fbpx

Igor E. Bergant je propagandist globoke države na RTV

Voditelj Odmevov Igor E. Bergant na stroške vseh plačnikov RTV prispevka izvaja umazano levo propagando.

Podobno kot v politiki se zadnje čase delijo na dva pola tudi zaposleni na RTV Slovenija. Predvsem izstopa levi pol, ki ga je med drugim vodil tudi nekdanji voditelj oddaje Studio City Marcel Štefančič, ki je grozil z izgonom drugače mislečih na RTV. Pri njegovi vrnitvi mu pomaga voditelj oddaje Odmevi Igor E. Bergant, po mnenju nekaterih nosilni predstavnik globoke države na RTV Slovenija. “Za spretno igrano uglajenostjo se skriva grob prvorazredni levičar Igor E. Bergant, ki je nosilni predstavnik globoke države na RTV Slovenija. Zlorablja oddajo Odmevi za poskus ščitenja leve politične propagande agresivnega Marcela Štefančiča iz Mladine, ki ščuva proti Igorju Pirkoviču in Jadranki Rebernik,” je dejal eden izmed uporabnikov Twitterja.

Voditelj oddaje Odmevi Igor E. Bergant je sinoči v oddaji s ponosom pojasnil podrobnosti iz “domače graščine”. “Šest odgovornih urednikov televizijskih programov na RTV Slovenija je generalnega direktorja pozvalo k umiritvi strasti. Vodstvo informativnega programa pa k ponovnemu premisleku pri napovedanih spremembah o oddaji Studio City,” je pojasnil.

V nadaljevanju je dejal, da so navedeni uredniki in vodstvo omenjenega programa menili, da gre za preveč pomembno oddajo iz nabora blagovnih znamk, ki prispeva k širši prepoznavnosti in gledanosti RTV Slovenija. “Zato lahko spremembe, ki ne bi bile usklajene s sedanjo uredniško, novinarsko in voditeljsko ekipo, okrnijo ugled televizije in odvrnejo gledalce od spremljanja TV Slovenija,” je še dodal.

Igor E. Bergant (Foto: zajem zaslona RTV)

Bergant še meni, da v takih primerih pride prav modri Johann Wolfgang von Goethe, ki  je v svojih refleksijah nekoč napisal, da se pri uničevanju lahko sklicuješ na vse napačne argumente, pri gradnji pa nikakor. “Kar ni res, ne gradi. Spoštovani gospod predsednik, gospoda nadškofa, dragi Marcel, cenjeno občinstvo, hvala za pozornost.” Določeni del RTV si tako želi vrnitev oddaje Studio City v prvotno stanje in to kljub grožnji Marcela Štefančiča z izgonom drugače mislečih.

Nekateri gledalci so besni, saj so siti aktivizma RTV za Štefančičevo vrnitev. “RTV plačujemo vsi, samo en par njih pa služi na ta račun … in nehajte prek zvočnikov nabijati o tem ‘klinčevem Marcelu’, kot da je neki faktor. Je solastnik Mladine in je prek normiranega s. p. vodil oddajo Studio City, torej je plačeval samo štiri odstotke davka … vedno, ko se tako silovito brani “javno RTV”, v bistvu posamezniki skozi to agendo furajo svoje “zasebne” biznise,” je dejal eden izmed gledalcev in opozoril, da je bistveno več takšnih, ki niso Marceli in komaj preživijo.

“Za spretno igrano uglajenostjo se skriva grob prvorazredni levičar Igor E. Bergant, ki je nosilni predstavnik globoke države na RTV Slovenija. Zlorablja oddajo Odmevi za poskus ščitenja leve politične propagande agresivnega Marcela Štefančiča iz Mladine, ki ščuva proti Igorju Pirkoviču in Jadranki Rebernik,” je dejal eden izmed uporabnikov Twitterja.

Pada podpora RTV tudi zaradi levičarskega aktivizma?
Drugi menijo, da RTV pada podpora ravno zaradi takšnega aktivizma. “Prej zaradi desnosredinskih gledalcev, zdaj ste pozvali še leve? Kmalu bo gledanost 0. Predvsem zaradi vas, levih aktivistov,” je dejala ena izmed uporabnic Twitterja. Spet tretji vračajo Bergantu žogico in ga opominjajo, da je prepoznavna blagovna znamka kot športni komentator, zato se naj raje vrne v športni program.

Sara Kovač