[Video] Je Marjan Šarec samo komik ali je padel iz neke druge dimenzije?! Politični analitik dobil posttravmatične izkušnje od Alenke Bratušek, ko je bilo Slovence kolektivno sram njene nesposobnosti

Foto: STA

V zadnjem tednu smo priča veliki aferi, besedni vojni s Hrvaško, ki je rezultirala v tem, da se praktično ni zgodilo nič, razen, da je Slovenija zgubila še nekaj točk na mednarodnem parketu, če je to sploh še mogoče. Videli smo Marjana Šarca v nekoliko spremenjeni vlogi, in sicer na slabše. Kaj se dogaja v vladi, kaj je v ozadju afere POP TV in kaj lahko pričakujemo v prihodnjih mesecih, sta v oddaji Kdo vam laže? z voditeljem Borisom Tomašičem komentirala politična analitika Miloš Čirič in Mitja Iršič. 

Iršič je glede posnetka in vprašanja okrog tega, kako se je posnetek klica Tolja znašel na POP TV, dejal, da smo v takšni situaciji: ko dva človeka trdita, da sta Jezus, se eden moti. “Smo v situaciji, ko se nekdo laže, ali se laže predsednik KNOVS Matej Tonin ali pa predsednik vlade Marjan Šarec. Po celotni aferi sodeč mislim, da je Šarec tisti, ki se veliko bolj spreneveda glede situacije. Če za to ni vedel, je kriv vsaj objektivne malomarnosti. Glede na poročila KNOVS bi on za te prisluhe moral vedeti. Od kod so prisluhi prišli, je vprašanje za milijon dolarjev. Kdor si je kdaj prebral, kako pridobiti prisluhe, bo vedel, da za prisluhe ni dovolj le tistih pet minut, ki jih vidimo posnete. To so programi, ki trajajo dneve, mesece, za čem takem lahko stoji le obveščevalna služba, ki jo podpira država. Indici v tem primeru kažejo, da je prisluhe posnela Sova, vprašanje, kako so ti prisluhi prišli do POP TV, je vprašanje, ki je zrelo za parlamentarno preiskavo.” 

Glede na to, da je tehnično nemogoče, da bi prisluhe v tujini posnel POP TV, Tonin pa je ne zelo direktno povedal, da Sova te prisluhe ima, se poraja vprašanje, kakšna je možnost, da so prisluhi prišli od drugod, ne od Sove. Po prepričanju Čiriča je več možnosti, da so prišli od kod drugod, saj Sova zmeraj obvešča še naslednje instance. “Zame je vprašanje nekje drugje, kaj mi s tem pridobimo? Ko vi nek element uporabite, potem je potrebno razmisliti, čemu to služi naprej? Vprašati se je potrebno, ali nam bo to začelo bolj škoditi kot koristiti? Menim, da nam bo bolj škodilo kot koristilo, če bomo nadaljevali s tem, saj to nikogar ne zanima. Itak vsi vedo, da se to vsem počne, na splošno. Spomnimo se na zgodbo z Angelo Merkel, ki so ji Američani prisluškovali, to traja dva, tri dni. Ob tem se je smiselno vprašati, a nam bo to rešilo arbitražni sporazum? Ne verjamem. Bomo zaradi tega lažje kaj drugega dosegli?” Čirič poudarja, da sta sosednji državi obsojeni na sobivanje, zato je po njegovo bolje kot iskati razlike iskati področja, kjer bi se dalo sodelovati. Na primer na področju migracij.

Glede laži, ki jo je Šarec izrekel v Dubrovniku, je Iršič dejal, da se bomo očitno sedaj morali pogovarjati o tem, kot da je to del slovenske politične resničnosti, da se takšne zgodbice uporabljajo za dnevnopolitično obračunavanje. “Zdaj v tem konkretnem primeru gre za evropske volitve. To je ena taka stvar, ki kaže na nesamozavest aktualne vlade. Imajo zelo plitek kadrovski bazen, kar se kaže v imenovanju neznane Irene Joveve na listi za evropske volitve.” Takšna vlada po prepričanju Iršiča potrebuje afere. “Mislim, da je Šarec malo naiven, kar se tiče zunanje politike, ker si za to afero, ki sta jo očitno ‘naumila’ s Črnčecem, nista mislila, da jima bo tako hitro eksplodirala v obraz. Iz obrazne mimike Šarca, ko je ta dobil vprašanje s strani hrvaške televizije, je bilo videti, da so ga razkrinkali. Zgodba v tujini je izpuhtela, doma pa bi mu utegnila povzročati še veliko težav,” je prepričan Iršič.

Gre za solo afero Šarca, njegovega kabineta in POP TV
V tej aferi se je po dolgem času zgodilo, prvič celo, da režimski mediji niso bili enotni okrog poročanja o njej. POP TV je seveda zgodbo forsiral v povezavi z Jovevo, ki je postala nosilka liste. Medtem ko sta Dnevnik in Delo bistveno bolj objektivno spremljala stvar. Očitno je bila afera lansirana za notranjepolitične koristi. Mediji, razen POP TV, so se po prepričanju Čiriča postavili v nek objektivnejši položaj. “Tu se je pokazala napaka, ko Šarec ni želel odgovarjati medijem. To jih je užalilo. Ljudje so to razumeli kot aroganco, česar pa novinarji ne marajo. Že par takih stvari je bilo. To je nekaj, na kar bi morali pri Šarcu bolj premisliti. Vprašati bi se morali, kako bodo to ljudje sprejeli?” “Zanimivo, da so ostali mediji šli po svoje,” glede poročanja mainstrem medijev navaja Iršič. “Vse to kaže na to, da gre za solo afero Šarca, njegovega kabineta in POP TV. S tem se kaže neka nova medijsko-politična koalicija, ki se kaže na politični sceni. Šarec je pričel solirati in ni več v taki intimni navezi z globoko državo. Mogoče je to odločilni trenutek za njegovo politično kariero,” izpostavlja Iršič in dodaja, da zato morda ne bo mogel več računati na tako monolitno podporo medijev, kot jo je imel do sedaj.

