fbpx

Je NSi nepodporo ustavni obtožbi Šarca zamenjala za Rim in Atene?

Matej Tonin kot predsednik KNOVS-a je močno obremenil svojega krajana iz Kamnika, predsednika slovenske vlade Marjana Šarca v primeru nezakonite zaposlitve njegove prijateljice Nataše Hribar (Foto: STA)

Viri pojasnjujejo, da prihaja plačilo Novi Sloveniji za podporo Šarcu z listo petnajstih veleposlaniških kandidatov, ki jih je vlada potrdila pretekli teden. Gre pa za dve veleposlaniški mesti v Rimu in Atenah.

Dva tedna po ustavni obtožbi zoper predsednika vlade Marjan Šarca postaja jasno, kakšni pogovori so potekali v zakulisju, da opozicijska Nova Slovenija pod vodstvom Mateja Tonina ni podprla ustavne obtožbe, ki je bila vložena, ker vlada ni naredila ničesar, da bi bila odločba ustavnega sodišča glede financiranja javnih programov v zasebnih osnovnih šolah uresničena. Podprli sta jo opozicijski SDS in SNS.

Odtehtata dve veleposlaniški mesti kršenje ustave?
Viri pojasnjujejo, da prihaja plačilo za podporo Šarcu z listo petnajstih veleposlaniških kandidatov, ki jih je vlada potrdila pretekli teden. Gre pa za dve veleposlaniški mesti. Skrajno zaželeno in privilegirano veleposlaniško mesto v Rimu bo zasedel Tomaž Kunstelj. Ko je bil Kunstelj leta 2015 imenovan za veleposlanika v Vatikanu, je njegovo imenovanje odmevalo v medijih, ki so poročali, da je bil razpis prirejen zanj, ker ni vseboval pogoja znanje italijanščine. Takratni zunanji minister Karl Erjavec se je moral zaradi tega leta 2014 zagovarjati pri takratnem predsedniku vlade Miru Cerarju

Tomaž Kunstelj (Foto: STA)

Matjaž Longardržavni sekretar na uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu v času, ko ga je vodila donedavna predsednica NSi Ljudmila Novak, pa odhaja za veleposlanika v Atene.

Škandal24