Janez Kepic-Kern

  SPOROČILO
  REDAKCIJI E- PORTALA NOVE24TV,
  REDAKCIJI “DEMOKRACIJE”
  IN VODSTVU OK STRANKE – SDS !

  Jaz Janez Kepic-Kern vam kot avtor zapisa, prispevka z naslovom

  “ORLI” DR. J.E. KREKA – OŽIVIMO JH ZDAJ, LETA 2018 !

  – DOVOLJUJEM PONATISE IN UPORABO TEGA MOJEGA AVTORSKEGA TEKSTA

  – ZA OBJAVO V TISKANI PAPIRNI ALI E-OBLIKI ,
  – V REVIJAH IN BROŠURAH, NA E– IN NA RADIO IN tv MEDIJIH.
  KOT SLED IZ
  – ZAKONA O avtorskih praviicah – MORATE VSI
  – TISTI,, KI BOSTE TA MOJ TEKST UPORABLJALI
  – LE NAVESTI
  – VIR, KJER STE MOJ TEKST DOBILI:
  – MESEČNA REVIJA “SLOVENANA” ŠT. 1, JULIJ 2018
  IN NAVESTI – CITATNO – MENE
  – JANEZ A KEPIC-KERNA – KOT AVTORJA BESEDILA O “ORLIH” DR. J.E.KREKA.
  Z
  NAMENOM POPULARIZACIJE IZJEMNO POZTIVNIH
  IN PREMALO POZNANIH “ORLOV” – SEM TA TEKST,
  PRISPEVEK TUDI NAPISAL.
  CELOTEN TEKST O “ORLIH” DR. J.E. KREKA – NAJDETE PROSTO DOSTOPNO ZA BRANJE
  NA MOJEM
  – E-PORTALU “SLOVENIANA” V ZAVIHKU . MESEČNA REVIJA
  ALI
  V PDF
  OBLIKI Z VTIPKANJEM BESED:
  JANEZ KEPIC-KERN “ORLI” DR. J.E. KREKA OŽIVIMO JIH ZDAJ, SLOVENIANA
  Lepe
  pozdrave vsem. Toplo priporočam vsem t.i. pomladnim strankam
  način dela s slovenskimi ljudmi,
  kot so ga imeli vrli “ORLI” DR. J.E.KREKA. USPEŠEN JE BIL. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  MOJ E-PORTAL IN REVIJA
  “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/

 • Get Smart

  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE
  .
  2004–2008 = Janez Janša = EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
  ————————————————————-
  2008–2011 = BORAT POHAR SD+Zares…= MURGL KOMI JUGA =dolg= 17 milijard €
  2011–2014 = BRATUŠAK = POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA =dolg= 30 milijard €
  2014–2017 = Scmera MURGLjugokomunističnega CENTRA =dolg= + 31 milijard €
  2018–2019 = ŠARAC + SD + Levica + DeSUS + SMC + SAB =dolg= + 32 milijard €
  —-
  In zdaj se vprašajte, kaj ste kupili, kaj ste dobili, kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da zdaj odplačujete DOLG, ki vam ga je nabila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA?
  Nič.
  Ker MURGL KOMI JUGA ves denar porabi za »očuvanje tekovina revolucije« =
  = pola sebi, pola ŠARCU daje nje =
  – pol si MURGL KOMI JUGA naloži na svoje (FORUM 21) in na gazdine=kaviaržidoKOMINTERN OAZNE račune Amsterdama, Luxemburga, Kanalov … skratka od Beograda, preko Cipra i tako dalje do tokija nje, in s tem NAROPANIM denarjem zdaj »kao kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje, iskra, vso mlečno industrijo, vso mesno industrijo, PIVO, vodo, mineralno vodo … VSE časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK …) vse REVIJE (vse lejdi, obraze, jane, one … MLADINE …), 99,99 % radijskih postaj, TV-postaje= POP-kanalizacije, planete … vse nje, TOTALITARIZEM pač:
  »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«),
  – pol pa porabi za tekoče poslovanje OKUPACIJSKEGA aparata = za LAŽNIVE in LOPOVSKE ŠARCE, BORATE, SMCmere, DeSUS-LDS-karele-viktore, Levice, SABRATUŠKE, đupljane JANKOVIćE, ARSENOVIćE, KONTIćE i tako dalje do tokija nje in na tisoče in tisoče FEJK URADOV, ki imajo svoje kao direktorje, podirektorje, sekretarje sekretov … pa vse do pete lige WATCHDOGOV oz. po KUćANOVO »vojakov revolucije«, ki »za piškotek« iz MURGL JUGOKOMI garaž usmrajujejo splet z MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI iztrebki, torej blatenjem ljudi, blatenjem Slovenije, blatenjem Slovenstva in vseh sort ostalih LAŽI, s katerimi gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  • Get Smart

   Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE:
   – po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
   je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €.
   Pa nižji davki,
   pa manj davkov,
   pa REALNA rast plač in pokojnin,
   pa nižji stroški,
   pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk za avte,
   pa za 100 % nižje cene vinjet,
   pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
   pa za 100 % nižje notarske tarife,
   pa za 100 % nižja brezposelnost itd. itd. itd. itd.

   Torej je za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za odločno REVOLUCIONARNO AKCIJO: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje« = »teþihovanje« … (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega psevdooficirja JUGOKOMUNISTIČKE ARMIJE, ki je MURGL JUGOKOMI CENTRALNI KOMITE nastopil na mesto vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća (kao predsednika Vrhovnega sodišča) nje:
   »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«).
   In »on dela nje«, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA to dela, »TEPIHUJE« Slovenijo in »sfukava» ljudi v Sloveniji.

   SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
    je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMI JUGA = združenje zločinskih kastratov =
    transićev nje = pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
    DRŽAVA OBSTAJA kot formalni okvir, je družben dogovor ljudi
    (ali pa kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH
    in tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kreatur = pussićev + transićev) o
    skupnih poslih.

    Če pa že (pogojno), če prav morate, želite uporabljati pojem država,
    MORATE povedati, katera!