Šarec izpadel, kot da je padel iz neke druge dimenzije
“Če so bili to prisluhi, ki jih je profesionalno pridobila naša Sova, zakaj ni šlo do konca?” se je vprašal Iršič. Namreč, ko bi elementi tuje vlade res pričeli vplivati na POP TV, potem bi bili v povsem drugačnem položaju kot sedaj. “Šarcu je bilo to očitno dovolj, ker je vedel, da ta poslovnež nima vpliva na POP TV. Tudi če bi šel koga vprašat, ne bi nič dosegel.” Ob tem je Čirič dodal, da tudi, če bi nekdo želel vplivati na POP TV, je potrebno zavedanje, da gre za privatno televizijo. “Če lastniki ali potencialni lastniki vplivajo, je to normalen proces. Zame bi bil večji problem, če bi bila to državna televizija. Težko verjamem, da na Delo ali Dnevnik nikoli nihče ne pokliče.” “Nič od tega, kar se je dogajalo, ne ogroža nacionalne varnosti,” poudarja Čirič. “Če kdo ogroža nacionalno varnost, smo to mi.” Po besedah Iršiča je Šarec odreagiral naravnost bizarno. “Bilo je videti, kot da Šarec sploh ne ve, da imajo države svoje tajne službe. Izpadel je, kot da je padel iz neke druge dimenzije.” 

Foto: Nova24TV

Očitno na desnici in sredini ne “razumemo” teh novih vzorcev vladanja
Šarec je ob nedavnem nastopu v Državnem zboru RS izkazal povsem drugačno naravo, kot jo je kazal poprej. “Ob nastopu Šarca sem dobil nazaj posttravmatične izkušnje od Alenke Bratušek, ko nas je bilo vsaj kolektivno sram, ko ji je spodletelo v Evropskem parlamentu, ko je želela postati evropska komisarka. Marjan Šarec je očitno tak mojster, da sploh ne potrebuje recesije, da bi to zmanjšalo njegovo priljubljenost. Mislim, da smo sedaj videli tistega Šarca, ki smo ga gledali na predvolilnih soočenjih. Tedaj sem rekel, da je Šarec kot strah, navznoter votel, navzven pa ga nič ni. Sarkastično bi lahko rekel, da morda mi ne razumemo novih vzorcev vladanja. Sedaj je očitno napočil čas, ko imamo hitre seje vlade, vladnih predlogov ni, ukrepov ni, brezposelnost pa zmanjšujejo tako, da zaposlujejo napol pismene generalne sekretarje na ministrstvih. Očitno mi na desnici in sredini ne razumemo teh novih vzorcev vladanja.” 

H. M.

 • rubec

  To se človeku zgodi takrat, ko premiersko mesto zadene na žrebanju tipa 3×3. In točno to smo mi na zadnjih volitvah tudi imeli.

  • učko

   To imamo že vsakič po letu 2008 !

 • Anut

  Janša enkrat boš pa že moral preboleti, da nisi bil sposoben sestaviti vlade, ampak smo jo mi levičarji.

  • to_mi_delaj

   Ja ste, ampak nesposobno.

  • komar marko

   Vsaka slućajnost s kolhozi ,petoletkami ,mitingi, zunanjim sovražnikom je zgolj naključna..

  • Joško

   Če se temu, kar imamo, reče vlada, potem je to podn!

  • Amerikanc

   Lepo si pohvalil svojo nesposobnost.

  • Black_Raven

   in ti si še ponosen na to sranje ki mu rečeš vlada prokleto teslo zarukano…

  • Silos

   Uničili ste zdravstvo,šolstvo,obrambo,sodstvo,socialo, zunanjo politiko ….itd.in s tem se
   hvalite —res pogumno ,no ja tudi noj se ne boji za svojo glavo,ki jo tišči v pesek !!!

  • Andrej

   Janša se je po vseh pravilih umaknil, ko je ugotovil, da ne more sestavit dobre vlade. Vi pa greste z glavo skozi zid. Za denar ste pripravljeni paktirat z Nacionalisti, skrajno Levico in s katerimkoli vragom. Pa še hvalite se s tem.

  • Imersion

   Težko je prebolet, tebi podobne bedake… Si že slišal za kovinsko žlico?

  • Lustrator

   Komunisti, ne levičarji. In ne, to ni eno in isto. Socialni demokrati zahodnega tipa so v osnovi pše vedno demokrati in ostro obsojajo komunizem, v tej vladi pa enega samega poslanca, ki ne bi čislal zločinske peterokrake zvezde in pozdravljal Stalinističnih potez te nore vlade.

 • MEFISTO MODRI

  Šarec ni komik, to je zanj prehuda beseda.

  Biti komik je žlahtna lastnost., ki je nima kdorkoli, sploh pa ne naš premier.

  Šarec je bil nekakšen zabavljač nivoja gasilskih veselic, pa ne mislim nič slabega o gasilcih in njih veselicah.

  • ljubinica

   Novinar na Politicu pač ne ve, kakšne vrste ” komik” je (bil) Šarec.

 • Amerikanc

  Ljudje mi niso verjeli, da je Slovenija tako v “zosu”, da lahko “Radio GA-GA” prevzame in zavzame Slovenijo. Sedaj, ko smo v sporu z vsemi Sosedi in celo V Bruslju nas grdo gledajo, upam, da je ljudem bolj jasno, kam nas pelje diletantska politika. Še dobro, da imamo Lojzeta, da je malo zgladil zadevo v Evroparlamentu, ko je poslancem lepo zaigral na svoje orglice.

 • ljubinica

  Šarec je dal sarcevski intervju tudi Politicu.
  Nonsalantno, brez dlake na jeziku, napada evropsko komisijo, Junckerja, se norčuje iz Brexita, je baje proti federalizmu ….
  V kratkem tekstu je najmanj petkrat omenjeno, da gre za komika ….
  En bralec je pa tudi opazil, da je Šarec kao proti federalizmu, hkrati pa član ALDE, najbolj federalistične združbe ,,,,

 • althar

  Pač vladanje v slogu “žaba pa čwouk ni”. Kaj pa ste pričakovali od tretjerazrednega vaškega komedijanta?

  Zares zaskrbljujoče je mentalno stanje ljudi, ki takega človeka lahko obkrožijo na volitvah. Ti bi morali biti predmet psihološke analize.

  • sunday

   res je – žalostno je – pravzaprav žalostna komedija !!!

