fbpx

Je tik pred prestopom tudi poslanka SMC Janja Sluga, ki je v preteklosti prestope svojih poslanskih kolegov v druge stranke označila kot preseganje mej dobrega okusa?

Poslanka Janja Sluga se s svojo zadnjo razpravo v parlamentu ni ravno proslavila. (Foto: STA)

V javnosti se pojavljajo govorice o prestopu poslanke in vodje poslanske skupine SMC Janje Sluga v stranko SD, kot je to storil že njen poslanski kolega Gregor Židan. Po neuradnih informacijah, ki so privrele iz državnega zbora, naj bi bila tik pred podpisom pogodbe o prestopu. Po teh informacijah bi tako predsednik SMC Zdravko Počivalšek ostal še brez enega poslanca, pri tem pa se pojavlja vprašanje, kdo bi v tem primeru postal vodja njihove poslanske skupine. V obeh strankah, v SMC in SD, omenjene navedbe zanikajo.

Še nedavno je poslanka SMC Janja Sluga zatrjevala, da je koalicija močna, kjer med njimi ni nobenih nesoglasij, prav tako SMC ostaja trden člen. Po nekaterih neuradnih informacijah, ki so pricurljale iz Državnega zbora, bi naj bila poslanka in vodja poslanske skupine SMC tik pred podpisom prestopne pogodbe v klopi Socialnih demokratov, ki je sicer še pred nedavnim trdila, da je želja opozicije o rušenju trenutne vlade močna in so po njenem mnenju “presegle meje dobrega okusa”.

Naj dodamo, da bo koalicija ostala trdna tudi v primeru prestopa Sluge, saj so predsedniki koalicijskih strank prejšnji teden s predsednikom SNS Zmagom Jelinčičem Plemenitim in poslancema narodne skupnosti Ferencem Horvathom in Felicem Žižo podpisali sporazum političnih strank in predstavnikov narodnosti v Državnem zboru Republike Slovenije o sodelovanju pri sprejemanju zakonov in drugih aktov ter dokumentov.

Sluga je pod okriljem SMC poslanka v državnem zboru že drugi mandat zapored. Trenutno je vodja poslanske skupine SMC, ki je položaj prevzela po izvolitvi Igorja Zorčiča za predsednika Državnega zbora.

Vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga (Foto: STA)

Sluga je članica kolegija predsednika Državnega zbora, mandatno-volilne komisije v državnem zboru, odbora za infrastrukturo, okolje in prostor, odbora za kulturo ter odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo in članica preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega pranja denarja v NKBM. Govorice sta zanikali obe stranki kot SMC, kot tudi SD.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Sara Kovač