    =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
    =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
    =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

    MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
    VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
    MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido
    KOMINTERNISTIČNIH SUŽNJELASTNIKOV in njihovih SERBUSOV=hlapcev = psov čuvajev=watchdogov. VSI.
    Za razliko od teh kreatur, pa
    ČLOVEK dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
    resnicoljubno …
    .
    Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

    • Get Smart

     MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
     RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
     “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
     “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
     sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
     za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
     ki vam ROPAJO MILIJARDE
     v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
     Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
     Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
     ampak je
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
     = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
     VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
     so lahko in so:

     –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

     i tako dalje do tokija =
     = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
     = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

     Pamet v glavo.

  • Aresnica

   Get Smart-_-ŠARAC-to misliš na posvojenca-ŠIPTARJA_tisti , ki je imel na lesarski šoli šest(6)popravcev – sedaj pa je vladar SLOvenije._žalostno-OMREŽJE tipa Foruma 21 ne pozna usmiljenja – so že u…… in .. ….
   _______________
   Lep pozdrav

   • Get Smart

    Ja, čeprav ni ravno vladar nje, je pa MURGL JUGOKOMIšipac lutka, ki jo je centralni komite nastopil na mesto kao-predsednika vlade, kjer ritard izvaja pi-ar, torej svira kurtzu, prodaja maglu, blati ljudi, LAŽE …, medtem ko lastnik njegovega dupeta, torej MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA, ropa in uničuje Slovenijo.

 • učko

  Me prov zanima, čemu se ti butli gor na sliki režijo. Glede na njihove politične rezultate bi blo boljš, da bi bli pametno resni, mogoče zagrenjeno štmani. Bimboti se tud obnašat ne znajo ! Najbrž je JaJo dau znak za režanje. Tam je use na komando, zgleda.

 • učko

  Ja, razmišljam, da za naslednje volitve ustanovim politično stranko. Take bebce, kot jih zdej mrgoli v politiki, je mogoče zbrisat s političnega zemljevida z enim udarcem. Sem prepričan !

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA

   Kakšno ime bo pa imela – tvoja stranka ?
   Ali bo

   – “ŠMARNICA” – za ljubitelje šmarnice in drugih alko pijač?
   s kozo JULIKO – kot maskoto,
   ali bo
   – “SIEGFRIED” – lokal patriotska,nostalgična stranka? L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA
   P.S
   KONEC ŠALE

  • Atila

   Si ja, moj qurc preprican. Tok cajt so te strigl, bos pa zdj volka na stara leta spilal. Sprjazn z usodo, da si ovcetina.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM IN RESNO PREDLAGAM
  OK STRANKI – SDS
  ZGLED “ORLOV” DR. J.E. KREKA, 1908-1940
  KOT NAČIN PREIZKUŠENO USPEŠNEGA DELOVANJA
  MED PREBIVALSTVOM – ZARADI MNOŽIČNE DRUŠTVENE PODPORE
  – OK STRANKI – SDS
  “ORLI” DR. J.E. KREKA SO NAMREČ OPIRALI PREDVOJNO
  T.I. “LJUDSKO STRANKO”.

  “ORLI” DR. J.E. KREKA SO ŠE DANES UPTAVIČENI – ZARADI NJIH USPEŠNOSTI
  DO POLNEGA – UPOŠTEVANJA IN VZGLEDOVANJA PO NJIH ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  IZ MOJE REVIJE “SLOVENIANNA”
  HIMNA “BRATOM ORLOM”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !

  “BRATOM ORLOM”
  BRATOM ORLOM !

  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !

  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner

  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

 • tramal

  Komunajzerje pa spet panika in v jok.

 • Janez Kepic-Kern

  KAR PONALJAM TA MOJ
  MISLIM DA – OK ZAPIS.
  ŠALA,
  KI NITI
  NI ŠALA

  GLEDE – tistih – volitev v EU – PARLAMENT !
  bo pa takole:!
  NE BODO IZVOLJENE
  POKOMUNISTIČNE – POLITIČNO – NEPRIVLAČNE – KANDIDATKE – ŽENSKE

  1. “SD” – TANJA F. – NE BO IZVOLJENA:
  zdr. težave, nezanimiv, nastop,nam Slovencem morda celo škodljiva?
  iz – SD” – STRANKA “PONOSNIH NASLEDNIKOV KOMUNISTOV , KI SO STORILI – ZLOĆIN”
  ( prost citat besed SD poslanca – Koprivca, v PARLAMENTU R:S).

  2. “LMŠ” – I. JOVEVA – NE BO IZVOLJENA:
  kako naj neka MAKEDONKA ZASTOPA NAS SLOVENCE.
  LMŠ – je brezperspektivna stranka, lista, ki bo kmalu razpadla, kot SMC.

  3. “LEVICA” VIOLETA T., – NE BO IZVOLJENA:
  gospa oz. tovarišica V.T. je sama o sebi ma TV rekla, da je iztrošena igralka, v Parlamentu je pa
  trdila, da “mi smo se borilli 1941-1945,” rojena pa je 1963.
  “LEVICA” stranka je baje “neomarxistična”, če kdo ve kaj to pomeni, razen tega, da podobno
  kot K. MARX “NIMAJO POJMA OZ: SE POŽVIŽGAJO NA EKONOMIJO” – naj kar pove.

  Tako se meni osebno vidi:

  – IZVOLJENI BOSTA – ODLIČNI GOSPE – iz SDS
  – ROMANA TOMC IN PATRICIJA ŠULIN,, ki sta doslej lepo predstavljali nas SLOVENCE v EU.
  Nikakor
  pa –
  NE BODO IZVOLJENI

  – LJ. NOVAK, KI MED VEČINO NAS KC VERNIKOV – NI PRILJUBLJENA

  – I. ŠOLTES – ŽE ZATO, KER “IZRABLJA”
  NAS UPOKOJENCE, KI GA NE PODPIRAMO
  OZ. NE
  MARAMO KARLA E. IN NJEGOVEGA – DeSUSA.
  Moj
  osebni občutek, ki me redko vara. ex OK knjižničar L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  KI NITI NI ŠALA

 • Artur
  • janko

   Ja kaj si pa spil?

   • Artur

    Nič posebnega samo parodijo sem prilepil na zgoraj objavljeno.