 • VERRZIFIKATOR

  Balkanska novokomponirana

  ŠARAC, POP IN KONJEDEREC

  Zgodba ta godi se na Balkanu,
  prav globoko v neki tam državi,
  v njej nastopa konj, je Šarac pravi,
  z njim še neki pop je v prvem planu.

  O prisluhih konju se šepeče,
  pop se s šarcem silno spreneveda,
  Šarac prisluškuje, križem gleda,
  zgodba je napeta, vse trepeče.

  Kar zahrza Šarac po balkansko,
  je prisluškovanje inztenzivno,
  hrzanje vsak hip bolj impulzivno,
  popovo ravnanje bolj pristransko.

  Šarca konja pop le zagovarja,
  ko vsak vidi, kljuse da ubogo
  je prevzelo nase osla vlogo,
  z riganjem da Šarac odgovarja.

  Bo res treba po veterinárja,
  se sprašuje tu opazovalec,
  konjskih muk povprečni že gledalec
  misli pač, da škoda je denarja.

  Bo vsaj konjederec tu potreben,
  da bi skrajšal konjske muke silne,
  pop napel je vse moči servilne,
  saj primer sakralno je poseben.

  Pomoči od zunaj ne bo treba,
  saj se enkrat več je potrdilo,
  Šarac da sam sebi bo krmilo,
  starešina lastnega pogreba.

 • bubamara

  Problem bo, ko bo postal Radio GA-GA bolj resna oddaja kot tisti, ki jih v tej oddaji imitirajo. Mislim pa, da ta čas ni več daleč.

 • Andrej

  Če bi bil Šarec vsaj dober komik. Vse ima na nivoju norčevanja iz žensk.

 • JANEZ GUS

  Levuharji bi se spajdašili tudi s hudičem,samo da bi vladali.Oni dobro vedo,da v demokraciji in pravni državi ,je za njih mesto samo na Dobu.

 • Common Sense

  Malo poglejte Serpentinškov Facebook. Obstajajo ljudje, ki so nad njim naravnost navdušeni. Pravijo končno en “odločen” predsednik vlade, ki se “ne boji” Bruslju povedati kar mu gre. 100% vzporedna realnost. Take moraš udariti po betici ali po žepu. Ker prvo ne gre, ostane samo še drugo. Pride kriza, pa bo tudi to.

 • Ava

  Odločen predsednik vlade? Ja pa saj sploh še ni izpeljal niti ene reforme, nasprotno vse diši po kolapsu sistema. Če nismo že tam! Če ljudje mislijo, da je dvig minimalca za 20€ uspeh..Potem so dotični res oprani, ker so zadovoljni, da so jim iz drugega potegnili 100? Ali je narod neumen, ali pa sem jaz iz druge galaksije. Nekaj je.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA
  upam, da ljudje iz kroga tega ex KOMIKA – ZDAJ PA HUDO “revnega” PREDSEDNIKA VLADE
  NISO
  TUDI “MENTORJI” – “ŽAL NAŠIH”
  EX KP, ZK
  PROVOKATORJEV – “RDEČEGA BALONA” “IZTOKA PUŠNIKA”ter
  vedno bplj žalobnega – ”
  LILI PILIJA.
  Ali
  je
  kak URADNI
  PREDSTAVNIK NAŠE DRŽAVE R. SLOVENIJE IN EX KP, ZK STRANK
  PODAL
  KAKO IZJAVO Z IZRAZI ZASKRBLJENOSTI
  takih
  dogodkov -KOT JE BIL POŽAR V KATEDRALI – NOTRE DAME ?

  ŠALA
  S tem ‘ppžarom v cerkvi NOTRE DAME
  ima
  – se zdi KAR PRECEJ – EDEN OD NAŠIH EX KP, ZK PROVOKATORČKOV !?
  Bolj excentrićna

  – “RDEČI BALON”
  in
  “IZTOK PUŠNIK”
  – – sta morda v tisti NOTRE DAME – ISKALA – PAČ – “MARIJO”. Take so govorice.
  Toliko
  sta SLIŠALA
  O TEJ
  – BREZMADEŽNI in “V NEBO VZETI ŽENSKI ! – ” M A R I J I”
  da
  bi jo rada – se zdi – ŽIVO SREČALA.
  Sliši se,
  da je tudi “LILI PILI
  S
  SVEČO V ROKI – HODIL – po cerkvo “NOTRE DAME !?
  A LILI PILI” – je
  – ISKAL
  sobo v kateri kr ŽIVEL – Z V O N A R – iz NOTRE DAME.
  In baje
  “LILI PILI” je iskal tudi – KAKO REALNO sliiko, PODOBO — baje ZRLO GRDEGA – ZVONARJA
  Saj
  ŽENSKE – se zdi – – “LILI PIČIJA” – NE ZANIMAJO – VEČ- vseeno pa
  se zdi – da bi rad – dokazal,
  DA NEKAJ
  – LEPŠI –
  OD ” NOTREDAMSKEGA ZVONARJA – pa on – ” LILI PILI” – le – JE !
  Zakaj
  ša sta ” RDEČI Blob” in “IZROK PUŠNIH”
  S
  SVEČO V ROKI IN Z VŽIGALICAMI – PO katedrali – MOTRE DAME – iskala ” MARIJO ”
  PA
  NAJ POVESTA – KAR – SAMA.
  Zdi se, da je
  v “RDEČEM BALONU” in
  v “IZTOKU PUŠNIKU” – še nekaj – “vere” v res dobre ženske?KAR
  Z BESEDO NA DAN !
  telo verjetno se zdi
  . DA STE – ” NERODE – KOT STE”
  in
  ZARADI VAŠE ” EKSCENTRIČNOSTI”
  TISTI
  POŽAR V
  – KATEDRALI ” NOTRE DAME” V PARIZU

  – POVZROČILI – KAR
  – VI TRIJE ?

