fbpx

Je poslanec SD Matjaž Han v času omejevalnih ukrepov priredil veliko zabavo? Za mnoge člane SD je epidemija že ves čas zabava!

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. (Foto: STA)

Matjaž Han, vodja poslanske skupine SD, naj bi po nekaterih virih v četrtek ali petek na naslovu svojega podjetja, Pot na jez 12, Radeče, priredil zabavo, na kateri se je mudilo med 20 in 25 ljudi. Poslancu Hanu smo poslali novinarsko vprašanje, če kaj od tega drži in na odgovor še čakamo. To ni zgolj osamljen primer vedenja “ena pravila zame, druga za ljudi” najbolj izpostavljenih članov SD-ja, ampak kar njihov prevladujoč način delovanja v zadnjih mesecih. 

“Zato smo tam kjer smo. Eni zaprti, drugi lagodno, prosto po Prešernu,” je za Nova24TV povedal vir, ki nam je razkril, da naj bi vodja poslanske skupine SD Matjaž Han pred dnevi organiziral zabavo na naslovu svojega družinskega podjetja M & M INTERNATIONAL, d.o.o. Radeče. Zabava, ki se je je udeležilo med 20 in 25 ljudi naj bi trajala nekje do 23:30 ure.

Ob redkih izjemah je za nami nekaj mesecev, ko se vidni člani SD-ja požvižgajo na ukrepe proti epidemiji, se vedejo kot da ta zanje ne obstaja in celo spodbujajo covid skepticizem ter nestrokovno spodkopavajo nujne ukrepe. Med take se lahko po novem uvršča tudi vodja poslancev SD Han, vsekakor pa gre le za še enega v vrsti incidentov SD-jevih “velikašev” v zadnjih mesecih, ko so večkrat demonstrirali, da se požvižgajo na javno zdravje.

Nekaj največjih grehov
Spomnimo se nekaterih njihovih največjih izpadov. Sodelovali so na ilegalnih protestih, pri čemer malo so – malo niso nosili mask. Na  neprijavljenih vladnih protestih je bilo videti vse od trenutne predsednice SD Tanje Fajon pa do nadebudnih mladih kadrov SD kot sta nekdanji državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Štromajer in SD poslanec Marko Koprivec.

Poslanec SD Marko Koprivc in vidni član Jernej Štromajer.

Vidno je na takratnih protivladnih politkolesarskih protestih manjkal predsednik SD Dejan Židan. Zaradi česa je možno ugibati, da se je bil prisiljen umakniti in na vrat na nos članstvu SD porinti Fajonovo kot novo voditeljico stranke.

Foto: Družbena omrežja

Fajonovo, ki se je ravno tako udeleževala nelegalnih protestov je bilo mogoče videti v družbi ljubljenca proti vladi nastrojenih medijev Ivana Galeta. Takrat so ga vsi obletavali, danes je Gale že pozabljen, Fajonova in drugi predstavniki politike ne želijo blizu njega niti s palico. Ko je namreč prišlo v javnost, da je bil odpuščen iz krivdnih razlogov se je hitro izkazal za figuro, ki je svojo vlogo odslužila. Namen je bil dosežen.

Tanja Fajon na začetnih protestih, ki so bili sodček smodnika za vse ostale (Vir: Demokracija)

Ravno tako so z novo predsednico na čelu, Socialdemokrati na vsakem koraku aktivno spodkopavali smiselne in učinkovite ukrepe, za preprečevanje širjenja okužbe s covid-19. Pri tem so za svoje namene bili pripravljeni izrabiti celo otroke. “Za šolo brez mask,” se je glasil naslov njihove kampanje proti vladnim ukrepom katerih namen je bil še pravočasno zajeziti drugi val okužb.

Socialni demokrati pozivajo k ukinitvi nošenja mask v šolah. (Foto: Twitter)

Ravno tako so v SD posredno in neposredno podpirali anticovid vplivneže kot sta Marko Potrč in Zlatan Čordić. Pri tem Čordićevih izpadov, od napada na snemalca Nova24TV, napada na dr. Kreka, do izživljanja na ministrstvu za kulturo sploh niso obsodili.

Po vsem kar so zakuhali, pa so ko je vrag odnesel šalo, iz javnosti delali norce in se pretvarjali, da že vseskozi podpirajo vladne ukrepe. Medtem ko se Štromajer sprašuje ali še velja policijska ura in se Han z družbo zabava do poznih nočnih ur. Pohvalili smo jih, da so jih na neki točki, vsaj izklicno, pričeli, toda vidimo, da epidemije in ukrepov še zdaj mnogi od njihovih članov ne jemljejo resno.

Poslancu Hanu smo poslali novinarsko vprašanje, ali so trditve o zabavi v podjetju v času koronakrize resnične. Do zaključka redakcije nismo prejeli odgovora. Če odgovor prejmemo, bo članek dopolnjen.

Aleš Ernecl