 • janko

  SLS je kar komunajzlasta, držim pesti za Marjana, da bo uspeval, ga cenim. Ne morem pa se strinjati z Brščičem za novo desno stranko in za nobeno drugo desno stranko.
  Tako ne bomo nikamor prišli.
  Morda smo Slovenci premalo povezovalni
  – dovolj nam morajo biti skupni cilji družbe, da se vedno o vsem odkrito pogovorimo in vsi ukrepamo vsak po svojih najboljših močeh in to nesebično.
  Samo to je dovolj!
  PREMALO DOSLEDNE ISKRENE KRŠČANSKE DRŽE JE VZROK, DA NA DESNEM POLU NIKOLI NE USPEMO! NOBENEGA EGOIZMA VEČ, NIČ SOLIRANJA, MLAČNOSTI, PRETIRAVANJA, PLJUVANJA VEČ!!
  Vse te “male” slabosti skupaj neprestano uničujejo desno politično polje!!
  Velja vsem nelevim politikom in enako vsem volilcem od leta 1991 dalje, do danes! Še posebno starim. Vsi se zamislimo in se SPREMENIMO! Končajmo s tem!
  Od Nove 24 pričakujem preklic odpovedi sodelovanja s Ušajevo in Brščičem; od njiju pa vrnitev v SDS, kjer pa jima morajo nesebično pomagati pri njunih ciljih!
  Levi politični pol smatram za skupek samih negativnosti in sem mnenja, da to ne bi smelo več obstajati!
  Od papeža in škofov pričakujem v prvi vrsti zaščito naše humane krščanske civilizacije in vere. Zelo me skrbi, ker tega ni. Džihad je tu, vsak čas lahko zapoka. Kot vedno, ljudje bomo najbolj nastradali in trpeli – in če hočemo preživeti s svojo visoko razvito kulturo, jo bomo morda morali obraniti pred divjaki s krvavo vojno.

  • Janez Kepic-Kern

   JA NO, GOSPOD Janko.
   Pod tako resen nagovor
   se bo pa že treba podpisati – s pravimi podatki
   kot so na Vaši osebni izkaznici.
   Ne vem, zakaj se vsi tako bojite pisati
   POD PRAVIM IMENOM IN PRIIMKOM?
   Jaz sem 40 let na sebi nosil tablico
   z mojimi uradnimi podatki in se pogovarjal – z ljudmi. L.r. JANEZ K:: KERN KOMENDA

   • janko

    Resno je, kar se nam 30 let dogaja! Ne vikat, štejema pr en glih in nisem gospod. Zgoraj napisano se upam povedat v obraz komurkoli. Všeč mi je tvoja Sloveniana. Bi se vključil ampak imam cel dan natrpan. Pogrešam pa tam npr. področje duhovnost.

    • Janez Kepic-Kern

     JA, HVALA ZA POHVALO MOJE”SLOVENIANE”.
     NE
     SEKIRAJTE SE ZARADI SPORA – UŠAJ-JANŠA.
     Se bodo že zmenili.
     spori in nesoglasja v strankah – so normalna stvar..
     E- portal “SLOVENIANA”
     BOM POSTOPNO – RAZVIJAL. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  IZTOK PUŠNIK
  NAPOVEDUJE USTANOVITEV SVOJE STRANKE,
  To bo pa zanimivo.
  Kakšno ime bo pa imela – tvoja stranka ?
  Ali bo

  – “ŠMARNICA” – za ljubitelje šmarnice in drugih alko pijač?
  s kozo JULIKO – kot maskoto,
  ali bo
  – “SIEGFRIED” – lokal patriotska,nostalgična stranka? L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA
  P.S
  KONEC ŠALE

 • Miro Jereb

  Tale podobnik je že pokazal v preteklosti da je nesposoben…kaj bo pa sedaj ? A je popravil 6 popravcev ?

 • xtc

  Heh.
  Tale JJ je profesor za lev looserje mednarodno.
  Miro Cerar?
  He,he ta je šele idiot ne samo ,da so se ga bolj ali manj odrekli froci,no ona bol srbeče r*** v kopalkah,ke ji je naflikal še enako topomnega polsorodnika in ker ni ugodnosti.
  Sicer pa………………….
  tupi Miro je naflikal froca “intelektualki”,ki je pravo zaključila pi36-no ja enaki z enakimi zato se ne čudit o političnih in drugih truplih.
  Ko bo češplja ugotovila,da se da z razmakom nog pač oguliti “propalega” Mirota do gat in napreje nebo Miro samo politično marveč še drugačno truplo.

 • učko

  Nagradno vprašanje z odgovorom: “Kaj je nastalo in ostalo od “Slovenske kuče” v Srbiji”? Ne veste? Odgovor je: “Slovenačka budala Podobnik”!
  AAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHA, zdej se pa jaz smejim kot tisti bumbarji nesposobni na tisti sliki tam zgoraj !

  • xtc

   I dupe davac Milče.

  • Janez Kepic-Kern

   A ti se boš včlanil v iztokovo stranko?

   ŠALA

   IZTOK PUŠNIK
   NAPOVEDUJE USTANOVITEV SVOJE STRANKE,
   To bo pa zanimivo.
   Kakšno ime bo pa imela – tvoja stranka ?
   Ali bo

   – “ŠMARNICA” – za ljubitelje šmarnice in drugih alko pijač?
   s kozo JULIKO – kot maskoto,
   ali bo
   – “SIEGFRIED” – lokal patriotska,nostalgična stranka? L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA
   P.S
   KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  O VSEH, KI PREVEĆ HODIJO V SMER LJ-BARJA, MURGEL.
  ŠALA