  : povejte ! A – ne ! L.R.. JANEZ JK. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • xtc

  Levaki že vonjajo ,da se Šarčevina seseda,kot se razpada SLO levičarski in državni sistem zato panika-vendar SLO ne bo v red spravila domača politika,levaki itaq ne,desnici pa bo Kučan takoj organiziral ulična razbijanja i še kaj hujšega,SLO lahko na pravo pot potisnejo predvsem tuji ekonomski in drugi pritiski,ki lahko desnim vladam pomagajo ,da uresničijo nujne in za levake zelo boleče ukrepe od popolne privatizacije vsega,ureditev sodstva umaknjenja ljudi,kiso v prejšnjem sistemu kršili človekove pravice,sprememb davčne in druge politike,seveda gre za ljudem neljube ukrepe,kar levi z pridom izkoriščajo zato je le te možno doseči le ,ko bo SLO finančno in drugače v popolnem razsulu in bo morala intervenirati tujina z pritiski.
  Dejstvo pa je ,da pod Šarcem država vse hitreje razpada in se sesuva,kogar koli bi Kučan po skorajšnjem padcu Šarca skušal ustoličiti,kajti vse več je namigov ,da bo moral Šarec pač iti zaradi afer,ki so mu eksplodirale in kar prihajajo nove,ne bo zdržal dolgo saj je država v razpadu in kolapsu-ukrepi pa nujni,upor proti njim pa maksimalen.

  • realnost

   Sesutje in kaos v državi bo zagotovo. Toliko goljufij in lopovščin ne bo mogla desna vlada popraviti niti v desetih letih. Če pa se še nadaljuje zdajšnje stanje pa bo kaos še dodatnih 20 let. Vse to je posledica, ker so ljudje zavedeni in je vse kar jih zanima da imajo svoj mir..

 • Duhec

  Šarec je odličen.

  • JANEZ GUS

   Si že nazaj s karantene.Si se spočila za sranje naprej.

  • tohuvabohu

   Odličen burkež. Čeprav vsi vemo in vidimo, kako bedno je njegovo lovljenje zajca po hosti, si ne moremo kaj, da se ob tem ne bi tudi narežali. A ne, sponzoruša?

  • wert

   Tudi ti si odlično bebava

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA.

   HA, HA !??
   Odličen ?. V čem – je ” odličen” ?. Ta – LMŠ – M. ŠAREC?
   A
   ti skrbiš za t.i. “dušni blagor” LMŠ MARJANA ŠARCA ?
   Lepo to.
   Vedno bolj – znervirano – izgleda, deluje, se zdi.
   Prej
   je
   verjetno , morda – mislil, da bo “PARADNI KONJ” EX KP. ZK POKOMUNISTOV NAŠE R. SLOVENIJE ?!
   Zdaj
   pa
   opaža – verjetno, morda –
   da postaja vedno bolj – se zdi

   – “DELOVNI KONJ – ŠAREC”

   – SLOVENSKEGA EX KP, ZK – POKOMUNIZMA”.Kar je
   čiso OK IN NORMALNO.
   Vsak
   boljši kmet iz okoliša KOENDA – kjer so knji zelo priljubljeni –
   namreč – ve,
   da
   KONJI ŠARCI NISO – PARADNA ALI DIRKALNA VRSTA – KONJEV
   pač
   pa so čisto običajna OK – PASMA – LISASTIH – D E L O V N I H KONJEV !
   T-I- “ŠARCEV” PAČ”.
   Malo “šarastih, lisastih – DELOVNIH KONJEV – pač !
   Malo pouka – o pasmah – konj !
   Pasme konj so : HLADNO IN TOPLO-KRVNE.
   Pama
   KONJEV T. I. ŠARCEV”.
   Glej strokovne vire – o pasmah konj.

   Večina pasem hladnokrvnih pasem konj, konjev – so OK delovni konji.
   pasma
   – T.I. “ŠARCEV” – JE H L A D N O K R V N A pasma konj, konjev.!
   Upajmo,
   da bo tudi LMŠ – M. ŠAREC – KI JE SEVEDA ČLOVEK,
   NE PA “ŠAREC-KONJ”

   hlanokrvno – deloven !
   KOT SE ZA – DELOVNO MESTO – PREMIERJA – SPODOBI. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE

   VIRI
   O
   “KONJIH – ŠARCIH”
   https://www.google.com/search?biw=1580&bih=736&tbm=isch&sa=1&ei=p4y5XK-pK6eMlwTFppHoDg&q=+%C5%A0ARCI+KONJI&oq=+%C5%A0ARCI+KONJI&gs_l=img.3…32288.33092..34765…0.0..0.110.616.2j4……1….1..gws-wiz-img.eZMxqG64ArI#imgrc=EYMbPAN3nhWW3M:

  • Common Sense

   Strinjam se s teboj, Duhica. Odličen je za trancizijsko mafijo. Šibka vlada je za njo božji dar. Začenši s poslom stoletja (II. tir). ter s še vedno pregrešno dragimi, bogato preplačanimi, dobavami materiala v zdravstvu….Pri tako šibki vladi resnih sprememb ne bo in to tranzicijsko mafijo neizmerno veseli.

 • Antonius

  Šarec je komik, ki v cirkusu Slovenija igra vlogo predsednika vlade.

 • Anton

  …. mislim oz sem dokaj prepričan, da ni potrebe po širšem diskursu, aktualni prvi minister vlade je nespsooben za poožaj, ki ga zaseda. Njegova ambicioznostsega daleč izven realnih okvirjev in je nesorazmerna glede na lastnosti, ki jih poseduje. Iz slišanega se lahko da moč razbrati, sklepati v dovoljšni meri, da gre za osebo, ki ima dokaj povprečen iQ,če pustimo obkraj kognitivne sposobnosti, ki tudi po mojem prepričanju, vedenju igrajo v življenju vlogo sekudarnega pomena, problem je v tem, da kot se indicira, da gre za osebnost , ki ima dokaj nizek, če ne celo podpovrečen EQ. Gre torej za osebo, ki poleg nizkih, skromnih kognitivnih sposobnosti,poseduje zelo slabo razvit posluh do sočloveka, slabo razvite spoobnosti do razumevanja, tolerance do drugačnih stališč, skratka gre za človeka z dokaj skromno duhovno inteligenco in kot tak je več kot odlično orodje v rokah stricev iz ozadja.

  sarkazem press

 • Iva

  Sova naj bi spremljala tudi zanimanje tujih korporacij (KKR) za vstop v lastništvo Petrola.
  Šarec redno bere poročila Sove in “je z njimi zadovoljen”, pravi. TOREJ?

 • tohuvabohu

  “Edini rezultat afere POP TV je, da je Slovenija zgubila še nekaj točk na mednarodnem parketu.”
  Kamnikaze se seveda ne obremenjuje s tem. On hodi po preprogi.

