fbpx

Je to največji napad na medije v zgodovini? Dokaz, da je Levica skrajna in demokraciji izredno nevarna stranka!

Gospodarstvo je lahko v skrbeh, da bi vodenje prihodnje koalicije utegnil prevzeti prvak Levice Luka Mesec. (Foto: STA)

Stranka Levica postaja vedno bolj podobna svojim političnim predhodnikom iz bivšega režima. Vložili so kazensko ovadbo proti medijem Demokracija, e-Maribor, Vfokusu in Nova24TV, ker so povzeli del političnega programa Levice. Ta je krožil po slovenskih domovih in družbenih omrežjih z znaki in vsebino, ki so dejansko izražali program stranke Levica. Nekateri uredniki omenjenih medijev so se že odzvali in napovedali ovadbo Levice zaradi krive ovadbe. Z množično ovadbo medijev je Levica znova pokazala totalitaren obraz – da je ustavnemu redu in demokraciji izredno nevarna stranka, zato je zahteva za izredno sejo DZ o ugotavljanju neustavnosti njenega programa še kako na mestu.

Levica je poleg naštetih medijev vložila kazensko ovadbo še proti stranki SDS in generalnemu direktorju policije dr. Antonu Olaju. V kazenski ovadbi vsem očitajo sum storitve kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja in nestrpnosti. Poleg tega jim očitajo še sum storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin in sum kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja.

V Levici so se izkazali s popolno nesposobnostjo prepoznavanja resničnega avtorja članka. Prvi je del njihovega spornega političnega programa predstavil portal Vfokusu.si, ne pa Vfokusu.com, kjer je odgovorni urednik Srečko Hvauc. Vprašanja smo poslali tudi Hvaucu, a se na naša vprašanja še ni odzval. Kot smo izvedeli iz drugih virov, pa premišljuje, da bo stranko Levico ovadil zaradi lažne kazenske ovadbe.

Kazenska ovadba stranke Levica. (Foto: Twitter)

Urednik e-Maribora premišljuje, da bi tudi sam ovadil Levico
Na naša vprašanja glede ovadbe Levice sta se odzvala odgovorni urednik E-Maribor Mitja Grmovšek in urednik Demokracije Jože Biščak. Urednik e-Maribora je deležen pri svojem delu nenehnih pritiskov, blatenj njega osebno in preko družbenih omrežjih.

“Ostro obsojamo pritisk stranke Levica, na naš medij, čeprav o tej stranki večkrat kritično pišemo. Vložitev kazenske ovadbe pa je dodatni pritisk na nas in naš medij s strani ustrahovanja, ljudi, ki se trudijo za naš portal in nimajo nobene veze z levo ali desno politiko,” nam zaupa Grmovšek. Ostro zavrača vse pritiske, saj je njegov medij večkrat žrtev osrednjih medijev, ker je le član malega odbora SDS v Dupleku. Sam se je tudi spraševal, ali je v članku z naslovom Grozljivo! Manifest poln sovraštva, ki naj bi ga okoli pošiljala Levica so se spraševali, ali je sploh možno, da bi za tem “pamfletom” v ozadju stala Levica. “Zapis novinarja pa je bil korekten in niti malo nestrpen. Zato tudi mi razmišljamo, da bi zaradi obrekovanja tudi mi ovadili stranko Levica,” nam pove Grmovšek.

Levica se obnaša kot ranjena zver
Takšnih pritiskov pa je v svoji dolgoletni karieri navajen že Jože Biščak. V zadnjih mesecih je bila Demokracija večkrat žrtev kazenskih ovadb. Tudi zaradi satiričnih objav. Biščak ne oporeka, da lahko politična stranka ovadi kogarkoli, če presodi, da je upravičeno ali pa se počuti prizadeto. Čudi ga, da se ta praksa uveljavlja, “da vlagajo ovadbe po dolgem in počez.” Biščak ne verjame, da v Levici niso sposobni povezati dva stavka, saj kazenska ovadba nakazuje na funkcionalno nepismenost. Ne izključuje možnosti, da je Levica se le odzvala na pobude poslancev SDS in NSi, ki so želeli na izredni seji razpravljati o neustavnosti programa te stranke. “Gre za cenen politični marketing odvračanja pozornosti, hkrati pa pokvarjen manever in taktiko ovajanja kogarkoli se pač spomnijo,” nam zaupa nekdanji novinar Dela.

V tem primeru Biščaku ni jasno, zakaj so v Levici sploh vložili tožbo proti družbi Nova obzorja, saj je avtor članka znan in konkreten. “Običajno se vlagajo tožbe zoper avtorja, a zadnje čase progresivci ovajajo vse po vrsti: od direktorja in odgovornega urednika do hišnika in snažilke, če karikiram,” se je sarkastično odzval Biščak in dodal, da gre pri tem za perfidno obliko (političnega) pritiska. Ironija je toliko večja, da je ovadbo vložila stranka, ki ne skriva simpatij do socializma, “ideologije, ki je v 20.stoletju povzročila smrt 100 milijonov ljudi.”

Luka Perš