  NA TERAPEVTSKI MIZI
  V VETERINARSKI BOLNIŠNICI V MESTNEM LOGU – PRI MURGLAH, barjanski rob Ljubljane
  leži en še kar šport
  a čisto zmahan, moker in od barjanskega blata umazan – tip, moški cca 60 let.
  URGENTNO
  SO MU V VETERINARSKI BOLNICI – PRAZNILI ŽELODEC IN PLJUČA,
  KER JE PREJŠNJI VEČER
  MALONE UTONIL
  IN SE SKORAJ ZADUŠIL
  V ENEM VODE IN BLATA POLNEM BARJANSKEM JARKU-GRABNU – PRI MURGLAH,
  KI NISO DALEČ
  OD VETERINARSKE BOLNICE – Mestni log, v LJ.
  MOŽAKAR
  NA MIZI – ODPRE OČI,
  ZBEGANO POGLEDA OKROG SEBE,
  ZAGLEDA V KOTU ORDINACIJE – NEKAJ PRIVEZANIH PSOV
  IN
  VPRAŠA MOŠKEGA V BELEM OB SEBI:
  “Kje
  za vraga – pa sem? Kaj pa so tisti psi tukaj?”
  Moški v belem reče”
  “JA V VETERINARSKI BOLNIŠNICI – MESTNI LOG – STE”
  PACIENT,
  BLATNI ŠPORT MOŠKI SE POKRIŽA – IN
  ZATULI”
  “JA – ZAKAJ SEM PA V VETERINARSKI BOLNIŠNICI? Jaz sem- ja – človek”
  in doda:
  “NO, VSAJ ZDI SE MI, DA SEM – ČLOVEK” L.R. jANEZ K. kERN KOMENDP.S.
  P.S.
  KONEC ŠALE.
  1.DEL
  se bo nadaljevalo

 • Janšek Orbanšek

  Javnomnenske raziskave niso legitimne, so bile besede samega presvetlega cesarja, se opravičujem ne cesarja ampak Janše. Sedaj pa velika propaganda z temi po vaše nepomembnimi in nerealnimi anketami.

  • Janez Kepic-Kern

   A JE SPODNJA MOJA ŠALA – O TEBI? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Janšek Orbanšek

    Nisem niti bral, me je že slika odvrnila od tega kaj šele tisto kričanje s velikimi tiskanimi črkami, kot kaže še nekateri janševisti danes ne znajo pisati z malimi tiskanimi pa se jih učijo že v prvem razredu.

    • Janez Kepic-Kern

     Ja?
     No – preberi, a ne ?
     Morda se bo pa padec v barjanski graben pri NPR. MURGLAH –
     – primeril tebi?
     Nikoli ne veš.
     Veterinarska bolnica v Mestnem logu – je blizu. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

     • Janšek Orbanšek

      Ne se trudit ker me nikakor ne boš uspel prepričati da bom bral tvoje stranje ;)

     • Janez Kepic-Kern

      Se pravi, da dobro pišem, če me ti ne moreš brati. L.r. Janez K:K: KOMENDA

     • Janšek Orbanšek

      Ekstremno dobro, jaz sem že v vrtecu pisal z malimi tiskanimi, nekateri pa so pred penzijo pa še ne znajo ;) Takšna bo naša prihodnost če zmagate in prevzamete državo, nepismenost.

     • Janez Kepic-Kern

      Ha, ha !
      Ti si pač – ex “upravno varnostni” uslužbenec.
      Mojih “visoko umetniških” umetnin – pač ne dojemaš. Se zdi.
      Tudi moja “slaba” oblika – je namerna. Pač – jezim te z njo.
      Ostani v cvetju – rože si pa sam kupi. L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

     • Janšek Orbanšek

      Cool ;)

     • Nata

      Mi pa tvojega ne !! Si blokiran !

     • Janšek Orbanšek

      Še zmeraj lahko pišem, ta vaša blokada ne deluje ;)

     • Slovenka

      Predlagam, da se držiš malega tiska, kot ti je priporočil Janšek Orbanšek, glede tega ima prav. Lažje se bere.

     • Janez Kepic-Kern

      Ja !
      Se opravičujem glede oblike, velikosti črk itd.
      vem, da je oblika mojih zapisov – GROZNA !
      Vendar tako piđem namenoma, da spravim tega “žal našega” prokatorja – v slabo voljo.
      Oz. v njegovo
      – nevoljo – za pisanje – provokacij. L.r.JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  • xtc

   Baje tvoj “Cesar” Milan ne more več ustaviti propaba “imperatorja” Srpentinčka.

   • Janšek Orbanšek

    Kdo je to “Srpentinčka”??

    • xtc

     ????????????????

     • Janšek Orbanšek

      Točno pri tem sem jaz ostal.

    • Nata

     Tisti, ki samo okoli ovinkov hodi ! Prav nič ne zna narediti . . . naravnost !

     • Janšek Orbanšek

      Vaš cesar Janez Ivan Janša?

   • Atila

    Srp pa kladivćki ti sam po buč hodjo komunajzr.

 • xtc

  Nekaj velja zapisati.
  Reporter je vse večja Kučan-golobić-odlazek-Sunčoć-Kršinar SFRJ greznica-ni čudno ,da naklada upada.
  Šurla?
  Slivnik se v grobu vrti kot Prath-Whitney reaktivna turbina.

 • xtc

  dejstva ,da ima Šarec vsevečje težave so jasna,baba iz obrambe na psihiatriji,vojska razpade,gospodarstvo tudi ni denarja obeta se US presoja proračuna Šarec je že na poti v nič,podpora pada hitreje kot pritisk v gumah.

  • Janšek Orbanšek

   Saj bodo nove volitve, janševisti bodo spet dobil največ glasov vlade pa ne bodo sestavil, kar edino prav. Lahko pa greste v koalicijo z nasprotno skrajnostjo, Levico saj so enaki bumbarji kot vi. Tile so še vam najbolj podobni dve skrajnosti bosta skupaj mogoče nekje na sredini, če se ne boste potolkli med sabo prej.

   • Janez Kepic-Kern

    A ni lepa ta zgodbica – o blatu na Lj-barju, v Murgah in tam okrog.
    Če kaj hodiš tam – se pazi blata.
    “KDOR SE DOTIKA BLATA – SE UMAŽE” A ne? l-r. JANEZ K. KERN KOMENDA

    • Janšek Orbanšek

     Coool ;)

   • Common Sense

    Pomisli kaj si ravnokar dejal. Potemtakem je politična opcija, ki jo domnevno podpiraš ti v tem trenutku v navezi s temi istimi “bumbarji” kot jit ti imenuješ. Slednji sedanjo koalicijo prav veselo stiskajo za jajčka in na debelo izsiljujejo. Kdo je tu torej nor? :)

    • Janšek Orbanšek

     Cesar Janez Ivan Janša, kdo pa drug.