 • sloustava

  Kriv si volivec, ker si to volil! Pozri! Drugic premisli o novih obrazih. Ce dobro pogledas, iz vsakega novega obraza “tolceta ven “ Kucan in Golobic!

 • DEATH TO COMMUNISM

  Šarec je nastavljen debil. On ne odloča o ničemer, le kvaka kar mu naročijo!

 • Janez Kepic-Kern

  NE DELAJMO – IZ POLITIKE – KOZMETIKO !
  Tako kot to – se zdi
  – počnejo ex KP, ZK
  “ŽE BOLJ “SCUFANI” LEPOTCI “žal preds. B. PAHOR, SD M. NEMEC,
  EX KP, ZK – ” LEVIČKA” L. MESEC, M. KORDIŠ ITD.
  POIŠČIMO
  PREVERJENO POZITIVNE – VSEBINSKO
  IN
  V PRAKSI DOBRO DELUJOČE – NAŠE LASTNE – SLOVENSKE – VZORE !
  ŠE 1X.
  POMEMBNO.
  ORLI” DR. J.E. KREKA, 1908-1940,
  SO PRED 2. SV. VOJNO
  – OPIRALI TEDANJO VSESLOVENSKO – LJUDSKO STRANKO.
  No ja ?
  Potrebna je obnova politike.
  NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
  Predlagamm tole.
  AMPAK !
  Slovenci se moramo najprej notranje
  prenoviti in povezati na
  osnovi naše kvalitetne tradicije,
  PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
  A
  VZGLEDA – POSNEMANJA – VREDNE

  “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
  VERJETNO
  ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
  Življenje pa ni – ideologija
  pač pa
  realna stvar – način kako ljudje živimo.
  živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

  “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
  praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
  VREDNI SO
  VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
  “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

  Jaz sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
  ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
  ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
  proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
  in ima za vodjo
  res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
  Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
  za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
  Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
  NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
  Jaz
  Janez Kepic_Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
  da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

  – vzgleduje – po uspešnih

  množičnih
  in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
  ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
  MOJ
  PREDLOG JE RESEN !
  Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

  DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
  D R U Š T V O
  “ORLI” DR. J. E. KREKA

  – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
  ORGANIZIRANI

  KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK – SDS, NSI, SLS.
  Imeli so tudi
  realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
  KI JE VKLJUČEVAL:
  – versko etično, družinsko – vzgojo,
  – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
  izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
  kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
  – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
  Osnovne info o vrlih in krepostnih
  ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
  dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
  O začetni
  organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
  pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
  Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
  P.S.
  ZLATA KNJIGA “ORLOV”
  FRANC TERSEGLAV, 1910.

  https://www.slovenska-biogr
  SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

  IZ MOJE “SLOVENIANE”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”
  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

 • tohuvabohu

  Šarec je padel iz vzporednega vesolja.

 • Janez Kepic-Kern

  vVinfo
  in v razvedrilo – vam
  natisnem e – tule !
  SE STRINJATE, VERJETNO,
  DA BO
  LJ BARJE – MURGLE
  V TEH LEPIH POMLADNIH DNEVIH.- ZELO OBISKOVAN DEL LJUBLJANE !?
  KO
  SO ZELO NIZKE IN SPORNE AFERE – NA VRELIŠČU !
  AFERE – SEVEDA
  ŽAL
  VLADAJOČIH NAM EX KP, ZK
  POKUMUNISTOV
  IZ “SD, LEVICE, IZ DESUSA, SAB, SMC TER IZ – LMŠ”
  A TISTIM,
  KI HODIJO NA LJ BARJE, OKROG MURGEL,
  MESTNEGA LOGA
  – SE LAHKO PRIPETI – MARSIKAJ, TUDI – TOLE.
  TISTE, KI HODITE V MURGLE,
  OPOZARJAM
  V MESTNI LOG ITD.
  TAM SE VAM LAHKO PRIPETI – TOLE:
  padec v globok, blatne vode poln barjanski graben
  – je sam po sebi – hudo neprijetna, tudi nevarna -reč. Saj v takem grabnu zlahka utonete.
  Variante, da vas kdo zlonamerno
  – kar vrže
  – v tak – blatne vode poln batranski graben – v mojem spodnjem šaljivem zapisu
  – NITI NE OBRAVNAVAM.
  Realni primer,
  ki mi ga je povedal nek znanec – veterinar iz “VETERNA ZAVODA Mestni log pri MURGLAH.
  VAM
  V ŠALJIVI OBLIKI – TU – PODAJAM – V SVARILO !

  ŠALA

  NA TERAPEVTSKI MIZI
  V VETERINARSKI BOLNIŠNICI V MESTNEM LOGU – PRI MURGLAH, barjanski rob Ljubljane
  leži en še kar šport
  a čisto zmahan, moker in od barjanskega blata umazan – tip, moški cca 60 let.
  URGENTNO
  SO MU V VETERINARSKI BOLNICI – PRAZNILI ŽELODEC IN PLJUČA,
  KER JE PREJŠNJI VEČER
  MALONE UTONIL
  IN SE SKORAJ ZADUŠIL
  V ENEM VODE IN BLATA POLNEM BARJANSKEM JARKU-GRABNU – PRI MURGLAH,
  KI NISO DALEČ
  OD VETERINARSKE BOLNICE – Mestni log, v LJ.
  MOŽAKAR
  NA MIZI – ODPRE OČI,
  ZBEGANO POGLEDA OKROG SEBE,
  ZAGLEDA V KOTU ORDINACIJE – NEKAJ PRIVEZANIH PSOV
  IN
  VPRAŠA MOŠKEGA V BELEM OB SEBI:
  “Kje
  za vraga – pa sem? Kaj pa so tisti psi tukaj?”
  Moški v belem reče”
  “JA V VETERINARSKI BOLNIŠNICI – MESTNI LOG – STE”
  PACIENT,
  BLATNI ŠPORT MOŠKI SE POKRIŽA – IN
  ZATULI”
  “JA – ZAKAJ SEM PA V VETERINARSKI BOLNIŠNICI? Jaz sem- ja – človek”
  in doda:
  “NO, VSAJ ZDI SE MI, DA SEM – ČLOVEK” L.R. jANEZ K. kERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE.
  1.DEL
  se bo nadaljevalo

  • Janez Kepic-Kern

   ŠE 2. DEL POUČNE ŠALE.

