Je Čeferin omrežje tranzicijske levice seznanil glede podpore “novega obraza levice” proti Janezu Janši?

Predsednik UEFE Aleksander Čeferin. (Foto: epa)

Tranzicijska levica je spet v paničnem iskanju novega obraza, prepričani so, da bodo državljani spet nasedli. Če so tolikokrat doslej, tudi zdaj ne bi smelo biti drugače. Novinar in lastnik portala Požareport Bojan Požar razkriva, da “naj bi se Aleksander Čeferin v ožjih družbah hvalil, češ, on je zdaj tako priljubljen, da bi na parlamentarnih volitvah zmagal tudi kandelaber, če bi ga on prej objel …”.

Bojan Požar navaja, da naj bi predsednik Uefe Aleksander Čeferin omrežju dal vedeti, da je pripravljen javno podpreti “nov obraz levice” proti aktualnemu predsedniku vlade Janezu Janši. “Vendar samo v primeru, če bo ta novi obraz njegov prijatelj, sporni predsednik računskega sodišča in visoki uslužbenec Fife Tomaž Vesel.”

“Zraven pa niti slučajno noče videti Marjana Šarca in Damirja Črnčeca. Verjetno iz že znanih razlogov, zato se mu Črnčec že nekaj časa javno prilizuje.”  Glede predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča, o katerem se sicer zadnje čase v medijih veliko govori, je v intervjuju za revijo Mladina (posebna poletna številka intervjujev) dejal, da mu ni več pretirano pri srcu. Ob omembi Zorčiča je namreč zatrdil: “Stran od teh ljudi, ničesar ne želim imeti z njimi”. 

Predsedniške volitve bodo novembra 2022, državnozborske pa predvidoma junija 2022. Glede na to, da se Čeferinu izteče mandat štiri mesece po predsedniških volitvah, nekateri namigujejo, da je povsem možno, da se Čeferin odloči za kandidaturo na predsedniških volitvah.

Moja Dolenjska/Sara Kovač