   • Dada

    Odlično, MALO SARKASTIČNO, VENDAR ZELO PRIMERNO

   • Nata

    Ker se ti nimaš za bumbarja, ustanovi zmagovalno stranko, pa bo !! Kaj boš samo kritiziral.!!

    • Janšek Orbanšek

     Da bi se še potem jaz nalezel od vas in postal bumbar??? NE, HVALA!

  • Atila

   Tko k teb u plenico uhaja.

  • Dada

   Dobro, da si napisal. Pritiska v gumah nisem kontrolirala že več kot leto dni nove gume kot novi politiki), ker ni bilo nič narobe. Za vsak slučaj, nikoli ne veš. Če bi imela stare gume ( stari politiki), bi morala večkrat preveriti, ha,ha

 • xtc

  Še do da nes SLopolicija no pojasnila somomor DS z dvemi streli v tilnik-svetovni fenomen.

 • Janez Kepic-Kern

  ĆE HODITE PO LJ-BARJU, NPR. MURGLE ITD.
  PAZITE, DA NE PADETE
  V KAK BARJANSKI GRABEN.

  ŠALA
  2.DEL
  O ČLOVEKU
  PACIENTU V VETERINARSKI BOLNIŠNICI – MESTNI LOG
  MURGLE PRI LJ.

  VETERINAR – V BELEM, reče blatnemu pacientu, ki je čisto histerčen:
  “ZDAJ SE PA UMIRITE, VSE JE OK.
  LEŽAL STE ŽE SKORAJ MRTEV V ENEM BARJANSKEM GRABNU – PRI MURGLAH
  PAR STO METROV PROČ OD TU – PRI MURGLAH
  pa so vas neki mimoidoči izvlekli in vas pripeljali
  k nam na VETERINO, ker smo čisto blizu MURGEL.
  BLATNI PACIENT
  reče:
  “JA SE SPOMNIM,DA SEM ŠEL VČERAJ – PO EN DENAR – V MURGLE”.
  VETERINAR
  V BELEM ŠE REČE:
  “ZDAJ PA MIRUJTE. Iz vas smo izpupmpali VELIKO BLATA IN BLATNE VODE.
  Zdaj vam moram dati
  ŠE INJEKCIJO, DA NE STAKNETE KAKE OKUŽBE; SEPSE”
  BLATNI
  pacient gleda OGROMNO INJEKCIJO V VETERINARJEVIH ROKAH
  in skoraj
  JOKAJOČ; PRESTRAŠEN VPRAŠA:
  “A,
  a je tole KONJSKA injekcija, ko je tako velika?”
  VETERINAR
  flegmatično reče: : “INJEKCIJA JE RES – TAKA – ZA KONJE.
  A dozo sem za 4x zmanjšal”
  BLATNI PACIENT
  – SE POKRIŽA – in reče: “GOSPOD ZDRAVNIK – VETERINAR, SAJ VAM ZAUPAM.
  Ampak – a bo delovalo? Tako se bojim umreti. SEPSA JE GROZNA STVAR”
  VETERINAR
  SE GROMKO ZASMEJE:” N*Č BAT – MED KONJI IN LJUDMI NI VELIKIH RAZLIK”
  BLATNI
  pacient se še enkrat pokriža
  in reče:” JA, KAR NAJ BO KAR BO, SAJ SEM RES -EN KONJ”. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC 2. DELA ŠALE
  O ČLOVEŠKEM PACIENTU
  V VETERINARSKI BOLNICI

  Veterina Mestni log, LJ
  https://www.google.com/sear

 • Janez Kepic-Kern

  ČE PADETE V BLATO
  NA LJ-BARJJU NPR. MURGLE
  SE LAHKO Z
  BLATOM ZELO UMAŽETE,
  SE V NJEM UTOPITE ITD.

  ŠALA
  3. DEL

  NE VEČ BLATNI,
  ŽE OČIŠČENI ČLOVEŠKI PACIENT – V VETERINARSKI BOLNICI
  reče
  VETERINARJU V BELEM – – PO ŽE PREJETI
  “KONJSKI INJEKCIJI:
  ” zdaj se pa že spomnim, kaj je bilo včeraj – V MURGLAH.
  šEL SEM K MOJIM “ŠEFOM”
  PO NAVODILA IN PO KAK DENAR. pa ni bilo – NIČ.
  SAMO JAMRALI SO, KAKO SLABO JIM GRE, PA DA JAZ PREMALO NAREDIM ZANJE I.TD.”
  Sem slabe volje – kar odšel.
  Ampak sem – SE ZGUBU. Tam v MURGLAH – so vse tiste nizke hiše enake.
  HOTEL SEM SI SKRAJŠATI POT DO MOJEGA AVTA .

  – SEM SKOČIL ČEZ EN GRABEN.
  Ampak je bilo mračno, rob grabna pa blaten – PA SEM ZDRSNIL V TISTO BLATNO BROZGO”
  VETERINAR reče:
  ” ja verjetno je bilo res tako. Poln želodec in pljuča – blatne vode – ste imel”
  NIČ VEČ
  BLATNI PACENT
  SE VESELO – POKRIŽA IN REČE: ” Hvala Bogu na višavah,
  da me je rešil.
  NIKOLI VEČ NE GREM V MURGLE
  IN V TISTO – BLATO”
  NIKOLI VEČ – NOČEM BITI – KONJ” In odide iz “VETERINE” L.R. Janez K. Kern KOMENDA
  P. S.
  KONEC ŠALE
  o človeškem pacientu
  na VETERINI, Mestni log, MURGLE
  PODOBA “VETERINE” MESTNI LOG, MURGLE
  https://www.google.com/sear