   DRUGI DEL ŠALE
   O GRABNIH NA LJ BARJU, PRI MURGLAH,
   O VETERINI V MESTNEM LOGU ITD.
   ZANIMIVO.
   ŠALA
   2.DEL
   O ČLOVEKU
   PACIENTU V VETERINARSKI BOLNIŠNICI – MESTNI LOG
   MURGLE PRI LJ.

   VETERINAR – V BELEM, reče blatnemu pacientu, ki je čisto histerčen:
   “ZDAJ SE PA UMIRITE, VSE JE OK.
   LEŽAL STE ŽE SKORAJ MRTEV V ENEM BARJANSKEM GRABNU – PRI MURGLAH
   PAR STO METROV PROČ OD TU – PRI MURGLAH
   pa so vas neki mimoidoči izvlekli in vas pripeljali
   k nam na VETERINO, ker smo čisto blizu MURGEL.
   BLATNI PACIENT
   reče:
   “JA SE SPOMNIM,DA SEM ŠEL VČERAJ – PO EN DENAR – V MURGLE”.
   VETERINAR
   V BELEM ŠE REČE:
   “ZDAJ PA MIRUJTE. Iz vas smo izpupmpali VELIKO BLATA IN BLATNE VODE.
   Zdaj vam moram dati
   ŠE INJEKCIJO, DA NE STAKNETE KAKE OKUŽBE; SEPSE”
   BLATNI
   pacient gleda OGROMNO INJEKCIJO V VETERINARJEVIH ROKAH
   in skoraj
   JOKAJOČ; PRESTRAŠEN VPRAŠA:
   “A,
   a je tole KONJSKA injekcija, ko je tako velika?”
   VETERINAR
   flegmatično reče: : “INJEKCIJA JE RES – TAKA – ZA KONJE.
   A dozo sem za 4x zmanjšal”
   BLATNI PACIENT
   – SE POKRIŽA – in reče: “GOSPOD ZDRAVNIK – VETERINAR, SAJ VAM ZAUPAM.
   Ampak – a bo delovalo? Tako se bojim umreti. SEPSA JE GROZNA STVAR”
   VETERINAR
   SE GROMKO ZASMEJE:” N*Č BAT – MED KONJI IN LJUDMI NI VELIKIH RAZLIK”
   BLATNI
   pacient se še enkrat pokriža
   in reče:” JA, KAR NAJ BO KAR BO, SAJ SEM RES -EN KONJ”. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
   P.S.
   KONEC 2. DELA ŠALE
   O ČLOVEŠKEM PACIENTU
   V VETERINARSKI BOLNICI

   Veterina Mestni log, LJ
   https://www.google.com/sear

   • Janez Kepic-Kern

    SVARILNE ŠALE – 3. DEL.
    NERAD PONAVLJAM,
    AMPAK TOLE JE – ZEL POUČNO !
    Vsi se strinjajo, da ta šala – je poučna.
    TRETJI DEL ŠALE
    O VSEH,
    KI IMAJO ČUDNA POTA
    PO LJ BARJU, V MURGLE ITD
    TER O “VETERINI” V MESTNEM LOGU.
    ŠALA
    3. DEL

    NE VEČ BLATNI,
    ŽE OČIŠČENI ČLOVEŠKI PACIENT – V VETERINARSKI BOLNICI
    reče
    VETERINARJU V BELEM – – PO ŽE PREJETI
    “KONJSKI INJEKCIJI:
    ” zdaj se pa že spomnim, kaj je bilo včeraj – V MURGLAH.
    šEL SEM K MOJIM “ŠEFOM”
    PO NAVODILA IN PO KAK DENAR. pa ni bilo – NIČ.
    SAMO JAMRALI SO, KAKO SLABO JIM GRE, PA DA JAZ PREMALO NAREDIM ZANJE I.TD.”
    Sem slabe volje – kar odšel.
    Ampak sem – SE ZGUBU. Tam v MURGLAH – so vse tiste nizke hiše enake.
    HOTEL SEM SI SKRAJŠATI POT DO MOJEGA AVTA .

    – SEM SKOČIL ČEZ EN GRABEN.
    Ampak je bilo mračno, rob grabna pa blaten – PA SEM ZDRSNIL V TISTO BLATNO BROZGO”
    VETERINAR reče:
    ” ja verjetno je bilo res tako. Poln želodec in pljuča – blatne vode – ste imel”
    NIČ VEČ
    BLATNI PACENT
    SE VESELO – POKRIŽA IN REČE: ” Hvala Bogu na višavah,
    da me je rešil.
    NIKOLI VEČ NE GREM V MURGLE
    IN V TISTO – BLATO”
    NIKOLI VEČ – NOČEM BITI – KONJ” In odide iz “VETERINE” L.R. Janez K. Kern KOMENDA
    P. S.
    KONEC ŠALE
    o človeškem pacientu
    na VETERINI, Mestni log, MURGLE
    PODOBA “VETERINE” MESTNI LOG, MURGLE
    https://www.google.com/sear

 • mona lisa

  Kukavičje jajce se je razpočilo in dobili smo slaboumnega klovna.

 • Olga101

  Zdaj pa ta idiot pošilja na hrvaško za veleposlanika sina oficirja zločinske JLA?!!! Upam, da ga Hrvati zavrnejo in murglskemu klovnu prisolijo še eno zaušnico!

 • me

  ne on je tudi tišlar
  pa šiptar
  pa diletant
  pa lažnivec
  pa manipulator
  pa lažni tercjan

  skratka pravi slovencelj

 • mapu

  Kako nas je lahko sram, da imamo takega premierja, najslabši doslej, ali lahko gremo še nižje.

 • MEFISTO MODRI

  Iz razreda Serpentinška je umrla približno enaka humoristka Iča.

 • sunday

  šarac in njemu podobni je tudi vse kar lahko levisti ponudijo !!!

 • Get Smart

  ŠARAC ni komik, je pa iz DRUGE DRŽAVE,

  tako kot MESSI ni iz ŠPANIJE, ni španski in ne igra za REAL,
  ampak je ARGENTINSKI, igra za Argentino in je na začasnem delu v BARCELONI.
  .
  Kaj od naštetega vam ni jasno in ZAKAJ? Kako je to mogoče? ko so vam bila predstavljena dejstva približno MILIJONKRAT.

