fbpx

Je predsednik DZ Brglez povsem izgubil razsodnost? V istem terminu razpisal izredno sejo DZ, ki se prekriva s komisijama, ki ugotavljata največje primere sistemske korupcije v Sloveniji!

Milan Brglez (Foto: STA)

Predsednik državnega zbora dr. Milan Brglez je za v ponedeljek, 5. marca, ob 14. uri, razpisal izredno sejo državnega zbora, s tem pa se bo seja neposredno pokrivala s sklicano sejo Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic. Uro prej pa se začne seja Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji, pod vodstvom dr. Anžeta Logarja, med zaslišanimi pa je predviden predsednik vlade dr. Miro Cerar.

Želi predsednik državnega zbora Milan Brglez prikriti zaslišanje premierja Mira Cerarja pred Logarjevo komisijo? Želi Brglez prav tako prikriti obravnavo zaključnega poročila o korupciji v slovenskem zdravstvu?

Vse tako kaže, saj je predsednik državnega zbora sklical izredno sejo državnega zbora ravno v času, ko bosta zasedali dve pomembni komisiji, ki raziskujeta jedri sistemske korupcije v Sloveniji – bančnega in zdravstvenega sistema. Kot vemo, bi izredna seja državnega zbora v tem terminu pomembno prispevala k zmanjšanju publicitete omenjenih dveh komisij.

Iz urnika državnega zbora je razvidno, da je bila komisija za ugotavljanje zlorab v bančnem sistemu pod vodstvom dr. Anžeta Logarja sklicana za v ponedeljek, 5. marca, ob 13. uri, med zaslišanimi pa bo aktualni predsednik vlade Miro Cerar. Uro kasneje, ob 14. uri, pa je sklicana seja komisije o preiskavah s preplačanimi žilnimi opornicami, ki jo vodi Jelka Godec, kjer bodo hkrati obravnavali tudi zaključno poročilo o ugotovitvah komisije.

Denar iz preplačanih žilnih opornic končal pri tedniku Mladina, ki opravičuje pranja denarja v NLB
Že v vmesnem poročilu komisije o ugotavljanju zlorab v zdravstvenem sistemu je bilo navedeno, da se razišče morebitne sume, da naj bi se denar, pridobljen od prodaje žilnih opornic, uporabil za nakup lastniških deležev KB 1909 v podjetju Distriest, d. o. o., ki je lastnik Mladine, d. d., in za njegovo dokapitalizacijo v letih 2007 do 2015. Prav tako naj bi se denar, pridobljen od prodaje žilnih opornic, uporabil za nakup lastniških deležev KB 1909 v Mladini, d. d., in za njeno dokapitalizacijo v letu 2007. Zavezali so se, da raziščejo morebitne sume, da naj bi se denar, pridobljen iz prodaje žilnih opornic, uporabil za nakup lastniških deležev KB 1909 v podjetju Distirest, d. o. o., in Mark Medical, d. o. o., od družbe Vega Finanz, S. A., v letih 2007 do 2015 in za dokapitalizacijo podjetij v Italiji in Sloveniji.

Prav Mladina in njen novinar Borut Mekina pa vneto zagovarjata in opravičujeta tudi pranje iranskega denarja v NLB, ko je bila v letih 2009 in 2010 v največji slovenski banki oprana skoraj milijarda dolarjev sumljivega iranskega izvora, vse pristojne institucije pa so odpovedale. Odgovornost politične elite in njenih institucij v slovenskem bančnem sistemu odkriva poslanec SDS Anže Logar.

C. Š.