 • Janez Kepic-Kern

  ZA LAHKO NOČ !
  Še 1x opozorilo na vrle, gospodarsko sposobne in krepostne “ORLE” dr. J.E. KREKA, 1908-1940.
  POSEBNE POZORNOSTI JE VREDNA
  – NJIH ORGANIZACIJA DRUŠTEV IN
  – CENTRALNE ZVEZE DRUŠTEV “ORLI”, ki so kot človeška, množična baza
  – KADROVSKO,
  – PODPORNIŠKO IN ČLANSKO IN KOT
  – VOLILCI, MNOŽICA VOLILCEV “ORLOV”
  OPIRALI
  TEDANJO, PREDVOJNO – ” L J U D S K O STRANKO”.
  Če vprašate mene osebno – so “ORLI” dr. J.E. Kreka – idealni in realni vzgled – dobrega dela z t.i. “BAZO”, Z LJUDMI, PODPORNIKI NEKE – POLIT STRANKE.
  Običajnih ljudi ne za nima le – POLITIKA, POLITIZIRANJE-
  Zanima jih tudi
  – poučna in prijetna družabnost, telovadba, plesi, zborovsko petje itd.
  – opora pri urejanju razmer bivanja in okolja, delovnih možnosti in možnosti zaslužka v lastnem okolju
  itd. itd.
  IN VSE TO JE ZVEZA DRUŠTEV
  “ORLI” DR. J. E. KREKA – NUDILA – ČLANOM, PODPORNIKOM “ORLOV” IN
  PREDVOJNE
  “LJUDSKE STRANKE”. VZGLED, VREDEN – POSNEMANJA ! Mar ne?
  Kogar “ORLI” dr. J.E. KREKA zanimajo,
  naj se mi kar brez zadrege oglasi, na moje KONTAKTNE PODATKE na “SLOVENIANI”
  NA: sloveniana.si-
  Z resnimi interesenti – se bom resno pogovoril – jaz osebno – Janez KEPIC-KERN KOMENDA
  Jaz sam, osebno
  ta čas ustanavljam, pripravljam
  USTANOVITE
  – DOMOZNANSKEGA, DOMAČNOSTNEGA DRUŠTVA – “SLOVENIANA”
  – KOT PRIPRAVO NA POSODOBLJENO OBLIKO
  – PRED USTANOVITVIJO POSODOBLJENIH “ORLOV” DR. J. E. KREKA.
  Resno zainteresirani – brez zadrege – se mi predstavljeno – najavite. Vesel Vas bom.
  RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO, KLUB – “SLOVENIANA” – ŽE DELUJETA. GLEJTE::sloveniana.si.
  P.S.
  O “ORLIH” DR. J.E. KREKA – SZ MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”
  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”

  BRATOM ORLOM !

  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA
  – VSEKDAR !

  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner

  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !

  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

  • Atila

   Janez tebe morm dt sam zato na block, k prevec placa zasedes s tem tvojim nendrtalskim ksihtom in klinopisjem.

   • Janez Kepic-Kern

    Aja?
    Zdi se mi, da spet blefiraš?
    Mogoče si se prepoznal v tem – srečno/nesrečnem človeškem pacientu v bolnici za živali.
    Veternarske ustanove imajo tudi t.i. “KAFILERIJE” – to so shrambe in ponavadi sežigalnice trupel za kakimi kužnimi boleznimi poginulih živali. Skratka !
    ŠALA
    Pazi se kakih čudaških veterinarjev, ki ne ločijo ali kar enačijo ljudi in živali. Enega takega veterinarja – poznam: simpatično , smešno “usekan” je bil vedno.
    KONEC ŠALE.
    Ostani v cvetju, rože si pa sam kupi. L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

    • Atila

     Janez se vam vid, da ste knižn molj. Ceu kp romaniziranja brez učinka. Sm vam reku, ce ste sramezliv, 3konjake ruknes, pa zagrabs knjiznicarko, k sej revci ze pajcevina nardila od vasga filozofiranja.

 • Atila

  Kva se ti birokrati na slik smejijo? A so Sarca placal, da jim je Usajovo imitira?

 • Atila

  A nis reka dost domosralcev pa komunjar.

 • Atila

  Teb pa pozn pride. No sj men tud.
  Sva lih za ukp.

 • Atila

  Desnakrj res pozn ustajate. Lenobe levuharske;)

 • Gavtroža

  Prezgodaj ,se ni dobro veseliti,

 • Andrej

  Zakaj ne mene ne koga, ki ga poznam, ne koga, ki pozna koga, ki ga pozna…. še nikdar niso anketirali? Morda zato, ker ne dvigamo telefona na neznane številke.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA.

  Včeraj zvečer, ko sem bil pred spanjem na balkonu mojega stanovanja v LJ,
  se mi zdi,
  da sem slišal eno oddaljeno dretje – precej podobno tistemu od Serpentinška:
  ” JEST PADAM !
  HITR PADAM. NEJ MI ZA HUDIČA KDO ŽE PRNESE
  – ENO PADALO, EV PADAV,
  ČE NE SE BOM – KR – RAZTREŠČU KT ENA MELONA!”
  Kaj mislite?
  Sem imel jaz včeraj zvečer – le ene slušno zaznavne motnje? L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM = »kultura smrti«,
  vsesplošno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM
  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
  so izdelki ene in edine ZLOČINSKE ORGANIZACIJE = KOMINTERNA =
  = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)
  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
  (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
  1. = PRVORAZREDNI in prvorazredni TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz. z njihovimi besedami,
  “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi”)
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   Samo v primeru NEDOKONČANIH »STOŽIC nje« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
   220 MILIJONOV € za projekt,
   ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
   40 milijonov €
   in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje,
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
   = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL
   ampak jih
   je nagnal domov BREZ PLAČILA.
   ———
   * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
   ki je pokazal socialno ozaveščenost«
   ———
   Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
   Kaj odmeva v Stoščah?

   – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
   – ZA koga? Za PARTIJU?
   – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
   – “Evviva communismo!”
   – “Bandiera rossa la triumfera!”

   Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
   osvobodila.

   • Get Smart

    MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
    RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
    “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
    “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
    sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
    za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
    ki vam ROPAJO MILIJARDE
    v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
    Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
    Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
    ampak je
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
    = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
    VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
    so lahko in so:

    –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

    i tako dalje do tokija =
    = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
    = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

    Pamet v glavo.

    • Get Smart

     BLATENJE pojma DRŽAVA je del kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE propagande = cilj je vcepiti ljudem SOVRAŠTVO do LASTNE države.