  • Get Smart

   Trditev, da naj bi bil ŠARAC slab politik, preprosto NI RESNIČNA.
   .
   Zakaj otroci vztrajate s sračkanjem?
   ŠARAC je politik POLITEJE MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA in prekleto dobro dela za svojo POLITEJO
   MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   Še ni zgrešil priložnosti, da bi se posral na Slovenijo, da bi naredil škodo Sloveniji, da bi zabil gol Sloveniji, da bi se zlagal na račun ljudi v Sloveniji ….
   ŠARAC je ritard, je nepismena lutka, toda dela DOBRO ZA MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO in je s tem dober politik POLITEJE MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.
   Seveda ni dober za Slovenijo, ampak faking RONALDO ne IGRA za BARCELONO, kot faking MESSI ne igra za Real ali ŠPANIJO.
   .
   Trditev, da ŠARAC ni dober politik, je podobna trditvi, da MESSI ni dober nogometaš, ker ne daje golov za Španijo in REAL.
   .
   MESSI igra za Argentino, je argentinski, NI ŠPANSKI in ne igra za ŠPANIJO.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO. POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo). POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO (za svobodno pravno Slovenijo, kot dela edina ČLOVEŠKA stranka v Državnem zboru Republike Slovenije, torej SLOVENSKA Demokratska Stranka ali delajo ZA ZLOČINSKO MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO = LM_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak …) in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO: ali delajo pošteno ali ROPAJO in LAŽEJO kot MURGL JUGOKOMUNJARE. Razumemo?
  Kaj PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogomet krade” … in kar je še bulšitizmov in LAŽI, ki jih je KOMINTERNISTIČNI (v lasti +90 % medijev na svetu) oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji) naselil v oprane glavice OKUPIRANIH ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI »je isti« kot nogometaš (golman) OBLAK? Ne. MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec – zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla nogomet … ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO. Medtem pa OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI, ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo … in DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isti klub”, “vsi igrajo za isto državo” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA, ali pa “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo, rajcajo jih kurbice, kar je v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST. Poštene kurbice so POŠTENE DELAVKE: ti pošteno plačaš, one ti nudijo spolne storitve. Za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERČINA in KURBETIN, ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo vašo kulturo, v zameno pa vam nudijo storitev: “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”, skratka NISO VSI ISTI – osel v Lipici NI LIPIŠKI KONJ, ni LIPICANAC nje.
   ŠARAC ni slovenski premier, je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI FEJKpremier v Sloveniji, je nastopljena pi-ar mekanocurna lutka, ki pred kamerami svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. Vsi KOMINTERNOVCI in njihovi SERBUSI=hlapci so:
   –MURGL-srborvackoJUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji … oz. s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   • Get Smart

    Samo v primeru NEDOKONČANIH »Stožic« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila 220 MILIJONOV € za projekt, ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo 40 milijonov €, in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov, najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL ampak jih je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
    ———
    Za koga dela »socialno ozaveščeno« MURGL JUGOKOMI govno? Kaj odmeva v Stošcah?
    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  Enako velja za tovarišico Bratušak. NI SLOVENSKA, SLovenci z njo nimamo skupnih točk, nismo je rodili, naredili, vzgojili in ne igra za Slovenijo,
  zakaj the FAK bi nas bilo sram dela MURGL JUGOKOMI ZLOČINCEV?
  Kolikokrat še?
  .
  SRAM je občutek, čut, čutenje ZAVEDANJA LASTNEGA nečastnega, napačnega ravnanja.
  S pojmom sram torej označujemo tisti občutek, ki ga čuti tisti, ki JE ZAGREŠIL nečastno, napačno ravnanje.

  • Get Smart

   Iršič je bebo, ampak je vsaj pristna antikomunjara, medtem ko je Čirić bebo in poturjena vsegliharćina nje.

   Skratka, z Iršiči in predvsem s Ćirići se boste osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE okupacije enkrat ob SVETEM NIKOLI.

 • Get Smart

  Pojem sram, sramota (velja sicer tudi za vse ostale pojme tega sveta) moramo uporabljati skladno z njihovimi pomeni. Najbolje je, sploh ko smo pri informiranju in nam je omogočen svobodni govor, da smo karseda jasni, da recimo ne uporabljamo približnih prispodob, ki si jih lahko (kot nekako predvideva pesništvo), lahko razlaga vsak po svoje, saj v glavnem v fazi OBVEŠČANJA, OSVEŠČANJA (informiranja) ne gre za obelodanjanje lastnih občutkov, čutenj, ampak za govor o dejstvih, o RESNICI,
  ki je za ZLOČINSKO MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO in KOMINTERNO nasploh trn v peti (če smo malce pesniški) in je RESNICA tudi edina tista, ki nas lahko osvobodi JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE.
  Pesništvo sicer ni nujno narejeno, da si ga lahko vsak razlaga po svoje — ta manever je priročen predvsem kot ČLOVEKOV obrambni mehanizem pri OKRNJENI SVOBODI GOVORA (za časa diktature ne moreš/ne smeš jasno in nedvoumno povedati, da je recimo JOSEPH BROZ TITO peder, pedofil, posiljevalec otrok, morilec otrok,
  ker te pač “uzme magla” nje),
  zlorablja pa ga, ta pesniški mehanizem namreč, torej pesniške prispodobe, tudi KOMINTERNISTIČNI AGITPROP aparat, torej je, kot se temu znova pesniško reče, lahko dvorezni meč. S pesniškim jezikom, torej s prispodobami pa lahko izražamo tudi samo RESNICO.

  • Get Smart

   Vrnimo se k sramu.
   SRAM je občutek, čut, čutenje ZAVEDANJA LASTNEGA nečastnega, napačnega ravnanja. S pojmom sram torej označujemo tisti občutek, ki ga čuti tisti, ki JE ZAGREŠIL nečastno, napačno ravnanje. Zaradi totalne JUGOKOMUNISTIČNE kontrole šolstva in medijev je pojem sram v javnem diskurzu sfejkan, kot je sfejkanih še ogromno pojmov — za ta namen je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE tudi “počistila” sloveniste, ki so urejali SSKJ in nastopila nadobudnega MURGL JUGOKOMUNISTKA Toporišića, ki je s svojo ekipo ustvaril sLJovar sLJoveNJačkog kNJižNJoga jezika nje.
   Kaj je častno/prav in nečastno/narobe?
   Odvisno od pred-pisov skupnosti.
   ZA SLOVENCA je ČASTNO pošteno delo, resnicoljubnost, pravičnost, svobodoljubnost,
   človekoljubnost itd., skratka SLOVENSKA KULTURA ŽIVLJENJA.
   Kar je nasprotno od naštetega (predpisanega in prenašanega iz roda v rod), je nečastno/napačno. Če se kak posameznik (pomeni, če sam sebe) zaloti v nasprotju z znanimi določili/normami skupnosti, ga obide tisti občutek, ki ga označujemo s pojmom sram.
   Kdor NI STORIL česa v nasprotju s pred-pisi skupnosti, ga NE MORE BITI SRAM.

   • Get Smart

    Kaj pa so pred-pisi, norme, natančneje UKAZI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE oz. KOMINTERNE?
    LAŽ, rop, umor in uničevanje vsega, kar je delo poštenih človeških rok, čuvanje tekovina MURGL SRBSKE JUGOKOMUNISTIČKE revolucije, torej na vsak način obraniti, kar so si Z ZLOČINI PROTI ČLOVEŠTVU NAROPALI.
    To so njihovi predpisi, to so zapovedi MURGL JUGOKOMUNISTIČNE skupnosti,
    zato jih, ko to WATCHDOGIćI počno, ne more biti sram.

 • Janez Kepic-Kern

  V
  PAR LETIH SE BODO
  TILE EX KP, ZK POKOMUNISTI – POSLOVILI: ali se bodo
  – navadili resbo delati, postali samostojni podjetniki, obrtniki itd. – ali pa
  – bodo šli – MED KLOŠARJE
  OZ. NA SOCIALNE TRANSFERJE. Se zdi.
  ZA NAS SLOVENCE JE REALNA PERSPEKTIVA – LE R. AVSTRIJA.
  NJENEMU
  MODELU UPRAVE GOSPODARSTVA – PODOBNA POT.
  KER
  POKOMUNIZEM PREPROSTO – NIMA PERSPEKTIVE.
  ZATO
  PONAVLJAM !

  DR. ALEKSANDER BAJT
  PRIZNANI SLOVENSKI EKONOMIST-ANALITIK
  JE TUDI NA STR. 1313
  NJEGOVE KNJIGE BERMANOV DOSJE
  OPOZARJAL
  NA DOKAZE AVSTRIJSKEGA EKONOMSTA E.B.BAWERKA
  — O
  NEZNANSTVENOSTI DELA “KAPITAL” K. MARXA. Poglejte. L.r. JANEZ K. KERN KPMENDA
  P.S.
  CITAT DR. A. BAJTA
  O E. B. BAWERKU – NA MOJEM E- PORTALU “SLOVENIANA”

  https://sloveniana.si/nove-

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TUKAJ
  ŠE 1X
  PRETRESLJIVA MOLITEV LMŠ – PREMIERJA !
  ŠALA.

  “LMŠ Marjan Š.” – moli:
  “LUBI BOG
  – JEST BOM ZNORU. DEJ MI POVEJ – KWA NEJ NARDIM ?!”
  “”VSI SAM
  DNAR HOĆJO OD MENE – JEST PA DNARJA – NIMAM”
  “ŠE
  HUJŠ JE –
  ENIM
  DNAR HOČEM. DAT
  – ZA TISTO CESTO NA KOROŠKO,
  PA
  – ZA TIST MIGRANTSKi CENTER PR JELŠANAH –
  – PA
  – LDJE OD TAM – MOJGA DNARJA – NOČJO,
  NOČJO,
  DE B JEST TISTO CESTO.NA KOROŠKO – PA TISTO REČ PR JELŠANAH
  DELOV
  TKO K BI JEST RD
  -SO
  PA LDJE – KR – PROTI MEN !”

  Men se bo še zmešal !
  LUBI BOH – POVEJ MI – KWA NEJ NARDIM ?”
  “Jest
  bom kar obupov, bom kr scirov”. L. r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  LMŠ Marjan Šarec – premier.
  se v svoji pisarni, ko je sam – jezi sam nase:
  ” Pa kaj hudiča sem iz Kamlka, kjer me imajo ljudje – radi
  jaz
  rinil v DRŽAVNO POLITIKO !
  Sem
  mislil, da bom
  KOT EN

  “PARADNI KONJ” pred kamerami,

  da me bojo – vsi občudovali – pa take !

  Zdaj
  imam pa tukaj – SAME GROZNE PROBLEME,
  VELIK MORAM MISLIT – PA DELAT.
  Delat, ja, nonstop – moram – delati – vsega imam že “POVHN KUFR” !
  Zdaj
  pa res že razumem, da konji “ŠARCI” – niso pasma konjev – “A PARADE”,
  ampak,
  da so konji “ŠARCI” PASMA – DELOVNIH KONJEV, KONJEV – ZA DELO.
  Le kako – bi
  jaz – mene
  MAL IZPREGEL – OD VSEGA – TEGA – DELA !? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S

  KONEC ŠALE

  PASME KONJ ZA – DELO : “ŠARCI”

  https://www.youtube.com/watch?v=xpPjU20k0YM

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  LMŠ Marjan Šarec – premier.
  se v svoji pisarni, ko je sam – jezi sam nase:
  ” Pa kaj hudiča sem iz Kamlka, kjer me imajo ljudje – radi
  jaz
  rinil v DRŽAVNO POLITIKO !
  Sem
  mislil, da bom
  KOT EN

  “PARADNI KONJ” pred kamerami,

  da me bojo – vsi občudovali – pa take !

  Zdaj
  imam pa tukaj – SAME GROZNE PROBLEME,
  VELIK MORAM MISLIT – PA DELAT.
  Delat, ja, nonstop – moram – delati – vsega imam že “POVHN KUFR” !
  Zdaj
  pa res že razumem, da konji “ŠARCI” – niso pasma konjev – “A PARADE”,
  ampak,
  da so konji “ŠARCI” PASMA – DELOVNIH KONJEV, KONJEV – ZA DELO.
  Le kako – bi
  jaz – mene
  MAL IZPREGEL – OD VSEGA – TEGA – DELA !? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S

  PASME KONJ ZA – DELO : “ŠARCI”