     Zaradi POTURJENIH LAŽI veliko UBOGIH LJUDI verjame/veruje, da je na svetu neka entiteta, ki se kao imenuje država in ki kao ROPA, krade, laže, ubija … skratka »tepihuje« in »sfukuje« ljude nje, prosto po Masleshi.

     Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
     je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA =
     okupatorjeve ZLOČINSKE LUTKE DELAJO, »on dela nje«.
     MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA je združenje zločinskih kreatur = mekanocurnih pussićev in kastratov (transićev), pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
     .
     DRŽAVA OBSTAJA le kot formalni okvir, je dogovor neke skupine o skupnih poslih
     oz. je VSE tisto, kar je znotraj njenih meja,
     DRŽAVA (oz. sestavni del DRŽAVE = POLITEJE) ste med drugim tudi vsi, ki ste državljani neke države,
     kar pomeni, da ko onanirate o »kao grdi DRŽAVI«, govorite o sebi, PLJUVATE v lastno skledo, SE STRELJATE V KOLENO nje.

     Če pa že morate uporabiti pojem država, MORATE povedati, katera!

     =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
     =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
     =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

     MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
     VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
     MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH SUŽNJELASTNIKOV in njihovih SERBUSOV=hlapcev = psov čuvajev=watchdogov. VSI.
     Za razliko od teh kreatur, pa
     ČLOVEK dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
     resnicoljubno … DRŽAVO = POLITEJO.
     .
     Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
  POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
  – ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in
  – NA KAKŠEN NAČIN DELAJO za POLITEJO (državo),
  ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
  “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
  “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
  “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
  in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
  ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
  naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
  in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
  nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
  Sledimo?
  Tudi NOGOMETAŠE, ki delajo za POLITEJO, razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo in na kakšen način.
  MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
  ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
  medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
  ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
  ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
  in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Pomni, kaj so ti položili v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
   je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
   seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura SMRTI”.

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
    = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
    Ena od TEMELJNIH AGEND teh kreatur je:
    TRANSIćIZEM:
    svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola.
    Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
    sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
    Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
    FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
    = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
    = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
    PEDRIZEM / LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
    kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
    kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
    ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
    ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
    potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
    ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
    kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
    samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI) zlorabljajo ženske in otroke
    in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
    = enako velja za ostale -izme =
    = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
    KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = vsesplošno pa kaviaržidoKOMINTERNIZEM in
    njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi ti -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi. Kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE:
    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    _ 1. _ = PRVORAZREDNI in prvorazredni TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
    _ 2. _ = DRUGORAZREDNI in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije = VOJAKI REVOLUCIJE, kot jim pravi Milan KUćAN,
    _ 3. _ = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI.
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
     = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
     = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
     so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
     ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
     =SUŽNJELASTNIŠTVO =
     =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21 =
     = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik pa je MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X MOJE
  “SLIŠANJE”
  LMŠ M.Š.
  ŠALA.

  Včeraj zvečer, ko sem bil pred spanjem na balkonu mojega stanovanja v LJ,
  se mi zdi,
  da sem slišal eno oddaljeno dretje – precej podobno tistemu od Serpentinška:
  ” JEST PADAM !
  HITR PADAM. NEJ MI ZA HUDIČA KDO ŽE PRNESE
  – ENO PADALO,
  EN PADAV,
  ČE NE SE BOM – KR – RAZTREŠČU KT ENA MELONA!”
  Kaj mislite?
  Sem imel jaz včeraj zvečer – le ene slušno zaznavne motnje? L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

  • Janez Kepic-Kern

   PONAVLJAM TUDI
   TA MOJ POMEMBEN TEKST
   OPOZORILO
   NA POSNEMANJA VREDNE
   “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1840.
   Še 1x opozorilo na vrle, gospodarsko sposobne in krepostne “ORLE” dr. J.E. KREKA, 1908-1940.
   POSEBNE POZORNOSTI JE VREDNA
   – NJIH ORGANIZACIJA DRUŠTEV IN
   – CENTRALNE ZVEZE DRUŠTEV “ORLI”, ki so kot človeška, množična baza
   – KADROVSKO,
   – PODPORNIŠKO IN ČLANSKO IN KOT

   – VOLILCI, MNOŽICA VOLILCEV “ORLOV”
   OPIRALI
   TEDANJO, PREDVOJNO – ” L J U D S K O STRANKO”.

   Če vprašate mene osebno – so “ORLI” dr. J.E. Kreka – idealni in realni vzgled – dobrega dela z t.i. “BAZO”, Z LJUDMI, PODPORNIKI NEKE – POLIT STRANKE.
   Običajnih ljudi ne za nima le – POLITIKA, POLITIZIRANJE-
   Zanima jih tudi
   – poučna in prijetna družabnost, telovadba, plesi, zborovsko petje itd.
   – opora pri urejanju razmer bivanja in okolja, delovnih možnosti in možnosti zaslužka v lastnem okolju
   itd. itd.
   IN VSE TO JE ZVEZA DRUŠTEV
   “ORLI” DR. J. E. KREKA – NUDILA – ČLANOM, PODPORNIKOM “ORLOV” IN
   PREDVOJNE
   “LJUDSKE STRANKE”. VZGLED, VREDEN – POSNEMANJA ! Mar ne?
   Kogar “ORLI” dr. J.E. KREKA zanimajo,
   naj se mi kar brez zadrege oglasi, na moje KONTAKTNE PODATKE na “SLOVENIANI”
   NA: sloveniana.si-
   Z resnimi interesenti – se bom resno pogovoril – jaz osebno – Janez KEPIC-KERN KOMENDA

   Jaz sam, osebno
   ta čas ustanavljam, pripravljam
   USTANOVITEV
   – DOMOZNANSKEGA, DOMAČNOSTNEGA DRUŠTVA – “SLOVENIANA”
   – KOT PRIPRAVO NA POSODOBLJENO OBLIKO
   – PRED USTANOVITVIJO POSODOBLJENIH “ORLOV” DR. J. E. KREKA.
   Resno zainteresirani – brez zadrege – se mi predstavljeno – najavite. Vesel Vas bom.

   RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO, KLUB – “SLOVENIANA” – ŽE DELUJETA. GLEJTE::sloveniana.si.
   P.S.

   O “ORLIH” DR. J.E. KREKA – Z MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”

   BESEDILO IN NOTE
   HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
   Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
   k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
   te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
   a nad 80 let neizvajane
   originalno slovenske – skladbe !
   “BRATOM ORLOM”

   BRATOM ORLOM !

   DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
   KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
   SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
   K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
   GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
   BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
   ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
   V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
   V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
   DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
   MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
   OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
   NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
   – SE NAŠE SILE BORE !
   OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
   STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
   K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
   VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
   Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
   KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA
   – VSEKDAR !

   Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
   uglasbil Hugolin Sattner

   Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
   Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
   posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
   Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
   iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
   KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
   kulturno samostojnih “Orlov”.
   S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
   totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
   temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
   Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
   A v srcih nas
   – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
   nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
   – duh
   krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
   “Bog daj” !
   In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
   In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !

   Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”
   https://sloveniana.si/
   POLNI, BREZPLAČNI pdf TEKST MOJEGA PRISPEVKA V MOJI MESEČNI REVIJI “SLOVENIANA”
   na e-portalu “SLOVENIANA2
   pod tipko – mesečna revija “SLOVENIANA”
   O
   “ORLIH” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
   najdete TA TEKST TUDI
   na
   INTERNETU, V GOOGLE OKENCE
   VNESETE: Janez Kepic-Kern Oživimo ORLE dr. J.E. KREKA SLOVENIANA

 • janez55

  Nova24, zakaj pa ne objavljate več kolumen Bršćića in Ušajeve? A pri vas ne velja svoboda izražanja?

  • Dada

   SDS jih je vrgel ven. Sedaj Ušajeva javno objavlja “laži Janše” ali “kako je lahko šel Janša tako nizko”…. objavljeno na medijih in Tw.. Sedaj so skregani, >Brščič je celo nekaj članov odpeljal v svojo stranko.

 • Dada

  VPOREDNICA
  Janša je pred meseci komentiral naskok prvega mesta med strankami LMŠ, da to ni res…..Nora 24tv je hitela kazati grafikone v potrditev…. No sedaj jeSDS prva in je vse v redu.
  KOT Erdogan….”Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je dober teden dni po lokalnih volitvah izjavil, da so bile te v Istanbulu v nasprotju s pravili”. Vsak po svoje….

 • Get Smart

  Ja, med ljudmi je SDS (edina človeška stranka) seveda na prvem mestu, tako da je to pač RESNICA,
  ne glede na kakršnekoli ankete,

  medtem ko so erdoganjade in podobne kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE in SERBUSNO–-TURŠKE fejk ankete samo in le FEJK ankete tipa damjanić in kar je še MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ustvarjalcev FEJK mnenjčec.
  .
  MURGLčefurskiJUGOKOMUNISTIČNI pes dado pa želi reči,

  da ker je v soboto MARIBOR premagal Triglav 2:1,
  potem pač ne more biti OLIMPIJA–RUDAR 3:3,
  ampak bi tudi »u STOŠČAH nje« moralo biti
  2:1 za Olimpijo nje..
  Pa dobro, @nova,
  koliko časa bomo morali tu še gledati to MURGL JUGOKOMUNISTIČNO lažnivo in podtikovalsko pesjad, ki blati ljudi, laže, podtika …
  kar so vse KAZNIVA DEJANJA.

  • Get Smart

   Samo v primeru NEDOKONČANIH »STOŽIC nje« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
   220 MILIJONOV € za projekt,
   ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
   40 milijonov €
   in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje,
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
   = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL
   ampak jih
   je nagnal domov BREZ PLAČILA.
   ———
   * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
   ki je pokazal socialno ozaveščenost«
   ———
   Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
   Kaj odmeva v Stoščah?

   – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
   – ZA koga? Za PARTIJU?
   – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
   – “Evviva communismo!”
   – “Bandiera rossa la triumfera!”

   Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
   osvobodila.

   • Get Smart

    MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
    RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
    “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
    “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
    sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
    za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
    ki vam ROPAJO MILIJARDE
    v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
    Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
    Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
    ampak je
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
    = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
    VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
    so lahko in so:

    –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

    i tako dalje do tokija =
    = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
    = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

    Pamet v glavo.

 • Nata

  No, vse v redu in prav. . . . . pa vendar.

  O kongresu nove stranke DOM , pa nič ?Ali bomo sedaj ostali brez dobrega pisanja Ušajeve in Brščiča ? Tole pa ni dobro. Mislim, da bi bilo zelo pozitivno za stranko SDS, ko bi rekli kakšno besedo podpore. In stranko prikazali, tako, kot jo mnogi vidimo.Mnogi Slovenci bi rekli. . . . . . .vidiš, TO JE TO !
  Mar bodo res ostali. . . . onkraj zidu ??

  http://pozareport.si/post/462708/aljus-pertinac-po-sobotnem-kongresu-stranke-dom-domovina-onkraj-zidu

 • Donald Lee

  Zdravo,
  Oddajamo posojila od 1000 do 100 000 000 dolarjev. Naša posojila so dobro zavarovana in zavarovana po 2-odstotni obrestni meri. Posameznikom in organizacijam dajemo posojila z namenom obnove domov, konsolidacije dolgov, refinanciranja in ustanavljanja podjetij. Pišite nam preko e-poštnega naslova: ([email protected]) Smo mednarodno posojilo, ki daje posojila različnim posameznikom in podjetjem v Evropi, Aziji, Afriki in drugih delih sveta. Nudimo posojilo v ameriških dolarjih (ameriških dolarjih), britanskem funtu (GBP) in kateri koli valuti po vaši izbiri. Kontaktni naslov: ([email protected]) so na voljo posojila
  Zaslon
  * osebna posojila (varna in nezavarovana)
  * Poslovna posojila (varna in nezavarovana)
  * hipotekarna posojila
  * sindicirano posojilo
  * Študentsko posojilo
  * konsolidacija posojil in številne druge:
  Danes nam pošljite e-pošto ([email protected])
  S spoštovanjem
  Gospod Donald Lee

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!